Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Itsemurhan yrityksestä voittajaksi

lunakuinen

Olen kasannut rankan tarinani yksiin "kansiin"
Olen elänyt elämäni vaikeimmat 3 vuotta, mutta sitä kautta tutustuin
narsismiin parisuhteeni kautta kaikin mahdollisin keinoin ja samassa rytäkässä minullekin diaknosoitiin epävakaa persoonallisuushäiriö (eräänlainen narsismin esiaste, jos näin voi sanoa)
Kerron tarinassani tämän helvetin mitä koin parisuhteen vuoksi ja kerron oman tarinani samalla miten tämän suhteen avulla itse kasvoin paremmaksi ja terveemmäksi ihmiseksi.
Kirjoitelmani on noin 50 A4 sivua, eli vastaa yli 100 sivuista normaalia kirjaa.
narskunote(a)luukku.com
osoitteesta voi asiaa tiedustella.

3

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lunakuinen

      Postitan tämän kirjoituksen sähköpostiin halukkaille.

    • narsimista epävakaas

      Mä en ole koskaan kuullut epävakaasta persoonallisuudesta nimitystä "narsismin esiaste" Miten sen perustelet?

      Tunnen lähipiiristä 6 ystävää joilla on tämä epävakaa diagnoosi ja he ovat ujoja tai impulsiivisia/ tai molempia. heillä mieliala vaihtelee nopeasti. (masennukset syviä ja vaihtelee nopeasti päivän tai viikon aikana, itsemurha yrityksiä saattaa tulla impulsiivisesti useita. ei pitkään harkittuja vaan spontaaneja ehkä rajuja raivokohtauksia. eli tunteet tunnetaan syvästi ja intensiivisesti ja ollaan tunteen mukana menijöitä. ratkaisut tehdään nopeasti harkitsematta intensiivisen tunteen vallassa.) Mutta epävakaat ovat yleensä hyvin neuroottisia ihmisiä, ahdistuneita, masentuneita, itsemurha alttiita, huono itsetuntoisia. tai itsetunto on epävakaa.. He toimivat impulsiivisesti hetken mielijohteesta mutta eivät ole hyväkskäyttäjiä

      • "Mä en ole koskaan kuullut epävakaasta persoonallisuudesta nimitystä "narsismin esiaste" Miten sen perustelet?"

        No vastaan täältä sivusta, että Lunakuu on markkinoinut kirjaansa täällä ennenkin, muistaakseni aiemmin nimellä "olen narsisti"

        Mitä taas tulee tuohon epävakaaseen, niin käsittääkseni persoonallisuushäiriöt ovat "oma rypppäänsä" joissa on kullekin tyypille ominaisia kuin myös samoja piirteitä, mutta kun linkitin tuota epävakaata niin kyllä, se kuuluu samaan ryhmään kuin narsistinen persoonallisuushäiriökin...

        "B-klusteriin kuuluvat epäsosiaalinen (F60.2), epävakaa (F60.3), huomionhakuinen (F60.4) sekä narsistinen persoonallisuushäiriö (F60.8).

        Tätä ryhmää leimaavat toistuvat ristiriidat yhteiskunnan ja/tai lähipiirin kanssa. Häiriöstä saattaa aiheutua kärsimystä lähipiirille ja ympäristölle, samoin kuin potilaalle, joka usein hakee apua ihmissuhderistiriidoista aiheutuvaan ahdistuneisuuteen tai masentuneisuuteen.
        Epäsosiaaliselle persoonallisuudelle on tyypillistä impulsiivisuus sekä piittaamattomuus laista ja moraalista, josta johtuen hän altistuu ristiriidoille lähipiirin ja yhteiskunnan kanssa.
        Epävakaaseen persoonallisuuteen taas kuuluu mielialojen ja suunnitelmien ailahtelevuus sekä impulsiivisuus, josta seuraa usein ihmissuhdemyllerryksiä ja masennusoireita.
        Huomionhakuinen persoonallisuus pyrkii hankkimaan erilaisin keinoin huomiota, ja altistaa itsensä parisuhderistiriidoille, sekä huomion puuttuessa myös masennusoireille.
        Narsistisessa persoonallisuudessa tavoittelun kohteena on arvostus, ja sitä leimaa usein epärealistiset kuvitelmat omista kyvyistä."

        https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/Tietopankki/Diagnoosi-tietohaku
        /F60-69/F60/Pages/default.aspx

        Tiedä sitten voisin ajatella että tuskin ihan "puhdasta prototyyppiä" on tässäkään lajissa...käsittääkseni narsistikin voi olla huomionhakuinen, epävakaa, epäsosiaalinen jne...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe