taapero ei juo maitoa

kääkkistä

Meidän tyttö lopetti maidon juomisen päivällä siihen, kun jätettiin tuttipullot pois. Oli pakko jättää sitten päikkäreille ja iltaunille pullo, että saa edes sen 200-300 ml/ vrk. Näin on menty nyt tähän päivään asti, kun tyttö on jo 1v10kk. Ilta ja päikkypulloa ollaan nyt jätelty pois, mutta maitoa ei mene enää milliäkään. Ei suostu myöskään syömään kalkkitabletteja, joita hommasin terkkarin kehotuksesta. Päivällä tyrkin aina maitolasin nokan eteen ja kaikkea ollaan kokeiltu, mutta ei mene mukista muuta kuin vettä. Pari päivää olen tehnyt niin, etten anna vettä ruoan kanssa, mutta muutamalla kulauksella kuittaa ja kieltäytyy juomasta enempää. Viime yönä heräsi parkumaan vettä. En voi janoissaankaan pitää, mutta huolettaa kun maitoa ei mene pätkääkään pullon jätön jälkeen. Onko parempi, että hampaat kärsivät, mutta saisi sen muutama sata milliä vai ollaanko vaan juomatta ja odotellaan josko se joskus kelpaisi. Myös veljensä on huono juomaan maitoa, mutta sitä menee kuitenkin nykyään taas paremmin. Samoin muita maitotuotteita, mutta tyttö ei ole ikinä suostunut syömään edes jogurttia tai muita vastaavia. Maitoon tein ennen puuron, mutta sekään ei maistu. Huoh!

10

3237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oma pää käyttöön

      Siis eikö juustokaan lapselle kelpaa? Siitähän saa runsaasti kalsiumia jo parista palasesta. Ja nyt yksi kysymys: miksi et hyvä ihminen selvitä, mistä muusta saa kalsiumia kuin maitotuotteista? :) Vai oletko tähän päivään asti luullut, että maitotuotteet ovat maailman ainoa kalsiumin lähde? Tietenkin ne ovat sillä lailla se helpoin lähde, että jos lapsi juo viisi desiä maitoa päivässä, niin se on sitten siinä. Mutta kyllä ilman maitoakin on mahdollista saavuttaa päivän kalsiumtarve. Runsaasti kalsiumia sisältävät esim. vihreät kasvikset, erilaiset siemenet, mantelit ja ruusunmarjasose. Toki imeytyvyys on joissakin näistä huonompi kuin maidossa, mutta kyllä niistä silti kalsiumia irti saa. Menepä nyt sivulle fineli.fi ja valitse sieltä "eniten ja vähiten". Sitten otat valikosta "eniten" ja "kalsium" ja valitset vaikka näytä 300 eniten kalsiumia sisältävää tuotetta. Siitä sitten miettimään, mitä ruokavalioon voi lisätä.

    • idea

      Edellinen kirjoittaja laittoi ihan hyvän vinkin (Fineli) ja kalsiumia tosiaan saa muualtakin kuin maidosta.

      Tuli mieleeni sellainen juttu, että oletteko kokeilleet maistuisiko lapselle esim. riisijuoma, johon on lisätty kalsiumia? Sitähän on monilla eri tuotemerkeillä ja vähän eri makuisina. Meillä on kova maitojuoppo ja itse taas en pidä maidon mausta ollenkaan, mutta juon päivittäin jonkin verran makeuttamatonta Rice Dream -riisi"maitoa". Syynä se, että olen raskaana ja se on itselleni näppärin tapa saada kalsiumia muutaman pienemmän kalsiumin lähteen lisäksi (joista ei minulla kerry tarpeeksi...). Onhan noita kalsiumia sisältäviä maidon korvikkeita paljonkin. Jos niistä jokin muu kelpaisi paremmin? Yli 1-vuotiaalle voi sellaisia jo antaa. Meillä myös 3-vuotias maidosta tykkäävä lapsi maistaa mielellään tuota riisimaitoani, mutta mieluiten juon sen kuitenkin itse, koska se on tavallista maitoa reilusti kalliimpaa eikä meillä ole tällä hetkellä hirveästi ylimääräistä rahaa juomiin sijoitettavaksi.

    • kokemusta on

      Jätä se pullo pois. Sitten ruokajuomaksi vaan sitkeästi maitoa tai piimää. Puurot tee maitoon, anna jugurtti ja viiliä välipaloina, juustoa leivän päälle. Jos maitoa ei tule sittenkään riittävästi, niin anna lihaa vähän reilummin ja ne mainitsemasi kalkkitabletit (murskaa ja sekoita ruokaan, jos lapsi ei syö sellaisinaan), ei maito mikään elinehto ole siinä on vaan kätevästi hyvälaatuista proteinia, kalkkia ja energiaa samassa paketissa. .

    • 8oyuhj

      Jos et tarjoa muutakuin maitoa mukista, kuinka kauan hän "paastoaa" vai oletko aina luovuttanut iltaan mennessä?

    • no hätä

      Jos vältteleee maitoa vatsakipujen takia? Onko mahdollista... Laktoosi-intoleranssi on harvinainen tuon ikäisillä, muttei täysin poissuljettu.

      Mutta ei maito nyt mikään elinehto ole. Monissa maissa ei juoda lainkaan maitoa imeväisiän jälkeen (esim. Aasian maat).

      Eli tarjoa muuten proteiinipitoista ruokaa ja ehkä vielä juo maitoakin. Älä tuputa, sitä vähemmän kelpaa. Se on varma se.

      Ehkä antaisin noin pienelle vielä sen iltapullon ilman tunnontuskia, jos silloin kelpaa. Mutta en kyllä puolta vuotta kauempaa enää missään tapauksessa.

    • Keinoja on monia

      Meillä 2-vuotias ei ole koskaan suostunut juomaan maitoa imetyksen lopettamisen jälkeen. Aluksi hän söi mm. jugurttia, raejuustoa sekä vaniljajäätelöä, mutta muutamaan kuukauteen ei ole mikään valkoisen värinen ruoka kelvannut. Väkisin en ole yrittänyt niitä tuputtaa, koska voi olla, että niistä jotain vatsaoireita tms. on lapselle tullut. Jotta riittävä kalsiumin saanti olisi turvattu, olen antanut hänelle lapsille tarkoitettuja valmispuuroja, joissa on kalsiumia mukana itsessään, mutta olen lisännyt puuron joukkoon myös murustetun, puolikkaan kalkkitabletin. Tuoteselosteista on helppo katsoa, onko päivän aikana saanut riittävästi kalsiumia ja jos ei ole, niin iltapuuron joukkoon tuon kalkkilisän olen siis laittanut.

    • Isä

      Meillä taas 1v. 7kk. poika joka ei muuta söisikään, kuin maitoa. Hän saa jo itse jääkaapin oven auki (15kg) ja siten osoittaa haluamansa. Juustoa söisi kans, mutta en anna, kun niin kovalla. Kakka tulee parin-kolmen päivän välein kovan työn tuloksena, vaikka annan Levolacia.

    • maitoa vain vasikoil

      Ikävä että meidät on aivopesty neuvolan (lue Valion) toimesta, että maitoa on PAKKO saada tietty määrä! Väärin, maito tai maitotuotteet eivät ole välttämättömiä. Kalsiuminsaantia hypetetään liikaa, ja unohdetaan että RIITTÄVÄ D3-vitamiinin saanti on paljon tärkeämpää! Aloittajalle: kun lapsesi saa 50µg D-vitamiinia päivässä, ei tarvitse olla huolissaan kalsiumin saannista, koska D maksimoi kalsiumin imeytymisen. Kalkkitabletit ovat epäterveellisiä. Mantelijauhetta esim. Yosan sekaan, auringonkukansiemeniä, pähkinöitä, ym.

    • calsichew?

      Oletko tarjonnut niitä appelsiininmakuisia Calsichew -tabletteja? Niitä meidän tyttö syö mielellään. Kannattaa myös apteekista kysellä, varmasti on muitakin merkkejä ja ratkaisuja? Neuvolatädillä on yleensä se yksi, jota heidän protokollansa mukaan kuuluu "suositella".

      (Kuten painokontrollissa: "lisää ruokaöljyä puuroon". .... ... plaa :P Koetappa itse syö puuroa, jossa on ruokaöljyä. )


      D -vitamiinista erittäin hyvänmakuinen on minisun villivadelma.

    • maitoa vain vasikoil

      Kuten aiemmin kerroin, kalkkitabletit eivät ole terveellisiä. On yhdistetty sydän ja verisuonisairauksiin. Älkää syöttäkö niitä lapsille! D-vitamiinia öljykapseleissa, saa LT kaupasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe