Voiko narsisti olla uhri?

aiheetta listalla

Narsistisia piireteitä omaava henkilö terrorisoi työyhteisöämme vuosikausia. Pomot ja osa työntekijöitä on vaihtunut matkan varrella. Narsistin klikki hajosi lähtöjen myötä. Työyhteistömme pystyikin pistämään kiusaajan aisoihin ja muutama kuukausi oli jopa rauhallista. Sitten nämä kiusaajan kuriin pistäneetkin lähtivät.

Kiusaaja kävi keväällä kertomassa uudelle pomolle, että häntä kiusataan ja nimesi joitakin entisiä kiusaamiaan ihimisiä tekijöiksi. Olen ihmetellyt lomani jälkeen, miksi pomo katsoo minua oudosti ja karttaa katsetta. Sain työkaverilta kuulla, että minutkin oli lisätty tuota narsistia kiusaavien listalle. On käsittämätöntä, miten tilanne muuttuikin yht äkkiä toisin päin ja minä, joka olen ollut aivan sivusta seuraaja, pääsin tuohon kyseenalaiseen kunniaan.

Onko tavallista, että näinkin voi tapahtua? Tuon kiusaajan aiempi uho ja määrätietoisuun on aivan kateissa ja säälipisteillä pyritään mustamaalaamaan meitä hiljaisia tekeytymällä uhriksi. Mitä tässä voi tehdä?

27

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole

      Narsisti ei koskaan heittäydy uhriksi!

      • xtusrdu

        Ai ei vai? Kyllä ainakin minulla oli koko repertuaari herkistelystä syyttelyyn ja koko maailman kolhimaan uhriin asti.


      • 16+15=?
        xtusrdu kirjoitti:

        Ai ei vai? Kyllä ainakin minulla oli koko repertuaari herkistelystä syyttelyyn ja koko maailman kolhimaan uhriin asti.

        Mielestäni narsisti voi tekeytyä uhriksi tilanteen vaatiessa esim. kerätäkseen sympatiapisteitä (ns. käsite "narsistinen haavi").


    • narahtelua

      Narsisti kääntää päälaelleen minkä tahansa asian. Hän muuntautuu helposti työpaikkakiusaajasta uhriksi ja saa tärkeimmät tahot uskomaan asetelmaan. Olen kokenut tämän itse eräässä työpaikassa, jota narsistikuningatar piti valtakuntanaan. Jostain syystä hän otti minut tähtäimeensä. Kun kerroin tämän aiheuttamista ongelmista esimiehille, alkoi pian kierrelle tarinoita, kuinka minä olin ihmisrääkkääjä, joka sai muut voimaan pahoin ja pelkäämään töihin tulemista. Yksityiskohtia kuvailematta tämä tuntui naurettavalta, koska olen aina ollut hiljainen ja ujo.

      Joku kirjoitti, että narsisti koskaan heittäytyisi uhriksi. Varmasti on narsisteja, jotka eivät tähän suostuisikaan. Asema saattaa jo sinällään edellyttää silkkaa vahvuutta ja johtajuutta. Teeskenneltykin uhrius turmelisi maineen peruuttamattomasti. Esimerkiksi ammatillisen kunnianhimon ajama ylilääkärinarsu käyttää sotiinsa toisenlaisia taktiikoita, kuin vaikkapa sihteerikkönarsu, joka päässyt asemiinsa puhtaasti miellyttämällä tärkeitä miehiä.

    • aiheetta listalla

      Hups!

      Luettuani muitakin keskusteluja tulin siihen tulokseen, että kaikki on mahdollista. Enpä tiennytkään miten monisäikeinen ihmismieli voikaan olla. Olisin saanut vastauksen ilman tätä keskustelun avausta, mutta kun aikaa ei ollut.

      Kiitos vastanneille!

      • kakssuuntasta

        Kyllä narsisti uhriuttaa itsensä tilanteen niin vaatiessa.
        Tyypillisimmillään tämä ilmenee esim. avioerotilanteessa.
        Narsisti ilmoittaa, että haluaa erota ja kun eron saa, heittäytyy ulkopuolisille uhriksi ja yrittää kerätä säälipisteitä, ja syyttää toista puolisoa eron aiheuttamisesta. Hänet on yhtäkkiä jätetty, ja toinen osapuoli onkin jättäjä.
        Kas kumma osat vaihtuivatkin toisinpäin!


      • Rajatonvalta
        kakssuuntasta kirjoitti:

        Kyllä narsisti uhriuttaa itsensä tilanteen niin vaatiessa.
        Tyypillisimmillään tämä ilmenee esim. avioerotilanteessa.
        Narsisti ilmoittaa, että haluaa erota ja kun eron saa, heittäytyy ulkopuolisille uhriksi ja yrittää kerätä säälipisteitä, ja syyttää toista puolisoa eron aiheuttamisesta. Hänet on yhtäkkiä jätetty, ja toinen osapuoli onkin jättäjä.
        Kas kumma osat vaihtuivatkin toisinpäin!

        Juuri nimenomaan erotilanteissa pidän todennäköisenä että etenkin naiset, jotka ovat narsistisesti pitäneet perhettään kasassa uhkailuin,vaarimuksin,alistaen ja muun perheen,etenkin miehensä, muusta maailmasta erisäten, kääntävät asiat eron jäleen päälaelleen. He ovat jo valmiiksi tutustuneet esim. kuinka erotilanteessa hvyäkin isä, joka on ollut tärkeä lasten kasvatuksessa ja kodin töissä, sadaan eristettyä lapsista ja aivan varmasti ovat tuolla lapsista erottamisella pitäneen miestään todella tiukassa otteessa. Erohetkellä alkaakin kaiken etukäteen valmistellun määrätietoinen toteuttaminen ja menneisyyden "todisteiden" tehtailu. Todisteita tehtaillaan, saatetaan kirjoittaa miehen nimissä jopa itsemurhaviestejä. Sen, mitkä ovat hyviä todisteita, naiset ovat erilaisilta keskustelupalstoila opiskelleet ja niitä sitten sovelletaan. Miehen nimissä saatetaan kirjoitella vaikka minne ja luoda hänestä haluttua kuvaa, jne.

        Tätä voisi jatkaa vaikka kuinka. Suurin ja ikävin asia tässä on se että narsisti ei näe mitä tekee lapsille näin toimiessaan. Nainen eron jälkeen ei ole enää rehellinen lasten tunteille ja eri tavoin manipuloi lapsia oman uuden uhrikuvan muaiseksi.

        Luulen että erossa näin toimivat puolisot, ovat suuremmalta osin narsisteja, Osa on tilanteesta traumatisoituneen vanhemman inhimillistä kostonhimoa, etenkin jos kokee että ero on toisen syy. Narsisti on tod.näk. käynyt jo ennen eroa psykologilla ja antanut siellä itsestään ja perheestään tätä eroa ja uhriksi heittätymistä puoltavaa tietoa.


    • uhrin asussa

      Narsisti saapuu uhrin asussa, voi kuinka häntä on kohdeltu kaltoin, kaikki muut ovat syyllisiä minun epäonneeni, minussa ei ole mitään vikaa, sitten kun syötti on nielaistu, alkaa pikkuhiljaa toisen kontrollointi syyllistämällä ja toisesta vikoja etsimällä.

    • Narskuannelli

      Onko tälle sivustolle käynyt ikinä niin että olisi tullut vakituisempi kirjoittaja, jolla alkaa olla jo auktoriteettia, uhrinkaapuun pukeutuneena. Tämähän olisi loistava paikka kun joillakin nimimerkeillä on jo valmiiksi joidenkin silmissä totuusleima. Tässähän hän olisi aivan elmentissään.

    • jumankautaaaa!!!!!!

      Narsisti, on varmasti lapsuudessa laiminlyöty,peloteltu, rikottu, Isollakijaimella UHRI. Emmähän,voi valita minkälaiset pedot vanhemmaksi saamme....Voi luoja,vaikka itse olen ollut uhri ja selvinnyt,mutta uhriuttaja ei selvä koskaan...Myötätuntoa

    • Suurin osa uhreista

      ",mutta uhriuttaja ei selvä koskaan...Myötätuntoa "

      Suurin osa uhreista on juuri sitä myötätuntoa antanut... Mutta sillä on ollut hintansa. Ainakin minä olen huomannut, että hinta hipoi pilviä. Eli myötätunnosta narsistia kohtaan saattaa tulla liian iso lasku.

      Uhri ei pysty omassa ahdingossaan pitkään aikaan uudestaan tuntemaan kunnolla myötätuntoa narsistia kohtaan.

      Että jumankautoja vaan sinnekin.

    • Totta kai voi ja sepäs vasta antaakin valtaa ja oikeuttaa kaikennäköisiin toimiin.


      Pitää muistaa, että uhreus on myös subjektiivinen kokemus ja vaikka kaikki ulkopuoliset näkisi, että paskaahan toi jauhaa, saattaa itse "uhri" kokea suuren vääryyden häntä kohdanneen ja uskoa siihen täysin.

      Tilanteeseesi en voi ottaa kantaa, mutta kysymykseen kyllä

      • Kenelle mahdoit

        Kenelle mahdoit vastata? Voisitko vähän vielä selkeyttää näkemystäsi?


      • Jaa, siis vastasit

        Jaa, siis vastasit aloittajalle..


      • Humaine

        Eikö siinä tilanteessa jossa uhriksi heittäytynyt narsisti pyrkii määrätietoisesti uhrin naamion takaa kostamaan tälle oikeallle uhrille, tulisi ryhtyä joihinkin toimiin? Useinhan nämä muka-uhrit ovat aiheuttaneet oikealle uhrille valtavasti vahinkoa, yleensä taloudellista ja henkistä. Tarkoitan tässä siis objektiivisesti todettua muka-uhria, joka on paljastettu esim. pitävillä todisteilla.

        Lapsiperheessähän tällainen muka-uhri toimii nopeasti kun oikea uhri on vielä erosta ja muka-uhrin uhkauksien pelossa hieman toimintakyvytön. Muka-uhri ei sääli yhteisiä lapsia vaan nämä tulevat oikeiksi uhreiksi kun oikean uhrin julma kidutus on aloitettu. Tuo kidutus ei myöskään lopu, sillä aina kun uhri tekee elämässään muutoksia, muka-uhri kaivaa tietoa ja pyrkii tekemään kaikkensa että uhri kärsii. Oikea uhri keskittyy lasten parhaaseen ja ehkä odottaa vain sitä hetkeä että kiduttajansa näkisi sairautensa. Ehkä hän myös odottaa että tulee sellainen hetki, joka paljastaa kuvion kiistatta ja palauttaa tilanteen sellaiseksi että lapsilla on vielä toivoa tulevaisuudessa elää ilman narsistin aiheuttamaa narsismille sairastumista.

        Silloin kun uhriksi heittäytynyt narsisti aiheuttaa jatkuvasti ympäristössäään tuhoa ja altistaa juuri lapsia sairastumiselle, silloin ei voida antaa hänen enää elää tässä omassa subjektiivisessa uhrikäsityksessään


    • Voi olla narsisti uhri.
      En ole kuullut kenenkään narsistisessa häiriötilassa olevan julistavan olevansa onnellinen ja tyydyttynyt. Useimmiten narsistia vaivaa uhrisyndrooma (victim syndrome) --> http://www.betterlivingresources.info/page/4085878.

      Narsisti on voimakkaasti riippuvainen muista ihmisistä koska olettaa oman elämänsä mielekkyyden riippuvan heistä. Siitä johtuu myös opittu tapa hyväksikäyttää muita ihmisiä.

      Riehuvan uhrin = Narsisti,
      eroittaa aika helposti
      aidosta uhrista
      joka on jäänyt edellä mainitun jyräämäksi.

      • miebie

        Minkä ihmeen sivun se on linkittänyt tänne, Narsismipalstalle? Mitä ihmeen neuvoja ne tuollaiset ovat? Kauheeta mitätöintiä ja pakonomaista yksilön vastuuttamista omista asenteista ja valinnoista!! Tuollainen ei käy kyllä alkuunkaan laatuun.. Kamalaa roskaa ;)


      • miebie kirjoitti:

        Minkä ihmeen sivun se on linkittänyt tänne, Narsismipalstalle? Mitä ihmeen neuvoja ne tuollaiset ovat? Kauheeta mitätöintiä ja pakonomaista yksilön vastuuttamista omista asenteista ja valinnoista!! Tuollainen ei käy kyllä alkuunkaan laatuun.. Kamalaa roskaa ;)

        Ha-hah :D
        Joo. En löytänä uhrismi-palstaa niin päädyin laittamaan tuotokseni sen synonyymi-osioon. Aivan kamalaa. Kertakaikkiaan.


      • 5 minute exercise plan
        miebie kirjoitti:

        Minkä ihmeen sivun se on linkittänyt tänne, Narsismipalstalle? Mitä ihmeen neuvoja ne tuollaiset ovat? Kauheeta mitätöintiä ja pakonomaista yksilön vastuuttamista omista asenteista ja valinnoista!! Tuollainen ei käy kyllä alkuunkaan laatuun.. Kamalaa roskaa ;)

        Ihan kiva, vaikkei voi välttyä rapakontakaiselta helppoheikismivaikutelmalta: nyt, kirjoita pieceofpaperille mikä harmittaa, sitten anna anteeksi ja unohda!


    • liero

      Voi olla. Kaikki me olemme jossain määrin narsisteja. Uhrikin on sitä. se kaikilla oleva ominaisuus. Ja enemmän narsistiset kiusaavat vähemmän narsistisia.

      • Hämärä hässäkkää

        " Kaikki me olemme jossain määrin narsisteja."

        Niin niin. Hämärä hässäkkää... Yrität hämärtää totuutta. Minua lukijana ja kirjoittajana se ei häiritse, mutta sinua itseäsi...


      • liero2
        Hämärä hässäkkää kirjoitti:

        " Kaikki me olemme jossain määrin narsisteja."

        Niin niin. Hämärä hässäkkää... Yrität hämärtää totuutta. Minua lukijana ja kirjoittajana se ei häiritse, mutta sinua itseäsi...

        "Niin niin. Hämärä hässäkkää... Yrität hämärtää totuutta. Minua lukijana ja kirjoittajana se ei häiritse, mutta sinua itseäsi..."

        Tosiasia on että sinäkin olet narsistinen. Jos et ole, sinua voi vetää kuka tahansa mennen tullen..


      • Hämärä hässäkkää
        liero2 kirjoitti:

        "Niin niin. Hämärä hässäkkää... Yrität hämärtää totuutta. Minua lukijana ja kirjoittajana se ei häiritse, mutta sinua itseäsi..."

        Tosiasia on että sinäkin olet narsistinen. Jos et ole, sinua voi vetää kuka tahansa mennen tullen..

        " Jos et ole, sinua voi vetää kuka tahansa mennen tullen.. "

        ?? Viisaampi ainakin olen kuin sinä.


      • liero
        Hämärä hässäkkää kirjoitti:

        " Jos et ole, sinua voi vetää kuka tahansa mennen tullen.. "

        ?? Viisaampi ainakin olen kuin sinä.

        Hahhahhaa...

        Vast: Olet paljon, paljon tyhmempi!!


    • late2

      Tuossa näkee sen miten osat vaihtuvat: ensin narsistisia piirteitä omaava henkilö kiusaa teitä sitten te kiusaatte takaisin, tulos on: - = 0

    • syyllinen vai uhri

      Narsisti tekee just niinkuin hänen kannaltaan on parempi!
      Olen elänyt vuosia narsistin "tossun alla" ennenkuin havahduin ettei tämä ole edes ihmisarvoista elämää (suhteessa henkistä ja fyysistä väkivaltaa)... keräsin voimia ja muutin pois...
      yhtäkkiä entinen puoliso onkin suuri kärsijä, hän katuu kaikkia pahoja sanoja ja tekoja, lupaa parantaa tapansa ja kaikkein "parasta", hän on kiirellä soitellut kaikki yhteiset tuttavat läpi, miten kamala ihminen olen kun jätin hänet.
      Hän on myös ottanut yhteyttä lastenvalvojiin ja sosiaalityöntekijöihin kiusatakseen lisää...yksi pikku juttu kuitenkin unohtui...meidän lapset on teini-ikäisiä ja osa jo aikuisia eikä heidän "sossuille" kertomansa asiat olleetkaan mieleen miehelle...
      Tämä on aivan uskomatonta...jos joku olisi kertonut että näin voi käydä niin en olisi uskonut...mutta uskottava se vaan on!

      Jos tästä helvetistä vielä selviää täysijärkeisenä niin sitten selviää kyllä mistä vaan!

      • narsisti tango

        Narsisti on vain helvetinmoinen valehtelija. Keksii tunteita ahdistavia valheita ja nauttii orgasmin kaltaista nautintoa tekemisistään.Varokaa joutumasta narsistin huijaamaksi. Narsisti valehtelee ja nuijaa aina sekä kostaa olemattomia asioita julmasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1673
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      888
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe