Teliasoneraa salkkuun

asiantuntija.

Osakkeen arvo meni tänään 5,05 €:oon osingon irtoamisen jälkeen. Pitäisi olla helppoa takoa rahaa tällä, jos saa alle 5 euron. Elisa on tällä hetkellä pahasti kuplassa, joten tällä saa paremman vastineen rahoilleen. Turvamarginaaliksi pitäisi saada vielä yleinen laskupäivä tai pari, niin homma on pomminvarma.

0,55 eps oli firman tuotto v. 2013, eli jopa lievää parannusta vuoteen 2012 verrattuna.

11

510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymyksiä

      Tuosta näkyy lukujen valossa viiden viime vuoden kehitys:

      http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/porssikurssit/osake/tulostiedot.jsp?klid=1029

      Kasvu on heikkoa liikevaihdon ja tuloksen osalta.

      Mitä Venäjän riski tarkoittaa Teliasoneran osalta? Sillähän on iso omistus Megafonissa. Onko sieltä tulossa osingot nytkin samalla lailla kuin ennen? Venäjän taloushan on heikkenemässä.

      Turkcellin kanssa on ollut varmaan jo kymmenen vuotta todellista aikaansaamattomuutta. Onko sieltä nyt jo tulossa osinkoja vai ei? Joka tapauksessa TS:n johto on ollut todella kyvytöntä ongelman ratkaisussa.

      Lisänä vielä lahjussyytteet Uzbekistanissa. Mitä vielä löytyy, kun pengotaan?

      En silti väitä, etteikö se pystyisi jatkossakin maksamaan samanlaista osinkoa kuin nyt, 30 SEK. Onko mahdollinen kurssinousu vuodessa muuta kuin toipuminen vuoden päästä jaettavan uuden osingon verran?

      • kysymyksiä

        Korjausta osingon suhteen. Irronnut osinko on 3 SEK eli hieman yli 0,33 euroa päivän valuuttakurssin mukaan.


      • asiantuntija.

        Teleoperaattoreilta ei pidä odottaa mitään merkittävää kasvua, osakkeen arvon kasvu perustuu pelkästään odotettavaan olevaan hyvään osinkoon.
        Taseeltaan ja arvostukseltaan TS on kuitenkin huomattavasti maltillisemmin arvostettu kuin Elisa, eli P/E 10 ja ei niin paljon velkaa. Lisäksi kasvumahdollisuudet parempia kuin Elisalla, liiketoimintaa eri maissa, kuten Baltiassa. Luotan ruotsalaisomistukseen enemmän. Täällä Suomessa tuhotaan pääomaa lyhytnäköisyyden nimissä, ja siinäkin Elisa on hyvässä iskussa maksamalla ylisuurta osinkoa, johon rahkeet eivät riitä.

        Bonuksena sitten jotakin enemmän, jos Turkcell ratkeaa, ja saadaan uusi toimari.


    • 2+13

      Teliasonera näyttää olevan laskutrendissä. Toisaalta esimerkiksi SEB on antanut myyntisuosituksen.

      Jos vertailee Teliasoneraa Elisaan, niin kurssikehitys on ollut TS:llä heikkoa, Elisa on pitänyt kurssina. Nyt neljällä TS:n osakkeella saa yhden Elisan osakkeen, aikaisemmin vaadittin vain noin kolme.

      Onko odotettava, että TS putoaa vielä? Jos tarttuu, niin missä? Onko 4,7 vai kenties jopa 4,5 pohja? Osari julkistetaan 23.4. Elisan osari päivää myhemmi?

      • asiantuntija.

        Eipä sitä vielä kannata ostaa, korjausliike alkoi pörsseissä, eilen nasse -3,1%, mikä on Jenkkilän pörssissä kovin laskuluku useaan vuoteen.

        Tavoitehinta lienee jotakin 5,50 €, mutta käyttäkää jotakin älykästä työkalua kuten MACD:tä/RSI:tä ostopaikan havaitsemiseen. Luulen että Tellua saa 4,80 eurolla ainakin, mutta voi tippua aina alle 4,50 €:oon kesällä.


    • 217

      Teliasonera julkisti yllätyksettömän osarin. Tuon puitteissa Evlin analyyttikko loihe lausumaan:

      "Evli ennustaa, että TeliaSoneran osakekohtainen tulos paranee tänä vuonna 4,85 kruunuun. Viime vuonna se oli 3,61 kruunua.

      Evlin ennusteen perusteella TeliaSonera maksaa 3,10 kruunun osingon vuodelta 2014, kun vuodelta 2015 osinko olisi jo 3,90 kruunua. Vuodelta 2013 osinko oli 3,00 kruunua."

      Melkoisia tulosennusteen kasvuja veikkaa. Osinkojen kasvu olisi tosi hurjaa. Mikä tällaisen ennusteen takana oikein on? Evlillä myyntilaidassa Tellua liikaa?

      http://www.kauppalehti.fi/etusivu/evlin ervasti teliasoneran nakymat epailyttavat/201404673623

    • 1413

      Miltä Tellun tilanne oikein näyttää? Taas kerran oli tieto, että Türkcelliltä olisi osingot saatavilla. Taas kerran homma siirtyi hamaan tulevaisuuteen.

      Ihmetyttää Tellun johdon toimet. Eikö se kykene saamaan mitään aikaan Türkcellin tilanteen laukaisemiseksi? Pattitilanne on kai jo vuosikymmenen vanha.

    • mkjhnb

      Tällaista tänään.

      "UBS: TeliaSonera on yksi Euroopan heikoimmista operaattoriosakkeista

      Sveitsiläinen pankki- ja rahoituspalveluita tarjoava UBS on tuoreessa markkinakirjeessään sitä mieltä, että TeliaSoneran osake on yksi heikoimmista eurooppalaisten teleoperaattoreiden joukossa.

      Factsetin analyysitietokannassa 31:n analyytikon keskimääräinen tavoitehinta osakkeelle on 48,44 Ruotsin kruunua ja suositus "pidä". Osakkeen kurssi on kirjoitushetkellä Tukhholman pörssissä noin 49,23 kruunua.

      UBS:n mielestä premium-hinnoitelu on perusteetonta. UBS:n tavoitehinta TeliaSoneralle on 45 kruunua ja suositus "myy".

      TeliaSoneran lisäksi UBS pitää myös Telecom Italiaa ja ranskalaista Orange-operaattoria huonoina valintoina. Molemmat ovat vaikeassa kilpailutilanteessa.

      UBS:n operaattorisuosikit ovat muun muassa kasvunäkymien ansiosta brittiläilnen Vodafone, Deutsche Telekom, hollantilainen KPN, ranskalainen Iliad ja espanjalainen Telefonica."

      http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/ubs teliasonera on yksi euroopan heikoimmista operaattoriosakkeista/a994294

      TeliaSoneralla on mielestäni kaksi heikkoutta, Ruotsin valtion määräysvalta ja kyvytön johto. Firmassa sinänsä voisi olla ainesta.

    • jotakin tapahtuu

      Teliasonera ostaa Tele2:n Norjan toiminnot. Kaupan velaton hinta ilman kassavaroja on 5,1 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 548 miljoonaa euroa.

      Kaupan myötä Teliasoneran osuus Norjan matkaviestintämarkkinoista kasvaa nykyisestä 23 prosentista noin 40 prosenttiin ja matkaliittymien määrä nousee 1,6 miljoonasta 2,7 miljoonaan.

      "Osoittaakseen yhdistymisen hyödyn asiakkaalle TeliaSonera nopeuttaa 4G-verkon laajennusaikataulua siten, että verkon piirissä on 98 prosenttia väestöstä jo vuoteen 2016 mennessä aimmin ilmoitetun vuoden 2018 sijasta", yhtiö kertoo tiedotteessaan.

      Yhtiön mukaan kauppa aiheuttanee noin 250-450 miljoonan kruunun sopeuttamiskustannukset. Tämän lisäksi yhtiö investoi arviolta 350 miljoonaa euroa kasvavien liikennemäärien käsittelyyn. Yhtiö odottaa kaupan synnyttävän myös huomattavia kustannussynergioita, joiden se arvelee olevan vuositasolla vähintään 800 miljoonaa kruunua vuodesta 2016 alkaen.

      ”Olen iloinen, että olemme päässeet sopimukseen Tele2:n ostamisesta Norjassa. Kauppa sopii erinomaisesti TeliaSoneran strategiaan ja tavoitteeseemme vahvistaa asemaamme keskeisillä markkinoillamme. Se myös nopeuttaa ja edistää mahdollisuuksiamme investoida ja tarjota huippuluokan palveluja, mistä hyötyvät sekä norjalaiset asiakkaat että koko yhteiskunta”, Teliasoneran toimitusjohtaja Johan Dennelind sanoo.

      Kauppa edellyttää Norjan kilpailuviranomaisten hyväksyntää, ja se odotetaan saatavan päätökseen viimeistään vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä.

      http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/teliasonera ostaa tele2n norjan toiminnot/a996837

      TeliaSonera maksaa siis kutakuinkin 500 euroa asiakasta kohti. Onko kannattavaa vai ei, en osaa sanoa. Osoittaa kuitenkin sen, että TS hakee kasvua.

      • anaalikko908

        Erinomainen uutinen kyllä. Tellu on tosi vahva jo monessa eri maassa. Elisa vain Suomessa. Arvostustasot ovat ihan epäbalanssissa joten Tellussa on rutkasti nousuvaraa.


      • jompikumpi
        anaalikko908 kirjoitti:

        Erinomainen uutinen kyllä. Tellu on tosi vahva jo monessa eri maassa. Elisa vain Suomessa. Arvostustasot ovat ihan epäbalanssissa joten Tellussa on rutkasti nousuvaraa.

        Tai Elisassa laskuvaraa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7917
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1744
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      61
      1015
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      191
      934
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      813
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe