Ihminen ei ole tämän planeetan diktaattori

OletkoInhimillinen

http://www.trueactivist.com/everything-you-think-you-know-about-animals-is-wrong/

Eläimillä on moraali- ja oikeustajua. Eläimet tuntevat iloa, myötätuntoa, rakkautta, masennusta, surua, kipua ja stressiä. Tämä ei koske pelkästään älykkäimpiä eläimiä, vaan myös mm. kanoja ja rottia.

Miten on mahdollista, että ihmiset yhä kuvittelevat omistavansa oikeuden tehdä eläimille ja luonnolle mitä tahansa?
Jos emme opi elämään harmoniassa eläinten ja luonnon kanssa, homo sapiensin taru on pian loppu. Ihminen sanoo olevansa älykäs, sahaten samalla oksaa millä istuu.

18

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • energiaa tarvitaan

      Mitä tuo mielestäsi asiaan vaikuttaa ? Syömiseksi joutuminen on useille lajeille niiden perustarkoitus ravintoketjussa. Silti ne tuntevat jotakin. Ei se pois sulje tosiasiaa eläimen ravintoarvoa. Ilman kipuaistia jäisi elämä usein varsin lyhyeksi, että tuo nyt ei ole mikään uutinen.
      Ihminen elää hyvässä harmoniassa luonnon kanssa, noin yleisesti ottaen. Kun olemme kivunneet ravintoketjun huipulle, niin syömme kaikkea ja kaikkia tasapuolisesti. Se jos mikä on harmoniaa, ja luonnollista.

    • animalplanet

      Tosi kiinnostava artikkeli. Onneksi tietoisuus eläimistä ja niiden oikeuksista kasvaa koko ajan. Eläimet on meidän sukulaisiamme ja ystäviämme.

      Kannattaa lukea kirja Kun norsut itkevät (Jeffrey Masson & Susan McCarthy). Se kertoo eläinten tunne-elämästä, älykkyydestä, luovuudesta ja sosiaalisuudesta erilaisten tapausesimerkkien kautta. Mieleen jäi esim. viittomakieltä käyttävä Koko-gorilla ja ystävällinen apina, joka laskeutui puusta ja tarjosi nälkäiselle tutkijalle hedelmää.

      Tässä linkissä lisää kirjasta:
      http://www.jeffreymasson.com/books/when-elephants-weep.html

    • Nakke-kaija
    • Vastuu ihmisellä

      Olipas mielenkiintoinen juttu. Kai se on vähän niin, että osa ihmisistä ei halua tiedostaa että eläimillä on inhimillisiä piirteitä, kuten suru ja empatiakyky. Lihansyöjien on helppo syödä pihviä ja turkistarhaajien helppo rääkätä eläimiä, kun he eivät tiedä eläimistä mitään.

      Ihan pelottaa ajatella mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ihmisen toiminnan pitää radikaalisti muuttua tai muuten venäläiset tuhoaa Arktiksen öljynporauksellaan, sademetsät kaadetaan karjankasvatuksen takia, tuhansia eläinlajeja kuolee sukupuuttoon jne. Ja kaikki tämä on jo parhaillaan tapahtumassa. Nyt eletään ratkaisun hetkiä: tajuaako ihmiskunta virheensä vai jatketaanko samaan malliin.

      • kerran eletään

        Kyllä me tiedämme eläimistä koko lailla, jotkut enemmän, toiset vähemmän, mutta eläinten tunteet eivät mitenkään korreloi siihen, että ne ovat ravintoa siinä missä vaikka porkkanat ja perunatkin. Miten se tunteiden olemmassa olo mitään asiaan vaikuttaisi ?
        Tuntuu että teillä hörhöillä on kaikki tosiasiat kateissa, pähkäilette asioita, ja teette niistä aivan harhaisia johtopäätöksiä.
        Ihminen panee omi lajitovereitaan kylmäksi sodissa, sen kuin kerkiää ja taatusti tietää tunteiden olemassaolosta, ei se asiaan vaikuta. Miksi siis vaikuttaisi jotain eläimen ilon tai surun tunne.
        Kyllä meillä syödään joka vuosi kesäpossutkin ja ne on sen verran fiksuja eläimiä, että niistä ne tunteet näkyvät hyvin. Ei se syksyinen possujen teurastus mitään kivaa ole, mutta niiden elämä on possuille aina hyvä, koska meillä pääsevät tonkimaan tarhassaan, sen kesän ajan ja saavat hyvää ruokaa ja on lämmin koppi. Niiden elämän tarkoitus nyt on vain olla meille syötävää, siinä se.

        Turha teidän on seurata ja miettiä tuollaisia öljynporaamisia, miettikää mielummin miten pystyisitte olemaan yhteiskunnalle enemmän hyödyksi hyvinä veronmaksajina.


      • Kettu siittää

        Suurella osalla ihmisistä ei ole varaa ajatella eläinten asioita koska kaikki aika ja tarmo menee päivittäiseen selviämiseen. Surua ja empatiaa kokee jokainen ellei ole psykopaatti. Jos taas pihvin nähdessään joutuu itkua tirauttamaan niin kyllä sekin jostain sielun vammasta kertoo. Pihvin syönnissä ei ole mitään erikoista koska liha kuuluu ihmisen ja monien muiden lajien normaaliin ravintoon. Perustele tuo väite ettei lihansyöjät ja turkistarhaajat tiedä eläimistä. Turkistarhaajat ovat eläinalan ammattilaisia ja tietävät eläimistään varmasti enemmän kuin ne jotka eivät alalla ole.
        Kaikkihan sen tietää ettei tällä menolla seuraa hyvää ihmiskunnan kannalta. Luonnonvaroja käytetään ihan liikaa ja tahti kiihtyy. Karjankasvatus on yksi merkittävä asia mutta myös biopolttoaineet vaativat suurempia maa-aloja ja metsän hakkuita. Öljyn poraamisen kieltäminen niin hienolta kuin se kuulostaakin saisi aikaan entistä enemmän sademetsien havittämistä. Maailman täytyy pyöriä eikä tyhmä ihminen ole keksinyt korvaavaa puhdasta ja haitatonta energiaa. Ja täytyy muistaa että ihmiset ovat täällä vain käymässä.
        Itsehän et varmaankaan osta tai käytä mitään öljyjohdannaisia tuotteita. Kuten elintarvikepakkauksissa olevat muovit tai kemikaalituotteet. Selvität tietenkin ettei syömiesi kasvikunnan tuotteiden tieltä ole kaadettu yhtään puuta. Et omista esim. televisiota m. Tietokonehan sinulla ilmeisesti on ja silloin jo syyllistyt luononvaarojen riistämiseen ellet sitten kirjoita lainakoneelta ja silloinkin kulutut sähköä. Onko sinulla puhdas omatunto vai oletko vain vetänyt rajan sinulle sopivaan kohtaan ?


      • Jagdpanther

        Eläinten pitäjät ny on aika paljon enemmän elukoiden kanssa tekemisissä toisin ku tollanen kaupunkilaishippi. Ei siitä tappamisesta tarvi tykätä että sitä hommaa tekee, se ny on vaan välttämätön paha jos rahaa tahtoo saada.


      • Justihin niin
        Jagdpanther kirjoitti:

        Eläinten pitäjät ny on aika paljon enemmän elukoiden kanssa tekemisissä toisin ku tollanen kaupunkilaishippi. Ei siitä tappamisesta tarvi tykätä että sitä hommaa tekee, se ny on vaan välttämätön paha jos rahaa tahtoo saada.

        Sitä vaan tahtoo nylkeä eläimeltä, jos rahaa tahtoo saada.


    • asdfasdf

      karhullakin on moraalinsa kun syö saalistaan elävältä,vihernarsisteilta se puuttuu tuustin.

      • mee tarhaaja muualle

        Turkistarhaajapsykopaateilla ja -narsisteilla puuttuu moraali ja omatunto kokonaan.


      • Jagdpanther
        mee tarhaaja muualle kirjoitti:

        Turkistarhaajapsykopaateilla ja -narsisteilla puuttuu moraali ja omatunto kokonaan.

        Millä perusteella? Samanlaista eläintenpitoa ku muukin, tosin se tappaminen ja nylkeminen yms pitää tehä ite, teurastamo ei tee sitä sun puolestas. Tosin nykyään alkaa näkyä sellasia palveluita, että ne saattas jopa hoitaa nylkemisen jälkeen loput.


      • asdfasdf
        mee tarhaaja muualle kirjoitti:

        Turkistarhaajapsykopaateilla ja -narsisteilla puuttuu moraali ja omatunto kokonaan.

        tekevät sentään töitä toimeentulokseen ja maksavat osaltaan vihernarsistienkin elämän,niidenkin jotka eivät koskaan tule maksamaan omia tekosiaan yhteiskunnalle kuten esimerkiksi vaateliikkeenpolttoyritystä tai närpiön tukehtuneita kanoja kun sammuttivat ilmanvaihdon kanalasta.


    • Eläkkeläinen

      Milloinkahan sinun jakeluusi menee, että täällä on muitakin, kuin työttömiä.
      Tee sinäkin nyt ensin 45 vuotta töitä kuten minä, voit päästä eläkkeelle nylkyrin ammatistasi.

    • eläkkeen lopussako ?

      Ei uskoisi kypsäksi aikuiseksi, mutta eikös ihminen taannu taas lapsen tasolle vanhana.

      • pipero

        Mikäs paskiainen sinä olet pitkän elämäntyön tekenyttä ihmistä haukkumaan? Saatanan sika!


    • peukkua piperolle

      työnnä sinä peukku pyllyysi.

    • Jo on pahaksi mennyt

      Eläkeläiselle kateellisia!! Töihin siitä syrjäytyneet eläintenvihaajat.
      Eivät eläkeläiset ja eläimet ole syylisiä teidän säälittävien toimeentuloonne, vaan TE ITSE!

    • pipero

      Minäkin uskon että hellyyttävämpää näkyä ei olekaan kuin vanhus kiikkutuolissa takan edessä, kissa sylissä sitä paijaten. Kisulla on vatsa täynnä Mirrimuonaa ja vanhuksen kasvoilla karehtii hymy hänen muistellessaan lapsiaan ja lapsenlapsiaan. He eivät vain koskaan tule käymään, jouluna tulee kortti Phuketista.

      Sitten tänne hyökkää eläinsuojeluaktivistit kypäröineen sekä luotiliiveineen sekä särkevät täydellisen idyllin. Miksi Te vihaatte eläkeläisiä sekä solvaatte heitä? Minun käskettiin työntää peukku pyllyyni. Aivan itkettää vanhaa ihmistä koska minulle ei ole koskaan noin loukattu.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2112
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      172
      1639
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1332
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1182
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe