Oulun rahoituksen laitos vs Vaasan rahoituksen laitos

Missä Rahoitusta

Olen tällä palstalla jo törmännytkin useaan eri keskusteluun, jotka ovat sivunneet osittain kysymykseni aihetta. Haluaisinkin nyt kuulla Vaasan tai Oulun rahoituksen laitoksella opiskelevien/valmistuneiden mielipiteitä laitosten ainevalikoimasta, opetuksen tasosta, viihtyvyydestä jne. Kummalla laitoksista on paremmat kurssit ajatellen rahoitusmarkkinoiden kenttää?(ei niinkään yritysrahoituksen kursseja). Tiedän jo, että Aalto tarjoaa "parhaimmat" mahdollisuudet opiskella rahoitusta, mutta haluaisinkin kuulla mielipiteet näistä kahdesta muusta laitoksesta. Kiitos kommenteista ja mielipiteistä jo etukäteen.

11

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdfsdf
    • 18 + 16

      http://www.taloustieteet.oulu.fi/

      "Oulun yliopiston taloustieteiden tiedekunta on AACSB-akkreditoitu kauppatieteellisen alan kansainvälinen tutkimus- ja koulutusyksikkö, Pohjois-Suomen kauppakorkeakoulu. AACSB International akkreditoi kauppakorkeakouluja, jotka täyttävät tiukat laatukriteerit. Maailmanlaajuisesti vain 5 % kauppakorkeakouluista on saavuttanut AACSB-akkreditoinnin."

      Mikäli haluat laadukkaaseen kauppakorkeaan, kannattaa miettiä Oulua. Mikäli haluat helposti sisään, suosittelen Vaasaa.

    • areer

      Mjaa, on se kumma, että keskustele menee melkein aina vänkäämiseksi "paremmuudesta" tai ikään kuin kiertäen ilmaistuna "laadusta".

      Edelliselle 18 16 nimimerkille nyt kuitenkin tiedoksi, että esimerkiksi Oulun tiedekunnan dekaani (ja professori) Petri Sahlström on "vaasalaistaustainen" - eli väitellyt Vaasassa ja toiminut siellä myös proffana:

      http://www.oulubusinessschool.fi/index.php?id=38&news_id=172&archive=2011

      Ymmärtääkseni Oulussa vaikuttaa useita muitakin vaasalaistaustaisia, esim. Petri Ahokangas (professori), Vesa Puhakka (professori) ja Juha-Pekka Kallunki (professori).

      En jaksa tutkia, montako proffaa siellä kaikkiaan on, mutta ainakin neljä (!) siis on vaasalaistaustaisia.

      Ihan myös tiedoksi, että niin suuresti ihaillun Aallon Puttosen Vesakin on Vaasassa väitellyt. Toisin sanoen Vaasan laitokselta on valmistunut väkeä, jotka toimivat nyt muilla laitoksilla - jopa siis käytännössä pyörittävät koko tiedekuntaa (Oulu).

      • location x3

        En nyt ymmärrä tätä sun pointtia tässä. Onko mielestäsi siis vaasa laadukkaampi koska sieltä on oulun professorit tullu?
        Vai
        Onko oulu laadukkaampi koska sinne vaasalaiset proffesorit menevät?

        Ja nimimerkille "missä rahoitusta": sinuna menisin sinne mikä on lähinnä. On turhaa päiväunelmointia kuvitella että yliopistollasi olisi enemmän väliä kuin omilla arvosanoillasi ja persoonallasi. Keskusteleppa perheesi ja kaveriesi kanssa asiasta. Tarvit kuitenkin taustatukesi opiskeluun (ja pääsykokeeseen!)


      • areer
        location x3 kirjoitti:

        En nyt ymmärrä tätä sun pointtia tässä. Onko mielestäsi siis vaasa laadukkaampi koska sieltä on oulun professorit tullu?
        Vai
        Onko oulu laadukkaampi koska sinne vaasalaiset proffesorit menevät?

        Ja nimimerkille "missä rahoitusta": sinuna menisin sinne mikä on lähinnä. On turhaa päiväunelmointia kuvitella että yliopistollasi olisi enemmän väliä kuin omilla arvosanoillasi ja persoonallasi. Keskusteleppa perheesi ja kaveriesi kanssa asiasta. Tarvit kuitenkin taustatukesi opiskeluun (ja pääsykokeeseen!)

        "Onko mielestäsi siis vaasa laadukkaampi koska sieltä on oulun professorit tullu? Vai Onko oulu laadukkaampi koska sinne vaasalaiset proffesorit menevät?"

        Pointtihan on oikeastaan se, että ihan hyviä ovat varmasti molemmat.

        Halusinpahan vain osoittaa nimimerkille 18 16, että Vaasasta on valmistunut varsin paljon pätevää väkeä, ja että itse asiassa kyseinen nimimerkki (mikäli hän opiskelee Oulussa), opiskelee ja tekee aikanaan gradunsa hyvinkin todennäköisesti jonkun vaasalaistaustaisen proffan alaisuudessa.

        "On turhaa päiväunelmointia kuvitella että yliopistollasi olisi enemmän väliä kuin omilla arvosanoillasi ja persoonallasi."

        Jep, olen tästä samaa mieltä kanssasi.


    • areer

      Jatketaas vielä. Näköjään myös Tuija Mainela (professori) on Vaasassa väitellyt.

      Jos nyt oikein laskin, niin Oulussa on 14 proffaa, ja näistä siis 5 on aikoinaan VY:ssä väitelleitä!

    • areer

      Ja kappas, Puttonenhan on siis Aallon rahoituksen laitoksen johtaja. Hänkin siis VY:ssä väitellyt.

      Minna Martikainen, myös VY:stä väitellyt, on nykyisin Hankenilla proffana. Tätä ennen oli Aallossa, LUT:ssa ja VY:ssä. Aikoinaan kauppakorkeassa toimi (myös VY:ssä väitellyt) Teppo Martikainen rahoituksen proffana. Väitteli Suomen nuorimpana rahoituksesta (lieneekö vielä alitettu ennätystä). Hän kuitenkin kuoli vuonna 2000.

      Että aika hyvin on näitä vaasalaistaustaisia.

    • ehdottomasti vaasaan

      Opiskelijakaupunkina Vaasa on mahtava! Pippaloita ja tapahtumia riittää niin paljon kun ikinä vaan jaksaa käydä, ja opetuksen taso on myös erittäin hyvä :)

    • tuhansien km maa

      Jos asut etelässä ja haluat käydä kotosallakin välillä niinkuin normaali opiskelija käy, ehdottomasti vaasa

      • ykkösluokassa

        Lento Oulu-Helsinki-Oulu maksaa about 60e ja lento kestää 45 min.


    • Tervetuloa!

      Oulu on loistava opiskelijakaupunki! Pelkästään yliopistolla opiskelijoita n. 14 000, AMK:ssa 8000 ja päälle DIAK, OAKK... Kyllä tällä porukalla saadaan keksittyä tekemistä: bileitä, tempauksia, kannanottoja, kisailuja, urheilutapahtumia, "urheilu"tapahtumia.. You name it!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe