AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / punajuurien säilöntäohje

punajuurien säilöntäohje

6 Vastausta 25 322 Lukukertaa
Minulla on juuri nostettu aika paljon punajuuria, mutta en löytänyt mistään kotoani etikkapunajuuriohjetta. Olen parikymmentä vuotta sitten niitä tehnyt ja silloin onnistuivat tosi hyvin. Eli onko teillä vinkkejä edes paikoista, mistä ohjeita löytyy.

Etikkapunajuuret

5kg Punajuuria
1ltr vettä
½ ltr etikkaa
1kg sokeria
n.10 neilikkaa

Keitä Punajuuret suolavedessä pehmeiksi
kuori ne
keitä liemi ja lisää punajuuret
keitä noin 10min.
purkita.

sokerin määrää voit maun mukaan tietysti vähentää
meillä tällä ohjeella tehdyt punajuuret ovat tehneet kauppansa monta vuotta.
ovat sopivan makeita, eivätkä liian etikkaisia.

PIIALLE

Kiitos ihanasta ohjeesta, meillä lapsetkin ihastuivat näihin punajuuriin, eivät ole liian maustettuja. luulempa että näistä tulee meidänkin perheen travuudi. Ensin kyllä epäilin tuota sokeri määrää mutta, sehän on ihan ok..
MOI!

TEIN PUNJUURIA SINUN OHJEESI MUKAAN VIIKKO SITTEN JA TÄNÄÄN OLI MAISTIAISET.

EI VOI KUKAAN USKOA KUINKA HYVIÄ NE OVAT.

SUURKIITOS HYVÄSTÄ RESEPTISTÄ JA HYVÄÄ JOULUA!!!!!!!

T. ANITTA PAKARINEN

tässä

Etikkapunajuuret
2 kg punajuuria
1 ½ l vettä
suolaa

Mausteliemi:
6 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
2 tl suolaa
10 valkopippuria
15 neilikkaa
1 kanelitanko
piparjuurilastuja

Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. (Jotta punajuuren hieno väri ei liukenisi keitinveteen, kanta, juuri ja kuori poistetaan vasta keittämisen jälkeen.)
Kuori punajuuret ja lado puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.
Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä.
Kaada kuuma liemi siivilän läpi punajuurien päälle.
Anna jäähtyä ja vie kylmään.

Näistä tulee mun mielestä hyviä,isäntä taas ei tykännyt vahvasta neilikan mausta.

Punajuurten säilöntä

Laitanpa tähän oman ohjeeni minäkin:

PUNAJUURTEN SÄILÖNTÄ

n. 2½ kg punajuuria
vettä
suolaa

Säilöntäliemi:

1-2 l punajuurten keitinlientä
3-4 dl väkiviinaetikkaa
200–300 g sokeria
5-8 kpl kokonaisia neilikoita
½-1 tl sinapinsiemeniä
½-1 tl kokonaisia mustapippureita
piparjuurilastuja
2-3 säilöntätablettia

Pese punajuuret ja keitä suolalla maustetussa vedessä n. 45 minuuttia. Älä katkaise juurta ettei väri karkaa.
SIIVILÖI LIEMI TALTEEN.
Jäähdytä punajuuret juoksevan veden alla.
Kuori ne ja lado kokonaisina, siivutettuina tai lohkottuina säilöntäaineella huuhdeltuihin, hyvin pestyihin tölkkeihin. (1 säilöntäainetabletti liuotetaan 1 dl:aan kiehuvaa vettä ja tölkit huuhdellaan seoksella)
Kiehauta keitinvesi mausteineen ja lisää loput säilöntätabletit pieneen vesimäärään liuotettuna.
Kaada liemi punajuurten päälle niin, että ne peittyvät.
Sulje tölkit välittömästi.
Säilytä viileässä.

Kokemus on osoittanut, että lientä saa valmistaa enemmän.

Tölkit kansineen voi desinfioida myös kuumassa uunissa tai kiehuvassa vedessä, jolloin ei tarvitse välttämättä käyttää säilöntätabletteja. Puhtaus on kaiken a ja o.

Hei!

kiitos minunkin puolestani punajuurten säilömis ohjeesta.
sellaista kyselisin vielä että kuinka kauan punajuuret säilyy.
säilyykö useamman kuukauden?
 /   /  / punajuurien säilöntäohje

Keskusteluhaku

Laaja haku



Viikon keskustelluimmat

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta