nuori "kaupustelija"tyttö Kappelinluhdassa

raumlaineee

Nuori n.18v "kaupustelija"tyttö kierteli/kiertelee tänään Kappelinluhdassa. Jotain Tervetuloa-kylttejä yrittää kaupata englanniksi. Kävi etuovella ja käännytin pois, parin tunnin kuluttua ilmestyi takaovelle. Ei kuulemma "huomannut" että kyseessä on takaovi. Takaoveni on sellaisen ryteikön takana, ettei sinne vahingossa voi osua.

Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään kaupustelija, vaan jonkun varaskoplan tiedustelija, joka katselee mitä pihoilla/talossa on. Kovasti katseli ympärilleen tuossa pihassa, jonka jälkeen ilmestyi vielä tutkimaan takapihaa.

Jos tämä likka sattuu sinun kotiovellesi tulemaan, niin nappaappa ihmeessä valokuva! Siitä on paljon hyötyä poliisille jälkeenpäin jos sinulta on jotain varastettu.

Tämä on todella yleinen tapa toimia varkailta. Tiedustelijana toimii aina joku viaton henkilö, jonka ei voisi kuvitella olevan mukana moisessa.

Tutullani kävi joskus vanha nainen myymässä jotain tauluja ja parin päivän päästä oli talo putsattu arvoesineistä. Tekijät ovat kuulemma yleensä liettualaisia tai latvialaisia.

Nyt silmät tarkkana jokainen!

34

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • llaallaa

      jep.olisi hyvä pyytää hetkeksi odottamaan ja hakea nopeasti kamera.sitten vaikka pyytää kahville .hinnasta neuvottelemaan.

    • hejsann

      Myös Syväraumassa ja lähistöllä liikkunut tänään kaksi mieskaupustelijaa, samoja tervetuloa-kylttejä "myymässä". Ovat lähteneet siis isommalla porukalla tutkimaan Rauman taloja. Olkaa nyt ihmiset tarkkana, älkääkä koskaan luottako ulkomaalaisiin kaupustelijoihin! Jos jollain olisi pokkaa niin voisi pyytää kahville ja napata kuvan ja kysellä kaikenlaista. Jos jotain selviää tai käyttäytyy epäilyttävästi niin kannattaisi soittaa samantien poliisille.

    • surev

      Ei ole kaupustelijoita näkynyt, siis meillä. Ikkunoissa, ovissa, postilaatikossa on verisuren merkki. Turvajärjestelmä maksaa 650e, kuukausimaksu 35.40e.
      Sisältää sisäkamerat 2kpl, palovaroittimet, jos itte mokaa varashälyttimen, soitto tulee alle 10s. tästä ei tarvitse maksaa, siis turhasta hälyttimestä. Niin ja tämä siis ei ole mainos, vaan ihan aikuisten oikeesti hankittuna.

      • åpoiåpoi

        Onneksi olkoon porvari.Ihanaa että kykenet ostamaan turvallisuutta itsellesi.
        Pukeudut varmaan kevlariin ja repussasi on kaasunaamari.

        Oletko tosiaan sitä mieltä että kuukausimaksu takaa turvan?

        Pimpom? No?


    • eloi,eloi,,

      Yleensä niitä on kaksi ja olkalaukut.
      Nyt oli teemana värit ja aistit.
      Onko luojaa joka välittää sinusta, kyllä on kun noin kauniskasvoiset
      leidit sulle antaa.

    • Papihaam Boik

      Kannattais varmaankin kysellä toimintaohjeita sisäministeriltä. Hänhän on - ainakin pitäisi olla - vastuussa sekä rajavalvonnasta, että poliisitoimesta. Päivi Räsänen on kuitenkin ymmärtänyt Schengen-sopimuksen tarkoittavan rikollisten esteetöntä ja vapaata liikkumista Suomessa. Ilman, että kenellekään olisi annettu valtaa ja velvoitetta mihinkään tarkkailuun tai valvontaan.
      Mutta ilmeisesti kuvittelee kaiken parantuvan kun vain käy kirkossa ja rukoilee.

      • Suvaitseva.

        Nyt ei hyvältä näytä, tehän olette kaikki mielenvikaisia rasisteja. Onko koko rauma seonnut?


      • alkuperäinenkirjoitt

        miten tähänkin nyt saatiin räsänen sotkettua? halusin vain varoittaa ulkomaalaisista varkaista.


      • negerityttö
        alkuperäinenkirjoitt kirjoitti:

        miten tähänkin nyt saatiin räsänen sotkettua? halusin vain varoittaa ulkomaalaisista varkaista.

        Mitä varasti jos oli varas,,
        Heh,rytöpesän oven takana


      • elkghbriymg
        Suvaitseva. kirjoitti:

        Nyt ei hyvältä näytä, tehän olette kaikki mielenvikaisia rasisteja. Onko koko rauma seonnut?

        Arvon kukkahattu nyt joko asuu kattohuoneistossa tai on muuten vaan idiootti.

        pimpom,menepä ovelle...hophop!


    • mies.

      Eilen meriraumassa tuo sama tyttö kävi oven takan kun olin kylässä kaverilla. Katteli kovasti ympärilleen...

    • cher-lokki

      Eiköhän tällaisistakin tapauksista voi ilmoittaa ihan poliisille varsinkin jos on jälkikäteen yrittänyt tungeksia sisällä asuntoon sieltä takaovesta ja ylipäätäänkin epäillyttävistä kiertelijöistä sen sijaan että leikitään salapoliisia internetissä.

    • lehtori Vittunen

      Lauantaina se kävi meillä ja myi jotain tervetuloa-kilpiä oveen. Oli kaunis vaalea tyttö ja puhui englantia. Olin humalassa ja ehdotin sille että ruvetaan nussimaan eli hässimään oikein kunnolla takaapäin niinkuin eläimet ja tyttöhän otti jalat alleen. Multa jäi juttukin vielä kesken.

    • surev

      En ole porvari, eläkkeellä, tulot 2100- verot/kk. Ei kuukausimaksu anna mitään turvaa.
      Mutta kuten sanoin ei ole ollut oven takana minkäänlaisia kauppiaita, liittyykö kuukausimaksuun vai ei, jokainen voi itse päätellä. Toisaalta ei se tee ketään porvariksi, jos pystyy maksamaan ns. turvasta 35 euroa. TV kanavat maksavat enemmän. valainta kysymys, vai kuinka.

    • 10v avios,yök

      Mulle tulis kaheksantoistakesäinen blondi ovelle ja vanha lihava vaimo sattus olemaan vielä töissä niin halleluja.Voisin ostaa vaikka viis kylttiä jos hintaan sisältys märkä suti

      • Nuparin pieli

        Olen maailmalla törmännyt rahapulassa oleviin nuoriin neitehin, mutta ei ne koskaan ole mulle mitään kylttejä yrittäneet myyneet vaan ihan muuta...

        Jos tää tyttö ei tiedä, että Suomessa voi velottaa satasen laaki ja enemmänkin, niin jonkun pitää kertoa se hänelle!


      • lehtori Vittunen
        Nuparin pieli kirjoitti:

        Olen maailmalla törmännyt rahapulassa oleviin nuoriin neitehin, mutta ei ne koskaan ole mulle mitään kylttejä yrittäneet myyneet vaan ihan muuta...

        Jos tää tyttö ei tiedä, että Suomessa voi velottaa satasen laaki ja enemmänkin, niin jonkun pitää kertoa se hänelle!

        No minähän sitä sille koetin viime lauantaina selittää, että ilmaiseksi ei tartte antaa että kyllä minä tavarasta maksan mutta ei se tuntunut olevan halukas toosaansa kauppaamaan. Tyhmä likka.


    • Kuulapiä

      Millonkahan tulee käytäntöön myös se ulkomaan tyyli jossa ovilla kiertävät alkavat kadota ja niitä löytyy vuosien jälkeen vaingossa kun kaivetaan takapihalle uutta kaivoa.

      Nääh,suomen kansa on liian kiltti tehdäkseen kellekään pahaa,edes niille jotka tekevät mitä tahansa pahaa lakien siunauksella.

      Jos niitä ulkomaalaisia kiertelee ovilla niin kyllä heistä pitää tehdä ilmoitus poliisille ja jos mahdollista soitto naapurille joka valmistelee kameransa odotellessa tiedustelevaa nuorukaista.Jos ei kasvokuva onnistu niin edes kulkuneuvosta olisi hyvä saada kuva,rekisteri voi olla varastettu jostain joten merkki ja malli olisi tärkeämpi.

      • Tilastot kertoo

        Suomen kansa on kilttiä, mut sen asian korjaamiseks tänne tuotetaan koko ajan ihan toisenlaista sakkia


    • Butlerr

      Huhhuh... Olipas taas synkkääkin synkempi viestiketju... 19 viestiä, joista asiallisia 10... OHO, kuitenkin yli puolet.. Ketjun aloittajalle, kiitokset varoituksesta ja turvallista syksyn jatkoa!

    • Kuutamokeikkailijat

      Jokunen vuosi sitten kierteli joitakin ulkomaalaisia miehiä kaupustelemassa jonkinlaisia pieniä tauluja mutta hekin katosivat katukuvasta.
      Nyt on tullut rikollinen ryhmä joka kiertää muissakin tarkoituksissa kuin vettä tai tietä kysymässä.Kyllä se vaan EU ja avoimien ovien politiikka on tuonut kansalaisille murheita ja päänvaivaa kun taas bisnesmiehillä tili senkun turpoaa.

      Kansa kärsii päätöksistä joita valitut poliitikot tekevät,heidän alueillaan kun taitaa vartiointi pelata paremmin kuin kuiviin rutistetuilla äänen antajilla.

    • Ilo on yhteinen

      Minunkin oven takana oli tosi uhkea kaunotar.Meillä löytyi heti yhteinen kieli ja yhteistä aikaa toisistamme nauttien.Hän poistui aamulla iloisesti nauraen ja kasvot onnesta loistaen. Lupasi tulla uudestaan viikonloppuna.

      • Nakke Nakuttaja

        Ja sitten sinä heräsit lattialta kaatuneen yöastian vierestä.


    • Toka rapun rosvot

      Sitä 18 kesästä pitää nussia perseeseen niin että raikaa, siinpähän kertoo noille perästä kuuluville rorvoille että mitä talossa on tarjolla jos tulevat takaovenkautta sisään saatana !

    • sivustakatsoja3

      Kävi tämä samainen nuori amk opiskelia myös sinisaaressa. Onhan se ikävä kunjoutuu tuollaisia koulutöitä myymään, mutta pitääkin muistaa laittaa kuudennen kerroksen parvekkeen ovi lukkoon ettei kukaan tule sisälle.

    • Mies68vm

      Munaa perseeseen niin että tuntuu. Saa neitsyt tuta kovan kullin perkele. Nainen on aina lutka vaikka kuinka vääntäs. Käytäntö osottaa sen. Teinilutka taasen on sitä parasta toosaa.

      • etuvetone

        Mahtaasko sitä saada nussia eest ja takkaa ja lopuks suuhu...


      • jep...
        etuvetone kirjoitti:

        Mahtaasko sitä saada nussia eest ja takkaa ja lopuks suuhu...

        Kyll mää ainaski sain, mut mää oonki PORILAINE!


      • lehtori Vittunen
        jep... kirjoitti:

        Kyll mää ainaski sain, mut mää oonki PORILAINE!

        Unipillua olet saanu.


      • Lounli-Raideri..
        lehtori Vittunen kirjoitti:

        Unipillua olet saanu.

        Joku minua varoittelikin afäärien laajentamisesta Raumalle. Uudessakaupungissa Tervetuloa-kyltit menevät hyvin kaupaksi, mutta raumalainenpas epäilee aina jos jotain saa todella halvalla tai myyjänä on ulkomaalainen nuorehko tyttö. Elena on yritteliäs nuori nainen ja osaa englantiakin auttavasti. Ne kyltit on kyllä ihan kotimaisia, Kukaisissa tehtyjä. Ensi viikolla hän myy myös kylttejä, joissa lukee "Yksityisalue" ja " Koirien ulkoiluttaminen kielletty". Lisäsin nämä valikoimaan, koska raumalaiset mieluusti tykkäävät kieltää tai rajoittaa ihmisten toimia. Jotenka voitte rentoutua, mistään rikollisliigan tiedustelusta ei ole kyse. Menkää nyt itseenne, oletteko hieman turhan epäluuloisia ja varovaisia?


      • Einari Keski-Pörhölä
        Lounli-Raideri.. kirjoitti:

        Joku minua varoittelikin afäärien laajentamisesta Raumalle. Uudessakaupungissa Tervetuloa-kyltit menevät hyvin kaupaksi, mutta raumalainenpas epäilee aina jos jotain saa todella halvalla tai myyjänä on ulkomaalainen nuorehko tyttö. Elena on yritteliäs nuori nainen ja osaa englantiakin auttavasti. Ne kyltit on kyllä ihan kotimaisia, Kukaisissa tehtyjä. Ensi viikolla hän myy myös kylttejä, joissa lukee "Yksityisalue" ja " Koirien ulkoiluttaminen kielletty". Lisäsin nämä valikoimaan, koska raumalaiset mieluusti tykkäävät kieltää tai rajoittaa ihmisten toimia. Jotenka voitte rentoutua, mistään rikollisliigan tiedustelusta ei ole kyse. Menkää nyt itseenne, oletteko hieman turhan epäluuloisia ja varovaisia?

        Emme mene itseemme.

        Elenaan sen sijaan voimme mennäkin.


    • Hinta ??

      Paljonko neito pyysi kyltistä ?
      Olen aikonut sellaisen joka tapauksessa ostaa.

      • Lounli-Raideri..

        Oliskohan se sitten sulle semmonen "Koirien ulkoiluttaminen kielletty" tai "Yksiyisalue" vaiko "Läpikulku kielletty", vaiko se normi"Tervetuloa" kyltti?
        Saatiin Kukaisten pajaan uusia kirjainsapluunoita ja nyt kylttivalikoima laajenee vauhdilla.
        Lidia tulee ensi viikolla Elenan kaveriksi myymään, tuli Tallinnasta iltalaivalla.
        Jos kauppa käy näin hyvin kuin nyt, niin pian tulee myyntiin myös niitä venäläisiä uistimia sinnekin.


    • mieki voi ostaa

      Löytyyköhän kylttiä jossa kielletään kerjääminen ja kaupustelu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe