Sähköpolkupyörä

Taloudellista ajoa

Hei polkupyöriä myyvät isot liikkeet, miettikääpähän nyt viisaasti. Lapin alue on iso jossa on monenlaista asiakasta,joista monet myös pyöräilen. Olen ikääntymisen vuoksi ollut kiinnostunut sähköavusteista polkupyöristä, mutta mikäli yleisäkkään kaupoista löytyy sähköavusteista polkupyöriä niin niillä pääsee yhdellä latauksella vain noin 60kilometriä. Esimerkiksi Saksassa valmistetaan sähköavusteista polkupyöriä, joilla voi ajaa hyvissä olosuhteissa jopa 200km ja suomen oloissa 160km. Kun virrankulutuksen säätää pienemmälle 2:lle ajaa jonkinverran suuremmalla vastksella 2x160km yhdellä latauksella ja kaikissa tapauksissa sähköavustaa 25kilometrin tuntinopeuden! Siis jos vaikkapa ajat Oulusta Kemiin on sitten vastatuuli tai ei niin poljet sen matkan alle 5tunnissa (moottoritiellä ei saa pyöräillä).

51

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajetaan me tandemill

      Tilaa netistä. Saat halvalla samoja romuja.
      Jää kotimaisten sutkien välikäsi, pakkas, pekkas, liikevoittolisähinta pois.
      Takuu toimii yhtä hyvin (tai huonosti).

      • Hyvää ja halpaa

        Ei ole vielä keksitty.Eli jos ostat sähköpyörän
        älä osta halvinta.Ei toimi talvella.


    • ---

      Olisi sekä kiva kun Kemissä olisi enemmän sähköpolkupyöriä liikkeissä myynnissä. Kyllä sitä tiedetään, että internetistä voi ostaa, internetin kautta ostettu polkupyörä ei ole koottu.

      Kyllä jokainen tietää, että kun ei ole tuotetta kaupassa, niin silloin ei ainakaan kukaan osta.

      Onhan sitä Kemissä monenlaista tuotetta saatavilla, sähköpolkupyörien suhteen on mielestäni turhaa rahan hukkaa hankkia sellaista joka ei kestä ja jolla ajaa yhdellä latauksella joitain kymmeniä kilometrejä ja kaiken lisäksi painavat paljon.

      Yhden tuotteen Saksasta tunnen, vaan muistan siitä nyt vain ensimmäisen kirjaimen (k). Sen hinta on liikkeestä riippuen noin 2400euro.

      Kuten tiedätte, Saksassa valmistetaan monenlaista laatutavaraa.

      • Kemin pyöräilijä

        "internetin kautta ostettu polkupyörä ei ole koottu. "
        Tietenkin ne on koottu. Ainoat osat, mitä tarttee itse kiinnittää, ovat polkimet. Ohjaustangon asennon joudut lisäksi säätämään.


    • Mopot haisee

      Olet oikeassa, hyvä sähköpolkupyörhä on parempi kuin mopo. Mopo kortti on ajettava, mopon hankinta hinnan lisäksi on maksettava joka vuodelta liikennevakuutusmaksua, on käytettävä hassun näköistä kypärää, maksettava polttoainekuluissa, lisäksi mopoihin tulee herkemmin vikoja, kaiken lisäksi niissä mopoissa on aikah meteliä.

    • Ääretöntä kulkua

      Useimmissa euromopoissa suositellaan maksimipainoksi satulaan päällä 115kiloa. Mopot kestävä painavempaakin kuormaa. Ylipaino käytännössä aiheuttaa vaaratilanteen, jossa etuiskunvaimentimet iskeytyvät pohjaan.

      Sähköpolkupyörässä Kalkhoff, esimerkiksi: Agattu xml impulse 8R HS 8-G Nexus on kantokykyydeltään 170kg painamalla kuljetukselle.

      Voisi hyvin kuvitella polkupyörää ainakin pienyritysten taloudelliseen kuljetukseen kun yhdellä latauksella polkee kevyesti 160km.

      • Ei se taida pelkkä pyörä oikein riittää, eiköhän tuolle pitäis ajajakin palkata ja se ehkä vähän vesittää sen taloudellisuuden kun joutuu palkkaamaan 10 polkupyöräilijää hommaan jonka yks mies vois suorittaa autolla.


    • Rahan säästöä

      Mopo kuluttaa bensaa noin 2,8-3,5/100km. 2tahtiset lisäksi öljy, näiden osuus on rahassa noin 6 euroa 100 kilometrillä. Kun vastaavasti kalkhoffilla lataus maksaa todennäköisesti alle 0,50 euroa (centtiä), sillä ajaa 160kilometriä.

      • Ja normi fillarilla sitä vasta halvalla polkiski.


    • -----

      Tavallisella polkupyörällä polkee kivasti kun on voimaa polkea.

    • Lapsilla oli kivaa

      Näin tuossa kerran jonkun perheen isän kuljettajan sähköpolkupyörällä kolmea lasta. Siinä pyörässä oli edessä kiinteä laatikko jonka molemmilla puolin oli renkaat, eli sekä oli kolmipyöräinen sähköavusteinen polkupyörä. Siinä oli tosin ehkä hivenen yli painoa mikäli sen polkupyörän maksimikuljetuspaino on 100 kiloa?

    • Yrityksen...

      Saattaisi sopia mukavasti pitzzojen kuljetukseen asiakkaille..., rahaa säästyisi kun ei kuljeta autolla,oja niitä pyörälähettejäki olemassa. Miks tollasta kuljetus nuotoo oh kukaan enne keksinyt...

      • Siinä on pariki ongelmaa. Ensiksi ei siinä mitään rahaa säästäisi koska pizzalähettejä pitäisi palkata 10 kertainen määrä ja toiseksi asiakkaat eivät varmaan hirveästi arvoistaisi sitä että pitsa viipyy matkalla tunnin ja tulee kylmänä perille vaikka ovat maksaneet kotiinkuljetuksesta melkein saman kuin pitsasta.


      • ja maku vaan paranee
        vapaamaalari kirjoitti:

        Siinä on pariki ongelmaa. Ensiksi ei siinä mitään rahaa säästäisi koska pizzalähettejä pitäisi palkata 10 kertainen määrä ja toiseksi asiakkaat eivät varmaan hirveästi arvoistaisi sitä että pitsa viipyy matkalla tunnin ja tulee kylmänä perille vaikka ovat maksaneet kotiinkuljetuksesta melkein saman kuin pitsasta.

        Pitsa perseen alle niin pysyy lämpimänä.


    • Pyöräilijä

      Oon kuullut, et ne kotimaiset joit kaiketi valmistetaan jossain Kiinassa ja koota liikehti Virossa niitä vois ladata noin 100-150 litraa ja sitten akku on loppu. Oon kuullu, et hyvät akut kestäisi jopa 600 kertaa lataukse, senki jälkeen kulkis hyvin vielä hyvin?

      • agh.

        "valmistetaan jossain Kiinassa ja koota liikehti Virossa niitä vois ladata noin 100-150 litraa "
        Sinä voi muutta takaisin Vietnam. siellä parempi pyörät.


    • Ei tuu hiki

      Hei pyöräilijä, sehän oh sitte hirmuinen määrä sekä 600 kertaa, jos kerran viikossa lataa nih vuodessa on 52 viikkoa. Sellaisella ajelloo pitkään. Lataus kustannukseko vuodessa ainaki alle 52 euroa. Siinähän käyttökustannukset on niin pienet, että saatu taloudellinen hyöty on nii suuri, että laite maksaa hankintakustannuksen nopeasti takaisin.

    • Kemis tuoksuu

      Jo mahdoton meininki reitillä noitte sähkökulkuneuvoje kassa, eihän tommonen sovi millähän kemiläiseen imakoon Kemissä on aina tehtaat hassu, mopot pärisset kakstahtisella hauilla.

    • .....

      Pentele vieköön, eihän tässä kohta mene hyötyautot kaupaksi, jos kaikki aloittelevat pienyrittäjällä ostava kaksi tai kolmipyöräisen sähköpolkupyörän.

    • painajaismatka

      Olet vastuussa painajaisunestani! Näin unta että olin Äitin kanssa pyöräillyt Kemistä Ouluun ja lähdimme takaisin. Eksyin heti alkuun, Äiti hävisi näkyvistä, jotkut neuvoivat mitä tietä Kemiin pääsee, mutta kohta taas olin Jyväskylään tai muualle johtavalla tiellä, lopuksi täysin eksyksissä, perille en päässyt minnekään enkä löytänyt Äitiä..

    • Soita äidille

      Onneksi äitisi tiesi mihin mennä, ensi kerralla kun menet jonnekin niin mene äitin perässä niin et hukkaa äitiä.

    • Kekseliäs

      "niillä pääsee yhdellä latauksella vain noin 60kilometriä."
      Sä voit ostaa pari lisäakkua ja vaihtaa matkan aikana akkua, kun edellisestä energia ehtyy. Sitten kotona voit ladata kaikki akut taas täyteen ja seuraavana päivänä voit jatkaa pyöräislyä.

    • -----

      Katsohan "kekseliäs" internetistä

      Kalkhoff agattu impulse XXL

      Esimerkiksi: agattu XXL impulse 8R HS 8-G Nekus

      Tehdas lupaa hyvissä olosuhteissa yhdellä latauksella 205kilometriä.

      Saksassa on keskimäärin enemmän lämpimiä päiviä kuin Suomessa, joten kirjoitetun tiedon mukaan suomen oloissa sen pitäisi toimia 160kilometriä. Kun vertailukohtana on suomalaisia polkupyöriä, joilla valitettavasti muistaakseni kuvataan hyvissä olosuhteissa maksimi 80 kilometriä, jotkut pyöräliikkeet sanovat että niissä suomalaisissa sekä olisi käytännössä 60 kilometriä.

      Toki myös Kalkhoffi:lta löytyy akkuja joilla voi ajella vain noin 60kilometrä. Kun olen tutustunut asiaan niin toteaisin vielä, että akun voi irrottaa helposti (avainlukosta) mukaan vaikkapa kauppareissulla, tietääkseni markkinoiden kevyin akku suhteessa muihin samantehoisiin sähköpolkupyörien akkuihin.

      Toki olisihan sekä hienoa, jos Suomessakin osattaisiin tehdä jo samantasoisia sähköpolkupyörhä. Suomessa väitetään olevan noin yleisellä tasolla paljon osaamista (mutta) tässä tapauksessa ilmeisesti jossain muualla osataan paljon paremmin.

      • Maassa maan tavalla

        Turkissa on Javan päällä koko perhe 5 henk. 2aik 3lasta! On nähty päivittäin siellä ollessa. Suomessahan se aiheuttas : Kaikki autot huomio hälärin.


      • Pumppaaja.
        Maassa maan tavalla kirjoitti:

        Turkissa on Javan päällä koko perhe 5 henk. 2aik 3lasta! On nähty päivittäin siellä ollessa. Suomessahan se aiheuttas : Kaikki autot huomio hälärin.

        "siellä ollessa. Suomessahan se aiheuttas : Kaikki autot huomio hälärin. "
        Kuinka pitkästi Java-polkupyörällä pääsee yhdellä latauksella? Mikä on hylärin raja?


    • ???

      ?

    • ----

      ???

      • älä kysele

        Varmaankin taas tuon kauhualoituksen aiheuttama painajaisuni.


      • sätkyt
        älä kysele kirjoitti:

        Varmaankin taas tuon kauhualoituksen aiheuttama painajaisuni.

        Sähköpyörä ??? Toimiikos se samoinko sähkötuoli. En osta.


      • Ei o ku ei ole
        sätkyt kirjoitti:

        Sähköpyörä ??? Toimiikos se samoinko sähkötuoli. En osta.

        Ne ei osta joilla ei o rahaa, eikä ne saa joille ei o tarjontaa.


    • Ei turha sijoitus

      Monet turistit ovat varakkaita, sähköpolkupyörä on kätevä kakkoskulkuneuvo jonka tarvpeen huomaa vasta matkoilla. Sillä pääsee perhe vuorotellen katselemaan nähtävyyksiä ympäri kaupunkia.

      • ...............

        Sähköpotkulauta olisi kätevä.


      • Romper Stomper
        ............... kirjoitti:

        Sähköpotkulauta olisi kätevä.

        Tuulivoimalla toimiva purjelauta vielä kätevämpi.


      • kokeiltu on
        Romper Stomper kirjoitti:

        Tuulivoimalla toimiva purjelauta vielä kätevämpi.

        Polkupyöräänkin voi laittaa purjeen tuulella.


    • Nopeat syövät hitaat

      Jos haluu olla parempi kun muut, on uskallettava olla muutoshenkisempi kuin muut. Perustuotteet joita aina menee on ok. Yritykset jotka tuovat alueelle jotain uutta mediakynnyksen ylittävää, voivat saada erikoistuotteilla ilmaista medianäkyvyyttä ja -sanomalehtinäkyvyyttä. Media ja lehdistön vaikutus voi olla merkittävä asiakkaiden ostopäätöksiin?

    • Kerro mitä löytyy

      Mikä olisi parempi?

      • ?-------------

        Lataako polkeminen akkua?


      • kehit
        ?------------- kirjoitti:

        Lataako polkeminen akkua?

        Voisi panna lataamaan sillä ilmavirtauksella kun kulkee eteenpäin.


      • Pyörällä
        ?------------- kirjoitti:

        Lataako polkeminen akkua?

        "Lataako polkeminen akkua? "
        EI kannata polkemalla ladata. Polkeminen on silloin raskaampaa. Parempi ostaa kakkosakku ja ladata molemmat kotona. Kakkosakkua voi kuljettaa vaikka tarakalla tai Alkon kassissa.


    • Vain hank.kustannuk.

      Olisikohan laillista käyttää suurennettiin rinkkaa, jonka kevyt-tukirakenteita voisi nostaa jonkun metrin korkeudelle, saaden myötätuulipurjeen eli spinakkerin?

      • kokeillut

        Polkupyörään liitetty purje auttoi paljon myötätuulella, mutten osannut tehdä sellaista, joka olisi auttanut vasta/sivutuulella.


    • Ehkä?

      Sivupurje ehkä onnistuu. Laitat kiinteän vaaka tangon ohjaustangon alle, joka ulottuu noin 50cm oikealle, siihen päähän nivel, jossa on noin vaaka tangosta 20cm alempana ja 30cm ylempänä yhtenäinen T vaakatasossa oleva näköinen rakenne. Purje tulee olla suippo taaksepäin, jonka etuosa on pystytangossa joka siis on 50cm korkea, kaaret kevyet purjeeseen ylä ja alaosaan, jotta purje on kireä, narut, lukot ja nopeasti irroitettava kevyt vaakatanko jossa on purjeen kaarevana pitävä kaari tuki, puomi eli vaka tanko voi olla teleskoppitanko, jolloin voi saada sen paremmin nippuun. Pinnoitus todennäköisesti vaatii muutosta, koska taivutus muuttuu.

      • kokeillut

        Hauskaa että ainakin teoriassa purjeeni ei ollut ihan hassu juttu.
        Olen jo eläkeläistäti, henkisen alan työssä ollut ja vailla mitään käytännön taitoja, ja käsitöissä olin ihan avuton. Pyöräilin työmatkalla aika pitkää matkaa, katsoin tuulensuunnan etukäteen ja sain tämän idean. Liekö ollut laillistakaan.

        Kun nyt on nuo vaihtoehtoenergiat suosiossa, niin ehkäpä jotkut kehittelisi tuota Ehkän ehdotusta!


      • Ehkä
        kokeillut kirjoitti:

        Hauskaa että ainakin teoriassa purjeeni ei ollut ihan hassu juttu.
        Olen jo eläkeläistäti, henkisen alan työssä ollut ja vailla mitään käytännön taitoja, ja käsitöissä olin ihan avuton. Pyöräilin työmatkalla aika pitkää matkaa, katsoin tuulensuunnan etukäteen ja sain tämän idean. Liekö ollut laillistakaan.

        Kun nyt on nuo vaihtoehtoenergiat suosiossa, niin ehkäpä jotkut kehittelisi tuota Ehkän ehdotusta!

        Se toimii tai sitten ei. Siis silloin kun purje on oikean muodon lisäksi kireänä karneva. Pyöräilessä purje ei saa olla löysä niin kuin se on purjeveneessä, lumilautailussa, siksi, että pyöräillessä tuulen heittelehtiessä voi löysä purje kaataa herkemmin pyöräilijän. Kun purje on kiristetty kaarevaksi niin sanotusti menosuunnasta loivenevasti keskelle on purje tuolloin ulkopuolelta kaareva. Kun kuitenkin käy niin, että tuulen puuska puhaltaa väärälle puolelle eli purjeenulkopuolelle purje ei haukkaa ilmaa, vaan tuuli menee nopeasti reunoille.


      • kokeillut
        Ehkä kirjoitti:

        Se toimii tai sitten ei. Siis silloin kun purje on oikean muodon lisäksi kireänä karneva. Pyöräilessä purje ei saa olla löysä niin kuin se on purjeveneessä, lumilautailussa, siksi, että pyöräillessä tuulen heittelehtiessä voi löysä purje kaataa herkemmin pyöräilijän. Kun purje on kiristetty kaarevaksi niin sanotusti menosuunnasta loivenevasti keskelle on purje tuolloin ulkopuolelta kaareva. Kun kuitenkin käy niin, että tuulen puuska puhaltaa väärälle puolelle eli purjeenulkopuolelle purje ei haukkaa ilmaa, vaan tuuli menee nopeasti reunoille.

        Juu voi olla vaarallinenkin. Minulla tuo 11 km:n matka oli luotisuora, jos tuuli oli lähteissä myötäinen, niin se oli koko matkan.
        Ja pyörä oli tukeva mummomalli, mutta aika isoon vauhtiin pääsi hyvällä tuulella.


      • Ehkä...
        kokeillut kirjoitti:

        Juu voi olla vaarallinenkin. Minulla tuo 11 km:n matka oli luotisuora, jos tuuli oli lähteissä myötäinen, niin se oli koko matkan.
        Ja pyörä oli tukeva mummomalli, mutta aika isoon vauhtiin pääsi hyvällä tuulella.

        Laita puomista varsi kiinni kyynerpään kohdalle, jolloin voit pitää kummallakin kädellä puomista kiinni. Kun liikut lähemmäksi ohjaustankoa kyynärpäät menevät kauemmmaksi. Kun suoristat selkäni kadet suoristuvat, joten puomi ja purje myös suoristuu.


    • Kettinkilapio
      • Painojakauma

        Pyörästä tulee liian takapainoinen koska akku ja moottori sijaitsee takana, akut melko pieniä, joten noin pienellä kapasiteetillä ei mennä pitkää matkaa.


    • Sana korjaus

      Laita puomista varsi kiinni kyynerpään kohdalta, jolloin voit pitää kummallakin kädellä ohjaustangosta kiinni.

    • Nopean toimin.joukot

      Miksi puolustusvoimat eivät käytä säköavusteisia polkupyöriä, joilla polkisi yhdellä latauksella jopa useita satoja kilometrejä

    • Löyty

      1 = 51

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe