Sosiaalisuus lisää yksinäisyyden tunnetta

muumimörköjapikkymyy

Onko muilla samanlaisia fiiliksiä? Kun on ihmisten seurassa on hauskaa, mut melkeen heti kun se loppuu se fiilis kääntyy laskuun... ei kait voi olla hyvää ilman huonoa. Ehkä kyseessä on se, että ei kuitenkaan saanut sitä läheisyyttä mitä ehkä lopulta kaipaa. Vai auttaako se läheisyyskään? Jatkuuko yksinäisyys niin kauan kunnes löytää jonkun todellisen sielunkumppanin?

Toisaalta en yhtään tykkää ideasta, että tarvii jonkun toisen ollakseen onnellinen. Harva suhde kestää kuitenkaan loputtomiin, ja jokanen me yksin täältä lähdetään.

6

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+2

      Mulle ne pahimmat "yksinäisyyden puuskat" tulee melkeen järjesteän sen jälkeen, kun olen ollut jossain porukassa.

      Vaikka on ollut hauskaakin.

      Huomaa, että on kuitenkin jotenki ulkopuolinen kaikesta huolimatta ja että tää ei ole kuitenkaan sitä mitä loppujen lopuksi kaipaat, vaan kaipaat jotakin enemmän.

    • Heippa muumimörköjapikkymyy

      Ensinnäkin tuntuu ilahduttavalta, että sinulla on porukoita, joissa edes hetkittäin voit pitää hauskaa!

      On silti selvää, että tuollaisen hauskan loputtua tulee ehkä tyhjä olo. Näinhän on monen muunkin asian suhteen. Juhlien tai odotetun tilaisuuden jälkeen tietynlainen pettymyksen tai surun, kaipauksen fiilis ihan inhimillinen.

      Olet varmaan perusluonteeltasi sosiaalinen ja seuraa kaipaava. Silloin nuo hauskan seuran hetket saavat ikään kuin täyttymyksen, ja ilmeisesti haluaisit elämäsi sisältävän sellaisia nykyistä enemmän. Olet kuitenkin hyvillä viisauden jäljillä siinä, että ihminen on itse omasta onnellisuudestaan vastuussa. Jokaisen täytyy oppia ensin sietämään omaa yksinoloaan, jotta voi aidosti ja ripustautumatta liittyä toiseen ihmiseen kumppanuusmielessä.

      Kysyisin sinulta: miten itse voit vaikuttaa siihen, että sosiaalisten tilanteiden ollessa päällä saisit kaipaamaasi aitoa läheisyyttä? Oletko kenties tottunut johonkin rooliin, joka etäännyttää sinut aidosta omasta itsestäsi? Voisitko koettaa lisätä aitoutta itsessäsi ja houkutella sitä myös muista ihmisistä esiin? Kuten vaikka kysymällä, mitä muille kuuluu ja kuuntelemalla vastauksen myös paneutuneesti. Hyvin pitkälti aidon kohtaamisen tunne tulee siitä, että kumpikin osapuoli tuntee tulleensa kuulluksi. Kuuntelemisen taitoja kannattaa siis opetella lisää!

      Rikkaita kokemuksia mielenkiintoisella elämänpolulla sinulle toivottaa Meiju -diakoni

      • eroakirkosta.fi

        Miksi nämä kuuntelevan_kirkon vastaukset ovat aina niin alentuvia ja teennäisiä? Käykö kirkko täällä jotain mainoskampanjaa ihmisten jättäessä enenevissä määrin kirkon? Miksi nämä ei voisi olla vertaistukipalstoja ilman kirkon mainoksia?


    • Ihana yksinäisyys
    • siili1

      "On silti selvää, että tuollaisen hauskan loputtua tulee ehkä tyhjä olo."

      Nyt on kyllä diakoni kuutamolla. Ei tuolla tunteella ole mitään tekemistä sen normaalin haikean tunteen kanssa, joka tulee juhlien jälkeen. Itse vältän sosiaalisia tilanteita nyt kun olen jäänyt elämässä yksin, koska kotimatkalla en pysty estämään itkua ja alan itkeä hillittömästi jo bussissa, kun tiedän että tyhjä koti odottaa. Ja se on melko kiusallista.

      Tuo yksinäisyyden tunne on perustavanlaatuinen hylätyksi tulemisen tunne. Muut ihmiset palaavat kotiin perheidensä tai kumppaninsa luo ja itse joutuu menemään kerta toisensa jälkeen tyhjään ja pimeään kotiin.

      Minä olen ainakin sellainen, että kaipaan intensiivistä henkistä yhteyttä toiseen ihmiseen enkä saa mitään irti tyhjänpäiväisestä seuranpidosta. Tämä ei onnistu kuin parisuhteessa jossa kaikki asiat jaetaan ja ollaan tiiviisti yhdessä. Ja kun minusta ei parisuhteeseen enää ole, niin en näe mitään järkeä siinä, että tässä tulee elää kituuttaa vielä vuosikymmeniä.

    • asoufe

      Varsinkin kun lähdin yhden työkaverin kaa radalle ja hän sanoi että pari sen kaveria tulee mukaan. Siinä huomasi kuinka ulkona on kaikesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2067
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      115
      1539
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1500
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1184
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1111
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      62
      1087
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      912
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe