Ylihuolehtiva mies

turhautunut..

Mieheni on todella ylihuolehtuiva. Alussa tämä oli söpöä, mutta nykyään hieman raivostutavaa. Ensinnäkin, tapanani on kävellä punaisia päin jos autoja ei tule, mies otaa aina kiinni ja estää aikeeni. Toisekseen minun pitää aina yöllä käyttää taksia, en siis saa tulla kävellen tai julkisilla kotiin. Jos en ole ilmoittanut että menen vaikka kaverin kanssa kahville tulee heti 15 minuutin kuluttua "myöhästymisestä" viesti "onko kaikki ok". Jos valitan että vatsaa särkee on mies heti varaamassa aikaa lääkärille.

Muutettiin about vuosi sitten yhteen ja tämä vain paheni. Mies alkoi holhota syömisiäni, saarnaa kuinka minun on pakko syödä aamupala ettei ole normaalia juoda vain vettä... (En ole ikinä syönyt aamupalaa arkena kun herään 7..) Vaikka sanon tästä niin vasta-argumentteja tulee. Mies kattaa pöydän ja oikeasti pakottaa syömään. Hän tekee tämän niin herttaisesti että raivostuttaa. Kaataa kahvin ja mehun valmiiksi yms..

Tunnen huonoa omatuntoa, mutta aamuisin mies herättää silittämällä hiuksia ja kysyy nukuinko hyvin.. Jotenkin ahdistaa kun haluaisin herätä ihan itse. En ole aamuihminen, ja jos olen hiljainen (mitä olen aina ollut aamuisin) tulee kauhea kyselytulva onko kaikki ok, olenko sairas, miksi niin surullinen... Olen sanonut että aamuisin en ole parhaimmillani, mutta ei tätä ymmärrä.

Jos olen kipeä mies on oikeasti ottamassa vapaapäivää! Jos juon liikaa tulee taas kamala kyselytulva miksi join niin paljon, onko kaikki ok.. Talvella valittaa kuinka vähissä vaatteissa menen ulos, _pakottaa laittamaan pipon_ olen sanonut etten ole koko elämäni aikana ollut mikään pipojen fani (ellei ole yli 20 asteen pakkasta..) ei ymmärrä tätä, ei ymmärrä miksi suutun, ajattelee vain minun parasta, ei halua mitään pahaa... Pakko siis suostua kun ottaa muuten itseensä "en halua että kuolet aivovaurioon, ymmärrätkö kuinka vaarallista on terveydelle....."

Välillä tuntuu että olisin hänelle kuin lapsi! En malta odottaa kun kesä tulee ja se aurinkorasvahössötys alkaa... Pahinta on jos olen satuttanut itseni, siis vaikka viiltänyt vaan veitsellä haavan, tai kaatunut pyörällä ja polvessa mustelma.. Mies ei kuulemma "kestä katsoa kun minuun sattuu".. Tämä on johtanut siihen etten kerro hänelle kivuistani (perus päänsärystäkin alkaa hössöttmään)..

En tiedä onko tämä normaalia??.. Mielestäni ei! Oma äitini on aina ollut rento, esimerkiksi pipoasiassa "no mieti sitten mitä sanoin kun pitelet korviasi" ja jättää asian siihen. Meillä ei ole ollut tapana kinata tuollaisista tyhmyyksistä. Ihan turhaa ja raskasta, olen aina saanut paljon omaa tilaa ja mennä ja tulla.. Nyt kaikesta pitää raportoida ettei mies huolestu. Tämä on alkanut ahdistamaan niin paljon että tunnen oikein fyysisen paineen rintalastassa.


Onko mun nyt alistuttava tähän? Miten saisin hänet antamaan vähän tilaa.. En uskalla edes miettiä millainen hän olisi jos meillä olisi lapsia..

48

3871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fifi

      Aika jännä... Toisaalta kuulostaa todella ihanalta että mies on noin huolehtivainen ja kultainen, mutta kai kaikessa on omat rajansa...

      Häntä ehkä pelottaa jokin? Onko hänellä ollut menetyksiä elämässään? Ehkä hän pelkää että jotain "kamalaa" sattuu sinulle jos ei kokoajan kontrolloi ja huolehdi? Onko hänen itse pitänyt pitää huolta vanhemmistaan?

      Toisekseen kyseessä voi olla se, että miehesi on ns normaali ja kultainen, mutta sinä et osaa ottaa vastaan huolehtivaisuuttaan, koska et sellaista lapsuuden kodissasi ole saanut?

      Keskustelkaa asiasta rauhallisesti ja syvällisesti! :) Mitään varsinaista pahaa ongelmaa ei kuitenkaan ole.

    • turhautunut..

      Välillä mietinkin, että olenko vain tottunut liian huolettomaan huolehtimiseen lapsuudessa kun tämä ahdistaa näin paljon; toisaalta mietin myös onko miehen hellyyttävän huolehtimisen takana juuri halu kontrolloida. Välillä tekisi oikeasti mieli alkaakin ihan lapseksi ja itkeä "kun minä en halua syödä"- tyylisesti.

      On hirveän vaikea yrittää selittää miehelle mitä haluan, kun en sitä oikein itsekään osaa sanoa. Olisi vain kiva jos hän uskoisi kun sanon jotakin ja kunnioittaisi tapojani . En minäkään yritä muuttaa häntä.

      Miehen isä on kuollut ja äitinsä on sellainen tarkka, todella siisti ja myöntääkin olevansa perfektionisti, varmasti ollut miehelle samanlainen kuin mies on nyt minulle. Miehen isä siis kuoli jo joskus hänen ollessaan lapsi, eli käytännössä on asunut vain äitinsä kanssa.

      Joskus hukkasin baariin puhelimeni ja kävelin kotiin. Mies itki kun tulin. Se pisti vähän miettimään. Oli soittanut kaverilleni joka kertoi että lähdin kävellen koska en saanut taksia, oli kuulemma varma että minut on kaivopuistossa raiskattu!! Ei siinä mitään, mutta olen kävellyt ko puiston läpi sinkkuna varmasti 100 kertaa.. Kun sanoin tuon miehelle hän vain suuttui enemmän, alkoi jankuttaa kuinka hyvä tuuri ei voi jatkua ikuisesti.. sitten oli pakko katsoa silmiin ja luvata etten enää ikinä tee niin. Välillä olen ahdistuksissani alkanut itkemään, mutta mies ymmärtää sen anteeksipyyntönä halaa ja hokee "ei se mitään, älä itke, en ole vihainen"...

      Vaikka mies on hirveän herkkä ja kiltti niin samalla äärettömän itsepäinen ja oikeassa. En ikinä pysty sanomaan hänelle takaisin, koska en jaksa, mies argumentoi, puhuu, ja vain päättää kuinka kuuluu tehdä. Nämä on asioita joissa hän onkin oikeassa (turvavyö, puhelin mukaan myös mökille, ylinopeus, liukkaat korkokengät pakkasella, ohuet sormikkaat, viihdepolttaminen, liikaa drinkkejä, karkkien lisäaineet, lintsaaminen luennolta....). Tuntuu niin alistetulta, mutta jos sanoisin niin miehelle hän varmasti järkyttyisi ja loukkaantuisi, silittäisi kysyisi miksi tunnen niin, mitä hän on tehnyt. Ei hän rajoita menojani, eikä ole ikinä ollut väkivaltainen, ei ole sairaalloisen mustasukkainen....

      Ongelma on se, että olen itse spontaani ja vähän sellainen haahuilija. Avoautossa seisominen kesällä tai järkyttävään humalaan päätyminen eivät mielestäni ole niin kamalia asioita. Vaan osa elämän nautintoja. Paljainvarpain kävely hiprakassa ei saa mieltäni järkymään eikä uiminen vähän likaisemmassa meressä & joessa. Vaasankadun halpiskebabi on ihan ok, se ettei baarin jälkeen jaksa pestä hampaita on ok, sohvalta ei tarvitse hakea jos siihen sattuu nukahtamaan koko yöksi jne.. Miehelle mikään näistä ei ole ok. Hän on oikeassa. Hän haluaa elää niin turvallisesti ja järkevästi.

      Tiedän että olen onnekas miehestäni, enkä varmasti arvosta häntä tarpeeksi. Mutta välillä mietin etten vain ole oikea nainen hänelle. Mies on alkanut jo vihjailemaan jotain kihloista puhumalla yhteisestä loppuelämästä, samaan aikaan olen kauhuissani ja otettu. En vaan koskaan kuvitellut olevani näin kunnollisen miehen kanssa. Tuntuu etten ihan pysy olemaan oma itseni kun kaikki on miehen miellyttämistä & suorittamista.

      Ja noh, tää kaikki jotenkin eskaloitui tänään kun mies vaati etten saa mennä siskolleni rasittamaan itseäni (auttamaan terassin valmistelussa) koska ääneni on mennyt, eli ihan perus alkavaa flunssaa. No yritin siinä sanoa ettei haittaa yhtään etten puhu paljoa jne, no lopuksi kuitenkin lupasin etten mene, jonka jälkeen mies pussasi otsalle ja sanoi "hyvä tyttö" lisäsi rakastavansa ja lähti iloisena töihin. !!!! UGH.

      Yritänkö nyt tehdä miehestäni turhaa outoa vai yliregoinko vaan?

      • olet eniten oikeassa

        Siellä on kontrolli ongelmana kyllä ja hän ei saa olla määräävä suhteessa. Mutta kaivopuistossa on raiskattu naisia ja raahattu. Ei se ole tuulesta temmattua. Tuossa iässä sun pitää osata itse turvavyö, ei ylinopeutta, ei liikaa alkoa. Karkin lisäaine ei tapa heti kaikkia kuitenkaan.. Alistetussa asemassa ei kannata olla. Miehelle on aivan oikein sanoa - ja järkyttyköön ja loukaantukoon. Ei saa silittää sinua.. Vie se pariterapiaan tai eroa.

        Avoautossa ei todellakaan seistä (kestää kaksi sekuntia kun kuolee, jos siitä tippuu) eikä järkyttävä humala ole järkevää. Ehkä olet pelotellut tuollaisilla miehen kuoliaaksi ja hän on tullut ylivarovaiseksi. Spontaani ja vaarallinen on vielä kaksi eri asiaa, kaukana toisistaan. Sä hakeudut vaaraan joskus? Missä arviointikyky? Nautinto ja vaara on myös kaksi eri asiaa... Paljain varpain saat huumepiikin jalkaas jos kävelet väärässä paikassa. En ota kantaa uimiseen, kebabiin, nukahtamiseen.. Itse en likaisessa vedessä ui.

        Ehkä olette liian erilaisia vaan. Mies elää liian turvallisesti ja sinä liiankin huolettomasti. Missä keskitie? Älä yritä miellyttää miestä! Lopeta ainakin se. Ole oma itsesi. Otsalle pussaaminen on pahinta mitä mies vois minulle tehdä, kuumat märät huulet otsalla yök. Kiellä se! Halatkoon tai kädellä koskettakoon vaikka - tai antaisi vaan olla. Tytöttely ei käy laatuun. Et vaikuta muuten yhtään rakastuneelta, onkohan suhde jotenkin ohi.


      • tosta tulee mieleen

        No ei toi nyt ihan normaalia ole. Ei kuulosta miltään normaalilta enää, eikä kultaiselta vaan kontrollifriikkeydeltä: ei kukaan tervejärkinen pakota ketään syömään aamulla, eikä kyttää joka vatsakipuakin ja holhoa kun vähäjärkistä lasta. Ei sitä lastakaan nyt olla kiikuttamassa joka kolhusta sairaalaan!

        Kukaan terve aikuinen ei kestä tuommoista ja lapsistakin joita holhotaan tohon malliin, kasvaa lähinnä avuttomia ja pelokkaita aikuisia, joiden taivas on putoamassa koko ajan niskaan. Eli vaikka olisit lapsi, tuo olisi jo liikaa.
        Mies on neuroottinen ja pakkomielteinen.

        Lisäksi on todella paha merkki suhteessa, kun jo nyt tuntuu ettei saa olla oma itsensä, ja kaikki on miellyttämistä ja suorittamista.
        Ja että tuntuu alistetulta ja et säälistä puhu asiasta: toinen siis on ottanut täydellisen kontrollin elämästäsi ja sinä et edes asiasta puhu, kun sairaanloinen loukkaantuu. Tunnet syyllisyyttä jopa siitä, miten haluaisit itseäsi kohdeltavan, vaikka haluaisit itseäsi kohdeltavan vain aikuisena, joka on kykenevä itsekin huolehtimaan itsestään.

        Itse kehottaisin suoraan häntä menemään hoitoon.
        Mutta hyvän taktiikan hän on kehittänyt. Noin saa terveenkin ihmisen vangiksi ihan samalla tavalla ja paremminkin, kun se syyllistää itsekin itseään siitä, jos edes miettii puhuvansa asiasta.

        Et saa pitää mitään omia tunteitasi, tapojasi etkä pysty enää puhumaan mistään kivuistasi. Et voi koskaan olla aikuinen etkä oma itsesi.
        Ja missä kohtaa hän on "kiltti"?

        Lisäksi ihmiset eivät huomaa mitään "pahaa ongelmaa" vaikka hänhän kohtelee sinua kuin holhouksen alle julistettua. Ymmärrätkö siis, että hän kohtelee sinua niin kuin sinä et itse kykenisi MIHINKÄÄN, etkä kyllä kykenekään lopulta, jahka hän sinua kiltisti holhoaa muutaman vuoden lisää. Oletko kuullut ihmisistä, jotka kantaa kiltteyttään alkoholistille viinaa ja sitten hoitaa tätä kun tämä on sairas? Ihmisistä, jotka syöttämällä syöttää kumppaninsa sairaanloiseksi, koska he ovat niin kilttejä?
        Miehesi kuuluu samaan kategoriaan.

        Kyllä mä nään tossa (kertomasi perusteella) todella pahan ongelman.

        Jos aloitat keskustelun asiasta tosissaan ja alat käyttäytymään kuin selväjärkinen, itsenäinen aikuinen, joka päättää ihan itse, älä ylläty, kun hänestä paljastuu hyvin epämiellyttäviä piirteitä enemmän kuin pelkkä jääräpäisyys.

        Tosin tässä täytyy nyt muistaa, etten tunne teistä kumpaakaan ja olen kuullut vain sinun kertomuksesi asiasta.


    • kiltti mies.

      On hemmoteltu ja saanut liian hyvän kasvatuksen. Sun tarvii sanoa sille että et ole lapsi ja osaat itsestäsi huolehtia ja aina et tarvitse apu. Ei kai siihen muuta lääkettä ole kun puhuminen. Onhan se mukavaa jos on vaikka sairas niin joku tekee ruokaa ja käy apteekissa mutta ymmärrän jos menee hermot kun toinen koko ajan tekee puolestasi kaiken.

      • kiltti mies.

        "kuinka hyvä tuuri ei voi jatkua ikuisesti"

        Tuo on kyllä totta. Naisia raiskataan usein ja mamut asialla joten ei puiston läpi kannata oikeista.


      • kiltti mies.
        kiltti mies. kirjoitti:

        "kuinka hyvä tuuri ei voi jatkua ikuisesti"

        Tuo on kyllä totta. Naisia raiskataan usein ja mamut asialla joten ei puiston läpi kannata oikeista.

        Oot kyllä ihan tossun alla kun et saa mennä terassia rakentamaan. Minä olisin mennyt enkä lupaa edes kysyis.


    • olet eniten oikeassa

      Olet oikeassa:

      1. Saat käyttää julkisia.

      2. Voit kulkea jalan myöhään, mutta riippuu alueesta onko turvallinen, hieman kellonaikakin vaikuttaa. Luetko uutisia alueen tapahtumista? Osaatko varoa rattijuoppoja yöllä, puskareiskat ja muut.

      3. Jos miehellä ei ole muuta asiaa, 15 minuutin kuluttua on tyhmää lähettää "onko kaikki ok" viesti. Se ei käy. Hyvin tietää, että kaikki on yleensä ok! Mitä hän testaa?

      4. Mies ei saa varata lääkärille aikaa joka kolotukseen, sähän oot se joka ajan tilaa jos tilaa. Sun pitää miettiä miksi särkee ja mikä auttaa. Vain jos on oikea hätätilanne, mies voi tilailla.. Hänen pitää oppia erottamaan ne.

      5. Sun ei ole pakko syödä aamupalaa todellakaan. Mies ei saa pakottaa eikä konrtolloida. Ei edes herttaisesti.

      6. Mies ei saa herättää sua, koskea suhun aamulla, eikä puhua. Sun pitää saada itse herätä miten haluat. Jos hän ei puheella ymmärrä mikä on iltaihminen, ei siis aamuihminen - miksei mene perille. Leijonan luolaan joutuis jos joku mies mua aamulla häiritsisi.

      7. Ehkä miehen pitää ottaa vapaapäivä, vaikka itseään varten. On oma asiasi miten paljon juot, kunhan se EI lähentele 5 litraa (siitä kuolee) ja saat natriumia myös, ettei tule sydänkohtaus.

      8. Mies voi keskustella talvivaatteista asiallisesti Joskus ja sinä voit keskustella rauhallisesti takas, muttei jatkuva äiti muistuttaa -tyyli. Sellainen ahdistaa. On tyhmää inttää, ettei talvella muka jäädy. Silti jos haluat kuolla jäätymällä, oma asias.

      9. Mies ei saa pitää sua lapsena, olet aikuinen ihminen! Kumppani, nainen.

      10. Pelkkä aurinkovoide ei suojaa ihosyövältä, siihen tarvitaan vaatetta ja varjoa. Voidetta kohtiin joissa ei ole vaatetta. Kuitenkin joka sekunti on mahdoton tunkea rasvoja. Mieluummin on sisällä välillä.

      11. Mies ei saa hössöttää haavoista ja mustelmista (miksi saat niitä koko ajan? Voiko niitä varoa?), hän voi tuoda vain apteekista tarvikkeita joita voisit käyttää. Päänsärkyyn kannattaisi heti ottaa lääke, että se auttaa. Laukussa mukana ja vettä. Lepoa vaan.

      12. Sinulla pitäisi olla omaa tilaa, et ole raportointivelvollinen kaikesta. Miehellä voi olla joku ongelma miksi käyttäytyy noin. Rakastunutkin voi hössöttää koska kuvittelee että sillä näyttää rakkautta, vaikka toinen ahdistuu... Ne asiat pitäisi käydä läpi niin että miehen muisti toimii... Jos toistaa virheitä, suhde ei voi toimia.

      13. On väärin että olet hänen kontrollissa, hallinnassa ja joudut tuntemaan painetta rintalastassa. Ahdistusta.

      14. Sinun ei pidä alistua siihen. Varaa aika teille parisuhdeneuvojalle tai asu erillään kunnes selkiää. Uskon, että jos miehellä on inkkarit kanootissa, hän kuuntelee parisuhdeneuvojan ohjeet. Sinua hän ei yksistään nyt kuuntele tai ei vaan mene perille.

      15. Onko mies itsekäs ja kuvittelee että tekisi oikein, vaikkei tee.


      Mies on oikeassa:

      1. Talvivaateuksen suhteen. Pakkanen ei tunnu hyvältä, ainakin omaa päätä puristaisi äkkiä pakkanen. Se ei ole terveellistä vetää pakkasessa ilman hattua ja vaatetta. Kylmä on kylmää, ihan sama miltä se tuntuu, mutta sen vaikutus on kaikkiin sama tuntemuksista huolimatta. Kysy vaikka fyysikolta, biologilta, tutkijalta ja lääkäriltä. -Ongelma ei välttämättä tule vielä ulkona, vaan kun "jäätynyt pää" tulee sisälle. Ei se ainakaan terveellistä ole. Ei ole vaikea vetää hanskoja, kaulaliinaa, pipoa lenkille mennessä - ei tartuta influenssaa heti. Moni kulkee autolla, ehkä kokee silloin vähäisempää tarvetta pipoon ja hanskaan.

      2. Pysähdy tien reunaan aina, koska jos aivosi tottuvan menemään yli joka kerta, et ehkä pysähdy ajatuksissa silloin kuin pitäisi. Voit sen jälkeen taas kiihdyttää vauhtia, kun olet päässyt tien yli. Odotuksen ajan voi katsoa maisemaa ja ihmisiä. Vihreä valo tai suojetie pelkästään ei takaa etteikö voi tulla autoja. Kaksikaistainen tie on vaarallinen ylitettävä, takaa voi tulla.

      3. Riippuu alueesta jolla liikkuu myöhään.

      • niin sekin

        Ymmärtäisin jos olis joku vakava vaiva vatsassa ja sitten kehottaisit miestä tilaamaan ajan lekuriin. Mut ei hän itsekseen voi sinne soitella. -Ja ei kylmään ehkä kuole, mutta -18 asteessa kannattaa viimeistään olla pipo päässä. Mielellään kaikilla kylmillä säillä. Mut tosiaan oma asiasi. Mies ei saa isänä toimia, vaan pitäis olla kumppni. :)


    • turhautunut...

      Tiedän että mies on oikeassa, olen kuullut häneltä kaikkiin perustelut. Hänellä on aina perustelut, jopa sille miksei kannata nukkua 12. Jos teen toisin kuin oikeassa oleva mieheni sanoo niin valitus vain jatkuu.

      Tiedän kyllä että on typerää ja laitonta ajaa ylinopeutta, olla ilman turvavyötä jne. Mutta joskus näin satuu käymään, niin joudun kuuntelemaan miehen puhetta melkein tunnin. "Miksi" ja "Mitä jos"- kysymyksiä.

      Mies ei ota ikinä riskejä, ei minkäänlaisia. Hän on hirveän tarkka, että ruoka on terveellistä yms. Ostin viime viikolla valmis-tikka masalan, ja kyllä, se luennon määrä mitä "paskaa" se sisältää oli juuri sellainen kuin odottaa saattaa. Kun sanon että enhän minä pakota häntä sitä syömään, niin tulee tämä "herkkä" valitus siitä kuinka hän ei halua että minäkään elän niin epätervellisesti, koska rakastaa. Aina vetoaa rakkauteen.

      On totta, että mieheni ei kuuntele minua. Terapiaan varmaan suostuisi, mutta toisaalta en tiedä voiko ihmisen perusluonnetta muuttaa.. Mies vaikuttaa niin tyytyväiseltä meidän nykyiseen suhteeseen, että jos tilanne muuttuisi voi olla ettei hän enää tuntisi oloaan hyväksi. Ei minua haittaa "onko kaikki ok"-viestit, eikä piposta valittaminen.. Näitä vaan on niin paljon että ne kaikki yhdessä alkaa ahdistamaan. Uskon ettei mieheni muutu. Hän on huolehtija.

      Meillä on lapsuudenkodissa totuttu sanomaan suoraan, riitelemään, itkemään ja nauramaan. Miehen kanssa on ihan erilaista. Joskus oikein ahdistuneena sanon että lähden nyt kävelylle puhutaan myöhemmin, mies tulee ja vain rauhallisesti _taluttaa_ takaisin keittiöön tai olkkariin, istuttaa alas ja puhuu niin rauhallisesti "eihän tuossa ole mitään järkeä, että lähdet kesken pois. Ihan oikeasti......." sitten taas tulee niin paljon puhetta etten enää jaksa kuin nyökkäillä. Mies on henkisesti 100x vahvempi ja ainoa tapa miten kertoisin turhautumiseni on varmasti huutaminen. Hän ei vaan kuuntele mitä sanon. Puhuu vaan päälle ja sanoo asiat niin viisaasti. Hän vain on aina oikeassa.

      Olen miettinyt jopa eroa. Tiedän että mies rakastaa minua todella paljon, mutta en vaan voi elää näin, en voi muuttua. Samalla kuitenkin myös rakastan häntä, mutta tuntuu että tukehdun. Tiedän etten tule ikinä saamaan yhtä ajattelevaa miestä (hän laittaa kylvyn valmiiksi kun tulen ulkoa, mutta jos tulisinkin myöhemmin kylpy jäähtyisi tai jos olisin ihan väsynyt ja haluaisin vain nukkumaan mies loukkaantuisi...)

      Tämä kaikki vaan pyörii päässä kun olen täällä asunnossa ja haluaisin olla siskoni luona, mutta tiedän että jos menisin joutuisin kuuntelemaan miehen puhetta taas koko illan. Etenkin jos ääni lähtisi kokonaan.. Jos sanon mistä vain takaisin mies ei ikinä "häviä" hän jatkaa niin kauan kunnes teen kuten hän sanoo tai vaan pyydän anteeksi. En kovin helposti pyydä anteeksi, koska mielestäni saan tehdä päätöksiä jotka koskevat vain itseäni ihan itse.

      Kavereille aina hehkutan miten ihanaa on ostaa leffaan irtokarkkeja eikä ole kukaan valittamassa väriaineista. He vain nauravat ja pitävät miestäni suloisena ja normaalina, vaikka siinä ei mielestäni ole mitään normaalia että toista kiinnostaa niin paljon mitä toinen suuhunsa laittaa. (Ps. en ole grammaakaan ylipainoinen jolloin saattaisin ymmärtää yskän, vaan kyse on miehen pakkomielteestä terveelliseen ruokaan..)

      • niin.

        Sulla on oikeus nukkua milloin vaan, ilman et mies valittaa. Sun ei pidä kuunnella tunnin miehen puhetta, pitäiskö ihan erota? Nalkuttaa sulle? Pääsetkö lähtemään kuitenkin vapaasti siitä tilanteesta? Vai pakottaa olemaan siinä? Pelkäät?

        Harmi ettei hän keskustele maltillisesti, vaan saat terveysluentoja. Mies on ylivarovainen ruuan suhteen. Toki on totta että valmisruuassa on ties mitä aineksia, mutta olis aika raskasta vääntää joka päivä kotiruoka itse, kaiken muun tekemisen jälkeen.

        Perusluonne ei ehkä muutu miehellä siis. Olisko syytä vaan mennä erilleen asumaan. Jotenkin olette niin ääripäässä kumpikin ja jos mies vaan puhuu ja puhuu... Eikä parineuvojakaan ilmeisesti auta. Olen itsekin varovainen ja haluan puhua asiat (joskus), mutta en alkais saarnaajaksi tai ylivarovaiseksi. Ja kunnioitan toisen valintoja.

        Älä toista mantraa että mies on aina oikeassa, kun hän ei ole. Hänen tyyli hoitaa asiat ei ole ainoa oikea maailmassa. :o Mies ilmeisesti kokee suhteen valtataisteluna, ja että hänen pitäisi olla yksin oikeassa. Se ei vaan mene niin. Suhde ei ole kilpailu ja sut pitäis ottaa huomioon! Kuulla sua. Hän ei kuuntele... Älä pyytele anteeksi, jos suhde on anteeksipyyntöä, onko siinä järkeä olla.

        Sulla on oikeus AINA omiin päätöksiin, vaikka ne olisi toisesta huonoja. Hän voi erota jos ne eivät ole hänelle ok. -On sulla oikeus syödä karkkia ilman että toinen on kauhuissaan. Mies on ilmeisesti itsepäinen. On sitten vaihtoehdot aika vähissä jos hän ei ketään kuuntele. Sun pitää tehdä päätöksiä, olla päättäväinen ja valita nyt itse mitä haluat tehdä tilanteessa. Ei ole pakko kestää ja kestää loputtomiin, tai esittää sitä mitä ei ole. Et voi suojata miestä omilta reaktioiltaan, hän oppii kaikesta uutta.

        Ei kannata olla miehen "ohjaltavana". Olet ihminen ja saat olla sellainen kuin olet. Miltä susta itsestä tuntuu, mitä haluaisit nyt tehdä?


    • mies47v........

      Ette sovi yhteen.

      Miehellä on oma käsitys millainen "aikuisen" ihmisen pitää olla ja miten aikuisen pitäisi käyttäytyä.
      Sinun elämäntapasi ja käyttäytymisesi vaikuttaa hänen näkökulmastaan todella
      "lapselliselta" ja vastuuttomalta. Niinpä hän ei koe sinua tasavertaisena kumppanina, vaan enemmänkin pikkutyttönä, josta pitää huolehtia.
      Joten hän on ottanut isäroolin.

      Tiedän mistä puhun.
      Olin 4 vuotta suhteessa sinun tapaisesi alle 3-kymppisen "naisen" kanssa ja
      aloin pikkuhiljaa käyttäytyä juuri kuten miehesi tekee. Alkuihastuksen mentyä ohi aloin tuntemaan, että hän ei edes pärjäisi ilman minua. Parin-kolmen vuoden kuluttua tajusin, että meidän suhteessamme roolit eivät ole yhtään kohdallaan, vaan olen ottanut isä-roolin itselleni.
      Hänhän siitä ei valittanut, että joku huolehtii hänestä kuin isä(jota hänellä ei koskaan oikeastaan ollut). Mutta minua asia alkoi pahasti häiritsemään. Halusin kuitenkin tasa-arvoisen kumppanin.
      Mutta eihän "isä" noin vain voi pikkuista tyttöään hylätä.
      Niinpä aloin pikkuhiljaa jättäytymään syrjään, tekemään pitkiä työmatkoja, jne.
      Viimein se sitten onnistui, hän kertoi löytäneensä uuden ihastuksen.

      Muissa pidemmissä suhteissa itseni ikäisten tai vanhempien naisten kanssa minulla ei ole ollut mitään ongelmia, vaan olen tuntenut olevani tasavertainen ja rakastava kumppani, eikä minua ole väitetty ylihuolehtivaiseksi.

      • ...

        Totta kyllä, lapsellisen itsetuhoisesti ap:lla on taipumus toisinaan käyttäytyä (seisoa avoautossa, kävellä Kaivopuiston läpi öisin, hortoilla humalassa kaupungilla avojaloin, juoda lärvit jne.). Hyvin teinimäistä on myöskin nukkua iltapäivään. Varmasti jokainen normaali mies (tahtomattaan) ottaisi tuossa tilanteessa isän roolin.
        Kuitenkin aloittajan poikaystävällä on paljon myös liian holhoavia piirteitä.

        Eivät he yhteen sovikaan, mutta epäilen että samat ongelmat tulevat kummankin eteen, siitä riippumatta kuka on kumppanina.


    • Vieraileva sovinisti

      Aika hurjalta kuulostaa. Toisaalta voit olla varma siitä, että sinusta välitetään ja toisaalta tämä välittäminen ampuu yli. Miehesi on kontrolloiva, ja kontrollinhaluinen jos hänen pitää olla jokaisessa tilanteessa vastuussa ja saada aina viimeinen sana, ja jos hän reagoi tunnepohjaisesti jokaiseen asiaan mitä teet.

      Ilmeisesti hän ei sinulle vaikuta ihan mahdottomalta, mutta vaikealta. Voit ajatella, ettei hänen niinkään tule muuttaa itseään, sillä se on hänen juttunsa ja siihen et todellisuudessa voi paljoakaan vaikuttaa, mutta ainoastaan muuttaa suhtautumistaan sinuun.

      Mies tulee eri maailmasta kuin sinä, mutta ei se tarkoita että omasi olisi millään tavalla huono. Hänen ja myös sinun pitäisi tajuta se, että olette erilaisia ja se on ok. Sinun ei tarvi omia hänen jokaista juttuaan eikä hänen vuorostaan sinun.

      Tämän vuoksi sinun tulee pitää kiinni itsestäsi ja omista oikeuksistasi. Se tarkoittaa sitä, että teillä voi tulla riitaa ja konfliktia, mutta jos tarkemmin ajattelee niin konflikti on iso osa elämää, eikä ruusupedillä löhöämistä.

      Mieti tarkalleen mikä on sinusta oikein ja milloin hän toimii varmasti väärin. Tee näiden mukaan rajoja joita hänen ei tule ylittää, Kun tunnistat tilanteen jossa olet oikeassa ja hän väärässä, niin puolustaudu tiukemmin äläkä anna periksi. Valvo rajojasi, älä pyydä anteeksi jos tunnet toimivasi oikein, älä sovi mitään mistä et halua pitää kiinni.

      Esimerkiksi jos haluat katsoa leffaa ja syödä irtokarkkeja joskus, jos hän valittaa niin sanot joka kerran, että "Olen aikuinen ihminen, pidän itsestäni huolta, enkä syö irtokarkkeja usein, mutta silloin kun syön niin haluan syödä niitä perk.ele rauhassa ja ilman nalkutusta. End of discussion. Piste." Jos hän ei usko, lopetat leffan katsomisen, sanot että pilasit tämän minulta, ja lähdet jonnekin muualle.

      Jos et jätä hänelle vaihtoehtoa hallita sinua, hän joutuu hyväksymään sinut erillisenä olentona.

      Voit joko tukahduttaa itsesi, tai pitää oikeuksistasi kiinni. Tämä valinta on sinun, ei hänen.

    • mies.

      Kuulostaa aika rasittavalta suhteelta. Pitäis olla vapaus tehdä omia juttuja niin että toinen ei koko ajan vahdi kuin haukkka poikasiaan.

    • Mies.

      Ei tarvi täällä, kuin lukea juttuasi niin alkaa jo ahdistaa koko tilanne puolestasi. Ei tuollainen "huolehtiminen" ole normaalia. Vaikuttaa lähinnä siltä, että miehesi mielenrauha on nimen omaan riippuvainen ulkoisista asioista, joita kaikkea pitää pyrkiä kontrolloimaan tai jos ei pysty kontrolloimaan, niin mielenrauha järkkyy pahasti.

      Miehesi tarvii apua kontrollointiin, jotta voi saavuttaa mielenrauhan. Tuollainen kontrollointi on vastaava aivotoiminnan "vääristymä", kuin sairaalloinen mustasukkaisuus, mutta ilmenee eri tavoin.

    • turhautunut..

      Sinä joka kirjoitit että olet ollut vastaavassa suhteessa mies, ja olit kuin isähahmo. Minä en kuitenkaan ole koskaan halunnut mitään isähahmoa. Ja ihan oikeasti kaikki suhteet ennen tätä ovat olleet ihan tasapainoisia, joskin eivät kovin vakavia. Voi olla, että olen vahingossa viestittänyt miehelleni että tarvisin jonkinlaista huolehtijaa, mutta en todellakaan tarkoituksella.

      Tapasimmekin niin koomisesti kun olin hukannut baariin avaimet ja odotin porttikongissa, että se avattaisiin. Mies tuli siihen ja veis luokseen ja sanoi että voin käydä suihkussa... Luuli että olin kylmissäni (kesäyö!) ja lämmitti teetä yms. Nämä oli silloin niin suloisia juttuja, mutta ei enää. Uskon että mieheni olisi ihan samanlainen oli nainen kuka hyvänsä.

      Meillä kyllä on ikäeroa jonkin verran, olen 25-vuotias opiskelija, mies on 32 ja ollut jo useamman vuoden työelämässä. Tämä ehkä selittää sen miksi saatan kuulostaa hieman "holtittomalta", mutta voin kertoa että lähes kaikki opiskelukaverini ovat aika samanlaisia.. Ei siis oteta kaikkea niin vakavasti, liekö tiedekunnan ongelma. Mutta olen aina ollut sitä mieltä, että elämästä pitää nauttia ja elää vähän reunalla.

      Surullisintahan tässä on se, että mies itse menettää minut omalla käytöksellään, ei liikennekolariin tai puskaraiskaajan kynsiin..

      Eilen yritin asiasta puhua, mutta aika saman kaavan mukaan meni jälleen. Kerroin kuinka hiton tylsää oli olla eilen kotona ja olisin aivan hyvin voinut mennä siskolleni, että hän stressaa ihan liikaa. Mies sanoi ettei siinä olisi ollut mitään järkeä. Kun jatkoin keskustelua, että hän miettii liikaa minun elämääni, mies vaan pyöritteli päätään ja huokaili ja meni suihkuun. Kun tuli suihkusta kysyin onko hän vihainen, johon mies vastasi ettei ole, ei vaan ymmärrä miksi minun pitää yhtäkkiä olla niin negatiivinen... Äääh..

      Voisiko joku kirjoittaa mitä kannattaisi sanoa että hän ymmärtäisi? :D

    • kkliuluiö.l

      Ap:n mies kuulostaa persoonallisuusvammaiselta, ehkä jopa narsistilta. On siis omasta mielestään aina itse oikeassa ja ap väärässä, ja on myös aivopessyt ap:n uskomaan niin. Verhoaa kontrollin huolehtivaisuudeksi. Kuulostaa suhteelta, josta voi olla vaikea lähteä kohta poiskaan. Kun olette sitoutuneet kunnolla, esim. ostaneet yhteisen asunnon tai menneet naimisiin tai saaneet lapsia, hän käy ensimmäisen kerran fyysisesti käsiksi, toki pelkästään "ap:n oman edun vuoksi".

    • annnu-

      Jumaliste mulla menis hermot tollaseen alle viikossa. En kestäis tuollasta holhoamista ollenkaan, kuulostaa ihan siltä kuin olisit lapsensa. Osta sille kissanpentu?

    • Varottava tapaus

      Ei tuollainen ole normaalia, sehän vahtaa sua aivan selvästi.

      Tuo osa keromusta, jossa sanot hänen aivan vaativan asioita ja et pysty sanomaan vastaan. Hänhän kuulostaa liiankin paljon narsistilta, joka tavallaan hallitsee sinun jokaista askelta.

      Nyt on varmasti järjellistä ajatella, jaksatko tuota lopun ikää ja muuttuuko vielä pahemmaksi ajan myötä, hallitseeko hän myös talousasioitasi.
      Itse päätät, mutta sanosiin että mahdollisimman vähin äänin varustelet asiat, että voit joku päivä vain sulkea oven lopullisesti.
      Muutoin käy niin, että jos miehellä on vihiä ajatuksesta, hän manipuloi sinua ihan varmasti ja kostaa jopa ajatuksen, että olet suunnitellut eroamista.

      Narsistista sanotaan, että liian hyvää ollakseen totta.

    • ei puutteessa

      Annat kuitenkin seksiä sille vai?

    • turhautunut...

      Olen hakenut "vastauksia" mieheni ns ongelmiin. Mutta esimerkiksi narsistin kuvaus ei häneen sovi, koska mieheni ei yritä ollenkaan rajoittaa menemisiäni & tapaamisia jne. Minulla on läheiset välit äitini, siskoni ja kaikkien ystävieni kanssa. Mies ei keksi syitä miksen saisi mennä, eikä hän vihaa heistä ketään. Hän ei myöskään yritä manipuloida mitenkään kierosti.

      Uskon että tämä johtuu vain hänen kasvatuksestaan, koska äitinsä on hieman neuroottinen. Esimerkiksi siisteyden suhteen hän on aivan kuin äitinsä. Molemmat ovat bakteerikammoisia, ja aina kaupungilta tullessa pitää vaihtaa housut jne..

      Asutaan tällä hetkellä miehen asunnossa, joka on aivan ihana. Lähtö olisi helppoa, koska äidilläni on esimerkiksi Helsingissä tyhjä yksiö, joten ainakaan vielä en ole "ansassa" tässä. Enkä omista tästä asunnosta senttiäkään (sen kyllä huomaa..). En kuitenkaan halua erota, tai siis se on vasta viimeisin vaihtoehto. Meillä on kuitenkin ihanaa yhdessä. Jotenkin sitä vaan miettii onko ihanaa vain silloin kun toimin kuten mies haluaa; käytännössähän tämä ei ole mikään mahdottomuus, minkä moni kommenttikin osoittaa. Ehkä todellakin olisi aika aikuistua..

      Asia mitä ihmettelen on se että tällainen on kuitenkin näköjään melko harvinaista. Ja myös te miehet jotka koette kaltaiseni naiset "raskaiksi" ja "teineiksi" niin varmasti pitää myös paikkansa. En todellakaan halua, että mieheni kokisi niin.

      Meillä on kyllä oikein hyvä seksielämä, se ehkä onkin toimivin osa-alue koko suhteessa, eli mieheni ei joudu elämään puutteessa enkä liiemmin minä.

      No yritän nyt vähän katsoa myös peiliin sekä tehdä enemmän oman mieleni mukaan & osoittaa ärsytymykseni. Katsotaan miten tämä menee.. En tosiaan voi sanoa miehelle miettineeni eroa, siitä ei todellakaan seuraisi mitään hyvää..

      • yjtyjyu

        Ai ettei manipuloi kierosti????....
        Ja teillä on ihanaa vain, kun toimit, kuten mies haluaa.
        mies on klassinen narsisti. Ne ovat aluksi ihania. Todellinen luonne paljastuu pikkuhiljaa alta, kun et enää toimikaan, kuten mies haluaa. Jos narsisti olisi heti alussa hirveä, kukaan ei häneen retkahtaisi.


    • mies47v.........

      Vinkki "Turhautuneelle"

      Lähetä miehesi emailiin linkki tästä viestiketjusta.

      Hän voi sitten rauhassa lukea, ajatella, miettiä. Ja myöskin näkee, että myötätuntoi on sun puolellasi.

      Kompromissinä ehdottaisin, että itsekin yrittäisit joissain asioissa käyttäytyä vahän aikuisemmin ja vastuuntuntoisemmin. Vastaavasti miehesi pitäisi enemmän pitää huoli omista asioistaan.

    • Mika-..

      Ei tulis mieleenkään rajoittaa naista menemästä ja tekemästä mitä haluaa. On kyllä puhuttu että puistojen läpi pimeellä ei mennä yksin tai sitten tulen hakemaan baarista ja tiettyihin paikkoihin ei mennä. En minä kyllä silittele hiuksia vaan halataan useimmiten vaan ja en minä ota vapaa päivää jos naiseni on kipeä. Kä'yn kyllä apteekissa ja kaupassa ja teen ruokaa jos tarvii. En päätä naiseni asioista ja saa mennä ja harrastaa mitä haluaa joten aika oudolta näyttää tuo sinun suhteesi.

    • Kokeile rajoja

      Sanoisin liian hyvää ollakseen totta. Joten kuuntele tarkkaan, miten reagoi milloinkin ja varsinkin kun uskallat tuoda oman mielipiteesi esiin.
      Jospa sanot, että on tyhmää soitella perään milläkään verukkeella. Mitähän seuraa.

      Tuo seksielämä näyttää merkitsevän paljon, mutta se onkin merkki siitä, että asiat eivät olekaan kohdallaan.
      Tämä on sitä kuuluisaa alun sinisilmäisyyttä, kuitenkin kannattaa hieman kokeilla noita hänen rajojensa ylittämistä, se kertoo tosiasioita.
      Joten aseta itse niitä rajoja ja vaadi vapautta.

    • Vieraileva sovinisti

      Vaikutat jotenkin pitävän hänen analysointiaan tärkeämpänä, kuin omaa toimimistasi. Siirrät vastuuta omasta toiminnastasi hänelle ja tänne, saat kyllä neuvoja, mutta kyselet miten saisit hänet hetkessä muuttumaan.

      Ei ole mitään yhtä taikasanaa, joka saisi hänet jotenkin hetkessä havahtumaan. Sinua on jo neuvottu luomaan ja ylläpitämään rajoja, ja se on ainoa keino vaikuttaa häneen jos haluat olla hänen kanssaan yhdessä. Toimimalla ja niistä omista rajoistasi kiinni pitämällä, kerta toisensa jälkeen, joka päivä.

      Jos haluat että sinua kohdellaan aikuisena, kyllä sinun tulee ymmärtää, että sinulla on velvollisuus tällöin myös toimia aikuisesti.

    • kipporware

      Ai miten ihana tuollainen mies olisi, jos teillä olisi lapsia. Mies olisi ihan elementissään, kun hän vahtisi lapsen perään. Useinhan on nimenomaan niin päin, että miehellä ei ole "isävietti" kovinkaan vahva ja saa lähinnä potkia äijää, että hän kävisi esim. yöllä edes viikonloppuisin nostamassa vauvan ylös sängystä tms.

      Uskon, että jos teette lapsia, niin miehen sinuun kohdistuva holhoaminen vähenee.

      Minä en panisi pahakseni miehen holhoamista, mutta laittaisin stopin, jos holhoamissaarna kestää mielestäni liian kauan. Olisi ihanaa, jos mies tekisi terveellistä ruokaa jne. Meitä on moneen junaan. Aina voi miettiä sitä, että jos tämän asian takia eroaa, niin olisiko sitä sitten sen onnellisempi, jos mies olisi täysin huoleton, rahat aina loppu jne. Kukaanhan meistä ei ole täydellinen, vaan aina on jotain vikoja.

      • rajansa kaikella

        Tunsin joskus perheen, jonka muuten mukava pää ja isähahmo oli juuri noiden sääntöjensä kanssa jäykkä, joustamaton ja ehdoton sanelija. Lasten mukaan koulunkäynti on hermolomaa viikonloppuihin verrattuna. Kaikkien naapureiden kanssa jatkuvia riitoja ja lopulta oikeudenkäyntejä, jos hän ei saanut sanella menoa jokaisessa asiassa. Mistä noita ihmisiä tulee, millainen lapsuus heillä on takanaan, kuninkaallinen? Ylidominoivat ihmiset ovat onnellisia omassa elementissään, vain ympäristö hieman kärsii. :)

        Mutta olet oikeassa, on vieläkin pahempia ääripäitä!


    • murdokki

      Aloittelijalle.
      Aloitan nyt siitä että sinussa näyttää olevan tyhmän itsepäisyyden merkkejä. Ensinnä se että kävelet keskellä yötä Helsingin puistossa ja oletat olevasi turvassa. Se on tyhmää. Naisia on raiskattu julkisemmissakin paikoissa. Koska et ajattele omaa turvallisuuttasi, turha sinun on ihmetellä että miehesi on huolestunut ja kyynelissään. Ilmeisesti rakastaa sinua kovasti ja ajattelee sinun parastaan. Sama asia myös talvipipon kanssa. Pakkasella hankittu meningiitti on kaikin puolin ikävä asia eikä ole niin harvinaista kuin sitä luulisi. Ainakin näiltä osin sanoisin että kuuntele hyvä nainen kun miehesi puhuu sinulle asiaa.
      Toiseksi, miehelläsi näyttää puuttuvan terveen parisuhdekäyttäytymisen taidot. Oletko hänen ensimmäinen naisensa? Jos on kovasti rakastunut ja äitinsä oli kontrolloiva eikä kokemusta paljon olekaan, voi kestää jonkin aikaa että hän oppii että sinulla on vapaa tahto ja saat itse päättää mitä teet. Kyllä muissa asioissa hän menee tervejärkisen huolehtimisen yli. Vaikka tarkoitus onkin hyvä ja tulee sydämestään.
      Loppujen lopuksi minulla olisi yksi neuvo antaa. Puhu hänen kanssaan. Ei huutamalla ja itkupotkuraivoamalla, vaan hienovaraisesti mutta suorasukaisesti ja omia puoliasi pitäen. Yritä selittää hänelle että äidiltään oppimat tavat eivät päde parisuhteessa. Että et ole lapsi ja osaat ajatella itsekin. Mutta tämän lisäksi neuvon että opit itsekin käyttämään järkeä ja lakkaat olemasta uhkarohkea ja ns. riippumaton. Koska se ettet välitä omasta turvallisuudestasi tai terveydestäsi sanoo kumppanillesi siitä ettet loppupeleissä välitä hänenkään tunteista. Hän rakastaa sinua ja sinä satutat häntä olemalla välinpitämätön itsesi suhteen. Jos sinut raiskataan, et ole ainoa joka kärsii. Jos esim kuolet meningiittiin, ajattele mitä rakkaallesi jää.

    • murdokki

      Niin edelliseen vielä lisäksi. Kun aloittaja kysyit että mitä sanoa. Nyrkkisääntönä melkein minkä tahansa miehen kanssa. Ole niin suora kuin vain pystyt. Sano ihan päin naamaa että meidän pitää puhua tärkeistä asioista ja että tämä meno ei voi jatkua. Että olet turhautunut ja ahdistunut hänen käytöksensä johdosta. Sano että ymmärrät että tekee niin rakkaudesta mutta että se vie sinulta voimat ja halun jatkaa hänen kanssaan. Suorat sanat mitään kaunistelematta ja piilottamatta. Sen mies ymmärtää parhaiten. Naiset kun yleensä yrittää vihjailla tai antaa ymmärtää, mutta miehet eivät ymmärrä ellet ole suora ja sanot asian päin naamaa juuri niin kuin se on. Näin se vain on että miehen ja naisen aivot toimii vähän eri tavalla. Äläkä pelkää hänen reaktiota. Jos todellakin rakastaa sinua niin tulee ymmärtämään mitä tarkoitat ja parantaa tapojaan eikä suutu pitkäksi aikaa. Mutta pidä hyvä nainen puoliasi äläkä antaudu hellyyden osoituksiin. Kontrolloinnin on loputtava.

    • turhautunut..

      Hei kiitos kaikille neuvoista, vinkeistä ja mielipiteistä.

      Ehkä jotkut kommentit antoivat sellaista pientä sysäystä en tiedä oliko oikein, ja varmasti mies tunnistaa jos tämän joskus lukee, mutta jätin hänelle pöydälle Irinan Näe minut tässä kappaleen sanat. Ja kirjoitin kirjeen. Tämä on ollut älyttömän raskasta aikaa, ja itken nytkin. Tiedän että mieheni rakastaa minua aivan hirveästi, hän on sen kaikilla tavoilla osoittanut. En varmasti koskaan tule saamaan yhtä aitoa ja vastuuntuntoista miestä, en kuitenkaan enää voinut jatkaa tuota suhdetta.

      Tänne en ehkä pystynyt välittämään tunnettani niin hyvin, mutta olen ollut äärimmäisen ahdistunut.. ja kun mies on puhunut (lue:nuhdellut!) olen vain katsonut alistuneesti maahan.. En halua muuttua ihmisenä niin paljon mitä olen jo muuttunut. Eikä kyse ole pelkästään tuosta kontroloinnista vaan myös miehen käsityksestä, että hän sanoo mitä tehdään ja minä kipitän perässä ja jos sanon oman mielipiteeni hän aloittaa väittelyn, ja lähes poikkeuksetta se päättyy niin että myönnyn. Oma vika, tiedän.

      Luulenkin, että minun on parempi olla ja elää ihan yksin, ei kenenkään holhottavana, ja ehkä mentävä itseeni myös siinä miksen pysty sanomaan tarpeeksi suoraa, ja mikä ihmeen tarve on miellyttää jatkuvasti toista.

      Hyvin epäaikuistmaisesti laitoin puhelimen kiinni, linnottauduin äitini tyhjään yksiöön läppärin ja parin kirjan kanssa. Tilaan kebabbia tuosta "roskakioskista" ja syön itseni valmis-tikkamasalaähkyyn. Päälimmäinen tunne on jotenkin vapaa.. Samalla kuitenkin alitajunta käskee pysähtymään. Kun mietin miestäni tulee aivan kamala olo, en kuitenkaan ole vielä valmis kuuntelemaan hänen juttujaan. En voinut puhua suoraa kun hän ei antaisi, ja uskon että parin viikon.. tai ainakin viikonlopun yli menevä hiljaiseloni antaa hänellekin syyn pysähtyä ja miettiä..

      En ole kertonut "erosta" kenellekään, enhän edes tiedä onko tämä ero. Jos saisin itse päättä me pidettäisiin parin vuoden tauko ja sen jälkeen palattaisiin yhteen. Olen kuitenkin vielä ihan järkyttävän ohjailtavissa ja naiivi noin aikuiseen suhteeseen. Silti on jo nyt ikävä miehen kosketusta, ja sitä kuinka kukaan muu ei ole koskaan lapsuuden jälkeen pessyt hiuksiani, ja vielä niin hellästi ja pitkään.. Toisaalta se fiilis mikä tuli kun heräsin aamulla klo 11 kun posti tuli oli ihan mieletön!!! Siis mahtava. Keitin ison kupin kahvia ja avasin raskalaisen parvekkeen auki (mies ei antaisi näin "kylmällä") istuin olkkarin viileällä lattialla lämmin muki kädessä ja nytkin ovet on ulos auki, ja autojen ääni kuuluu kovana ja tänne paistaa aurinko!!!

      No katsotaan, mulla on kuitenkin ensimmäistä kertaa sellainen olo ettei tästä voi seurata kuin hyvää!!! :)

      • Vieraileva sovinisti

        Tuossa aiemmin vähän patistelin sinua haastamaan itseäsi tilanteessa, mutta uskon, että teit hyvän päätöksen. Ihminen elää yleensä voimavarojensa mukaan ja on vain viisasta ottaa etäisyyttä silloin, kun voimat ovat vähissä ja suunta on hukassa.

        Sanot lukevasti, jos luet myös englanniksi, sellainen kirja kuin Manuel J. Smithin "When I say no, I feel guilty" voisi olla sinulle hyödyksi. Teos on hyvin suosittu, ja monet ovat saaneet siitä apua edellä mainitsemaan ongelmaasi. Tuo ein sanomisen oppiminen on tärkeää, ja sen ymmärtäminen että omia oikeuksia tulee puolustaa itse, ne kannattaa kumminkin tehdä sillä muuten sellaisesta ahdistuneesta pakoilusta tulee elämäntapa.


      • liiankin tuttua

        Ällöä, että mies on pessyt tukkasi!!! Juuri niin, lapsille tehdään niin, ei enää aikuisille!

        Mies käytti naiiviuttasi, alistuvaisuuttasi ja haavoittuvaisuuttasi hyväkseen sairaan manipuloivalla tavalla. Vallanhimoinen ja erittäin narsistinen salakavalalla tavalla.

        Älä missään tapauksessa palaa takaisin!


    • Thaaber2

      Oikea ratkaisu siis! Kaikki me ollaan vapaita ja pitäisi jokaisella olla oikeus päättää vaikka nukkumisestaan toisen valittamatta. Mitä se semmonen elämä on kun toinen kahlehtii? Ihme jos mies semmosta ite millonkaan miettiny. Tai sitten vaan niin syvällä omassa itsessään ja filosofiassaan ettei pysty. No mutta, voihan se olla että nytten heräsi. Toivotaan. Kaikkea hyvää ja toivottavasti et oo kuollu vielä tikkamasalan lisäaineisiin :)

    • hölmö olet

      Et kai sä tuota nyt jätä?

    • murdokki

      Hyvin teit, tauko tekee hyvää teille molemmille. Toivottavasti kuitenkin kerroit siinä kirjeessä kunnolla mikä on kyseessä. Kokemuksesta voin sanoa että viimeistään silloin kun rakas lähtee niin rupeaa ajattelemaan mahdollisia ongelmia suhteessa. Älä sentään tosin jätä vielä sitä miestä kokonaan äläkä rienna toisen syliin, vaan anna hänelle aikaa ymmärtää syy ja seuraus suhteen tuossa. Saattaa hyvin olla että tuo on paras mies ketä satut elämässäsi tapaamaan, joten anna hänelle tilaisuus korjata virheensä. Mutta siis ihan oikein että nyt olet omillasi. Ja myös se että olet niinkin helposti ylipuhuttavissa tarkoittaa että välimatkaa on oltava ainakin tässä vaiheessa. Onnea sinulle ja teille, aloittaja.

    • Varo miestä

      On hyvä että olet päässyt pakoon tilannetta.
      Luultavasti mies yrittää kaikin tavoin hyvitellä sinua ja yrittää saada yhteyttä vaikka millä keinoin, sinun on parasta kuitenkin nyt ottaa yhteyttä sellaiseen ihmiseen, johon voit todella luottaa, onko se vanhempasi, onko hyvä ystävättäresi, joka voi piipahtaa luonasi ja auttaa tarvittaessa, sillä en menisi vannomaan etteikö tuo mies ole jossakin vaanimassa tilaisuutta päästä seuraasi ja seuraukset voivat olla moninaiset.


      Joten ei mitään yhteyttä mieheen, älä edes katso viestejä, anna äitisisi, hyvän ystävättäresi katsoa, sillä he voivat näin nähdä sen jos mukana on uhkailuja.

      Kirjoitit noissa viesteissäsi asioita, sen kuinka kaiken määräsi ja kipitit perässä ja kuinka tukehduttavaa oli olla yhdessä, viittaa liiankin paljon narsistimieheen ja hänestä pitää päästä kokonaan irti. Älä edes ajattele palaavasi yhteen, sillä mikään ei muutu.
      Toivotan Onnea elämääsi, nyt kuitenkin varoen eteenpäin.

      Vastaavassa tilanteessa tässä muutama vuosi sitten tapahtui pahaa jälkeä.

    • murdokki

      Edelliselle kirjoittajalle.
      Teet liian kiireisen johtopäätöksen ja siksi annat väärää neuvoa. Tuossa aiemminhan ap kirjoitti ettei narsistikuvaus oikein sovi miehelleen. Ei hänen tarvitse vielä tässä vaiheessa hätäillä. Miehellä saattaa olla vain vääristynyt kuva parisuhteesta. Esim. minä itse olin jokseenkin kontrolloiva silloin kun nykyistä vaimoani vielä tapailin. Meillä oli myös muita ongelmia suhteessa, mutta kontrollointini johtui nimenomaan kasvatuksestani ja äidistäni, ei siitä että olisin narsisti. Ajan kanssa muutuin ja nyt meillä on onnellinen avioliitto. Jotenka ei kannata kaikkia heti leimata tietämättä tätä yksittäistä tapausta. Eihän kyse ollut minkäänlaisesta väkivallasta tai uhkailusta.

      • ...

        Eivät kaikki narsistit ole väkivaltaisia. Jotkut osaavat manipuloida ja ohjailla toisia hyvinkin hienovaraisesti. Pääasia on, että heidän oma vallanhimonsa saa täyttymyksen siinä, että toinen ihailee ja tottelee heitä (he ovat hyviä koirankouluttajia). Kaikki vallankäyttö ei ole väkivaltaa.


      • argh noita nulikoita
        ... kirjoitti:

        Eivät kaikki narsistit ole väkivaltaisia. Jotkut osaavat manipuloida ja ohjailla toisia hyvinkin hienovaraisesti. Pääasia on, että heidän oma vallanhimonsa saa täyttymyksen siinä, että toinen ihailee ja tottelee heitä (he ovat hyviä koirankouluttajia). Kaikki vallankäyttö ei ole väkivaltaa.

        ... mutta se tuntuu siltä, henkiseltä väkivallalta.


    • 70 / 66

      Täytyyköhän ryhtyä varomaan? Tosin vaimoni ei ole osoittanut merkkiäkään turhautumisesta.

      Syömisten holhoaminen? Suunnittelussa ja toteutuksessa otan huomioon vaimoni mieltymykset ja terveydelliset rajoitukset.
      Silakka on pannassa makusyistä.
      K-vitamiinipitoiset, varsinkin kaalit mutta myös muu vihreä, ovat varottavia terveydellisistä syistä.
      Samoin kaikki sisäelimet ja lihan suhteenkin on noudatettava varovaisuutta.

      Muu holhoaminen! Vaimoni pitää selviönä, että minä hoidan kaikki kuljetuspalvelut ja tietenkin käyttäydyn vanhanaikaisen kohteliaasti liikkuessamme yhdessä.

      Teen suurimman ja raskaimman osan kotitöistä.
      Muualla kuin latinoalueilla vastaan käytännön asioista ja tulkkauksesta.

      Talous on oma juttunsa. Karkeasti arvioiden olen avioliittomme aikana tuonut yhteiseen kassaan noin 80% tuloista.
      Tosin eläkkeeni on vain noin 3 x vaimoni vastaava.

      Talousasioissa vaimoni kantaa kortensa yhteiseen kekoon. Hän tarkastaa pankkien tiliotteet, luottokorttilaskujen yhteenvedon ja selvittää häntä kiinnostavat kulupositiot.
      Minun ei tarvitse nähdä vaivaa.

      Aloitusta ajatellen minun pitää olla kiitollinen, että vaimoni suostuu vielä nykimään saman tuplatäkin kulmia.
      Onko tämä lottovoittoon verrattavissa oleva onnenpotku?

      Ps. Ehkä sen tilantarpeen täyttää muutama vuosittainen tyttöjen matka ja omat harrastukset.

      • 70 / 66

        Yksi tärkeä unohtui!

        Oleillessamme Espanjan asunnollamme järjestän vaimoni vuorokauden annosvedet keittiön työpöydälle huolehtien riittävästä nesteen nauttimisesta.
        Veren hyytymisarvojen vuoksi riittävä nesteytys on tärkeää varsinkin hieman kuumemmassa ympäristössä.

        Lähtiessämme ulos viilettämään varmistan molempien vesipuollojen ja minu olueni mukaan tulemisen.

        Ei muuten tartte nauraa!


    • vandam

      Hei!
      Oiskohan pakkoneuroottinen? Mun miesystävä on läheisriippuvainen tarkistelija eikä osaa antaa tilaa. Voi aluksi kuulostaa hyvältä tuollainen huolehtiminen, mutta tuollaisesta voi tulla kultainen vankila. Tekee jopa mieli uhmata. Suhde ei ole kahden aikuisen vaan aikuiosen ja lapsen välinen vaikka täysi-ikäisiä ollaan.
      Tulee vedetyksi toisen neuroottiseen maailmaan.
      Liian holhoavasta voi tulla mustasukkainen ja vallankäyttöähän se on jos ei saa hetken rauhaa.

    • sjkfkrndöx

      Onko mies kenties rapu horoskoopiltaan? :D

    • ihansamallainen

      Mulla oli samanlainen mies joskus. Loppu siihen kun äijä asetti salaa mun puhelimeen sellasen ohjelman mis näki missä liikun. Sairasta!! Eikä siinä vielä kaikki laittoi mun vaatteisii heijastimia ja koiralle sellasen kamalan vilkkuvan valon pantaan, sit otin valon pois kun oli niin nolo, niin mies sai kamalan raivarin.. Tuli aina duunipaikalle vastaan yms alko menee niin sairaaks et mä keräsin kimpsut ja koiran ja adjööö!! Palasitko ap nyt iskäs kainaloon vai mitä tällä hetkelllä?

    • oma nuppi hoitoon

      Mun mies oli ihan samanlainen ja siitä tuli kyttäävä ylikiltti sairas neuroottinen adhd-sarjamurhaajanarsistipsykopaattisovinisti joka kyttäs vaan eikä ikinä soittanut eikä halunnut seksiä vaan vonkas koko ajan päää päää yyh yyh

    • argh noita nulikoita

      Liian kontrolloiva ja ahdistava. Tuollaisten ihmisten kanssa ei saa hengittää, ellei hengitä oikein ja heidän tavallaan. Vähitellen menee siihen suuntaan, että hän on onnellinen valtakunnassaan, mutta sinä onneton, koska sinun pitää kieltää itsesi joka askelmalla, joita seurataan.

      "Empatia", missä mielletään kaikki ihmiset aamuvirkuiksi ja muutenkin oman itsen kaltaiseksi, ei ole todellista empatiaa vaan ymmärtämätöntä kaikkitietävyyttä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7001
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      311
      4031
    3. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      63
      3953
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      43
      3379
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      174
      2621
    6. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      55
      2392
    7. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2126
    8. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      126
      2010
    9. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1690
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1659
    Aihe