Haukiputaan hoivan vanhukset Rajakylään

Omainen ihmettelee

Siinäpä on taas Vihreillä, kokoomukselaisilla ja demareilla melkonen aikaansaannos kuntaliitoksensa takia kun Haukiputaan vanhuksia aletaan vuodeosastolta rahdata Rajakylän laitokseen. On kulkuvaikeuksia ja muutenkin hankalaa käydä siellä omaisensa luona. Täällä Putaalla on käyty meiltäkin päivittäin. Ei riitä rahat alkuunkaan onnikkakyyteihin Rajakylään.
Hyvä että Kaleva paljasti tämän ketkun asian tänään. Kyllä nyt on jo mitta täynnä kuntaliitosta. Roivainenhan se on päättäjä, mitä sanot tähän? Tähänkö on tyytyminen? Aiotko vielä kehua kuntaliitoksen etuja?

25

693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistetaan kaikki.

      Minne sinä unohdit kommarit. Pelliskä oli yksi niistä intohimoisimmista liittäjistä. ihmettelen kyllä etenkin vasurien ja demarien nykymenoa. Ei ihme jos kannatus laskee.

    • liitoksen ihanuus

      Ainoastaan Keskusta puolusti itsenäistä Haukipudasta ja se kannattaa muistaa kun pappa lähtee rajakylän hoivalle hoidettavaksi vai siirtänevätkö Hiiroseen.

      Jospa Roivaisen, Kuuselan, Nikkisen ja Pellisen porukka panevat hatun kiertämään jotta saataan onnikkarahaa mummoille ja papoille jotta pääsevät etes muutaman kerran kattomaan elämänkumppaniaan rojukylään ja hiiroseen.

      • Puheet vain puheita?

        Pistäkäähän hattu myös PS. A. Enojärvellekin, joka tietääkseni ollut mukana myös päättämässä ao. asiaa.
        Saatiin OP-pankki vaalit ohi, lopahtiko into puolustaa haukiputaalaisten vanhusten oikeutta asua ja saada hoitoa omalla paikkakunnalla, ilmeisesti.
        Tämäkin asian monet haukiputaalaiset äänestäjät tulevat muistamaa seuraavissa vaaleissa, jossa tuskin puolueen vaihtokaan ei enään kanna, toistamiseen.


      • jaahasvainiin
        Puheet vain puheita? kirjoitti:

        Pistäkäähän hattu myös PS. A. Enojärvellekin, joka tietääkseni ollut mukana myös päättämässä ao. asiaa.
        Saatiin OP-pankki vaalit ohi, lopahtiko into puolustaa haukiputaalaisten vanhusten oikeutta asua ja saada hoitoa omalla paikkakunnalla, ilmeisesti.
        Tämäkin asian monet haukiputaalaiset äänestäjät tulevat muistamaa seuraavissa vaaleissa, jossa tuskin puolueen vaihtokaan ei enään kanna, toistamiseen.

        Enpä siis enää äänestä Enojärveä...


      • Vaikeneminen kultaa
        Puheet vain puheita? kirjoitti:

        Pistäkäähän hattu myös PS. A. Enojärvellekin, joka tietääkseni ollut mukana myös päättämässä ao. asiaa.
        Saatiin OP-pankki vaalit ohi, lopahtiko into puolustaa haukiputaalaisten vanhusten oikeutta asua ja saada hoitoa omalla paikkakunnalla, ilmeisesti.
        Tämäkin asian monet haukiputaalaiset äänestäjät tulevat muistamaa seuraavissa vaaleissa, jossa tuskin puolueen vaihtokaan ei enään kanna, toistamiseen.

        Ei ole A.Enojärvi saanut suutaan auki kertaakaan kokouksissa.Lupasi muka pitää reuna-alueista huolta.


    • Erottava

      Nyt pitää panna kansalaisadressi kiertämään ja erota Oulusta sillä Haukipudasta ja kuntalaisia on kuntaliitoksessa pahan kerran kusetettu!!!!

    • AunejaMari

      Kamalaa.

    • Mistä löytyy auttaja

      Kyllä nyt ihmisoikeudet poljetaan alas, ei voi muuta sanoa kuin itku silmässä yrittää kestää kun ei pieni ihminen muuhun yksinään kykene
      Missä ovat ne ihmiset jotka me olemme äänestäneet päättäjiksi? Miksi he eivät auta virkamiesten mielivaltaa vastaan? Miten he kehtaavat tehdä tällaisia päätöksiä?
      Kirosana minulle ovat ne ihmiset joita olemme äänestäneet päättäjiksi. Toivottavasti saatte itse kitua vielä jossakin vieraan kylän tai kunnan kellarinloukossa virtsavaipoissa vanhoilla päivillänne niin tiedätte mitä se on.

      • harmittavaa

        Nyky-yhteiskunta on muutenkin sellainen oravanpyörä, että nyt jää kyllä monelta menemättä katsomaan niitä rakkaita läheisiään. Ei sitä montaa kertaa viikossa jaksa ja ehdi kaiken muun päälle ajaa 40-50 kilometriä käydäkseen vierailulla laitoksessa. Eikä monella ole edes varaa sellaiseen.


    • tarvitaan apua

      Kyllä jostakin pitää löytää apua tähän asiaan.Ei voida hyväksyä.

    • Ihmisarvoa loukataan

      Nuo niin sanotut viisaat päättäjät meitä rankaisee viisaudellaan. Sitä kai tämä kaaosmainen vanhustenhoito ja ylipäätänsä koko sosiaalitoimi ja terveydenhoito tässä maassa nykyään on.
      Mutta tässä Putaan mallissa poljetaan jo ihmisarvoakin. Kai vanhuksillakin on sanottavaa mihin heitä kuskataan ja millaista hoitoa tai hoitamattomuutta annetaan?

    • vanhusseppo

      No voi hellan lettas sentään. Rajakylässä on ihan uudet tilat vanhuksille. Sinne pääsee autolla tai julkisilla. Eiköhän tuo ole ihan sama asuuko vanhukset kymmenen kilometrin päässä vai keskellä haukiputaan kylää. Käykää katsomassa niitä siellä ettei niiden tarvitse vaivautua teille. Tai hoitakaa vanhukset kotona niin kuin ennen vanhaan tehtiin

    • sumuttajat liriin

      Oulun vanhusten siirto Rajakylään tulee olemaan kaikkein suurin ihmisoikeusrikkomus mitä Haukiputaalla on koskaan tehty. Jos se toteutuu lähtee liikkeelle sellainen määrä valituksia, että ovat päätöksentekijät vielä ihmeissään.Ja saattavat olla jopa leivättömän pöydän ääressäkin vastaamassa teostaan.Enpä haluaisi olla heidän housuissa.

    • Rahaminsala

      Hei kamoon. Rajakylähän on ihan tossa lähellä. Mitä ihmettä tämmöinen narina on? Siellä on upouudet tilat vanhuksilla olla. Hoitajiakin on enemmän vanhusta kohden kuin ennen.

      • Johdon arvostus?

        Uutta ja hienua on, mutta kuuleman mukaan tulijoita enemmän kuin mahtuisi eli kärräyksiä ympäriämpäri Oulun alueen lähikuntiin tullaan tekemään jatkossakin.
        Utajärvelläkin omat huonokuntoisetkin vanhukset sijoitetaan kipinkapin yksin kotiin asumaan, sillä sieltähän huuto päättäjien korviin ei kuulu eli mitäpä väliä heistä.
        Tuleeko tämä Haukiputaan vanhusten osaksi/vaihtoehdoksi myös, vaikka tiedänkin, että kotisairaanhoito ja kotiapu täysin tupella jo nyt, laadusta puhumattakaan.


    • Moraali hukassa

      Ei ole Putaan vanhuksilla enää ihmisarvoa, kun mielipidettä kysymättä aletaan kuskaamaan kymmenien kilometrien päähän. Vai viedäänkö ihan Utajärvelle tai Vaalaan asti, siellä on kuulemma vanhoja teollisuushalleja tyhjillään, niihin saa varmaan halvalla "hoitopaikkoja".

      • Omaiset hädissään

        Näin se tuntuu olevan, kuulin tuossa, että omaisilla ei ole tietoa minne ja milloin hoivalla oleva sairas vanhus viedään. Saa siinä valjastaa kissat ja koiratkin asialle, että mistä asti omainen löytyykään.
        Mielenkiintoista ja erittäin tarpeellista olisi kuulla vanhusasioita hoitavalta johtajalta A. Haveriselta, että miten tämä on mahdollista?
        Vastaukseksi ei riittäne, että olipa hyvä kysymys tai tälläisiin yksittäistapauksiin ei voi kommentoida eli vanhat fraasit kaluttu jo loppuun.
        Lopuksi voitanee sanoa, että Haukiputaan vuodeosastojen lakkauttaminen salaa ja ilman käsittelyä vetää törkeydessään vertaistaan ja joka vaatisi perustteellisen tutkimisen kenen (keiden) vastuulla moinen päätös on tehty.


    • TAH

      Pienet on Haukiputaalla ongelmat, jos ihmisiä viedään Rajakylään (10 km?). Mikä on matka Iin rajalta Putaan kirkolle?

    • auttakaa meitä

      Ei pääse vanhukset enää kattomaan toisiaan. Kuskaako joku?

      • nytriittimulle

        Taksi ja linja-autot kulukee. Omallakin autolla pääsee ja jos ei sitäkään ole niin tienvarteen ja peukku pystyyn. Ihme urputusta.


    • Naapurin tyär

      Voihan sitä Rajakylässä katsomassa käydä, mutta kun tulee tosi tarve laitospaikalle ja sitä ei löydy, niin makuusija löytyykin vasta Ranualta asti. Tämä ei ole tulevaisuutta vaan totta jo nyt.

    • Vierivän kiven matka

      Kuulin kanssa ilmeisesti samasta Ranuan reissusta. Edestakanen kyyti lanssilla Ranuallehan on halpaa verrattuna siihen kun ennen voitiin Haukiputaalla hoitaa.

    • Tuleeko pupu pöksyyn

      Ke 26.2.2014 klo 17.00 Haukiputaan lukion auditoriossa (os. Länsituuli 1) keskustelutilaisuus Haukiputaan hyvinvointipalveluista tänään ja huomenna.
      Mukana mm. terveysjohtaja Sirkku Pikkujämsä, vanhustyön joht. Anna Haverinen ja palveluesimies Marja Laasonen.
      Kaikki mukaan keskustelemaan siitä mikä terveydenhoidossa jäänyt "hampaankoloon" tai kuuntelemaan päättäjien perusteluja siihen miksi Haukiputaan terveys- ja vanhuspalvelut ajetaan kiireellä alas.

    • Arja söderholm

      Ei asia ole vain matkakustannukset .Että siirretään ja muutetaan vanhoja ihmsiä tutusta ympäristöstä pois ja jotka ovat jo ehkä dementikoita ,he tulevat entistä huonomaksi muutoksista.

      ja toiseksi tulee miljö kysymys kun pitää ajella pikiä matkoja edestakaisin tervehtimässä omaisiaan,

      Ei yksilöllä ole paljon vaikutusvaltaa kun taloudesta on kysymys

    • äitinäitinäiti

      Saadaan kai me asioista purnata. Ei se mitään auto. Ne vanhukset meni jo. Eikö kukaan päättäjistä edes pyrkinyt vaikuttamaan tähän?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe