Suomi ajopuuna liittovaltioon ?

EU:n tulevaisuus ?

Alla muutama aivan erinoaminen artikeli mahdolista liittovatiota koskevasta aiheesta. Kannattaa varata hieman aikaa lukeaksen ne ajatuksen ja punninnan kanssa lävitse.

EU:ssa on etunsa ja haittansa. Keskeisenä ongelmana näen eri EU-maiden hyvin erilaiset taloudelliset ja voimavaralliset olosuhteet joihin euro on kuitenkin sidottu ja joka ei anna tevettä joustovaraa / muuttuvuutta maiden välillä.

"Hyvä idea mutta toteutus ontui......Jos asiat olisi toteutettu niin kuin minä ehdotin, eurosotkulta oltaisiin vältytty, sanoo ranskalainen europolitiikan veteraani ja yksi yhteisvaluutta euron isistä, Jacques Delors."

- http://www.kauppalehti.fi/etusivu/mr euro hyva idea, mutta toteutus ontui/201112106639

- http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/16/velkakriisissa-kay-kehnosti-tai-viela-kehnommin/201237798/170

Myös kulttuurelliset ja kansantalouksien hoitotavat ovat lisähasteena. Aiheesta puhutaankin taloutensa vakavaraisemmin ja pienemmällä korruptiolla hoitavista maista ja osasta niitä joiden toimintamallit ovat jotakin muuta.

Haasteita tulee EU-rintamala riittämään. Toisaalta tietyt yhteiset pelisäännöt ja yhteinen valuutta tuovat mukanaan myös etuja.

"Hallituksen EU-selonteko saa vasta julkistetuissa asiantuntijalausunnoissa osin kolean vastaanoton. Valtiovarainministeriön entinen huippuvirkamies Peter Nyberg kaataa hallituksen niskaan jäävettä. Hänen mukaansa Suomen EU-politiikka on haihattelua, joka vie meitä tahdottomana ajopuuna kohti liittovaltiota. "

- http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/12/08/suomi-haihattelee-ja-ui-ajopuuna-liittovaltioon/201316897/170

"Hallituksen EU-selonteko saa vasta julkistetuissa asiantuntijalausunnoissa osin kolean vastaanoton. Valtiovarainministeriön entinen huippuvirkamies Peter Nyberg kaataa hallituksen niskaan jäävettä. Hänen mukaansa Suomen EU-politiikka on haihattelua, joka vie meitä tahdottomana ajopuuna kohti liittovaltiota. "

- http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/10/27/nain-pankkiunioni-hoynayttaa-meita-kohti-liittovaltiota/201314905/170

"Pian kohti liittovaltiota – pelastus vai käärmeenpesä?"

- http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/10/06/pian-kohti-liittovaltiota-pelastus-vai-kaarmeenpesa/201313825/170

"Euromaiden liittovaltio ei onnistu kriisitoimien varjossa hivuttamalla eikä muutenkaan ennen kuin kansa sellaisen haluaa. Siihen asti valta on paras palauttaa jäsenmaihin eikä valuttaa vaivihkaa Brysseliin niin kuin nyt tapahtuu. Taasko tätä "eurokriittisten voimien" valitusta? Ei, vaan nyt vaatimus tulee yllättäen EU:n lähipiiristä. "

- http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/11/24/nyt-kypsyi-eun-lahipiiri-ei-liittovaltiota-hivuttamalla/201316283/170

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suhtaudun suurella kriittisyydellä "ajopuuteoriaan", kun asiayhteytenä on Suomen mukanamatkaaminen EU-liittovaltioprosessissa. Jos itse luonnehtisin tuota prosessia, niin "hivutus pieniltä näyttävin askelin" on ehkä osuvaa kuvausta tapahtumiselle ja tekemiselle. Aikoinaan meilläkin puhuttiin lähinnä 1970-luvulla hiipivästä sosialismista uhkana. Nyt vaikuttaa siltä, että sitä samaa hiipimisstrategiaa ovat käyttämässä EU-liittovaltiollistajat myös meillä Suomessa. Ikävä kyllä tämä nykyinen liittovaltioon liittyvä uhkakuva on vielä todempaa ja konkreettisempaa kuin hiipineen sosialismin uhkavuna maalailu, joka oli enimmältä osaltaan pelkkää sisäpoliittista propagandaa. Perustuslain ylikävelyn kohdalla lienee ehkä ikävä kyllä oikeaan osuvaa Jacob Södermanin toteamus, jonka mukaan Suomen perustuslakia on pienillä yksittäisillä operoinneilla nakerrettu jo niin moneen kertaan, että tilanteelle ei voi tehdä enää mitään. Eikö Voi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1643
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1300
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1100
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1077
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    10. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    Aihe