MAAHANMUUTTAJAT

PUDASJÄRVINEN

Asioin 1-2 kertaa viikossa keskustaajamassa olevissa ruokakaupoissa. Silmiini on pistänyt lähes jokaisella kauppakäynnillä sama asia. Kylällä liikkuvista ja kaupoissa yhtäaikaa asioimassa olevista maahanmuuttajista, valtaosa puhuu taukoamatta kännykkään omalla kielellään,tai selaa älypuhelimestaan ilmeisesti internettiä. Kenelle ja mihin nämä soittelevat, ja ennen kaikkea kuka maksaa laskut? Ja millä rahalla heillä on varaa ostaa kalliit älypuhelimet? Ainakaan itsellä ei ole varaa tällaiseen puhelimen käyttämiseen, vaikka vielä toistaiseksi on saanut olla työelämässä. Lisäksi he ostavat silmiin pistävän paljon alkoholituotteita, niin ruokakaupasta kuin alkostakin. Kuinka hyvät päivärahat heillä oikein on, kun kestää tuolla tavalla törsätä, vaikka eivät tee minkäänlaista työpäivää. Paikallisetkin toki puhuvat puhelimeen ja ostavat alkoholia, mutta heistä ainakin suurin osa tienaa itse euronsa ja maksaa veronsa. Pitäisi siinä olla jonkinlaista valvontaa rahan ja tukien käytössä, että ne eivät mene viinaksiin ja kännykässä lätisemiseen. Ja mitenkä sitten suu pannaan kun valtion(veronmaksajien) maksamat tuet loppuu ja kunnan sosiaalihuollon pitää elättää nämä liiankin hyvin paikallisille tavoille oppineet. En yhtään ihmettele sitä, että paikallisista ihmisistä iso osa katsoo kyseisenlaista toimintaa karsaasti.

7

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmaiseksi aivan...☺

      PUDASJÄRVINEN


      Asioin 1-2 kertaa viikossa keskustaajamassa olevissa ruokakaupoissa. Silmiini on pistänyt lähes jokaisella kauppakäynnillä sama asia. Kylällä liikkuvista ja kaupoissa yhtäaikaa asioimassa olevista maahanmuuttajista, valtaosa puhuu taukoamatta kännykkään omalla kielellään,tai selaa älypuhelimestaan ilmeisesti internettiä. Kenelle ja mihin nämä soittelevat, ja ennen kaikkea kuka maksaa laskut?



      Etkö ymmärrä, että veronmaksajana sinäkin maksat kaiken mitä kuluttavat, näin se vaan on.

    • Yksi kustantajista

      Kyllä vastaanottokeskuksen henkilökunnalla tai jollain muulla taholla pitäisi olla valta valvoa, että mihin niitä avustus euroja käytetään. Tuskin ne on tarkoitettu pelkkään viihteeseen ja juopotteluun. Ja jos sitä rahaa riittää maahanmuuttajalla muiden menojen lisäksi vielä viinaankin, niin tuet on silloin liian suuria. Pitäisi sotaa ja huonoja oloja paenneelle riittää, että saa ruokaa ja katon päällensä! Vai ovatko sittenkin elintasopakolaisia?

      • juupajuupajuu1

        Kyllähän sen kaikesta näkee päivittäin, että on opetettu liian löysään rahaan heti alunpitäen.Rahaa on ja reilusti, paikallisille nuorille nauretaan, joilla ei ole yhtä hyvää puhelinta kuin heillä, jos ei ole rahaa, millä laittaa. Siihen on vastaus heiltä, että aina on rahaa....Kyllähän heidän kotouttamisessa varmaan moni muu asia olisi tärkeämpi kuin ylenmääräinen massi, jota heille pusketaan. Varmaan paikallisiin asukkaisiin, järjestöihin ja yleensä paikalliseen elämään tutustuminen olisi se isompi asia. Hehän ovat joka paikassa vain keskenään, ei sillä konstilla opita suomenkieltä eikä kulttuuria. Oman kantaväestön työttömiä syytetään, eteivät halua tehdä työtä, mutta eipä mamujakaa opeteta muulle kuin valmiille.


    • toinen kustantaja

      Paikallinen väestö jos hakee esim. toimeentuloturvaa, hakemuksessa pitää selvittää kaikki varat, myös säästöt ja kaikki omaisuus.
      Miksi näiltä maahanmuuttajilta ei vaadita samaa. Jos tilillä on rahaa, silloinhan tukea ei ole oikeus saada, pitää pärjätä omillaan kuten me paikkakuntalaisetkin.

      Vai ekö kaikki säännöt päde myös maahanmuuttajiin, ovat paremmassa asemassa mitä me paikkakuntalaiset.

      En ihmette miksi on maahamuutto vastaisuutta myös Pudasjärvellä. Kyllä siinä mieli katkeroituu jos ovatkin vain elintaso pakolaisia.

      Sodan jaloista köyhällä on vaikea lähteä kun ei ole rahaa, joten köyhät jää sinne ja rikkaat tulee tänne joilla olisi varaa kustantaa elämä täällä ihan itse, mutta käyttävät hyväksi yhteiskunnan tukeja eli meidän verorahoja. Ovat elintasopakolaisia.

      • paremmat geenit

        Niihin kannattaa satsata. Mamut eivät ole sisäsiittoisia luonnevikaisia kuten te,


      • NE ILKEE

        vaatia hienot puhelimet ja taulutelkkarit. Jos rahaa ei tipu alkavat heti sossun työntekijöitä kiljuun rasisteiksi. Sossulla on oikeus "harkinnanvaraiseen tukeen". Sitä harkintaa ei sovelleta paikallisiin tyhjätaskuihin, sehän ei toki ole syrjintää.


    • PäiviRäsä..

      Suomi on sitoutunut EU:n pakolaispolitiikkaan ja toteuttaa sitä vain ja ainoastaan määrällä, ei laadulla. Varsinaiset avuntarvitsijat jäävät asuinsijoilleen, ja leveän ja ilmaisen leivän äärelle pääsevät vain ne joilla on varaa. Näin tämä toimii. Ennen EU:ta Suomen pakolaispolitiikka oli järkevällä tasolla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      254
      2516
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1645
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1454
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1305
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1232
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1162
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      84
      1039
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      998
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      942
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      103
      896
    Aihe