Naapuri kyttää ja tirkistelee

kyllästynyt kyttään

Osaako kukaan neuvoa kuinka menetellä naapurin kanssa, joka on laittanut ikkunalleen valvontakameran vakoillakseen naapureitaan.
Miehellä on, ainakin muista asioista päätellen, ilmeisiä mielenterveysongelmia, joten keskustelu on turhaa, koska on arvaamaton käytökseltään muutenkin.

Miehen ymmärrys ei riitä tai sitten on niin törkeä, että teko on tahallinen. Sillä vähälläkin järjellä luulisi tajuavan, että naapurin pihaa ja etenkään kenenkään ikkunoista sisälle ei saa kuvata.

33

2477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietin vain

      Onko kamera oikea vai feikki ? Kaiketi jokin pykälä löytyy mitä saa tehdä ? Yhteys poliisiin tai isännöitsiijään.

    • gFgRgTyut

      Saan katsella kaikkea mitä oman kämppäni ikkunasta näkyy. Jos siitä näkyy naapurin ikkunasta sisään, ei se ole minun vikani.

      Ulkoalueet eivät ole yksityisaluetta. Kuvaaminen ulkoalueilla ei ole kiellettyä. Se, mitä silmällä näkyy, sen voi tarkastella ihan yhtä hyvin kameran avulla.

      • Anonyymi

        Katsella saa mutta kuvaaminen on eri asia.

        Laki sanoo näin:

        Kuvaaminen katsotaan aina kielletyiksi muilla kuin yleisillä paikoilla, mikäli kuvan kohde ei ole antanut lupaa kuvaamiseen. Jos kohde oleskelee kotirauhan suojaamassa paikassa, on katsottu, että lupa on välttämätön. Kotirauhan piiriin kuuluviksi tai sen kaltaisiksi paikoiksi katsotaan muun muassa asunnot, mökit, asuntovaunut, hotellihuoneet, peseytymistilat, käymälät sekä muut asuntoihin läheisesti liittyvät rakennukset.


      • Anonyymi

        Totta helvetissä saa katsella silmillään, mutta sitten mennäänkin eri asiaan, jos on oikea tallentava kamera. Rikosilmoitus on oikea asia.


    • 3574

      jaahas.... luulenpa että omasta ikkunastaan saa varmaan kuvata ja katsella kaikkea mikä näkyy.

      Samoin kun kadulla. (esim googlen street view kuvat ei ole kiellettyjen listalla.)

      hyvien tapojen mukaan taas asia voi olla toisin.

      • Anonyymi

        No ei saa. Toista ihmistä ei saa kuvata ikkunan läpi omassa asunnossaan tai omassa pihapiirissään. Kannattaisi ottaa ihan oikeasti selvää mitä laki sanoo eikä vain olettaa.


      • Anonyymi

        Google tekee karttoja, kiitos siitä, olen tarvinnut usein. Ihmiset on "sumutettu", ei tunnista


    • rosvo?

      Mitä salaat?

    • aloittava "kyttääjä"

      Mä olen monta kertaa aatellu että tossa ikkunalla pitäis olla joku kamera, ei tallentava vaan sellanen varasilmä millä voisi nopeasti tarkistaa sohvalta että minkä näköstä porukkaa yrittää sisälle, täällä kun on alkanu pyörimään romaneista piikittäjiin kaikennäköstä porukkaa ja vielä soittelevat munkin ovikelloa. Ikkunasta on siis ihan näköyhteys tohon ulko-ovelle, mutta en ikinä ehdi näkemään että kuka siellä rämppää sitä ovikelloa.

      • Anonyymi

        Sohvaperuna


    • kyllästynyt kyttään

      Nimimerkki 3574 voisi laajentaa tietotasoaan.

      Omakotitalon piha, parveke ja terassi ovat yksityisaluetta ja kuuluu kotirauhan piiriin, eikä niitä saa luvattomasti kuvata. Saatikka, että kuvataan toisten ikkunasta sisään.
      Kotirauhan piiriin, asumiseen tarkoitettujen tilojen luvattomasta kuvaamisesta, on säädetty rikoslaissa rangaistus.
      Omaa pihaa saa kameroilla valvoa, mutta ei todellakaan naapureita. Johan se sanoo järkikin, jos siis sellaista on.

      Ei ole mitään salattavaa, mutta en ymmärrä miksi pitäisi sallia (etenkin mieleltään tasapainottoman ihmisen) tirkistellä ja vakoilla omaa perhettään.
      Ja syytä kuvaamiseen en todellakaan ymmärrä, luultavasti se liittyy kyseisen ihmisen tasapainottomuuteen ja mielenterveysongelmiin. Hän ilmeisesti saa jonkinlaista tyydytystä puuhailustaan ja tirkistelystään, mikään muu ei asiaa oikein selitä.

      • Kyläpoliisi¨

        Millä oikeudella parjaat jotain ihmistä tasapainottomaksi ja mielenterveysongelmaiseksi? Syyllistyt kunnianloukkaukseen.


    • vainoharhaiselle

      Mitenkäs se naapurin pihaa kuvaa, jos on omalla ikkunalla kamera? eiköhän tuo silloin kuvaa omaa pihaansa?

      taidat olla vainoharhainen.

    • kyllästynyt k

      Vai että oikein kunnianloukkaukseen. Päivän naurut. :D
      Kuinka anonyymi voi loukata anonyymin ns. kunniaa?

      Mutta se on varmaa, että normaali ihminen ei kyttää, tirkistele ja vakoile toisia.

      Kuinka nimimerkki 'vainoharhaiselle' voi tietää miten, mihin ja millä tavoin kamera on asetettu? Varsin erikoista, sinullako on asiasta enemmänkin tietoa.
      Jos ei ole, varo sanojasi, olet "syyllistynyt kunnianloukkaukseen". kyläpoliisin huvittavia juttuja lainatakseni.

      • Kyläpoliisi¨

        "Kuinka anonyymi voi loukata anonyymin ns. kunniaa" Ei ole yhtään sen sallitumpaa huudella nimimerkin takaa loukkauksia jotain tiettyä ihmistä kohtaan. Olet perusteetta leimannut naapurisi mielenterveysongelmaiseksi, joka saattaa sinut itsesi lievästi sanottuna omituiseksi.


    • kyllästynyt kyttään

      Mitäpä se sinulle kuuluu?

      Lisäksi ilmeisesti omaat jotain poikkeuksellisia erityiskykyjä, koska pystyt sieltä näyttöpäätteesi äärestä sanomaan, että naapuri "on perusteetta leimattu" mielenterveysongelmaiseksi. Kuinka voit sen tietää?
      Tunnetko sinä naapurini?

      Kirjoittamasi saattaa sinut itsesi lievästi sanottuna omituiseksi. Oletko kauankin pystynyt näkemään asioita netin välityksellä. Hallitsetko muitakin erityistaitoja?

      Ja sitäpaitsi, aloituksessa sanotaan naapurilla olevan 'ilmeisiä mielenterveysongelmia'. Synonyymejä sanalle ilmeinen ovat mm. luultava, oletettava, otaksuttava. Arvio ei siis ollut diagnoosi vaan se on tehty käyttäytymisen perusteella. Kaikkea en tässä ala erittelemään.
      Normaaliuden rajat ylittävä, hyvien tapojen vastainen käytös kertoo ihmisestä varsin paljon.

    • Rikkoo lakia

      Kyseessä on rikoslain mukainen salakatselu, joka on laitonta ja rangaistavaa.

      Käytännön oikeustieteessä on otettu kanta, että salakatseluun syyllistyy myös, vaikka kamerassa ei olisi filmiä. (muistikortti nykyään).

      Eli, marssi poliisiasemalle, ja tee tutkintapyyntö, siis ehdottomasti tutkintapyyntö eikä rikosilmoitus.

      • Koko ajan paikalla?

        Kutsu poliisi saman tien toteamaan tilanne, ettei ehdi saada vinkkiä ja piilota laitetta. Poliisi voi kenties jo ulkoa päin katselemalla tehdä oman johtopäätöksensä jatkoa ajatellen.


      • Anonyymi
        Koko ajan paikalla? kirjoitti:

        Kutsu poliisi saman tien toteamaan tilanne, ettei ehdi saada vinkkiä ja piilota laitetta. Poliisi voi kenties jo ulkoa päin katselemalla tehdä oman johtopäätöksensä jatkoa ajatellen.

        Näin on. Tirkistely on laissa kielletty vaikka tpahtuisi omassa kodissa. Kaiken lisäksi yksityisyyden loukkaamista joka pitäisi olla jokaisella. Jos joku haluaa olla itsensäpaljastaja omassa kodissaan niin voisi kysyä toiselta mitä mieltä hän on mokomasta. Kaksi marjaa voi löytää toisensa. EN HYVÄKSY MISSÄÄN MIELESSÄ YKSITYISYYDEN LOUKKAUSTA.
        Epäilys herää kuinka lasten kanssa??? Vakoileeko myös heitä???


    • luulosairaalle

      No höpö höpö, onko sulla vähän vilkas mielikuvitus. Jos totta niin normaalilla järjelä varustettu ymmärtää ottaa yhteyttä poliisiin.

    • Urbånuhri

      Urpot siis syyllistävät sitä henkilöä, joka joutuu kyttäyksen uhriksi. Pösilöt eivät ymmärrä miltä tuntuu olla kyylän kohteena. Taitavat olla kyyliä itsekin, kun niin osaavat asettua kyylän asemaan ja sitä puolustaa.

    • vaikeearvata

      Saattaa ko. henkilö seurata vaikkapa pihalla liikkuvien lintujen touhuja tai liikkuuhan pihoissa mitä erikoisimpia eläimiä hämärään aikaan tai öisin jopa päivisin. Esim. jäniksiä, kissoja, kettuja, supikoiria, ilveksiä ja peuroja.

    • kysykääitseltään

      Jos hän kuvaa omaa pihaansa tai ketä tulee ulko-ovelleen. Tosin kuvaamisesta pitäisi ehkä olla ilmoitus näkyvillä. Kyllähän turvallisuus yrityksetkin asentavat valvontakameroita omakotitaloihin, kesämökeillä, tonteille. Toisen leimaaminen mielenterveys ongelmaiseksi on tietysti keino ajaa omaa asiaa.

    • Anonyymi

      Määkin voin vaikka ilmakiväärillä vahingossa ampua tuon naapurin kameran mikä sojottaa suoraan meille.

    • Anonyymi

      a.p vauhdissa vai

    • Anonyymi

      Mikset kysäise asian laitaa siltä naapurilta jonka ikkunassase jokin kameran-näköinen kapistus kököttää?
      Vai pelkäätkö kenties että tämä naapuri vastaisi kysymykseesi että "sullapa onkin läskistä tehdyt ikkunaverhot"

    • Anonyymi

      Vanha ketju, ei mitään älyä ketjun aiheessa. Naapurin kamera on ikkunalla, ei liiketunnistin pelaa ikunan läpi. On aivan sama katsooko naapuri ikkunasta ja perin vaikea saada poliisilta naapurille kieltoa, ettei saa katsoa pihalle omasta ikkunasta.

      Jos huomaa naapurin katselevan ikkunasta niin oletettavaa on, että naapuri huomaa saman, eli kyttäyksen.

      Pyörittää asiaa miten tahansa niin kysymyksessä on latvaroso.

      • Anonyymi

        Mikä horo niitä kameroita asentelee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä horo niitä kameroita asentelee?

        70v


    • Anonyymi

      Salakuvaaminen toisen kodissa on rikos.

      Rikoslain mukaan salakatselusta ja -kuvaamisesta on tuomittava sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi, ja yritys on rangaistava. Salakuvaamisena on kiellettyä oikeudettomasti teknisellä laitteella kuvata henkilöä kotirauhan suojaamassa paikassa tai käymälässä, pukeutumistilassa tai vastaavassa paikassa, tai yleisöltä suljetussa rakennuksessa, huoneistossa tai aidatulla piha-alueella tämän yksityisyyttä loukaten.

      Rangaistavaa on vain nimenomaan henkilön salakuvaaminen, eli tyhjän tilan, esineen, rakennuksen tai eläimen salakuvaaminen ei ole rangaistavaa. Salakuvaamista arvioitaessa ei ole merkitystä sillä, missä kuvaaja on, vaan sillä, missä kohde sijaitsee. Kuvaaminen on siis laitonta silloinkin, kun kuvaaja on esimerkiksi kaikille avoimella kadulla tai ajoneuvossa, mutta kuvauksen kohde on yksityisasunnossa. Oikeuskäytännön mukaan kiellettyä olisi esimerkiksi henkilön kuvaaminen silloin, kun hän ui omassa mökkirannassaan, vaikka kuvaaja olisi omalla tontillaan ja tontilta olisi suora näköyhteys kuvattavan rannalle.

    • Anonyymi

      Kuvaaminen on siis laitonta silloinkin, kun kuvaaja on esimerkiksi kaikille avoimella kadulla tai ajoneuvossa, mutta kuvauksen kohde on yksityisasunnossa.

      • Anonyymi

        Joku horo on laittanut valvontakameran pelkää jotain helvetisti .


    • Anonyymi

      Kuvatkaa vain mutta kuvien levitys on laitonta, ellei lupaa ole.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe