MISTÄ SAA IKIKARENSSIN

Hirveää meininkiä

Siis nyt kysynkin mistä tulee moinen ikikarenssi kun palstalla lukee et monella päällä sellainen,Onko oikein tollanen ihmisille.Missä on se puhuttu perusturva.Voiko näin kehittyneessä yhteiskunnassa olla tollanen oikeesti olemassa ihmistä varten.Olisko lakia kenties muutettava tuon suhteen.

24

2884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 167-176

      Yleisin syy lienee narsistisen virkailijan tekemä virkarikos.

      Lain mukaan nykyisin (1.7.2013 alkaen) ns. ikikarenssin saa "toistuvasta moitittavasta menettelystä", moitittava menettely on toistuvaa jos se tapahtuu 6 kk:n kuluessa edellisestä moitittava menettelystä. Asiasta on säädetty työttömmysturvalain 2a luvun 14§:ssä (Teksti alla)

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290#L2a


      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290#L2aP14
      "14 § (8.6.2012/288)
      Toistuva työvoimapoliittisesti moitittava menettely
      Jos työnhakija kuuden kuukauden tarkastelujakson kuluessa toistuvasti menettelee 1 tai 4 §:ssä taikka 9–12 §:ssä tarkoitetulla tavalla työvoimapoliittisesti arvioituna moitittavasti, hänelle asetetaan työssäolovelvoite toistuvasta menettelystä lukien.
      Oikeus työttömyysetuuteen palautuu, kun henkilö on yhteensä vähintään 12 kalenteriviikkoa:
      1) ollut työssäoloehtoon luettavassa työssä;
      2) osallistunut muuhun työllistymistä edistävään palveluun kuin työttömyysetuudella tuettuun omaehtoiseen opiskeluun tai kotoutumisen edistämisestä annetun lain 22–24 §:ssä tarkoitettuun omaehtoiseen opiskeluun;
      3) opiskellut omaehtoisesti 2 luvun 10 §:n 2 momentissa tarkoitettuja päätoimisia opintoja; tai
      4) työllistynyt päätoimisesti yritystoiminnassa tai omassa työssä.
      (28.12.2012/918)
      Oikeus työttömyysetuuteen palautuu myös, kun 1 momentin mukaisen työssäolovelvoitteen asettamiseen johtaneesta menettelystä on kulunut vähintään viisi vuotta.
      Mitä 1–13 §:ssä sekä 2 luvun 13 §:n 2 ja 3 momentissa sekä 14 §:n 3 momentissa säädetään, ei sovelleta 1 momentin mukaisen työssäolovelvoitteen aikana. (28.12.2012/1001)"

    • Suomi=Syyria

      Soossu on aina takaporttina ja asumistuki.Sinne vaan.Saat sieltä saman kuin ilmaistyöstä.

      • Mieluusti Suomi

        Syyrian nuorisotyöttömyys oli joku vuosi sitten ilmeisesti 48%, nyt voi olla jo vähän korkeampi. Syyrian sossusta on ehkes jonkin verran hankalampi saada rahaa kun Suomen sossusta...


    • Aikasemmin tiukempi?

      Ei se oikeasti oo ikikarenssi.

      Se on vaan semmonen velvote, että jotain tarttis tehrä (3 kuukautta) että sais sen karenssin pois. Sen karenssin taas on saanu, kun on jättäny tekemättä jotain useampaan kertaan.

      • enää 3,5 vuotta

        Ei meen noin.
        Itse sain kerrasta karenssin ja ei mene pois kuin 5 kuukauden työssäoloehdolla.
        Mutta ikikarennssi se ei tosiaankaan ole, poistuu 1.1.2017.


    • Otti ja tuota?

      "Se on vaan semmonen velvote, että jotain tarttis tehrä (3 kuukautta) että sais sen karenssin pois. Sen karenssin taas on saanu, kun on jättäny tekemättä jotain useampaan kertaan."

      Hm, eikös ole että jos ikikarenssissa oleva työllisyysvaroin työllistetään jonnekkin 6 kk:ksi kokopäivätyöhön, ja hän menee ja on sen 6 kk:tta siellä töissä, niin siitä 6 kk:sta lasketaan tuon ikikarenssin lusimiseen käytetyn puolet eli 3 kk:tta koska se oli työllisyysvaroin palkatun työtä. Ja eikö ole että ikikarenssi = 5 kk:den työssäolo velvoite.

      joka 5 kk:den työssäolovelvoite velvoittaa siten rangaistavaa johonkin, mutta ei velvoita sen velvoitteen määrännyttä viranomaista tekemään yhtään mitään jotta tuo siten rangaistu kansalainen saisi tuon velvoitteen jossain kohtuu ajassa täytettyä.

      Ja tämä asia on erittäin huolestuttavaa maassa josta puuttuu ainakin 400 000 palkkatyöpaikkaa.

      Se on huolestuttavaa nimenomaan koska se johtaa törkeisiin kohtuuttomuuksiin vertailussa tehty rike vs. siitä seuraavat taloudelliset seuraamukset.

      Niin ota ja vertaa sitä millaiset sakot rahallisesti maksat siitä että menet ja lyöt joltain nenän poskelle tai syyllistyt lievään rattijuoppouteen. Ja vertaa sitä summaa siihen sakkoon verrattavaan rahalliseen menetykseen joka koituu siitä kun on 5 vuotta 20% tai 40% alennetulla toimeentulotuella, ja on sitä ihan vain siksi että esim ei halunnut mennä jollekkin kurssille jolla ei opetettu mitään ja joka hieman harmittavasti järjestettiin yli 100 km päässä kodistaan paikkakunnalla jossa tuon kurssin järjestäjällä ei ollut tarjota oppilaille ilmaista tai kohtuuhintaistakaan oppilasasuntola paikkaa kurssin ajaksi.

      Niinpä jos Zuomi aidosti olisi eikä vain emuloisi länsimaista oikeusvaltiota tuon rangaistuksen käyttöön tulisi kirjata myös viranomaista velvoittava pykälä, jossa tuon rangaistuksen antajan olisi jatkuvasti esim vähintään kerran jokaisen alkavan kolmen kuukauden ajanjakson aikana tuon rangaistuksen annosta lukien tarjottava tuolle rangaistulle jokin mahdolllisuus tuon velvoitteen täyttämiseen, ja jos tuollaista tarjousta ei tehdä tuo rangaistus katsotaan kärsityksi eli se raukeaa.

      Niinpä nyt, kun vapaitten työmarkkinoitten palkkatyöpaikkoja ei käytännössä ole saatavissa, niin jotta tuo 5 kk:den työssäoloehto täyttyisi on työttömän oltava töissä työllisyysvaroin palkattuna 10 kk:tta, ja työkkäri saattaa ihan lettuilessaan pitää tarkan huolen että sitä 10 kk:den mahdollisutta ei ainakaan heidän kauttaan tuolle rangaistavalle koskaan tule.

      Toisaalta eikös ole että tuo ikikarenssi lakkaa jos ja kun 5 vuotta on sen langettamisesta kulunut, ja se lakkaa vaikka rangaistava ei olisi täyttänyt työttäoloehdosta edes yhtä päivää?

      Ja jos noin on niin sehän on peräti hurmaavan humaania ja osoittaa että Zuomi taas kerran on onnistuneesti emuloinut olevansa länsimainen oikeusvaltio.

      Viranomaisten kansalaiseen kohdistamien rangaistusten pituudella mitaten kieltäytyminen jostain (jopa palkattomasta) paskatyöstä tai kurssista jolla ei opeteta mitään tai opetetaan jotain ammattia jota kansalainen ei halua harjoittaa tai tehdä...

      (Öh tarkoittaa siis, että tämä tapahtuu maassa jossa perustuslakiin on kirjattu että kansalaisella on oikeus valita ammatti jota haluaa harjoittaa - joka tarkoittaa että kansalainen voi alkaa vaikkapa kylttimaalariksi ihan sillä perusteella että olla kylttimaalarina olisi hänestä kivaa - mutta se tarkoitaa myös että kansalainen voi olla alkamatta kylttimaalariksi ihan sillä perusteella että eipä huvitais olla kylttimaalari.)

      ...on rangaistuksen pituudella mitattuna vain hieman raskaampi rikos kuin väkivaltainen raiskaus mutta ei kuitenkaan (harmi työvoimatoimikunnille oletan?) ihan pärjää murhalle.

      • huomaa ero

        Ei ikikarennsi välttämättä lakkaa viidessä vuodessa. Itse olen ollut kohta kahdeksan vuotta ikikarenssilla.
        Pitää aina muistaa että on kahdenlaisia tapauksia, onko karenssi tullut uuden vaiko vanhan lain aikaan. Vanhan lain aikaan tulleet ikikarenssit loppuvat itsestään vasta vuonna 2017.


      • Sama tilanne
        huomaa ero kirjoitti:

        Ei ikikarennsi välttämättä lakkaa viidessä vuodessa. Itse olen ollut kohta kahdeksan vuotta ikikarenssilla.
        Pitää aina muistaa että on kahdenlaisia tapauksia, onko karenssi tullut uuden vaiko vanhan lain aikaan. Vanhan lain aikaan tulleet ikikarenssit loppuvat itsestään vasta vuonna 2017.

        Siirtymäsäännös koskee myös nykyisellä työttömyysturvalailla kumottujen 2 luvun 21 §:n sekä 8 luvun 4 a ja 6 §:n perusteella asetettuja työssäolovelvoitteita ja siinä on helpotettu vanhojen työssäolovelvoitteiden täyttymistä siten että 1.7.2012 alkaen työssäolovelvoitetta kerryttää myös TTL 2 a luvun 14 §:ssä tarkoitettu toiminta (TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN OHJE TYÖTTÖMYYSTURVAN TYÖVOIMAPOLIITTISISTA EDELLYTYKSISTÄ 30.12.2013 TEM/2679/03.01.04/2013 = SIIRTYMÄSÄÄNNÖS). TTL 2 a luvun 14 §:n mukaan oikeus työttömyysetuuteen palautuu myös, kun 1 momentin mukaisen työssäolovelvoitteen asettamiseen johtaneesta menettelystä on kulunut vähintään viisi vuotta. Kyse on lain tulkinnasta. Valitusta loppuun asti vaan. Ketähän muuta / minkalaisessa tilanteessa olevaa ihmistä lauseen kohta "...työssäolovelvoitteen asettamiseen johtaneesta menettelystä on kulunut vähintään viisi vuotta." voisi tarkoittaa?


    • pervot virkailijat

      Sen saa pärstäkertoimen mukaan.
      Samaan tapaan kuin Somalimaassa,Pohjois-Koreassa,Ukrainassa tai vaikkapa Venäjällä.
      Jos haluat sen välttää muista puhua työkkärin tantalle lipevästi,kehua sen tukkakampausta tai jos sattuu olemaan TE virkailija mies,ole sulaa vahaa hänen kanssaan.Saattaahan se olla vaikkapa ruskeanr.... ritari j.n.e.
      Se on nyt kyllä niin,että tuohon TE hommaan menee pervot,narsistit ja muuten vaan sekopäät toteuttamaan itseään.

    • köyhä poika

      Jaa että kehittynyt valtio. Kaikkea sitä luulee mutta kun sitten joutuu peräämään oikeuksiaan, huomaa ettei mitään oikeusvaltiota ole koskaan ollutkaan. Itse sain karenssin vuonna 2006 koska kärsin insomniasta ja saatan nukkua pommiin vaikka laitan 5 herätyskelloa ja kurssilta tuli sitten kenkää ja siitä ikikarenssi.

      • Silja nuorena

        Kyllä ihmisellä on oikeus nukkua nuorena. Tilanteesi on tosi hankala. Oneksi olet nyt saanut kuitenkin nukkua rauhassa kohta 8 vuotta.


    • karenssi mies.

      Ikikarenssin saa jos on määräaikaisessa palkkatyössä ja työkkäri keksii että sun pitää heti erota palkkatyöstä ja mennä ilmaisiin orjatöihin 9 eurolla päivä. Karenssi tulee kun sun määräaikainen sopimus loppuu joten et saa kokonaisia tukia vaan siitä lähtee heti 40 % koska et eronnut palkkatyöstä jonka itse hommasit kun olit työtön.
      Näin mulle kävi ja oon ollut karenssissa jo n 7 vuotta.

    • Aikamoista touhua

      Tuon karenssin taloudellista vaikutusta olisi hyvä vertailla esim. rikoksiin. Melko hirveitä asioita pitää tehdä, jotta rikoksesta saisi vastaavan tuomion. Rikostuomion myös langettaa tuomioistuin varsin huolellisen harkinnan ja asianosaisen sekä mahdollisten todistajien kuulemisen jälkeen. Tuomiosta voi lisäksi valittaa. Myös poliisin antaman sakon voi kiistää ja viedä oikeuteen.

      Myöskään maahanmuuttajien sosiaalietuusväärinkäytökset ja niihin liittyvät asiakirjaväärennökset eivät yllä lähellekään tuohon seurauksiltaan - jos niitä yleensä seuraa yhtään mitään - vaikka niissä on kyse paljon suuremmista taloudellisista arvoista.

    • dfhfgjghjkhg

      Katsokaa tämä MOT ohjelma: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/02/28/suomen-talouden-taikalinja Siinä on hiukan vastapainoa Suomen nykyiselle sydämettömälle äärioikeistolaiselle riistolle. Jos tosiaan kuvitellaan, että maan vauraus on sitä, että suuryrityksillä menee hyvin, niin totta kai pitää kurjistaa mahdollisimman suuri osa kansaa, jotta he sitten "tarjoaisivat työvoimaansa mahdollisimman kilpailukykyisellä hinnalla", eli olisivat valmiit työskentelemään ruokapalkalla, jotta eivät kuolisi nälkään. Totta kai se olisi yritysten omistajille taloudellinen etu. Mutta jos ajattelemme mullistavan radikaalisti (kuten arkkipiispamme ohjelmassa aika varovasti esitti) niin, että hyvinvointi on sitä, että kaikilla kansalaisilla on hyvä olla, tämä on aivan pieleen mennyttä politiikkaa.

      Ja aloittajan kysymykseen vastaisin, että jos jollekin läimäistään karenssi, totta kai minimivaatimus virkailijalle täytyy olla se, että hän tarjoaa säännöllisin (lyhyin) väliajoin palkkatyöpaikkaa, ja karenssi loppuu, jos uhri hakee sitä paikkaa. Eihän heistä kumpikaan voi pakottaa työnantajaa palkkaamaan juuri häntä, jos hakijoita on ollut sata. Ei voi sälyttää jatkuvaa rangaistusta työttömyyden uhrin niskaan, jos hänen työttömyytensä ratkaisu on poliitikkojen ja yritysjohtajien käsissä, ei hänen eikä edes hänen työkkärinsä virkailijan.

    • Musti, Penan koira.

      Lain mukaan jos katsotaan että työtön on (tavalla tai toisella) aiheuttaunut sen että ei tule johonkin työhön tai kursseille valituksi, tuolloin katsotaan että on kieltäytynyt tuosta työstä tai kurssista, ja seuraa karenssi.

      Tuo laki hyvän lainsäädäntötavan vastaisesti ei kerro sitä mitä tarkoittaa "on aiheuttanut", mutta otamme erään sitkeästi elävän urbaanin legendan joka antaa yhden esimerkin tästä asiasta mitä voi olla "on aiheuttanut":

      Oli muuan työnantaja tai saattoi hän olla kurssille oppilasvalintaa tekevä. Tällä henkilöllä oli outo päähän pinttymä, hän ei voinut sietää sitä että ihmiset kampasivat jakauksen keskelle päälakeaan.

      Oli muuan työtön Pena, hän meni työhönottohaastattelluun vai oliko se kursseille valintatilaisuus tukkansa oikein hienosti kammattuna niin että jakaus oli päälaen keskellä.

      Penan jakauksen sijainti osui tämän mainitun työnantajan vai oliko se kursseille oppilaita valitsijan silmään, ja hän jätti Penan valitsematta ihan vain siksi että häntä ärsytti suunnattomasti se että Pena oli kammannut jakauksen siihen kohtaan missä se silloin pään keskellä sijaitsi.

      Kun työkkkäri sai tietää että Pena jäi töihin/kursseille valitsematta koska ihan itse oli kammannut jakauksen sinne minne sen oli kammannut, niin se rankaisi ihan tuota lakia noudattaen Penaa karenssilla kun Pena kerran selkeästi jakauksensa sijainnin valinnallaan oli aiheuttanut sen että ei töihin/kursseille tullut valituksi.

      Pena valitti tuomiostaan ja sanoi että eihän hän voinut sitä tietää että moinen fiksaatio jollakulla on jakausten sijaintipaikan suhteen.
      Lisäksi Pena liitti valitukseen vanhan rippikuvansa vuosikymmenien takaa, jossa kuvassa Penan jakaus oli keskellä päälakea, ja vetosi siihen että oli ikimuistoinen perinne heidän suvussaan että jakaus on kammattuna keskelle päälakea, että isä vainaja aina kampasi niin, samoin isoisä vainaja kampasi niin , jopa jopa kaikki perheen koirat ja kissat ovat aina kammanneet niin.

      Mutta Penan valitus hylättiin koska Pena ei voinut todistaa että ei sitä tiennyt että ei olisi pitänyt kammatta jakausta sinne minne oli sen kammannut.

      (Tietoisku: Hyvän länsimaisen oikeuskäytännön vastaisesti Suomessa työtön on aina oletetusti syyllinen, paitsi jos pystyy todistamaan syyttömyytensä, muissa länsimaissa syytettty on aina oletetusti syytön paitsi jos hänet syylliseksi pystytään osoittamaan tai todistetaan syylliseksi. )

      Kun Penalla sattumoisin oli pari aiempaa karenssia saatuna joskus villeinä nuoruusvuosinaan jo yli kahdenkymmenen vuoden takaa, niin tuosta Penan saamasta karensista tuli toistaiseksi voimassa oleva, ja siksi se kestää edelleen vaikka tuosta tapaus jakauksensijainti on jo kulunut vuosia.

      Tämä tarina muuten ei ole tosi.
      Eihän?
      Vai olisko ehkä sittenkin?

      • Lakeja opetteleva

        MISTÄ MUUTEN LÖYTYY NETISTÄ NOI TYÖTTÖMÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET ETTÄ TIETÄISI MISTÄ TULEE SANKTIOITA JA NIIN EDESPÄIN


    • erkko671

      Kysymys: täällä puhutaan paljon työssäolovelvoitteesta (5kk). Mutta esim. 0R8-karenssissa oli mahdollisuus suorittaa myös koulutuksella, työelämävalmennuksella jne. karenssia pois. Eli onko vuoden 2012 siirtymässä vanhat karenssit muutettu työssäolovelvoitteeksi? Eli tiukennettu karenssia?

      Tuossa alempana joku puhui että 5 vuodessa kuluisi karenssi pois. Koskeeko tämä uusia vuonna 2012 jlk myönnettyjä karensseja vai koskeeko se peräti vanhan lain ajan karensseja vuosilta 2006-2011?

    • työkokeilija.

      Karenssi ei poistu kursseja käymällä eikä työkokeilulla. Itse olin 2 v työkokeilussa ja kursseilla 4kk ja työharjoittelussakin vuoden. Karenssi jatkuu ja jatkuu.

    • Loppuu 2017 viim.

      No siis vanhatkin ikikarenssit loppuu viimeistään 2017.

      Mutta vähän outoa jollei 6 kk:n työkokeilukaan riitä vanhan ikikarenssin kumoamiseen?

      • pekka4562

        Vanhoilla ikikarenssilaisilla perusongelma kai se että eivät tiedä miten se karenssi poistuu. Pitäisi olla selvät tiedot jossain että esim. 5kk työharjoittelu purkaa karenssin jne. Sitä tietoa vaikea repiä mistään. Käytännössä homma menee niin että menet toimenpiteeseen, sitten kun se loppuu toimikunta vilkaisee paperit ja ilmoittaa että "työvelvollisuus ei täyttynyt" jne.

        Et voi mennä työtodistuksien kanssa jonnekin ja kysästä että kun olin nyt tuolla 6kk niin karenssi poistuu. Ei toimi niin helposti. Se olisi kiva mennä jonnekin työelämävalmennukseen tms. hommaan jos tietäisi että karenssi poistuu. Vaan et voi tietää. Se aiheuttaa helposti sitten passiivisuutta etkä mene minnekään.


      • Yli 1103 e/kk palkka
        pekka4562 kirjoitti:

        Vanhoilla ikikarenssilaisilla perusongelma kai se että eivät tiedä miten se karenssi poistuu. Pitäisi olla selvät tiedot jossain että esim. 5kk työharjoittelu purkaa karenssin jne. Sitä tietoa vaikea repiä mistään. Käytännössä homma menee niin että menet toimenpiteeseen, sitten kun se loppuu toimikunta vilkaisee paperit ja ilmoittaa että "työvelvollisuus ei täyttynyt" jne.

        Et voi mennä työtodistuksien kanssa jonnekin ja kysästä että kun olin nyt tuolla 6kk niin karenssi poistuu. Ei toimi niin helposti. Se olisi kiva mennä jonnekin työelämävalmennukseen tms. hommaan jos tietäisi että karenssi poistuu. Vaan et voi tietää. Se aiheuttaa helposti sitten passiivisuutta etkä mene minnekään.

        Mistä se sitten riippuu että milloin 6 kkn työkokeilu riittää purkamaan vanhan ikikarenssin ja millon ei? Eikö se muka koskaan riitä? Miksei muka työvelvoite täyttynyt? Millä perusteella?

        Millä edellytyksillä 5 kk:n työvelvoitteen saa täyteen? Riittääkö että tekee vaikka jonkun vuokratyöfirman kanssa ns. nollatyösopimuksen yli 5 kk:n ajaksi?

        Kuittaantuuko se 5 kk:n työssä olo velvoite, vaikkei saisi yhtään palkallista työtuntia?
        Vai onko joku minimituntimäärä joka täytyy tehdä?

        "työkkärissä katsotaan, että jo tunnin työnteko viikossa tekee työttömästä työssäolevan. Työssäoloehtoa kuitenkin kerryttää vain sellaiset viikot, joina työaika on väh. 18 h/viikko.Työvelvoitetta kuittaa samat viikot, jotka kerryttävät työssäoloehtoa."

        Kartuttaako työssäoloehtoa vain työ, jota tehdään riittävän viikkotuntimäärä JA josta lisäksi maksetaan vähintään tietynsuuruinen palkka?

        Kokoaikatyön palkka on ollut alan työehtosopimuksen mukainen, tai jos työehtosopimusta ei ole, vähintään 1103 e/kk

        Kokoaikatyöksi lasketaan 40 viikkotuntia ja palkka siis vähintään 1103e/kk. Kuukaudessa on keskimäärin 21,5 työpäivää, joten päiväpalkaksi tulee 51,30 euroa. Työpäivässä lasketaan olevan 8 tuntia, joten tuntipalkaksi tulee 6,41 euroa. Tämähän on todella vähän. Huom! Tätä siis todellakin sovelletaan VAIN silloin, kun työehtosopimusta ei tosiaan ole.

        Eli siis VAIN KOKOaika työ josta saa YLI 1103 e/kk palkkaa yli 5 kuukautta, katkaisee ikikarenssin?! :o


    • vedättää

      Oma kokemukseni ikiKarenssista:

      Ei poistu vaikka olen ollut kaikenlaisilla te-toimiston ns.kurseilla.

      P a s k a a touhua.
      Kuka tietää ihan varmasti että 2017 poistuisi.

    • 1.1.2017 poistuu

      Jos olet saanut tuon "elinkautisen" ikikarenssin vanhan lain mukaan niin karenssi poistuu 1.1.2017. Entisen lain mukaan tuo oli oikeasti elinkautinen kun ei se ajan perusteella poistunut.

      Työttömyysturvalaki muuttui 1.7.2012 siten, että oikeus työttömyysetuuteen palautuu myös, kun työssäolovelvoitteen asettamiseen johtaneesta menettelystä on kulunut vähintään viisi vuotta.

    • 12vk hommia riittää!

      Työttömyysturvalaki muuttui 1.7.2012

      Muutos parantaa työttömien yhdenvertaista kohtelua.

      Pitkään työttömänä olleelle henkilölle asetetaan jatkossa työvoimapoliittisesti moitittavasta menettelystä pääsääntöisesti sama seuraamus kuin kaikille muillekin työnhakijoille.

      Toistuva työvoimapoliittisesti moitittava menettely aiheuttaa 12 viikon työssäolovelvoitteen.

      Tämä velvoite on voimassa enintään viisi vuotta!

      Työssäolovelvoitteen voi täyttää työssäoloehtoon luettava työssä, työvoimakoulutuksessa, yhdistetyssä työ- ja koulutuskokeilussa, työkokeilussa, työelämävalmennuksessa, työharjoittelussa, kuntouttavassa työtoiminnassa, omaehtoisissa päätoimisena pidettävissä opinnoissa, taikka työllistyttäessä päätoimisesti yritystoiminnassa tai omassa työssä.

      ^^Eli 12 vk lähes mitä tahansa täyttää työssäolovelvoitteen?!

      Työttömyysturvalaki muuttui siten, että 1.7.2012 alkaen kuntouttava työtoiminta kerryttää työssäolovelvoitetta.

      Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuminen, samoin kuin muukin työttömyysturvalain 2 a luvun 14 §:ssä tarkoitettu toiminta, kerryttää MYÖS ENNEN lain muutosta asetettua työssäolovelvoitetta.

      Merkitystä ei siis ole sillä, koska työssäolovelvoite on saatu.

      Oikeus työttömyysetuuteen palautuu myös, kun työssäolovelvoitteen asettamiseen johtaneesta menettelystä on kulunut vähintään viisi vuotta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe