Korvanseudun kipuilu

earearear

Ajoittainen kipuilu vasemmalla puolella alkoi viime maaliskuussa ja oli hiukan aikaa kesällä poissa, kunnes alkoi taas elokuussa vähitellen ja viime aikoina on melkein joka yö. Kipuilualue on leukakulman alla, korvan takana, alla edessä tai suoraan korvakäytävän kohdalla, myös joskus ohimossa aina ohimon yläosaan asti. Kipuilu on jurnuttavaa, pulsoivaa, ei sydämen tahdissa olevaa, joskus omihon kovia vihlaisuja. (Alkuvuonna oli silmien takaista inhottavaa oloa nelisen kuukautta, syy ei selvinnyt.)

Keväällä tuli mukaan asentohuimaus ja oikein kova korvan jyrinä. Lisäksi tuli sydänperäisiä heikotuksia ja rytmihäiriöitä. Lukuisilla korvalääkäreillä olen käynyt. Aina sama, katsotaan korvaan, nenään ja kurkkunn - mitään erikoista ei näy.

Pään kääntäminen sille puolelle leukakulman tukkosuuden vuoksi on välillä vaikeaa. Päännyökkääjälihaksen vieressä mollottaa pallukka. Kaulan imusolumukkeiden on ultrauksessa sanottu olevan normaaleja. Jossakin kuvauksessa on tuossa tukkoisessa kohdassa todettu kaksikin imusolmuketta, toinen oli vuosia sitten 17 mm pitkä, viime kuvauksessa ei mitattu. Jossakin pään magneettikuvassa näkyy samassa kohdassa hyvin syvällä isohko (varmaan se aiempi 17 millin) imusolmuke.

Olen luullut aina sitä mollukkaa imusolmukkeeksi, mutta viimeinen korvalääkäri kokeili sitä ja sanoi, etttä koska se sykkii, niin s eon kaulavaltimopoukama, sinus caroticus, jossa on verenpaineen ym. aistinsoluja. Miksihän tuo poukama on suurentunut? Kaulavaltimon laajentumia joskus esiintyy, eikä sillä kai välttämättä ole mitään merkitystä.

Olen korvalääkärien lisäksi käynyt kahdella hammaslääkärillä, kolmella neurologilla, kardiologilla, fysioterapiassa, ym. ym. Muita sairauksia on poissuljettu, mutta lihasjumi on jäljellä mahdollisena syynä. Se voi johtua neurologisesta sairaudestani, lihasdystoniasta. En tiennytkään, että kaulalihakseni ovat todella jumissa. Niskaa on joka viikko hierottu, mutta imusolmukkeiden seutua ei ole uskallettu hieroa. Nyt on sitten niitä päännyökkääjiä hierottu kolme kertaa. Kuinkahan kauan kestää, ennen kuin oire hepottaa? Tänä aamuna taas herätessä vasenta korvaa juimi ja jurnutti. Huminaa siinä on usein.

Onkohan niin, että kaulalihakseni jännityksen vuoksi kaulavaltimo on osin tukossa ja sen vuoksi se karotispoukama on laajentunut sellaiselksi päältä näkyväksi mollukaksi? Jos suonessa on estettä, niin normaali verenpaine yrittää jatkuvasti tunkea verta siihen pieneen rööriin ja suoni jossakin kohdassa laajenee? Kun siinä haarautumiskohdassa on oikeasti jo laajentumakohta (sinus caroticus), niin siitä se helpoimmin laajenee?

Yksi mahdollisuus on se, että minulla on nielun seudulla jatkuva tulehdus tai jotain möhnää nielurisoissa, Oikean puolen nieluirisasta saan puristelluksi mähnät (aivan kuin sädesienipesäkkeitä) pois, mutta tuolta vasemmalta puolelta en. Siinä on paukama, kjoka lienee koteloitunutta möhnää. Siellä puolella nielua tuntuu usein nielemisvaikeutta, ikään kuin olisi paukamia tai turvotusta hyvin alhaalla. Yhtenä yönä meinasin tukehtuia sitkeään ja vaahtoavaan limaan, ilmeisesti vasemmalta puolelta oli pursunut jotain karkeaa möhnää. Sain sitä varmaan keuhkoonikin. Jo unessa tunsin tukehtumisen tunnetta.

Vasemman puolen leuanalussylkirauhanen on ehkä isompi kuin oikea, ja siitä lähtee alaspäin kaulalle verisuonikanavan vierelle pitkä uloke(?) magneettikuvassa. se on samalla kohdalla, missa ovat ne imusolmukkeet syvemmällä ja verisuonet enemmän pinnassa ja se mollukka. Siinä kohdassa kaulaa on siis aikamoinen tungos. Voisiko tuo tungos aiheuttaa kipuilua korvan seutuun, toisinaan jopa ohimoon asti?
jatkan uudessa viestissä...

3

673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • earearear

      Jatko: MInulla on lisäkilpirauhasen liikatoiminta. Joskushan lisäkilpirauhasia voi olla tavanomaisesta poikkeavassa kohdassa (normaalisti kilpirauhasen takana) . Voisiko tuossa mollukan kohdassa olla myös ylimääräinen lisäkilpirauhanen. Lisäkilpirauhasten isotooppikuvauksessa ei sitä vasemman leuanalussylkirauhasen kohtaa voitu kunnolla nähda, koska pää vetää tiukkojen lihasten vuoksi aina MRI- ja CT-kuvauksissa vasemmalle.

      Minulla on ollut kroonista vasemman puolen poskiontelotulehdusta. Nykyään siellä ei ole enää limakalvopaksunnosta (hävinnyt itsekseen), eivätkä nuo vasenpuoliset oireetkaan enää ole selviä poskiontelo-oireita, vaan enemmänkin korvaoireita. Tämä on mystinen juttu. Eivät korvalääkärit näe, mitä sisäkorvassa on tai syvällä nielun kudoksissa, esimerkiksi vasemamn nielurisan takana. Kun olen katsellut magneettikuviani (CD-levyltä), siellä vasemmalla nielussa takana näkyy se imusolmuke ja sitten näyttäisi olevan jokin korvasylkirauhasen lisälohko. Tai sitten se on leuanalussylkirauhasen lisälohko sen yläpuolella.

      Minulla on Sjögrenin syndrooma ilman sen vasta-aineita. Huulen pienissä sylkirauhasissa on jo vuosia sitten todettu lymfosyyttitulehdusta. Miksei sitä voisi olla muissakin sylkirauhasissa? Mikroskooppisen pieniä sylkikiviä on syljessäni. Sylki on usien, varsinkin ulkotyöskentelyssä, valkeaa vaahtoa, ja se koostuu suurelta osin valkosoluistani.

      Koska korvalääkärit eivät löydä vikaa, niin yritän itse selvittää tuon vasemman puolen ongelmaa. Verisuoniultrauslähetteen olen saanut, ja menen sinne (yksityiselle) parin viikon päästä. Poskionteloleikkausta en saanut pari vuotta sitten Tyksistä. Vasemmalla on ollut kymmenisen vuotta sitkeää limaa nenänielussa, nyt oikein hankalana, vaikkei selviä nestepintoja enää nyt olekaan (tammikuussa viimeksi). Minulla on immuunipuutosta. Pari vuotta sitten korvapoli lähetti minut infektiopolille, mutta en saa gammaglobuliinia. Esimerkikis suun limakalvolla on monta kertaa vuodessa jotain tulehduksia.

      Onko tämmöisessä tilanteessa tehtävissä mitään? Olen lukenut ulkomaisilta palstoilta vastaavanlaisia tapauksia. Kaikki henkilöt etsivät ja kyselevät apua, mutta sitä ei taida kerta kaikkiaan löytyä.

    • earearear

      Minulla on ollut vuoden aika ajoin vasemmanpuoleista kipuilua. Marraksuun ajan söin Doximedia, koska silloin vasta havaittiin nielurisasta tulevan painettaessa märkää. Sitten tammikuussa söin viikon V-Pen 1500:a. Nyt olen taas Doximedillä, pian ollut kuukauden. Ehkä syön sitä vielä toisen, koska oire ei ole poistunut kokonaan. Öisin tulee joskus ongelmia.

      Yksi imusolmuke kalkkeutui marraskuussa. Kai se taisteli niin kovin kroonista tulehdusta vastaan. Nielurisoissani on sanottu olevan kroonista tulehdusta monia vuosia. Olen monisairas ja riskipotilas, niin niitä mitättömän pieniä risoja ei mielellän leikata.

      Ei taida olla muuta mahdollisuutta, kuin syödä melkein jatkuvasti antibioottia?

    • earearear

      Minulla on Saksan testeissä todettu borrelioosi. Oliskohan sillä tekemistä kroonisen nielurisatulehduksen kanssa? Viimeinen antibiootti maaliksuun lopulta lähtien piti lopettaa kesken voimakkaiden oireiden vuoksi. Korvaoire pahentui, ja tuli monenlaista muuta. Pöpöjen kuolemisestako?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe