Murtohälytin kesämökille

J-P

Hei, haluaisimme asentaa kesämökillemme murtohälyttimen, mutta huomasimme, että vartiointiliikkeiden tarjoamat tuotteet ovat todella kallita. Netistä löytyi paljon myös tällaisia langattomia GSM pohjaisia hälytyslaitteita, joissa riittää pelkkä SIM kortin kuukausimaksu. Onko kenelläkään niistä kokemuksia? Toimivatko hyvin?

11

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei hälyttimiä

      Ei kannata laittaa, sullahan on jo murto ja varkausvakuutus.
      Jos laite hälyttää, lähdetkö sitten ajelemaan kohti mökkiä, vaikka yöllä?
      Mutta jos on pakko jotakin laittaa, laita liiketunnistimia, jotka käynnistää katolla olevan palosireenin, ja joka itsekseen sammuu 10 min kuluttua, ja siirtyy taas valmiustilaan.

      • vaivan palkka

        Vatipäitä riittää aina.

        Esmes tuttujen talvilämpimälle mökille murtauduttiin. Varkaat pakkasivat astiat laatikoihin (???, olisi siellä muutakin vietävää ollut), mutta olivat kait pelästyneet jotain ja paenneet paikalta. Jättäen taakseen valtaosan "saaliista" oven selälleen.

        Että jotta ne oheisvahingot (ikkuna paskana / ovi talvella selällään vesivehkein varustetussa mökissä) voivat olla paljon isompia kuin varastetun tavaran arvo.

        Samoin on ollut tapaus, missä omakotitaloon murtauduttiin. Sähkökeskus oli tuulikaapissa ja murtoveikko napsautti varmuden varalta sähköt pois. Mikä riittääkin hiljentämään alkeellisimmat hälytyssysteemit. Tämäkin talvella ja omistajat laskettelureissulla -> vesijohdot poks.

        BTW, liiketunnistimella ja kellokytkimellä ohjatut ulkovalot ei taida enää kovin suuri tekniikan ihme olla nykyään. Eli hyöty saattaa olla enempi negatiivinen - helpottavat vain murtoveikon työskentelyä. Toki parempi näin. Nykysuomessa taitaa napsahtaa syyte, jos murtoveikko liukastuu hiekoittamattomalla pihamalla tai kolhii itseään pimeässä.


    • J-P

      GSM murtohälytin on kiinnostava minusta siitä syystä, että haluaisin tietää onko mökillämme kaikki hyvin, sillä talvikaudella saattaa mennä useita kuukausia ilman käyntiä mökillä. Olisi ikävää huomata keväällä, että mökissä on joku asustellut tai ikkunat / ovi ollut rikki useita kuukausia. Jos vain saisin tiedon, että jotain poikkeuksellista on tapahtunut niin voisin pyytää tuttavaani käymään tarkastamassa tilanteen tai itse ajaa tarvittaessa paikalle. Jos jotain on mennyt rikki niin voisi korjata heti eikä odottaa muuten normaalia käyntiä mökillä... Vaikka vakuutus korvaa, se ei silti korvaa ylimääräistä henkistä kärsimystä!

      • Kamerat

        Laita kamera, minulla mökillä 2 kpl käänneltävää "Kiinankameraa" toinen ulkona toinen sisällä kustannukset järjestelmälle muutaman satasen.

        Itselläni tuo kameroiden hommaaminen alkoi siitä kun ensin hyödynsin lämmityksen ohjaukseen alunperin hommaaamani gsm-ohjauslaitteen mahdollistaman murtohälytyssysteemin, mutta sitten aloin miettimään että mitähän minä sitten oikeasti tekisin jos hälytys tuleekin, ensimmäisenä tämmöisessä tapauksessa alkaisi varmasti miettmään että eihän vaan ole kyse väärästä hälytyksestä ennen kuin arvaa alkaa soittelemaan vaikka keskellä yötä jollekkin mahdolliselle tutulle lähistöllä tai poliisille, sitten homma jatku vielä sillä että asensin sireenin jonka saan huutamaan ja toivottavasti rosvojen keskeyttämän hommansa ennenkuin kaiken vievät...

        Eli tuossa "ei hälyttimiä" nimimerkin kirjoittamassa jutussa on aika paljon pointtia siinä että loppujen lopuksi varsinkaan pelkkä hälytin ei välttämättä hyödytä yhtään mitään -eikä tietenkään nuo kameratkaan välttämättä paljoa tilannetta paranna, mutta ainakin epätietoisuutta poistavat ja mukava joskus vaan katsellakin mitä mökille kuuluu.


    • ne vei kamaa.

      " Vaikka vakuutus korvaa, se ei silti korvaa ylimääräistä henkistä kärsimystä! "

      Meidän mökkiin murtauduttiin, vakuutus maksoi oven asennuksineen kalastustarvikkeet ja muuta pientä. Ei meille tullut mitään henkisiä kärsimyksiä, uusi lukkokin toimii paremmin kun vanha. Ja virvelit ja uistimet vaihtu upouusiin, tyytyväisiä ollaan.

    • toiminut 20 vuotta

      paras varaskarkotin on jos jättää esim. ulkovalot ajastamilla palamaan. Tai jos jos ei käy talvella niin vie kaikki arvokkaat jutut pois. Äläkä missään nimessä auraa teitä jos ei käyntiä ole talvella.

    • kesmikokemus

      Tavallinen gsm pohjainen hälytin toimii hyvin. Laite tarvitsee kylläkin verkkosähkön ja plus lämpötilan. Kalliimmat räätälöidyt erikoisratkaisut toimivat pakkasessakin ja akuilla hyvinkin pitkiä aikoija. 1-2 virhehälytykseen täytyy varautua voden mittaan, sillä esim. ukkonen voi laukaista hälytyksen.

    • Syksyn pimeät tulee

      Hälyttimiä löytyy moniakin hyviä. Riippu hiukan kuinka paljon itse osaa asentaa ja valvottavista tiloista. Ympärivuotisessa käytössä olevalla mökillä tarvitaan tieto sähkökatkoista, jäätymisvaarasta ja varsinaisesta murrosta liiketunnistimin. Ukkonen ei aiheuta hyviin hälyttimiin vika hälytyksiä.
      Hälyttimet lähettävät tiedot SMS tietoina ja puhehälytyksenä esimerkiksi murtohälytyksen.
      Nykyään on mahdollista käyttää muitakin taajuuksia kuin GSM jolloin varkaat eivät voi estää hälytyksen lähtöä GSM-jammerilla.
      Hälyttimissä on back-up patteri ja tunnistus taajuushäirinnästäkin.
      Parempi varautua kuin katua. Varkaat valitsevat mieluumin helpomman mökin kuin valvontajärjestelmällä varustetun.

    • rosvosieppo

      Minultakin löytyy hyviä hälyttimiä ei ole ollut ongelmia ukkosen takia www.rosvosieppo.fi

    • erwgferee

      Te keillä on sähköt mökillä koko ajan niin on kyllä ihan helppo
      tehdä jokin edullinen valvontasysteemi.

      Valmis systeemi tai sitten kannettavasta tietokoneesta nikkaroi kesämökin
      valvontalaitteen. Kone tietysti piiloon niin että sitä ei voi löytää edes vahingossa.
      Kannattavan koneen etuna on sen oma akku, vaikka tulisi sähkökatkos
      niin koneen omalla akulla pärjää hyvinkin tunnin ainakin. Kannettavan asetukset mahdollisimman vähän virtaa kuluttavaksi.

      Harmi kun meidän mökillä ei sähköjä ole, ei voi kuin haaveilla
      näitten juttujen tekemisestä :)

    • niksinikkari

      Itse rakensin mökille vanhasta GSM-puhelimesta hälyttimen. Hälyttää, soittaa asetettuun numeroon jos liikutaan mökissä. Lisäksi laitoin WC:hen lämpötilatunnistimen ja saman hälyttimen "soittamaan" jos lämpötila laskee tietyn rajan alle.
      Mökki on kaukana Ylläkseltä, mutta numero johon soittaa menee ystävälleni Ylläkselle - hän käy tarkastamassa asian tarvittaessa ja tekee mitä pitää.
      PS. tuohon voi liittää vielä vaikka ylälämpötilatunnistimen jolloin laite soittaa jo kun mökin lämpötila nousee vaikka yli 35 celsiuksen. Tällöin ei vielä tarvi olla tulta, mutta...jostain syystä liian lämmin
      Mitähän tuo maksoi - kolme, neljäkymppiä ja kk maksu siinä euron luokkaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      6941
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      311
      4021
    3. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      60
      3856
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      43
      3359
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      174
      2611
    6. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      55
      2342
    7. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2126
    8. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      126
      2010
    9. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1690
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1659
    Aihe