Väkisin ympärileikatut miehet

toimittajakokelas

Löytyisikö täältä miehiä, jotka on vastoin heidän omaa tahtoaan ympärileikattu?

Olen toimittajaopiskelija ja etsin lehtityön kurssillemme juttuaiheita. Naisten ympärileikkauksesta on viime aikoina ollut paljon puhetta mediassa. Haluaisin nostaa esiin myös sen, että leikkauksia tehdään miehillekin vastoin heidän omaa tahtoaan. (Ja joojoo, ymmärrän kyllä että naisten ja miesten ympärileikkaus ovat aika erilaisia toimenpiteitä)

Pystyisittekö kertomaan kokemuksistanne tässä tai tarkemmin sähköpostiini [email protected] ? Sähköpostin lähettäminen olisi parempi vaihtoehto minulle siinä mielessä, että pystyn sillä tavalla helpommin kysymään lisäkysymyksiä.

Mikäli Tampereelta löytyisi haastateltava, se olisi ihannetilanne. Sinun ei kuitenkaan tarvitse jutussa esiintyä omalla nimelläsi tai kasvoillasi ellet halua.

Jos tiedätte jonkun, joka on vastoin omaa tahtoaan ympärileikattu, vinkatkaa hänelle tästä, kiitos :)

9

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ympärileikattuxx

      Itseni on ympärileikattu vastoin tahtoani, tosin lääketieteellisistä syistä 6-vuotinaana. Kukaan ei koskaa selittänyt minulle tai vanhemmilleni mistä oli kyse. En tiedä oliko tämä tarpeellista koska isälläni oli nuorena kanssa tiukka esinahka joka löystyi teini-iässä, eikä asia lapsena aiheuttanut minulle mitään ongelmia.

      Koulussa liikuntatuntien yhteydessä koulukaverit saivat tietää ja alkoivat pilkkaamaan. Tämän seurauksena aloin vältellä kaikkia paikkoja joissa joku olisi voinut nähdä minut alasti. Teini-iässä pidin itseäni seksuaalisena friikkinä enkä ottanut mitään kontaktia tyttöihin. Tuohon aikaan ei ollut vielä mitään internettiäkään mistä olisi saanut mitään tietoa aiheesta. Monesti haudoin itsemurhaakin tämän asian takia.

      En ole kyllä halukas enempää kertomaan.

    • toimittajakokelas

      ympärileikattuxx, kiitos vastauksestasi! Oletko ihan varma, ettet haluaisi vielä olla sähköpostilla yhteydessä? Kuulostat nimittäin juuri sellaiselta haastateltavalta, jota etsin. Ymmärrän kyllä, että haluat pitää anonymiteettisi. Uskaltaisitko kuitenkin paljastaa, minkä ikänen suunnilleen olet? Tarkkaa ikää ei tarvitse sanoa, mutta suunnilleen että oletko kolmekymppinen vai kuusikymppinen...

      Jos lääkäri ei selittänyt asiaa sinulle tai vanhemmillesi, niin mitä hän sitten sanoi?
      Kärsitkö vieläkin itsetunto-ongelmista? Jos et, niin missä vaiheessa olo alkoi helpottaa?

      Ymmärrän, että kyse on arkaluontoisesta asiasta, joten pahoittelen tungetteluani. Minua kuitenkin helpottaisi kovasti, jos uskaltaisit vastata näihin (ja mieluiten sähköpostilla, niin kaikki eivät voi lukea niitä vastauksia täältä). Tännekin on ok, jos ei missään nimessä halua sähköpostia käyttää:).

      Kiitos vielä kerran kuitenkin vastauksestasi!

      • ympärileikattuxx

        En ole halukas haastatteluun, mutta ikää on noin 40 vuotta.

        Ehkä ongelma helpotti joskus päälle parikymppisenä kun internet tuli ja löysin asiasta sieltä tietoa. Silloin kun olin teini-ikäinen, niin koko leikkaushan oli ihan outo juttu Suomessa koska silloin ei muslimeita ollut täällä. Ja tataarit ja juutalaiset eivät aiheesta paljoa puhuneet.

        En voi kieltää, etteikö tästä olisi minulle jäänyt traumoja, mutta en nyt halua asiasta sen enempää puhua. Katkera olen tuon tehnyt lääkäriä kohtaan. Joskus selvitin kuka tuon minulle teki ja selvitin missä hän asuu ja mietin että menen vetämään häntä turpaan, mutten sitten viitsinyt kun siitä olisi tullut minulle vain lisää ongelmia.


    • Silvottu 38v

      Kyllä löytyy, muttei Tampereelta. Mulle on tehty tuo operaatio luvatta aikuisena, piti olla jotain ihan muuta ja lopputuloksen voi arvata... Koska kyse on peruuttamattomasta operaatiosta, niin ainoa mahdollisuus on vain nuolla haavansa ja tyytyä siihen mitä on tapahtunut. Suomessa on nähtävästi täysin hyväksyttävää ja laillista silpoa poikia & miehiä tällä tavalla, kun tyttöjen ja naisten silpominen on yleisesti tuomittavaa.

    • gggggggggglot

      Kyllä teillä on pää nupissa vikaa. Itse olen ympärileikattu jo 3 vuotiaana ikää nyt 40 ja hyvin on toimeen tullut leikatulla. Seksi on nautinnollista ja naisetkin on tykänneet. En ymmärrä miksi ympärileikkaus olisi aina silpomista minulla ainakin on pelannut loistavasti. Leikkaus mallia high-tigh

    • Löytyyhän meitä

      Mulla ikää vajaa 40 ja vastoin tahtoa leikattu aikuisena... tällaistakin voi tapahtua Suomen "luotettavassa ja laadukkaassa" julkisessa terveydenhoidossa. Seurauksista kärsin yhä edelleen, niin toiminnallisista, kuin kosmeettisista ja henkisistäkin.

    • juu löytyy

      40 vuotias ja leikattu 5 vuotiaana vasten tahtoa. Myös toiminnallisia ja kosmeettisia haittoja leikkauksesta. Henkisistä ongelmista leikkauksen seurauksena on mahdoton kuvailla. Leikkauksen jälkeen kun heräsin oli täys helvetti päällä, kipu ja tuska oli jotain sellasta jota ihmisen ei pitäs koskaan kokea. Nuo muistot onkin niitä harvoja joita lapsuudesta on jääny jäljelle ja jotka muistuu päivittäin mieleen, pois niitä ei saa vaikka kuinka yrittää. Aikuisena saattaa ehkä ymmärtää ja kestääkkin helpommin erilaisten operaatioden tuoman kivun ja sen seuraukset mutta pienelle lapselle asiat ovat hivenen toisin. Seksi elämää ei ole ollut ja tuskin tuleekaan....

    • onnellinenl

      ympärileikattuna 50 vuotta, naiset tykkää ja hyvin pelittää.

      • Kikelimies

        Ote elämästä. 72-vuotias Bryan tarvitsi ympärileikkauksen, ja Debbie oli saanut ikävän vaivan synnytyksestä. Martin ei voinut käyttää yleisiä vessoja. Mitä heille kuuluu? Brittiläinen dokumenttisarja

        Nolot vartalot FOX Ti 27.05.2014 klo 02.00


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe