Hihhulin kriteerit

Seurailija

Minun kriteerit kristitylle hihhulille ovat seuraavat.

-Ei jousta asioista kuten maailmankaikkeuden ikä.

-Julistaa uskontoa asenteella (jos et ole MINUN puolellani, olet meitä vastaan)

-Ei kykene puhumaan ilman runollista lausemuotoa.

-Pitää itseään Jumalan valittuna tai suosimana opettajana tai hurskaana.

-Pitää Raamattua taivaasta pudonneena kirjana.

-Ottaa uskonnon kaikkiin asioihin mukaan.

-Uskoo että Raamatussa ei ole yhtäkään runollisesti kuvailevaa osiota.

-Uhkailee helvetillä.

-Kirjoittaa samalla tavoin kuin Raamattu on kirjoitettu.

-Ei hyväksy että joku on eri mieltä hänen opinkäsityksistään.

Siinä oli minun kriteerini. TIetyissä tilanteissa yksi ja kaksi vielä menevät, mutta enemmän jos on niin silloin tulkitsen kyseisen henkilön "hihhuliksi."

14

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin näen

      Kaikesta päätellen sinulle ei kelpaa Raamatusta mikään.

      • foksmalder

        Miksi Raamatusta pitäisi kelpuuttaa osioita, jotka ovat todellisuuden kanssa ristiriitaisia?


    • Ystävämme hikipediassa on hihhuli-testi.

      Oletko hihhuli?


      Jos epäilet olevasi hihhuli, niin tässä muutamia prinsiippejä. Jos tärppää, niin tiedät, ja tieto vapauttaa. Tämän luettelon tuntomerkit pätevät lähinnä (protestanttisiin) kristillisiin hihhuleihin. Muiden uskontojen ja suuntausten hihhulit ovat eriasteisia peilikuvia.

      Sinä tarmokkaasti kiellät tuhannet jumalat, joita muut uskonnot palvovat. Mutta tunnet raivoa kun joku kieltää sinun jumalasi.

      Tunnet itsesi solvatuksi, kun tiedemies sanoo ihmisen ja ihmisapinoiden kehittyneen yhteisestä kantamuodosta. Mutta sinulla ei ole mitään ongelmaa uskoa Raamattua, jossa sanotaan, että tulet mullasta.

      Naurat polyteisteille, mutta sinulla ei ole ongelmaa kolmiyhteyden kanssa.

      Naamasi muuttuu violetiksi, kun kuulet Allahin kunniaksi tehdyistä julmuuksista. Mutta naamasi ei värähdäkään, kun luet toista Mooseksen kirjaa, jossa jumalasi määrää tapettavaksi kaikki Egyptin lapset. Tai Joosuan kirjaa, jossa jumalasi määrää tapettavaksi kokonaisen etnisen ryhmän, myös kaikki naiset ja lapset.

      Naurat Kreikan mytologialle ja hindu-uskonnolle, joissa jumalat "makaavat" naisten kanssa (tai vielä pahempaa). Mutta mielestäsi siinä ei ole mitään ihmeellistä, että Pyhä henki hedelmöitti Neitsyt Marian, joka synnytti ihmisjumalan.

      Olet valmis uhraamaan aikaasi etsiessäsi porsaanreikiä tieteellisestä maailmankuvasta. Mutta et löydä mitään erikoista päivämääristä jotka pronssikautiset miehet päättelivät ja joiden mukaan maailman täytyy olla luotu muutama sukupolvi sitten.

      Uskot että kaikki maailman ihmiset, pois laskettuna oma uskonhaarasi, joutuu ikuisiksi ajoiksi kidutukseen helvetin tuleen, josta ei ole poispääsyä. Mutta silti kovasti väität että uskontosi on se kaikkein suvaitsevaisin ja rakastavin.

      Kun tiede, historia, geologia, biologia ja fysiikka on epäonnistunut todistamaan sinulle uskonnostasi toisin, joku tyyppi kieriskelemässä lattialla kielillä puhuen on kaikki, mitä tarvitset todisteeksi kristinuskosta.

      Sinusta 0,01% on hyvä tulos, kun puhutaan rukoukseen vastaamisesta, ja loput 99,99% on jumalan tahtoa, ja saat erektion raamatun lukemisesta.

      Itse asiassa tiedät vähemmän Raamatusta, kristillisyydestä, kirkkohistoriasta, ja etenkin eksegetiikasta kuin moni ateisti tai agnostikko, mutta silti sanot itseäsi kristityksi.

      Väität kannattavasi tiedettä, luottavasi tieteen tehoon ja olevasi tieteellinen. Kuitenkin pidät suurinta enemmistöä tiedemiehistä typerinä täysin väärässä olevina lähes aina, olipa kyseessä sitten suhteellisuusteoria, evoluutio, ajoittaminen ja siihen liittyvä historiantutkimus, geologia jossa pinnanmuotoja selitetään muullakin kuin vedenpaisumuksella. Tai oikeastaan lähes tulkoon kaikki. Kritisoit vastustajiasi umpimielisiksi, mutta itse suostut hyväksymään vain ne teoriat ja niissä oloissa, jotka tukevat omaa uskonnollista dogmaasi.

    • inise poies

      Seurailija,

      kriteeriesi perusteella maailmassa ei ole yhtään hihhulia.

      • juu tuu

        Päinvastoin. Hihhuleita aika paljon. Poikkeuksellisen hyvä aloitus. Mutta yleensähän tälläiset eivät paljon suosiota saa.


      • inise poies
        juu tuu kirjoitti:

        Päinvastoin. Hihhuleita aika paljon. Poikkeuksellisen hyvä aloitus. Mutta yleensähän tälläiset eivät paljon suosiota saa.

        Nuohan on vain aloittajan omat kriteerit, jotka ei vastaa todellisuutta. MItäs hyötyä tuollaisista höperöistä määritelmistä on?

        Tässä sen sijaan on poikkeuksellisen hyvä aloitus, joka pohjaa tiukasti todellisuuteen. Mutta yleensähän tällaiset eivät paljon suosiota saa:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11812532


    • Totuus esiin

      Wikipedia sanoo näin:

      Hihhuli on alun perin (jyrkästä) lestadiolaisesta tai kiihkoilijasta, intoilijasta käytetty halventava nimitys[1], mutta nykyään sillä viitataan myös mitä tahansa uskontoa vahvasti kannattavaan henkilöön. Sanaa on käytetty 1800-luvulta asti. Sana muodostui lestadiolaisten tilaisuuksissa liikutuksissa olleiden hih huh -huudoista. Lestadiolaisuuden yleinen nimitys oli 1800-luvulla "hihhulilaisuus"

      Kirjoittaja ei ole ymmärtänyt asiaa täysin oikein. Näinkin pienessä jutussa on selvä ristiriita. Nimitys on tosiaan rovasti L.L.Laestadiuksen ajoilta, jolloi hänen saarnansa vaikuttivat ilon armoitettujen kristittyjen sydämissä, että eivät voineet olla hiljaa, vaan puhkesivat kiitokseen kesken kirkon menojen. Näissä "liikutuksissa" saattoi tulla joiltain ääniä, joista kuultiin "hih huh".

      Näiden liikutusten seurauksena oli, että liikutuksiin joutuneista tehtiin valitus kirkkorauhan rikkomisesta ja he saivat vankila tuomion. Se ei auttanut mitään, sillä samat henkilöt joutuivat liikutuksiin aina uudellaan ja saivat uusia tuomioita.

      Ratkaisu löytyi tilateeseen. Sellaiset jotka eivat voineet hillitä itseään, eivät saaneet mennä aamulla Jumalanpalvelukseen, vaan Laestadius joutui pitämään toiset kirkonmenot illalla. Tästä on kuitenkin ollut siunaus jälkipolville, sillä Laestadiuksen saarnoja on luettavana n.400kpl.

      Ihmiset eivät olisi varmasti kiittäneet Luojaansa ja Lunastajaansa, ellei Laestadius olisi apulaisinen ottanut käyttöön Jeesuksen opetuslapsilleen jättämää syntien anteeksiantamisen saarnaa.

      Eräs pappi arvosteli kuitenkin tätä ja kirjoitti lestadiolaisuudesta tekemassään kirjassa "Hihhulilaisuus oikeassa karvassaan", että pitäköön tämä vanha totuus totuus edelleenkin paikkansa: "Kuka voi syntiä anteeksi antaa paitsi ainoastaan Jumala". Pappi otti lauseen raamatusta, mutta ei muistanut kenen sana se oli ja ketä vastaan.

    • Hihhuli

      Ihminen jonka aivot on saastutettu uskonnoilla.

      • näin on

        Jos kriteeri hihhulista on, että se on "Ihminen jonka aivot on saastutettu uskonnoilla", niin niitä on sitten paljon.

        Ne, joita on alotettu sanomaan hihhuleiksi uskovat sydämellään, eikä aivoillaan eli järjellä. Monet uskonnot, myös ateismi ovat järjestä.

        Martti Luther on sanonut, että uskon asioissa järjeltä pitää taittaa niskat ja puhkaista silmät. Hän sanoo järkeä pedoksi, jota pelkää.


    • agnus Dei

      -lukenut vain yhden kirjan ja sillä lyö muita päähän
      -kohtuullisuus tuntematon käsite
      -sokea usko Israeliin, myös sen politiikkaan ja asevoimiin
      -eli ei osaa erottaa uskontoa ja politiikkaa toisistaan

    • yxsvaan

      Ei helvetillä pelotteleminen ole hihhulien keksintö ! Luehan raamattua Jeesus itse opetti ja puhui helvetistä enemmän kuin taivaasta . Tämä varmaan siksi ,ettei Jeesus kenenkään haluaisi joutua helvettiin ,ei se kai kovin miellyttävä paikka ole.
      Mutta jos ken sinne haluaa niin onhan jokaisella vapaa tahto ,tee elämälläsi mitä tahdot mutta älä sitten valita kun tiesi päähän joskus tulet.
      Ehkä olisi hyvä jos enemmänkin peloteltaisiin ihmisiä ja saataisiin ajattelemaan tuonpuoleista elämää.
      Miksi yleensä kirjoittelette näille palstoille jos kerran jo tiedätte kaiken mitä elämään ja Jumalisuuteen kuuluu ? Täällä ei ole juuri yhtään asiallista keskustelua vaan toisten mollaamista etupäässä .

      • Tiedekin mukaan

        Niin, tai Jeesuksen suuhun on pantu kirkkoisien toimesta ylimääräistä oman vallan ja tärkeydentunteen takia. Raamatuntutkijatkin pitävät Jeesuksen sanomisina vain noin viittä prosenttia siitä mitä sanotaan Jeesuksen sanomaksi.


    • yxsvaan

      Kirkkoisät on ikävä kyllä lisänneet ja poistaneet raamatun sanaan asioita joita ei olisi saanut muuttaa . Pysytään vain alkuperäisessä tekstissä niin sieltä jo tulee tietoa meille aivan tarpeeksi. On aika vaarallista tulkita raamattua ja lisäillä rivien väliin sanomisia ja ajtuksia joita ei ole etes kirjoitettu.
      Mutta jokainen tutkikoon itse raamattua ja päätelköön mitä sinne on kirjoitettu.
      Monesti sanotaan raamatussa olevan asioita joita sieltä ei kuitenkaan etsimälläkään löydä. Ja mitä sinne on kirjoitettu ei kuitenkaan uskota tai tulkitaan sen tarkoittavan aivan muuta.

    • Matti 97v

      Yksinkertaisuus on hyve. Luepa 510 vuoden päästä kirjoituksesi niin toteat: olinpa hyveellinen kuulumieni kliseiden toistelija.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14911
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3095
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3080
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3075
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe