Kuuskaistan liittymä, onko joku maksanut?

4 Gee

Verkko-osuuskunta Kuuskaista vetelee viimeisiään ja konkurssi häämöttää. Viimeinen epätoivoinen pelastusyritys, Keski-Suomen liiton ja Kepun Pekkarisen maineen pelastaminen, kuntien veronmaksajien älyttömällä lisärahoituksella ja riskillä kaatuu omaan mahdottomuutensa.

Maksoiko Keuruulla kukaan liittymämaksuja Kuuskaistalle ennakkoon?
Otan osaa, ne rahat meni Mopen pyllyyn.

79

3082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuulusko,näkyskö

      On Multialla ainakin nurkalle asti piuhaa,täytyy ottaa käyttöön omin luvin.voihan sitä yrittää tiirailla mitä näkyy "valokuidusta" naapuriin päin.he hee,,,

    • Valittajat pelastaa

      Keuruun kaupungin pelastajat tais olla nuo paljon parjatut valittajat säästö luokkaa 1 670 000,00 euroa. Tietysti rajaa meni ja menee asioiden valmisteluun sekä valittajille kampoihin laittamiseen, mutta ne summat taitavat olla pieniä.

    • En oikein tiedä mistä rautalangasta se malli pitäisi valokuidun kanssa vääntää, että se menisi perille, miten kusessa ollan parin vuoden päästä, jos sitä kuitua ei ala jonkun toimijan puolesta pukkaamaan. Nykyiset operaaattoreiden iänvanhat kuitunaruissa tuskin riittää kapasiteetti kunnolla edes LTE yhteyksien luomiseen Keuruun alueella ja HD TV on tulossa ym muuta mukavaa ja veikkaan, että se teräväpiirtotöllö ei tulevaisuudessa enää kauaa juokse normaalina radiolähettenä vaan kuitua pitkin.

      • Väärä arvio

        Kaikella kunnioituksella, ilman sarvia ja hampaita on todettava, että Kari Halkola esitti täysin väärän tilannearvion. Kuuskaista on tehnyt Keski-Suomessa 15:sta kunnan kanssa kuituverkon rakentamisurakan, mistä ei ole valitettu. Yhdessä kunnassa Keuruulla on valitettu päätöksestä. Kuuskaista on ottanut noilta 15:sta kunnalta miljoonia euroja avustusta ja siitä huolimatta, aivan itse, omilla urakoillaan, takonut itsensä konkurssikuntoon, ei siihen ole Keuruulaisilla valittajilla osuutta. Valittajat ovat toki estäneet, ettei Keuruun kaupunki ole ehtinyt polttaa miljoonia euroja tuossa sopassa.


    • realismia

      Olihan se täysin suuruudenhullu suunnitelma vetää valokuitu jokaiseen mummonmökkiin.

    • Elisa veti jo kuidut

      Elisa on kaivanut Keuruulla uudet valokaapelinsa mastoille aikapäivää sitten omilla rahoillaan. Haja-asutusalueilla riittää kusoa per lärvi 800MHz:in taajuudella operoidessa enemmän kuin tarpeeksi vuoden päästä.

      Netflixit ja muut typeryydet kannattaa unohtaa ja laittaa lautanen katolle niin näkyypähän muutama tuhat kanavaa ja kaistaa riittää.

      Ihan valopäitten homma tuon valokaapelin kaivaminen Multian tai Keuruun korpien kivikoihin. Kyllä ainakin tämän kerran sepi ja kumppanit tekivät hatun noston arvoisen (= 2 000 000 euron) valituksen, tänks!

      • Se on muuten nopeutunut ainakin Haapamäellä tuo mobiiliverkko, sillä 3G tyrkkää tulemaan tuossa 7m paikkeilla vauhtia ainakin läppärin GlobeTrotter- mobiilikorttiin.
        4G:n voi vielä unohtaa, koska se nyt saatavilla oleva dualcarrier jota kaupataan 4G yhteytenä ei ole likimainkaan LTE yhteyden vauhdista. Netflix muuten taitaa näkyä perus HD laadulla kyllä ihan 3g yhteydelläkin, ettei siihen mitään sinänsä satelliittipakettia tarvitse. Se on taas sitten eri asia, kuka siitä palvelusta viitsii maksaa, kun se koko firman tarjonta ei ole mikään kovin kaksinen ;)
        Vaan se pitää muistaa, että kun se mastoille kaivettu ja sieltä mobiiliyhteytenä jaettu kuitu ei nyt ole sama asia, kuin raskaanpaan käyttöön tehty kiinteä kuituyhteys, ne kun menee auttamatta aina nuo mastot tukkoon käytön lisääntyessä. Niin se on aina ollut ja tulee aina olemaan, ei operaattorit sijoita johonkin Keuruun ympäristöön mitään suuria investointeja tukiasemiinsa.


      • Murtomäkinen
        kari_halkola kirjoitti:

        Se on muuten nopeutunut ainakin Haapamäellä tuo mobiiliverkko, sillä 3G tyrkkää tulemaan tuossa 7m paikkeilla vauhtia ainakin läppärin GlobeTrotter- mobiilikorttiin.
        4G:n voi vielä unohtaa, koska se nyt saatavilla oleva dualcarrier jota kaupataan 4G yhteytenä ei ole likimainkaan LTE yhteyden vauhdista. Netflix muuten taitaa näkyä perus HD laadulla kyllä ihan 3g yhteydelläkin, ettei siihen mitään sinänsä satelliittipakettia tarvitse. Se on taas sitten eri asia, kuka siitä palvelusta viitsii maksaa, kun se koko firman tarjonta ei ole mikään kovin kaksinen ;)
        Vaan se pitää muistaa, että kun se mastoille kaivettu ja sieltä mobiiliyhteytenä jaettu kuitu ei nyt ole sama asia, kuin raskaanpaan käyttöön tehty kiinteä kuituyhteys, ne kun menee auttamatta aina nuo mastot tukkoon käytön lisääntyessä. Niin se on aina ollut ja tulee aina olemaan, ei operaattorit sijoita johonkin Keuruun ympäristöön mitään suuria investointeja tukiasemiinsa.

        Mastojen toiminnan osalta Halkola puhuu asiaa. Yhteyden pullonkaula on maston ja kannettavan tietokoneen välissä, vaikka mastolle olisi valokuitukaapeli vedettykin.


      • Murtomäkinen kirjoitti:

        Mastojen toiminnan osalta Halkola puhuu asiaa. Yhteyden pullonkaula on maston ja kannettavan tietokoneen välissä, vaikka mastolle olisi valokuitukaapeli vedettykin.

        Siis nythän mulla on jo tovin ollut käytössä saunalahden 3G yhteys, kun tuli mittari täyteen Soneran "8M" räkivää naruyhteyttä. Vauhtia on suurinpiirtein sen 6 ja 8 M välillä ja upload on noin 1,5-2M. Soneralla sen 8M vauhti käytännössä oli noin 4-6 megaa ja upload reilusti alle megan. Siinä narukaistassa oli vielä ihme viivettä, eli jäi jauhamaan "tyhjää" tiedä sitten oliko Soneran DSN:t tai proxyt sekaisin, mutta kuitenkin. Ja se hinta oli jotain ihan sikamasita, sillä teoriassa 21M asti vauhtia antava mobiililiittymä maksaa noin 14e kuussa ja Soneran naru oli muistaakseni jossain 40e korvilla. Melkoinen ero kilohinnalla. Samalla rahalla on nyt käytössä kaksi yhteyttä itsellä, eli luurissa puhepaketteineen ja toinen mobiilikortissa.
        Ainut ongelma on heittelevä signaalitaso ja juuri tuosta yllä mainitusta kuormasta tukkoon menevä alimitoitettu masto, mutta kun sitä vertaa tuohon välillä tunti tolkulla pimeänä olleeseen Soneran naruun, niin parempi näin.
        Toivossa on hyvä elää, että LTE toisi tullessaan lisää mastokapasiteettia, mutta suuresti epäilen..ja toinen mikä tuossa uudessa kuidussa tule mieleen, on se, että jos se menee kuntien rahoituksella ja sen kauppaaminen annetaan tälle kermat päältä kuorivalle ruotsalaisvetoiselle operaattorille, niin sotku on valmis.
        Se kun Sonera on tunnetusti ollut ainakin aiemmin täysi sika silloin kun sen firman pitää vuokrata verkkoa muille operaattoreille, muilta e kyllä taas sopisi sitten saada lähes ilmaiseksi.


    • Karstulasta kuuluu

      Kannatta lukea Karstulalaisten kommentit asiasta, on muuten faktaa...

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11758412

      "" Menikö manit tuhkana tuulee?"

      Ei toki. Eivät sijoittamanne rahat toki tuuleen ole lentäneet, niille rahoillenne vaan on löytynyt aivan uusi omistaja! Malttia vaan vaurastumiseenne, kyllä se siitä sitten."

      • Niinpä niinpä

        Vaurastuu kuka vaurastuu, ei ainakaan liittymän maksaja. Karstulassa on näköjään laajemmin herätty todellisuuteen.


    • Vastustusta on

      Vastarintaa on havaittavissa Kuuskaistan pelastajan uuden maakunnallisen verkkoyhtiön perustajakunnissa, Karstula, Kyyjärvi, Saarijärvi, Petäjävesi...
      Kaikkien yksimielistä päätöstä ei taida tulla, joten verkko-osuuskunta Kuuskaistan tarina on silloin konkurssipesän selvittämistä vailla.

      Ja sitä selvittämistä piisaa

      • saarijärveltä

        Eikö kilpailulakikin sano että kaistatarjouksia pitää olla enemmän kuin yksi? Nyt tulee kuuskaistasta päättäneet asettaa tutkimuksen alle...selvä virkavirhehän tuo on ja siitä pitää ehdottomasti antaa tuomio. Verorahojen väärinkäyttö.entä pikkukuntien päättäjät kun nielaisivat keskisuomen liiton ovelan tempun ja perustivat kuntien omistaman yhtiön, joka nyt kerjää joka tönöä liittymään verkkoon. On jaettu postilaatikoihin 1600 euron tarjouksia. Onko Kvv vielä pinnalla? Ei huolta, kunnat ovat menneet verorahoilla takamaan yhtiötä ja verorahoilla tietenkin. Huh


    • älyhoi!

      Parisen vuotta sitten Keuruun kaupunginvaltuusto päätti osallistua Kuuskaistan hankkeisiin noin 1.7 milj. euron avustuksella ja 5,3 milj. euron lainatakauksella. Onneksi Lampisen Seppo valitti tuosta mielettömästä päätöksesta. Valitus on edelleen KHO:n ratkaistavana. Onpahan kuitenkin säästytty miljoonien menetyksiltä. Valveutuneet kuntalaiset saavat näitä töppäyksiä estettyä, mutta kuitenkin virkamiehet ja poliittiset päättäjät paheksuvat, että valitukset aiheuttavat työtä ja kustannuksia. Kaikki kunnia Sepille!!

      • Kiitos ja kunnia

        myös valituksen toiselle osapuolelle, Heinosen Tuomakselle


      • Sehän ei tietenkään ole käynyt mielessä, että Kuuskaistan talous ei olisi tuossa tilassa, jos mm. juuri nämä lainataakuut ja muut rahoitukset olisi olleet kunnossa ilman valituksia. Syy kuuskaistan ahdinkoonhan Finveran hylkäämä 11 miljoonan rahoituspäätös, joka johtui 5 - 7 miljoonan kassavajeesta. Hauskasti näyttää juuri Keuruun osuudelle? Siitä voi kukin hetken miettiä, kannattaako tässä kohtaa taputella valittajia selkään....ja päätellä mikä se summa summarum oikein tuosta valituksesta lopulta olikaan.


    • Luulo vai tieto

      Mitä kuuskaistan kaatumiseen vaikuttavat Keuruun avustukset, takaukset ja valitukset?
      Ei pitäisi vaikuttaa yhtään mitään, koska Keuruulla ei ole tehty muuta kuin kerjätty rahaa ja rahastettu olemattomilla ja tulemattomilla liittymillä, oikeita töitä ei ole tehty lapion piston vertaa . Kuuskaista on ajautunut urakoissaan ahdinkoon jo 15 muussa keski-Suomen kunnassa ennen keuruuta. Keuruulaisetko olisi muka maksaneet Kuuskaistan muualla tulleet tappiot?

      Syy tähän kaikkeen sotkuun on se, että Kuuskaista lähti hankkeeseen soitellen sotaan, touhuamaan ja rakentamaan ennen kuin koko rahoitus oli olemassa, ilman omaa rahaa. Omarahoitusosuus kun puuttui, mikä oli muun rahoituksen edellytys, ei rahoitusta myöntänyt Finverakaan.

      Finveralla on toiminnalleen säännöt. Kuviteltiinko että rahoituspäätös Kuuskaistalle voisi olla muista rahoituksista poikkeava, vaikka poliittisen merkkihenkilön painostuksesta, kuten Pekkarisen?
      Finvera myös tutkii hankkeiden taloudellisen menestymismahdollisuuden, jos koko yhtälö ei toimi ei tipu rahaakaan, vaikka omarahoitusosuus olisikin kunnossa. Päätöksiä ei tehdä luulon, alapään kosteuden tai kutinan perusteella, kuten kunnissa usein tehdään.

      • Niin että mm. se valitus, joka teki sen 7 miljoonan loven Kuuskaistan laskettuun budjettiin ei vaikuttanut millään muotoa asiaa, kun juuri tuon luokan summa puuttui, että Finvera olisi tehnyt myönteisen päätöksen. Jepjep.
        VT23 tarvitsee selkeästi tämän talven jäljilta remonttia, nyt äkkiä valittamaan jo valmiiksi johonkin, ettei siihen vaan mene latiakasn rahaa ja heti sen perään tänne taputtamaan toisiaan selkään, miten hyvin säästyikään veronmaksajien varoja...
        Tuolla kulkee hiekkateitä joita pitkin voi hyvin ajella... :D


      • tyhmyys oratorio
        kari_halkola kirjoitti:

        Niin että mm. se valitus, joka teki sen 7 miljoonan loven Kuuskaistan laskettuun budjettiin ei vaikuttanut millään muotoa asiaa, kun juuri tuon luokan summa puuttui, että Finvera olisi tehnyt myönteisen päätöksen. Jepjep.
        VT23 tarvitsee selkeästi tämän talven jäljilta remonttia, nyt äkkiä valittamaan jo valmiiksi johonkin, ettei siihen vaan mene latiakasn rahaa ja heti sen perään tänne taputtamaan toisiaan selkään, miten hyvin säästyikään veronmaksajien varoja...
        Tuolla kulkee hiekkateitä joita pitkin voi hyvin ajella... :D

        Uutiset kertoi, että Petäjävedellä pidetään oikein kunnon loppaus- ja aivopesupirskeet lasikaistan edistämiseksi ja saamiseksi.

        Eikä niin pientäkään. Hevosmiesten tietotoimisto tietää, että yleisöksi sinne on kutsuttu Keski-Suomen kuntien valtuutetut ja hallituksen jäsenet.

        Siitähän tulee 300 - 400 henkilöä, jos kaikki linja-auton kynnykselle kykenevät lähtee. Viitasaareltakin tulisi kaksi linja-autollista ja edestakainen matka ainakin 300 km.

        Tilaisuus on salainen. Mielenkiintoista nähdä, ketkä tulevat olemaan pää- lopparit, käskijät ja kurut.

        Nyt sitten kokeillaan vanhaa menetelmää, että "joukossa tyhmyys tiivistyy"


      • Kuulolla ollaan
        tyhmyys oratorio kirjoitti:

        Uutiset kertoi, että Petäjävedellä pidetään oikein kunnon loppaus- ja aivopesupirskeet lasikaistan edistämiseksi ja saamiseksi.

        Eikä niin pientäkään. Hevosmiesten tietotoimisto tietää, että yleisöksi sinne on kutsuttu Keski-Suomen kuntien valtuutetut ja hallituksen jäsenet.

        Siitähän tulee 300 - 400 henkilöä, jos kaikki linja-auton kynnykselle kykenevät lähtee. Viitasaareltakin tulisi kaksi linja-autollista ja edestakainen matka ainakin 300 km.

        Tilaisuus on salainen. Mielenkiintoista nähdä, ketkä tulevat olemaan pää- lopparit, käskijät ja kurut.

        Nyt sitten kokeillaan vanhaa menetelmää, että "joukossa tyhmyys tiivistyy"

        Totta turiset.


      • puuhastelua
        Kuulolla ollaan kirjoitti:

        Totta turiset.

        Mielenkiintoista.


    • Kultti

      Kuuskaista-uskonto alkaa olla verrattavissa Wincapitaan. Määrätty herätyksen kokenut porukka uskoo edelleen että Kuuskaista herää vielä koomastaan.
      Ei ole pitkä aika kun vielä jotkut Wincapita-uskolliset julistivat, että rahantekoautomaatti herää ja jatkaa rahantekoa. Yhteistä on että kun joku keksii toisia silmään pissatakseen hyvän valeen, niin joukko herätyksen saaneita uskoo ja jatkaa sitä. Vale saa siivet ja paisuu. Lopputulos tulee olemaan yhtenäinen, Yksille tempputalo ja käräjäsali toisille.

      • lellimassu

        Se kyllä ompi ihan pakollinen olla.jos laitamma televiision,näkkee naapurit antennin ja haukkuuvat pakanoiks.olisi se niin soma yön tuntehina kahtella kaikkee opettavaista netistä äiteen kanssa kahen.hyviä dokumenttija vaikka ihimisen lissääntymisestä.mitenkä tätä muaseutua muuten asutat jos ei oo tietova?


    • Salainen ilta

      Salainen laajakaistan junttausilta tänään Petäjävedellä. Valikoitu kutsulista, siitä se hyvä tulee ja rahat menee.

      • Salaista hys hys

        Tåmän aamun KSML:ssä oli Sirniön antama raportti tilaisuudesta. Hyvä henki ja yksimielistä porukkaa. Mutta mistä?


      • Näkemyseroja
        Salaista hys hys kirjoitti:

        Tåmän aamun KSML:ssä oli Sirniön antama raportti tilaisuudesta. Hyvä henki ja yksimielistä porukkaa. Mutta mistä?

        Läsnäolevalta kuultua. Tilaisuuteen valitut osallistujat eivät olleet lainkaan niin sopuisia ja yksimielisiä, kuin mitä KSML uutisoi. Ei lehti tietenkään valehtele, mutta toimittajalla on vain eri näkemys.


    • Hyshys_kaista

      Tässäpä mielipide kerrottuna Karstulan palstalla, kiitoksi kirjoittajalla kuka lieneekin:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11758412/#comment-65868169

      Tuo suunniteltu kuntien ja kaupunkien omistama verkkoyhtiö on sitten se vihoviimeinen tikki.

      Jos tuohon hullutukseen lähdetään niin onpahan tulevaisuudessa lapsillamme ja myös meillä eläkeläisillä maksamista (jos eivät ole muuttaneet verohelvettiä karkuun etelä-suomeen).

      • "4G-verkko pitää kyllä huolen, että asiakkaat Kuuskaista verkkoon ovat häviävä luonnon vara"
        Niin että mitenkä??? Siinä ei tule riittämään mastojen kapasiteetti edes peräkylän hiljaisemmassa kolkassa jos sen ottaa joka asukas. Tätä mallia on jo kokeiltu 3G:n kanssa, kun operaattorit myi mobiiliyhteyksiä "laajakaistankorvaajana" mastonsa tukkeeseen. Fakta on se, etä ne mastot joissa on reilummin soluja tulee aina kaupunkien keskusta-alueiden tuntumaan, taajamien ulkopuolelle tulee huomattavasti vähemmän kapasiteettia. Kusessa ollaan ilman kuitua. Ja se tulee maksamaan lieveilmiöinä pitkässä kantimessa paljon enemmän, kuin itse valonarun rakentaminen. Kas kun pelkästään netin eri palvelut muuttuu aina sitä mukaa raskaammiksi, mitä suurempi nopeus on tarjolla maailman suurissa kaupungeissa, peräkyliä kun ei kukaan laske suunittlussa mukaan saako niitä palveluja auki vai ei.


      • lankapuhelin kuntiin
        kari_halkola kirjoitti:

        "4G-verkko pitää kyllä huolen, että asiakkaat Kuuskaista verkkoon ovat häviävä luonnon vara"
        Niin että mitenkä??? Siinä ei tule riittämään mastojen kapasiteetti edes peräkylän hiljaisemmassa kolkassa jos sen ottaa joka asukas. Tätä mallia on jo kokeiltu 3G:n kanssa, kun operaattorit myi mobiiliyhteyksiä "laajakaistankorvaajana" mastonsa tukkeeseen. Fakta on se, etä ne mastot joissa on reilummin soluja tulee aina kaupunkien keskusta-alueiden tuntumaan, taajamien ulkopuolelle tulee huomattavasti vähemmän kapasiteettia. Kusessa ollaan ilman kuitua. Ja se tulee maksamaan lieveilmiöinä pitkässä kantimessa paljon enemmän, kuin itse valonarun rakentaminen. Kas kun pelkästään netin eri palvelut muuttuu aina sitä mukaa raskaammiksi, mitä suurempi nopeus on tarjolla maailman suurissa kaupungeissa, peräkyliä kun ei kukaan laske suunittlussa mukaan saako niitä palveluja auki vai ei.

        Niin sitä 1990-luvullakin kirkonkylien viisaat todisteli, että ei sillä gsm:llä mitenkään pärjää muaseudulla. Lankalinja se pitää olla kaikille.

        - periaatteessa TV singnaali on ollut laajakaistasinglaali analogisena.
        Onhan se kuvasignaali kulkenut luotettavasti kaikkialla niemiin ja notkoihin aina 1950-luvun lopulta Suomessakin.

        - TV-signaali digitalisoitiin 2000-luvulla, jolloin kaistaan mahtuu todella paljon "aikuisviihdettäkin"

        - 3G on puhepohjainen signaali, johon on liitetty dataliikenneominaisuus. Olympialaiset ja F-1 näkyy 3G verkossakin kevyesti. Eipä taida olla montaa asiaa, mitä tavallinen nettikäyttäjä ei voisi hoitaa 3G verkossa.

        -4G on rakennettu ensisijaisesi Datapohjaiseksi, johon on liitetty myös puhe liikennöinti

        -5 G on edelleen vahvempi datapohjainen ratkaisu.

        -4G ja 5G:n kaistojen taajuus 700 - 800 MHz on jo lähellä TV kaistojen taajuutta, joiden singnaali taipuu ilmakehässä maankuoren mukaisesti. Yhden antennin peittoalue on silloin iso kuten TV signaalin. Gsm signaalit, kuten 3G ei taivu, joten se tarvitsee lähes "näköyhteyden.

        http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288638379035.html


      • Puutyöläinen
        lankapuhelin kuntiin kirjoitti:

        Niin sitä 1990-luvullakin kirkonkylien viisaat todisteli, että ei sillä gsm:llä mitenkään pärjää muaseudulla. Lankalinja se pitää olla kaikille.

        - periaatteessa TV singnaali on ollut laajakaistasinglaali analogisena.
        Onhan se kuvasignaali kulkenut luotettavasti kaikkialla niemiin ja notkoihin aina 1950-luvun lopulta Suomessakin.

        - TV-signaali digitalisoitiin 2000-luvulla, jolloin kaistaan mahtuu todella paljon "aikuisviihdettäkin"

        - 3G on puhepohjainen signaali, johon on liitetty dataliikenneominaisuus. Olympialaiset ja F-1 näkyy 3G verkossakin kevyesti. Eipä taida olla montaa asiaa, mitä tavallinen nettikäyttäjä ei voisi hoitaa 3G verkossa.

        -4G on rakennettu ensisijaisesi Datapohjaiseksi, johon on liitetty myös puhe liikennöinti

        -5 G on edelleen vahvempi datapohjainen ratkaisu.

        -4G ja 5G:n kaistojen taajuus 700 - 800 MHz on jo lähellä TV kaistojen taajuutta, joiden singnaali taipuu ilmakehässä maankuoren mukaisesti. Yhden antennin peittoalue on silloin iso kuten TV signaalin. Gsm signaalit, kuten 3G ei taivu, joten se tarvitsee lähes "näköyhteyden.

        http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288638379035.html

        No mites se Viitasaaren lasikaistan lobbing 28.1.2014.

        Oliskos henki hyvä va haisiko?


      • Valokuitun kokennu
        Puutyöläinen kirjoitti:

        No mites se Viitasaaren lasikaistan lobbing 28.1.2014.

        Oliskos henki hyvä va haisiko?

        Kyllä mie tiedän sen valokuitun.

        Viime kesänä oli vatsa viikosta toiseen kuralla ja pönötti.
        laittoivat sitten keskussaisraalaan tutkittavaksi.

        Lääkäri sanoi, että tekevät sellaisen tutkimuksen että tunkevat sellaisen valokuitun peräaukosta suoleen ja vatsaan ja katsovat sillä, missä kunnossa sisältä ollaan.

        No ei se miltään tuntunnu. Ilmaa ainakin jostain tuli vatsaan kun pöhötys lisääntyi ja tuli täysi olo kuin ilmapallolla, pelkäsin että paukahtaa

        aikansa tiirailtuaan lääkäri sanoi, että ei erityistä sisäkaluissa vaikka on niin vanha immeinen.

        se laitto mut wessaan, koska ilmaa tuli rutosti ulos ja pitkään.

        No voe hessus kun pieretti enemmän kuin hevosta ja pitkän aikaa. Haukoin vain henkeä ja koko koppi törisi kuin torvella olisi puhallettu rumpun sisällä.

        Sain lääkettä mukaan ja taksilla ajoivat taas Multialle kuin toivatkin eikä maksannu mitään.

        Että on se hyvä olla noita valokuituja ja vaikka vähän lissääkin varastossa hätätapauksia varalta


      • Valokuitun kokennu kirjoitti:

        Kyllä mie tiedän sen valokuitun.

        Viime kesänä oli vatsa viikosta toiseen kuralla ja pönötti.
        laittoivat sitten keskussaisraalaan tutkittavaksi.

        Lääkäri sanoi, että tekevät sellaisen tutkimuksen että tunkevat sellaisen valokuitun peräaukosta suoleen ja vatsaan ja katsovat sillä, missä kunnossa sisältä ollaan.

        No ei se miltään tuntunnu. Ilmaa ainakin jostain tuli vatsaan kun pöhötys lisääntyi ja tuli täysi olo kuin ilmapallolla, pelkäsin että paukahtaa

        aikansa tiirailtuaan lääkäri sanoi, että ei erityistä sisäkaluissa vaikka on niin vanha immeinen.

        se laitto mut wessaan, koska ilmaa tuli rutosti ulos ja pitkään.

        No voe hessus kun pieretti enemmän kuin hevosta ja pitkän aikaa. Haukoin vain henkeä ja koko koppi törisi kuin torvella olisi puhallettu rumpun sisällä.

        Sain lääkettä mukaan ja taksilla ajoivat taas Multialle kuin toivatkin eikä maksannu mitään.

        Että on se hyvä olla noita valokuituja ja vaikka vähän lissääkin varastossa hätätapauksia varalta

        No nythän sieltä tulikin melkoista legendaa, ei oikein nyt uppoa moinen yllä esitetty signaalinkulku uhf alueella ihan ainakaan yleisluokan lisenssin omaavalle radioamatöörille ;)
        Tropokelit, aurora ym muut "siviililiikenteessä" radiohäiriöiksi tulkittavat heijjastavat efektit on toki erikseen, mutta muuten niin, ei nyt mennyt sinnepäinkään.
        Nuo 700-800 Mhz taajuudet ei taivu kyllä mitenkään päin ilmakehässä vaan kulkevat tasan suoraan. Se aallonpituus on parikymmentä senttiä ja kaikki hiukankin suuremmat esteet heikentävät signaalia huomattavasti.
        Antennin peittoalue ei nyt ole ihan se mikä tekee jostain signaalista yhtä hyvän kuin televisiosignaali. Saman matkan saavuttamiseen tarvitsee saman kantoaaltotehon ja koska kysessä on dublex liikenne, tarvitsee se sama teho olla myös siinä 4g päätteessä. Ei taida ihan mahtua taskuun kännykkä, saati pöydälle mokkula jossa on joku 5 kW lineaarinen lähetysvahvistin intekroituna.


      • kari_halkola kirjoitti:

        No nythän sieltä tulikin melkoista legendaa, ei oikein nyt uppoa moinen yllä esitetty signaalinkulku uhf alueella ihan ainakaan yleisluokan lisenssin omaavalle radioamatöörille ;)
        Tropokelit, aurora ym muut "siviililiikenteessä" radiohäiriöiksi tulkittavat heijjastavat efektit on toki erikseen, mutta muuten niin, ei nyt mennyt sinnepäinkään.
        Nuo 700-800 Mhz taajuudet ei taivu kyllä mitenkään päin ilmakehässä vaan kulkevat tasan suoraan. Se aallonpituus on parikymmentä senttiä ja kaikki hiukankin suuremmat esteet heikentävät signaalia huomattavasti.
        Antennin peittoalue ei nyt ole ihan se mikä tekee jostain signaalista yhtä hyvän kuin televisiosignaali. Saman matkan saavuttamiseen tarvitsee saman kantoaaltotehon ja koska kysessä on dublex liikenne, tarvitsee se sama teho olla myös siinä 4g päätteessä. Ei taida ihan mahtua taskuun kännykkä, saati pöydälle mokkula jossa on joku 5 kW lineaarinen lähetysvahvistin intekroituna.

        Jäi tuosta vielä yksi juttu pois.
        Se 3G toimii usein maaseudulla 2100 mhz sijaaan 900mhz verkossa.
        Käytännössä 900mhz signaalin eteneminen on ihan samanlaista kuin tuossa 700-800 alueella, aallonpituus ja eteneminen ei siitä juuri suuresti vielä muutu ;)


      • asiat esiin

    • hämmästynyt

      On tuo valokuitu monipuolinen keksintö

    • Korttitalo nimeltä

      Kuuskaista romahtaa.

      • Bittinen

        Joo parin vuoden päästä vanha jutska ei tarvetta viritellä noita kaistoja.


    • lopputili.

      Syyllisten etsiminen ei auta ketään, eikä mitään. Ikävää on se, että hyväuskoisten ihmisten maksamat rahat menivät hukkaan. Tarkoitus varmaan oli hyvä ja siitä syystä tämä yritys pelastaa, mitä pelastettavissa olisi, onkin käynnissä.
      Painostakaa nyt jokainen äänestämäänne kansanedustajaa ja kovasti. Miksi he palkkoja nostavat, jos eivät kuntalaisten ongelmille vaivaudu korvaansa lotkauttamaan.

    • Kuntalaisten oma

      ongelma on se, että lähdetään paikallisesti toteuttamaan mittakaavaltaan järjetöntä hanketta ja valittiin valehteleva sekä epäluotettava yhteystyökunppani. Turha siinä on lähteä kansanedustasjia painostamaan ja jahtaamaan. Paikallisten kiihkoilijoiden on parasta katsoa itse omaan peiliinsä ja tehdä siitä johtopäätökset.

      Muutaman henkilön olisi parasta luopua oma-aloitteisesti Kaupunginhallituksen ja puheenjohtajiston paikasta.

      Lisärahan lapiominen näihin raunioihin on lopetettava ensimmäisenä.

    • ei edes pala?

      taisi käydä, kuin multian kuuluisan keittiön, paitsi että yksityiset köyhätkin menettivät rahansa virheellisen mainonnan tähden.
      Maajussit ja "yrittäjät" ehkä saavat joskus nuo rahansa takaisin liiketoiminnan kuluina, mutta aikaa siihenkin menee vuosia. Kesämökkiläinen ja työläinen, eläkelläinen ym. ei ikinä saa korvausta.
      Sytytyslankako kaapelin päähän?

      • lex t eppo

        KSML tänään.Selvitysmies sirniö näyttää alkavan muokata jo kuntalakia mieleisekseen.


      • Kuntajohtaja ulkona
        lex t eppo kirjoitti:

        KSML tänään.Selvitysmies sirniö näyttää alkavan muokata jo kuntalakia mieleisekseen.

        Mielenkiintoista nähdä, löytyykö Keski-Suomesta yhtään itsenäisesti ajattelevaa ja rohkea kuntaa, joka ei alistu Sirniön raivopäiseen junttaukseen Kuuskaistan konkurssista pelastamiseksi kuntien veronmaksajien rahoilla ja lastenlastemmekin sitomiseen veronmaksajina 40 vuodeksi heidän lainojaan.

        Sirniön hallintotapa on jo paljon totalitäärisempi ja törkeämpi kun konsanaan Ukrainan ja arabikevät maiden.

        Varsinaiset kuntien asiat ja pahatkin ongelmat ovat nyt jääneet jo yli kolmeksi vuodeksi sivuseikaksi tämän yhden asian miehen raivorypistyksen vuoksi.

        On kyllä huikea rypistys siirtää kunnan veronmaksajat ja kunnat vuosikymmeniksi pienen yksityisen piirin maksaviksi lypsylehmksi.

        Kuntalakien mukaan tietoliikenne business ei ole kunnan ensisijainen-, toissijainen-, kolmassijainen jne lakisääteinen tehtävä.


    • Puhukaa joulupukille

      Milläs oikeudella Kuuskaistan puuhamiehet tulevat tyhjän pussin kanssa kuntiin kerjuulle, kun ovat ryssineet omat liiketoimensa konkurssikelpoiseksi.

      Keski-Suomen liiton kilpailutukseen on aivan ilmeisesti annettu vääriä tietoja Kuuskaistan toimesta.

      Laki "Laajakaista kaikille" edellyttää, että 34% investoinnista tuon yritys ja 33 % kunta ja loppu tukea. Missäs nämä Kuuskaistan investointi rahat on. Pitäisikö kuntien rahoittaa ja taata vähintään 67 - 90 %, eli Kuuskaistankin velvoite.

      Onko se Suomessa yleinen käytäntö, että kunnat antaa sietten rahaa, kun hyvät veljet on ajanut busineksensa kiville?


      Lainaus keski-Suomi yleistä ketjusta

      "Osia Kuuskaistan kirjeestä päättäjille:

      Ehkä tulisi vielä kuitenkin pohtia, onko kunnissa oikeasti tunnistettu ja arvioitu niitä riskejä, mitä hankkeen kaatuminen ja verkon toteutumatta jääminen aiheuttaa Keski-Suomelle? Täydellistä ennakkoarviointia tilanteessa on mahdotonta tehdä, mutta alla listauksia erittäin todennäköisistä seuraamuksista:
      1 Pahimmassa ja nyt hankekuntien hallitusten päätösten myötä mahdollisessa vaihtoehdossa eli Verkko-osuuskunta Kuuskaistan konkurssitilanteessa tulee muistaa, että Keski-Suomen kunnilla ei ole mitään vakuuksia eikä kiinnityksiä jo rakennettuun verkko-omaisuuteen eli olemassa oleviin verkon osiin, verkkosuunnitelmiin jne.
      2 Konkurssitilanteessa olemassa oleva verkko-omaisuus on konkurssipesän omaisuutta, joka pyrkii tietysti myymään tai muuten realisoimaan jo rakennetun verkon osat parhaalla mahdollisella arvolla. Kuuskaistan ensisijaisina yrityskiinnityspantinhaltijoina ovat ns. Kuusiokunnat, jotka ovat taanneet Kuusiokuntien alueelle rakennetun verkon lainoja. Eivät siis Keski-Suomen kunnat. Näin ollen Keski-Suomen hankekunnat menettävät suoraan jo hankkeeseen laittamansa 6,5 miljoonaa euroa.
      3 Jo liittymän tilanneet vajaat 5000 keskisuomalaista menettävät jo maksamansa
      liittymämaksut, noin 2,5 miljoonaa euroa
      4 Hankkeeseen käytettävissä oleva laajakaistalain mukainen EU:n ja valtion tuki, yhteensä n. 15 miljoonaa euroa, jää saamatta. Tiedossa on, että millään muulla ratkaisulla ei enää ennätetä tukia täysimääräisesti hyödyntämään, koska viiden jo myönteisen tukipäätöksen saaneen EUtuetun hankekunnan osalta tukikelpoinen runkoverkko tulee olla rakennettuna tämän vuoden loppuun mennessä. Eli laajakaistaverkko jää toteutumatta, ainakin lähivuosina.
      5 Urakoitsijaportaassa ja etenkin maansiirtourakoitsijoilla, joilla on vielä saamisia viime kesän rakentamisurakoissa, ahdinko syvenee ja on olemassa merkittävä riski konkursseista ja työpaikan menetyksistä. Mukana on myös merkittävä määrä alan keskisuomalaisia yrittäjiä. Rakentamishanke on työllistänyt, ja työllistäisi toteutuessaan n. 150 henkilöä vuodessa.

      Karmeata tekstiä,hipoo jo uhkailua.Kaikesta ollaan syyllistämässä kuntia.
      Muistetaan kuitenkin perusasiat.KUUSKAISTA OLI SE JOKA MUNASI,EI KUNNAT"

      • Käräjäsali kutsuu

        Syy hankkeen kaatumiseen on yksiselitteisesti epärehellinen verkkoyhtiö hankkeen toteuttajana. Kuuskaistalla ei ole koskaan ollut tarvittavaa ja heidän lupaamaa 1/3 osan omarahoitusosuutta, kuitenkin he lähtivät tarjoamaaan palveluitaan kunnille ja pyytämään rahaa sekä täysin uhkailulla ja kiristyksellä, "jos et nyt ota niin myöhemmin liittymän hinta on moninkertainen", myymään näitä liittymiä käyttäjille. Tämä on petos ja vielä kaiken päälle Johtaja Tapio Saarinen uhkailee, että kaikki konkurssitilanteessa pesälle tulevat varat menee yrityskiinnityksellä Kuuskaistan omistajille.

        Höpön, höpön! Yhtiön rikoksella hankkimaa rahaa ei konkurssitilanteessa tulla yrityskiinnitykseen vedoten antamaan sen omistajille.


      • kalamarilaine

        Nyt sormen osoitus Keski-Suomen liittoon, missä ei näytetä tuntevan kilpailulakia. Tutkimukseen äkkiä koko poppoo ja selvitys miksi oli vain yksi tarjous, mikä hyväksyttiin. Eikö tuo ole suuri virkavirhe? En kyllä ymmärrä.


    • mielestäni EI

      Peruskysymys: kuuluuko tälläinen valokuidunveto kuntien hommaksi?

    • Jarrua ajoissa

      Keuruulaiset olkaa onnellisia, että ette "kerinneet" kuitusekoiluun mukaan

      • eurot jonoon

        Vielä ehtii mukaan :DDDD


    • Kynä käteen

      Laskekaa nyt edes kerran kynällä ja paperilla, jos ette päässä osaa, minkälainen taloudellinen katastrofi tuosta uudesta verkkoyhtiöstä kunnille tulee.

      Verkkoyhtiö ei kassavirrallaan operaattorimaksujen jälkeen pysty maksamaan edes velkansa korkoja, vaikka korko olisi kuinka alhainen. Palkoista ja lyhennyksistä puhumattakaan. Jo näppituntumalla on myös täysin selvää että budjetoitu rahamääräkään ei tule riittämään projektien loppuun saattamiseen.

      Operaattori saa tällä sopimuksella lypsää verkkoyhtiön omistajakuntia maailman tappiin saakka ja kunnat joutuvat maksamaan vielä kaikki takaamansa lainat, saamatta rahojaan ikinä takaisin. Kaapeliverkkokin on viidessä vuodessa käynyt valtaosalle käyttäjistä täysin tarpeettomaksi.

      Liiketoimintasuunnitelmat ja kannattavuuslaskelmat ovat avustusten maksajille ja takaajillekkin tietenkin salaisia, niinhän ne olivat Kuuskaistallakin.

      TÄMÄ UUSI VERKKOYHTIÖ VIRITELMÄ ON KUNTIEN PUHALLUSTEN PUHALLUS !

    • ei mokkulaa

      Suomessa ei riitä mokkulat ainakaan minulle.Täällähän on meininki kuin Pohjois-Koreassa. Kaikesta joutuu valittamaan jatkuvasti. Mokkuloilla ei kerkiä.

      • Etelä Pohjanmaa

        Tuossa taitaa olla Kuskaistan entinen toimitus johtaja keski-Suomen kuntien sopimusneuvottelija ja sopimus osapuoli.

        Väärennykset sekä törkeä petos ja avunanto törkeään petokseen toivat ehdollista

        21.02.2014 12:55

        Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut seinäjokelaisen mieshenkilön väärennyksestä ja törkeästä petoksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

        Vankeusrangaistus on ehdollinen, ja koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

        Toinen seinäjokelainen mieshenkilö tuomittiin väärennyksestä sekä avunannosta törkeään petokseen yhden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

        Vankeusrangaistus on hänelläkin ehdollinen, ja myös tässä tapauksessa koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

        Käräjäoikeus velvoitti tuomitut yhteisvastuullisesti maksamaan korvauksena rikoksella aiheuttamistaan vahingoista Alavuden kaupungille, Ähtärin kaupungille, Kuortaneen kunnalle, Soinin kunnalle, Kuusiokuntien terveyskuntayhtymälle ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymälle yhteensä vajaat 285 400 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista he maksavat korvauksena 3 650 euroa.

        Niin ikään tuomitut määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksena rikoksella aiheuttamastaan vahingosta Alajärven kaupungille reilut 16 200 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista kaksikko maksaa korvauksena 611 euroa.

        Tuomituista toinen on verkko-osuuskunta Kuuskaistan entinen toimitusjohtaja ja toinen on atk-alan yrityksen työntekijä.

        Kuuskaistalla ei ole tekemistä nyt käräjäoikeudessa käsitellyn asian kanssa, sillä oikeusjuttu liittyy runkoverkkopalveluita tarjoavaan 6nettiin.

        http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/vaarennykset-seka-torkea-petos-ja-avunanto-torkeaan-petokseen-toivat-ehdollista-1.1560530


      • jäävi vai ei?
        Etelä Pohjanmaa kirjoitti:

        Tuossa taitaa olla Kuskaistan entinen toimitus johtaja keski-Suomen kuntien sopimusneuvottelija ja sopimus osapuoli.

        Väärennykset sekä törkeä petos ja avunanto törkeään petokseen toivat ehdollista

        21.02.2014 12:55

        Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut seinäjokelaisen mieshenkilön väärennyksestä ja törkeästä petoksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

        Vankeusrangaistus on ehdollinen, ja koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

        Toinen seinäjokelainen mieshenkilö tuomittiin väärennyksestä sekä avunannosta törkeään petokseen yhden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

        Vankeusrangaistus on hänelläkin ehdollinen, ja myös tässä tapauksessa koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

        Käräjäoikeus velvoitti tuomitut yhteisvastuullisesti maksamaan korvauksena rikoksella aiheuttamistaan vahingoista Alavuden kaupungille, Ähtärin kaupungille, Kuortaneen kunnalle, Soinin kunnalle, Kuusiokuntien terveyskuntayhtymälle ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymälle yhteensä vajaat 285 400 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista he maksavat korvauksena 3 650 euroa.

        Niin ikään tuomitut määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksena rikoksella aiheuttamastaan vahingosta Alajärven kaupungille reilut 16 200 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista kaksikko maksaa korvauksena 611 euroa.

        Tuomituista toinen on verkko-osuuskunta Kuuskaistan entinen toimitusjohtaja ja toinen on atk-alan yrityksen työntekijä.

        Kuuskaistalla ei ole tekemistä nyt käräjäoikeudessa käsitellyn asian kanssa, sillä oikeusjuttu liittyy runkoverkkopalveluita tarjoavaan 6nettiin.

        http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/vaarennykset-seka-torkea-petos-ja-avunanto-torkeaan-petokseen-toivat-ehdollista-1.1560530

        Petäjävedeltä on tänään lähtenyt kunnallisvalitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.
        Valituksen on allekirjoittanut sekalainen joukko kuntalaisia puoluerajoihin katsomatta.
        Oikeus joutuu ottamaan kantaa asiaa valmistelleiden ja päättäneiden virkamiesten sekä päättäjien jääviyskysymyksiin.


      • vauhdikkaita-
        Etelä Pohjanmaa kirjoitti:

        Tuossa taitaa olla Kuskaistan entinen toimitus johtaja keski-Suomen kuntien sopimusneuvottelija ja sopimus osapuoli.

        Väärennykset sekä törkeä petos ja avunanto törkeään petokseen toivat ehdollista

        21.02.2014 12:55

        Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut seinäjokelaisen mieshenkilön väärennyksestä ja törkeästä petoksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

        Vankeusrangaistus on ehdollinen, ja koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

        Toinen seinäjokelainen mieshenkilö tuomittiin väärennyksestä sekä avunannosta törkeään petokseen yhden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

        Vankeusrangaistus on hänelläkin ehdollinen, ja myös tässä tapauksessa koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

        Käräjäoikeus velvoitti tuomitut yhteisvastuullisesti maksamaan korvauksena rikoksella aiheuttamistaan vahingoista Alavuden kaupungille, Ähtärin kaupungille, Kuortaneen kunnalle, Soinin kunnalle, Kuusiokuntien terveyskuntayhtymälle ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymälle yhteensä vajaat 285 400 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista he maksavat korvauksena 3 650 euroa.

        Niin ikään tuomitut määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksena rikoksella aiheuttamastaan vahingosta Alajärven kaupungille reilut 16 200 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista kaksikko maksaa korvauksena 611 euroa.

        Tuomituista toinen on verkko-osuuskunta Kuuskaistan entinen toimitusjohtaja ja toinen on atk-alan yrityksen työntekijä.

        Kuuskaistalla ei ole tekemistä nyt käräjäoikeudessa käsitellyn asian kanssa, sillä oikeusjuttu liittyy runkoverkkopalveluita tarjoavaan 6nettiin.

        http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/vaarennykset-seka-torkea-petos-ja-avunanto-torkeaan-petokseen-toivat-ehdollista-1.1560530

        Kiinteän verkon rakennushankeessa rikos: Epäillään törkeästä kavalluksesta

        Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos tutkii törkeää kavallusta, jossa entisten Kuusiokuntien hallitseman kiinteän runkoverkon kustannuksiin on ohjattu it-laitteita, jotka eivät ole todellisuudessa menneet verkkoprojektiin tai kunnille.

        "Rikoksesta epäillään miestä, joka oli 6net-runkoverkkohanketta hallinnoineen Kuortaneen kunnan palkkalistoilla teknisenä asiantuntijana.

        Asianomistajille eli kunnille ja kuntayhtymille aiheutui yhteensä yli 300 000 euron vahingot.

        Kuntien välistä runkoverkkoa rakennettiin vuosituhannen alussa. Kuortaneen kunnanjohtajan Pentti Turusen mukaan mies oli kuntaan työsuhteessa ensin koko- ja sittemmin osa-aikaisesti viime vuoteen asti.

        – Tuolloin verkon hoitoon ja ylläpitoon liittyvät tehtävät siirtyivät Verkko-Osuuskunta Kuuskaistalle, mutta sama mies niitä hoiti edelleen, koska hän oli siirtynyt Kuuskaistan palvelukseen.

        Rikoskomisario Olli-Pekka Punkari sanoo, että epäilty oli Kuuskaistan palveluksessa vuodesta 2009 aivan viime aikoihin. Hän kuitenkin korostaa, ettei Kuuskaista ole mukana rikostutkinnassa millään tavoin.

        Verkko-Osuuskunnan Kuuskaistan hallituksen puheenjohtaja Ulla Koivisto, liittyykö Kuuskaistan hiljattain tapahtunut toimitusjohtajan vaihdos tähän asiaan?

        – Petri Naukkarinen kertoi, että hänellä on henkilökohtaisia syitä, joiden vuoksi hän joutuu väistymään Kuuskaistan toimitusjohtajan tehtävästä, ja hän pyysi vapautusta.

        Naukkarista ei tavoitettu kommentoimaan asiaa.

        Koivisto tähdentää, että tutkinta ei liity Kuuskaistaan ja että osuuskunta jatkaa laajakaista-hankkeen toteuttamista Keski-Suomessa. Vt. toimitusjohtajana toimii nyt osuuskunnassa projektijohtajana työskennellyt keuruulainen Tapio Saarinen.

        Saatuaan tilaamansa tavarat haltuunsa epäilty myi ne Punkarin mukaan eteenpäin ja ohjasi rahat henkilökohtaiselle pankkitililleen. Laskut hän kykeni maksattamaan kunnilla, koska laskuissa olevat tuotenimikkeet oli väärennetty, eli kauppaliikkeistä oli hankittu eri tavaraa, mitä laskuissa luki. Hän oli itse päässyt käsittelemään ja allekirjoittamaan laskut, olihan hän juridisesti Kuortaneen kunnan palveluksessa.

        Punkari kertoo tutkinnan loppulausunnon valmistuvan toukokuun aikana.

        Alkuperäisiä Kuusiokuntia olivat Alavus, Kuortane, Lehtimäki, Soini, Töysä ja Ähtäri."

        https://www.ksml.fi/kotimaa/Entinen-työntekijä-epäiltynä-törkeästä-kavalluksesta/202442


    • Karhun elämää

      Onko Kuuskaista käräjäaltis yhtiö?
      Laajoja kaistoja ei ehkä sittenkään rakenneta käräjäsaleissa.

      Kuuskaista on rakennellut tänne kuusiokuntiin 2003 - 2007 kaapeleita, joiden tien alitukset ovat rakennettu vastoin tielaitoksen kanssa sovittua ohjetta ja määräystä.

      Tälläisia alituksia on 163 kpl ja myös 12 luvatonta alitusta.

      Tielaitos on velvoittanut Kuuskaistan saattamaan alitukset sopimuksen mukaiseen kuntoon.

      Sopimuksen mukaan kaapelien tulee olla 1600 mm syvyydessä, mutta ne ovatkin vain 700 mm syvyydessä.

      Mutta mitä ihmettä

      Kuuskaista on nostanut Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa 15.12.2009 korvauskanteen kahta naispuolista työntekijäänsä vastaan. Kuuskaistan mielestä syy on naisten.

      Vaatimus oli noin 570 000 euroa ja lisäksi oikeudenkäynti ja kulukorvaukset ja kaikista vielä korkoja.


      Etelä-Pohjanmaan Käräjäoikeuden tuomio asiassa 13/7890 12.8.2013 kuuluu.

      "Kuuskaistan kaikki korvausvaatimukset hylätään perusteettomina. Kuuskaista velvoitetaan korvaamaan näille kahdelle naiselle oikeuden käyntikulut yhteensä 149 550 Euroa korkoineen.

      Tuomio on saanut lain voiman 12.9.2013

      Melkoista elämää. Näin ne Kuuskaistan "luullotellut tulot muuttuvat todellisiksi veloiksi"

    • sivusta seuraaja

      Onpa hyvä huomata, että edes pieni joukko keskisuomalaisia on kärryillä. Ja voin todeta, että Kuuskaista on "käräjäherkkä". Siellä on myös riideltyperusteettomasti päätetyistä työsuhteista.

      Keski-Suomen verkot on suuruuden hullun johdon luoma "rakennelma". Vuosi vuodelta asiaa seuranneena esitetyt luvut kustannusarviosta ovat nousseet.

      Yhdessä seminaarissa ex-toimitusjohtaja esitti sellaisia lukuja, joiden perusteella yhden liittymän arvoksi tuli muutama kymmenentuhatta euroa. Tyhmemmänkin pitäisi huomata, että ei tällaisella sijoituksella ole mitään kannattavuutta. Kuuskaistan johto haukkasi liian ison palan liian nopeasti.

      Ajatus on hyvä ja valokuitu erinomainen ratkaisu, mutta jos hankkeessa olisi edetty todellisten resurssien mukaan, homma olisi onnistunut. "Ahneella on paskanen loppu", kuten sanonta kuuluu.

      • Asiaa.....

        Peukuttaa tälle:)


    • Keuruukin vetäytyy

      Ei taida Keuruukaan ruveta maksamaan rahansa menettäneille Kuuskaistan liittymän ostajille rahoja takaisin

    • puurovellinvääntäjät

      Onko kukaan liittymän maksaja keuruulla lähtenyt makemaan rahojaan takasin? Mitenkäs Pettuveen kunta, taisi palaa puoli milliä turhaan! Kuka vastaa?

    • nahkurinorsi

      Velkasaneeraus Kuuskaista on kohta kuopattu! Eikö Keuruulaisten Kuskaista poliitikkojenkin ja virkamiesten olisi korkea aika katsoa peiliin ja erota kaikista viroistaan/luottamustomistaan, yhteisen edun nimissä!

      • mokkulalla

        ei Keuruu lähtenyt kuuskaistan kyytiin, onneksi oli niitä jotka luottavat langattomaan nykytekniikkaan.


    • Päätöstäuteleva

      Onko kukaan saanut kuluttaja-asiamieheltä päätöstä?

    • tientukkovolvossa

      siihen liittymään on kyllä saatava kolmio ja hidastetöyssyt joka suunnasta ennen liittymää!!!
      ettei nyt vaan sattuis mitään!!

    • vanhentumisvaara

      Kuuskaista velkasaneeraukseen! Muistakaa valvoa saatavanne!

    • Saarinen-reilu-jätkä

      Onko Kuuskaistan velkasaneeraus jo vahvistettu, että pääsisivät pälkähästä ja saisivat kunnilta lisää avustusta?

    • rikollista-touhua

      Ei rikoksella saatuja velkoja saa velkasaneerausella anteeksi! Joko on konkurssissa?

    • rahaa.kaivataan

      Kuuskaista käräjillä pohjanmaalla. Koska tippuu rahaa ennakkoonmaksaneille?

      • näinsemeneeluultavast

        siellä on isoja velkojia ekana listalla! tilaajat jää todnäk nuolemaan näppejään


    • peluri.pohjanmaalta

      Niinpä, mutta minne ne kuntien ja tilaajien rahat on viety? Mikä sen Kuuskaistan palvelujen osuus tässä pelissä on? Vai onko niin että Kuuskaistan pelurit myi velat keski-Suomen Valokuituverkoille?

    • torvetkärsii

      Tämän puhalluksen ympärillä se Winkapitakin kalpenee! Ainut ero on että valtion ja kuntien kerma on tämän huijauksen takana ja tyhmä kansa kärsii tappiot saaden vielä moitteet, kun eivät antaneet tarpeeksi rahaa. Takaisin ei tipu mitään!

      • onko_kyse

        Onko kyse pyramidihuijauksesta


    • tilittasan

      Pittääkö se tilinumero antoo sinne käräjille jos jottain vaekka tippuis?

    • miettimisen.aihetta

      Poimin tämän kirjoituksen 24 sivuilta. On mielenkiintoinen selvennys.
      Onko Keuruu seuraava verkkoyhtiökunta?
      Onko K-S:n laajakaistaviritys ollut suuruuden hulluutta ja pahemman kerran kuntien kusetusta. Lukekaa alta missä tilanteessa ollaan. Tilatkaa myös verkko- ja sen tytäryhtiön tilinpäätökset, ne on vasta julkaistu.
      Herätkää jo mukana olevat kunnat, ja älkää laittako osakekauppapäätöksiä voimaan ennenkuin Hallinto-oikeus on käsitellyt valitukset. Kysynkin, että syyllistyivätkö kunnat päätöksissään tietoisesti virheisiin? Valtuustopäätös, vaikka on saanut lainvoiman, ei ole automaattisesti laillinen. Konnevedellä on tällähetkellä verkkoyhtiön puheenjohtajuus, tiedetäänkö siellä Hallinto-oikeuden päätöksistä? Ja miksi nämä päätökset eivät merkitse mitään? Kuntien osakesijoitukset 3 milj. euroa aiotaan laittaa vanhojen velkojen lyhennyksiin. Entäpä jos Hallinto-oikeus toteaa lopullisissa päätöksessään osakkeiden oston ja johdannaissijoitukset laittomiksi? Tuleeko takaisin perintä? Mikä on silloin yhtiön tilanne?
      Kunnanhallitus ja kunnanjohtaja valvovat, että päätökset ovat kunnissa lainmukaisesti esiteltyjä ja päätettyjä. Kun Viitasaaren päätös laajakaista-asiassa HO:ssa kumottiin, niin vastaavanlaisia päätöksiä oli lähes kaikilla kuituyhtiöön liittyvillä Keski-Suomen kunnilla. Oikeuden päätöksellä ei ollut kunnille mitään vaikutusta. Karstula taisi olla ainut kunta joka muutti lopullista päätösesitystään. Kuka valvoo, että kunnissa noudatetaan Hallinto-oikeuden antamia päätöksiä? Kun HO tekee ennakkopäätöksen, se koskee siitä eteenpäin kaikkia kuntia. Samoin myös johdannaissopimus-ja osakekauppapäätöksiä tulisi kaikkien kuntien noudattaa, eli päätöksiä ei saisi laittaa täytäntöön ennenkuin lopulliset päätökset tulevat oikeudesta. Päätökset koskevat tiettävästi myös kuntien tytäryhtiöitä.
      Keski-Suomen kunnissa viime vuosien aikana HO on puuttunut useita kertoja laajakaistapäätöksiin. Multian tekemästä johdannaissopimuksesta ja osakekaupoista ovat oikeuden välipäätöksillä täytäntöönpanokiellot. Yli vuosi sitten Hallinto-oikeus kumosi Multian kunnan päätöksen laajakaistaverkon rakentamisen taajamaan julkisella tuella. Tästäkin päätöksestä oli myös täytäntöönpanokielto. Multian kunta valitti KHO:n. Lähes kaikissa kunnissa verkot rakennettiin taajamiin yhtäaikaa, vaikka tukilait sen kielsivät. Tiettävästi Multian laajakaistan rakentamispäätökset eivät ole muutenkaan aivan oikein, koska lainatakaukset ja kustannukset eivät täsmää laskuopillisesti mitenkään.
      Hallinto-oikeus on myös kumonnut Viitasaaren laajakaistastaan liittyviä valtuustopäätöksiä jo lähtömetreillä ja lisäksi Hallinto-oikeus ja poliisikin on todennut Ijäs jutussa kaupungin tekemän tutkintapyynnön perusteettomaksi. Tiettävästi asia koski laajakaistarakentaja Kuuskaistan haastamista oikeuteen.
      Pihtiputaalla ja Karstulassa on myös Hallinto-oikeuden kieltävät välipäätökset tehdyistä osakemerkinnöistä. Keuruulta on myös verkkoyhtiöön liittymisestä valitus KHO:ssa. Myös Saarijärvellä on laajakaista-asioiden päätökset hiertäneet lähes koko ajan. Kaikissa laajakaista valituksissa oli kiinnitetty huomiota liiallisen julkisen tuen antamiseen, ja rakentamisen markkinaehtoisuuteen sekä EU:n lakien noudattamiseen. Myös jatkuvan tappiollisen yrityksen rahoitus, sekä todella vähäiset liittymämäärät ihmetyttävät. Viitasaari, Saarijärvi ja Jyväskylä ovat voittaneet operaattori Kuuskaistan käräjäoikeudessa sopimusrikkomuksen takia. Kuuskaista tuomittiin maksamaan kuntien maksamat etumaksut korkoineen takaisin. Kuuskaista liittyy tiiviisti Holdingyhtiön ja Keski-Suomen Valokuituverkkojen perustamiseen. Kuuskaistan aloittaman verkon rakentamisen velat ja olemattomat varat siirtyivät kyseiseen yhtiöön yhdellä eurolla. Yhtiössä on kymmenen Keski-Suomen kuntaa. Viitasaari ja Saarijärvi eivät ole mukana.
      Eikö jo ole riittävästi kunnille päätöksiä oikeusasteilta mikä on mennyt verkkoasiassa pahasti pieleen? Kuinka kauan kunnat jatkavat rahoitusta rahoitusvaikeuksissa olevalle yhtiölle? Miksi Maakuntaliito valitsee edelleen kyseisen toteuttamismallin, vaikka Hallinto-oikeus on puuttunut jo useita kertoja laittomiin päätöksiin. Miksi Valokuituverkoissa olevat muut kunnat ja yhtiö eivät lotkauta korvaansa mitenkään Hallinto-oikeuden päätöksille, vaikka kuntien päätökset ovat olleet aina laajakaista asioissa lähes identtisiä. Eikö Hallinto-oikeuden päätökset koske kaikkia Valokuituverkoissa olevia kuntia samalla lailla? Missä on esittelijöiden vastuu esitellessään virheellisiä päätösesityksiä? Missä on se luottamus, joka pitäisi olla kaikilla kuntajohtajilla? Kuka on se rohkea lakia tunteva henkilö, joka tämän leikin katkaisee? Muistutan vielä, että yhtiössä olevilla kunnilla on papereissa kymmenien miljoonien lainatakaukset. Lukekaa Verkkoyhtiön ja sen tytäryhtiön tilinpäätökset ja tilintarkastajan kertomukset, Ne on julkaistu, ja ne voi kuka tahansa tilata.

    • On.se.vaikea.ymmärtää

      Miksi Kuuskaistan raunioille rakennettu rahankeräysyritys KSVV häärii vielä täällä Keuruulla? Petäjävesi ja Multia ovat naapurikunnissa jo kusessa joka vuotisten lisärahoitus vaatimusten kanssa. Miljoonia on mennyt harakoille ja loppua ei ole näköpiirissä. Miksi tälle hullulle yritykselle ei saada päätepysäkkiä? Petäjäveden päättäjät, torikauppias mukaan lukien ovat myyneet sielunsa kuituverkolle. Multialla on edes joitain kuntalaisia , jotka ymmärtävät tämän hullutuksen täysin. Onko oikein kun nyt rakennetaan yhtiön ulkopuolisille kunnille 99€:lla ja kerrostaloille jopa ilmaiseksi. Tajutkaa nyt, että nämä uudet aleverkot rahoitetaan omistajakuntien rahoilla. Maksajia ovat pelkästään 10 pikkukuntaa. Tulot ja liittyjät eivät tule koskaan pitämään tätä viritystä pinnalla. Näitä selittelijöitä ja helppoheikkejä ei kannata uskoa, vaan pistäkää paperille kymmenet miljoonat kuntien sijoittamat rahat, muutama tuhat liittyjää, ja näiltä saadut kuukausimaksut, kaivuukustannukset, lainojen korot ja lyhennykset sekä henkilökunnan palkat. Mitä jää viivan alle? Tässä teille miettimistä?

    • Vesi.kielellä

      Petäjävedellä alkuun ymmärrettiin, että minne ollaan menossa. Poliittinen painostus ja hyväveli-verkko hoitivat vastaanhangoittelijat ruotuun. Nyt etsitään kuumeisesti yhtiöön maksumiehiä. Ei voi kun onnitella ja kaivaa kuvetta Petäjävetiset. Vielä löytyy ilmaisille kuiduille ottajia pohjoisesta Keski-Suomesta, kun annatte ensin lisää euroja velkaiselle yhtiölle.

    • OnSeHienoo

      Nyt Multia maksaa lisää osakepääomaa verkkoyhtiölle, jotta keuruulaiset saisivat pilkkahintaan valokuidun, vaikka verkkoyhtiö ei pysty ensimmäistäkään lainansa lyhennystä maksamaan. Multian panostuseurot (132 000) ovat kyllä roposia tämän valokuituhuijauksen pelastamiseksi, mutta onhan se mukavaa, että joku on valmis uhraamaan kaikkensa, kun maakuntakeskuksesta Anitan ja Maurin opetuslapset hädässään pyytävät.

    • Korruptiotako

      Eikös tässäkin Multialle tulevassa osakeannista julkinen tuki kasva, joten tuki pienenee koko ajan. Eikö pitäisi periä jo valtiolta saadut tuet kokonaan pois. Tämä hanke on jo 200% kuntien rahoittama. Valitusta Hallinto-oikeuteen muiden kymmenien valitusten joukkoon. Mikähän tässä oikeuksien viivyttelyssä maksaa, jotenkin alkaa usko Suomen oikeuslaitoksiin vähenemään entisestään?

    • tuki_keppi

      Tässä Multian tukijutussa herää jo epätoivo! Siis kuntako kustantaa halvalla myydystä liittymästä loput eurot sijoittamalla yhtiöön jotta kustannus asiakkaalle saadaan jotenkin yhtiöön katettua. Onko nuo kuntien kunnanhallitukset siis noin kovapäistä porukkaa vai arkojakin vielä.

      • ankkurissa

        Siis nyt Multian kunta tukee lisää valokuituverkkoja, jotta verkkoyhtiö saa rakennetua keuruulaisille halpoja valokuituliittymiä, koska keuruulaiset itse eivät ole voineet syytää siihen verorahojaan, erään vastavirtaan kalastajan vuoksi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      83
      1611
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1287
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1196
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1074
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      87
      876
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      802
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      385
      789
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      785
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      132
      762
    Aihe