km-vero ja hallitus

noita Nokinenä

No niin, hallituksessa on se muutos, että Liikenneministeriö on nyt vasemmistoliiton sijasta kokoomuksen käsissä. Nythän on aika spekuloida sillä, mitä tämä tietää Kyllösen aikaan LVM:n ykköshankkeena olleelle kilometriverolle. Ja mitä seuraava hallitus mahdollisesti tekee km-verolle. Seuraava porukkahan on tietysti kepu-persut ja kokoomus apupuolueena.
Kokoomus on kaiketi ollut tähän asti melko kriittinen kilometriveron suhteen. Jos näin on, ei varmaan tällä kaudella paljon tapahdu. LVM lähinnä nuolee haavojaan. Eikä kukaan tiedä miten pienessä roolissa kokoomus vielä joutuu kärvistelemään seuraavassa hallituksessa. Mutta tuskinpa jatkavat ainakaan nyt heti vasemmistoliiton jalanjäljissä, elleivät lvm:n ovelat virkamiehet onnistu pahemman kerran höynäyttämään ministeri Virkkusta. Se on varmaa, että yrittävät kyllä.

Entäpä sitten kepu? En nyt muista mitä kantaa he ovat tähän asti ottaneet km-veroon, mutta enemmän kuin luultavaa toki on, että jos jollain tempulla saadaan kaupunkilaiset maksamaan enemmän veroja ja maaseudulla vähemmän, niin sehän on taivaan mannaa kepulle.

Ja entä persut? Hehän ovat eräänlaisia piilokokoomuslaisia, joten jos verorasitusta onnistutaan siirtämään kalliiden autojen ostajilta koko yhteisen kansan maksettavaksi oikein tuplaverona vielä, niin kaipa se hyvinkin persuille sopii. En muista heidänkään tähän astisia kantoja kilometriveroon, mutta ei väliäkään, koska persut joka tapauksessa tulevat muuttamaan kantaansa kovin monissa asioissa kun mustien autojen ovia auotaan.

Yksi onnihan tässä on ja se on siinä, että kilometriverosta ei tule valmista seuraavan eikä sitä seuraavan hallituksen aikana. Mutta rypeä ehditään oikein kunnolla tässäkin lätissä.

10

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sgjs

      Autoliitto on kerrankin oikeassa, kun se esittää, että kilometriveron selvittelyyn menevät miljoonat pitäisi käyttää tienpitoon.

      Perusasiat ensin ja huvit vasta sitten.

      • lisää maksuja

        Uusi liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok) ei ole hylännyt tiemaksuajatuksia.
        Aivan uusi rahoituskeino, tiemaksu, on Virkkusen mukaan väistämättä tulossa, HS kirjoittaa.

        - Tulevaisuudessa maksupolitiikka muuttuu ja uusi teknologia mahdollistaa erilaisia malleja. Suhtaudun avoimesti uusiin mahdollisuuksiin, Virkkunen sanoo haastattelussa.

        Jorma Ollilan työryhmän esityksessä auto- ja ajoneuvoverot korvattaisiin ajomääriin perustuvalla tiemaksulla. Taajaan asutuilla alueilla maksettaisiin 6,8 senttiä ja harvaan asutulla maaseudulla 3,4 senttiä kilometriltä.

        Mitä mieltä olet tiemaksuajatuksista? Kommentoi alla.


    • 2014-2015

      On hyvä että saatiin kokoomus hoitamaan autoasioita.
      Kilometriverot ja työmatkavähennysten poistot peruttaneen heti.

      Vasemmiston hallinnassa autoasiat ovat pelkkää haihattelua ja julkisten liikenneväineiden (lue kommunististen) suosimista.

      • HAHHAHHHAHHAAAAA

        hahhhaaaa HAAAAAAHAH HAH

        et ole lukenut viimeisiä uutisia


    • ihan väärin meni

      Olette ihan tajunneet väärin sillä Kataisen suuri märkä uni oli kilometri vero joka olisi muka oikeudenmukinen eli se joka ajaa niin maksaa.

    • diiissdiss

      Eipä sitä onnea, että jotain olisi "kokoomuksen käsissä" todellakaan kauaa kestänyt. Suomea ei johda enää kukaan, Noita Nokinenän ennustukset ketjun aloituksessa menevät kohta uusiksi, mutta miten? Nythän kentälle tuli tilaa, ehkä?

      Parasta nukkua yön yli ja ennustaa vasta huomenna.

    • noita Nokinenä

      Katainen sanoi, että jos Suomessa olisi paha kriisi juuri nyt, niin hän ei olisi lähtenyt pääministerin hommista. No joo, mikähän tällainen kriisi voisi olla? Yksi mahdollisuus tietysti on, että olisi ollut välttämätöntä hakea vielä miljardin verran lisää sopeutettavaa valtiontalouteen, kun verotulot romahtavat. Se olisi suunnilleen saman verran kuin autoveron tuotto. Ilmeinen johtopäätös on se, ettei tällaista mustaa aukkoa ole ainakaan nykyisen hallituspohjan tavoitteissa, toistaiseksi.

      Kepu, persut ja Rinne - mikä on suunnilleen sama kuin nuo kaksi ensiksi mainittua - toki ottaisivat lisää lainaa jaettavaksi joka suuntaan tukiaisina, vähän samaan tapaan kuin muutkin maajussit näin keväisin levittävät lantaa pellolle.

      Pitänee siis vielä vähän tarkkailla, miten satokausi etenee.

    • noita Nokinenä

      Ketjun avauksessa jo kirjoitin kokoomuksen odotettavissa olevasta roolista kilometriverojen suhteen: "...Mutta tuskinpa jatkavat ainakaan nyt heti vasemmistoliiton jalanjäljissä, elleivät lvm:n ovelat virkamiehet onnistu pahemman kerran höynäyttämään ministeri Virkkusta. Se on varmaa, että yrittävät kyllä."

      Näinhän siinä täsmälleen kävi. Sen voi lukea päivän (9.4.2014) Hesarista, jossa Henna Virkkunen toteaa, että kilometriverot tulevat . "Aivan uusi rahoituskeino, tiemaksu, on Virkkusen mukaan väistämättä tulossa"

      Bingo! Tämä hämäys meni just täsmälleen niin kuin sanassa seisoo: ääni on Virkkusen ääni, mutta kädet ovat LVM:n virkamiesten kädet. Nopeita, ketteriä ja taitaviahan nuo ovat, kansliapäällikkö Pursiainen ja kilometriveron päävalmistelija Tuomo Suvanto etunenässä. Eivät vaan tainneet pojat kertoa uudelle ministerilleen, että tarkoitus on kerätä liikenteeltä samat rahat kuin tähänkin asti, tosin erittäin paljon suuremmilla hallinnollisilla kustannuksilla. Ei siis mitään uutta rahaa satsattavaksi liikenteen hyväksi.

    • consensu

      Enemmistö eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnasta ei kannata uutta esitystä kilometriverosta, kirjoittaa Aamulehti. Varsinkin oppositiopuolueiden keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajat pitäityisivät mieluummin nykymallissa.

      Vastustajat ovat erityisesti huolissaan paikannukseen liittyvästä yksityisyydensuojasta sekä verotuksen oikeudenmukaisuudesta.

      Valiokunnan puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok.) sanoo lehdelle, että työryhmän esittämä veromalli ei vielä ole valmis poliittiseen päätöksentekoon.

      Valiokunnan kuudestatoista jäsenestä kahdeksan vastustaa uutta veromallia. Viisi jäsentä kannattaa mallia ja kolme ei vielä ole muodostanut kantaansa.

      • ei nukuta

        Taloustutkimuksen tekemästä kyselystä selviää, että puoluekannalla on selvä merkitys suhtautumisessa Ollilan työryhmän satelliittivalvontaan perustuvaan tieveromalliin. Eniten vastustajia on Perussuomalaisissa, 77 prosenttia, sitten seuraavat ryhmä Muut (Piraatit, IPU, Muutos 2011, SKP ym.) 74 prosenttia ja Keskusta 61 prosenttia.

        Hallituspuolueiden kannattajissa vastustus vaihtelee 26-57 prosentin välillä. Vihreissä vastustajia on vähiten ja Kokoomuksessa eniten. Kahtiajako hallituspuolueiden ja opposition välillä on siis kohtalaisen selvä. Se on osoitus siitä, että julkisuuteen annettu tieto uudistuksesta on monien mielestä vähempiarvoinen asia kuin hallituksen vastustaminen.

        Uudistuksen kannattajia on sensijaan vähiten hallitupuolue Kristillisdemokraateissa, joista vain 11 prosenttia kannattaa ihmisen rakentamaa taivaallista autoilun valvontaa. Seuraavaksi vähiten kannattajia on Perussuomalaisissa, 17% sekä ryhmässä Muut, 22 prosenttia. Loppujen puolueiden kannatusluvut ovat 27-44 välillä, joista suurin lukema tulee Vihreiltä, pienin Rkp:ltä. Vihreät ovat ainoa ryhmä jossa kannattajia on enemmän kuin vastustajia.

        Ollilan työryhmän ehdotus on kuitenkin raakile joka lähtee vasta lausuntokierrokselle. En tiedä keitä on kelpuutettu lausunnonantajiksi, mutta todennäköisesti monenlaisia vastauksia tulee. Vasta sen jälkeen poliitikot päättävät siitä miten asia etenee, jos etenee ollenkaan. Mutta tämän asian kohdalla voi sanoa että oppositio ei ainakaan nukkunut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe