Etsivä nuorisotyö

pöllästynyt

Miksi Annea ei ole valittu etsivään nuorisotyöhön? Oli tosi hyvä työntekijä.

69

873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmaankin oli hyvä.

      Älä Anne välitä, Kyllä sinä löydät muutakin työtä.

    • hullunhommaa

      Jos yhtään ymmärrät taloutta niin tiedät, että joudut maksamaan järjettömiä inflaation korkoja. Esimerkiksi asunnosta joudut maksamaan tänäpäivänä jopa 20 vuoden työmäärän alle vuodessa valmistuvasta asunnosta.. Inflaation nostama hinta 70 luvun hintatasosta on 20 vuotta. 70 luvulla rakensit asunnon vuoden (palkalla) työmäärällä. Ei ole mitään järkeä tehdä työtä nykyisellä inflaatiolla.

      • ekonoomikä

        Rahapolitiikka on avain talouspolitiikkaa, jonka tavoitteena on käyttää julkisen valvonnan asiakirjojen vaihtoon eri tarkoituksiin. Rahaa on nyt pääasiassa tietojärjestelmien määrä, koodaus siten, että se on mahdollista tuottaa hyvin alhainen hinta lähes rajaton. Tulospalvelu tuotantokustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin arvot lisäveroja. Rahapolitiikka on joukko keinotekoinen niukkuus rahaa, mikä on välttämätön edellytys, että rahaa on pystynyt säilyttämään arvonsa, ja keskimääräinen vaihtoon.


      • Kai sä arvaat

        Luuletko, että inflaatio on hyvä uutinen? Luuletko, että inflaatio heikentää asuntolainasi? Olisi parempi olla ajattelematta niin. Velkojen inflaatio on vain vanha myyttinen maailma.


      • rosvoroope4
        Kai sä arvaat kirjoitti:

        Luuletko, että inflaatio on hyvä uutinen? Luuletko, että inflaatio heikentää asuntolainasi? Olisi parempi olla ajattelematta niin. Velkojen inflaatio on vain vanha myyttinen maailma.

        Inflaatio muodostuu siitä, että sinä ostat tai myyt velan osamaksulla. Jos minä ostan sinulta jotakin niin minä mitätöin sinulle antamani rahan ottamalla lisää rahaa pankista esime. kodinkoneisiin. Sinä saat minulta 1 000 euroa ja minä otat kulutusluoton 1 000 euroa, Sinä ja minä menemme kauppaan ostamaan kodinkonetta jonka hinta on nyt 2000 euroa, koska minä otin kulutusluoton ja mitätöin sinun rahan arvon.


    • pätmän

      Elä höpöjä paksaa!

    • "sairaukukset ei es

      Mikä ns. etsivä nuorisotyö?
      Kummallista se on tuo etsivä nuorisotyö, asun muualla kunnassa kuin Puolangalla, sieltä soitellaan mulle esim. 10.8. ja sovitaan työkkärissä käynti 14.8. ja soita esim. 13.8. mulle ensin sitten taas!

      Siis miksi pitää soitella ensin kuin on sovittu käyntipäivä?

      Mitä ihmettä tuo oikein on!

      Ja jos sulla on mm. sairauksia, ettet voi ehkä tehdä sitä ja tuota työtä, vaikka halusi olisivat kovat, niin "katsotaan sitten", mitä tehdään,
      neuvoja ei tule, no pannaan tuohon 3kk:n päähän taas sulle aika!

      Joo, paranenpa esim. selkärankareumasta tai selkäsärystä tai reinordintaudista siihen mennessä, jotka ovat ikuisuuden eli loppuelämän kestäviä juttuja, sekä astmasta ja migreenistänikin!????!

      Kummia "etsiviä" nuorisotyössä?
      Jotain muuta pitäisi jo tehdä, lääkärintodistukset on annettu työkkärille noista taudeista, ei kun etsitään.....

      niin mitä????

    • jksdfo

      kuulostaa aika ammattitaidottomalta toiminnalta

    • shit girl to yo

      joo, alaleuaton pullanaama luulee olevansa jokin stara, soittelee ja hästää, sotkee ja hämmentää, päällepäsmäröi, etsii etsivä itseään, jossain päin kainuuta on mielenkiintoinen kenttä tämäkin...

    • en tiedä

      mikä on tää Etsivä nuorisotyö?asiallisia vast.please.

    • Ju631

      Auttaa/ tukee sellaisia nuoria viranomaisverkostossa joilta elämän suunta on enemmän tai vähemmän hukassa. Näitä nuoria on suomessa eri laskutavoista riippuen noin 40-60000. Näiden nuorten mukaan saaminen yhteiskuntaa pyörittämään on yksi keskeisiä kysymyksiä Suomen tulevaisuuden kannalta. Ketäänhän ei voi mihinkään pakottaa, mutta uskoisin jokaisen nuoren haluavan menestyä ja pärjätä omassa elämässään.

    • Reipas Nuori Orhi

      "Etaivä nuorisotyö" olisi tehokkainta jos kaikki joutilaaksi heittäytyneet nuoret etsittäisin loukoistaan, kerättäisiin aamusin bussin ja vietäsiin vesakon reunaan. Siellä pomo jakaisi jokaiselle työhanskat ja terävät vesurit. Sen jälkeen palstan reunaan huiskimaan vesakkoa nurin kahdeksaksi tunniksi. Ja sama seuraavana päivänä ja sitä seuraavana ja sit...
      Uskottavasti muutaman viikon tai kuukauden vesomisen jälkeen halu hakea ammattikoulutukseen olisi merkittävästi parantunut.

      Ne on tällaiset Annet ja muut etsivät tällä erää pelkkiä "Heimitäsulleoikeinkuuluu ja nyyhnyyyyyyh"-läpöstelijöitä, jotka kaikkien muiden "hankkeiden" tapaan työllistävät lähinnä itsensä ja suorastaan estävät muidenkin koulutukseen hakeutumisen ja työllistymisen.

    • hyu

      "Ne on tällaiset Annet ja muut etsivät tällä erää pelkkiä "Heimitäsulleoikeinkuuluu ja nyyhnyyyyyyh"-läpöstelijöitä, jotka kaikkien muiden "hankkeiden" tapaan työllistävät lähinnä itsensä ja suorastaan estävät muidenkin koulutukseen hakeutumisen ja työllistymisen."
      Noinhan se menee kun ei osaa sitä työtä tehdä mutta sehän ei ole hanketyötä. Töihin täytyisi ottaa ammattilaisia että se ei menisi tuollaiseksi "läpöstelyksi"

    • henkilötyövuosi

      Työpaikoilla on nykyään jo enemmän työttömyyttä mikä on työttömien määrä. Tarkoittaa tehtyjen työntuntien määrää toisin sanoen työttömyyttää on ajallisesti enemmän mikä olisi työttömien vuosityöaika yhteensä. Jos työpaikoilta vähennettäisiin tekemätön työ niin työttömien määrä olisi lähemmäs miljoona tai enemmän.

    • Justin Case

      Katsokaapa televisiosta näitä syrjäytyneitä! Siellä ne naureskelee, käärii sätkiä ja piereskelevät ilman hyolen häivää. Etsivät nuorisotyöntekijät sitten iltaisin käyvät porisemassa kaduilla näiden luuserinalkujen kanssa ja toetavat lopuksi:"No me jätetään teidät nyt rauhaan..." Siinä kaikki.

      Ei pojat peerkeele tästä mitään tule! Ei muuta kun nuoret vesurin varteen ja pakkorapsehtimaan tukia vastaan! Jos ei työ kelpaa niin sitten armeijaan. Kaikki.

      • Ricco1

        Tai vaikka sieniä keräämään? Matsushita-sieniä? Eikö niin, Justin-armas? Joko kerrot meille, mistä näitä kuuluja Matsushita-sieniä oikein löytää? Taidat olla ainoa ihminen maailmassa, joka on nähnyt Matsushita-merkkisen sienen.

        Entä jos on käynyt armeijan? Pitääkö käydä uudestaan?


    • jkikokjo

      Liekö etsivän työn tekijät samanlaisia luusereita vai mistä se johtuu?

    • The End

      Ei hyvää päivää.. Elämme vuotta 2013 ja Eurooppa on pahassa kriisissä. Kreikassa kulutushyödykkeet ja palvelut on supistuneet 50 prosenttia, verottaminen kasvanut 60 prosenttia, kotitalouksista 80 prosenttia on pudonnut köyhyysrajalle, kotitalouksien pääomasta on kadonnut 60 prosenttia.

      Espanjassa kolme kotitaloutta elää yhden kotitalouden kulutuksella entiseen verrattuna. Päiväpalkka vähittäiskaupassa ja palveluissa 15 euroa päivässä. Italia on vuosikymmenen taantumassa ja seuraa Kreikan, ja Espanjan taloslukemia.

      Portugalissa jo puolet nolla tuloisista on pudonnut sosiaaliturvan ulkopuolelle. Irlanista ihmiset muuttavat pois ja jättävät kaikki maksut Irlantiin.

      Vuosisata on vasta 13 vuotta vanha ja ongelmat ovat ylitsepääsemättömiä.

    • talousrakenne

      Suomen bkt:sta 72 prosenttia palvelua. Suomalaiset ovat köyhiä suuren palvelutuotannon takia ja tämän takia kulutusta pitää rahoitta kulutusluotolla. Palvelulla voit saada vastapalvelua mutta et kulutusta. Päinvastoin palvelut kuluttavat enemmän mitä kulutusta on kotitalouksissa

      Yksityiselle sektorille on kasvanut lukematon määrä yrityksiä, jotka kuluttavat enemmän mitä tuottavat. Tämä on seuraamusta julkisen ja yksityisen sektorin välisestä kilpailusta. Esimerkiksi kiinteistötoimen kustannukset (koneet, laitteet, huolto, varastointi, korjaaminen, kuljetukset ym. ja näiden työvoimakustannukset) 24 mrd euroa vuodessa.

      [b]Huom![/b] vähittäiskauppa 36 mrd euroa vuodessa, josta elintarviketeollisuus 11 mrd euroa yhteensä 22 mrd euroa vähittäiskaupassa. Vaatteet, jalkineet, tekstiilit 13,6 mrd euroa, elektroniikka 3,8 mrd euroa.

    • kansantalous

      Palvelujen kulurakenne on korkeampi mitä kotitalouksien kulutus. kulurakenteeella tarkoitetaan koneita, laitteita, varastoja, kiinteistöjä, kuljetuksia, huoltamista, korjaamista, valmistamista ja näiden kaikkien työvoimakustannuksia. Suomessa 2011 toimivien 322 232 yrityksen kulurakenne 385,2 miljardia euroa. Kotitalouksien vähittäiskauppa noin 20 mrd euroa. Yritykien menot tuotantoon nähden 20 kertainen.

    • hurjat luvut

      Yrityksien menot kasvavat vuosivuodelta tuotannon pysyen samana tai vähentyen.

      2000 262,3 mrd
      2001 272,7
      2002 274,3
      2003 284,1
      2004 300,0
      2005 318,5
      2006 347,5
      2007 374,6
      2008 396,6
      2009 336,2
      2010 358,9
      2011 385,2

      Nykyisellä kehityksellä kustannustaso tuotantoon nähden kasvaa 120 mrd euroa 10 vuodessa.

    • elinkeinoelämä

      1,5 miljoonaa eläkelläistä, koululaisia yli 700 000 ja työttömistä vuodessa 550 000 joista työttömänä 230 000. Yrityksissä on työpaikkoja 1,3 miljoonaa josta yrittäjiä 400 000 ja ulkopuolinen työvoima lähemmäs miljoona.

    • tulot?

      Hallituksessa kaavailaan työn tekemisen kustannuksien nostamista matkalua lisäämällä. Tarkoituksen on poistaa viisumipakko, minkä seuraamuksena matkailualalla työn kustannukset kasvaa kolmella miljardilla eurolla. Ei osata ymmärtää syy-seuraussuhteita ja tämä vie Suomen perikatoon.

      • eioota

        Mitä kolmen miljardin euron tilalle? Hallitus ei ole ajatellut mitä 3 miljardin euron tilalle. Mitä saat 3 milardilla eurolla ja mistä. Pahoin pelkään, että kolme miljardia auroa nostaa kotitalouksien menoja yleisen hintatason nousulla. 3 miljardia euroa on 15 mrd euron päivittäistavarakaupasta viidesosa.


    • tukipaketti1

      Suomalasiet sahaavat omaa oksaa työtä tekemällä. Saman virheen tekivät kreikkalaiset ja ovat nyt sudenkuopassa mistä ei ole ulospääsyä. Et voi tehdä työtä, koska työ aiheuttaa vain lisää kustannuksia, et voi saada luottoa, koska ei ole työn kustannuksia mm. laitteet, koneet, kiinteistöt, logistiikka, huolto, korjaaminen, varaosat ym.

    • maantapa

      Suomalaisten kotitalouksien elintaso on paljon huonompi mitä Afrikassa tai Kiinassa. Suomalaisten elintaso on kuvitelmaa, koska kotitalouden ulkopuoline elinympäristö on korkeatasoista mm. hienoja liikerakennuksia, hienoja työkoneita, hienosti hoidettu ympäristö ym. vastaavaa. Kotitalouksilla on homeiset asunnot, 10 vuotta vanhat kodinkoneet, auton 90 luvulta, vaatteet puuvillaa ym. Menet Afrikkaan tai Kiinaan niin kotitalouksilla on kaikkea, mutta ympäristö sotkuinen, liikerakennukset rapistuneita, työkoneet 80 luvulta ym. vastaavaa. Suomalaiset ovat panostaneet kotitalouden ulkopuolelle mm. ravintolat ovat hienompia, viihtyisempiä ja niistä saa parempaa ruokaa.

      • rappiotila1

        Kotitalouksilla menee huonommin mitä koskaan. Kotitlaouksilla ei ole enään edes terveydenhoitoa, koska terveydenhoito on siirtynyt työterveydenhoidoksi. Kotitalouksilla ei ole enään mitään. Jos et saa työsuhdeautoa niin ajat 90 luvun autolla ja poltat bensaa 2/3 osa enemmän ja suurimmaksi osaksi työmatkaan.


    • finlandiaahaha

      Kiinteistötoimi 23,6 mrd euroa vuodessa. Sama mitä kotitalouksien tulot vähittäiskaupasta. 23,6 mrd eurolla kotitaloudet korjaisi asuntonsa tai ostaisi yli 100 000 uutta autoa käytettyjen autojen kaupan ollen 500 000 - 600 000 kpl.

    • oppilass

      Ymmärtävätkö ihmiset mistä puhuvat? Raha on vaihtorahaa kotitalouksien vaihtokaupassa, Kotitlaouksien vaihtokauppaa on vähittäiskauppa 36 mrd euroa, asuntokauppa noin 17 mrd euroa, autokauppa noin 17 mrd euroa vuodessa. Näistä asioista maksat toiselle kotitlaoudelle vaihtorahaa. Voit hakea pankista kulutusluottoa vaikka maksat toisele vaihtorahaa. Et oikeasti menetä mitään jos haet kulutusluottoa.

      Vähittäiskauppa per kotitalous 1 000 euroa kuukaudessa ja päivittäistavarakaupassa noin 400 euroa kuukaudessa. Jos sinulla on 2 000 euron kk tulo niin voi maksaa 1000 euroa putkiremontista menettämättä mitään vähittäiskaupassa päivittäiskaupasta puhumattakaan.

    • valelääkäri

      Kotitalouksien hyöty työn tekemisestä on 10 prosenttia. Esimerkiksi Suomessa vähittäiskauppa on 36 mrd euroa, josta kotitalouksien kauppaa n. 20 mrd euroa. Yrityksien välinen kauppa on 385 mrd euroa. Asuntokauppa 17 mrd on oma lajinsa ja perustuu velan osuuteen.

      Vähittäiskaupasta esim elintarvikekaupassa elintarvikkeiden osuus on noin 10 prosenttia ja loput on pakkauksia, eineksia, valmisruokia, varastoja, enrgiaa, kiinteistöjä, huoltoa, korjaamista ym. Lasipurkissa on kastiketta (vettä, mausteita, 150 grammaa tomaattia) 400 grammaa ja hinta 2,50 euroa.

    • vaihtotalous

      Kotitalouksien osuus vähittäiskaupasta on 1 000 euroa kuukaudessa ja päivittäistavarakaupasta 400 mrd euroa per kotitalous. Kahden hengen kotitaloudessa per henkilö 500 euroa ja 200 euroa. Tarkoittaa, että ostat elintarvikkeita kuukaudessa 200 euroa ja vaatteita, kodinkoneita ym 300 euroa kuukaudessa. Elintarvikekaupasta ruoan osuus on 10 -20 prosenttia ja loput pakkauksia, kiinteistöjä, huoltoa, korjaamista, koneiden osan valmistamista, kuljetuksia ym. Realipalkka vaihtorahassa kotitalouksien kulutushyödykkeisssä on vastaavanlainen.

    • kansanperintö

      Vain työtä tekemällä talous kasvaa, mutta ei kotitalouksien. Esimerkiksi eineksien ja valmisruokien määrä kaupassa kasvaa, mutta ruoan määrä pysyy samana toisin sanoen työn määrä kasvaa. Työtä verottamalla suomalaset kotitaloudet saavat ansiotuloja toisin sanoen verotetaan eineksien ja valmisruokien valmistamista, että voit ostaa ruokaa esim. valmistuoan hinta 3 euroa, josta raaka-aineet 30 senttiä. Verotetaan työtä kolmea euroa, että voit ostaa 30 senttiä ruokaa.

    • Nyt selvisi

      Kainuulaista keskustelua: yksi ryhtyy puhumaan aidasta, toinen naapurin sontatunkiosta. En enää yhtään ihmettele, miksi Kainuun asiat ovat niin kuin ovat.

    • kauppapaikka1

      Autokauppa Suomessa on suurimmaksi osaksi käytettyjen autojen kauppaa 600 000 kpl. Uusia rekisteröidään 90 000 kpl noin miljoona 10 vuodessa ja 20 vuodessa kolmatta miljoonaa. Kierättämisen kulut kotitlaouksien kulutuksesta on jo satakertainen esim. autokaupassa käytettyt autot.

      Käytettyjen autojen kauppaa pyöritetään kulutusluotolla, koska kaikki rahat menevät kierättämisen kustannuksiin. Kustannukset muodostuvat autojen huolosta, varastoimisesta, osien valmistamisesta, kuljetuksista, kiinteistöistä ym. Tähän kaikeen ei ole rahaa olemassa muuten kuin kulutusluotolla.

    • luetunymmärtäminen

      Teollisuuden bkt 29,5 mrd euroa, mistä verot alv 24, tulovero (palkat) 20 ja yritysverotus 26% yhteensä 70 prosenttia.

      Omavaraisuusaste 40 prosenttia ja 60 prosenttia vierasta pääomaa (AAA-luottoluoktisu) esim. ulkomaalaiset raaka-aineet.

      Omavaraisuusasteeseen luetaan kiinteistöt, koneet ja laitteet. Omavaraisuusaste ei tarkoita tuloa. Liikevaihto voi olla 129 prosenttai velkapääomaa kuten maataloudessa tai metallinjalostamisessa henkilöstökustannukset 130 prosenttia liikevaihdosta. Talouslukemat eivät kerro tietoa, jos ei ymmärrä lukemaansa.

    • sosionomi.-

      Tuotannon painopiste on siirtynyt työelämä lähtöiseksi. Kotitlaoudet on tiputettu pois tuotannollisesta kasvusta. Ihmiset tekevät työtä työelämälle eikä koitalouksille. Vanhukset haetaan kotitaloudetsa vanhainkoteihin ja lapset päiväkoteihin.

    • taloussota

      Suomi antaa Syyrialle rahaa humanitäärisen kriisin kasvattamiseen. Rahan tarkoituksena on nostaa inflaatiota ja tehdä elämästä vieläkin vaikeampaa. Tarkoittaa, että avutustyöntekijät ostavat vaihtorahalla viimeisetkin kulutushyödykeet Syyrian markkinoilta hinnan nousemisesta puhumattakaan.

      Sama homma mitä Kreikan kanssa. Apupaketilla on tarkoitus pudottaa Kreikka maanrakoon mistä ei ole pois pääsyä. Pitäisi antaa ja kuljettaa kulutushyödykkeitä, että apu olisi konkreettista. Esimerkiksi suomalaista työvoimaa ja rakennustarvikkeita Suomesta.

      • sudenkuoppa1

        Kreikka toivoo turismista apua työttömyyteen.

        Ulkomaalaisia matkatoimistoja ym. lentoyhtiöitä rahoitetaan Kreikan apupaketilla. Kreikkalaisten ahdinko kasvaa miljardeilla euroilla.


    • konkurssi

      Suomessa koulutus 11 mrd euroa. Sama mitä elintarviketeollisuuden liikevaihto 10,8 mrd euroa vuodessa. Koulutus ym. kustannukset nostavat kustannustasoa mm. elintarvikkeissa vaihtorahan määrässä. Kulutushyödykkeissä vastaavanlaisia kustannuksia on 60 prosenttia kokonaishinnasta verot. Päivittäistavarakaupasta 36 mrd eurosta kustannukset 60 prosenttia verot alv 24 ja tulovero. Suomalaiset kotitaloudet maksavat päivittäistavarkaupassa sivukuluja ja veroja 90 prosenttia, mikä on kotitalouksille kestämätöntä. Ainoa keino kotitalouksille maksaa kustannuksia on kulutusluotot.

    • TheEndi

      Kotitalouksien ulkopuolinen työmäärä on nykyään paljon paljon suurempi mitä kotitaloudessa tehtävä työ ja kotitalouksien ulkopuoliset kulut kasvaa vuosi vuodelta. Taloudellisesti tämä on kotitalouksille kestämätöntä ja kohtalokasta. Kreikka, Espanja, Porttugali ym. on esimerkki tulevasta.

      • XXXL2

        Kotitalouksien kannalta kotitalouksien luottoluokitus on ainoa keino pyörittää kotitaloutta. Työelämän kulut 385 mrd euroa ja verot 75 mrd euroa on iso osa 36 mrd euron vähittäiskaupasta. Yrityksillä menee hyvin, mutta kotitaloudet velkaantuvat ym. ongelmia.


    • nuorisotyöntekijä

      Jonkin tiedon mukaan miehet tienaavat eniten mikä ei realitodellisuudessa pidä paikkaansa. Lapset ja nuoret tienaavat perheessä kaikista eniten, koska lapsien ja nuorten kulutus on perheessä suurin. Ihmiset sotkevat asioita tietämättään tai tietoisesti.

      Jos laajennetaan tietoisuutta niin eläkelläiset tieenaavat kaikista palveluista jalostetuista tuotteista 80 prosenttia.

      • 100% tieto

        Suomen luottoluokitus pidetään korkeana tappiin asti ja pudotetaan vasta konkurssin kynnyksellä. Sanokaa minun sanoneen...


    • rahareikä

      Keskupenkeilla on tekijänoikeudet Dollariin ja Euroon. Jos yrität tuoda markkinoille uuden vaihtorahan niin eipä ota tuulta purjeisiin, koska Eurolla ja Dollarilla on monopoliasema ja markkinat. Keskupankki voi myydä liikepankeille euroja velkakirjan vaihtoarvosta esim. asuntolainassa (asuntomaisuus). Ruotissa keskupankilla on tekijänoikeudet Kruunuun ja väärentäminen on rikos. Kruunun arvo on markkinahinta ja liikepankit ostavat Kruunua. Kruunu on tuete kuten mikä tahansa tuote markkinoilla.

    • kriisi1

      Nuoriso on aiheuttanut maailmanlaajuisen ongelman. Nuoret aiheuttavat vakavia talousongelmia suuren määrän takia. Nuoria yritetään keskittää oppilaitoksiin, nuorisotiloihin ym. Ongelma on erittäin vakava ja ongelma kasvaa vuosi vuodelta.

      Yhdysvalloissa nuoria on keskitysleireillä. Koulusta pois olemisesta rangaistaan kovalla kädellä. Ongelmat ovat eskaloitumassa Kreikassa, Espanjassa...

      Suomessa kiristetään myöskin otetta nuorista.

      • nuorisokoti

        Nuorilla ei ole tulevaisuutta ja nuorten ongelmat ( nuoret on ongelma) kasvavat kasvamistaan.


      • apuva3
        nuorisokoti kirjoitti:

        Nuorilla ei ole tulevaisuutta ja nuorten ongelmat ( nuoret on ongelma) kasvavat kasvamistaan.

        Koulutus tappaa luovuuden, eikä ihmiset osaa enään selviytyä omaehtoisesti. Ihmiset kerääntyvät hallintorakennuksien eteen osoittamaan mieltä, koska eivät tiedä ja osaa mitään muuta.


    • kotitalous..

      Jos ihmiset palvelisivat nykyään vain kotitalouksia esim. Suomessa tuottamalla hyödykkeitä niin liikevaihto olisi vain hieman yli 10 mrd euroa pois lukien rakentaminen ja autokauppa. 80 luvulla liikevaihtoa oli noin 2-10 mrd euroa (euroissa) ja peltotöissä oli vielä kymmenkunta työntekijää Nykyään yrityksien liikevaihto on 385 mrd euroa ja julkiset menot 104 mrd euroa. Yksistään koulutus on 12 mrd euroa mikä on sama summa mitä kotitalouksien kulutushyödykkeet vuodessa.

    • rahan olemus

      Ruoan määrän verottaminen on yhteensä 70 prosenttia. Sinun maksettavaksi jää vain 30 prosenttia. Euroopan elintarvkkeista puolet tuodaan Euroopan ulkopuolelta. Ymmärrät mitä verottaminen tarkoittaa? Otetaan jostakin määrästä tietty määrä pois prosentteina. 50 prosenttia on puolet sadasta prosentista (laskuoppia).

      Mistä kuvittelet saavasi vaihtorahaa, jos et verottamisesta? Ainoaksi vaihtoehdoksi jää velkaperusteinen vaihtoraha. Velkaperusteisessa rahassa on korko ja velka pitää maksaa pois.

      Esimerkiksi vähittäiskauppiaat ilmoittavat verottajalle ulkomaalaisista tuotteista veron määrän ja verottaja maksaa veron suomalaisille vaihtorahassa (veroeuro). Veroeurolla suomalaiset verottavat ulkomaan tuotantoa. Euroraha on samannäköinen vaikka nimitys muuttuu esim. 20 euron seteli. Miksi, koska euro on vaihtoraha, mitä kaupataan markkinahintaan. Liikepankit ostavat vaihtorahaa keskuspankilta, jolla on tekijänoikeudet mm. euroihin. Valtio saa verorahaksi kekuspankilta ostamatta verorahaksi.

    • terveystoimi

      Kertaakaan ei ole todistettu terveysalan pidentävän elinaikaa. Esimerkiksi syöpahoidossa ei ole todistettavia tuloksia, että hoito olisi pidentänyt elämän aikaa.

      Ihmisistä on löydetty syöpää jopa yli 80 vuotiailta, joka kertoo, että syöpää sairastanut on elänyt syövän kanssa jopa 50 vuotta, koska syöpää on löydetty alle 30 vuotiailta.

      Sinulle todennäytetään kuvia mitä sairauksia on olemassa ja annetaan lääkkeitä. Vastaukseksi lääkkeen toimivuudesta annetaan arvioita miten pitkään ihmiset ovat eläneet sairauksien löytämisen jälkeen. Lääkkeen vaikutus on yhdensuhteen tilastoihin. Ei ole todisteita hoidoista ja lääkkeiden vaikutuksesta ja tähän lääkärit/ lääketeollisuus ovat perustaneet liiketoimintansa.

      • tieto lisää hiottuma

        Kipulääkitys. Sinulla on kipuja reumasta ja annetaan lääkettä mikä sisältää kipulääkettä ja sanotaan, että lääke parantaa reuman, koska sinulla kei ole kipuja


        Kipuläkkeet vaikuttavat keskushermoston tasolla, jossa ne pysäyttävät kipusignaalin. Itse kipu ei häviä mihinkään. Lääkkeet sisältävät poikkeuksetta masennuslääkkeitä (onnellisuuspilleri) toisin sanoen salpaavat keskushermoston. Sivuvaikutukset on oma lukunsa. Hoidosta ja lääkkeistä ei ole todisteita muuten kuin tilastollisia, jotka perustuvat sairauden löytämisen jälkeiseen aikaan, eikä millään tavalla hoitoihin ja lääkkeisiin.


      • tautiyhdistelmä
        tieto lisää hiottuma kirjoitti:

        Kipulääkitys. Sinulla on kipuja reumasta ja annetaan lääkettä mikä sisältää kipulääkettä ja sanotaan, että lääke parantaa reuman, koska sinulla kei ole kipuja


        Kipuläkkeet vaikuttavat keskushermoston tasolla, jossa ne pysäyttävät kipusignaalin. Itse kipu ei häviä mihinkään. Lääkkeet sisältävät poikkeuksetta masennuslääkkeitä (onnellisuuspilleri) toisin sanoen salpaavat keskushermoston. Sivuvaikutukset on oma lukunsa. Hoidosta ja lääkkeistä ei ole todisteita muuten kuin tilastollisia, jotka perustuvat sairauden löytämisen jälkeiseen aikaan, eikä millään tavalla hoitoihin ja lääkkeisiin.

        Hyvä hoitomuoto sukupiolitaudeissa on tartuttaa tauti ihmiseen niin kaikissa on sukupuolitauti eikä tartuntavaaraa ole. Taudin kanssa oppii elämään. Sama periaate on rokotuksissa, mutta vain siinä määrin, ettei tartuteta kaikkia tai ei ainakaan niitä jotka ei ota rokotusta. Sairaista ei voi kertoa kuka on sairas ja kuka ei, koska sairaus on osa elämää...


      • liikatietovaarallist
        tieto lisää hiottuma kirjoitti:

        Kipulääkitys. Sinulla on kipuja reumasta ja annetaan lääkettä mikä sisältää kipulääkettä ja sanotaan, että lääke parantaa reuman, koska sinulla kei ole kipuja


        Kipuläkkeet vaikuttavat keskushermoston tasolla, jossa ne pysäyttävät kipusignaalin. Itse kipu ei häviä mihinkään. Lääkkeet sisältävät poikkeuksetta masennuslääkkeitä (onnellisuuspilleri) toisin sanoen salpaavat keskushermoston. Sivuvaikutukset on oma lukunsa. Hoidosta ja lääkkeistä ei ole todisteita muuten kuin tilastollisia, jotka perustuvat sairauden löytämisen jälkeiseen aikaan, eikä millään tavalla hoitoihin ja lääkkeisiin.

        Taidat tietää jo liikaa. Varo puhelimia ja muista käyttää salattua internet yhteyttä. usan vakoilijoita on kaikkialla.


      • oppia ikä kaikki
        liikatietovaarallist kirjoitti:

        Taidat tietää jo liikaa. Varo puhelimia ja muista käyttää salattua internet yhteyttä. usan vakoilijoita on kaikkialla.

        Mikä on usan vakoilija? Ei ole tietoa usan vakoilijasta eikä salatusta internet yhteydestä.


    • lue ja usko

      Vähittäiskauppa vuodessa.

      Hedelmät ja kasvikset 1,33 mrd euroa
      Lihan ja siipikarja 1,5 mrd
      Kalan, äyriäist ja nilviäist 357 milj
      Leipomotuotteet ja makeiset 1,45 mrd
      Meijerituotteet ja munat 1,9 mrd euroa
      Muiden elintarvikkeiden 3 mrd euroa
      Yhteensä 9,5 mrd euroa

      Lääkkeet 2 mrd euroa
      Kosmetiikka ja WC 950 milj
      Tekstiilit ja käsityötarvikeet 400 milj
      Vaateet 2,2 mrd
      Jalkineet 500 milj
      Huonekalut ja valaisimet 1,6 mrd euroa
      Sähköiset kodinkoneet 1,1 mrd
      Radiot, televiso, tietokoneet 1,4 mrd
      Kellot, korut, urheilutarvikkeet, pelit ja lelut 1,1 mrd euroa.
      Yhteensä 11 mrd euroa. mrd

      Moottoribensa ja diesel 8 mrd.
      Autokauppa 15 mrd
      Asunto-osakekauppa 11 mrd

      Palkat ja palkkiot 102 mrd euroa vuodessa, josta palkata 72 mrd euroa. Eläkkeet 24,4 mrd euroa. Julkisen sektorin menot 104 mrd euroa. Yrityksien liikevaihto 385 mrd euroa. Kotitalouksien kulutusluotot 8- 9 mrd euroa. vuodessa.

      • kuluttaja3

        Ulkomaantuonti kuukaudessa:

        Elintarvikkeet ja elävät eläimet 320 milj
        Juomat ja tupakka 45,7 milj
        Raaka-aineet, pl. polttoaineet 323 milj
        Poltto- ja voiteluaineet, sähkövirta 960 milj
        Eläin- ja kasviöljyt ja -rasvat 33 milj
        Kemialliset aineet ja tuotteet 613 milj
        Valmistetut tavarat 519 milj
        -nahka
        -kumituotteet
        -puutuotteet
        -paperi
        -tekstiili, vaatteet
        -rauta-terästuotteet
        Koneet, laitteet ja kuljetusvälineet 1 200 milj
        Erinäiset valmiit tavarat 412 milj
        Muut tavarat 178 milj


    • elinkeinorakenne

      Suomessa ei elä kotitalouksille tehtävällä työllä ja tämän takia työtä pitää tehdä yrityksille, valtiolle ja kunnille. Kokonaistyömäärästä kotitalouksien osuus on marginaali. Kaiken lisäksi pitää ottaa lainaa ja kulutusluottoa, että voi ostaa kotitaloudessa kulutushyödykkeitä.

      • pää edellä seinään

        Mitä on kotitalouden ulkopuolinen työ? Koneiden ja laitteiden valmistaminen, huoltaminen, korjaaminen, rakentaminen, mainostaminen, suunnittelu jne. Kaiken lisäksi kotitalouden kulutuksesta iso osa on ulkomaantuontia toisin sanoen jälleenmyyntiä kotitalouksille eikä valmistamista.


    • asiakaspalvelija

      Talouden kannalta asiakkaat on nro.1. Ilman asiakkaita ei talouden rattaat pyöri. Suomalaisista miljoonat on työssä ja asiakkaina 1,5 miljoona eläkelläistä, 700 000 koululaista ja työttömiä 250 000. BKT:sta palvelut 72 prosenttia. Palvelut kulutetaan tai koetaan samanaikaisesti kun niitä tuotetaan.

    • 600€/kk

      Suomalaiset vivuttavat vaihtokaupassa luottolla esim. 150 000 euron pääoma 600 euron osamaksulla 20 vuotta. Esimerkiksi mökki 50 000 euroa, vene 8 000 euroa, auto 35 000 euroa, moottoripyörä 10 000 euroa, kodinkoneita ja elektroniikkaa 40 000 euroa. Kaiken tämän ym. saat 600 euron kuukaisimaksulla 20 vuoden aikana.

    • 1000 palkkatuki

      600 eurolla kuukaudessa saat velkapääomaa 150 000 euroa 20 vuodeksi. Tämän ovat ymmärtäneet virolaiset, mutta eivät suomalaset. Suomalaiset ovat mielummin työttömänä kuin tekisivät työtä 600 eurolla kuukaudessa saaden pankista luottoa 150 000 euroa. Työttömänä et saa 150 000 euroa 600 eurolla kuukaudessa.



      Ruotsissa on ymmärretty, että jos haluaa työtä niin työtäv oi tehdä 300 kruunulla kuukaudessa ja saat 150 000 kruunu luoton 300 kruunulla kuukaudessa 40 vuotta. Jotkut tekevät työtä 600 kruunulla kuukaudessa saaden miljoona kruunia luottoa sadassa vuodessa.

    • rahaa kuin roskaa

      Elämänohje nuorille! Palkkatuella 980 eurolla kaksi vuotta ja on omat talot, veneet, mottoripyörät, kodinkoneet ym. ja autoja kaksi 2005 vuosimallia. Työttömänä olin 7 vuotta, kun kaveri kertoi mahdollisuudesta saada pankista lainaa työaikana.

    • kuluttajasuoja

      Vaihtokaupan yhteydessä on allekirjoitettava sitova sopimus ettei vaihtorahalla vivuteta lisää ostovoimaa. Velkapääoma on suoraan pois sinun taskusta vähittäiskaupassa ja on moninkertaisesti enemmän mitä saat vaihtorahalla esim. maksamalla putkiremontista.

      • kasinotalous

        Jos menet ostamaan jotakin toiselta, mita et varmasti todellisuudessa tee, mutta jos tekisit niin menetät moninkertaisen summan vähittäiskaupassa ym. kaupassa. koska rahan saaja vivutta lisää ostavoimaa kulutusluotolla moninkertaiesti enemmän. Huom! suomalaisten kulutusluotot yhteensä 12 mrd euroa ja muut lainat 15 mrd euroa ja asuntolaina 85 mrd euroa. Tarkoitta ettö joku maksaa näistä kuukausimaksua joitakin saoja euroja kuukaudessa.


    • holle holopainen

      Ylläpito voisi poistaa nämä varsinaista keskustelua häiritsevät asiaankuulumattomat taloutta koskevat viestit. Vai onko jollain menny Jonskun kanssa sukset ristiin?

    • kidnjdso

      Samaa mieltä holle holopaisen kanssa. Voitas alkaa kirjotella siitä seksuaalisesta häirinnästä jota on ilmenny kajaanissa. tietääkö siitä mitään kukaan

    • totuus esiin

      Niinpä, ketju on eksyny aiheesta.

    • ´++0+0

      Taitaa joku siellä paskat housussa kirjotella mitä sattuu.

    • 888wd

      Kajaanin sivistyslautakunnan hassut päätökset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe