Kauanko levysi toimi?

Tilastoa kehiin

Samsung HD501LJ 500 GB 7200 rpm hajosi juuri. Kesti muutamaa päivää vaille 5 vuotta.

11

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen Seagate levy toimi noin 3-vuotta kunnes se hajosi. Nykyinen WD levy on kestänyt hyvin.

    • Levyjen kestävyyttä ei pysty ennalta tietämään, kuinka kestäviä ne ovat. Yhdessä vaiheessa iteltä hajos 3 levyä ihan lyhyessä ajassa. Tästä on jo useampi vuosi aikaa, ja levyt olivat huonossa maineessa olleita IBM DeskStar 75GXP ja 60GXP levyjä. Levyt kestivät aktiivista käyttöä alle vuoden / levy.

      Sen jälkeen tuli hankittua Seagate Barracuda ATA IV, levy on edelleenkin käyttökelpoinen, mutta ei löydy konetta mihin sen kytkisi. Huonoiksi levyiksi on lisäksi tullut todettua Maxtor DiamondMax 9 sarjan levyt. Levyt olivat halpoja, mutta vikaherkkiä.

      Seagaten laatu on myös viime aikoina heitellyt paljon, ja vikaantuneita levyjä ollut liikkeellä enemmän. Green sarjan heikkoudesta on omakohtaista kokemusta. Levy hajosi kuukauden käytön jälkeen. Lisäksi oli hidas, kuin mikäkin. Kyseessä ei ollut oma kone, mutta olin kasannut tuon koneen yhdelle tutulle.

      Tällä hetkellä itellä on käytössä 3 kpl perinteisiä kiintolevyjä, Western Digitalin 120 gigan, Samsungin 320 gigan ja Western Digitalin 400 gigan levyt. Ainoa levy, mikä joskus pitää outoa ääntä on tuo 400 gigan WD. Tosin olen hankkinut sen käytettynä. Kakkoskoneessa on 500 gigan Seagate, ikää en tiedä, kun on peräisin rikki menneestä Lacien levykehikosta, toisena levynä Seagaten 80 gigan levy. Edelleen yhtä hyvä, kuin uutena.

      • seagatet romuja

      • Ei hajonneita
        seagatet romuja kirjoitti:

        Valitettavasi ostanut suurimman osan muista valmistajista, Samsunginkin. Enää ei tiedä missä mitäkin tekniikkaa. Toshiba vielä hyvä ja WD:llä ainakin osa kestää.
        Seagatet käyvät paljon kuumempana kuin muut, lyhentää käyttöikää.

        http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_defunct_hard_disk_manufacturers

        Minulla ei ole yksikään kovalevy vielä hajonnut, ei Seagate eikä Maxtor, joita molempia on vuodelta 2005-06 yhdet. Vanhin on v. 1990-91 Quantum 200 megaa (SCSI) Amigassa, ja toimi vielä kun kokeilin vuosi sitten. Se Seagaten 200-gigainen SATA-levy on edelleen käytössä, mutta ehkä joutaisi pois. Se on ajalta, jolloin niillä oli viiden vuoden takuu. Uusissa hankinnoissa kuitenkin siirryin WD green-sarjaan, kun käyvät viileämpänä.


      • öhöö...
        Ei hajonneita kirjoitti:

        Minulla ei ole yksikään kovalevy vielä hajonnut, ei Seagate eikä Maxtor, joita molempia on vuodelta 2005-06 yhdet. Vanhin on v. 1990-91 Quantum 200 megaa (SCSI) Amigassa, ja toimi vielä kun kokeilin vuosi sitten. Se Seagaten 200-gigainen SATA-levy on edelleen käytössä, mutta ehkä joutaisi pois. Se on ajalta, jolloin niillä oli viiden vuoden takuu. Uusissa hankinnoissa kuitenkin siirryin WD green-sarjaan, kun käyvät viileämpänä.

        Ei voi olla 200Mt Quantum, tarkoitatko 20megaa.


      • Ei hajonneita
        öhöö... kirjoitti:

        Ei voi olla 200Mt Quantum, tarkoitatko 20megaa.

        Quantum ProDrive 210S.


    • onsevaanhyvä

      Itsellä WesternDigitalin 80-gigainen on toiminut erinomaisesti jo 12 vuotta eikä vikaantumista ole havaittu testien mukaan. Puuta koputtaen näyttäisi toimivan toiset 12 vuotta edelleen.

    • pyörii kauan kunnes

      Paljon on levyjä ollut ja vieläkin käytössä vanhoja muutaman tai korkeintaan parin kymmenen gigan sitten uudempia 100-500 gigaa jne.

      Yhtään vanhaa 2-20gt levyä ei ole hajonnut. Yksi on edelleen jatkuvassa käytössä eräässä koneessa sitten on 5kpl harvemmassa satunnaiskäytössä ja yksi irrallaan poistettu joitain kuukausia sitten jatkuvasta käytöstä, koska tila ei enään riittänyt.

      Kaksi kappaletta muistaakseni n. 40gt samsung levyjä särkyi ainakaan joskus 200 luvun puolivälissä muutamien vuosien käytön jälkeen. Sitten yksi Wd 160 gigainen hajosi pitkän jatkuvan käytön jälkeen joitain vuosia sitten.

      WD 160gt ja 250gt jatkuvassa käytössä ollut ehkä viisi vuotta ja 500gt pari vuotta. Edelleen käytössä. Hitachi 80gt ollut kymmenisen vuotta jatkuvassa käytössä. Toimii edelleen.

      Uudet levyt hankin WD tai Seagate ei muita. Varmuus kopiointi tietysti kunnossa.

    • ....

      WD 2500KS on toiminut vuodesta 2007 täydellisesti. Ei pienintäkään ongelmaa koskaan. Tähän päivään mennessä käyttötunteja on noin 26000.

    • paskan möivät

      LaCie, eli Seagate Barracuda, 750 gigainen, hajosi eilen.
      Kestihän se n.3 vuotta;)
      Nyt odotan että posti tuo pelastustarvikkeet.

    • pcmuseo

      WD20EARS 22kk ja rikki. Huonoin tähän astisista 2,5GB bigfoot 2 uutta levyä kuukauden sisään, levynpinta irtosi molemmissa hajonneissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe