suojakertoiminen päivävoide etsinnässä??

kiitos 1

siis osaisiko kukaan suositella todella herkälle ja pintakuivalle iholle sopivaa päivävoidetta jossa olisi auringonsuojakerroinkin ? Suojakerroin saisi olla noin 15 -30.

15

629

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -dd-

      Hyvä kysymys. Nykyään on paljon "herkän ihon" voiteita, mutta yllättäen kovin harvassa on yhtään suojakertoimia. Se johtuu siitä että kemialliset UV-filtterit ärsyttävät herkkää ihoa.

      Suosittelenkin että käytät sk-voiteita vain kun menet ulos ja siellä on UV-indeksi 3 tai korkeampi. Talvella voi siis käyttää pinnatonta voidetta, silloin iho ehkä kestää paremmin ne kertoimet kesällä.

      Herkälle iholle sopii parhaiten ns. fysikaaliset UV-suojat, mutta valitettavasti se tarkoittaa että voiteesta tulee melkomoista valkeaa mönjää, joten yksikään yritys ei sellaista valmista, koska kuka asiakas ostaisi kosteus- ja päivävoiteeksi meikin alle "Pelle Hermannia"?

      Aurinkovoiteita herkälle iholle noilla fysikaalisilla suojilla löytyy, mutta ne ovat useimmiten vauvoille tarkoitettuja eli aikuisen rasvaisempi iho voikin niistä kukkia ja todellakin voiteet eivät ole koostumukseltaan sopivia päivävoiteiksi ja meikin alle. Itse käytän sellaista kun Sebamed Baby Sun Lotion sk30, mutta todellakin vain kesällä kun en pysty suojaamaan ihoani muuten.

      Päivävoiteissa onkin sitten saatu parempi koostumus kun on sekoitettu keskenään fysikaalisia ja kemiallisia filttereitä - kukaan ei sitten tiedä mitä sun nassu kestää, pitää vaan kokeilla.

      Varsinaisia UV-päivävoiteita herkälle sekaiholle (oletan että pintakuivalla iholla viittaat juuri sekaihoon) on hyvin vähän myös siksi että herkkä iho mielletään useimmiten kuivaksi ihotyypiksi. Ongelmana on siis sekaihoisen kannalta, että voiteet ovat kovin rasvaisia ja niissä voi olla tukkivia ainesosia.

      Jos löytää siis voiteen jossa on vähiten ärsyttäväksi tunnettuja kemiallisia UV-suojia, sekä sekaiholle sopiva kosteuttava koostumus, tuotteita on vähän ja ei, ne eivät ole edullisia.

      Käytän itse Avenen Hydrance-voiteita. Niissä on nimittäin UV-suojaton versio talveksi sekä sk20 versio kesäksi. Ja lisäksi versiot Light ja Rich, joista nuorelle sekaiholle sopii parhaiten tuo Light. Itse käytän talvella tuota rasvaisempaa Rich-voidetta, mutta en ole saanut siitä finnejä. Näitä myydään apteekissa, joten näistä saat näytteen, jotta voit kokeilla sopiiko sun herkälle iholle, ja mikä koostumus olisi paras. Tässä voiteessa on hieman hypohajustetta.

      Avenella ja La Roche Posaylla on myös apteekissa couperosavoiteet. Niiden päivävoiteissa on myös kertoimet. La Roche Posayn Rosaliac-voiteilla on allergiatunnus, joten pitäisi toimia herkällekin iholle. Avenen voidetta en voi suositella, sain itse siitä ihoärsytystä. Mutta jokaisen iho on persoonallinen, joten kannattaa pyytää näytteet, nämä voisivat siis sopiva varsinkin jos naamassa on couperosaa ja punoitusta. Muistaakensi kummatkin voiteet ovat hieman vihreitä, värin on tarkoitus peittää punaisuutta.

      Sitten apteekissa on sellainen kuin Isis Ruboril Expert sk50, ilmeisesti sävyttävä päivävoide. Tämäkin on couperosavoide. En ole itse käyttänyt, joten en osaa sanoa muuta.

      Vichyllä on pari sekaihon UV-päivävoidetta, jotka ovat miedosti hajustettuja, mainostetaan että sopivat herkällekin iholle: Aquali Thermal sk25 ja Idealia BB-voide sk25. Tuo BB-voide on siis sävytetty.

      Tavaratalokosmetiikassa Cliniquen tuotteissa on useampi suojakertoimellinen voide joka on hajustamaton. Mutta on vaikea sanoa miten sopivat herkälle iholle, ainoastaan Redness Solutions on couperosaiholle suunnattu, joten luulisi sen sopivan vähän herkälle ihollekin. Myös City Blockin pitäisi sopia herkälle iholle. Redness-voide taisi olla vihreän sävyinen, City block tavallinen sävytettävä voide.

      Mikään noista ei siis ole täysin ihanteellinen herkälle sekaiholle. En nyt muista muita Suomessa myytäviä, jotka olisivat yhtään varteenotettavia vaihtoehtoja.

      • hyppyhäntä

        Turhapa minun on enää mitään tuohon listä. Avenea kun itsekkin olisin aloittajalle ehdottanut. :)


      • zdsytryfryf
        hyppyhäntä kirjoitti:

        Turhapa minun on enää mitään tuohon listä. Avenea kun itsekkin olisin aloittajalle ehdottanut. :)

        Voisin vielä lisätä mahdolliseksi vaihtoehdoksi Paula's Choicen, jolta löytyy myös fysikaalisia suojia, jotka eivät ole sellaista rasvaista ja valkoista jankkia. Esim. sävytetty päivävoide Barely There Sheer Matte tint spf 30.


    • ei kertoimia ei

      Miksi ihosyövät lisääntyvät samaa tahtia kuin aurinkorasvojen käyttö?

      Syöpäjärjestöt muistuttavat, että aurinkovoiteet eivät suojaa ihosyövältä.

      Suomessa rekisteröidään nyt vuosittain jo yli 1300 uutta tapausta, kun 1980-luvulla niitä oli vain noin 400 vuodessa. Ja sitä ennen tuskin lainkaan, vaikka ihmiset ovat aina kaikki kesät olleet ulkona päivällä. Ennenvanhaan tehtiin ulkona töitä maalla koko päivä keväästä syksyyn. Miehet oli ilman paitaa, kun paidat olivat kuumia ja pitkähihasia.

      Aurinkorasvat ovat tulleet markkinoille vasta 80-luvun jälkeen.

      Minun lapsuudessa ja nuoruudessa 70-2000-luvulla kaikki oli aina koko kesän ulkona, niin aikuiset kuin lapsetkin. Se oli normaalia elämää. Syksyllä kaikki lapset oli ruskeita kuin piparit. Mitään rasvoja ei ollut. Lapset eivät edes saaneet kauniilla säällä koskaan olla sisällä leikkimässä. Itse vietin koko lapsuuteni kesät mökillä meren rannalla mummin luona. Joten eikun kaivamaan kaikki vaan niitä vanhoja kesäkuvia ja katsomaan kuinka ulkona oltiin ja oltiin ruskeita.

      Ja sitä ennen 50-70-luvuilla ihmiset oli pellolla ilman paitaa (miehet), eikä ihosyöpiä ollut lainkaan.

      "Vaatteiden lisäksi ihmiset turvautuvat auringolta suojautuakseen tietysti erilaisiin aurinkorasvoihin, jotka ovat eittämättä yksi nykyajan suurimmista vedätyksistä. Harva nimittäin tietää sen, että aurinkorasvojen käyttö lisää merkittävällä tavalla melanoomariskiä. Eli jos haluat välttyä melanoomalta, niin kannattaa jättää ne aurinkorasvat kauppaan. Lisäksi aurinkorasvojen sisältö on monesti varsin kyseenalaista tavaraa, jota en ainakaan itse suostuisi iholleni laittamaan."

      http://www.raikasweb.com/nauti-auringosta

      Farmaseutti: Aurinkorasva vaaraksi pienelle lapselle - Vaikutuksia kehitykseen ja kasvuun

      http://yle.fi/uutiset/aurinkorasva_vaaraksi_pienelle_lapselle_-_vaikutuksia_kehitykseen_ja_kasvuun/6724008

      "Väärä käsitys aurinkovoiteiden syöpää estävästä vaikutuksesta pysyy julkisuudessa rahanahneen aurinkovoideteollisuuden ja syöpäteollisuuden pelotellessa ihmisiä vuorotellen. Miten sopivasti sattuukaan, että nämä auringon mustamaalaajat unohtavat mainita, että lähimpänä päiväntasaajaa asuvilla ihmisillä on vähiten ihosyöpää. Sen sijaan kesän lähestyessä media pommittaa meitä päivittäin myyteillä, joiden mukaan auringon säteiltä suojautuminen suojaisi meitä jotenkin siltä ainoalta asialta, jonka auringonsäteet itse asiassa ehkäisevät, eli syövältä. Auringon UV-säteilyltä suojautuminen vaikuttaa dramaattisesti D-vitamiinin tuotantoomme, mikä johtaa korkeampaan kuolleisuuteen, sairauksiin ja mielenterveysongelmiin. Mikä ironisinta, aurinkovoiteet itsessään aiheuttavat syöpää."

      http://www.magneettimedia.com/on-aika-paivittaa-tietosi-aurinkovoiteiden-kaytosta/


      "Maailman paras stressilääke – pari sanaa auringosta

      Aurinko on tänä kesänä paistanut kotimaassa harvinaisen paljon – toivottavasti olet myös muistanut siitä nauttia. Aurinko on hyvinvoinnillesi yksi huikeimmista asioista, ja vieläpä täysin ilmainen. Jos alitajunnassasi on vielä pelko siitä, että aurinko olisi melanooman suurin syy, omaa käsitystään voi tarkastaa esimerkiksi tästä linkistä"

      http://samisundvik.com/2013/06/25/maailman-paras-stressilaake-pari-sanaa-auringosta/


      Harva aurinkovoide täysin turvallinen - iso osa jopa lisää ihosyövän riskiä

      http://www.terve.fi/ihosyopa/harva-aurinkovoide-taysin-turvallinen-iso-osa-jopa-lisaa-ihosyovan-riskia


      "Jos levitämme ihollemme aurinkorasvoja, häiritsemme tehokkaasti ihollamme tapahtuvaa D-vitamiinisynteesiä sekä muita iholla muodostuvia fotoreaktiivisia yhdisteitä. Mitä korkeampi on rasvan SPF-kerroin - sitä enemmän siinä on kemikaaleja. Kemikaalit häiritsevät kehon hormonitoimintaa ja ne saattavat mm. laukaista estrogeeniriippuvaisia syöpiä rinnoissa, kohdun limakalvossa ja eturauhasessa. Jos haluamme välittää ympäristöstämme ja syödä kaloja, niin huomioitava seikka on myös se, että aurinkorasvamme ja niiden sisältämät kemikaalit ajautuvat pesuvesien mukana vesistöihin, jotka voivat sitten vaikuttaa negatiivisesti kaloihin. Täältä voit lukea lisää aurinkovoiteiden haitoista."

      http://balanssi.blogspot.fi/2012/06/kuinka-valttaa-auringossa-palaminen.html

      • ei kertoimia ei

        Uima-allas saattaa tehdä aurinkorasvasta syöpäpommin!

        http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/51/

        Auringonvalon ja D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70 syöpätyyppiin. Toki melanooman riski lisääntyy auringossa kärvistellessä, mutta samalla kuitenkin useiden muiden syöpien riski pienenee. Melanooman kuolimisen riski 75 ikävuoteen mennessä on ~0,3%, kun taas kaikkien syöpien riski on yhteensä 9,65%. Tarvitsemme auringonvalosta UVB-säteitä, joiden avulla muodostamme ihollamme D-vitamiinia.

        Varmin tapa saada D-vitamiinia on ottaa aurinkoa keskipäivällä ja ilman rasvaa. Mutta vain sen verran, että ei pala. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.

        Iltalehti uutisoi äskettäin, että suomalaislapsilla on todettu murtumia ja jopa osteoporoosia, jotka ovat vältettävissä D-vitamiinia lisäämällä. Helsingin alueella tehdyn tutkimuksen mukaan jopa 99% helsinkiläisistä alakoululaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta. Iltalehdessä haastateltu ylilääkäri Raimo Rintala suosittelee 50µg D-vitamiinilisää lapsille.

        Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

        Possible 75% cancer mortality reduction with Vitamin D

        http://www.youtube.com/watch?v=9FMlQeH8RFA&feature=player_embedded

        New randomized controlled trial shows, omega-3s may protect against skin cancer!

        http://blog.vitamindcouncil.org/2013/03/11/new-randomized-controlled-trial-shows-omega-3s-may-protect-against-skin-cancer/

        Auringonvalo voi oikeasti suojata ihosyövältä!

        http://www.magneettimedia.com/auringonvalo-voi-oikeasti-suojata-ihosyovalta


      • Dalida

        "Suomessa rekisteröidään nyt vuosittain jo yli 1300 uutta tapausta, kun 1980-luvulla niitä oli vain noin 400 vuodessa. Ja sitä ennen tuskin lainkaan, vaikka ihmiset ovat aina kaikki kesät olleet ulkona päivällä. Ennenvanhaan tehtiin ulkona töitä maalla koko päivä keväästä syksyyn. Miehet oli ilman paitaa, kun paidat olivat kuumia ja pitkähihasia."

        Syövät Suomessa ovat lisääntynyeet juuri siksi että nuo ilman aurinkosuojaa ja paitaa auringossa kekkuloineet ovat saaneet sen ihosyövän!

        Ei se vuodessa kehity vaan yleistyy sitten yli 45-vuotiaana.


      • -dd-
        Dalida kirjoitti:

        "Suomessa rekisteröidään nyt vuosittain jo yli 1300 uutta tapausta, kun 1980-luvulla niitä oli vain noin 400 vuodessa. Ja sitä ennen tuskin lainkaan, vaikka ihmiset ovat aina kaikki kesät olleet ulkona päivällä. Ennenvanhaan tehtiin ulkona töitä maalla koko päivä keväästä syksyyn. Miehet oli ilman paitaa, kun paidat olivat kuumia ja pitkähihasia."

        Syövät Suomessa ovat lisääntynyeet juuri siksi että nuo ilman aurinkosuojaa ja paitaa auringossa kekkuloineet ovat saaneet sen ihosyövän!

        Ei se vuodessa kehity vaan yleistyy sitten yli 45-vuotiaana.

        Ja jatkan vielä, niitä ennen 1952 syöpään kuolleita ei tiedetä, koska ei ollut vielä syöpärekisteriä. Ennen 1930-lukua ei tutkimusta syövistä yleensäkään ollut, tauti tunnettiin huonosti, kuolinsyytä ei siis usein voitu varmistaa.

        Ennen tilastoja saattoi siis kuolla porukkaa syöpään, me vaan emme tiedä sitä. Lisäksi suomalaistenkin elinajanodote oli aika lyhyt noina muinaisina aikoina, sitä kun ei eletty pitkään, ei ehditty kuolla syöpään koska sodat tai kulkutaudit vei ennen sitä.

        Ennen vanhaan oli elämäntapakin erilainen. Ei ne miehet alasti kekkuloineet kuin kerran pari kesällä, ja nekin olivat vaan renkejä. Suurin osa pukeutui todella peittävästi, pidettiin pitkiä hihoja ja päähineitä. Mun isosisä ei koskaan käyttänyt edes lyhythihaista paitaa. Ei käyty etelässä lomilla lähes nakuna rannalla useamman kerran vuodessa.

        Suomessa ei aikaisemmin myöskään UV-indeksi ollut niin korkea kuin nyt. UV-indeksi on koko 2000-luvun noussut.

        Tietosi syövästä sekä kulttuurihistoriasta ovat todella puutteelliset.


      • sairaana lääkkeellä
        -dd- kirjoitti:

        Ja jatkan vielä, niitä ennen 1952 syöpään kuolleita ei tiedetä, koska ei ollut vielä syöpärekisteriä. Ennen 1930-lukua ei tutkimusta syövistä yleensäkään ollut, tauti tunnettiin huonosti, kuolinsyytä ei siis usein voitu varmistaa.

        Ennen tilastoja saattoi siis kuolla porukkaa syöpään, me vaan emme tiedä sitä. Lisäksi suomalaistenkin elinajanodote oli aika lyhyt noina muinaisina aikoina, sitä kun ei eletty pitkään, ei ehditty kuolla syöpään koska sodat tai kulkutaudit vei ennen sitä.

        Ennen vanhaan oli elämäntapakin erilainen. Ei ne miehet alasti kekkuloineet kuin kerran pari kesällä, ja nekin olivat vaan renkejä. Suurin osa pukeutui todella peittävästi, pidettiin pitkiä hihoja ja päähineitä. Mun isosisä ei koskaan käyttänyt edes lyhythihaista paitaa. Ei käyty etelässä lomilla lähes nakuna rannalla useamman kerran vuodessa.

        Suomessa ei aikaisemmin myöskään UV-indeksi ollut niin korkea kuin nyt. UV-indeksi on koko 2000-luvun noussut.

        Tietosi syövästä sekä kulttuurihistoriasta ovat todella puutteelliset.

        Puhutaan 80-luvusta ja 2014 luvusta.

        Joka kolmas suomalainen saa syövän.

        80-luvulla elettiin yhtä kaukan kuin nyt, lääkkeillä.


    • lumenea

      Lumenen sensitive touch-voide on aika jees. Sitä saa myös suojakertoimella.

      • alkuperäinen kysyjä

        Ja jos omaat couperosa ihon on pakko käyttää keväällä ja kesällä uv suojavoidetta jos ei haluu olla ravun punainen. Enkä tosiaankaan tarkoita ottavani aurinkoa vaan kuljen esim.koiran kanssa. Aika karseet ihot vanhuksilla jotka olleet 50luvulla ilman suojaa iho täynnä luomia joissa useimmissa jonkin asteinen syöpä. Tiedän yhden jonka poskeen syöpyi reikä luomessa olleesta syövästä ja arvaa se kipu mitä tämä nainen koki!


    • nolla..

      Talvella eli nyt UVB indeksi on tasan nolla

    • hyöty

      Julmetun pitkiä vastauksia täällä. Yksi hyväkin neuvo. Kirjoittakaa lyhemmin, jos haluatte että vastauksenne luetaan kokonaan.

    • Nivea

      Nivea anri-wrinkle päivävoide sisältää suojakertoimen 15...vai oliko se 20...käy Nivean tuotesivuilla tutustumassa.

      • Nivea

        siis anti-wrinkle...höh.


    • Herkkäihoinen

      Erisan suojaava kasvovoide. SK 15. Sopii herkälle iholle, kun ei sisällä hajusteita, väriaineita, parabeeneja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3300
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2862
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2686
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2638
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2514
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1813
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1757
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1630
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1476
    Aihe