oma kokemus rintojenpiennysleikkauksesta

delfin70

Haluan kertoa ja tsempata muita piennysleikkauksesta haaveileville...
20 vuoden haave toteutui ja pääsin pienennysleikkaukseen-kuppikoko 85 DD/E muuttui todennäköisesti b-c kuppiin.
Jo teininä oli rinnat isohkot, ja vuosien varrella koko vain kasvanut-laihduttamiesta ei apua rintoihin. Urheillessa aina kahdet joustamattomat urheiluliivit päällekäin (erilaisilla olkaimilla), ja vaateostokset yhtä tuskaa kun rinnan kohdilta aina kiristää ja vaatteet eivät istuneet.
Kesällä kävin terveyskeskuksessa ja pyysin lähetettä, sain sen ja lokakuussa oli plastiikkakirgurin vastaanotto ja arvio leikkaustarpeesta- ei ollut kuulemma estettä-pientä ylipainoa 165 cm /81 kg (olen lihaksikas), mutta menin rajoilla. Tammikuussa kävin mammografiassa ja maaliskuun alussa oli leikkaus-päiväkirurgisessa.
Noin kello 10 aikaan oli leikkaus. Rinnoista poistettiin 560 g ja 530 g.
Klo 15 jo söin, ja saattaja kävi hakemassa kotiin klo 17. Olo oli hyvä ja kivuton! Ja on ollut sen jälkeenkin-heti huomasi hartiapainon keventyneen!
Dreenit jätettiin paikoilleen seuraavaan päivään-kudosnestettä oli tullut vähän, mutta halusin pitää ne paikoillaan että jos sattuu tulemaan yön aikana enemmän (olisvat voineet ottaa jo pois polilla)-mutta ei...leikkauksen jälkeen (noin 28 tuntia) dreenit otettiin pois (nestettä oli molempiin puoliin tullut vain noin 20 ml). Poisottaminen vähän nipisti, ja aikamoiset mustelmat niistä jäi-mutta voi sanoa että kivutonta sekin.
Hyvistä vatsalihaksista on ollut paljon apua sängyssä nousemisesta ja kääntymisissä, samoin vankka peruskunto.
Päivittäin olen tehnyt pienet kävelylenkit-pitää itseään todella rauhoittaa ettei hikoilisi ja ottaa rauhallisesti kun vointi on näin hyvä! "Suurin" ongelma on ollut selällään makaaminen-normisti nukun aina vatsallaan ja nyt pitää olla selällään, hankalaa ;-)
Suihussa kun kävin ekan kerran niin melkeinpä ilon kyyneleet tulivat silmiin kun näin uudet rintani teippauksien jälkeen-mustelmia, teippejä, kuivunutta verta...mutta se tyytyväisyyden tunne! Ei enää vatsaa vasten roikkuvia rintapusseja, ja nännit eteenpäin, ei alaspäin!
Nyt yritän olla mahdollismman paljon aloillaan-ei nostoja, kääntyilyä, hikoilua...ja innolla odotan päästä urheilemaan-punnertamaan ilman rinnan lisäpainoja, juoksemaan ilman hölskyilyä, saada sopivat urheilutopit (yksinkertaiset) ...
Odotan urheilua niin innolla että aivan varmasti vatsamakkara saa kyytiä (se kuin alkoi näkyä nyt niin paljon selvemmin...).

4

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietin yhä

      muotoiltiinko sun rinnat myös? jäikö arpia?

      • delfin70

        Uudet rinnat "mitattiin" sopiviksi ennen leikkausta omaa kehoon "sopiviksi"-nähtäväksi jää mikä on kuppikuppi- lopullinen muotoutuminen vie 1-2 vuotta.
        Arpia aivan varmasti tulee jäämään, mutta minua ne eivät haittaa-vaan elä edelleen tässä ihanassa teinityttötissiolossani-ei edes lyijykynä pysyisi rinnan alla ;-) (ennen pysyi kaljatölkkikin...)


      • Arvetontaleikkaustaeiole

        Tietysti jää arpia. AINA kun veitsellä leikkaa ihmiskudosta jää arpi. Plastiikkakirugi osaa tehdä asuan niin, että arpi jää vuosien kuluessa huomaamattomaksi.


    • DaiDai

      Vastapainoksi tälle aloitukselle haluan tuoda vähän erilaista näkökulmaa. Olen käsittänyt, että yleensä rintojen pienennysleikkaus sujuu ongelmitta ja paraneminen on suht nopeaa. Mutta niitä komplikaatioitakin voi olla, vaikka ne prosentit pieniltä tuntuvatkin.

      Itselläni on menossa päivä 6 leikkauksen jälkeen. Lähtökoko oli 65H, rinnoista lähti yhteensä n. 600 g. Täytin julkisen puolen leikkaukseen vaadittavat mittakriteerit rimaa hipoen, henkiset ja fyysiset vaivat leikiten, mutta operaationi oli suhteellisesti aika pieni verrattuna niihin tapauksiin, joilta voidaan poistaa kolmekin kiloa yhteensä tavaraa.

      Leikkaus oli klo 12 ja sujui ongelmitta. Nukuin yön sairaalassa ja kotiuduin seuraavana päivänä klo 12. Nukutuksen jäljiltä pahoinvointia oli, kuitenkin enimmäkseen ällötystä. Toiset ilmeisesti oksentelevatkin. Klo 15 leikkausta seuraavana päivänä pystyin syömään ilman ällötystä. Yritin ottaa päivä hyvin rauhallisesti, mutta päädyin lopulta heti seuraavana yönä takaisin sairaalaan, sillä leikkausompeleet toisen rinnan sisällä rätkähtivät, kun istuin ruahassa telkkaria katsomassa. Vuosin verta sisäisesti niin pahasti, että rinta turposi lähes kolminkertaiseksi toiseen rintaan nähden ja pyörryin matkalla sairalaan heikotuksesta. Näyn olevan myös sitä tyyppiä, joihin kertyy kudosnestettä suht runsaasti. Toki osa turvotuksesta johtuu niistä muutamista tippapusseista, joita sairaalassa uusintareissun aikana minuun upotettiin, sekä tietenkin itse leikkauksesta. Punkteeraamaan kuitenkin joudutaan, sen verran runsaasti nestettä kerääntyy. Tällä hetkellä en oikein uskalla tehdä muuta kuin maata, sillä pelkään uutta repeämistä.

      Haavojen suhteen sen sijaan paraneminen sujuu todella hyvin. Haavat eivät ole eritelleet ja teippejä katsoen kaikki näyttää siistiltä. Haavapolilla käyn perjantaina, jossa tulee eteen myös ensimmäinen punktio. Katsotaan, mitä haavapolin tädit sanovat. Kipuja on lähinnä turvonneilla alueilla, ja satunnaisia pistelyitä siellä täällä. Verisuonet ja hermoradat varmaan etsivät uusia reittejä. Molemmat nännitkin toimivat, vaikka toisessa ei tällä hetkellä ole tuntoa. Ehkä sekin vielä palautuu, ainakin se reagoi.

      Halusin vain tuoda esille sen, että leikkaus ei mene aina helposti ja kivuttomasti, vaikka sitä usein kuulee netissä ihmisiltä. Leikkausta pohtiessa täytyy varautua myös siihen, että komplikaatioita voi tulla. Leikkauksen ja toipumisen sujuminen on niin ihmisestä kiinni. Täytyy silti sanoa, että vaikka oma alkutieni pienempien rintojen kanssa on ollut kuhmurainen, niin menisin uudestaan. Ero on huomattava ja olo nyt jo helpottunut, vaatteiden löytäminen on varmasti helpompaa puhumattakaan nyt liikkumisesta! Katsotaan, millaisia mutkia matkan varrella vielä tulee - olenhan vasta ensimmäisellä toipumisviikolla ;). Eiköhän tämä tästä kunnolla vielä iloksi muutu!

      Blogia pidän osoitteessa pikkukaksonen.blogspot.fi, jos jotakuta kiinnostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe