Traktori ralli Kiuruvedellä

Valmet 502

Kyllä täytyy ihmetellä mitenkä nykyajan koululaisille annetaan isoja traktoreja ajettavaksi Kiuruveden keskustaan. Ei sitä minun nuoruusajalla saanut traktoria käyttöön kun sain traktori kortin, nykyään kun niilläkin leikitään ja vanhemmat eivät välitä vaikka ne ajaisivat alaikäisinä henkilöautoilla. Mutta entäs kun traktorilla ajavat holtittomasti ja pahimmassa tapauksessa jonkun päälle, niin sitten ihmetellään mitenkä se näin kävi. Olen sitä mieltä että traktorit kuuluisivat työn tekoon eikä huvi ajeluun.

40

1501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskavalametti

      Ralli jatkuu niin pitkään kun vahinkoja tapahtuu. Asiallisen liikenteen ymmärtää, mutta sivuluisu ruokatunnilla lienee turhaa.

    • poliisi ei puutu

      Tukijaisilla ostetut traktorit ja veroton polttoaine.Kepulaiset ne pettää aina!

      • Otetaanpa mallia

        "Kepulaiset ne pettää aina! "

        Jaa, että ovat jo teini-ikäsinä valinneet puoluekantansa. Ilmankos niillä niin hyvin menee gallupkannatusluvuissa.

        Kepu petraa aina!


      • International

        Mielestäni poliisien kuuluisi puuttua asiaan tai ainakin tutkia millä polttoaineella ajavat. Itse jos tarvitsisin traktoria, niin käyttäisin sitä työntekoon eikä huvi ajeluun, polttopuiden hakuun, pellon kyntöön, polttopuiden pilkontaan, auraukseen ym. Mutta joutavan päiväinen ajelu ei ole mielestäni suotavaa, kyllähän se sitten loppuu kun joku on menettänyt henkensä. Hyvää talven jatkoa kaikille tämän lukeneille.


    • be ware

      Nämä isot 2000-luvun traktorit koulun parkkipaikalla vai kertovat että konekalusto on juuri oikein mitoitettu maatilalle.
      Maataloustukien kautta veronmaksajien rahoilla.

      • Might be

        "Maataloustukien kautta veronmaksajien rahoilla."

        Terävä havainto.

        Vähintäänkin yhtä terävä, kuin se, että 2000-luvun kiuruvetiset ovat keskivartaloltaan entiseen verraten suhteessa yhtä järeää luokkaa, kuin ovat tämän aikakauden maataloustraktorit.

        Maataloustuella kompensoidulla ruualla ja veronmaksajien rahoilla se mahanympäryskin kasvaa.

        Mutta eihän sitä tukea ole pakko niiden hyödyntää, jotka menettelyn tuomitsevat. Jokainen voi oman osuutensa tuesta palauttaa takaisin verokarhun kukkaroon.


    • Majoerj

      Jos Intikka, jontikka ja verku ajjaa kilipoo niin kuka voettaa vae pessöökö majori koko lössin?

      • keu keu

        Entäpä jos zetor25 hyökkee keulille niin et sankka musta löpön savu estää näkyvyyen kokonaan?


    • Nosdrof rojam repus

      Jos setukka tuhnuttaa sankat käryt, niin sitten on peli pelattu vaan jos pistää majorista pakkosyötön piälle ja ottaa ilimanputsarin pois niin oaha siitä on ohi lähtee.

    • Ihmettelijä.

      Mihin on hävinnyt kiuruveen traktorit intikka massikka valmet502? on vain jontikka.

    • Kuokka heilumaan

      Pitää ihan eniten niitä vastuuttomia isäntiä/ isiä ihmetelle, ketkä antaa noita suuria peltokoneita pahaisten teinien rällättäväksi kylille. Sietäs virkaihmisten ottaa kokonaan nuo koneet niiltä pois ja menisit kuokalla kääntämään ne pellot jatkossa. Suottaspa olla sen jälkeen toinen ääni kellossa.......

      • Ihanainen-Ilona

        Ja kun me kalliit vehkeet on vielä ostettu muihin rahoilla! Luulis hävettävän, mutta ei.....Sama meno vaan jatkuu vuodesta toiseen! Kiurveellä muutennii ollu jo näitä traktorijyssäyksiä.....No ehkä se sitten loppuu ku joku jyssäyttäää siinä torilla valmetin mutkalle. Keskustan elämäntapa puliukkotkii on pienempi paha näihi kullannuppuin rinnalla. Kiljua vaan juovat meijerin rannassa ja haistattaavat vittua ohikulkijoille röhönaurun kanssa...


      • Johannes Heinonen
        Ihanainen-Ilona kirjoitti:

        Ja kun me kalliit vehkeet on vielä ostettu muihin rahoilla! Luulis hävettävän, mutta ei.....Sama meno vaan jatkuu vuodesta toiseen! Kiurveellä muutennii ollu jo näitä traktorijyssäyksiä.....No ehkä se sitten loppuu ku joku jyssäyttäää siinä torilla valmetin mutkalle. Keskustan elämäntapa puliukkotkii on pienempi paha näihi kullannuppuin rinnalla. Kiljua vaan juovat meijerin rannassa ja haistattaavat vittua ohikulkijoille röhönaurun kanssa...

        haistakkaa köyhät iso v.i.t.t.u


    • Einimimerkkiä.

      Johannekselle ,niin nehän tuli EU tuet jakoon.

    • Tyytyväinen

      Hyvä että Kiuruveelle tuli reilusti tukijaisia. Kyllä ne johonkin käyttöön menee, vaikka pojalle ostetaan rattori, eikä mopoautoo, se on oikeeta hommoo. Onnee tuen saajat, töistä ne tulee, kun hinnat pohjassa.

    • yhteenlaskun tulos

      Eipä virkavaltaa kiinnosta vaikka alaikäiset rällää liikennetraktorilla, johon vaaditaan C-kortti. Melkein päivittäin näkyy tämä ilmiö tuossa kylillä.

      Kyllä jonkun pitäisi tähän nyt puuttua. Ensimmäisenä vanhempien ja sen jälkeen poliisin.

      • Ajattelemisen aihe

        Kyllä kiinnostaa , kun soitat rekkarin poliisille . Yöllä hätäkeskuksen kautta . Samoin jumputusautojen rekkarit . Ajaa saavat , onhan nuorten saatava toisiaan tavata ja hengailla, mutta bassojen jumputus on totaalista terroria keskustan asukkaita kohtaan . Pitäisi nuortenkin kuskien se käsittää . On kauheaa vanhojen sydänvaivaisten ihmisten sitä aamuyölle kuunnella . Joten nuoret ,olkaa hyvä ja ajatelkaa meitä vanhojakin , pitäkää musiikki autojenne sisällä vain kuulumassa . Emme mekään virsien soitolla teitä kiusaa koteihinne asti .


    • Valmettia mutkalle!

      Ne on isännät vaan mielissään, kun jälkikasvu aiheuttaa keskustassa pahennusta eläkeläisten yms rauhallista elämää viettävien silmissä. Että kyllä meijännii poika ossoo...Tulee olo kuin maailman valtiaalla, kun pamahtaa VALTAVAT tukiaiset tilille ja oma poika on suvun/perheen mainetta pitämässä yllä kylillä kiljupöhnässä tai rattihommissa tai välillä molemmissa yhtäaikaa. Isit näyttää pojille parhaansa mukaan mallia kenties?

      Nimenomaan luulis hävettävän, mutta ei ne taida ymmärtää hävetä. Siellä taitaa olla osalla lantaa/ureaa jo aivojenkin tilalla? Seuraavaa jyssäystä odotellessa. Jos olis uhkapelurin vikaa, niin olispa jännä veikata kenen traktori on seuraavaksi mutkalla? Tiiä vaikka Havannassa on traktori sisäänajettuna....Siitä kun torilla kiihdyttää vauhtia ja jyssäyttää voimalla ahtaasta oviaukosta, niin piäsöö kuski ottamaan ohraa suoraan hanasta ohjaamossa istuen.

    • wefr

      Eime tukiaisilla niitä koneita ostetavaan ihan velkaa pankista haetaan.

      • Landet!

        Whatever!

        Traktorit ja muut hiton maatalouskoneet eivät ole tarkoittu kaupunkikäyttöön, joten pysykää siellä lantalassa niiden kanssa!


      • vap95
        Landet! kirjoitti:

        Whatever!

        Traktorit ja muut hiton maatalouskoneet eivät ole tarkoittu kaupunkikäyttöön, joten pysykää siellä lantalassa niiden kanssa!

        Mene sinä stadin juntti yksinäs sinne lantalaan


      • Kiuru Veteen
        vap95 kirjoitti:

        Mene sinä stadin juntti yksinäs sinne lantalaan

        Meillä täällä stadissa ei ole lantaloita.

        Tiedoksi täten saatetaan koko Kiuruveteen.


      • Yksin aina kaunih.
        vap95 kirjoitti:

        Mene sinä stadin juntti yksinäs sinne lantalaan

        Olet näköjään kokenut yksinkäyntejä lantalassa. Mutta kerropa aluksi, miksi yksin??


    • Raktori hullu

      Itteä ei haittaa tollanen, kulkupeli Se on traktorikin!

    • hohhoijakk

      ne jätkät on ajanna ikäsä raktoria ni ehken ne ossoo niillä rällätä silleesti ettei kettään jiä alle

      • eliastapanikarhu69

        Sä kirjootat niinkö bmw kuskit!


      • hohhoh Kakka

        Niin oli Toholammillakin.


    • Tuet kiellettävä !

      Joo kyllä sitä osaa traktorilla ajaa,jos on pienestä asti ajanut. Ja minusta on hienoa että nämä työkoneet ovat käytössä,turhaapane perjantai iltaa hallisa viettää jos ei töitä sillä hetkellä ole. Monella ei myöskään ole mopoa/muuta vehjettä jolla kylillä kävisi. Ja onhan se harmi ne tuet,onneksi te '' ei maanviljeliät'' ette saa palkkaa työstänne. Jos joku ei ymmärrä sitä tukiaisten tarkotusta,niin se on tavallaan palkka maanviljeliälle! Ja ne VALTAVAT tukiaiset,voi hellanlettas sentään nehän ei pankkitilikkäkään mahdu. Mutta monikos tietää paljonko maanviljeliän menot on kuukaudessa ? No ne on 10 kertaiset tavalliseen duurariin nähden. Ja eikö olisi kohtuullista että niitten jotka eivät aiheuta vaaratilannetta ''kylillä'' että ne saisivat ajaa rauhassa. Kannattaa alkaa ainakin pitkiä räpsyttelemään kun niin paljon suututtaa pikku tojotassa jos joku ajaa trakorilla edellä,mutta älkää sitte ihmetelkö jos huomaatte kaupasta tullessanne että kusella käyvä ecoboosti hybridi on ajettu luttuun.

      • Kura Vesi

        Vai osataan sitä ajaa Kiuru Veteen.

        Vai maanviljeliälle. Eikö paremminkin maanviljeliJälle.

        Maanviljelijä on tekijän nimi. Ei tekiän.

        Jäikö se kielenhuolto siellä Kuravetellä huonolle tolalle, kun ei osata edes kirjoittaa.

        Menikö vähän Kuranhuollon puolelle.


      • Jauhivainen

        Osaa kaikki painaa Formulankin kaasupoljinta. Mutta entäs se muu.


    • traktorirallihan se

      Kysymys: Traktori vai ralli vai traktoriralli.

    • Luki Häriö

      Haha just ajattelin tuota. Aika paljon noita lukihäröisiä palstoilla :)

    • vap95

      Ei mitään haittaa vaikka ajavatkin keskustassa kunhan eivät rupea riehumaan niillä. Verottomalla polttaineellakin ajon voi kiertää laittamalla jonkin piene työkoneen mm. paalipihdin kiinni jolloin lasketaan maatalousajoksi ja tämä on neuvoksi niille jotka ajelee polttoöljyllä :D

    • Keskustan mumma

      Nimimerkki vap95 oikein kannustaa pahantekoon näillä kylillä. Sietäisit saada koivuvitsasta paljaalla perseellesi!! Mikä vittu näitä kepulaisia ja heidän jälkikasvuaan vaivaa, onko laki sama kaikille häh?

      • vap95

        Enpä nyt sanoisi. Unohdin mainita lainmukaisen tavan joka on että netissä voi maksaa polttoöljyveron joka on vain 5€ jolloin saa ajaa traktorilla kokonaisen päivän ihan rauhassa kunhan muistaa kuitin tulostaa.


    • milloin loppuu ???

      Kuinka monta sukupolvea kiuruvetisten kantakirjasonnien asennevammaisuus on saanut kasvaa jotta nykyinen nuoriso onnistuu traktorilla "pääkadulla" sivuluisussa ajamaan päivällä ja yöllä samalla kadulla bassoja autolla jumputtamaan ?!
      Eikä vanhemmat tietty moista ole kieltäneet, kai päinvastoin !!

    • Niin ne ajat muuttuvat....

      Isäni oli ostanut ensimmäisen oman hevosensa -40 luvun aikoihin....nimeltään Hulikka.
      Hän oli vienyt sen Niemiskylän Jussilassa tupaan näytille kotiväelleen pakkaskeleillä heti kotiin päästyään....

      Etelässä oli jo Ferguson traktori ja Solifer mopo....mopon isä möi heti melkein pikaisesti pois koska minä ajelin aina tankin tyhjäksi hänen poissa ollessaan.....

      Ajat muuttuu ja eihän sitä tiedä millaisilla menopeleillä sitä nuoriso ajelee jo kymmenen vuoden päästä kylillä...

    • On teillä elämää ?

      Kauheeta jos puttuu 1 kirjain jostain sanasta. Mieluummin kirjoitan huonommalla soomella ,mitä ruikutan tien varresa kun jotu TRAKTORI menee ohi. Voi ei tulikoha mulla nyt pilkku väärään-paikkaa n.

    • 1564887

      Traktori vai ralli?
      Vai traktoriralli:)

    • E. Simojoki

      Nyt kun koulut ovat taas alkaneet, niin muistattehan hyvät ihmiset niillä suurilla maatalouskäyttöön tarkoitetuilla traktoreilla rällätessä varoa niitä perheen pienimpiä suojateillä. :) Näitä ikäviä esimerkkejä on aivan liikaa, ja yhtään menetystä ei kestetä enää Kiuruveellä.

      Kiitos jo etukäteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe