Siikajoki-Siikalatva PPO osuuskunta

Erkki H

Nyt tehdään sellainen ratkaisu että heti huomenna tai ens viikon aikana jokainen tälle palstalle kirjoittanut ja kantaa ottanut lähestyy oman paikkakunnan PPO :n hallintoneuvoston edustajaa ja tiedustelee hänen kantaansa sekä varallisuuden jakoa että sijoitusyhtiö malliin. Sillä saadaan kartoitettua onko enemmistö meidän jäsenien kannalla vai "omalla" itseään ja "menneisyyttä" edustavalla kannalla. Sen jälkeen kerromme rohkeasti tällä palstalla mikä oli gallupin tulos. Ellei näin saada hallintoa viemään asioita jäsenien haluamaan ratkaisuun niin sitten on pakko ruveta boikotoimaan ao .henkilöiden edustamia tahoja tavalla tai toisella..otetaan jalat käyttöön kun ei sormet riitä.

Sovitaanko näin koska vaikuttaa siltä että suurin osa on mennyt suojaan kun myrsky alkoi ja taas jäsenet haluaa nostaa purjeet ja ottaa kunnon kyydit kun tuulee kunnolla !

28

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Periaate

      Hallinto on nyt yhtäkkiä herännyt ja toteaa että, juridisesti ottaen nykysäännöillä voidaan toimia, mutta se ei palvele jäsenistön etua parhaalla mahdollisella tavalla.

      Miksi ei palvele..mikä olisi ollut paras tapa ?

      Tällä hetkellä esimerkiksi kaikki osuuksien siirrot on jäädytetty lukuun ottamatta perhe- ja perintöoikeudellisia siirtoja ja niihin rinnastettavia yhtiöoikeudellisia siirtoja.

      Eli kaikki luonnolliset asiat voidaan hoitaa kuten nykysäännöt edellyttää. Ei ole pakkomuutoksen tarvetta.

      Jäsen voi kyllä erota osuuskunnasta ja saada näin takaisin osuutensa nimellisarvon. Nimellisarvo ei kuitenkaan vastaa osuuden markkina-arvoa.

      Siis 100-120 € osuuden nimellisarvo ei todella vastaa markkina-arvoa joka on n 4.800 €/jäsen..ja joka olisi voinut olla vieläkin suurempi jos hätiköityä elisa-kauppaa ei olisi tehty .

      Jäsenistön edun mukaista olisi päästä tilanteeseen, jossa säännöt mahdollistavat joustavan kaupankäynnin osuuksilla markkinahintaan.

      Kaikkien jäsenien etu olisi jos toimittaisiin kuten suuri enemmistö haluaa, eli jaetaan omaisuus hallitusti nykysääntöjen puitteissa jolloin itse kukin saisi ja voisi hoitaa omaisuuttaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

      Markkinahinta määräytyy kauppapaikalla kysynnän ja tarjonnan mukaan.

      Siinäpä se ansa onkin..koska enemmistö haluaa tässä taloudellisessa tilanteessa "rahat pois ja kukka rintaan" kun kukaan eikä mikään takaa markkinahinnalle minkäänlaista nousua joten myös ne osuusmaksun korko-odotukset on "pilvipalveluja"

      Tässä tilanteessa olisi jäsenen oma päätös, haluaako hän realisoida osuutensa markkina-arvon kauppapaikalla heti vai säilyttää jäsenyytensä ja oikeutensa vuosittaiseen osuuspääoman korkoon.

      On ihme kun se ei mene hallinnon jakeluun, että enemmistö haluaa realisoida osuutensa heti ilman mitään kauppapaikkaa koska kaikki tajuaa ettei heillä ole mitään oikeuksia tai takuita vuosittaisesta osuusmaksun korosta !

      Jäsenet ottakaa Teille kuuluva valta haltuunne ja vaatikaa oikeuksienne mukaista toimintaa hallinnolta tukien heitä tässä kiusallisessa tilanteessa "antaen armon käydä oikeudesta" jos saamme omaisuutemme jaosta enemmistön haluaman päätöksen pikaisesti , siihen antaa nykysäännöt mahdollisuuden.

      Erkki H, Joulu-pukki, pösöarvi, Rantakatu 2 jne.. nostetaan purjeet ja otetaan kunnon kyydit kun sen vielä saa !

    • Mökin mummu

      Ylivieskassa on taas 27 ihmistä saanut irtisanomislapun Elisalta eli työt päättyy-. Raahesnseutu kirjoitti 11.1.2013
      Osuuskunnan hallituksen kannanoton mukaan väitteet työpaikkojen häviämisestä (ja palveluiden heikkenemisestä) ovat vailla minkäänlaista totuuspohjaa !

      Kyllä nyt pitää osuuskunnan omistajien=jäsenien ottaa ohjat käteen.
      Onhan se aivan pöyristyttävää tuollainen tieto irtisanomisista kun kaupan jälkeen vakuutetttiin ettei vaikuta mitenkään työpaikkoihin vaan päinvastoin ne lisääntyy. Kuka noin lausui ja oli tekemässä päätöksiä pitää saattaa vastuuseen..ns "itse asiassa kuultuna vastaaja sanoo seuraavaa" Kauanko Te hyvät ihmiset siedätte tällaista toimintaa jossa meidän rahoilla aiheutetaan alueelle moista surua. Missä luuraa hallitus ja hallintoneuvoston puheenjohtaja joiden olisi pitänyt estää tämä katastrofi.
      Miten ne saadaan vastuuseen, mitä keinoja meillä on saattaa heille joku sanktio, voiko osuuskunnan joku instanssi ottaa asian hoitoon ja viedä vaikka käräjille nuo koijarit kun niitä miljoonia tuntuu olevan ihan sijoitettavaksi asti ?..Kertokaa mulle

    • Haltijat

      Kun erityistarkastus tehtäisiin niin :
      - Pauli pelkää, että onko kaikista hänen päätöksistä kirjaus..hallituksen pöytäkirjoihin, onko kaikista matkoista selvitys mitä koskee, ketä mukana ja kuka maksaa, onko "konkurssiyhtiöihin" sijoitettujen osuuskunnan rahojen osalta päätökset ja minkälaiset tulikaan tehtyä liiketoimintalaskelmat jne.
      Onko tullut annettua-sovittua jotain muiden osalta josta olisi pitänytkin maksaa veroja..matkoista.. lahjoitetuista laitteista yms.

      - Jarmo pelkää, että onko pauli jättänyt kertomatta yo asioista jotain, sainko jotain joka olisi pitänyt julkituoda hallitukselle-hallintoneuvostolle tai verottajalle..muisti kun pätkii ..pannaan hanttiin kyllä jäsenet luopuu kun tarpeeksi uhkaillaan

      - Jari pelkää, että onko nuo ketaleet tehneet meidän seläntakana tuollaisia..miksi minä en ole saanut olla mukana..matkoilla..no sainhan se lumian..yritetään sievistellä ja unohduttaa asiat näinhän se kunnassakin hoituu kun vain..oleilee

      - Timo ei pelkää, koska hän on päässyt eroon häslingistä, tuli oltua mukana mutta ei aina ymmärtänyt mitä pauli esittää mutta hyvät oli reissut ja liikelahjat..Saisivat jo jaettua rahat niin kaikki unohtuis..

    • kolme ääntä

      enemmistö haluaa realisoida osuutensa heti ilman mitään kauppapaikkaa koska kaikki tajuaa ettei heillä ole mitään oikeuksia tai takuita vuosittaisesta osuusmaksun korosta !

      Tämä on totta ja oikein ajateltu !

    • Heinähattu Osmo

      Siinäpä hallintoneuvoston puheenjohtajalle ja jäsenille yhteistyöterveisiä:

      Ei jätetä näitä rahoja heinähatuille!
      Selvennys: Heinähattuja ovat :
      Osuuskunta PPO:n 1.1.2014 aloittavan toimitusjohtajan Kati Peltomaan antama nimitys johtamansa Osuuskunta PPO:n hallintoneuvoston jäsenille, kun Peltomaa kieltäytyi toimimasta PPO:n hallintoneuvoston sihteerinä. (PPO:laisten keskuudessa hän on Peltomaa syndrooma.)

    • Vanha hallinto

      ..on sitä osuuskunnan varoja jo realisoitu..tj:lle uusi auto, sehän on hänen tärkein saanto..ei ne mahdolliset osuusmaksun korot..Pidetään kuitenkin huoli ettei totuus unohdu..kun heinähatut on olleet ja pääsevät tuollaisia edelleen päättämään !

    • RaahenMasto

      Olipa Kalajokilaakso-lehdessä hyvä ja todellinen kirjoitus Osuuskunta PPO.sta.
      Lyhyt analyysi niille jotka ei lehteä saa luettavakseen: Jos jäsenet antavat asioiden mennä siihen malliin kuin niitä nyt yrittää hallinto ja uusi tj esittää niin ns. jakokelpoinen ylijäämä jota on nyt n 140 M€ hupenee erilaisten myyntipaikka ja sijoitusvisioiden takia niin että kun nyt jaettavaa on n 5000 € niin se hupenee parissa vuodessa n.1700 €:oon eikä korkoja jaeta jäsenille kuin tuollaisia 30 €/ v.
      Asiaa voi tarkemmin tarkastella privanet-sivuilla ja katsoa siellä Oulu ICT tai KPY-osuuskunnan kohdalta ja sekä Elon että Kallion laskuopin mukaan olisi Osuuskunta PPO:n arvostus todella alhainen nykytilanteeseen verrattuna.

      Kuka haluaa osuutensa pois n. 500 € (1500/kerta) voi siihen vaikuttaa kun joko tulee kokoukseen tai kertoo mielellään kirjallisesti kantansa jäsenien valitsemille hallintoneuvoston edustajille. Heidän kauttaan asia saadaan finaaliin ja ilman mitään veropelotteluja.

    • RaahenSeutu

      Luin lehdistä etteivät seuraavat henkilöt ole tietoisia Osuuskunta PPO:n jäsenien enemmistön kannasta, kertokaa se:

      Lisätietoja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela, puh. 044 555 7975 tai hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri, puh. 044 788 5201

    • Toholammilta

      Nyt on alueen Perussuomalaiset liittyneet Osuuskunta PPO:n purkamisen kannalle jotta saadaan kertyneet varat jaettua jäsenille. Tosi isänmaallista toimintaa jolla on varmasti merkitystä seuraavissa vaaleissa. Hienoa

    • AsiakastiedoteElisa

      Nytpä olisi kiva nähdä PPO:n myyntiä ja sijoitustoimintaa kannattaneiden yrittäjien naamat kun on elisalta tullut ilmoitus..1.3.2014 ovat puhelinliittymähintanne seuraavat :
      - elisa perusliittymä kuukausimaksu 15,96 €/kk (oli 7,00 €) 128 %
      - elisa ISDN 25,55 €/kk ( oli 5,05 €/kk) hinta nousee 406 %
      - samoin puhelumaksut nousee 108 %

      Siinäpä sitä olisi purtavaa ja jos oikein olen ymmärtänyt niin useimmat on sitä mieltä että tulevat irtisanomaan lankapuhelimet ja ottaisivat Osuuskunta PPO:lle kertyneet varat jäsenien käyttöön ilman sijoitusyhtiömallia.

    • Osuuskuntalaki

      Osuuskunta on henkilöiden vapaaehtoisesti muodostama hanke, jonka tarkoituksena on tyydyttää jäsentensä taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia tarpeita ja tavoitteita yhteisesti omistetun ja demokraattisesti hallinnoidun yrityksen avulla.

      Miten tämä nyt sopii ja toimii nyt Osuuskunta PPO:ssa ?
      Minusta jäsenenä on kaikki osuustoiminnan periaatteet heitetty romukoppaan ja demokratia on hallinnoinnissa muuttunut diktatuuriksi. Onneksi näihin voimme me jäsenet vaikuttaa pienen piirin yrityksistä asettaa nämä faktat kyseenalaisiksi kaikilla hämäävillä tiedotteilla ja lakimiesten painostuksilla.

    • Eriarvoisuuspois

      Jäsenien esittämiä asioita ei käsitellä, puuhastellaan vain hallituksen ja "konsultin" ( ent tj ) esityksiä joissa tavoitteena on edelleen saada kertyneet varat "upsalan ekonomien" ja "lakimiesten", asianajajien hoidettavaksi. Yrittäjiä ei kiinnosta asiat vaikka hinnat on nousseet ja nousee 1.3.2014 lisää..sitä on turha sitten valittaa "kun en minä ymmärrä..ymmärtänyt "..Kannattaa miettiä kenen joukoissa seisot.
      Jaettavaa on 150 M€..joka voidaan hoitaa tehdyn aloitteen pohjalta hallitusti ilman henkilökohtaisia veroseuraamuksia. Jos firmalle tulee veroja se on sen ajan murhe..se on kaikilta pois ! Ei verottajakaan vie kaikkea...

    • Orwell

      8 henkilöä on taas irtisanottu kaupan jälkeen ulkoistetuista henkilöistä..mitä sitä luvattiinkaan työpaikkojen lisääntyvän ja kuka lupasi..korpitassi ja uutela..hallintoneuvostossa vain nyökyteltiin..

    • Sijoitusguru

      Tulleen kirjelmän perusteella siis jaettavaa on 136 M€ eli 27000 jäsenelle siitä riittää 5000 €.
      Nyt lupaillaan 1500 e mutta "rouvan helmoihin" jäisi 96 M€ jota ei haluta jakaa niille kenen rahoja ne on ? Miksi ei ? Nuo luvatut korkoprosentit on ihan huuhaata ja lisäksi edelleen pelotellaan noilla veroseuraamuksilla.. Ei se kuulkaa maailma ja yhteiskunta niin pyöri , että osuuskunnan kallis organisaatio elelee rouviksi jäsenien rahoilla , kyllä jäsenillekkin pitää oma osuutensa antaa.
      Tulkaa seuraavaan osuuskuntakokoukseen ja äänestetään fyrkat itselle eikä polteta nykymalliin etelän kurjuuteen konsulteille ja kalliille lakimiehille !

    • Kotiläksy tehty

      Kun lukee tarkasti osuuskunta ppo.lta tulleen kirjeen niin jälleen paljastuu miten tj ja hallitus yrittää jäseniä jujuttaa.
      Kirjeessä luvataan 8 % tuotto jäsenien sijoituksille. Se on hallinnon mielestä vain se osuusmaksu 120 € jolle siis luvataan 9,60 € korko/v. Jaettaisiin 270 000 €/v tuon lupauksen mukaan.
      Sisään jäisi rahaa siitä 94 M€:sta 93,73 M€:oa..pelattavaksi sijoituksilla. Siinähän ei olevan organisaation yli 0,5 M€:n aiheuttamat kulutkaan tunnu missään.
      Ei se ole ihme kun tj ja muut mukaanpäässeet yrittävät ajaa noin voimakkaasti tuota sijoitusharhaa.
      No osuuskunta on laittomassa tilassa ja tj hallitus tekee kaikki päätökset omaan piikkiinsä.
      Valta on edelleen jäsenillä jota kannattaa käyttää.

    • 0tan 0saa

      perukao sinä itket, väärin olet rahasi sijoittanut

    • AudiA3käyt

      Joko siellä on mietitty uusia hallintojäseniä osuuskuntaan. Jos jäsenyrityksen edustaja ei itse lähde niin antakaa valtakirja jollekkin, niille löytyy alueen ihmisiä käyttämään ettei tarvi ylivieskan malliin raahata serbijalkapalloilijoita äänestämään hallituksen puolesta, niillä oli demari kaupungin valtuutettu hallintoneuvoston jäsen viimeksi neuvomassa rukseja jäsenien esityksiä vastaan..

    • 23.5.2014 kokous

      Ystävä Nivalasta soitti ja kun poristiin niin yllättyi kun kerroin että Osuuskunta PPO.n kokous on 23.5.2014 Raahessa. Siellä ei ole ollut missään paikallislehdissä kokouskutsua. Mikähän on tilanne monilla muilla paikkakunnilla jos eivät ole tilanneet sattumalta sellaisia lehtiä joissa kutsu on julkaistu. Nyt on alkanut tosi säästökuuri näissä merkeissä jäsenien kannalta vaikka toisaalla oli jo miljoonia tuhlattu oulun suntaan ja ties mihin ? Todellista osuuskuntahenkeä johdon kannalta..auvoista avoimuutta.Höpö höpö

    • Oikeus voittaa

      Nyt pitää jäsenien vaatia osuuskuntakokouksen esityslistaa itselleen. Osuuskuntalaki luku 5 pykälä 23 antaa siihen oikeuden.
      Tällöin näemme mitä hallitus esittää ja mitkä jäsenien tekemät esitykset on plokattu pois !

      Oli hyvä kirjoitus Keskipohjanmaasta tänään 18.4 ao asiasta.

    • Toholammilta

      Lisää aineksia PPO-soppaan Keskipohjanmaa-lehti 30.4:
      Koska nimeni esiintyy 23.5 pidettävän osuuskuntakokouksen kokouskutsun asiakirjoissa, haluan ensimmäisenä allekirjoittajana tuoda esille mitä olemme 936 muun jäsenen kanssa esittäneet.
      Ensiksikin on todettava, että PPO:n ympärille on syntynyt tilanne, jossa hallinnon ja jäsenistön näkemykset ovat pahasti ristissä. Sitä osoittaa sekin, että hallitus ei ole ottanut esityslistassa huomioon yhtään tulevaan osuuskuntakokoukseen liittyvää ehdotustamme. Jo ensimmäinen vaatimus, että kokous pitäisi pitää Osuuskunnan kotipaikkakunnalla Ylivieskassa ja lauantaipäivänä, jotta työssäkäyvät jäsenet voisivat osallistua kokoukseen on sivuutettu keinotekoisin perustein. Esitimme sääntömuustosta kolmeen pykälään jotka koskisivat 10.pykälän ylijäämän käyttöä, 12.pykälää että jäsen voisi käyttää oman äänivaltansa lisäksi yhden luonnollisen henkilön tai yhden jäsenyhteisön tai säätiön äänivaltaa sekä 16.pykälää, että osuuskuntakokous valitsisi nimitysvaliokunnan enemmistön eikä hallintoneuvosto kuten nyt.
      Hallitus lähetti minulle vastauskirjeen, jossa ilmoitettiin että "hallituksen valmistelelma sääntömuutos on kokouksen esityslistalla ja poikkeaa tekemistänne esityksistä". Se poikkeaa todella paljon.
      Oleellisin epäkohta on mielestäni se ettei hallitus ole ottanut lainkaan kokouksen esityslistalle esityksemme aloitetta 4, joka kuuluu " Osuuskunta PPO:n hallitus velvoitetaan laatimaan 1 3 vuoden suunnitelma osuuskunnan vapaaehtoiseen purkamiseen tähtäävistä toimenpiteistä. Tämän vuoksi varoja ei tule sijoittaa pitkäaikaisiin eikä riskipitoisiin kohteisiin. Osuusmaksun korkona tulee jakaa vuonna 2014 hallituksen lupauksen mukaisesti 500 € ja seuraavina vuosian vähintään 300 €/osuus.PPO Sijoitus Oy:n kaikki voittovarat tulee vuosittain siirtää Osuuskunta PPO:lle. Suunnitelmassa ei tule vaarantaa osittaisjakautumisessa saatua verovapautta. Osuuskunnan purkuun tähtäävä suunnitelma toimenpiteineen tulee vuosittain esittää osuuskunnan kokoukselle. Hallintoneuvoston velvollisuus jäsenten edustajana on valvoa, että hallitus tuo nämä aloitteet osuuskunnan kokouksen käsiteltäviksi. Ristiriidassa olevat hallituksen toimet ja jäsenistön tahto, eivät lupaa kovin hyvää tulevasta kokouksesta. Heikki Häyrysen tavoin (Kp 18.4) kehoitan jäsenistöä lähtemään runsain joukoin valvomaan etujaan Raaheen. Ainakin Toholammilta lähtee yhteinen linja-auto.
      Erkki Kujala Toholampi

    • Taas oli

      hyvä ja selkeä kirjoitus Keskipohjanmaassa miten pitäisi hoitaa Osuuskunta PPO:n osalta asiat jäsenien kannalta parhain päin. Tähän ei ole näköjään hallinto-johto pyrkinytkään vaan tavoitteena on ollut kaapata koko omaisuus itselle hoidettavaksi. Siinä ei ole meitä jäseniä ajateltu pätkän vertaa. Nyt on kuitenkin mahdollisuus kääntää laivan kurssi satamaan, pois karikon suunnasta mutta käännös ei saa olla liian jyrkkä jottei laiva kaadu kolmannen perähenkilön ollessa ruorissa kuten kävi ulkomailla ! 936 jäsenen tekemässä esityksessä on kaikki selvitetty hyvin.

    • Jäsen faktaa

      Hallinnosta ei enää kukaan uskalla kirjoitella nimellä vastineita jäsenien esittämiin faktoihin kun tietävät olevansa ja olleensa väärässä ja tehneet suuren mokan jota yritetään nyt peitellä. No yksi jäsenfakta lisää:
      Kun suomalainen yhteisö ( Osuuskunta PPO) on omistanut suomalaisesta yrityksestä ( PPO Yhtiöt Oy/PPO Sijoitus Oy jne) yli 10 % ( omistusosuudet olleet 100 % ) yli vuoden ( >10 v) niin on niiden myyntivoitto verovapaata ! Eli mm. Elisa-kaupasta saatu voitto on verovapaata. Paljonko se voitto on kun se ja muu omaisuustase jaetaan jäsenien ( todellisten omistajien) määrällä. No se on 5000 € laskelman helpottamisesksi (kai tarkalleen 4.987 €). Kun osuuskunta puretaan ja omapääoma jaetaan jäsenille niin ao. summasta vähennetään hankintahinta ( kuuluu koti-irtaimistoon) joka on ollut keskimäärin 1000 € kaikkien asennus-perus-jäsenosuusmaksujen kanssa. Ja siitä voidaan vähentää 70 % ikä ja kulumenona. Eli 5000-1000= 4000 josta
      70 % = 2 800 jolloin verotusarvoksi jää 4000-2800 = 1 200 €.
      Irtaimiston verovapaa raja on 5 000 € joten ei menisi veroa.

      Raja on vielä selkeämpi kun v. 2013 osalta maksetaan se 500 €/osuus ( keskimäärin 3 osuutta/jäsen) jolloin saanto on 1 500 /jäsen. 5000-1500= 3 500, 3 500-1 000 = 2 500 josta 70 %=
      1 750 ja 2 500-1750 = 750 €.... ei veroa.
      Tätä ei hallinto halua tuoda julki vaan esittää rahojen sijoittamista kuitenkaan kertomatta että ostoista menee varainsiirtovero, myynneistä menee pääomavero samoinkuin jos jotain jaettavaa olisi tulossa niin se kuuluu pääomaverotuksen piikkiin. Myös kaikista ostoista-myynneistä pitää maksaa välityspalkkiot jne.. Eli kaikki mahdollinen hyöty menee välikäsille ja jäsenien omaisuus haihtuu niihin niin paljon mainostettuihin pilvipalveluihin. Tämä on faktaa jonka vain jäsenet voi hoitaa osuuskuntakokouksessa oikealle raiteelle..eikä suunniteltuihin radan alitustunneleihin.

    • Ilmankos sitä

      On kiinnostanut olla mukana..ja halu on kova että saisi jatkaa :

      Hallintoneuvoston puheenjohtajien ja jäsenten palkkiot sekä
      matka-ja ansiomenetyskorvausten perusteet
      Tämän hetken palkkiot :
      Puheenjohtaja kuukausipalkkio 250 e/kk kokouspalkkio 250 € /kokous
      Varapuheenjohtaja kuukausipalkkio 125 €/kk kokouspalkkio 250 euroa /kokous
      Lisäksi heille maksetaan erillinen kokouspalkkio heidän osallistuessaan Osuuskunta PPO:n ja PPO Sijoitus Oy:n hallitusten kokouksiin.
      Hallintoneuvoston jäsenet kokouspalkkio 250 €/kokous.
      Matkakulut on maksettu verottajan hyväksymän matkustuskorvausten suuruisena ja ansionmenetys on todis-
      tettava ja korvataan laskua vastaan.

      Sitähän saa "verottomana" n. 5000 €/v...tekemättä mitään !

    • MarttiR

      Eikä tuo ole ainoa "käyttäytymistapa" vaan jopa hallituksen piirissä mollataan määrätyn katsomuksen omaavia jäseniä. Siellä ei ole mennyt jakeluun että Suomessa on mielipiteen, sananvapauden ja eri näkemyksiinkin perustuva järjestäytymisvapaus.

      Minä uskon että nämä hallituksen ja tj:n kielteiset kannat tulevat vaikuttamaan meidän jäsenien yhtenäisyyden lisääntymiseen jolloin saamme myös tahtomme läpi. Kun kerran sitä konsestusta ei ala hallituksen toimesta esiintulemaan.

    • Eduskuntaehdokas

      Se tuo toukokuun kokous meni jäsenien kannalta hyvin, heidänkin äänensä tuli kuulluksi ja päätökset sen mukaisesti.
      Nyt kun osa asioista on jopa toteutunut, mm. kunnollinen osuusmaksun korko saatu maksatukseen, niin joitain osioita on vielä menollaan. On ihan mielenkiintoista seurata miten etenee aluehallintoviraston erityistarkastus..kun kestää näin kauan, viitteitä siis on, että aikaisemmassa toiminnassa on ollut epäselvyyksiä. Todennäköisesti on myös muita selvitettäviä tapahtumia ja niihin liittyviä taustoja ja jäsenoikeuksiin liittyvien ylilyöntien viranomaismenettelyjä käynnissä.
      Myös rivien välistä on saanut sellaisen kuvan hallintoneuvoston viimeisestä kokouksesta ettei siellä oltu kaikkia asioita hallituksen ja heidän kannallaan olleiden "vanhan kaartin" osalta tuotu julki oikeassa valossa ja avoimesti taustat selvittäen ? No perästä kuuluu sanoi entinenkin torventekijä. Jäsenien tahto tulee ottaa huomioon ja hallinnon toiminnan on tähdättävä sen toteuttamiseen ilman venkoiluja ja erilaisia uhkakuvien luonteja.

    • Kohta kokoontuu

      Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvoston asettaman työryhmä:

      Tuomo Tamminen hallintoneuvoston pj
      Eero Kippola
      Lauri Passi
      Markus Ahokangas
      Markku Jokinen
      Kati Peltomaa Ousuuskunta PPO:n tj

      Kokouksessa käsitellään hallintoneuvoston toimeksiannon mukaisesti sääntöjen keskeisiä muutosehdotuksia ja hallinnon uudistamista.

      Nyt on aika vaikuttaa toimikunnan käsityksiin julkituoden jäsenien kantana:
      - miten osuuskunta puretaan hallitusti ja omaisuus jaetaan jäsenille
      - hallinnon uudistus tapahtuu hallituksen puheenjohtaja erottamalla ja muut asiat on hoidettavissa tehdyn kirjallisen jäsenesityksen pohjalta.
      - helppo laskutoimitus kertoo paljonko kunkin jäsenen osuus omaisuudesta on ja yksinkertaisella selvityksellä saadaan tieto kuka haluaa omansa pois,,

    • Rohkeutta päätöksiin

      Isossakin maailmassa tapahtuu..ja oikeita asioita jotka kohdistuu oikeisiin päättäjiin :
      Rautaruukin patruuna Sakari Tamminen sai tänään perjantaina, viimeisenä arkipäivänään toimitusjohtajana, karvaan lähtiäislahjan. 100 000 euron sakko on Helsingin pörssihistorian suurin. Pörssin kurinpitolautakunta rankaisi Rautaruukkia vakavasta rikkomuksesta.

      Pörssi ei ollut saanut pyynnöistään huolimatta Rautaruukilta tyydyttävää vastausta siihen, mikä kumma nosti yhtiön kurssia poikkeuksellisella tavalla vuosi sitten elo-syyskuussa. Keskeiset toimihenkilöt yhtiössä olivat kiistäneet, että Rautaruukissa olisi meneillään mitään epätavanomaista, josta saattaisi olla pakollista kertoa markkinoille.
      Jälkeen päin näyttää ilmiselvältä, että kurssinousuun vaikutti hanke Rautaruukin ja SSAB:n fuusiosta. Sitä hahmoteltiin ja siitä neuvoteltiin viime vuonna.
      Pörssiyhtiötä sitovat laki ja pörssin säännöt. Sääntöihin kuuluu, että pörssin tiedusteluihin vastataan asiallisesti. Valvontaa pitää ”myötävaikuttaa”, kuten pörssi asian ilmaisee. Pörssiyhtiöissä on oltava henkilöitä, joilla on valtuudet ja tietoa vastata, kun pörssi kysyy.
      Valehtelusta rautaruukkilaisia ei sentään syytetä, mutta huonosti järjestetystä hallinnosta heidät pannaan luokalle. Rautaruukissa vastauksia antoivat väärät, joskin keskeiset henkilöt, joilta markkinavalvoja ei saanut tarvitsemiaan tietoja. Yhtiössä ei myöskään ymmärretty pörssin asemaa arvopaperikaupan valvojana. Kyselyihin viitattiin kintaalta, voi rivien välistä lukea.
      Sakari Tamminen oli se, jonka vastuulla viime kädessä olivat neuvottelut ja pörssiyhtiön korrekti toiminta. Tamminen ei kantanut vastuutaan sijoittajia kohtaan hyvin. Rautaruukin toiminta todisti oikeaksi sijoittajien käsitykset siitä, että valtion merkittävästi omistamissa yhtiössä muut ovat huutolaispoikia, kun valtio vie firmaa minne sitä huvittaa.
      Sakari Tamminen ja hänen väkensä Rautaruukissa syyllistyivät ylimielisyyteen ja ammattitaidottomuuteen, jollaista pörssiyhtiössä ei pitäisi olla olemassakaan.
      Tammisen uralle tuli kovin ruma loppu, kun hänen johtamansa pörssiyhtiö sai 100 000 euron sakot ja varoituksen pörssin kurinpitolautakunnalta. Näillä eväillä ei mennä kunnialla eläkkeelle.

      Ihan vastaavat tapahtumat varjostavat Osuuskunta PPO:n myyntiä ja sen jälkeisiä hallinnon ja sen aikaisen tj:n toimia. Viitteitä on myös siitä että nykyhallinto ja toimintaonganisaatio haluaa ja yrittää kaikin tavoin pimittää ja estää jäseniltä tiedon saannin eri tapahtumavaiheista ja nykyhetken taloudellisista tilanteista.
      Osuuskuntalaki ja osuuskunnan säännöt on ylimmät ohjenuorat joita kaikkien foorumien on noudatettava. Herää epäilys mitä on odotettavissa Avi-erityistarkastuksen myötä kun kaikki esitykset ja jäsenien haluamat toimenpiteet on jumissa, ikäänkuin padottuna odottamassa sen murtumista ja mahdollisia oikeus- tai korvauskäsittelyjä. Kyllä sitä 100 miljoonalla on niin haaskalle tulijoita kuin siihen liittyvien asiantuntijalausuntojen antajia. Kuitenkin omaisuus kuuluu osuuskunnan osuudenomistajajäsenille kuten säännöissä on sanottu ja selvästi kirjattu, että se pitää jakaa heille jos ja kun osuuskunnan se palvelutuotanto loppuu mitä varten se aikoinaan on perustettu. Näin tapahtui kun se myytiin elisa oyj:lle. Tästä on seurannut myös alueella voimakas palvelutason heikkeneminen ?
      Kun nykyhallinto tekee päätöksen osuuskunnan hallitusta purkamisesta niin näin toimien uskon vahvasti, että saataisiin kaikista paras ratkaisu ja kivuttomin lopputulos ilman jatkuvia kärhämöintejä tai jopa vältyttäisiin oikeustoimilta.

    • Harkitkaa tarkkaan

      Osuuskunnan hallitus ja tj ovat luoneet illuusion talouspolitiikan hoitamisesta ja strategioista. Katteettomien lupauksien antaminen on väärin. Annetaan kuva että kaikki suunnitelmat on hyvin valmisteltu ja kuitenkin ne perustuvat mielikuvapolitiikkaan. Esitetään että olevan hallintoneuvoston ja osuuskunta- kokouksien on helppo tehdä vain pieniä päätöksiä jotka tuottaisivat suuria osuusmaksun korkoja. Tämä ei ole mahdollista sen ovat kaikki jo todenneet. Miksi näin esitetään, mihin esitykset tähtäävät, mitä päätöksistä seuraa ja kuka sitten vastaa ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe