En saa omaa potilaskertomusta kokonaan

Sammy vaan

Psykiatrinen osa jää pois. Jos haluan nähdä sen osan, on mentävä psykiatrin kanssa juttelemaan ja hän näyttää. Mitään mielisairautta ei ole. Sen olen nähnyt, että täytän ASPD,n kriteerit. Mitä pitää sisällään?

13

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sairas SatKS

      En ole koskaan saanut neurologian potilaskertomustani postitse tai esim. polilta mukaani. Vain tietyt yksityislääkärit -Satakunnan ulkopuolella- tekevät poikkeuksen asiassa. Onneksi kerran sain SatKS:n infopisteestä hoitajilta, vaikka he sanoivat hakiessani: "Me emme luovuta postitse". Tuntuu, että SatKS:ssa on mielisairas hoitohenkilökunta, kun täysi-ikäiselle asiakkaalle ei luovuteta häntä itseään koskevia tietoja. Tajuaisin, jos olisin pyytänyt toisen potilaskertomuksia.

    • alal.

      No kyllähän persoonallisuushäiriö luokitellaan psyyken sairaudeksi.

      Aina ei saakaan koko epikriisinippua, psyyken puolella katsotaan jos sen läpikäyminen yksin on asiakkaalle raskasta/tilaa huonontavaa jne., niin se käydään läpi yhdessä lääkärin kanssa eli ihan normi käytäntö.

      • 2+14

        Vain ei vapaaehtoisen hoidon aikana voi rajoittaa. Muuten jos ei saa, tulee kannella. Sitten saa.


    • §§§§

      Lain mukaan jokaisella on oikeus saada kirjallisena KAIKKI itseään koskevat asiakirjat.
      Jos juoksutetaan niitä katsomaan lääkärin luokse, ei kai se ole suuri vaiva käydä siellä ja vaatia se myös kirjallisena itselleen. Mikään laki ei kuitenkaan tällaista käyntiä vaadi.

      Tuo on tuttua touhua, että ei anneta kaikkia tietoja, mutta se on väärin. Sitä mitä ei suostuta antamaan, siitä täytyy pyytä ja saada kirjallinen selostus miksi se evätään.

      Kannattaa ottaa aktiivisesti yhteyttä tietosuojavaltuutettuun jos pimitetään tietoja.
      Sitä kautta yleensä aina tulee kaikki paperit jos ei muuten.

      Yleensä nämä pimitetyt tiedot ovat lääkäreiden omia tulkintoja jotta hän saisi näyttämään potilastiedot mieleiseltään. Usein myös potilaat laitetaan määrättyyn hoitokaavaan onpahan siihen todellista tarvetta tai ei. Näitä ei paljasteta potilaille.

    • Psykiatria=politiikk

      Koko ns. ''mielenterveystyö'' on vallankäyttöä - muodostaa ''objektiivisia'' arvioita ei normikäytöksiseen - lue veroja maksavaa - työssä käyvää - kansalaiseen nähden.

      Yhteiskunta haluaa ALISTAA ihmisen pelotteella, saat psykiatrisen leiman otsaasi, ellet toimi yhteiskunnan orjuuden alaisena - eli tee duunia 40-50 vuotta - ja ole ''ennustettavissa''.

      Ns. vapaa yksilö on yhteiskunnalle uhka ja sitä pitää tarkkailla, se pitää leimata jollain merkinnällä - jotta on esimerkiksi muille, jotka haluavat pois yhteiskunnan orjuudesta - elämään elämää itse määrittelemin termein.

      Ihminen alistetaan yhteiskunnan tarkkailuun samalla hetkellä, kun se putkahtaa ulos tähän maailmaan. Saat ekat pisteesi jo synnytyslaitoksella. Siitä se mittailu sitten alkaa, miten yhteiskuntakelpoinen sinusta tulee.. Montako pistettä sulla on jäljellä?

      Vai onko kaikki pojot jo käytetty..

      • En siis ole alalla

        Kommentistasi saa käsityksen, että kaikki ihmisten ongelmat poistuvat, kun psykiatrinen hoitojärjestelmä (orjuutta, pakkoa, leimaamista, alistamista, pisteytystä, vallankäyttöä) vain lopetettaisiin.

        Onkohan se ihan noinkaan?


    • Hullut kyykkyyn

      Psykiatrian polilta saa oman sairauskertomuksen kirjallisella asiakirjapyynnöllä. Henkilökunta neuvoo sanasta sanaan mitä kuuluu kirjoittaa vapaamuotoiseen pyyntöön. Postissa ei tosiaan lähetetä ilman tuota pyyntöä. Mä tein asiakirjapyynnön polilla ja sitte tuli paksu nivaska postissa kotiin.

      Ei tuo mullakaan ensin meinannut onnistua, mut soitin Mielenterveyden keskusliittoon, heidän nettisivuilla on lakimiehen numero. Tosi auliisti selitti ja neuvoi mitä pitää tehdä. Pyysi vielä soittamaan takas jos ei onnistu. Kuulemma polilla pitäs ekalla käynnillä kertoa potilaan oikeuksista, kysyn vaan, kenelle on kerrottu...

      • SatSHP

        "Polilla pitäisi ekalla käynnillä kertoa potilaan oikeuksista ..."

        Ainakaan Satakunnan sairaanhoitopiiri ei ole koskaan huolehtinut potilasoikeuksista, minkä todistan käytännön kautta.


    • epävakaajasitärataa

      menin hakemaan kelasta sairaslomatodistuksen sossua varten, niin paperissa oli lääkärin viimeisin lausunto, olisvat kelasta antaneet aiempiakin (joita ei mielenterveysmestan hoitsut ja lääkäri jostain syystä "muista" mulle antaa"), muttei sillä hetkellä ollut tarvetta. eli jos saatte kelasta jotain sairauspäivärahaa, kuntoutustukea yms, menkää kysymään, ja tulostavat teille paperin/paperit. kivaa tekstiä......

    • infoa AS

      Pääkaupunkiseudulla potilastiedot saa itselleen pyytämällä ne virallisella kirjallisella rekisteritietojen tarkistuspyyntölomakkeella, muttei hoitohenkilöstön väärintulkintoja rekisteritietoihin korjata edes pyynnöstä. Tietosuojavaltuutetulla tullee kiireinen syksy. Esim. psyk.poliklinikoiden vastaavat lääkärit toimivat pääosin yksityissairaaloissa, joten heillä ei ole aikaa korjailla julkisen puolen alaistensa tekemiä virheellisyyksiä, mitkä vaikuttavat usein ratkaisevastikin potilaan jatkohoitoon.

    • Hullut kyykkyyn

      Hei älä mene pois! Kenelle kuuluu kertoa näistä virheistä, kuka ne voi muuttaa? Lääkärit vaihtuu niin tiheästi, ettei heitä enää ole mailla halmeilla kun kotiin tulee epikriisi hoidosta. Ihan kiva joka lääkärikäynnillä aloittaa selittämällä, että virheellistä tietoa on lääkityksestä sun muusta ja tietää, ettei kukaan usko. Argh.

    • Kristeva

      ASpegerinfon ylläpito tietää mihin kullakin hetkellä ottaa yhteyttä. ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      311
      3700
    2. 208
      3019
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2574
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      171
      1355
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe