Mikä on voinsyöntisuosituksen perustelu

ihmeaine voi

Luin viime talvena kirjastosta erään himokarpparin, lääkärin, kirjoittaman kirjan ravintosuosituksista. Eräässä kohdassa hän kirjoitti jokseenkin näin: "Saahan sitä leipääkin joskus ottaa jos mieli tekee ja on siihen tottunut kun vain muistaa panna päälle reilusti voita ja paksun siivun rasvaista juustoa".

Jäin miettimään että onko todella selvitetty ihmisen aineenvaihdunnasta se seikka mikä tekisi nimenomaan naudanrasvasta todellisen elämäneliksiirin. Että sitä tulee ahtaa sisäänsä mahdollisimman suuria määriä vaikka muitakin rasvoja on olemassa. Kirja ei siis suositellut leivän päälle tai leivän kanssa mitään muuta rasvoja kuin naudan maidon rasvaa. Eikö ole sama asia jos levittää leivälle jotain muuta rasvaista kuin naudan rasvaa tai vaikkapa vähärasvaista juustoa?

Saisiko vastauksia, please.

77

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Extra Virgin

      Kaiken pelottavinta karppausohjeissa on se kun pitäisi jättää hiilarien takia pois marjat ja hedelmätkin ja korvata nekin voilla ja rasvaisilla juustoiilla, rasva-% vähintäin 40. Jos minä syön 100 g juustoa jossa on rasvaa 20 % niin eikö se ole saman jos syön 50 g juustoa jossa on rasvaa 40 %. Vai onko joku ero?

    • Tiia Peetikko

      Maalaisjärki käyttöön hyvät ihmiset, ei nuo ole kiveen hakattuja. Meillä on itsemääräämisoikeus, valinnanvapaus. Tuskin Heikkilä kuitenkaan tarkoitti, että sitä leipää pitää syödä noin monta kertaa päivässä/viikottain ja monta vuotta?
      Jos joskus haluat nauttia, sen yhden kerran, niin laittaa sitten juustoa ja voita paksusti.
      Mitään ei pidä tai kannata jättää kokonaan pois. Ehkä nämä suositukset on tarkoitettu, jotka mättävät itsensä ähkyyn tietyillä ruoka-aineilla, kuten telkkaria katsoessa syö samalla kokonaisen leivän päällyksineen, joka ikinen päivä vuodessa. Mene ja tiedä, kannattaa silti aina kyseenalaistaa ja kuunella omaa kehoa. Eiköhän jokainen tunne kroppansa/vatsansa parhaiten.
      Eikös karppausohjeissa nimenomaan suositella marjojen syöntiä?

      Minulla lautanen koostuu näin: runsaasti salaattia ja vihanneksi ja lihaa kohtuudella ja voissa paistettuna. Voipaketti riittää kuitenkin pitkään.

      • miksi et kerro syytä

        ,,,,,Jos joskus haluat nauttia, sen yhden kerran, niin laittaa sitten juustoa ja voita paksusti.,,,,

        Et kuitenkaan kerro MIKSI siihen leivän päälle tulee mättää sitä naudan maidon rasvaa eri muodoissaan ja vieläpä paksusti.


      • Ihmettelen kans
        miksi et kerro syytä kirjoitti:

        ,,,,,Jos joskus haluat nauttia, sen yhden kerran, niin laittaa sitten juustoa ja voita paksusti.,,,,

        Et kuitenkaan kerro MIKSI siihen leivän päälle tulee mättää sitä naudan maidon rasvaa eri muodoissaan ja vieläpä paksusti.

        Sitä minäkin ihmettelen. MIKSI paksusti kun vähempikin riittää maun antajaksi. Ilmeisesti näillä VHH syöjillä tulee muuten nälkä ja vetämätön olo energiapulan vuoksi ellei tankkaa runsaasti rsvaa.


      • viljariippuvuus
        Ihmettelen kans kirjoitti:

        Sitä minäkin ihmettelen. MIKSI paksusti kun vähempikin riittää maun antajaksi. Ilmeisesti näillä VHH syöjillä tulee muuten nälkä ja vetämätön olo energiapulan vuoksi ellei tankkaa runsaasti rsvaa.

        Varmaankin tarkoitti sitä, ettei iske himo ja se yksi pala riittää. Monestihan kun tekee hyvän voileivän, niin se on niin hyvää, että menee ja tekee toisen, kolmannen ja sitten taas parin tunnin päästä uudestaan. Mutta, kun otat sen yhden paljolla rasvalla ja juustolla, ei tee mieli enempää.


    • Kriittisyyttä pliis

      Tämä voin ja läskin suosittelu karppaajille on vain Ruotsissa ja Suomessa, muualla maailmassa karppaajille suositellaan terveellisempiä kasvirasvoja.

      Ehkäpä voin käyttämisen suuri mainostus perustuu osittain lypsykarjan ja meijerien lobbaamiseen koska kyseinen tuotanto on em. maissa suurta, muualla huomattavasti vähäisempää. Voinsyönnin lisääntyminen on aktivoitunut sen jälkeen kun nämä lobbarit ovat alkaneet väittämään että tutkimuksissa ei ole todettu voin olevan haitallista.

    • 7VP?
    • leivätön pöytäkö?

      Kuten huomaamme ja tiedämme niin koskaan ei kukaan eikä missään edes yritä perustella sitä miksi hiilarit tulisi korvata nimenomaan voilla ja yleensäkin maitorasvoilla. Onhan niitä muitakin ruoka-aineita olemassa kuin vain voi ja juusto.

      Minun leivälläni ei ole voita eikä margariinia mutta on lihaa/vähärasvaista makkaraa/kalaa/kalkkunaa/broileria/kananmunaa erilaisia kasviksia ja juureksia ja kasvissäilykkeitä. Miksi nämä leivänpäällysteet tulisi korvata voilla ja rasvaisilla juustoilla, sitä minä en käsitä.

      Juomana on vesi tai rasvaton maito, mikä siinäkin voi olla väärin, kertokaa.

      • noo mitäs mie

        ,,,,Juomana on vesi tai rasvaton maito, mikä siinäkin voi olla väärin, kertokaa.,,,

        Älä luulekaan, että Veijolta tuohon kysymykseen saisit vastauksen ikäpäivänä. Voita vain naamaan eikä pidä turhia kysellä, menee Veijon elämä muuten turhan hankalaksi kun pitäisi vastatakin.


      • hyvää_olla_pitää

        Minun voileipäni on leivätön. Muuten nuo leikkeleet ja juustot pinottuna yksistään ovat hyvä vaihtoehto. Jotakin paprikaa, kurkkua tms. voi laittaa pinon päälle. Maiskis!


      • Ei_sovi
        hyvää_olla_pitää kirjoitti:

        Minun voileipäni on leivätön. Muuten nuo leikkeleet ja juustot pinottuna yksistään ovat hyvä vaihtoehto. Jotakin paprikaa, kurkkua tms. voi laittaa pinon päälle. Maiskis!

        Kaikkien maha ei kestä raakaa paprikaa ja tuorekurkkua. Minä kuulun tuohon joukkoon ja joudun ongelmiin ravintoloissa ym. jossa kaikkiin salaatteihin tungetaan noita ajattelematta lainkaan ettei kaikki voi niitä syödä. Viime viikonloppuna kun kokkasin isolle ryhmälle ruokaa, eräs asiakas (onneksi) kertoi samasta paprikaongelmasta joten muokkasin lämpimän ruuan reseptiä. Torstaina saunaillassamme jouduin kaivelemaan salaatista paprikat pois (kurkkua ei sentään ollut käytetty) kun kokki ei ollut ajatellut lainkaan ruokarajoituksia. Ensi viikonloppuna olen menossa kurssille jossa tarjotaan kaikki ateriat. Pitänee siis ilmoittaa etukäteen järjestäjille ruokarajoitteeni (muitakin nuo em. löytyy).
        Mitenkähän näillä himokarppaajilla homma sujuu tällaisissa tilanteissa. Onko tarjolla riittävästi "läskiä ja lotinaa" että selviävät aterioista. Kerran olen ollut tilaisuudessa jossa välipalana tarjottiin melko hiilihydraattipitoista piirakkaa. Eräs henkilö kaivoi laukustaan palan grillikylkeä ja söi sitä kahvin kera. Sai kyllä pitkiä katseita.


    • en syö leipää

      Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata muilla kasvikunnan tuotteilla. Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa, juureksissa ja kasviksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan. Lisäksi viljat ovat perunan ohella todellinen tärkkelyspommi. Tärkkelys on aine, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa.

      Eli yksinkertaistettuna: Aikuinen tarvitsee hyvää rasvaa ja proteiinia n. 80 grammaa päivässä sekä vähintään 500 grammaa kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja). Kaikissa kasvikunnan tuotteissa on kuituja, joten sitä suomalaisten kansallisruokaa "ruisleipää" EI kukaan tarvitse kuidun takia.

      Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.



      Levittyvä levite:


      100g luomu voita
      1 dl kylmäpuristettua (luomu) kasviöljyä
      0,5-1 dl vettä

      Huoneenlämpöisenä tehosekoittimessa sekoitetaan ainekset keskenään ja eikun nauttimaan. Merisuolaa tai muuta luonnollista suolaa maun mukaan. Voi myös käyttää erilaisia yrttejä ja mausteita maustamiseen.

      Muita levitteitä: sulatejuusto, tuorejuusto, tomaattisalsa, oliiviöljy, avokado, pähkinä, manteli jne...

      • niin minä

        Mitä se voi siinä tekee? Parempi on sekoitella ilman voita eli kastaa leipäpala vaikka jossain kasvisöljyssä.


      • noo mitäs mie

        ,,,,,Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä) nostavat verensokerin nopeasti,,,,,

        Ei kai kukaan PELKÄSTÄÄN noita syö, hei kamu. Leipä ja peruna ovat vain yksi osa ruokailua.

        Sitäpaitsi, voi nostaa veren rasvapitoisuuden epänormaalin korkeaksi sillä ei ihmistä ole tarkoitettu naudan rasvalla elämään. Rasva on tähän asti ollut harvinaista herkkua mutta hiilareita on syöty aina.


      • Kumma juttu
        noo mitäs mie kirjoitti:

        ,,,,,Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä) nostavat verensokerin nopeasti,,,,,

        Ei kai kukaan PELKÄSTÄÄN noita syö, hei kamu. Leipä ja peruna ovat vain yksi osa ruokailua.

        Sitäpaitsi, voi nostaa veren rasvapitoisuuden epänormaalin korkeaksi sillä ei ihmistä ole tarkoitettu naudan rasvalla elämään. Rasva on tähän asti ollut harvinaista herkkua mutta hiilareita on syöty aina.

        Esimerkiksi Kiinassa, Japanissa ja lähimaissa riisi on pääruokalaji joka kuuluu kaikille aterioille ja runsaana. Muut ruoka-aineet ovat vain lisukkeena. Silti siellä on diabetestä paljon vähemmän kuin täällä. Eikä sydänsairaitakaan siihen malliin kuin Suomessa koska maitoa ei juoda eikä eläinrasvoja käytetä kuin äärimmäisen harvoin (sen verran mitä lihasta kypsennettäessä irtoaa).


      • parempi ohje
        niin minä kirjoitti:

        Mitä se voi siinä tekee? Parempi on sekoitella ilman voita eli kastaa leipäpala vaikka jossain kasvisöljyssä.

        ,,,,Parempi on sekoitella ilman voita eli kastaa leipäpala vaikka jossain kasvisöljyssä.,,,,

        Minä teen juuri noin, kastan leipää auringonkukkaöljyyn ja joskus muuhunkin öljyy. Öljyssä on ensin ripaus suolaa ja joskus jotain pippuria. Leivän päälle kalaa tms. kevyttä. Kolesterolit on huippuhyvät.


    • ???

      "Levittyvä levite:

      100g luomu voita
      1 dl kylmäpuristettua (luomu) kasviöljyä
      0,5-1 dl vettä"

      Tuohan on melkein kuin Oivariinin resepti. Miksi pitäisi tehdä itse, paitsi jos tavoittelee tuota luomua.

    • please.

      "Joidenkin ravitsemusasiantuntijoiden mielestä tyydyttyneen, “kovan” rasvan syöminen lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Näin väitetään myös suomalaisissa ravitsemussuosituksissa. Tyydyttynyttä rasvaa on suhteellisen suuri osuus esim. maitotuotteissa, naudanlihassa ja kookosrasvassa."

      http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/klassiset-rasvatutkimukset/

      • 205,781 caloria

        Kukahan tuon linkin takaa löytyvää sivustoa mahtaa pitää yllä. Kertoo paljon kun ei uskalla nimeään paljastaa. Nimettömiin sivustoihin ei kannata luottaa.


      • Humhumhumpuukia
        205,781 caloria kirjoitti:

        Kukahan tuon linkin takaa löytyvää sivustoa mahtaa pitää yllä. Kertoo paljon kun ei uskalla nimeään paljastaa. Nimettömiin sivustoihin ei kannata luottaa.

        Veijokin voi perustaa tuollaisen sivuston. Ei ole mitään varmuutta kuka ja miksi on perustanut sivut.


      • Ihminen on kehittänyt margariinit ja muut rypsi öljyt. Mistä lähtien ihminen on ollut luontoa viisaampi. Minun käsitykseni mukaan ei koskaan-
        Luonollinen rasva kuuluu osaksi ravantoamme


      • Ruokaympyrä
        peltokenkku kirjoitti:

        Ihminen on kehittänyt margariinit ja muut rypsi öljyt. Mistä lähtien ihminen on ollut luontoa viisaampi. Minun käsitykseni mukaan ei koskaan-
        Luonollinen rasva kuuluu osaksi ravantoamme

        Ihan mielenkiinnosta haluan tietää, mikä eläin on kehittänyt voin??


      • papurasvamies
        peltokenkku kirjoitti:

        Ihminen on kehittänyt margariinit ja muut rypsi öljyt. Mistä lähtien ihminen on ollut luontoa viisaampi. Minun käsitykseni mukaan ei koskaan-
        Luonollinen rasva kuuluu osaksi ravantoamme

        ,,,,Ihminen on kehittänyt margariinit ja muut rypsi öljyt,,,

        Älä hei viitti. Kyllä rypsi itse eli luonto on kehittänyt rypsiöljyn. Kuten luonto on kehittänyt muutkin juoksevat eli pehmeät rasvat. Voi sen sijaan on aivan yhtä keinotekoinen, jos niin halutaan sanoa kuin muutkin. Voita ei ole luonnossa valmiina ja sen on luonto muutenkin tarkoittanut pienen vasikan ruoaksi, ei täysikasvuisen ihmisen.

        ,,,,,,Luonollinen rasva kuuluu osaksi ravantoamme ,,,,

        Juoksevat rasvat ovat juuri sitä, voi ei oikeastaan ole.


      • Ruokaympyrä kirjoitti:

        Ihan mielenkiinnosta haluan tietää, mikä eläin on kehittänyt voin??

        Voi on eläinkunnan tuotetta, joka on täysin turvallinen, jota ei voi sanoa margariinistä, joka valmistetaan monimutkaisella teollisuuden kehittämällä prosessilla.


      • papurasvamies kirjoitti:

        ,,,,Ihminen on kehittänyt margariinit ja muut rypsi öljyt,,,

        Älä hei viitti. Kyllä rypsi itse eli luonto on kehittänyt rypsiöljyn. Kuten luonto on kehittänyt muutkin juoksevat eli pehmeät rasvat. Voi sen sijaan on aivan yhtä keinotekoinen, jos niin halutaan sanoa kuin muutkin. Voita ei ole luonnossa valmiina ja sen on luonto muutenkin tarkoittanut pienen vasikan ruoaksi, ei täysikasvuisen ihmisen.

        ,,,,,,Luonollinen rasva kuuluu osaksi ravantoamme ,,,,

        Juoksevat rasvat ovat juuri sitä, voi ei oikeastaan ole.

        Jokainen uskoo mihin haluaa.
        Muutettuani margarinit voihin sain verenpaineeni, ja triglyseridit alas ja muutenkin veri arvot kuntoon.


      • niin, kerro mikä
        peltokenkku kirjoitti:

        Jokainen uskoo mihin haluaa.
        Muutettuani margarinit voihin sain verenpaineeni, ja triglyseridit alas ja muutenkin veri arvot kuntoon.

        ,,,,Jokainen uskoo mihin haluaa.,,,,

        Voisitko tarkentaa mikä tuossa ylempänä on uskomusta. Sekö, että rypsiöljy on luonnontuote eikä ihmisen tekemä (kuten voi), vai mikä on uskomusta.


      • niin, kerro mikä kirjoitti:

        ,,,,Jokainen uskoo mihin haluaa.,,,,

        Voisitko tarkentaa mikä tuossa ylempänä on uskomusta. Sekö, että rypsiöljy on luonnontuote eikä ihmisen tekemä (kuten voi), vai mikä on uskomusta.

        Uskomus on se mihin sinä uskot. Jos uskot margariinin olevan sinulle terveellisempää kuin voi, niin se on sinun uskomuksesi.
        Minä uskon voin olevan enemmän luononmukaista kuin margariini. Siksitoiseksi markarinni haiseekin pahalle ja pahan makuista.


      • voi voita
        peltokenkku kirjoitti:

        Uskomus on se mihin sinä uskot. Jos uskot margariinin olevan sinulle terveellisempää kuin voi, niin se on sinun uskomuksesi.
        Minä uskon voin olevan enemmän luononmukaista kuin margariini. Siksitoiseksi markarinni haiseekin pahalle ja pahan makuista.

        Jos voi on luonnontuote niin miksi voinsyöjät eivät kerää sitä luonnosta vaan ostavat kaiken kaupasta, jonne se on tullut meijeristä?


      • Perusteita kiitos
        peltokenkku kirjoitti:

        Uskomus on se mihin sinä uskot. Jos uskot margariinin olevan sinulle terveellisempää kuin voi, niin se on sinun uskomuksesi.
        Minä uskon voin olevan enemmän luononmukaista kuin margariini. Siksitoiseksi markarinni haiseekin pahalle ja pahan makuista.

        Kokeile eri margariinilaatuja ennen kuin haukut. Minäkin totesin että eräs kolesterolia laskeva margariini oli kamalan makuista. Tarpeeksi kun etsi, löytyi hyvänmakuinen voileipämargariini. Mutta kaikki margariinit eivät käy kaikkeen käyttöön. Minulla on erikseen margariinit leivälle, leivontaa ja paistamiseen (paistamiseen myös hieman öljyä ja voita).


      • Ruokaympyrä
        peltokenkku kirjoitti:

        Voi on eläinkunnan tuotetta, joka on täysin turvallinen, jota ei voi sanoa margariinistä, joka valmistetaan monimutkaisella teollisuuden kehittämällä prosessilla.

        Kerropa, miten lehmä muutta maidon voiksi??


      • niin, kerro mikä kirjoitti:

        ,,,,Jokainen uskoo mihin haluaa.,,,,

        Voisitko tarkentaa mikä tuossa ylempänä on uskomusta. Sekö, että rypsiöljy on luonnontuote eikä ihmisen tekemä (kuten voi), vai mikä on uskomusta.

        Voitko tarkentaa ettei olisi.
        Tämä on saivartelua, jos tirdät mitä se on?


    • Lisää tällaista

      Jipii, tännehän on tullut järkeviä ketjuja niin kuin tämä ja "Viljat, riisi, peruna, outoa, hyvin outoa". Pidin taukoa palstalta, koska tympäännyin rasva-apostolien loputtomaan vyörytykseen.

      • Älä iloitse turhaan

        Tulit palstalle huonoon aikaan. Kyllä niitä apostolitekstejä ilmestyy taas kun Veijo ehtii Suomesta takaisin tietokoneensa ääreen.


    • ei voi maistu

      En ole syönyt voita enää yli 40 vuoteen. Vähärasvaisia juustoja joskus ja punaista lihaa silloin tällöin. Leipä maistuu nam nam. Triglyt on n. 0, 7 ja kokonaiskol. n. 4. Nämä ovat harvinaisen hyviä arvoja kun kyseessä on suomalainen mies, ikää 60 .

      • Rasvoilla ei ole suoranaista merkitystä kolesteroliarvoihin, mutta tietysti kokonaisruokavaliolla kylläkin. Toisaalta koskaan ja missään ei ole tutkittu oikeaa kolesterolien määrää, vaan se on lääketeollisuuden keksintöä lääkkeiden myymiseksi.
        Kannattaa myös huomata, että vanhemmalla iällä kolesterolien määrä pitää olla korkeammalla niin elää pitempään. Anopillani ikää lähemmäs 90 vuotta ja kolesterolit yli 7 tasossa ja vointi hyvä. Lääkekokeilulla meinasi lähteä henki ennen aikojaan.
        Itselläni kokonaiskolesterolit n 5 paikkeilla ja pidän tilannetta hyvänä ikääni nähden. Voita ja juustoa kyllä nautitaan suurena herkkuna, mutta hiilareita pidän epäterveellisenä liikaa nautittuna.


      • aina vaan voita
        uusajattelija kirjoitti:

        Rasvoilla ei ole suoranaista merkitystä kolesteroliarvoihin, mutta tietysti kokonaisruokavaliolla kylläkin. Toisaalta koskaan ja missään ei ole tutkittu oikeaa kolesterolien määrää, vaan se on lääketeollisuuden keksintöä lääkkeiden myymiseksi.
        Kannattaa myös huomata, että vanhemmalla iällä kolesterolien määrä pitää olla korkeammalla niin elää pitempään. Anopillani ikää lähemmäs 90 vuotta ja kolesterolit yli 7 tasossa ja vointi hyvä. Lääkekokeilulla meinasi lähteä henki ennen aikojaan.
        Itselläni kokonaiskolesterolit n 5 paikkeilla ja pidän tilannetta hyvänä ikääni nähden. Voita ja juustoa kyllä nautitaan suurena herkkuna, mutta hiilareita pidän epäterveellisenä liikaa nautittuna.

        ,,,,hiilareita pidän epäterveellisenä liikaa nautittuna. ,,,,

        Miksi et pidä voita ja juustoa epäterveellisinä liikaa nautittuna?


    • VP?

      ei voi maistu

      Ja diabeetikko kun täällä kirjoitat?

    • Tuossa äskettäin yksi ikäihminen, diabetikko ihmetteli kun terveydenhoitaja ohjeisti häntä syömään 8 palaa leipää päivässä. Mitä sitten oli suosittanut leivän päälle, mutta järki puuttuu ainakin hoitajalta, jos ehkä vähän syöjältäkin.
      Minulle riittää puolikas kotona tehtyä sämpylää ja leipäpala josku lohen tai hyvän juuston kanssa. Voita tietysti on kunnolla molemmissa. Kesällä uudet perunat ovat ongelmana, mutta ei syödä koko kattilallista.

      Pillerit lopetin 8 viikon harjoittelun jälkeen ja veriarvot kohtuulukemissa ja voista en luovu.

      • Liika on liikaa

        "Voita tietysti on kunnolla molemmissa."

        Miksi "kunnolla" kun ohuemmaltikin riittää antamaan makua. Tässäkin sopii ruokaneuvojien ohje: Levitettä sipaisu.


      • aina vaan voita

        ,,,,Voita tietysti on kunnolla molemmissa.,,,,

        Miten niin voita ja miten niin kunnolla? Tietysti jos tykkää voin mausta niin sitten ei mitään, en kysy enempää.


      • http://lchf3356.blog
        Liika on liikaa kirjoitti:

        "Voita tietysti on kunnolla molemmissa."

        Miksi "kunnolla" kun ohuemmaltikin riittää antamaan makua. Tässäkin sopii ruokaneuvojien ohje: Levitettä sipaisu.

        Tässäkin sopii ruokaneuvojien ohje: Levitettä sipaisu.

        Moisista ravintoneuvojista kannattaa pysyä kaukana.

        http://lchf3356.blogit.fi/tietoja/terveempaa-tulevaisuutta-kohti/


      • Vähänkin riittää
        http://lchf3356.blog kirjoitti:

        Tässäkin sopii ruokaneuvojien ohje: Levitettä sipaisu.

        Moisista ravintoneuvojista kannattaa pysyä kaukana.

        http://lchf3356.blogit.fi/tietoja/terveempaa-tulevaisuutta-kohti/

        Ei voitakaan tarvitse levittää tuumaa paksulti. Sipaisu riittää mainiosti jos se maistuu niin hyvältä.


    • Veijo ajaa tätä

      Vastaus on Maataloustuottajien Keskusliitto eli MTK. Tyydyttikö vastaus kysyjää?

      • Ingman itse

        Niin ja Valio ja Arla.


    • 1kolmasosaa+2kolmas-
    • pois taikauskot !

      LCHF-porukka uskoo ja opettaa että kovat rasvat ovat insuliinin kaltaisia aineita, jotka jollain vielä selvittämättömällä tavalla kumoavat hiilarien vaikutuksen ihmisen elimistössä. Eli kun syöt hiilaria niin mahdollisiimman suuri määrä kovaa rasvaa sen lisukkeena kumoaa hiilarin vaikutuksen. Rasva ei saa olla pehmeää eli kasvirasvaa vaan kovimpia ravintorasvoja mitä löytyy ja tietenkin mieluiten eläinperäistä. Hätätilassa käy kookosrasvakin, onhan se melko kovaa.

      Tällaisia taikauskoja saatetaan tyrkyttää vielä vuonna 2014.

      • hp&v

        Kookosrasva on kovin luonnon rasvoista, paljon kovempaa kuin voi. Jotkut rasvaajat käyttävät sitä jopa ravintolisänä (tieteelliset perusteet sen hyödyistä ovat olemattomat).


    • H. Ypo

      Rasvaajat, kuten tuokin lääkäri, vaikenevat maidon rasvassa olevista ja hyvin haitallisista transrasvoista. Jos niistä puhuttaisiin niin ihmiset pysyisivät terveempinä.

      • hp&v

        Maitorasvan transrasvat ovat kyllä haitallisia mutta niitä on niin vähän, että niillä ei ole merkitystä.

        Voissa ei ole juurikaan hivenravinteita, ei edes välttämättömiä rasvahappoja joten se on pelkkää tyhjää energiaa.


      • Aivan turhaa
        hp&v kirjoitti:

        Maitorasvan transrasvat ovat kyllä haitallisia mutta niitä on niin vähän, että niillä ei ole merkitystä.

        Voissa ei ole juurikaan hivenravinteita, ei edes välttämättömiä rasvahappoja joten se on pelkkää tyhjää energiaa.

        Pitäisi opetella siihen että niin suola kuin voikin tulkittaisiin mausteeksi. Jonkin ruuan ruskistaminen voissa antaa paremman maun, samoin eräissä leivonnaisissa. Mutta leivän päälle lappaminen tai ylenmääräinen voin käyttö ei ole järkevää.

        Harmillista että jo useampi perinteinen margariininvalmistaja on lähtenyt mukaan tähän voihysteriaan ja ovat tuoneet markkinoille oman voi-kasvirasvatuotteensa. Kuitenkin käytämässäni kasvirasvamargariinissa on "voin maku" enkä tarvitse näitä epäterveellisiä sekoituksia. Voita käytän äärimmäisen harvoin koska sille ei ole tarvetta, paistamiseenkin kelpaa mainiosti kasviöljy tai pullomargariini.


      • hp&v
        Aivan turhaa kirjoitti:

        Pitäisi opetella siihen että niin suola kuin voikin tulkittaisiin mausteeksi. Jonkin ruuan ruskistaminen voissa antaa paremman maun, samoin eräissä leivonnaisissa. Mutta leivän päälle lappaminen tai ylenmääräinen voin käyttö ei ole järkevää.

        Harmillista että jo useampi perinteinen margariininvalmistaja on lähtenyt mukaan tähän voihysteriaan ja ovat tuoneet markkinoille oman voi-kasvirasvatuotteensa. Kuitenkin käytämässäni kasvirasvamargariinissa on "voin maku" enkä tarvitse näitä epäterveellisiä sekoituksia. Voita käytän äärimmäisen harvoin koska sille ei ole tarvetta, paistamiseenkin kelpaa mainiosti kasviöljy tai pullomargariini.

        Jeps. Itse käytän leivän päällä kevytmajoneesia ja Floora Gold käy hyvin kananmunien paistamiseen niin voin käyttö paistorasvana on loppunut minun osaltani täysin. Pihvistä tulee parempaa kun sen voitelee öljyllä ja paistaa kuivalla pannulla.

        Ainut mihin voita nykyään käytän on maustevoi muutaman kerran vuodessa.


      • Miksipä

        Maidossa olevat transrasvat eivät ole kemialliselta rakenteeltaan samanlaisia kuin teolliset transrasvat. Ei ol eyhtään tieteellisät tutkimusta, jossa maidon transrasvat olisivat osoittautuneet vaarallisiksi. Siksi onkin pääteltävä, että ne eivät ole vahingollisia. Maitorasvan käyttö on joissain tutkimuksissa osoittanut parempaa laihtumista. Mutta sydänterveydelle voilla ei ole mitään vaikutusta, se ei paranna eikä pahenna esimerkiksi kolesteroliarvoja. Rasvan runsas käyttö yhdessä hiilihydraattien vähentämisen kanssa kyllä suurentaa huonon kolesterolin partikkeleita, joten niistä tulee hyviä.

        Ihminen tarvitsee sekä eläinrasvaa että kasvirasvaa tai kalan rasvaa. Tarvitsemme erilaisia rasvahappoja.

        Tässä käppyrä Ruotsin lisääntyneestä voin käytöstä ja vähentyneistä sydäntapahtumista.
        http://www.dietdoctor.com/real-association-butter-heart-disease-sweden

        Maksaa rasvoittavat alkoholi, fruktoosi ja sokeri, tässä järjestyksessä. Sokeriksi muuttuu kaikki hiilihydraatti elimistössä. Mitä enemmän syö hiilihydraattia ja mitä nopeammin imeytyvää se on, sitä enemmän tarvitaan insuliinia. Liika insuliini taas on myrkky, kuten hyvin tiedämme. Liikaa sitä elimistössä on, jos sokeri tipahtaa nopeasti ja insuliini jää. Tasainen verensokeri on siis tavoite. Sekä liika proteiini että liika hiilihydraatti nostaa veren sokeria. Rasva ei nosta. Rasva antaa tasaisen energian ilman, että veren sokeri heilahtelee. Jokainen diabeetikko ymmärtää tämän edun.

        Lääkkeillä verensokeri pidetään hiukan yläkantissa juuri sen takia, että verensokeri saattaa tipahtaa yhtäkkiä. Kun pidetään huoli, että mitään yhtäkkisiä tipahteluja ei tule, niin voidaan pitää kehossa normaali sokeriarvo. Silloin ei ääreisverenkierto heikkene, ei tule silmään muutoksia eikä jaloista lähde tunto...

        Tämän olen kokeillut ja aika moni muukin. Uskomatonta miten se toimii. Miksi meille kerrota? Ei lääkkeitä enää, energiaa runsaasti, hoikistunut... Liian hyvää ollakseen totta? Kuka jarruttaa näin yksinkertaisen tiedon saantia ja miksi?


      • hpv
        Miksipä kirjoitti:

        Maidossa olevat transrasvat eivät ole kemialliselta rakenteeltaan samanlaisia kuin teolliset transrasvat. Ei ol eyhtään tieteellisät tutkimusta, jossa maidon transrasvat olisivat osoittautuneet vaarallisiksi. Siksi onkin pääteltävä, että ne eivät ole vahingollisia. Maitorasvan käyttö on joissain tutkimuksissa osoittanut parempaa laihtumista. Mutta sydänterveydelle voilla ei ole mitään vaikutusta, se ei paranna eikä pahenna esimerkiksi kolesteroliarvoja. Rasvan runsas käyttö yhdessä hiilihydraattien vähentämisen kanssa kyllä suurentaa huonon kolesterolin partikkeleita, joten niistä tulee hyviä.

        Ihminen tarvitsee sekä eläinrasvaa että kasvirasvaa tai kalan rasvaa. Tarvitsemme erilaisia rasvahappoja.

        Tässä käppyrä Ruotsin lisääntyneestä voin käytöstä ja vähentyneistä sydäntapahtumista.
        http://www.dietdoctor.com/real-association-butter-heart-disease-sweden

        Maksaa rasvoittavat alkoholi, fruktoosi ja sokeri, tässä järjestyksessä. Sokeriksi muuttuu kaikki hiilihydraatti elimistössä. Mitä enemmän syö hiilihydraattia ja mitä nopeammin imeytyvää se on, sitä enemmän tarvitaan insuliinia. Liika insuliini taas on myrkky, kuten hyvin tiedämme. Liikaa sitä elimistössä on, jos sokeri tipahtaa nopeasti ja insuliini jää. Tasainen verensokeri on siis tavoite. Sekä liika proteiini että liika hiilihydraatti nostaa veren sokeria. Rasva ei nosta. Rasva antaa tasaisen energian ilman, että veren sokeri heilahtelee. Jokainen diabeetikko ymmärtää tämän edun.

        Lääkkeillä verensokeri pidetään hiukan yläkantissa juuri sen takia, että verensokeri saattaa tipahtaa yhtäkkiä. Kun pidetään huoli, että mitään yhtäkkisiä tipahteluja ei tule, niin voidaan pitää kehossa normaali sokeriarvo. Silloin ei ääreisverenkierto heikkene, ei tule silmään muutoksia eikä jaloista lähde tunto...

        Tämän olen kokeillut ja aika moni muukin. Uskomatonta miten se toimii. Miksi meille kerrota? Ei lääkkeitä enää, energiaa runsaasti, hoikistunut... Liian hyvää ollakseen totta? Kuka jarruttaa näin yksinkertaisen tiedon saantia ja miksi?

        Ihminen ei tarvitse lainkaan eläinrasvaa ravinnostaan ja vegaanit ovat terveempiä kuin keskivertoväestö.

        Rasva myöskin rasvoittaa sisäelimiä.

        Voi ja nopeat hiilihydraatti huonontavat kolesteroliarvoja suurin piirtein saman verran. Sen sijaan monityydyttymätön rasva parantaa kolesteroliarvoja paljon.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21270379

        On tietysti sematiikkaa sanoa, että voi ei huononna kolesteroliarvoja. Kova rasva ja sokeri ovat huonoimmat ravintoaineet tässä suhteessa. Paljon kuitua sisältävät hiilihydraatit vähentävät kolesterolin takaisinimeytymistä joten täysjyväviljaa ja sokeria ei voi verrata toisiinsa.

        Voin transrasvoilla ei ole merkitystä koska määrät ovat pieniä.


    • sitä-ne-opettaa

      Vielä jokunen aika sitten eräät ns. kansanparantajat tarjoilivat suolaa sokeritaudin lääkkeeksi. Heidän oppinsa mukaan suola ja sokeri ovat toistensa vastakohtia ja kumoavat toinen toisensa vaikutuksen. Sitä samanlaista taikauskoa on naudan rasvan palvonta eräillä kaahottajilla. Sokeritautisi paranee kun mätät suuhusi mahdollisimman paljon naudanrasvaa, kookosta ja pekonia.

      • tauteja-on-paljon

        Olet oikeassa, neuroottisia harhoja ja pakkomielteitä on niin monenlaisia. Voin, pekonin yms. syöttämismania on vain yksi niistä.


    • toden-haastaja

      Perustelu on maaninen sairaus yhdistettynä hillittömään haluun tehdä pahaa kanssaihmisilleen. Siis sairas ja ilkeä luonne, siinä voinsyöntiyllytyksen perustelu lyhyen kaavan mukaan kerrottuna.

    • lduh

      Oletteko lukeneet Taija ja Jani Sompin kirjan "Parantava ruoka"? Uskoako vai ei, kuitenkin haluan kokeilla miten toimii?

      • hpv

        Taitaa olla huuhaata. Näitä syö 'voita ja parane'-opuksia on aika liuta.

        Voissa ei kuitenkaan ole erityisen paljon edes rasvaliukoisia vitamiineja eikä muitakaan hivenaineita. A-vitamiinia kyllä on.


      • omavastuusi

        Kokeilla saa vapaasti ihan mitä ohjeistoa tahansa mutta omalla vastuullasi kokeilet. Sompit eivät ota vastuuta terveydestäsi eikä sen vaurioista.


      • Ei_luotettava

        Taija Somppi on menettänyt lääkärinoikeuksiaankin vaarallisten hoitometodien vuoksi.


      • 105

        Julkiterhikki kertoo tosiaan Taija Sompin osalta, että oikeuksia on rajoitettu.

        "erikoislääkäri verisuonikirurgia
        Ammatinharjoittamisoikeutta on rajoitettu. Lisätietoja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta, puhelin 0295 209 550.

        erikoislääkäri yleiskirurgia

        fysioterapeutti"

        Tuosta ymmärtää, että verisuonikirurgian oikeuksia on rajattu. Mitä käytännössä tarkoittaa, selviäisi Valvirasta.


      • 105
        105 kirjoitti:

        Julkiterhikki kertoo tosiaan Taija Sompin osalta, että oikeuksia on rajoitettu.

        "erikoislääkäri verisuonikirurgia
        Ammatinharjoittamisoikeutta on rajoitettu. Lisätietoja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta, puhelin 0295 209 550.

        erikoislääkäri yleiskirurgia

        fysioterapeutti"

        Tuosta ymmärtää, että verisuonikirurgian oikeuksia on rajattu. Mitä käytännössä tarkoittaa, selviäisi Valvirasta.

        Mistä on kysymys, selviää esimerkiksi täältä.

        http://www.iltalehti.fi/terveys/2015050519612215_tr.shtml

        On kysymys siitä, että Valvira ei ole hyväksynyt Sompin kilpirauhashoitomenetelmiä käypähoitajien painostuksesta.

        Ei ole mitään tekemistä diabeteksen ruokavaliohoidon kanssa. Ruokavaliohoitohan on jopa Diabetesliiton suosittamaa. Tosin Diabetesliitto on pelkkä potilasjärjestö eikä millään lailla virallinen taho.


      • Rahaa_keräämässä

        Vanha suomalainen sananlasku sanoo että suutari pysyköön lestissään. Siksi ihmetyttää miksi eräät erikoistuneet lääkärit (ortopedi, kirurgit ym.) yrittävät neuvoa sisätautilääkärin erikoistumisalaan kuuluvia diabeetikkoja. Olisiko niin että pienellä tietoraapaisulla yritetään päteä alalla joka ei ole oma. Sisätautilääkärit tuntevat diebeteksen hoitometodit ja eivätkä tee tuollaisia ylilyöntejä.
        Ehkäpä näm "julkkislääkärit" kokevat ettei omalta erikoisalaltaan saa riittävästi rahaa ja siksi keräävät rahaa kirjoja kirjoittamalla ja mediassa esiintymällä alalla joka on kulloinkin aktuelli.


      • T2D
        Rahaa_keräämässä kirjoitti:

        Vanha suomalainen sananlasku sanoo että suutari pysyköön lestissään. Siksi ihmetyttää miksi eräät erikoistuneet lääkärit (ortopedi, kirurgit ym.) yrittävät neuvoa sisätautilääkärin erikoistumisalaan kuuluvia diabeetikkoja. Olisiko niin että pienellä tietoraapaisulla yritetään päteä alalla joka ei ole oma. Sisätautilääkärit tuntevat diebeteksen hoitometodit ja eivätkä tee tuollaisia ylilyöntejä.
        Ehkäpä näm "julkkislääkärit" kokevat ettei omalta erikoisalaltaan saa riittävästi rahaa ja siksi keräävät rahaa kirjoja kirjoittamalla ja mediassa esiintymällä alalla joka on kulloinkin aktuelli.

        Kaikilla erikoislääkäreillä on pohjana yleislääkärin pätevyys riippumatta siitä mille erikoisalalle he ovat jatkokouluttautuneet.

        Itse olen kakkostyypin diabeetikko. 15 vuoden aikana diabetestani on hoidettu teveyskeskuksessa. Lääkärit ovat vaihtuneet monta kertaa. Kaikki ovat olleet yleislääkäreitä. Ei ole ollut yhtään sisätautilääkäriä tai muutakaan erikosilääkäriä. Itse asiassa sisätautilääkärilläkin pitäisi olla vielä diabeteksen hoidon erityispätevyys, jotta osaamiseen voisi luottaa.

        Diabeteshoitajaakaan ei ole ollut. Heidän vastaanotollaan käyvät vain insuliinia käyttävät diabeetikot. Itse toimin tableteilla. Aluksi kävin omahoitajalla, joka on joko sairaanhoitaja tai lähihoitaja. Heillä ei ollut kenelläkään osaamista diabeteksesta. Lopetinkin käynnit heidän vastaanotollaan turhina.

        Käytännössä hoidan itse diabetestani. Reseptien uusimiseen tarvitsen lääkäriä. Lääkityskin on sen mukainen kuin olen lääkärille ehdottanut. Samoin haluan tietää joitakin laboratoriotuloksia, joiden saaminen vaatii lääkärin lähetteen. Ruokavalion pitäminen vähähiilihydraattisena on ollut keskeisin asia omahoidossa. Runsaiden hiilihydraattien vaikutusta on erittäin vaikea kompensoida millään lääkityksellä riittävästi. Tällä tarkoitan verensokeriarvojen pitämistä suunnilleen koko ajan terveen lukemissa. Terveen lukemat on paras keino estää seurannaistautien kehittyminen.

        Olen itse opiskellut diabetekseeni sopivia menetelmiä alusta alkaen. Lähteenä ovat olleet jotkin englanninkieliset teokset ja englanninkieliset nettisivustot sekä keskustelupalstat. Suomenkielellä on valitettavan vähän kunnollista tietoa saatavilla. Yhtään kunnollista keskustelupalstaakaan ei ole.


      • Neuvoja_noudattava
        T2D kirjoitti:

        Kaikilla erikoislääkäreillä on pohjana yleislääkärin pätevyys riippumatta siitä mille erikoisalalle he ovat jatkokouluttautuneet.

        Itse olen kakkostyypin diabeetikko. 15 vuoden aikana diabetestani on hoidettu teveyskeskuksessa. Lääkärit ovat vaihtuneet monta kertaa. Kaikki ovat olleet yleislääkäreitä. Ei ole ollut yhtään sisätautilääkäriä tai muutakaan erikosilääkäriä. Itse asiassa sisätautilääkärilläkin pitäisi olla vielä diabeteksen hoidon erityispätevyys, jotta osaamiseen voisi luottaa.

        Diabeteshoitajaakaan ei ole ollut. Heidän vastaanotollaan käyvät vain insuliinia käyttävät diabeetikot. Itse toimin tableteilla. Aluksi kävin omahoitajalla, joka on joko sairaanhoitaja tai lähihoitaja. Heillä ei ollut kenelläkään osaamista diabeteksesta. Lopetinkin käynnit heidän vastaanotollaan turhina.

        Käytännössä hoidan itse diabetestani. Reseptien uusimiseen tarvitsen lääkäriä. Lääkityskin on sen mukainen kuin olen lääkärille ehdottanut. Samoin haluan tietää joitakin laboratoriotuloksia, joiden saaminen vaatii lääkärin lähetteen. Ruokavalion pitäminen vähähiilihydraattisena on ollut keskeisin asia omahoidossa. Runsaiden hiilihydraattien vaikutusta on erittäin vaikea kompensoida millään lääkityksellä riittävästi. Tällä tarkoitan verensokeriarvojen pitämistä suunnilleen koko ajan terveen lukemissa. Terveen lukemat on paras keino estää seurannaistautien kehittyminen.

        Olen itse opiskellut diabetekseeni sopivia menetelmiä alusta alkaen. Lähteenä ovat olleet jotkin englanninkieliset teokset ja englanninkieliset nettisivustot sekä keskustelupalstat. Suomenkielellä on valitettavan vähän kunnollista tietoa saatavilla. Yhtään kunnollista keskustelupalstaakaan ei ole.

        Minuakin hoitaa pääasiassa terveyskeskuslääkäri, mutta parhaimman tiedon olen saanut parin vuoden hoitojaksolla diabetekseen erikoistuneelta sisätautilääkäriltä joka on toiminut työssään myös opetuslääkärinä diabeteksestä. Asuinpaikkani mukaan terveyskeskuksessa omahoitajani olisi lähihoitaja, mutta minut ohjataan aina vuosikäynneillä muulle sairaanhoitajalle. Lisäksi käyn myös diabetesjalkahoitajalla.
        Siispä hoidan itseäni näiden asiantuntijoilta saamieni tietojen perusteella jotta selviäisin mahdollisimman pitkään ilman vakavia oheissairauksia. Tähän mennessä on ollut vasta polyneuropatia kiusana eikä sekään tunnu kivalta.


      • sekaan-mahtuu
        105 kirjoitti:

        Mistä on kysymys, selviää esimerkiksi täältä.

        http://www.iltalehti.fi/terveys/2015050519612215_tr.shtml

        On kysymys siitä, että Valvira ei ole hyväksynyt Sompin kilpirauhashoitomenetelmiä käypähoitajien painostuksesta.

        Ei ole mitään tekemistä diabeteksen ruokavaliohoidon kanssa. Ruokavaliohoitohan on jopa Diabetesliiton suosittamaa. Tosin Diabetesliitto on pelkkä potilasjärjestö eikä millään lailla virallinen taho.

        -----Tosin Diabetesliitto on pelkkä potilasjärjestö eikä millään lailla virallinen taho.-----

        Ei se järjestö omiaan puhu vaan käyttää nimenomaan näitä virallisia eli tietäviä tahoja toiminnassaan. Ja tekee sen asiantuntevasti ja huolella, toisin kuin rasvarit joille kelpaa ortopedi ja kirjailija maailman ainoiksi daibetesasiantuntijoiksi.


      • kohtuus-kaikessa
        T2D kirjoitti:

        Kaikilla erikoislääkäreillä on pohjana yleislääkärin pätevyys riippumatta siitä mille erikoisalalle he ovat jatkokouluttautuneet.

        Itse olen kakkostyypin diabeetikko. 15 vuoden aikana diabetestani on hoidettu teveyskeskuksessa. Lääkärit ovat vaihtuneet monta kertaa. Kaikki ovat olleet yleislääkäreitä. Ei ole ollut yhtään sisätautilääkäriä tai muutakaan erikosilääkäriä. Itse asiassa sisätautilääkärilläkin pitäisi olla vielä diabeteksen hoidon erityispätevyys, jotta osaamiseen voisi luottaa.

        Diabeteshoitajaakaan ei ole ollut. Heidän vastaanotollaan käyvät vain insuliinia käyttävät diabeetikot. Itse toimin tableteilla. Aluksi kävin omahoitajalla, joka on joko sairaanhoitaja tai lähihoitaja. Heillä ei ollut kenelläkään osaamista diabeteksesta. Lopetinkin käynnit heidän vastaanotollaan turhina.

        Käytännössä hoidan itse diabetestani. Reseptien uusimiseen tarvitsen lääkäriä. Lääkityskin on sen mukainen kuin olen lääkärille ehdottanut. Samoin haluan tietää joitakin laboratoriotuloksia, joiden saaminen vaatii lääkärin lähetteen. Ruokavalion pitäminen vähähiilihydraattisena on ollut keskeisin asia omahoidossa. Runsaiden hiilihydraattien vaikutusta on erittäin vaikea kompensoida millään lääkityksellä riittävästi. Tällä tarkoitan verensokeriarvojen pitämistä suunnilleen koko ajan terveen lukemissa. Terveen lukemat on paras keino estää seurannaistautien kehittyminen.

        Olen itse opiskellut diabetekseeni sopivia menetelmiä alusta alkaen. Lähteenä ovat olleet jotkin englanninkieliset teokset ja englanninkieliset nettisivustot sekä keskustelupalstat. Suomenkielellä on valitettavan vähän kunnollista tietoa saatavilla. Yhtään kunnollista keskustelupalstaakaan ei ole.

        -----Runsaiden hiilihydraattien-----

        Niin, ei hiilareita pidäkään syödä RUNSAASTI, vaan vain kohtuudella. Samoin rasvoja ja proteiineja, ei niitäkään pidä syödä runsaasti vaan kohtuudella. Eli tasapainoinen ruokavalio on se kaikkein paras, ei mitään osaa siitä runsaasti.


    • rasvaajat-vääristelee

      Niin, kunpa tietäisi mutta kun eivät ne kerro. Kiinnostaisi tietää mihin perustuu se, että kovat rasvat ovat terveellisiä ja pehmeät rasvat epäterveellisiä kun kaikki tutkimukset ovat aina osoittaneet juuri päinvastoin. Ja mitä ilo kellekään olisi valehdella pehmeitä rasvoja terveellisemmiksi jos ne eivät sitä olisi. Mitä kukaan siitä hyötyisi, kukaan lääkärikään.

      • SuuriSalaliitto

        Kaiken nykyaikaisen opetuksen takana on maailman yliopistojen, tutkimuslaitosten, lääkärien, virkamiesten jne.... muodostama maailmanlaaja salaliitto jolla koetetaan sairastuttaa diabeteksen niin monta sataa miljoonaa ihmistä kuin suinkin ja sitten tappaa heidät kehottamalla heitä syömään muutakin kuin kovia eläinrasvoja.


    • maatalous.se.on

      MTK, Valio ja Arla. Siinä kolme kovaa.

    • tässätotuuttah

      Se voinsyöttäjien kerho inttää että kovat rasvat eivät muka olisi vaarallisia. Kyllä ovat, se on osoitettu tuhansin tutkimuksin. Sen sijaan kyseinen kerho voisi yrittää esittää miksi heidän mielestään pehmeät ja juoksevat rasvat ja öljyt ovat vaarallisia. Yksikään tutkimus koko maailmassa ei tue sitä heidän väitettään.

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe