Isännöitsijä aiheutti luottokelvottomuuden

Kliffaa hei

Mistä löytyisi pankki, joka antaa lainaa toukokuuhun 2014 asti luottokelvottomalle taloyhtiölle? Meillä Lahdessa isännöitsijätoimisto A* teki pahan mokan ja jätti maksamatta pari laskua. Seurauksena oli tietenkin päätyminen protestilistalle ja sitä kautta luottokelvottomuus. Merkintä luottokelvottomuudesta poistuu vasta keväällä 2014.

Isännöitsijätoimiston toimitusjohtaja T* itse myönsi yhtiökokousväelle että moka oli heidän ja että hänen toimistonsa aiheutti tilanteen. Tämä meidän M* on varmaan Lahden riitaisin taloyhtiö, jossa kaikki päätökset tehdään valtakirjoja keräämällä ja talonmies A* P* on mummeleille Jumalaakin suurempi auktoriteetti. Talossa oli juuri erikoistilintarkastus vuosilta 2005-2010 kun talkkarin rahojen käyttö oli ollut holtitonta eikä kuiteissa ollut mitään järkeä. Valtakirjoilla sitten äänestettiin että tilintarkastuksessa paljastuneita väärinkäytöksiä ei saanut viedä eteenpäin ja niistä yrittää saada rahoja takaisin. Sen seurauksena selvityksessä mukana ollut hallitus erosi. Nyt on taas mummojen mielen mukainen hallitus joka ei laeista piittaa.

Aiempi mummojen valtakirjoilla valittu hallitus otti tämän nykyisen isännöitsijän remmiin. On muuten taloyhtiössä viides isännöitsijätoimisto viimeisen kuuden vuoden aikana. Aina kun isännöitsijä on ollut eri mieltä mummojen valtakirjoilla valitun hallituksen kanssa rahankäytöstä niin isännöitsijä vaihdettiin uuteen ja huonompaan. Tämä viimeisin suhari olisi saanut kenkää nyt eronneen hallituksen toimesta muuten, mutta kun tilit olivat aivan sekaisin ja rahat lopussa niin siitä olisi todennäköisesti tullut uusi maksuhäiriötilanne.

Nyt meillä nousi vastikkeet yli 60 % kun ollaan pahasti miinuksella, on pakko tehdä korjauksia eikä lainaa saa. Eläkeläisiltä alkaa rahat loppua eli kämpppiä lähtee myyntiin. Löytyykö mitään sellaista tahoa jolta laina voisi vielä kysellä? Kaikki Lahden seudun liikepankit on kyselty läpi ja hypoteekkiyhdistys myös. Meillä on kuitenkin yli 220 osakehuoneistoa useammassa talossa ja riittävästi omaisuutta lainan takuuksi.

Meillä varsinainen yhtiökokous on vielä kesken kun kokouksessa ei edes esitelty tilinpäätöstä saati sitten annettu vastuuvapauksia. Edellisen hallituksen jäsenet kieltäytyivät olemasta mukana tässä sotkussa yhtään kauempaa vaikka heitä pyydettiin jatkamaan.

42

3381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ITS...

      Jos lasku jätetään maksamatta vaikka tilillä olisi rahaa niin varmasti voitte syyttää isännöitsijää, ja ihan syystä.

      Mutta jos tilillä ei ole rahaa ja isännöitsijä on sen hallitukselle kertonut, saatte syyttää itseänne. Jos yhtiökokous ei hyväksy hallituksen esittämää maksuvalmiutta korjaavaa toimenpidettä, saa omistajat syyttää itseään.

      Asiat eivät ole yksinkertaisia tai syyllinen suoraan osoitettavissa.

      • povdsfkopjo

        On aivan normitilanne, että ruvetaan syyttämään isännöitsijää, kun taloyhtiön rahat on loppu. Jostainhan se syntipukki täytyy löytyä...

        Hyvin yleistä on myös, että hallitus ei hyväksy isännöitsijän esittämää vastikkeen korotusta talousarviossa.

        Jos olette luottokelvoton taloyhtiö, voitte syyttää itseänne. Nyt vaan ylimääräinen yhtiökokous koolle päättämään ylimääräisten vastkkeiden keruusta.

        Toinen vaihtoehto on, että päätätte mikä lasku jätetään ensin maksamatta. Lämmitys, vesi, sähkö? Valitkaa tie, joka tekee vähiten kipeää.


      • Kliffaa hei
        povdsfkopjo kirjoitti:

        On aivan normitilanne, että ruvetaan syyttämään isännöitsijää, kun taloyhtiön rahat on loppu. Jostainhan se syntipukki täytyy löytyä...

        Hyvin yleistä on myös, että hallitus ei hyväksy isännöitsijän esittämää vastikkeen korotusta talousarviossa.

        Jos olette luottokelvoton taloyhtiö, voitte syyttää itseänne. Nyt vaan ylimääräinen yhtiökokous koolle päättämään ylimääräisten vastkkeiden keruusta.

        Toinen vaihtoehto on, että päätätte mikä lasku jätetään ensin maksamatta. Lämmitys, vesi, sähkö? Valitkaa tie, joka tekee vähiten kipeää.

        Normia ei ollut se, että isännöitsijäfirman toimitusjohtaja itse myönsi tehneensä virheen ja aiheuttaneensa maksuhäiriömerkinnän. Jos syyn olisi voinut vierittää yhtiölle tai hallitukselle niin kyllä se silloin olisi myös tehty. Tämä vissiin oli se poikkeus joka vahvistaa säännön. Huonojen hallitusten keino nro 1: Syytä isännöitsijää on kyllä minulle jo varsin tuttu.


        Tällä isännöitsijällä on talossa ollut tapana virittää budjetti alimittaiseksi, jotta vastikkeet saataisiin mahdollisimman alas ja mummojen suosio olisi taattu. Tämänkin eli sen alarajaa hipovan vastikkeiden mitoituksen hän myönsi edellisessä ylimääräisessä yhtiökokouksessa, jossa huoltolainan lainan hakemiselle haettiin lupaa. Luvasta ei sitten ollutkaan hyötyä, kun pankit sanoivat EI luottokelvottomalle taloyhtiölle.


        Hyvä isännöitsijä ei joudu näihin tilanteisiin, sillä hän pitää hallituksen ajan tasalla ja myös kertoo mitä vääristä päätöksistä seuraa. Tarvittaessa hän kertoo väärien päätösten seuraukset myös yhtiökokouksessa (olen ollut paikalla eräässä yhtiössä jossa näin tehtiin). Jos taloyhtiö haluaa ajaa karille niin isännöitsijä pyytää kirjaamaan eriävän mielipiteensä ja tarvittaessa irtisanoo sopimuksen ennen kuin antaa yhtiön liata oman firmansa nimen. Jos isännöitsijän oma ahneus voittaa terveen järjen niin sekin on valinta, väärä sellainen.


    • Tehkää asiasta

      rikosilmoitus.

      Tärkeää on varmistaa, onko isännöitsijä ilmoittanut asiasta hallitukselle ajoissa.
      Hallitus on vastuussa taloyhtiön asioista, selvittäkää tarkkaan, mikä on ollut asioiden kulku ja missä aikataulussa.

      Isännöitsijä on hallituksen juoksupoika/toimitusjohtaja, joka hoitaa taloyhtiön asioita, mutta hallituksen tulee valvoa isännöitsijän toimia.

      Eläkeläiset voivat saada apua oikeusaputoimistosta, ottakaa asioista tarkkaan selvää. Kovin villiä on toiminta ollut ja näyttää sellaisena jatkuvan....

      • Kliffaa hei

        Rikosilmoitus tehty, poliisia asia ei kiinnostanut kun liina pieni rikoshyöty. Kun hallitus on taas chicago - meiningille myötämielinen niin seuraavaksi osakkaat joutuisivat haastamaan yhtiön. Viimeisessä yhtiökokouksessa joka jäi kesken tehtiin ehkä muotovirhe, mutta siihen puuttumisesta voisi seurata korttitalon kaatuminen. Ensin pitäisi löytää rahoitusta.

        Ernst & Young teki meille erityistilintarkastuksen ja lateli kovaa tekstiä. Ei mitään vaikutusta, valtakirjat äänestivät että mitään asialle ei tehdä.


    • kliffaa hei

      Tässä tapauksessa isännöitsijä pantiin koville yhtiökokouksessa, jossa vastiketta jouduttiin nostamaan. Hän lopulta myönsi useiden todistajien läsnäollessa että virhe oli hänen toimistonsa syytä. Eronneen hallituksen PJ kertoi, että virheen johdosta yhtiö oli laittanut isännöintitoimistolle laskun aiheutuneista sakkokoroista ja selvityskuluista, taisi olla parituhatta euroa. Pieni ilo kun virhe estää meitä saamasta hoitolainaa.

      Samainen isännöitsijä on jättänyt pitkään seuraamatta yhtiölle maksettuja vastikkeita. Aiemmassa ylimääräisessä yhtiökokouksessa paljastui, että joillakin osakkailla oli jäänyt rästiin maksut pankin vaihtamisen takia eikä toimistosta tullut mitään karhua useamman kuukauden viivästyksestä. Monilla osakkaista oli maksut sillai sopivasti myöhässä kun isännöitsijä ei hoitanut hommaansa. Käsittelyssä oli sopivasti pari haltuunottoasiaa rästiin jääneiden maksujen vuoksi. Niistä tietty tuli lisää miinusta kassaan.


      Syylliset soppaan ovat olleet tiedossa vuosia, siitä se erityistilintarkastuskin tuli. Osa kirjanpidostakin oli hukassa aiemmilta vuosilta. Syyllisten tietämisestä ei nyt ole apua kun poliisin mukaan rikoshyödyt väärin perustein tehdyistä kuiteista ovat liian pienet että kiinnostaisi poliisia. Yhtiökokous puolestaan kielsi valtakirjojen voimalla hallitusta penkomasta asiaa enempää.

      Sormien osoittelun sijaan tarvitsemme ratkaisuita. Onko taloyhtiön rahoitukselle mitään vaihtoehtoista tapaa? Jos nyt tulee joku isompi vesivahinko niin olemme pahasti kusessa. Se olisi taas ylimääräisen yhtiökokouksen paikka ja siinä vaihessa eläkeläisten kämppiä menisi kerralla enemmän myyntiin tai joutuisivat ottamaan käänteisen asuntolainan tms. En edes tiedä kuinka hyvin osakkaat saavat uutta lainaa kun yhtiöllä on maksuhäiriömerkintä.

    • hosakas

      Lahti on Business City kovaa peliä, muutakin kuin Mukkulan kirjailijakokous.

      Kun isännöinti kusee niin arvo laskee asunnoissa. Voiko huolimattomuudella aiheutetusta arvon alentumisesta esittää korvausvaatimuksen?

    • mikä sotku!

      Kysymykseesi, että mistä rahoitus as.oy:lle, jos lainaa ei saada, vastaus on osakkailta, niin kuin itsekin arvelet.
      Seuraavassa yht.kok. valtuutus vaikkapa kymmenen ylimääräisen vastikkeen perimiseen, niin vahingon sattuessa ei tarvitse heti alkaa yht.kok. kutsumaan koolle.

      • Osakkaat maksaa

        Kuten edellinen sanoi, niin jos as oy:ltä loppuu rahat, niin ainoa mahdollisuus on, että osakkaat maksavat lisää.

        Eli ylimääräinen yhtiökokous pystyyn, jossa päätätte, että hallitus saa periä niin monta ylimääräistä hoitovastiketta, kun on tarpeen.

        Ja jos yhtiökokous ei tätä valtuutusta anna, niin ainoa mahdollisuus on asettaa yhtiö selvitystilaan.

        As oy laissa on tästäkin pykälät. Luku 22.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599?search[type]=pika&search[pika]=asunto-osakeyhtiölaki

        Ihmettelen muuten, miksi yhtiön tilintarkastajat eivät ole asiaan puuttuneet????


      • Kliffaa hei
        Osakkaat maksaa kirjoitti:

        Kuten edellinen sanoi, niin jos as oy:ltä loppuu rahat, niin ainoa mahdollisuus on, että osakkaat maksavat lisää.

        Eli ylimääräinen yhtiökokous pystyyn, jossa päätätte, että hallitus saa periä niin monta ylimääräistä hoitovastiketta, kun on tarpeen.

        Ja jos yhtiökokous ei tätä valtuutusta anna, niin ainoa mahdollisuus on asettaa yhtiö selvitystilaan.

        As oy laissa on tästäkin pykälät. Luku 22.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599?search[type]=pika&search[pika]=asunto-osakeyhtiölaki

        Ihmettelen muuten, miksi yhtiön tilintarkastajat eivät ole asiaan puuttuneet????

        Ihmettelin itsekin, mutta en ihmettele enää erityistilintarkastuksen jälkeen. Sen verran rumaa tekstiä siinä oli. Ja mitä se hyödyttää mitä tilintarkastajat sanovat kun osakkaat päättävät valtakirjojen voimin 42000 vastaan 25000 että homma on OK kaikesta huolimatta.

        Taloyhtiöllä oli muutama näyttö, jossa tuttu kävi katsomassa. Yhtiökokouksen jälkeen tuntui tulevan useampiakin kämppiä myyntiin, kun fiksummat osakkaat alkavat tajuta mitä on tapahtumassa. Kämppää esittelevä välittäjä mutisi jotakin siitä, että ei saanut isännöitsijältä tarvitsemiaan tietoja. Muutama ostajaehdokas kyseli yhtiön hallinnosta ja saatuaan vastauksen heille tulikin aika kiire seuraavaan kohteeseen.

        Yhtiökokouksen jälkimmäinen osa luvattiin tämän kuun loppuun. Mitään tietoa ei ole siitä vielä tullut eikä myöskään ekan kokouksen pöytäkirjoja kukaan kuulemma saanut käsiinsä. Isännöitsijä ei vastaa viesteihin ja hallituksen jäsenet kieltäytyvät antamasta puhelinnumeroitaan tai sähköpostiosoitteita kenellekään kysyjälle. Asiat pitää kuulemma hoitaa naamatusten.


    • Ei ne tratat tai maksuhäiriömerkinnät yrityksen kohdalla vaikuta lainansaantiin, vaan yhtiön maksukyky. Yrityksen anoessa lainaa (asunto-osakeyhtiökin on yritys) tarkistetaan taseista, kassavirrasta ym yrityksen maksukyky.

      Eli jos isännöitsijä jättää pari laskua maksamatta epähuomiossa/ammattitaidottomuuttaan, niin se ei vaikuta lainansaantiin millään tavalla.

      Sen sijaan jos yrityksellä ei ole talous kunnossa, eli maksukykyä, niin laina evätään. Asunto-osakeyhtiössä kyseessä on ensisijaisesti osakkaiden moka, ja toissijaisesti hallituksen moka. Isännöitsijällä kun ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa yhtiön maksukykyyn.

    • Klifffaa hei

      Sama isännöintifirma on näköjään saanut uuden asunto-osakeyhtiön Lahdesta protestilistalle velkoomustuomion merkeissä. Ajattelinkin että meidän tapauksemme tuskin on heidän ainoa mokansa

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11566825

      • AviAviAvi

        Ottakaa yhteyttä AVI:in


    • Kliffaa hei

      Aluevalvontavirasto on varmaan seuraava paikka selvittää asiaa. Tilanne on varsin ikävä osakkaiden kannalta kun tämä alkaa jo näkyä asuntojen arvoissa.

      Liikkeellä on kaikenlaisia huhuja. Joidenkin mukaan edellinen hallitus antoi isännöitsijälle kenkää ja irtisanominen voimassa tämän kuun alussa tai lopussa. Toisten mukaan isännöitsijä kiristää yhtiötä sillä, että jos hänet irtisanotaan niin siitä aiheutuu lisää maksuhäiriömerkintöjä. Nykyinen hallitus ei tietenkään puhu eikä pukahda mitään. Huhut ovat tietenkin vain huhuja mutta ei tämä ole erityksen mukava tilanne kenenkään kannalta.

      Yhtiökokouskutsua ei kuulu vaikka kokous olisi pitänyt olla elokuun puolella.

      • Kliffaa hei

        No niin, nyt tuli yhtiökokouskutsu. Kokouksen ilmoitettu päivämäärä on 20.9.2013 ja yhtiökokouskutsun kirjekuoressa postileima on 9.9.2013. Kutsu on siis lähetetty selvästi myöhässä ja yhtiökokous ei ole laillisesti kokoonkutsuttu eli ei ole päätösvaltainen. Kyselin asiasta ja meidän kutsumme ei ollut mikään poikkeus eli muutkin osakkaat saivat sen postitse myöhässä.

        Taloyhtiö irtisanoi Arvoisännöinnin firman tekemien virheiden vuoksi siten, että firma vaihtuu lokakuun alussa. Tästä "kiitoksena" isännöitsijää ei viimeisen kahden viikon aikana ole saanut millään konstilla tavoitettua. Läksiäislahjana taloyhtiölle Arvoisännöinti mokasi yhtiökokouskutsun.

        Täytyy ottaa yhteys aluevalvontavirastoon ja kysyä miten tälläisen laittoman yhtiökokouksen tapauksessa tulee toimia.


      • Kliffaa hei
        Kliffaa hei kirjoitti:

        No niin, nyt tuli yhtiökokouskutsu. Kokouksen ilmoitettu päivämäärä on 20.9.2013 ja yhtiökokouskutsun kirjekuoressa postileima on 9.9.2013. Kutsu on siis lähetetty selvästi myöhässä ja yhtiökokous ei ole laillisesti kokoonkutsuttu eli ei ole päätösvaltainen. Kyselin asiasta ja meidän kutsumme ei ollut mikään poikkeus eli muutkin osakkaat saivat sen postitse myöhässä.

        Taloyhtiö irtisanoi Arvoisännöinnin firman tekemien virheiden vuoksi siten, että firma vaihtuu lokakuun alussa. Tästä "kiitoksena" isännöitsijää ei viimeisen kahden viikon aikana ole saanut millään konstilla tavoitettua. Läksiäislahjana taloyhtiölle Arvoisännöinti mokasi yhtiökokouskutsun.

        Täytyy ottaa yhteys aluevalvontavirastoon ja kysyä miten tälläisen laittoman yhtiökokouksen tapauksessa tulee toimia.

        Vastaus löytyi: Tehkää moitekanne käräjäoikeuteen.

        Aluehallintovirastoon soitin ja he sanoivat että ei ole heidän asiansa. Ottavat kantaa näihin ilmeisesti vasta siinä vaiheessa kun taloyhtiöllä ei ole enää hallitusta ja jonkun pitäisi silti kutsua yhtiökokous laillisesti kasaan. Muuten homma hoidetaan jälkeenpäin valitusteitse. Ja joku tietenkin maksaa oikeudenkäyntikulut eli jos moitekanne ei menesty niin kanteen nostajalle tulee lasku.

        Huhu kertoo että yhtiöllä oli todellisia ongelmia löytää isännöitsijää irtisanotun Arvoisännöinti - puljun tilalle. Syynä se, että kaikki paikalliset firmat tietävät as. oy M*k**la Cit* ongelmat liittyen aiempiin nyt eronnutta hallitusta edeltäneisiin hallinnon väärinkäytöksiin. Kesän yhtiökokouksessa valitussa "Uudessa" hallituksessa on taas samaa väkeä kuin aiemminkin. Näiden toimista tuli jo aiemmin tarve erityistilintarkastukselle ja nyt ne ovat uudelleen remmissä. Isännöitsijän pitäisi toimia lain puitteissa mutta kun talonmies ja hallitus ovat lain yläpuolella niin... Löytyi kuitenkin isännöintifirma, joka on talon asioita hoitanut aiemminkin.

        Nyt on siis kuudes isännöitsijätoimiston vaihdos kuuden vuoden sisään. Kohta varmaan vaihtuu taas. Tervetuloa Lahteen.


      • Stan Antunarit
        Kliffaa hei kirjoitti:

        Vastaus löytyi: Tehkää moitekanne käräjäoikeuteen.

        Aluehallintovirastoon soitin ja he sanoivat että ei ole heidän asiansa. Ottavat kantaa näihin ilmeisesti vasta siinä vaiheessa kun taloyhtiöllä ei ole enää hallitusta ja jonkun pitäisi silti kutsua yhtiökokous laillisesti kasaan. Muuten homma hoidetaan jälkeenpäin valitusteitse. Ja joku tietenkin maksaa oikeudenkäyntikulut eli jos moitekanne ei menesty niin kanteen nostajalle tulee lasku.

        Huhu kertoo että yhtiöllä oli todellisia ongelmia löytää isännöitsijää irtisanotun Arvoisännöinti - puljun tilalle. Syynä se, että kaikki paikalliset firmat tietävät as. oy M*k**la Cit* ongelmat liittyen aiempiin nyt eronnutta hallitusta edeltäneisiin hallinnon väärinkäytöksiin. Kesän yhtiökokouksessa valitussa "Uudessa" hallituksessa on taas samaa väkeä kuin aiemminkin. Näiden toimista tuli jo aiemmin tarve erityistilintarkastukselle ja nyt ne ovat uudelleen remmissä. Isännöitsijän pitäisi toimia lain puitteissa mutta kun talonmies ja hallitus ovat lain yläpuolella niin... Löytyi kuitenkin isännöintifirma, joka on talon asioita hoitanut aiemminkin.

        Nyt on siis kuudes isännöitsijätoimiston vaihdos kuuden vuoden sisään. Kohta varmaan vaihtuu taas. Tervetuloa Lahteen.

        Yhtiökokousten päätöksille on kolmen kuukauden moiteaika. Jos ei moiti ja vaikka mitä hölmöä on päätetty, niin se päätös sitoo, kun ei ole kukaan moittinut. Asunto-osakeyhtiölain 23 luku kannattaisi vilkaista ja sitä seuraava luku.


      • pikseli55
        Stan Antunarit kirjoitti:

        Yhtiökokousten päätöksille on kolmen kuukauden moiteaika. Jos ei moiti ja vaikka mitä hölmöä on päätetty, niin se päätös sitoo, kun ei ole kukaan moittinut. Asunto-osakeyhtiölain 23 luku kannattaisi vilkaista ja sitä seuraava luku.

        Laittomat päätökset eivät kuitenkaan pysy voimassa silloinkaan.


    • okt asuva

      kolhoosi touhua

    • Muki

      Vieläkö siellä jatkaa sama hallitus ja telkkari

    • pikseli55

      Sääliksi käy niitä vähemmistöosakkaita, jotka joutuvat noin huonosti hoidetun yhtiön asioita penkomaan.

      Jos yhtiökokouksen enemmistö ei suostu kanteita nostamaan menneistä väärinkäytöksistä on mahdollista että 10% osakkaista (vanhan lain aikaan 1/16) nostaa kanteen yhtiön lukuun. Yhdenvertaisuuden rikkomuksesta ei liene kyse, vaan vahingon tuottamisesta yhtiölle.

      Kyllä te kait saisitte tuon 10% kasaan? Jos asia on ilmeinen ja todisteet löytyy helposti, voisitte hyvinkin voittaa jutun ja näpäyttää tätä entistä isännöitsijää ja sen ympärille ryhmittynyttä osakasmafiaa?

      Mitä tulee lainan saantiin, kannattaa ehkä yrittää pärjätä niillä tuloilla mitä saatte ja tehdä isoja lainoja vaativia korjauksia vasta sitten kun panna-aika on mennyt umpeen. Ja saattaa talon hallinto kuntoon siihen mennessä muutenkin.

      Parasta meneststä Teille!

    • big a,.,

      Aika rajua touhua. Liekkö on muita mahdollisuuksia jotka hoitaisivat taloyhtiön asiakkaita? Enkä nyt tarkoita talonasukkaita. Esim; tilitoimistot tai vastaavat?

    • delfiini

      Nimimerkille "Kliffaa hei":
      Hienoa, että joku uskaltaa kirjoittaa tästä aiheesta, oikeilla tiedoilla ja asiallisesti. Pihaparlamenteissa kun kuulee kaikennäköistä - useimmiten talkkarin alulle panemaa juorua, joiden tarkoituksena on vain vahingoittaa niitä ihmisiä, jotka yrittävät pysyä totuudessa ja saada ihmiset näkemään mikä yhtiön tila on oikeasti, miten aikaisemmin on asioita hoidettu ja mitä taloudellisia väärinkäytöksiä on havaittu. Kiitos sinulle.
      On uskomatonta, mutta totta, että 190 asunnon ja noin 300 asukkaan yhtiötä pyörittää talonmies (pienen tukijoukon kera) taitavasti mielensä mukaan hämmentämällä selviäkin asioita, levittämällä perättömiä juoruja ja jopa painostamalla. Tätä hänellä on mahdollisuus tehdä kaiken päivää eikä kukaan voi kulkea perässä antamassa oikeaa tietoa. Joten mummot uskoo ja ovat aina valmiit antamaan valtakirjan. Eikä pelkästään mummot. On muitakin, jotka uskovat talonmiestä vaikka hän sanoisi mitä. Hän on oikea manipuloinnin mestari. Kunpa hän olisi mielummin mestari siinä, mistä hänelle maksetaan eli työnteossa.
      Ja sitten kaiken huippu on tämä valtakirjojen keruu, jolla varmistetaan, että yhtiökokouksessa menee läpi vaikka mikä asia, kuten tämä että päätettiin lopettaa talonmieheen kohdistunut taloudellisten väärinkäytösten tutkinta ja yhtiölle aiheutettujen taloudellisten menetysten takaisin perintä. Aivan käsittämätöntä! Ja vieläpä ylpeillään sillä, miten "asiat hoituvat" hänen ja pienen lähipiirin toimesta.
      Tässä kohtaa laissa on talonmiehen mentävä aukko.

    • LEIMAPEPPU

      Hyvä DELFIINI,
      asiaa puhut: Pahin paisehan meillä on tohtoripalkkainen "kiinteistöjohtaja", joka pystyy "mummujensa" ja "peräpukamiensa" avulla keinuttamaan laivaa just sinne suuntaan
      mihin haluaa...... äänestetään, äänestetään - talkkarihan on kerännyt "oikeat" valtakirjat, jotka ilmeisesti pitävät sisällään useita kymmeniä asiakirjaväärennöksiä!!!!!!!!. Valtakirjaanhan antajan on kirjoitettava tai kirjoitutettava valtuutetun nimi paperiin. Meillä se lisätään siinä vaiheessa, kun valekiinteistönhoitaja (ei ammattitutkintoa) jakaa sopivan kokoiset niput peräpukamille ja muulle sisäpiirilleen, johon valitettavasti kuuluu taas myös hallitus vielä valitettavammin tämänhetkinen ns, uusi isännöitsijä, joka on tässä tehtävässä jo aikaisemmin siipensä sotannut....... Ja nämä ¨
      isännöitsijäthän samoin kuin hallituksen jäsenet vaihdetaan ja valitaan kiinteistöjohtajan (mummujen)toivomusten/ehdotusten mukaan.
      Asiakirjaväärennös x 50 - eikö sekään ole rikos???? Luottamus lakiin ja virkavaltaankin on jo mennyt.

    • selvillä olen

      Lahdessa ei ole yhtäkään asuntoyhtiölakia noudattavaa isännöitsijätoimistoa. Ovat verkostoituneet ja korruptio jyrää. Mitään kilpailutuksia ei tehty, maksettiin hirveitä summia kuntotarkastuksesta jossa ei edes tarkastettu kaikkia tiloja.
      Mistä löytyy viranomainen joka tutkisi rahojen siirrot omiin tarkoituksiin.
      Lahdessa on valehtelijoiden ja petoksien tekijöiden city. Taloyhtiöt palkatkaa muualta kuin Lahdesta isännöitsijät!

    • Osakas

      Hei
      Kannattasko ihan istuu alas ja sopii riidat.Sitten alkaa yhdessä viemään asioita eteenpäin.Lisäksi sopia selvät pelisäännöt ja jättää kateus pois.Jatkuva erimielisyys ja riitely johtaa asuntojen arvon putoamiseen.Ottakaa vaikka ulkopuolinen henkilö selvittämään yhtiönne asioita.Tarkoitan tämän "kliffaa hei" nimimerkin yhtiöö.Jaksamisii kaikille vaikeuksista huolimatta.Hyvää Kevättä.

    • 1234567890+

      Kyseisessä yhtiössä vaikuttaa kaksi vahvaa puoluetta ns.Terijoen hallitus ja AP:een joukkio, nämä kaksi ryhmittymää eivät tässä maailmassa tule koskaan sopimaan samaan taloyhtiöön riitelemättä, syyttelemättä, kieroilematta yms...
      On päivänselvä asia että tietyt henkilöt jos lähtisivät piireistä pois, tilanne neutralisoituisi varmasti. On jotenkin huvittavaa seurata vierestä miten asiat taloyhtiössä hoidetaan.

    • Vi-ttu eemeli

      Mukkulancity on syvältäper-seestä ja hallitus ja isännöinti

    • kenen rahat

      Mansessa isännöitsijä puhuu yhtiökokouksessa Meidän tileistä, siis hallituksen ja isännöitsijän. Osakkailla ei ole mitään oikeutta tietää yhtiön rahatilanteesta.
      Yhtiökokouksessa ei saa vastauksia ja tasekirjoihin ei voi luottaa.

      • mememe1

        Ilmeisesti yleinen ilmiö Mansessa. Me päätämme ilmoittaa isännöitsijä - siis ketkä me. Eihän ukko kuulu edes hallitukseen eikä omista yhtään osaketta yhtiössä.


    • Hallituksenpellet

      Mukkulancityssä uuden hallituksen myötä asiat entistä huonommalla tolalla, hall.puh.joht. ei irtoa mitään missä mennään mutta kokouksia kyllä ovat pitäneet 16 tänäkin vuonna. Asiat eivät hoidu ja on informaatiopimennossa totaalisesti. Isäänöiti toimisto olisi syytä vaihtaa välittömästi ja vaihtaa ehdottomasti myös hallitus.

    • Ritamukkula -79

      No voi voi Puheenjohtaja nauttii kokouspalkkioista ja eläkkeestään. Kivahan siellä on kokouksista kuitata palkkiot, isännöitsijä tulee perässä kuin pässi narussa. Nykyinen isänn. tmsto. on jo kertaalleen pistetty pihalle kun asiat eivät hoituneet, nyt otettu uudelleen uuden hallituksen myötä palkkalistalle. Tiedottaminen täysi 0 kukaan ei tiedä mistään mitään. Sanonta kuuluu "nyt olis kirveelle töitä"

    • VirpiRuohoranta

      Mukkula Cityn mafia jyrää edelleen. Jaoin postiluukkuihin lappusia/valtakirjoja, joissa kerron äänestäväni nykyisen hallituksen esitystä vastaan hulppean hintaisesta ja täysin kaistapäisestä remontista. Remonteissa keskitytään kaikkeen muuhun kun olelliseen ja uhkana on, että koko kämppä revitään auki lattiasta kattoon tarpeettomasti. Aamulla oli minulle osoitettu lappu ilmotustaululla ja yhden uhkailu viestin olen saanut suoraan puhelimeeni.

      • asukasv75

        Virpi hyvä et varmaankaan kuunnellut asiantuntijoita asukasinfossa 25.2. 2016. Tilaisuudessa kerrottiin juuri mitä pitää tehdä ja miksi. Remontissa kyllä keskitytään juuri oleelliseen eikä mitään revitä rikki huvinvuoksi. Tilaisuudessa sinulla olisi myös ollut mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille ja saada vastaukset remontti kysymyksiin. Sinulla on tietysti oikeus vastustaa remonttia, mutta ilman kosteidentilojen (kylppäreiden) kunnostusta emme pysty säilyttämään asuntojemme arvoa. Hyvin hoidetussa talossa on mukava asua ja tarvittaessa asunto on myös helpompi myydä.


    • PenttiHilkuri-1943

      Asuntojen kylppärit on -68ekr joissa vesieristys täysin riittämätön nyky standardien mukaan, ja tulleet teknisen käyttöikänsä päähän.
      Mikä siinä on niin stnan vaikeeta ymmärtää että ne on iskettävä säleiksi ja tehtävä uudelleen.
      Se että 2% yhtiön kylppäreistä vastaa standardien mukaista rakennustekniikkaa kosteissa tilossa niin voi voi ja sniff sniff, ne kun taytyy purkaa kanssa että saadaan kaikille yhtäläiset varmasti kunnossa olevat kylpyhuoneet, eristyksineen.
      Se että aletaan vetämään jollain sekamenetelmällä hommaa kasaan, niin sehän se vasta hölmöläisten hommaa on, rahaa palaa ja paskasta kun tulee vaan paskaa.
      Taloyhtiön fiksu/filmaattinen puheenjohtaja (lähes jumal olento) onneksi on valveutunut huippu osaaja hallituksen kanssa, ja pystyy hoitamaan homman kotiin.
      Katsokaapas kun kylppärit puretaan "luille" ja tehdään sertifikaatti vesierkat/laatoituksineen/viemäröiteineen niin kaikilla on sitten niin kivaa ja mukavaa käydä turvallisesti suihkussa läträämässä, eikä tartte olla pelko perseessä että alakerrassa on kohta akvaario fiilikset ja tarvii sukellus vehkeet kaivella esille.
      Joten tervetuloa vaan remppareiskat yms raksaukot uudistamaan meidän kylpyhuoneemme ihaniksi ja käyttökelpoisiksi, jossa saamme sitten nautiskella suihkun tuomasta puhtauden tunteesta ja harmoniasta.
      Rahaahan se vaan vaatii, ja kannattaa sitä käytellä kun ei sitä tuonpuolleiseenkaan mukaansa saa vaikka miten haluaisi, ja uusia avattaisiin kun vanhat täytyy.
      Rahahan oikeesti tykkää että sitä käytettään eikä seisoteta turhaan missää joutavissa kassaholveissa.

    • Hallituksenvalvojajäsen

      No voe mahoton, nyt on saneeraus käynnissä jo, ja hall. puh joht. eronnut kiitos siitä jumalille, ja talonmies vaihtunut huoltoyhtiöksi Aaamen.

      • Anonyymi

        No voi sun perskele ny o uuvet vessat ja suihkut ja lattialämmityskin, hallitus sama ja isännöinti myös samaa skeidaa


    • Anonyymi

      Talkkari poissa, ilkivalta 0% ?? kummallista, kiukaan vastukset alkanut kestämään, ruohonleikkuriin ei mene 1000L bensaa kesäkaudessa, normi työajan lisälaskutukset loistaa poissa olollaan, mitä ihmettä yhtiössä oikein tapahtuu??? Hallituksen pää eronnut, ei enää lähes 20x kokoontumis kertoja ja nostettuja palkkioita?? missäs nyt mennään,, eli lienee mukkulassa kaikki hyvin??

    • Anonyymi

      Hah..... tyyntä myrskyn edellä, ikkuna remppaa pukkaa ja hissi, joista osa hissitöminä joutuu maksamaan, mut sellasta se on mulkkulan sityssä

    • Anonyymi

      M- C:n hallitus vaihtunut viime yhtiökokouksessa kokonaan eli yhtiössä uusi tilanne. Harvaa kiinnosti tulla kokoukseen vaikka vanhan hallituksen eroaminen oli tiedossa jo ennen kokouspäivää.

      • Anonyymi

        M-ceessä vaihtunut hallituksen PELLET toiseen, vajakki isännöitsijä edelleen remmissä notkumassa, hommat laahaa ja linjasaneeraus vaan jatkuu ikuisesti, koska taas korjataan paskoja putkistoja jotka vuotaa jo uutena


      • Anonyymi

        Oikeesti ootko tosissas?? kuulin villejä juttuja ex talkkarista, hallituksen puheenjoht. hallituksen jäsenistä yms... mutta voiko ne edes olla tosia??? tuntuu että voiko tuollasta nykyään enää edes tapahtua, mieletöntä touhua ja asukkaat vaan puree nielemättä nämä asiat, niin ei voi kuin ihmetellä Mukkulancityn toimintaa-


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe