Olavi Virran isän suku?

Onko kaaleita?

Elikkä teen suku tutkimusta ja olen törmännyt usein mainintaan Olavi Virran biologisen isän toisesta pojasta, joka olis siis Olan velipuoli. Että onko Olan isän poika Kallen Kyöstin Samppa, jonka akka oli Leppävirroilta Rakki-Matin sakkia?

43

8935

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauko allan lidnberg

      Ei ole samppa ei ole kaalee nimi Kallen Kyösti jos sama Kalle kolme poikaa keistä keskimmäinen on se ketä hajetaan mutta nimeä en sano

    • Ei kaaleita

      Olavi Virralla ei ollut velipuolta . Isä oli Juho Oskari Ilmen ja äiti Ida Grusander. Juttu ei muuksi muutu vaikka kuinka väännätte. Muita lapsia ei ole ei edes lehdossa. Olavi Virtaan ja hänen suvussaan ei ole kaaleita.

    • hopeinen kuu

      Ja minä taas oon kuullut että hä ois ollu karjalan mustalaisia. kyllä juttuja näköjää vääristellään aika lailla :D

    • Oon kuullut että on

      Ei ole Olavi Virran ppuoli veljestä asiapapereia mutta perimä tieto kertoo että veli on. Isän setä tunsi tämän veljen joka siis ei ollut Olavin kanssa väleissä eikä ikuna puhunu kenellekkään että on kuuluisa veli. Ja kun Olavi Virta kuoli niin se veli olis vähän oudoks menny ja setä siinä ihmetteli mitä on tapahtunu niin se veli vaan kerto etä häen sukulaismijes on kuollu. Näin siis on mulle kerrottu että en ite oo tätä veljeä tavannu ja isän setäkin kuoli jo 80 luvulla.

    • Ei kaaleita

      Oon kuullut että on
      Kerroppa kummalta puolelta se veli oikein olisi äidin vai isän?
      Isä oli nimeltään Juho Oskari Ilmen joka oli suutari ja musiikkimiehiä .Vaari oli nimeltään Oskari Ilmen joka myös oli musiikkimiehiä kuplettilaulaja. Suku on kotoisin Sysmästä eikä heissä ole romani taustaa. Äiti oli nimeltään Ida Grusander Karjalasta .Koivistolta ompelija ja musiikki-ihminen.Ei romani taustaa. Väite että olisi ollut raskaana romanille kohdatessaan Olavin isän ja synnyttänyt lapsen jonka Juho Oskari olisi tunnustanut omakseen on täyttä hölöä. On olemassa kuvia jopa hääkuva jossa näkyy selvästi että raskaudesta ei ole tiotoakaan . Olavi on heidän ainoa lapsi eikä muita ole ei edes pimennossa .
      En tiedä onko kirjoittamasi jo kuollut setä romani . Tunsin yhden Virran sukulaisen joka tunnettin nimellä Tora oikeaa nimeä en nyt muista ,oli aika hyvä laulaja .Asui aikoinaan Laajasalossa sitten hetken Ruotsissa ja viimeksi kun näin niin Pukinmäen Savelassa 80 luvulla jonka jälkeen en ole häntä nähnyt ,kuullut olen että olisi kuollut . Toralla ei ollut romanitaustaa eikä hän koskaan kertonut mitään Olavin veljestä tai että suvussa olisi romaneja . Oltiin 70 luvulla Hakaniemessä usein kimpassa.

      • Vastaan kysymykseen

        Kysyjälle!
        Nyt en siis kovin tarkkaan muista kun siitä on aikaa kun isän setä juttua kerto. Mutta semmonen muisti olis jääny että tää Olavin veli ouolilla olis eri äiti kuin Olavi Virralla. Ja tää äiti oli kaaleita mutta kun en tuntenut mijestä niin en ossaa tarkemmin sanoa muuta ei kai Olavi Virran isä oel kaalee semmosta ei isän setä koskaa henjannu. Ja kans en ole sitä väittämässsä että Olavi Virta olis kaalee kun nyt on ketjun alottaja kysynyt tästä Olavin veli puolesta ja hänestä oon kuullu kerrottavan. Sitä en tosiaan tiedä kenen sakkia oli tämä veli mutta hää oli kaaleita se on varma se!


      • oli mustalainen

        Romaneja hän oli


      • Anonyymi

        Mistäs tiedät ettei ollut raskaana, sehän alkaa näkymään vasta 3-4 kuukauden kohdalla


    • Ei kaaleita

      Vastaan kysymykseen.
      Oliko mainitsemasi Olavin velipuoli vanhempi vai nuorempi ?
      Olavin isällä Juholla oli myös viisi veljeä ,jotka olivat suutareita ja musiikkimiehiä ,siskojakin löytyy neljä. Ettet vain sotkisi henkilöitä.
      Olavin vanhemmat muuttivat erilleen mutta eivät virallisesti eronneet koskaan Olavi muutti äitinsä mukana Helsinkiin Alppilaan isän jäädessä Lahteen. Oli pahasti alkoholisoitunut niin kuin muutkin veljet, lisäksi oli saannut tuomion ja ollut lusimassa punikkina ollostaan kapinassa.
      En tiedä miten olisi 20-30 luvulla suhtauduttu jos kaale nainen olisi tullut raskaaksi kaajeelle ja synnyttänyt lapsen . Toiseksi kenen luona tämä velipuoli olisi kasvanut?

      • Vastaan kysymykseen

        Niinkun jo kirjotin niin en muitsta sen tarkemmin näitä asijoita kun kerran vain kuulin kun isän setä tästä veli puolesta kertoi. Nyt siis en itse lainkan muista puhuiko setä oliko Olavin Velimijes vanhempi vai nuorempi mutta että ainakin muistaisin tää veli kumminkin ties että sillä on sama isä kuin Olavilla. Ja kasvo kyllä tää veli äitinsä kasvattamana , koska äitiltänsä sen on täytyny kuulla että sillä on sitten kuuluisa veli puoli mutta sitä en tiedä että isän setä olis puhunu siitä oliko tää velipuloli ja Olavi tavannet. Ja en tietä sen enempää oliko tällä Olavin veli puolella muita veljiä tai siskoja siis äitinsä puolesta.

        Elä sie tivaa ja kysele noi että sie epäilet mitä mie kerron kun siis vain näin tämän aloittajan kysymyksen Olavin isän suvusta ja sitten kun mulle on 70 luvun lopulla isän setä tämmöstä puhunut niin ajattelin kerota jos siitä on ketjun alottajalle iloa. Tiedän ite kun olen vähän sukua selvitellyt että ei ole aina helppo saata selvyyttä romani suvuista kun on muutettu paljon eikä menty avio liittoon virallisesti. Kaikki tieto voi olla avuksi vaikka sitten käyiskin ilimi ettei välttämättä noin ollukkaan. Jos ei kukaan kerro mittään kun ei voi paperilla totistaa niin ei sitten ainakaan saa mitään aikaan selvyyttä.


    • Ei kaaleita

      Vastaan kysymykseen

      Anteeksi jos loukkaan teitä kyselyilläni .Ei minulla ole mitään tarkoitusta sellaiseen . Juttu vaan kiinostaa minua .Aikaisemmin on esitetty väite ,että Olavin äiti olisi ollut raskaana romani miehelle tavatessaan Juho Oskari Ilmeenin . He menivät naimisiin ja Iida synnytti Olavin jonka Juho tunnusti omakseen eli Olavin oikea isä olisi muka ollut romani ja tätä kautta myös Olavissa olisi romanitausta. Koko juttu on osoitettu täysin vääräksi ja nyt on tämä uusi väite velipuolesta niin asia kiinnostaa josta kukaan ei tiedä mitään.
      Olen jo vanhempi mies ja tunnen Alppilasta ,Sörkasta, Kalliosta, Hakaniemestä ja Kruununhaasta ihmisiä jotka tunsivat Virran . Kukaan heistä ei muista edes kuulleensa jutusta niin kuin ei mainitsemani Tora joka oli Virran sukulainen. Lähden tästä kohta tapamaan vanhoja aitoja Stadilaisia ,kokoonnutaan itiksessä joka aamu ja muistellaan vanhoja aikoja stadin kartsoilla ,kyselen vielä starbuilta jutusta. Kirjoitan jos kuulen asiasta . Hyvää kevättä ja kesän odotusta teille .

    • ´LEIFFI VAA

      älkää puhuko paskaa kekkä ei mitään asiasta tiedä ! Olavi:n isä ei ollut mitään sukua Kallen Kyösti sakkiin . Fakta! Mä tunsin hvyvin veli puolen ja sen porukkaa oli Haapavedeltä !

    • Ketjun aloittaja

      Kiitoksia kaikille vastauksista. Tässä tulikin jo paljon tietoa mutta vähän risti riidassa ovat tiedot. LEIFFI VAA: tiedätkö kuitenkin oliko tämän velipuolen, kun hänet tunsit akka tämän Rakki-Matin sakkia kuten olen kuullut?

    • Tino Bela

      Ola on Imenin sukkuu, heist osa o vanhaa, rommaanisukkuu Venäjält. Ola ite jo eläessään puhu, et hää on tummien sukkuu. Isäinsä oli kertonu. Taisto Tammi kerto miulle Olast paljo tarinoit ja hää sano, jot ola o meikäläisii. Kuuleehan sen jo äänestä ja ulkonäöst. Mustalaispoika hää o.

    • Ei kaaleita

      Ei ole Ilmenin suku romaneja eivätkä ole Venäjältä vaan Sysmästä. Äidin suku on Karjalasta Koivistolta. Ette saa romani taustaa Olavi Virtaan sitten millään .Tämä on totuus.

      • Tino Bela

        Ei oo tää totuus. Työ kuljette vääryyden kengillä. Ola on meit tummii ja sukua. Taisto Tammi kertoi sen miulle Riihimäel ollessaan ennen kuolemaansa. Tää on raaka tosi. Ola lähti 1972. Taisto läks 1978. Ne ol surun päivii. Mie muistan ne eläväst. Ola on meikäläisii. Ola keikkaili paljon Taiston kanssa, me tummat oltiin ain lavan reunas. Hyö kilpaili veljellisest äänellään.Ola on Sysmän-Iso Tumman Schwartzin poikii. Näist ei virallisest puhuta, mut vanhat muistaa ja kuiskailee. Ei kaivella vanhoi asiot. Ne on ollu ja menny. Olan ja Taiston hienot levyt ja ääni soi vielkii meille.Tyydytään siihen. Rauha heiän sieluilleen. Hyö on tummien taivaas ja rauhas/rakkauves.


      • Anonyymi
        Tino Bela kirjoitti:

        Ei oo tää totuus. Työ kuljette vääryyden kengillä. Ola on meit tummii ja sukua. Taisto Tammi kertoi sen miulle Riihimäel ollessaan ennen kuolemaansa. Tää on raaka tosi. Ola lähti 1972. Taisto läks 1978. Ne ol surun päivii. Mie muistan ne eläväst. Ola on meikäläisii. Ola keikkaili paljon Taiston kanssa, me tummat oltiin ain lavan reunas. Hyö kilpaili veljellisest äänellään.Ola on Sysmän-Iso Tumman Schwartzin poikii. Näist ei virallisest puhuta, mut vanhat muistaa ja kuiskailee. Ei kaivella vanhoi asiot. Ne on ollu ja menny. Olan ja Taiston hienot levyt ja ääni soi vielkii meille.Tyydytään siihen. Rauha heiän sieluilleen. Hyö on tummien taivaas ja rauhas/rakkauves.

        Kiitos ja iso sydän sinulle Tino Bela


    • Olavi Virta jr.

      Minä ja sukumme tiedämme mistä olemme. Tummia tai ei, mutta isälläni oli hieno ääni, jota suomalaiset ja tummat jumaloivat. Se olkoon vastaus kysymykseen.

    • dfghujk

      kuunelkaa olavin vanhoja levyjä .ja viimesempiä suuri ero äänen käytössä en usko että olisi kaaleita mutta maailmaa nähneenä oli vain tilanteen mukaan elävä ihminen .paremmin olisi saanut elää viimeiset päivänsä .ei saanut arvostusta mitä olisi ansainnut.

    • Laulaja Olavi

      Seuralehdes ja toivo Kärjen kirjas nimetään jotakin et mummo olis ollut tummaa heimoa en tiedä kuinka paljon oli.Mutta ei se aina tarvi olla tummaa heimoa muuten kaikki olis suomalaiset laulajat tummaa heimoa.En ymmärrä silti kuinka voidaan vetää omia johto päätöksiä asioista ja mustamaalamalla Olavin sukua koska puhutaan kuinka pitäis olla veli tai sisko puolia niin toivon et antakaa kuoleet olla olkoon nyt sit kuinka paljon tummaa heimoo tahansa tai valtaväestöä.Kunnioitetaan Olavi Virtaa sen verran ettei puhuta ja musta maalata Hänen sukua koska Virta oli loistava laulaja eikä toista tule

      • horttofeija

        Tunsin hyvin Jaakko Salon,hän tuotti paljon Virran levyjä,hän kertoi.että Virta oli osaksi romani sukua.


    • K.Usko

      Koskaan en ole kuullut Olavi Virran olleen romanitaustainen, mutta suurin laulajamestarimme on hän, jonka veroista ei tule.
      Minäkin omaan romanipiirteitä ja luonteeltani olen varsin tulinen, mutta olen kuitenkin valtaväestön edustaja.
      Mutta tiedä sitä sitten...

    • historian havinaa

      "Väite että olisi ollut raskaana romanille kohdatessaan Olavin isän ja synnyttänyt lapsen jonka Juho Oskari olisi tunnustanut omakseen on täyttä hölöä. On olemassa kuvia jopa hääkuva jossa näkyy selvästi että raskaudesta ei ole tiotoakaan ."

      Hehheh... Olavin äidin raskaus oli sitten todella nopea, sillä Virran vanhemmat, Ida Maria Grusander ja Juho Oskari Ilmén, vihittiin 10.10.1914 ja Olavi-poika syntyi 27.2.1915.

      Itse en pidä mahdottomana tarinaa, jonka mukaan Ida oli raskaana Juhon tavatessaan. Jos jostain löytyisi tieto siitä, milloin hän muutti Helsinkiin, se voisi valaista asiaa.

      Monessa suomalaisessa suvussa, varsinkin isoissa, on vuosisatojen aikana ollut myös romaneja. Äitini hienoa ja tärkeää sukua ruvettiin suurin toivein tutkimaan, mutta kun vastaan tuli ensimmäiset romanit, niin koko tutkimus lopetettiin. Sääli, kerrankin jotain mielenkiintoista siinä suvussa.

      • jännäjuttu

        Jännä juttu, Ilmén suvussa musikaalisuus kuitenkin oli varmaan päivittäinen asia ja ilman tätä, lahjukkuus ei tulisi esiin helposti.

        Aikakausi vuosisadan alussa oli sellainen, että ''jokainen pysyi lestissään''.

        Olavi Virran isoisä Oskari Ilmén oli kuplettilaulaja ja Isä Juho soitti viulua ja äiti mandoliinia.

        Ilman tälläistä perustaa ja lapsuutta, Olavi Virta ei olisi nykyisessä maineessaan.

        Oli isä kuka hyvänsä.


      • jännäjuttu

        Jännä juttu, Ilmén suvussa musikaalisuus kuitenkin oli varmaan päivittäinen asia ja ilman tätä, lahjukkuus ei tulisi esiin helposti.

        Aikakausi vuosisadan alussa oli sellainen, että ''jokainen pysyi lestissään''.

        Olavi Virran isoisä Oskari Ilmén oli kuplettilaulaja ja Isä Juho soitti viulua ja äiti mandoliinia.

        Ilman tälläistä perustaa ja lapsuutta, Olavi Virta ei olisi nykyisessä maineessaan.

        Oli isä kuka hyvänsä.


      • jännäjuttu

        Jännä juttu, Ilmén suvussa musikaalisuus kuitenkin oli varmaan päivittäinen asia ja ilman tätä, lahjukkuus ei tulisi esiin helposti.

        Aikakausi vuosisadan alussa oli sellainen, että ''jokainen pysyi lestissään''.

        Olavi Virran isoisä Oskari Ilmén oli kuplettilaulaja ja Isä Juho soitti viulua ja äiti mandoliinia.

        Ilman tälläistä perustaa ja lapsuutta, Olavi Virta ei olisi nykyisessä maineessaan.

        Oli isä kuka hyvänsä.


      • jännäjuttu

        Jännä juttu, Ilmén suvussa musikaalisuus kuitenkin oli varmaan päivittäinen asia ja ilman tätä, lahjukkuus ei tulisi esiin helposti.

        Aikakausi vuosisadan alussa oli sellainen, että ''jokainen pysyi lestissään''.

        Olavi Virran isoisä Oskari Ilmén oli kuplettilaulaja ja Isä Juho soitti viulua ja äiti mandoliinia.

        Ilman tälläistä perustaa ja lapsuutta, Olavi Virta ei olisi nykyisessä maineessaan.

        Oli isä kuka hyvänsä.


    • Ei kaaleita

      historian havinaa.
      meinaatko että raskaus ei voi alkaa ennen naimisiinmenoa.? On voinnut olla jo raskaana tulevalle puolisolleen joka ei vaan vielä näy selvästi hääkuvassa.
      Yritän löytää kuvan jostain ja laitan sen nettiin.

    • Kaajo_Savosta

      Olavista sen verran, että katoin kerran joku vuos sitten jotain ohjelmaa, jossa haastateltiin jotain vanhempaa romanimiestä. Se mies sano, että Olavin mummo oli romani. Ei käyny ilmi, oliko isänsä vai äitinsä äiti. Kysyin samaa myöhemmin yheltä tutulta romanimieheltä, joka sano, että 'mikäs ihme se ois?'.

    • vaikia

      Perimätiedon mukaan: Äitee o ain varmasti paikkansa pitävä, isäst voip arvuutella..

    • osmerkki

      Ilmén:in -suvussa musikaalisuus kuitenkin oli varmaan päivittäinen asia ja ilman tätä, lahjukkuus ei tulisi esiin helposti.

      Aikakausi vuosisadan alussa oli sellainen, että ''jokainen pysyi lestissään''.

      Olavi Virran isoisä Oskari Ilmén oli kuplettilaulaja ja Isä Juho soitti viulua ja äiti mandoliinia.

      Ilman tälläistä perustaa ja laps Olavi Virta ei olisi nykyisessä maineessaan.

      Oli isä kuka hyvänsä.

      • Anonyymi

        Moro. Tangolaulu kilpailuissa oli osanottajana poika jonka sukunimi oli Ilmen . Vuatta- ja pojan etunimmee en muista. Sen muistan että ei päässy kisassa palkinnoille. Hyvä-ääninen poika oli silti.


    • Anonyymi

      Olavi Virralla ei ole romaniverta. Tämä on tutkittu ja tämä on totuus!

      Totuus.

    • Anonyymi

      En tiedä. Mutta jos jollekin on hyötyä tästä, mutta Olavin isoisä ja äiti menivät naimisiin syyskuussa 1869 ja poika eli Olavin isä syntyi helmikuussa 1870. Sysmän rippikirjan mukaan Maria Mickelsdotter tuli Ifrån Willmanstrand eli Lappeenrannasta. Olivat olleet jo tekemisissä elokuussa kun oli pappi laittanut lyssnad av. Willmanstrand oli myös ns. Kehuulaitos naisille. Netistä löytyy tietoa niille, jotka haluavat tietää paikasta enemmän.

      • Anonyymi

        Eli joka tapauksessa olivat venäläisiä kaikki tyynni!


      • Anonyymi

        Siis piti laittaa että Olavin isopappa ja isomummo.


    • Anonyymi

      Miksi tästä asiasta kinataan? Mitä väliä sillä on onko siellä romani taustaa tai ei? Olavi oli mahtava laulaja, nautitaan hänen musiikistaan, tummat ja vaaleat!

      • Anonyymi

        Kun ei tummien sakeista löydy menestyneitä kaaleita niin pitää sitten yrittää alkaa varastamaan (kuten aina) muiden saavutuksia oman kulttuurin pönkittämiseksi. Parhaimmathan väittävät että Elvis oli mustalaisia.


    • Anonyymi

      Ex rikollinen Mika "Immu" Ilmen samaa sukua?

      • Anonyymi

        Samaa tulin kysymään.

        Ja tunsin vuosien ajan Olavi Virran tädin, Selma Juntusen, os. Ilmen s. 1902, k. 1994. Olavi Virta oli Sysmästä, se on fakta. Isä muistaakseni suutari, musiikaalinen ehdottomasti. Venäläisyyksistä ja romanitaustoista en tiedä jos menee jonnekin todella kauas historiassa, mutta ei ainakaan isä ja hänen siskonsa edustaneet heitä.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe