AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

minusta tulee lääkäri!

12 Vastausta 898 Lukukertaa
oon 14-v ja aion opiskella lääkäriksi :) koska mun äiti on lääkäri ja mummikin aina sanoo et mussa olis ainesta lääkäriksi :D oon jo lukenu galenosta ja frendien kanssa leikin aina semmosii lääkäri leikkejä :DD mul on myös oma steboskooppi :D mut kysyisin et millasii kundei lääkiksessä on? ei kai mitöän hikkejä tms? :D onko hyvii bileitä? :) mitä kandee ottaa valinnaiseks ylä-asteella jos aikoo lääkikseen? :)
14-vuotiaana et ole ymmärtänyt Galenoksesta hölkäsen pöläystä, eikä siitä ole pääsykokeita ajatellen niinkään hyötyä.

Lääkiksessä on lukioiden eliitti luonnontieteiden saralla (ellei sitten ole DI:ksi aikova). Voit nyt ihan itse miettiä onko lääkiksessä "hikkejä", kun siellä opiskelevat ovat lukeneet 6-10h päiviä 5-7 kertaa viikossa muutaman kuukauden ajan päästäkseen sisään. Ja kun vähän tuosta kasvat, alat arvostamaan tietoa ja ihmisiä joilla sitä on. Kuulin sanan "hikke" juuri viimeksi yläasteella.

Et edes tiedä mitä oikeat bileet ovat, mutta opiskelijaelämä on opiskelijäelämää. Onhan siinä omat hyvät puolensa.

Yläasteen valinnaisilla ei ole kyllä mitään väliä, mene lukiossa luonnontiedelinjalle, niin saat ainakin hyvän kurssitarjottimen, mistä valita tarpeeksi luonnontieteitä.

Sen voin vielä kertoa, että lääkiksen "kundit" odottaa jotain älyä myös tuolta kauniimmalta sukupuolelta. Syy miksi lääkäri-lääkäri pariskuntia on niin paljon on juuri se, sekä naislääkäri-duunarimies ei vain ole oikein toimiva (yleensä), kun huonosti koulutettu mies ei halua älykästä naista, eikä kyllä toisinkaan päin.
Älähän nyt vielä sitä pudota. Anna sen eka kiivetä kunnolla ennen katajikkoo.
Ei vuonna 2013 langeta näin selviin rölleihin :
Valitettavasti olet myöhässä unelmiesi kanssa. Galenoksen omaksuminen vaatii vuosien työn, eikä onnistu enää ylä-asteen aikana. Itse olen 17v ja olen opiskellut Galenosta jo 10-vuotiaasta asti Westendin Norssi-SYK:n galenospainotteisella linjalla. Moni aloittaa vieläkin aikaisemmin. Jopa galenospäiväkoteja on. Pitkällisen opiskelun takia osaan lausua Galenosta ulkomuistista jopa takaperin, myös ne saatanalliset viestit.

Seuraavina kahtena vuonna aion käydä pääsykokeessa vain palauttamassa tyhjän paperin, jotta totun siihen koetilanteeseen, mutta sen jälkeen haen oikeasti. Tällä hetkellä käyn Valmennuskeskuksen kolmivuotista Pitkäkurssia, jonka pääsykokeet läpäisin ruotsinkielisen sukunimeni ansiosta. Kurssilla opetetaan myös purjehdusta, mikä tuleekin tarpeeseen, koska perheellämme on kolme purjevenettä. Voisi olla neljäkin, mutta se valmennuskurssi piti maksaa.
Repesin xD
Hah hah hauska vitsi. Huva suomalainen.
Mäkin oon 14 ja halunnut jo kymmenisen vuotta lääkäriks, mutta en ihmislääkäriks vaan eläinlääkäriks :) ylä-asteella ei valinnaiset viel vaikuta mihinkään lääkiksen kannalt, koska valinnaiset on suurimmaks osin taitoaineita ;) mut toki kielistä tulee aina plussaa, ite otin pitkiks valinnaisiks ranskan ja tekstiilityön, lyhyiks musiikki ja liikka.
Ja sit kemia, fysiikka ja bilsa ois hyvä olla hyvällä mallilla ;) ei matikastakaa haittaa oo.
ite aion kans hakee ens vuonna eläinlääkäriks :)
Määkin mää mää, möö!
Suuret onnittelut älynlahjoistasi.
kannatta olla köksän, maantieteen, hissan ja liikunnan tunneilla mukana niin pääset lääkikseen varmasti. :)

Unohda latina, englanti, mikrobiologia, biologia ja fyssa! :)

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta