Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Narsistin voitonlaulu.

quaqeduke

Tunnen erään narsistin ja kävellessäni hänen kanssaan ostarilla, vastaan tuli joku nainen joka katsoi kaveriani naama vääristyen, vihasta ja katkeruudesta.
Kysyin häneltä, että tunsiko hän tuota naista, johon ystäväni, että se taisi olla mun yks, entinen anoppi. Johon minä, että tästä viimeisestä suhteestako? Johon hän: Ei, kyllä siitä taitaa olla jotain nelisen vuotta ja kertoi detaljeja siitä suhteesta.
Ihmettelin, että miksei hän ollut ennemmin kertonut minulle noin pitkästä suhteesta, johon hän yksinkertaisesti vastasi, ettei ole enään vuosiin, edes miettinyt ex:äänsä, saati tämän perhettä ja että: Olen näköjään jättänyt heihin vahvat jäljet ja toivottavasti ovat niistä jotakin oppineet. Hän kantaa omiensanojensa mukaan suurinta voittoa, koska hänen uhrinsa kiduttavat itsensä hengiltä katkeruudella ja kostonhimolla, vuosia ja vuosia, hänen käydessä rauhallisesti nukkumaan joku kainalossa.

Tuntemani narsisti (katsokaas kun heitäkin on erinlaisia ja narsismin vakavuus vaihtelee) on täysin hyvä tyyppi, joka on kertonut minulle rehdisti ongelmastaan kiintyä tai sitoutua ihmisiin, eikä näytä todellakaan keräävän hovia ympärilleen, vaann hän yksinkertaisesti kiehtoo ja vetää ihmisiä puoleensa ja olen toki huomannut, että käyttää joitain heistä ja naisia, mutta esim.minulta ei ole koskaan lainannut tai pyytänyt muitakuin ihan normaaleita kaverinpalveluksia. Päin vastoin, näyttää antavan monesti itse vähästäänkin.
Mutta olen todellakin kurkistanut hänen pimeälle puolelleen, joka on aika lohduton paikka varmasti sinne joutuville ja monesti kiitellyt mielessäni, ettei suomessa voi ostaa aseita kovin helposti.

8

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaa jaa. En tiedä,

      Jaa jaa. En tiedä, onko sittenkään voitonlaulu...

      Se on nimittäin niin, että ne muut ovat tuntevia rehellisiä ihmisiä, jotka elävät oman näkemyksensä ja tahtonsa mukaan. Tahtoisitko sinä, quaqeduke, että muut tekisivät niin kuin narsisti tahtoo... hänen mielikseen... vielä vuosia hänen jälkeensäkin?

      Tahtoisitko, että narsistin uhri heräilisi milloin kenenkin kainalosta ja noin päin...? Ihan vain narsistin mieliksi. Luulenpa, että se ostarin nainen vääristi ne kasvonsa ihan tieten tahtoen. Itsekin olen miettinyt, että alanko käyttää jonkinlaista koodistoa sitten, kun olen lopullisesti hylännyt sen ääliön "voitonlaulajan". Ehkä, ehkä en. On oma päätös, ei sinun eikä narsistin... : ).

      "Olen näköjään jättänyt heihin vahvat jäljet ja toivottavasti ovat niistä jotakin oppineet."

      Ilmeisesti ovat oppineet ainakin sen, että maailma kantaa päällään senkin tasoisia ihmisretaleita ja järjettömiä hylkiöitä, ja etteivät halua enää narsistia elämäänsä. Selvän merkin tarvitsevatkin. Muuten roikkuvat exiensä elämässä loputtomiin. Kyllä ne tietävät, missä voi roikkua ja missä ei.

      "ettei ole enään vuosiin, edes miettinyt ex:äänsä, saati tämän perhettä ja että: "

      Exä oli viheltänyt kunnolla pelin poikki!

    • Olet yksi narsistin

      "Tunnen erään narsistin ja kävellessäni hänen kanssaan ostarilla, "

      Olet yksi narsistin hovilaisista. Kukaan ei ole väittänyt tietääkseni missään, että hovilaiset olisivat pakotetut virkaansa. Kyllä ne ihan vapaaehtoisia ovat. Tosin uskon, että sen verran manipuloituja, että irtirepäisy siitäkin virasta täytyisi olla vähän kovempi kuin jostain muuta ihmissuhteesta.

      Sinäkin uskot narsistiin. Uskot häneen kuin auringonnousuun. Montako yötä olet nukkunut hänen kanssaan samassa sängyssä...? Käsittääkseni suhteenne ei kuitenkaan ollut sellainen.

      Voin kertoa sinulle, että narsistikin siltä vaivaltaan hetkittäin pystyy rentoutumaan, kun on löytänyt hyvän uhrin. Kuitenkin, kuten anopin ilmekin kavalsi (tarkoituskin), neljä vuotta oli kamppailtu. Narsistin elämä on kamppailua. Se freesi ja leppoisa ulkoasu on pelkkää teflonia, jonka huomaisit, jos vaivautuisit hiukan syvemmin miettimään.

      Narsistit ovat siitä jänniä, että he pystyvät esittämään sitä "voitonlauluaan", eli tefloniaan vuodesta toiseen hovilleen, ehkä jopa koko elämänsä. Vaan uhka on heilläkin hirmuinen. Heitä vaanii alituiseen jatkuvat paljastumisten pelot ja ilmitulot. Narsistinen romahdus on se kaikkein pelottavin heille. Heidän elämänsä on niin herkillä. Kuvittele, väärä sana siinä kohdassa ostarilla sinulle, ja tilanne olisi näyttänyt ihan toiselta.

      Luultavasti aliarvoit itsesi narsistin hovilaisena. Ajattelet, ettet ole tärkeä todistuskappale hänen kaikkivoipaisuudestaan, mutta nyt kirjoitit jopa tänne palstalle hänen voitonlaulustaan... ; ). Narsistin hovi saattaa koostua lukuisista vähän etäisistä kavereista, jotka kuitenkin nimenomaan irrallisuudessaan ovat narsistille kultakimpale.

      Niin, nukkuu missä nukkuu ja nukkuu miten nukkuu. Olen sitä nukkumista nimenomaan seurannut ja kuullut... tuottaa ongelmia hänelle, eikä vähiten sen lentävän elämäntyylin vuoksi, jossa nelivuotiset eivät ole mitäänkään... Mieti nyt hiukan, vai onko narsisti syönyt viimeisetkin miettimisvälineesi.

      • quakeduke

        Pidätkö minua niin tyhmänä, etten huomaisi jos kaverini käyttäisi minua hyväkseen? ja kyseessä on sen verran avoin tyyppi, että kyllä on romahduksensakin kertonut ja heikot puolensa ja se avoimuus hänestä tekeekin, tavallaan hyvän narsistin. Jos jätkä muijille kertoo eka treffeillä kaikki narsismit ja muut ja naiset lähtee peliin mukaan, niin en kyllä heitä uhreiksi kutsuisi.
        No, en ehkä frendilleni menisi sanomaan, että tänne tylsyyttäni kirjoitin, koska en tiedä mitä siitä seuraisi, mutta pakko myöntää, että katson hieman ylöspäin hänen elämäntyyliään. Yleensä minun muut kaverini pysyvät omissa ryhmissään, mutta tämä kaveri on kuin kotonaan kaikissa sosiaaliluokissa ja ihmisryhmissä. Osaa puhua niin pultsareitten kuin pukumiestenkin kanssa. Sitäpaitsi rehellisesti sanottuna ensimmäinen tuntemani ihminen, joka kohtelee kaikkia samanarvoisesti tai jos valehtelee, niin tekee sen ainakin todella uskottavasti. Ainoastaan vihaa lampaita, eli niitä jotka tekee, niinkuin on aina tehty ja kunnioittaa susia jotka luo omat sääntönsä tai ei ollenkaan. Elää niinkuin tahtoo ja niin minäkin eläisin jos en ajattelisi, mitä muut ajattelee, mutta hän kyllä saa minutkin kokeilemaan rajoja(se on nähty) ja ehkä vielä ulos murtautumaan. Taitaapa muuten manipuloidakkin minua, kun on saanut minut häntä vähän jokapuolella puollustelemaan. Mutta nytkin sen kyllä ihan järjissäni teen. Miten se nyt sanoikaan "sulla on kaks vaihtoehtoa, alkaa lampaaksi joka on turvallista, tylsää ja lähteä maan päältä jälkiä jättämättä, tai alkaa sudeksi, jonka hintana on yksinäisyys, mutta varmasti poistut maailmasta rikkaammilla kokemuksilla ja tänne jotain jätätkin" Itse kai mietiskelen nyt noita kahta vaihtoehtoa. Tuo eka kommentoija, kyllä huvitta jos vertaa kaveriani "hylkiöön"
        Enkä oikeastaan puollusta kaveriani, hän kyllä varmasti osaa puollustaa itse itseään, mutta vituttaa teidän yks ja sama: kaikki ne on samanlaisisa! vollotus. Sen ehkä halusinkin tuoda esille, että mun narsisti-frendi ei ole samanlainen.
        Tuo viimeinen kommentti meni yli, onko narsisteilla nyt oma nukkumistyylinsäkin, kun voit noin yleistää. hohhoijaa. Lampaita äidin oomme kaikki, kaikki.


    • Pidän, kun et

      "Pidätkö minua niin tyhmänä, etten huomaisi jos kaverini käyttäisi minua hyväkseen? "

      Pidän, kun et huomaa. On hyväksikäyttöä ja hyväksikäyttöä... Olet hänen todistuskappaleensa hänen erinomaisuudestaan. Joskus riittää sekin, että normaaliudestaan...

      "se avoimuus hänestä tekeekin, tavallaan hyvän narsistin. "

      Oi joi joi... : ). Hyvähän se on, ei sitä kukaan kiellä, komea ja erehtymätön... aina oikeassa, suorastaan maagista vetovoimaa hänessä. Varsinkin niille näyttäytyy noin, jotka ovat narsistiuskossa.

      "Jos jätkä muijille kertoo eka treffeillä kaikki narsismit ja muut ja naiset lähtee peliin mukaan, niin en kyllä heitä uhreiksi kutsuisi. "

      Sanooko itseään ihan narsistiksi? Sitten tuskin on narsisti.

      Tosin minun psykopaatti-narsistini käyttää ja tiukoissa paikoissa säälikorttia... vetoaa äidin vaistoon yms. Antaa ymmärtää, että hyvä nainen voi vaivat parantaa... Ja yksi on ihan varma, se joka tietää, mistä on kyse, ei niitä vaivoja lähde parantelemaan.

      "katson hieman ylöspäin hänen elämäntyyliään. "

      Olet jostain syystä alhaalla sitten? Voi voi. Minä en sitten taas ole.

      "on kuin kotonaan kaikissa sosiaaliluokissa ja ihmisryhmissä. "

      Hyväksikäyttö edellyttää sujuvuutta. Kerronpa vain, että kaikki eivät moiseen ansaan mene, vaikkeivat fiksuuttaan sitä narsistihöpölle näytäkään.

      "ensimmäinen tuntemani ihminen, joka kohtelee kaikkia samanarvoisesti "

      Kohtelee kaikkia kuten sitä naista ja hänen tytärtärtään, joka tuli siellä ostarilla vastaan?

      "Osaa puhua niin pultsareitten kuin pukumiestenkin kanssa."

      Ai pultsareiden? Varmasti ; ). Minulle riittävät pukumiehet.

      "vihaa lampaita, eli niitä jotka tekee, niinkuin on aina tehty ja kunnioittaa susia jotka luo omat sääntönsä tai ei ollenkaan."

      Auts. Sudet ovat upeita eläimiä, mutta kunnioittavat perinteitä ihmistä enemmän. Hänen mielestään ei saa siis tehdä niin kuin on ennen tehty, koska se vaarantaa hänen petturinuransa. Tottakai rosvo luo omat sääntönsä, ei sitä kukaan ole epäillytkään.

      "Elää niinkuin tahtoo "

      Elää niin kuin hänellä on vammansa kanssa mahdollista elää.

      "hän kyllä saa minutkin kokeilemaan rajoja(se on nähty) ja ehkä vielä ulos murtautumaan. "

      Onkin varmaan yksi hänen tavoitteistaan. Olen huomannut, että oman narsisti-psykopaattini hovissa on paljon niitä rikkinäisiä miehiä, jotka ovat murtautuneet ulos... Osa omaksi ikäväkseen sellaisia, jotka eivät esim. ulkonäön puolesta kuitenkaan pysty ollenkaan samaan kuin narsisti. Eivät varmasti selviydy turvallisista kuvioista poistuttuaan narsistin hampaissa kolhuilta. Narsisti iskee kiinni vasta, kun uhri on tarpeeksi puolustuskyvytön. Tuolloin voit nähdä hänen toiset kasvonsa. En suosittele.

      " nytkin sen kyllä ihan järjissäni teen"

      Mitä tuolla sitten ikinä tarkoitetaankin. Sanoisin, että kuvittelet olevasi järkevä.

      " hintana on yksinäisyys, mutta varmasti poistut maailmasta rikkaammilla kokemuksilla ja tänne jotain jätätkin" Itse kai mietiskelen nyt noita kahta vaihtoehtoa"

      Tuota... Yksinäisyys on aika kova hinta. Sitten kun poistut, et saa täältä mukaasi edes kokemuksiasi, et yhtään mitään... Toivottavasti kaikki saamme armon kuitenkin. Vaikken nyt mikään varsinainen uskon ihminen olekaan.

      "Tuo eka kommentoija, kyllä huvitta jos vertaa kaveriani "hylkiöön""

      Olen sekä eka että toka kommentoija. Kirjoitan ilman nimimerkkiä ns. kaikualulla.

      "kyllä varmasti osaa puollustaa itse itseään, mutta"

      Puolustaa niemomaan toisten avulla.

      " mun narsisti-frendi ei ole samanlainen."

      Mikäli se on narsisti, niin palataan asiaan sitten, kun sinä olet "murtautunut ulos" ja narsisti on jotenkin enemmän päässyt käyttämään sinua hyväkseen. Sinulla on jotain turvaa nykyään, mikä suojaa sinua narsistin täysivaltaiselta hyökkäykseltä? No, en sitä sano, jos se on ns. "hyvä" narsisti, eli pätevä narsisti, niin sillä on niin paljon hyväksikäytettäviä, että ei se hyvää kaveria paljoa kuppaa.

      " hänen käydessä rauhallisesti nukkumaan joku kainalossa."

      ???? En usko tuota. Nukkuu koska nukkuu. Nähty on.

      "Lampaita äidin oomme kaikki, kaikki. "

      Olet potentiaalisessa vaarassa. Narsistit kyttäävät kavereidensa vointia ja elämäntilannetta ikuisuuksiakin voidakseen käyttää heitä hyväkseen. Iskeminen tapahtuu siis silloin, kun uhri on heikoimmillaan.

      Mietit ehkä avioeroa tms.? Vuorenvarmasti narsisti on siellä missä tapahtuu. Varsinkin niin kauan, kun siitä on jotain hyötyä hänelle. Että älä nyt vain sen narsistin takia vaimoa jätä. Phah.

      Hyvä muuten kun kirjoitit tänne. Kirjoita ihmeessä lisää. Olen tosiaan nähnyt niitä narsistin enemmän tai vähemmän onnellisia miesystäviä, keiden entisiä vaimojakin narsisti on käynyt nus**semassa. Ja narsistini miesystävissä on myös mielisairautta ja itsemurhaakin... Narsisti se vain porskuttaa. Olen tuota katsellut kauhulla.

      En nyt tosin häntä tuosta voi syyttää. Aikuisia ihmisiähän ne. Mutta... jotenkin... kuitenkin...

      • Lisään vielä, että

        Lisään vielä, että yhteistä meille uhreille on nimenomaan se, että emme olisi millään siitä sentään sellaista uskoneet... Yllätys on täydellinen. Vaikka ennusmerkistöt on näkyvillä, se tulee puskan takaa sittenkin.

        Sitten. Niistä naisista kun kirjoitit. Suurimman osan, mitä tulee niihin naisiin, joita et ole tavannut ja ovat ns. kunnon väkeä, narsisti valehtelee. Toisaalta, minäkään en paljasta narsistille omia tarkoitusperiäni enkä syitäni. Eli narsisti ei oikeasti tiedä minusta paljon mitään.

        Ne naiset, jotka ovat näkösällä, ovat luultavasti enemmän tai vähemmän ns. läheisriippuvia, joilla on ylikehittynyt hoivavietti. Jos sinulla on isä tai äiti alkoholisti, saatat myös kantaa itsessäsi tuota läheisriippuvuutta.


    • Vielä sinulle quake

      Vielä sinulle quakeduka, olen sinun puolellasi ja laitoin sinulle plussan, koska pidän hyvänä asiana, että kirjoitit tänne. Toivottavasti osallistut keskusteluun.

    • nomäseolen

      NoMinäHei

      Mä olen saanut tänään kaks puhelua tästä viestiketjusta. Eikä siinä mitään, kunhan käyn vilkaiseen, jos on ihan törkeitä asiavirheitä.
      Hyvin valitsit aliaksesi quake....duke, tietämättä loppuosan merkitystä.

      "Kohtelee kaikkia kuten sitä naista ja hänen tytärtärtään, joka tuli siellä ostarilla vastaan? "
      -toivottavasti, niin ainakin 90% hyvin, kaikki muu väite olis ihan hirveetä kuraa. Kidutus oli molemminpuolista. Muutenhan sitä olisi varmasti oikeudessa puitu ja linnassa istuttu.

      -On hirveän helppoa olla negatiivinen, kun kokee elämässä pettymyksiä ja vielä helpompi ja ehkä turvallistakin, jäädä siihen mielentilaan ja antaa sen määritellä (näköjään) loppuelämä. Enkä todella halua mitään sokeita opetuslapsia. Mun elämänsääntö on, että mä yritän keretä, ennen kuolemaa tekemään mahdollisimman paljon asioita joita rakastan ja asioita joista opin mitä rakastan. Tuo vaihe elämässä opetti kuinka paljon rakastan vapautta ja vihaan tekopyhyyttä.

      Eipä mulla muuta. Mikä vitun narsistin voitonlaulu? ja kuinka moni sen on oikeasti mun diagnoosista lukenut? Ei ainutkaan, kun sitä ei siellä oikeasti ole ja siitäkin voin vaikka rosikseen mennä. Kaveripiiri tiesi "sen" jutun kostonsuloiseksi läpäksi, kun joku niitä kirjoja vuoden kassissa kanteli :) Vitsi, mikä muistojen tulva. Sori jos vedin, nyt näin maton alta. Yep, jatkakaa.
      adjööö suckers!!!!!

    • Vai olisi? Voin

      "Muutenhan sitä olisi varmasti oikeudessa puitu ja linnassa istuttu."

      Vai olisi? Voin kertoa, että vain aniharva vaivautuu henkilökohtaisen mielipahan takia moiseen rumbaan, josta koituu vain lisää taakkaa. Osoittaa, ettet vastaaja ole edes oikea narsisti, koska tuon tietäisit. Tai ehkä valehtelet syntitaakkaasi keventääksesi.

      "helppoa olla negatiivinen, kun kokee elämässä pettymyksiä ja vielä helpompi ja ehkä turvallistakin, jäädä siihen mielentilaan ja antaa sen määritellä (näköjään) loppuelämä. "

      Anteeksi nyt, mutta narsistit on niitä jotka on negatiivisia. Taas osoitus siitä, että viestisi on pelkkä feikki.

      "mä yritän keretä, ennen kuolemaa tekemään "

      Niin, kummasti liehakoivat toisiaan... Muilla ei ole yhtä paha tilanne.

      " Enkä todella halua mitään sokeita opetuslapsia. "

      Et niin. Haluat sellaisia, joista voi hyötyä. Mikäli siis olisit narsisti.

      "mahdollisimman paljon asioita joita rakastan ja asioita joista opin mitä rakastan. "

      Siinä tuli vihoviimeinen paljastus. Et ole edes asian harrastelija, koska narsisti ei rakasta.

      " ja kuinka moni sen on oikeasti mun diagnoosista lukenut? "

      ???????

      " ja siitäkin voin vaikka rosikseen mennä. "

      Sinua ei ainakaan aikapula vaivaa. On aikaa käyttää vaikka mihin jonninjoutavaan.

      "Sori jos vedin, nyt näin maton alta. Yep, jatkakaa."

      ??????? Et ainakaan minun. Mikä oli sanomasi? Ei löytynyt tekstistäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe