IKI-Metalli auttaa kouluja.

Vähäkyrö

103

4581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuusakoski ! !
      • Hinnat tiedossa

        Jos on reilu yritys maksaa myös reilun hinnan,maksoi 70 eur tonni koululaisille ,näinä aikoina vastaavasta romusta saanut 130 euroa tonni.Kannatta kysyä hintaa esim.Eurajoen Romusta Eurajoki.


      • Tosi on
        Hinnat tiedossa kirjoitti:

        Jos on reilu yritys maksaa myös reilun hinnan,maksoi 70 eur tonni koululaisille ,näinä aikoina vastaavasta romusta saanut 130 euroa tonni.Kannatta kysyä hintaa esim.Eurajoen Romusta Eurajoki.

        Eurajoen romu maksaa mainitsemasi hinnan asemalle tuotuna. tuossa ei ole kuljetuskuluja huomioitu. Tuo 130 euroa ei pidä enää paikkansa, koska hinnat ovat tulleet alaspäin.


      • pettynyt8

        Höpö,höpö, kaikki on sekapeltiä vaikka kyseessä olisi esim galvanoitupelti joku joskus sanoi ett kusari kusetaa aina.


    • Kieroutunutta menoa

      Näitä kierrätysyrityksiä (varsinkin suuria kuten Kuusakoski, Stena yms) yhdistää yksi asia, joka ei kuulu terveeseen yrittäjyyteen. Näiden yritysten toiminta nimittäin perustuu siihen, että raaka-aineet pitää saada ilmaiseksi. Jos kuluttaja luovuttaa heille romuna esimerkiksi auton, kodinkoneita yms. mistä saa valtavasti metallia, ei näistä makseta mitään! Sen sijaan ostettaessa uutta joutuu jopa MAKSAMAAN kierrätysmaksun, siis MAKSAMAAN siitä, että antaa ilmaiseksi pois.

      Kaikki muut yritykset joutuvat OSTAMAAN raaka-aineet, joita he tarvitsevat toiminnassaan, tuottaakseen tuotteitaan. Siten on erikoista, miten tällainen kokonainen liikeala voi perustua täysin kieroutuneeseen toimintamalliin, joka ei vastaa normaalia rehellistä yrittäjyyttä millään muotoa. Varmasti ei ole olemassakaan toista alaa, jossa raaka-aineen hankinnasta maksettaisiin yritykselle rahaa ja sitten lopputuotteen myynnistä maksettaisiin uudelleen. Ainakaan tällaisessa yrityksessä ei voi epäonnistua, kun joka vaiheessa saa rahaa kun materiaali kiertää, eikä tarvitse maksaa mitään. Pitääköhän noiden yritysten työntekijöidenkin maksaa yritykselle, jotta saavat käydä siellä töissä?

    • näin on

      Saarenpään koulun yhteyshenkilö on tainnut unohtaa antaessaan jutun paikalliseen lehteen erään seikan: 3600 kiloa sekaista metalliromua on lavalle saatu kerättyä. Tällainen vaihtolava vetää 7-10tonnia metalliromua, joten lavalla on ollut vajaa kolmannes. Toinen seikka, minkä tämä opettaja on unohtanut mainita on se, että kuljetuskulut laskutetaan (kuljetusyritys laskuttaa todelliset kuljetuskulut). Kun nämä kaksi seikkaa otetaan huomioon, ei siitä paljon kerry. Joku manitsi, että Eurajoen Romu maksaa 130 euroa tonni. Niin varmasti maksaa, mutta 130 euroa tonni tarkoittaa sitä, että asiakas on toimittanut itse Eurajoen Romulle romunsa. Jos Eurajoen Romu, Kuusakoski, Stena noutaa asiakkaan romut ne aivan varmasti veloittavat kuljetuskulut. Voitte tarkastaa nämä ko. asemilta. Kuusakoski laskuttaa vielä lisäksi punnituskulut, Stena toimistokulut.
      Stena maksaa tällä hetkellä sekapellistä 107 euroa tonni asemalle toimitettuna, tässä ei ole kuljetuskulua huomioitu.

    • ikimetalli

      Alla oleva kirje on lähetetty Ikimetallilta tästä ko. keräyksestä Saarenpään koulun opettajalle, joka on toiminut keräyksen yhteyshenkilönä:

      "Nesteakut otamme vastaan (kuten auton akut, mopon akut), mutta ei paristoja. Paristoista vastaanottanut asema on tehnyt vähennyksen, koska paristot kuuluu viedä esimerkiksi R-kioskin kierrätyslaatikoihin. Tästä vastaanottanut asema on tehnyt vähennyksen, emme me. Vastaanottanut asema on määriitellyt nämä paristot ongelmajätteeksi.
      Hyöty: Tästä teidän keräyksestä ei ole hyötynyt kukaan, ei edes kuljetusliike. Romumäärä (sekapelti) on ollut niin vähäinen, että kerätyn romun määrä on mennyt kaikki kuljetuskuluihin sekä paristovähennykseen"

      opettaja on saanut ennen keräystä listauksen, mitä kaikkea voi kerätä ja mitä ei saa tuoda keräykseen mm. ongelmajätteet. Opettaja on ottanut ongelmajätettä vastaan, vaikka se on ollut hänen tiedossaan ja näin ollen kyseenalaistanut ja pilannut koko keräyksen. Paristoja oli 40 kiloa, eli ilmeisesti koko koulun paristot, jotka eivät kuulu millään lailla metallinkeräykseen.

      Joskus on romun sekaan heitetty roskapossuja, jossa on ollut muunmuassa pilaantuneita elintarvikkeita, maaleja, loisteputkia jne. Tällainen toiminta pilaa keräyksen ja sen jälkeen keräyksen järjestänyt eli ikimetalli saa kaikki syyt niskoilleen.

      Julkisuudessa käydään kuumaa keskustelua kuljetuskuluista, Tiedoksi samat kuljetusyhtiöt ajavat isojen romuliikkeiden ajoja samoilla kuljetushinnoilla, jonka ne veloittavat asiakkailta.

      Jos joku ilmoittaa esimerkiksi lehdessä noutavansa romut ilmaiseksi, miten se on mahdollista? Ei ole olemassa ilmaisia kuljetuksia.

      Jos joku sanoo ajavansa ilmaiseksi, niin silloin joko varastetaan romun painosta, romun laadusta tai hinnasta loppupelissä.

    • Ent.Romukauppias

      Näin se on ja aikanaan asiakaat maksoivat romu-ukoille kun joku vaivautui noutamaan niitä.
      Viimeisen kahden vuoden aikana kaksi suurta terästehdasta on tehnyt konkurrssin Fn-Steel ja Karkkilan terästehdas ja muut on tosi suurissa vaikeuksissa ja jos nyt asiakaat kirjoittelevat mitä yllä luin niin se on pelkää musta maalaamista ja tietämättömyyttä,rakaaineet ihan kullasta lähtien on tällä hetkelle n. 40% laskussa kautaaltaan ja nämä kuljetukset sekä hekilöille maksettu palkka kaikki valilliset kustanukset ovat joko pysyneet samassa tai nouseet niin ei todellakaan isoilla eikä pienillä ole helppoa ja asiakaat soittavat haukkuvat varkaaksi jka toinen päivä.
      Metallinkierrätys on hieno asia mutta se on saanut mielestäni kieroutuneita piirteitä ja ei osata katsoa sitä laajamittaisesti vaan aina romuliikeet on ne joissa on tehty sitä sun tätä .
      Aikanaan romumies oli halveksuttu ammatti mutta nyt arvostettu koska ihmiset ovat saaneet ,kiitos tiedoitusvälineiden sellaisen väärän kuvan että kaikki romualalla olevat olisivat miljonäärejä joka ei todellakaan pidä paikaansa.

    • rellunstore

      Rellunkulma auttaa kierrätys ihmisiä kun myyvät kaikkea tarpeellista

      • ent.romukauppias.

        Hei

        Stocman myy Helsingissä paljon parempaa tavaraa kuin Varkauden Rellunkulma ja tässä se nähdään miten perillä asiakaat ovat..tuollaisia älyttömiä heittoja jotka eivät liity mitenkään metallinkierrätykseen mutta maailmaan mahtuu .


    • avoimuutta

      Iki-metalli on AM Yhtymä Oy:n aputuoimi. Ehkäpä yrityksen vastuuhenkilönä yritystietokannasta löytyvien vastuuhenkilöiden tulisi kertoa avoimemmin kouluille mahdollisista tuloista tai oikeastaan, ettei niitä kouluille ja siellä luokkaretkirahoja kerääville liikene. Yrityksen liikevaihto toki lisääntyy.

      • sinne meni

        Jos Iki-metalli olisi avoimesti kertonut meillekin noista huimista " kuljetuskustannuksista"ja muista kuluista, emme olisi lähteneet keräykseen mukaan! Eiväthän ne omaa oksaansa sahaa. Tiedusteluissa annettiin jopa vääriä tietoja meille "keräyksistä tietämättömille". Erittäin ylimielisiä vastauksia reklamaatioihin.Koulut ja yhdistykset, varokaa! Ottakaa selvää oman paikkakunnan yrityksistä! Erittäin tuomittavaa touhua lasten kustannuksella!


      • vertailija

      • Metallimies itsekin
        sinne meni kirjoitti:

        Jos Iki-metalli olisi avoimesti kertonut meillekin noista huimista " kuljetuskustannuksista"ja muista kuluista, emme olisi lähteneet keräykseen mukaan! Eiväthän ne omaa oksaansa sahaa. Tiedusteluissa annettiin jopa vääriä tietoja meille "keräyksistä tietämättömille". Erittäin ylimielisiä vastauksia reklamaatioihin.Koulut ja yhdistykset, varokaa! Ottakaa selvää oman paikkakunnan yrityksistä! Erittäin tuomittavaa touhua lasten kustannuksella!

        Järjetöntä kusetusta ja tietysti lasten/nuorten kustannuksella.
        Onneksi netissä tieto tuollaisista paskafirmoista leviää kulovalkean tavoin!


    • Ekoteko?

      Iki-metallin kummallinen romunkeräys hämmästyttää Muhoksella. Hyrkin koulun keräämä 15000 kg romulasti oli tuottaa ison laskun kerääjille. Googlaamalla löytyy muitakin tapauksia eri puolilta Suomea.

      http://www.oululehti.fi/etusivu/metallinkeräys_oli_tehdä_koululuokasta_maksajan_6880331.html

    • Verottajalle

      Antti Aronen? Lapsien ystävä ja kasvattaja.

      Verotarkastuksen paikka?

      • ilman viedään Romu

        Vien auton metsään maatumaan


    • 240 romuterästonni

      Sekapeltiä aina vain ja halvimpaan hintaan.

    • @#@###

      Kummallista toimintaa. Ei sii muuta kuin toimeksiantoja kuljetusfirmoille ja rahat pois .

    • romutjonnekkinmuuall

      jos liipataan vierestä kannattaa punnita metalli kotona ennen kuin viette paikalliseen keräykseen.
      puolia kiloja ei tunneta täällä eikä kyllä "vaaittaja" näytä oikein.vein keräykseen ja itse punnitsivat nuo:
      7.5kg pyöristettiin 4kg,
      5.5kg pyöristettiin 4kg
      kyseessä kupari ja alumiini.ei mene minun järkeeni vaikka kysyin miksi?vastaus:meillä ei tunneta puoliakiloja.

    • entinen romumies

      Hei,yli sataan romuyritykseen niin kuin rakennusalan yrityksiinkin tehtiin verotarkastus viime vuonna ja iki-metalli oli niiden kolmenkymmenen joukossa jossa ei ollut huomautettavaa,nämä mustamaalamisyritykset on peri suomalainen voimavara jossa asiasta tietämättömät idiootit kirjoittelee ilmaisista kuljetuksista,metallin hinnoista ja laatuluokista jne.sellaista paskaa että oksentaa.

      Suurempi paha on nämä varkaat jotka käyvät keräyslavoilla yö aikaan varastamassa arvometallit ja akut ja näin vievät keräyksiltä pohjan pois eli yleensä todetaan jonkun menneen pieleen silloin kun itse mokataan ja kanttia ei ole tunnustaa omia virheitä.
      Kierrätysyritykset on keräneet omilla kuluilla metsät ja luonnon puhtaaksi kaikesta esim romu-autoista ja akuista jne. eikä kukaan koskaan sano että ne ovat tehneet suuren palveluksen luonnolle ja ympäristölle vaan kirjoitetaan tietämättä oikeista asioista että ovat tehneet niin ja niin paljon rahaa ja vetävät välistä jne. Tälläkin hetkellä on moni alan yritys tosi suurissa vaikeuksissa ja eikun tiedotusvälineet ja toimittajat kertovat esim tv,ssä miten raaka-aineet nousevat vaikka esim. kupari on kuukauden sisällä todellisuudessa 30 % laskenut. Sääliksi käy alan yrittäjiä jotka joutuvat tällaisen ajojahdin kohteeksi ja yleiseksi sylkykupiksi.

      • hinta vaihtelee

        Romuliikkeiden kannattaisi pitää nettisivuja,jossa kerrotaan reaaliaikaisesti markkinoiden hinnanvaihteluista.
        Suurin ongelma lienee asiakkaat jotka eivät osaa laskea tai ennakoida tilannetta.


      • ent romumies
        hinta vaihtelee kirjoitti:

        Romuliikkeiden kannattaisi pitää nettisivuja,jossa kerrotaan reaaliaikaisesti markkinoiden hinnanvaihteluista.
        Suurin ongelma lienee asiakkaat jotka eivät osaa laskea tai ennakoida tilannetta.

        Tällaisena aikana kun kaikki esim Krimin tapahtumat vaikuttavat metallin ja muiden raaka-aineiden hintoihin niin on todella vaikeaa hinnoitella metallin hintoja koska silloin kun asiakas tuo esim. 2 viikon päästä tavaran asemalle niin silloin tod.näköisesti hinta on muuttunut siitä aikaisemasta joko ylös-tai alas ja se on se ongelma. Tuolla ketjussa oli näköjään joku laittanut otsikoon pellin hinnaksi 240e /tn ja tällaiset heitot jotka eivät perustu mihinkään todellisuuteen vielä sotkevat tätä soppaa ja kai tuollaisilla tyypeillä on tarkoituskin antaa vääriä singnaaleja yleiseen jakeluun taas yksi aikoi haudata romu-autonsa metsään eli asiatonta ja herjaavaa,todellisuuden kanssa epäeettistä keskustelua joka sitten kostautuu niille yrityksille/yrittäjille jotka tätä tärkeää ja tuottajavastuulaissakin velvoittavaa arvokasta työtä tekevät.

        Todella harmi että meidän yhteisestä ympäristöstä keskustellaan noin alhaisella tasolla ja puhutaan esim hinnoittelussa grammoista niin kuin yksi henkilö kirjoitti että metalli kannataa punnita kotona talousvaalla puolen kilon tarkuudella kun taas kierrätyslaitoksissa keskustellaan 10 tn tai paljon suuremista määristä niin silloin tuo todellisuus ei kohtaa koska jauhoja tai makkaraa punnitaan grammoissa kun taas rautaa tonneissa.

        Kierrättäminen on yksityishenkilöille/järjestöille vapaaehtoista toimintaa ja siitä on lähdettävä ,ettei Suomessa yksikään kierrätysalan yritys pakota tai houkutele mitään tahoa sellaiseen toimintaan jota eivät itse haluasi tehdä.


      • Kiitokset vaan!
        ent romumies kirjoitti:

        Tällaisena aikana kun kaikki esim Krimin tapahtumat vaikuttavat metallin ja muiden raaka-aineiden hintoihin niin on todella vaikeaa hinnoitella metallin hintoja koska silloin kun asiakas tuo esim. 2 viikon päästä tavaran asemalle niin silloin tod.näköisesti hinta on muuttunut siitä aikaisemasta joko ylös-tai alas ja se on se ongelma. Tuolla ketjussa oli näköjään joku laittanut otsikoon pellin hinnaksi 240e /tn ja tällaiset heitot jotka eivät perustu mihinkään todellisuuteen vielä sotkevat tätä soppaa ja kai tuollaisilla tyypeillä on tarkoituskin antaa vääriä singnaaleja yleiseen jakeluun taas yksi aikoi haudata romu-autonsa metsään eli asiatonta ja herjaavaa,todellisuuden kanssa epäeettistä keskustelua joka sitten kostautuu niille yrityksille/yrittäjille jotka tätä tärkeää ja tuottajavastuulaissakin velvoittavaa arvokasta työtä tekevät.

        Todella harmi että meidän yhteisestä ympäristöstä keskustellaan noin alhaisella tasolla ja puhutaan esim hinnoittelussa grammoista niin kuin yksi henkilö kirjoitti että metalli kannataa punnita kotona talousvaalla puolen kilon tarkuudella kun taas kierrätyslaitoksissa keskustellaan 10 tn tai paljon suuremista määristä niin silloin tuo todellisuus ei kohtaa koska jauhoja tai makkaraa punnitaan grammoissa kun taas rautaa tonneissa.

        Kierrättäminen on yksityishenkilöille/järjestöille vapaaehtoista toimintaa ja siitä on lähdettävä ,ettei Suomessa yksikään kierrätysalan yritys pakota tai houkutele mitään tahoa sellaiseen toimintaan jota eivät itse haluasi tehdä.

        "Tällaisena aikana kun kaikki esim Krimin tapahtumat vaikuttavat metallin ja muiden raaka-aineiden hintoihin niin on todella vaikeaa hinnoitella metallin hintoja koska silloin kun asiakas tuo esim. 2 viikon päästä tavaran asemalle niin silloin tod.näköisesti hinta on muuttunut siitä aikaisemasta joko ylös-tai alas ja se on se ongelma."

        No just ton takia kannattaisi päivittää hinnat kotisivulla.
        Asiakkaalla ei olisi mitään nipotettavaa.Ja ei tulis yllätyksiä.

        Ite olen vienyt metallia romukauppiaille.Pääasiassa vanhoja keittiö ja kylpy altaita.Kaiken sellaisen mikä ei mahdu metallinkierrätyspisteen luukusta sisään.Ihan sama saako siitä rahaa vai ei.Kunhan menee kiertoon.
        Romukauppiaat tekevät hyvää ja arvokasta työtä.


      • ent romumies
        Kiitokset vaan! kirjoitti:

        "Tällaisena aikana kun kaikki esim Krimin tapahtumat vaikuttavat metallin ja muiden raaka-aineiden hintoihin niin on todella vaikeaa hinnoitella metallin hintoja koska silloin kun asiakas tuo esim. 2 viikon päästä tavaran asemalle niin silloin tod.näköisesti hinta on muuttunut siitä aikaisemasta joko ylös-tai alas ja se on se ongelma."

        No just ton takia kannattaisi päivittää hinnat kotisivulla.
        Asiakkaalla ei olisi mitään nipotettavaa.Ja ei tulis yllätyksiä.

        Ite olen vienyt metallia romukauppiaille.Pääasiassa vanhoja keittiö ja kylpy altaita.Kaiken sellaisen mikä ei mahdu metallinkierrätyspisteen luukusta sisään.Ihan sama saako siitä rahaa vai ei.Kunhan menee kiertoon.
        Romukauppiaat tekevät hyvää ja arvokasta työtä.

        Katsoin Suomen Romukauppiaiden liiton sivuja ja jostain syystä puh.joht Kortesoja ei ole sielläkään laittanut päivän hintoja sivuilleen vaikka linkki on palkissa eli tämä on yhteinen ongelma koska siihen yhdistykseen kuuluu satoja isoja kierrätyslaitoksia.
        Epävarma tilanne joka on globaali tuo ongelmia tarkaan hinnoitteluun ja tuo edellinen kommentti yllä kyllä lämmitti sydäntä ,entisenä isona kierrättäjänä (eläkepäivät nyt menossa ) vielä löytyy uskoisin todella viisas iso joukko Suomalaisia jotka ovat ymmärtäneet mitä Recycling sana pitää sisällä. ISO KIITOS JA HYVÄT JATKOT RECYCLINGILLE.


      • sekapeltimies
        ent romumies kirjoitti:

        Tällaisena aikana kun kaikki esim Krimin tapahtumat vaikuttavat metallin ja muiden raaka-aineiden hintoihin niin on todella vaikeaa hinnoitella metallin hintoja koska silloin kun asiakas tuo esim. 2 viikon päästä tavaran asemalle niin silloin tod.näköisesti hinta on muuttunut siitä aikaisemasta joko ylös-tai alas ja se on se ongelma. Tuolla ketjussa oli näköjään joku laittanut otsikoon pellin hinnaksi 240e /tn ja tällaiset heitot jotka eivät perustu mihinkään todellisuuteen vielä sotkevat tätä soppaa ja kai tuollaisilla tyypeillä on tarkoituskin antaa vääriä singnaaleja yleiseen jakeluun taas yksi aikoi haudata romu-autonsa metsään eli asiatonta ja herjaavaa,todellisuuden kanssa epäeettistä keskustelua joka sitten kostautuu niille yrityksille/yrittäjille jotka tätä tärkeää ja tuottajavastuulaissakin velvoittavaa arvokasta työtä tekevät.

        Todella harmi että meidän yhteisestä ympäristöstä keskustellaan noin alhaisella tasolla ja puhutaan esim hinnoittelussa grammoista niin kuin yksi henkilö kirjoitti että metalli kannataa punnita kotona talousvaalla puolen kilon tarkuudella kun taas kierrätyslaitoksissa keskustellaan 10 tn tai paljon suuremista määristä niin silloin tuo todellisuus ei kohtaa koska jauhoja tai makkaraa punnitaan grammoissa kun taas rautaa tonneissa.

        Kierrättäminen on yksityishenkilöille/järjestöille vapaaehtoista toimintaa ja siitä on lähdettävä ,ettei Suomessa yksikään kierrätysalan yritys pakota tai houkutele mitään tahoa sellaiseen toimintaan jota eivät itse haluasi tehdä.

        Tonni peltiä painaa saman verran kuin tonni harjaterästä. Kummallista kylläkin on hintaero eli sekapellistä ei käytännössä makseta mitään.


      • kuparin hinta

        "Kuparin hinta ennätyskorkealla

        Kuparin hinta on tänään noussut jälleen uusiin ennätyslukemiin, kun arviot USA:n teollisuuden elpymisestä ovat tukeneet teollisuusmetallien kysyntää.

        Kuparin hinta on tänään noussut jälleen uusiin ennätyslukemiin, kun arviot USA:n teollisuuden elpymisestä ovat tukeneet teollisuusmetallien kysyntää.

        USA:n tehdastilausten laskun odotetaan hidastuneen marraskuussa, kirjoittaa Bloomberg. Tehdastilausten määrän odotetaan laskeneen marraskuussa 0,1 prosenttia. Lokakuussa lasku oli 0,9 prosenttia.

        Sen myötä kuparin hinta on tänään noussut Lontoossa 0,8 prosenttia 9 675 dollariin per tonni. Aiemmin päivällä hinta käväisi uudessa ennätyksessään 9 728 dollarissa."



        http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/kuparin hinta ennatyskorkealla/a556017?service=mobile


        Vai on kupari alhaalla?

        9.5.2014 kuparin hinta maailmanmarkkinoilla teki uuden ennätyksen eli 9728 € / tonni!


      • €€€€€€€€€€€€€
        kuparin hinta kirjoitti:

        "Kuparin hinta ennätyskorkealla

        Kuparin hinta on tänään noussut jälleen uusiin ennätyslukemiin, kun arviot USA:n teollisuuden elpymisestä ovat tukeneet teollisuusmetallien kysyntää.

        Kuparin hinta on tänään noussut jälleen uusiin ennätyslukemiin, kun arviot USA:n teollisuuden elpymisestä ovat tukeneet teollisuusmetallien kysyntää.

        USA:n tehdastilausten laskun odotetaan hidastuneen marraskuussa, kirjoittaa Bloomberg. Tehdastilausten määrän odotetaan laskeneen marraskuussa 0,1 prosenttia. Lokakuussa lasku oli 0,9 prosenttia.

        Sen myötä kuparin hinta on tänään noussut Lontoossa 0,8 prosenttia 9 675 dollariin per tonni. Aiemmin päivällä hinta käväisi uudessa ennätyksessään 9 728 dollarissa."



        http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/kuparin hinta ennatyskorkealla/a556017?service=mobile


        Vai on kupari alhaalla?

        9.5.2014 kuparin hinta maailmanmarkkinoilla teki uuden ennätyksen eli 9728 € / tonni!

        Romukuparista maksetaan 3-5 euroa kilolta.


      • lyijyakku
        €€€€€€€€€€€€€ kirjoitti:

        Romukuparista maksetaan 3-5 euroa kilolta.

        Raaka-aineiden maailmanmarkkinahinnat reaaliajassa:


        http://porssi.taloussanomat.fi/commodities/index.html?&START=1


        Lyijykin maksaa yli 2000 € / tonni eli eipä siis ihme, että romuakkuja kerätään niin mieluusti. Jätitkö vanhan akkusi ilmaiseksi akkuliikkeeseen? Ne tekee hyvän tilin vuosittain keräämällä asiakkaiden vanhat akut. Romuakkujen painosta suurin osa on lyijyä, josta maksetaan satasia romutonnia kohti!


      • romukaupan juju
        kuparin hinta kirjoitti:

        "Kuparin hinta ennätyskorkealla

        Kuparin hinta on tänään noussut jälleen uusiin ennätyslukemiin, kun arviot USA:n teollisuuden elpymisestä ovat tukeneet teollisuusmetallien kysyntää.

        Kuparin hinta on tänään noussut jälleen uusiin ennätyslukemiin, kun arviot USA:n teollisuuden elpymisestä ovat tukeneet teollisuusmetallien kysyntää.

        USA:n tehdastilausten laskun odotetaan hidastuneen marraskuussa, kirjoittaa Bloomberg. Tehdastilausten määrän odotetaan laskeneen marraskuussa 0,1 prosenttia. Lokakuussa lasku oli 0,9 prosenttia.

        Sen myötä kuparin hinta on tänään noussut Lontoossa 0,8 prosenttia 9 675 dollariin per tonni. Aiemmin päivällä hinta käväisi uudessa ennätyksessään 9 728 dollarissa."



        http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/kuparin hinta ennatyskorkealla/a556017?service=mobile


        Vai on kupari alhaalla?

        9.5.2014 kuparin hinta maailmanmarkkinoilla teki uuden ennätyksen eli 9728 € / tonni!

        Ne oikeat hinnat löytyy neyistä hetkessä.

        http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/kuparin hinta ennatyskorkealla/a556017?service=mobile



        "esim. kupari on kuukauden sisällä todellisuudessa 30 % laskenut. Sääliksi käy alan yrittäjiä"

        Katsokaahan tuossa ylhäällä kuinka pötyä puhutaan!

        Kuparin hinta maailmanmarkkinoilla kävi jo yli 10000 usd tasolla ja Kiina ostaa niin paljon kuin mahdollista.


      • :-( :-( :-( :-( :-(

      • Vanhan liiton mies
        ent romumies kirjoitti:

        Katsoin Suomen Romukauppiaiden liiton sivuja ja jostain syystä puh.joht Kortesoja ei ole sielläkään laittanut päivän hintoja sivuilleen vaikka linkki on palkissa eli tämä on yhteinen ongelma koska siihen yhdistykseen kuuluu satoja isoja kierrätyslaitoksia.
        Epävarma tilanne joka on globaali tuo ongelmia tarkaan hinnoitteluun ja tuo edellinen kommentti yllä kyllä lämmitti sydäntä ,entisenä isona kierrättäjänä (eläkepäivät nyt menossa ) vielä löytyy uskoisin todella viisas iso joukko Suomalaisia jotka ovat ymmärtäneet mitä Recycling sana pitää sisällä. ISO KIITOS JA HYVÄT JATKOT RECYCLINGILLE.

        Tässä ketjussa mainittu firma ei taida olla jäsen?

        http://www.romukauppiaat.com/index.php?id=8


    • Asiantuntija 100

      Itse asiassa tuosta sekapellistä sekin oli liikaa koska kuljetusyhtiö velotti enenmän mitä tuo kökkönen teki.

    • romutjonnekkinmuuall

      "ent romumies"
      kyse on periaatteesta,jos ostat kaupasta pottuja 5kg maksat 5kg:sta.
      tälle jolle vein on pienempi vaaka joka näyttää 10g tarkkuudella eli miten selität tuon pyöristyksen
      7.5kg pyöristettiin 4kg,5.5kg pyöristettiin 4kg jos vaaka näyttää grammojen tarkkuudella?
      yhdellä toisella kerralla kyseisen puljun romun vastaanottaja otti tavaraa vastaan ja vaaka näytti selvästi 94kg jonka kertoi sihteerille 64kg!vasta kun sanoin virheestä oikaisi asian."katos kun aurinko häikäisi taulua"viime talvena ei paljoa aurinkoa taivaalla näkyny...
      montaakohan kertaa pientä köyhää kusetetaan tai kusetettu kun 5 käyntikerrastani 3 on näin tehty?
      ammattina romu-ukko on vapaaehtoista ja jos ei pärjää niin kannattaa kurkata peilistä ensi ennen kuin syyttää markkinoita.
      jos on sen verran idiootti ettei ota vakuutuksia joita meidän yritykselläkin on,pitäkööt mölyt mahassaan.
      ja muuten,tästä lähtien vien romuni ilmaiskeräykseen kaatopaikalle.

      • kupari on kallista

        Ota kuitenkin talousvaaka mukaan niin tiedät paljonko paskaa hautaat.


      • PONGARI KIRKKONUMELT

        HEI

        IHMETELEN SUURESTI TUOTA TALOUSVAAKA KAVERIA ETTÄ OTTAA VAKUUTUKSEN LINNUNPÖNTÖLLE JA JOKU EI HUOMAA ETTEI PÖNTÖSSÄ OLE EDES MUNIA.


    • romutjonnekkinmuuall

      PONGARI KIRKKONUMELT oletkos kuullut vakuutusta nimeltä varkaus tai murtovakuutus?

      • sama!

        Kotipaikka Varkaus, ammatti ... :-D:-D:-D


    • & T ilmaista romua

      Iki-Metallille ikuista äitienpäivää.

    • PONGARI KIRKKONUMELT

      TUNNUT TIETÄVÄN VARASTAMISESTA ,ELI AMMATTILAISIA ASIALLA .

    • Uskova mies

      Åitienpäivä on kerran vuodessa mutta Joulu on ainainen .

    • näin Kajaanissa

      Kajaanissa 10 000 romua tuottaa kerääjilleen tonnin rahaa. Hinta on siis kohtuullinen eikä ole kuljetuskuluja.


      Kajaanilainen tyttöjalkapalloseura FC Wimma kerää kolmatta kertaa romua

      http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kainuu/romunkerayksessa-jopo-on-kuumaa-kamaa/

      "Kajaanilainen tyttöjalkapalloseura FC Wimma kerää kolmatta kertaa romua, josta saaduilla euroilla 14 – 15-vuotiaat futaajat pääsevät pelireissuille.

      Tavoitteena on kerätä 2 000 – 3 000 euron edestä romua.

      – Sillä saa 2 – 3 isompaa turnausreissua, romutalkoista vastaava Sirkeinen laskee.

      Äitienpäivänä FC Wimman 99 – 00 tytöt lähtevät Ruotsiin pelaamaan Pohjoiskalotin piirisarjaa.

      Aiemmat vuodet ovat opettaneet, että tulevan metalliromun määrä kasvaa viikonloppuna.

      – Lauantaina rymähtää, Sirkeinen sanoo.

      Ensimmäisenä vuonna metallia kertyi 30 tonnia ja toisena vuonna 26 tonnia."

      • Hehkuttaa

        Vimman tytöt keräävät ja vanhaa tavaraa ja myyvät mm. pyörät eteenpäin. Tämä on hyvä asia, että tavara löytää uuden omistajan. Ja näin seuran tytöt saavat rahaa, ei tule kuljetuskuluja, Mutta toinen asia on, jos metallia kerätään siten, että ne ajetaan murskalle ja silloin tulee kuljetuskulut ja ne otetaan pois tuotosta.
        Maininta ei ole kuljetuskulua: ei pidä paikkansa, Jos kuljetusliike ajaa romut pois se laskuttaa tai toinen on romuliike, joka vähentää kuljetuksen tuotosta. Ei ole olemassa "ilmaisia lounaita". Tai jos näin on, niin todennäköisesti tämä firma ei muista maksaa mitään lakisääteisiä maksuja, vaan tekee sen harmaasti, eli se kaikki on pois meiltä veronmaksajilta, jotka sitten maksavat jossain veronkorotuksen muodossa näiden maksuja.
        Toinen asia joka kannattaa muistaa, että romu mielletään jostain syystä arvotavaraksi, ja kun veronsa maksava romufirma kerää takapihoilta asiakkaiden teiden vierustoilta läpimädät romut pois, niin nämä tässäkin foorumissa "asiantuntijat" haukkuvat nämä, että taas pissattiin silmään ja ovat omasta mielestään kaiken tietäviä.
        Joku kaveri tässä keskustelussa oikein hehkuttaa, että verotarkastus pystyyn jne ja todennäköisesti toivoo, että kupit menisivät nurin. toivottavasti tältä kaverilta lähtee työ alta, jotta me muut voimme hehkuttaa. Koska kyseessä näyttää olevan joku idiootti, joka toivoo että suomi niminen yritys ei anna sijaa yrittämiselle tai sitten hän on kilpaileva romuyrittäjä. Jos olet siis yrittäjä, toivottavasti putiikkiisi tulee erikoistilintarkastus ja sitten me muut hekutamme.
        Jos ei ole yrittämistä, ei ole niitä työpaikkoja, näin se vaan on ja kateelliset voisivat painua v....n täältä.


      • Epäilyt
        Hehkuttaa kirjoitti:

        Vimman tytöt keräävät ja vanhaa tavaraa ja myyvät mm. pyörät eteenpäin. Tämä on hyvä asia, että tavara löytää uuden omistajan. Ja näin seuran tytöt saavat rahaa, ei tule kuljetuskuluja, Mutta toinen asia on, jos metallia kerätään siten, että ne ajetaan murskalle ja silloin tulee kuljetuskulut ja ne otetaan pois tuotosta.
        Maininta ei ole kuljetuskulua: ei pidä paikkansa, Jos kuljetusliike ajaa romut pois se laskuttaa tai toinen on romuliike, joka vähentää kuljetuksen tuotosta. Ei ole olemassa "ilmaisia lounaita". Tai jos näin on, niin todennäköisesti tämä firma ei muista maksaa mitään lakisääteisiä maksuja, vaan tekee sen harmaasti, eli se kaikki on pois meiltä veronmaksajilta, jotka sitten maksavat jossain veronkorotuksen muodossa näiden maksuja.
        Toinen asia joka kannattaa muistaa, että romu mielletään jostain syystä arvotavaraksi, ja kun veronsa maksava romufirma kerää takapihoilta asiakkaiden teiden vierustoilta läpimädät romut pois, niin nämä tässäkin foorumissa "asiantuntijat" haukkuvat nämä, että taas pissattiin silmään ja ovat omasta mielestään kaiken tietäviä.
        Joku kaveri tässä keskustelussa oikein hehkuttaa, että verotarkastus pystyyn jne ja todennäköisesti toivoo, että kupit menisivät nurin. toivottavasti tältä kaverilta lähtee työ alta, jotta me muut voimme hehkuttaa. Koska kyseessä näyttää olevan joku idiootti, joka toivoo että suomi niminen yritys ei anna sijaa yrittämiselle tai sitten hän on kilpaileva romuyrittäjä. Jos olet siis yrittäjä, toivottavasti putiikkiisi tulee erikoistilintarkastus ja sitten me muut hekutamme.
        Jos ei ole yrittämistä, ei ole niitä työpaikkoja, näin se vaan on ja kateelliset voisivat painua v....n täältä.

        Ihan tavallinen verotarkastus on paikallaan. Se puhdistaa ilmaa.


      • Lakia noudatettava
        Epäilyt kirjoitti:

        Ihan tavallinen verotarkastus on paikallaan. Se puhdistaa ilmaa.

        Aivan,
        Joku aika sitten verottaja teki verotarkastukset romuliikkeille ja noin 80% paloi, koska toimintaa oli pyöritetty ohi kirjanpidon, näiden joukkoon kuului myös suuria romufirmoja. IKI-Metalli on niiden 20%:n joukossa joka on hoitanut asiat verottajan ohjeen mukaan, eli kaikesta toiminnasta niin ostoista kuin maksuista löytyy kuitit.
        Sen vuoksi täytyy ihmetellä täällä kirjoittajien kommentteja, onko kyseessä kilpailija joka haluaa mustamaalata, jotta omat bisnekset pyörisivät hyvin? Onko näiden kirjoittajien omat taustat kunnossa, eli on muistettu maksaa verottajalle alv:t, yms. lakisääteiset maksut?


      • BMan76
        Hehkuttaa kirjoitti:

        Vimman tytöt keräävät ja vanhaa tavaraa ja myyvät mm. pyörät eteenpäin. Tämä on hyvä asia, että tavara löytää uuden omistajan. Ja näin seuran tytöt saavat rahaa, ei tule kuljetuskuluja, Mutta toinen asia on, jos metallia kerätään siten, että ne ajetaan murskalle ja silloin tulee kuljetuskulut ja ne otetaan pois tuotosta.
        Maininta ei ole kuljetuskulua: ei pidä paikkansa, Jos kuljetusliike ajaa romut pois se laskuttaa tai toinen on romuliike, joka vähentää kuljetuksen tuotosta. Ei ole olemassa "ilmaisia lounaita". Tai jos näin on, niin todennäköisesti tämä firma ei muista maksaa mitään lakisääteisiä maksuja, vaan tekee sen harmaasti, eli se kaikki on pois meiltä veronmaksajilta, jotka sitten maksavat jossain veronkorotuksen muodossa näiden maksuja.
        Toinen asia joka kannattaa muistaa, että romu mielletään jostain syystä arvotavaraksi, ja kun veronsa maksava romufirma kerää takapihoilta asiakkaiden teiden vierustoilta läpimädät romut pois, niin nämä tässäkin foorumissa "asiantuntijat" haukkuvat nämä, että taas pissattiin silmään ja ovat omasta mielestään kaiken tietäviä.
        Joku kaveri tässä keskustelussa oikein hehkuttaa, että verotarkastus pystyyn jne ja todennäköisesti toivoo, että kupit menisivät nurin. toivottavasti tältä kaverilta lähtee työ alta, jotta me muut voimme hehkuttaa. Koska kyseessä näyttää olevan joku idiootti, joka toivoo että suomi niminen yritys ei anna sijaa yrittämiselle tai sitten hän on kilpaileva romuyrittäjä. Jos olet siis yrittäjä, toivottavasti putiikkiisi tulee erikoistilintarkastus ja sitten me muut hekutamme.
        Jos ei ole yrittämistä, ei ole niitä työpaikkoja, näin se vaan on ja kateelliset voisivat painua v....n täältä.

        Semmoinenkin mahdollisuus on, että vaihtolavan ja romukuorman kuljetuksen tarjoaa joku paikallinen liikennöitsijä. Näin oli ainakin aikoinaan kun Leijonien kanssa kerättiin jätepaperia. Kun muutaman kymmenen kilometrin rahdista romujobbari perii 1200€ niin onhan se nyt selvä kuppausyritys.

        Sitäkin ihmettelen, miten vaikeaa voi olla ilmoittaa etukäteen paljonko rahdin osuus tulee olemaan? Kai sen nyt osaa kilometrimäärän perusteella aika lailla eurolleen kertoa.


    • varkaus ¤#¤#

      Varkaus on maineensa veroinen."Kierrätä hyvää"

      • Saarenpää

        Täytyy ihmetellä Saarenpään koulun opettajan lukutaitoa. Jos ohjeessa on lukenut mitä ei saa ottaa vastaan, koska kyseessä on metallinkeräys. Opettaakohan kyseinen opettaja kielioppia sekä suomen kieltä?
        Ovat tainneet viedä koko koulun patterit keräykseen, koska ei ole viitsitty viedä niitä oikeaan keräyspaikkaan. Typeryyttä opettajan osalta ja tämän opettajan takia on kärsinyt sitten koululuokka. Vanhempien pitäisi vaatia tätä opettajaa maksamaan luokkaretkitilille, koska ko. opettaja on ryssinyt koko keräyksen


    • Pettynyt 57

      Nuo kirjoittelut esim cu hinnoista on hauskaa luettavaa kun asianomaiset ensin varastaa ne työnantajilta sitten vievät romuliikeeseen,jakavat rahat nurkan takana ja luulevat vielä että saivat hyvän hinnan,niin joku kirjoitti aikaisemin Varkaus taisi olla itse teossa.

      Olen aina sanonut näiden vuosikymenten aikana että romukaupassa joka ainut kerta jossain lenkissä joku varastaa:joko työmaalta,keräyskasalta,punnituksessa,hinnassa jne enenkuin se on sulattamossa jossa vielä kerran kusetetaan ja kun uusi teräs tulee ulos vaikka Ovakolta taas alkaa kusetus rautakaupassa.jne.sit.alkaa uusi kierros.

      Näinä vuosina olen seuranut näitä kuparinhinta keskusteluita ja siellä on usein sana puhdas kupari,,jota ei itse asiassa ole edes olemassa vaan on paljon eri luokkia mihin eri jakeet luokitellaan samoin kun rauta tai pelti ja se tyhmyyden määrä on valtava kun ei ymmärretä että hinnat on dollareissa ja Lme hinta on uuden kuparituotteen hinta ei romun hinta sitten on valtavia summia esim 8e/kg tai jotain posketonta,yksi kirjoitti että kasassa oli yksi galvanoidun pellin pala..haloo ja herätys.

      Kateus ja yksinkertaisuus on se joka tapaa koko Suomesta kaiken esim.työn,kaupan,kaiken sivistyneessä yhteiskunnassa saavutetun esim jos joku jää työttömäksi tai yrittäjä tekee konkurssin kun välilliset kustanukset yhteiskunnassa on liian suuret ja silloinkin nämä ilkikuriset nauravat tyytyväisyydestä että oli se tuolle naapurille ihan oikein että työt loppuivat,mites nyt talot ja autot maksetaan.

      Nyt pitäisi puhaltaa yhteen hiileen ja tällainen suomi24 palsta lopettaa jos se on pelkkä herjaus kanava eikä yhtään myönteistä,positiivista näkemystä ole yhdelläkään. SÄÄLITTÄVÄ MAA JA SE VAIKEA KANSA:

    • Ikikepuli

      Iki teki temput. Varkaus ja varkaus. Kepulit pettää ja kähmii.

    • ttttemmppu

      minkä tempun..

    • karttuwaari

      Lapsityövoimaa käyttävä yritys .

    • agan1

      Huijaa lapsia ja kouluja, siinä varsinainen romufirma.

    • Kusettaa vain kerran

      Taas romunkeräysjuttu

      Koululaisille karmea pettymys - rahat jäivät hämäräfirmalle
      Torstai 11.09.2014 klo 06:51

      Neljäsluokkalaisten luokkaretkikeräys päättyi kaikkien aikojen pettymykseen.

      http://m.iltalehti.fi/uutiset/2014091018628247_uu.shtml


      Liitto: "Heidän politiikkansa on jymäyttää pieniä koululaisia"Torstai 11.09.2014 klo 06:50

      Suomen romukauppiaiden liiton toiminnanjohtaja Jari Kortesoja ei ole yllättynyt multialaiskoulun tapauksesta.

      Kortesojan mukaan liittoon tulee vinkkejä Iki-Metallin aiheuttamista vastaavista tapauksista tasaisin väliajoin.

      http://m.iltalehti.fi/uutiset/2014091018646099_uu.shtml


      Metallinkeräys oli tehdä koululuokasta maksajan

      22.04.2014 10:11


      http://www.oululehti.fi/etusivu/metallinkeräys_oli_tehdä_koululuokasta_maksajan_6880331.html

      Oulun seudulla sijaitsevan alakoulun viides luokka keräsi suurin toivein metalliromua luokkaretkikassansa kartuttamiseksi viime keväänä. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun yli 15 000 kilon metallilastista tilitettiin luokan kassaan vain 175 euroa. Keräyksen järjestäneen Iki-Metallin perimät kuljetuskustannukset söivät tienestit niin, että luokka oli joutua jopa maksun puolelle.

      Punnituksessa sekapelliksi luokitellun metallin hinnaksi laskettiin 1 000 euroa, josta arvonlisäveron poiston jälkeen jäi tulokseksi 876 euroa. Kuljetuskustannuksiksi laskettiin aluksi peräti 1 200 euroa., mikä olisi tehnyt keräystuloksesta yli 300 euroa miinusmerkkisen.

      Matkaa koululta romun vastaanottajalle on noin 30 kilometriä.

      Oppilaiden vanhempien ja opettajan ihmeteltyä asiaa Iki-Metalli kertoi neuvotelleensa kuljetusyrityksen kustannuksia 500 euroa pienemmiksi. Kuljetuksista jäi maksettavaa yhä 701 euroa.

    • Robbb

      Ikimetalli jatkaa hienoa työtään

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014091018628247_uu.shtml

      Miksi edes käyttää tällaista firmaa? Omistajilla ei ole mitään moraalia. Pääasia, että oma rahapussi täyttyy muista ei mitään väliä. Tympeää touhua. Nimi on mielessä enkä voi suositella kenellekään.

      • Siinä se syy on

        Markkinoivat OAJ:n sivuilla "palvelujaan" kaikille opettajille kautta Suomen!


    • Truth

      Antti Aromaa on keksitty nimi. Oikea nimi on Antero Selin. Tuomittu ainakin ympäristörikoksesta.

      • entinen romuakka

        Koulut älkää sortuko tähän rötösporukkaan,jos aiotte kerätä romuja silloin yhteys stena.kuusankoski.reteko ja kajaanin romu.


    • Painu perseesee mulk

      Tässäkin ketjussa äijä käynyt itse selvästi puhumassa paskaa ja puolustelemassa huijauksiaan. Kuules Antero.. sinä voit painua sinne mainostamaasi V..TUUNN!!!!

    • Kenelle myy??

      Mielestäni voi hyvin tuoda julki sen ison firman nimen joka tältä veijarilta sen metallin ostaa. Tulis vähän painetta sieltäkin suunnalta, kun ei pääsekkään tavcarasta eroon.

    • hyihyi

      Hyvin jaksaavat väittää kuljetuskustannuksista ja että "ilmaisia lounaita ei ole". Silti romuautot yms ovat tähänkin mennessä lähteneet pihasta joko maksutta tai sitten on jopa saanut rahaa taskuun 50-80€ kappaleelta. Yksi romuauto painaa noin 1000kg eikä läheskään kokonaan rautaa, näin ollen tuossa 3600kg romun keräistapauksessa rahaa olisi koululle pitänyt tulla vähintään 150€. 18 tonnin lastista vaikka olisi vähän puuta tai märkää auton sisutaa voidaan varmaan laskea vähinään 12 tonnia raudan osuudeksi eli omakohtaisilla kokemuksilla vähintään 600€, viimeksi lähteneen autot hinnalla (80€) olisi potti 960€ eli aivan kuten oli lupailtu koululle, mutta ahneus on iskenyt yrittäjään.

    • Ikimetalli

      Kukaan ei maksa romuautoista. Voit tarkastaa asian Kuusakoskelta, Stenalta, Romu Keinäseltä. Ei yhtään euroa, vaikka itse veisit romuauton. Kannattaa tarkastaa tällaiset ennenkuin kirjoittaa näitä satuja tänne.
      Laatuluokkia on useita. Tuossa kuormassa Reteko (joka vastaanotti Multian keräyksen) on luokitellut koko kasan sekapelliksi. Eli huonoimpaan luokkaan. Samassa kuormassa oli 1160 kiloa (renkaita, puuta, maata). Tämän Reteko poikkeavasti mainitsi punnitustodistuksessa. Dokumentti löytyy myös tästä. Lisäksi Reteko on erikseen maininnut kuljetuksen alkamisen ja päättämisen. Kuljetusliike lähti matkaan Multialle klo 6:30 ja palasi kuorman kanssa klo 16:30. Reteko veloitti tästä 90 euroa/tunti, eli tekee silloin 900 euroa.
      Marie Loukeinen pyysi ensi lavoja, kun kerroimme ettemme toimita lavoja, koska kuljetuskulut tulevat heille suuriksi. Ohjeistimme siksi tätä henkilö tekemään yhteen pisteeseen kaikki romut. Hän tiesi kuljetuskuluista, mutta silti teki päin vastoin. ajatti Kuljetusllikettä useissa eri kohteissa romunoutojen merkeissä.
      Nyt Maria Loukeinen väittää (vaikka sähköpostissa hän on hyväksynyt kuljetuskulut) nyt julkisuudessa ihan muuta sekä hän väittää ettei kuljetuksessa ole ollut maata saatikka puuta. Retekon punnistustodistus on virallinen, jossa kuorma on punnittu autovaakalla. Marie Loukeinen muka neuvotteli meidän kanssa, ja jos ei saa tuhatta euroa kahisevaa, niin vie tämän julkiseen mediaan sekä lehtiin. Nyt hän toteutti uhkauksensa ja katsotaan mihin tämä johtaa pahimmillaan.
      Marie Loukeinen on käyttänyt lapsia tähän mediamyllytykseen, kun todellisuudessa M. Loukeinen on itse hyväksynyt sopimuksen.

      Toinen erittäin tärkeä asia: hän itse otti yhteyttä ja halusi meidän kauttamme hoitaa keräyksen. Emme ole houkutelleet, emmekä tehneet katteettomia lupauksia.

      • OAJ-lehti

        Firma mainostaa toimintaa suoraan opettajille...


    • romunkeräilijä

      Ainakin kuukausi sitten sain romuautoista rahaa ja haettiin pihalta ilman erillistä rahtia.
      Minusta kannattaisi teidän IKI-metallissa mennä nyt vähän itseensä ja lopettaa turha puolustelu verkossa, koska maineenne on jo mennyttä eikä se ainakaan parane tällä puolustelulla vaikka kuinka olisitte toiminut mielestänne oikein.

    • Keio Kekkonen

      Hei IKI-pas kan toimitusjohtaja. Jos teillä ei ole mitään salattavaa, miksi esiinnyt salanimellä? Ja voitko toimittaa julkisuuteen tavaran kuljettajan laskut?

    • Jekkuralli

      Ajatella, että vaivaisen tonnin takia kyseinen yritys ottaa varsin tietoisesti itsensä tällaiseen pyöritykseen, mistä ei millään pääse voittajana ulos :)

      Olisko tuon tonnin voinut tässä tapauksessa vaikka hyvää hyvyyttään maksaa alta pois - vaikka imagomarkkinointina, niin ei olisi koko valtakunnan silmissä mennyt maine - syystä tai syyttä - tiedä nyt sitten sitä.

      Toinen paha virhe on ylipäätään lähteä kinaamaan asioista julkisesti. Vielä on paljon yrityksissä tehtävää ja opittavaa täämän julkisuuskuvan ylläpitämisessä.

      Millaisethan tappiot kyseinen firma tekee tämän uutisointmyrskyn seurauksena?

    • HuijariYritys
    • seli..seli

      Kunpa olisikin vaivainen tonni, mutta myös meidän keräystuottomme IKI-metallin kanssa jäi hieman alle 400 e/ lava lukuisten selitysten kera. Ja meidän lavallamme ei ollut puuta, multaa tms. Muualta saatu arvio lavamme tuotosta oli n 1000e ...
      Vastuussa ovat mielestäni myös ne tehtaat, jotka ostavat nämä metallit ko. firmalta, Jos he eivät enää osta mitään niin yrityksen toiminta tyrehtyy...

    • Verot maksava

      Verotarkastus ! Tuo yritys huijaa törkeästi lapsia. Aivan varmasti se huijaa verottajaa.
      Pistäkää yritykselle verotarkastus päälle,

      Vaatikaa sitä! Se on teidän velvollisuus.

    • Hyvä!

      Asia on tiettävästi hoidossa. Silti useampi tutkimuspyyntö on hyväksi.

    • Tarkastukseen

      Teille tullaan kylään ja kirjanpito tutkitaan tiheällä kammalla.

    • Jatka

      Meikäläinen ei ole kyllä näillä taustatiedoilla valmis ihan noin jyrkästi tuomitsemaan romuliikettä huijareiksi vaikka tässä tapauksessa kuljetuskustannukset tekivätkin kohtuuttoman paljon.

      Entä jos kuljetuksen hoitanut taho oikeasti joutui ajamaan niin pitkästi että tästä koitui pitkä päivä ja monta työtuntia?

      Meilläkin tässä kylällä sattui niin hauska tapaus että naapurikylän kylätoimikunta pyysi hoitamaan kylälle romunkeräyslavan. No, se hoidettiin paikalle kuukaudeksi ja sinne kertyikin romua ihan kohtalaisesti. Tosin romua kyllä ilmeisesti vietiinkin sieltä tilaisuuden tullen ihan huomattavia määriä.

      Loppujen lopuksi romua oli senverran vähän että kuljetuskustannusten vähentämisen jälkeen meille, oli romulavan järjestäneelle taholle koitui laskua yli 200 euroa. Toki tästä ei missään julkisuudessa itketty (ainakaan ennen tätä) kun homma meni kuten kuuluikin. Eli pieleen meni tässä tapauksessa ainoastaan se että romua oli liian vähän keräyksen päättyessä.

      • Anonyymi

        haista vittu !!!


    • rehellinen2

      Kunhan saamme omasta 18000kg kuormastamme rahat pois, unohdamme koko jutun ja IKI-metallin. Turha on varmaan toivoakaan saavansa korkoja rahoilleen, joita ei ole vielä saatu puolen vuoden odottamisella, useilla viesteillä ja puheluilla.
      Poliisi hoitakoon.

    • Kohtaviimeinenkurssi
    • VarastaaLapsilta

      Rikollisyhtiö! Varas! TÖRKEÄÄ! Luvat pois ja VEROTARKASTUS sekä ULOSOTTO!

    • romuarska

      mitä se hyödyttää?
      firma nurin ja kohta uudella nimellä sama koijari jatkaa toimintaa.
      tai jonkun kaverin/tutun.
      näiltä tuomituilta yrittäjiltä pitäisi ottaa luvat pois ja lätkäistä 5 vuoden toiminta kielto kaikesta yrittämiseen liittyvään.

      jokainen romu yrittäjä huijaa asiakasta jotenkin.joko vaaka näyttää mitä sattuun tai sitten esim.selvästi alumiinistä maksetaan mustan hinta.

      listahinnoissa jonka maksaavat on huomioitu kuljetus kustannukset sulattamoon,turha narista tämänkään firman keksityistä kuluista.

    • Taisi-narahtaa-lopulta

      Iki-Metallia epäillään useista petoksista

      02.06.2015 16:03

      http://www.oululehti.fi/etusivu/7497372.html



      Oulun alueellakin useita metallikeräyskampanjoita järjestänyttä AM-Yhtymä Oy:tä epäillään kymmenestä eri puolilla Suomea tehdyistä petoksista. Yritys on toiminut nimellä Iki-Metalli.

      AM-Yhtymä on ostohyvityslaskussa veloittanut koululuokilta rahtikuluja kahteen kertaan, vaikka rahdin hoitanut toinen kierrätysyhtiö oli jo vähentänyt rahdin AM-Yhtymälle toimittamassaan ostohyvityslaskussa.

      Yritys on veloittanut rahdin kahteen kertaan esimerkiksi muhoslaisen alakoulun oppilaiden talkoilemassa metallinkeräyskampanjassa.

      Osassa tapauksista kokonaisia romukuormia tai osia siitä on jäänyt tilittämättä. Yhdessä tapauksessa rahtia kuljettanut taho oli jäänyt ilman korvausta.

      Poliisi epäilee yrityksen harhauttaneen asiakkaitaan rahdin nimissä ja saaneen kohtuuttoman hyödyn välittämistään kierrätyskampanjoista.

      AM-Yhtymän perustaja ja päävastuullinen naishenkilö sekä hänen avustajansa ovat kuulusteluissa kiistäneet rikokset mutta antaneet ristiriitaisia selityksiä. He ovat esimerkiksi katsoneet, että rahtikuluina tehdyt veloitukset ovat heidän välityspalkkioitaan.

      Jutun tutkinta jatkuu niin, että poliisi etsii uusia rikoksen uhreja yhtiön kirjanpidosta. Vain muutama asianomistaja on tehnyt AM-Yhtymän toimista tutkintapyynnön poliisille.

      Sisä-Suomen poliisilaitos on löytänyt petoksen kohteeksi joutuneita myös lehtijuttujen ja nettikirjoittelun avulla. Oulu-lehti kirjoitti Iki-Metallin puuhista huhtikuussa 2014.

      • Anonyymi

        täyttä paskaa


    • Huoltaja

      Kiitokset poliisilaitoksille! Lapsilta varastaminen on anteeksiantamatonta.

      • romunkerääjä

        Kerta Muhoksella oli liikaa...


    • Sohum_

      Niin oli.

    • entinenkaveri

      Kuulin huhuja eilen, että ruotsalaisen koulun lämmöt on pistetty kiinni. Aluelämpö on varmaan pitkästynyt odottamaan saataviaan.
      Nämäkin kulut tulevat aluelämmön asiakkaiden maksettavaksi.
      Selin osti koulun kaupungilta joku vuosi sitten.

      • Anonyymi

        täyttä paska puhetta


      • Anonyymi

        siellä on ollut metalli keräys varkauslaiset nussi patterit.


    • sexandcity

      Vuokralaiset on lähteneet tai käyvät uimahallilla pesulla. Kuinkahan vuokranmaksu ?
      Jospa Selin kuskaa lämmintä vettä tynnyrissä pihalle.

      • Anonyymi

        naurettava runkkari tuo sexandcity


    • syyttjä

      syyttäjä:tapauksessa ei ole mitään rikollista eli ilmianto perätön.

    • Anonyymi

      tissari
      kitara hevi metal

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe