Jaydess hormonikierukka, kokemuksia?

empcu

Hei! Haluaisin kuulla kokemuksia tästä uudesta markkinoille tulleesta Jaydess-hormoni kierukasta? Olen harkitsemassa tätä minipillerien tilalle, ja kuulemma tämä soveltuisi paremmin synnyttämättömälle kuin Mirena.

Jäikö menkat pois?
Tuliko sivuvaikutuksia? mitä mieltä yleisesti jaydessistä?

160

31872

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iinuli

      Otin tammikuussa tuon uuden kierukan. Hyvin on toiminut, menkat ei ainakaan vielä ole jääneet pois. Kylläkin tosi niukat. Asettaminen ei ollut mitenkään kivaa, mutta kyllä sen kesti. Ennen söin 10 vuotta e-pillereitä. Ekan parin päivn ajan oli kauheat menkkakivut ja nekin hävisivät. Ei mitään kipuja/tuntemuksia muutenkaan. Kumppanikaan ei tunne sitä vaikka aluksi kovasti sitä itse jännitin. Ainut mitä eroa olen huomannut on öisen heräilyn loppuminen. Ennen heräsin yössä 2-3 kertaa, nyt en ole heräillyt kuin parina yönä.

    • elisha

      Mulle kanssa muutama viikko sitten laitettiin tämä Jaydess. Itse laittamiseen ja sen kivuliaisuuteen olin osannut varautua (otin 1g paratabs noin puoli tuntia ennen laittoa) eikä itse kierukan laittaminen sattunut. kohtu supisteli sen laittopäivän ajan ja tuntui lähinnä menkka kivuilta, mutta seuraavana päivänä ei ollut ongelmia.
      Siirryin jaydessiin minipillereistä joiden kanssa menkat ovat olleet jo valmiiksi niukat, mutta aika näyttää millaiset menkat ovat jaydessin kanssa. Täytyy palailla kertomaan lisää kokemuksia kun on tämän kierukan kanssa eletty enemmän aikaa :)

      • elishatäällätaas

        Hei! Löytyipä tämä ketju vielä, joten päivitelläänpäs omaa kokemustani nyt vuoden Jaydess-kierukan käytön jälkeen.
        Taustastani sen verran, että 3 vuotta kokeilin useampia e-pillerivalmisteita (Yaz, Mercilon, Zoely, Diane Nova) huonolla menestyksellä, sillä kaikki nämä olivat minulle sopimattomia (mm. tuli limakalvojen kuivuutta, johon kuivuuteenkaan auttavat valmisteet eivät tehonneet ja tästä aiheutui todella kovat yhdyntäkivut). Vaihdoin minipillereihin (Cerazette), jotka alkuun toimivat hyvin ja yhdyntäkivuistakin päästiin melko hyvin kunnes kasvoni käytännössä räjähtivät finneihin (joka oli aika shokki, sillä koskaan aiemmin en ole finneistä kärsinyt). Eli Jaydess oli käytännössä viimeinen oljenkorteni, jonka suostuin vielä kokeilemaan ja olen todella tyytyväinen että kokeilin.

        Kuukautiset minulla ovat, eivät ole jääneet pois vuodenkaan käytön jälkeen, mutta kuukautiset ovat hyvin niukat (pikkuhousun suoja riittää) ja kestävät n. 5vrk. Parasta on, että kuukautiset tulevat kuin kellon lyömällä, eli ei ole sellaista pelkoa että kuukautiset pääsisivät yllättämään, tulevat siis erittäin säännöllisenä.
        Ja IHO.. parhaimmillaan minipillerien tuhoamassa ihossani oli 20-25 ihonalaista, kipeää finniä. Näitä oli aivan turha yrittä meikkailla kun naama näytti meikkivoiteenkin kanssa kuokitulta perunapellolta - Jaydessiin vaihdettuani finnit alkoivat hävitä, ja reilun kuukauden jälkeen näitä ihonalaisia finnejä oli vain muutamia. Syksyyn mennessä ei enää yhtäkään. :)
        Seksihalut ja limakalvojen kunto ovat paljon paremmat kuin minkään käyttämäni ehkäisyvalmisteen kanssa. Joissain asennoissa kierukan langat tuntuvat, mutta tämän kun huomioi niin ei tämäkään seksielämää haittaa.
        Olen erittäin tyytyväinen ollut Jaydessiin ja itselläni ei ole vuoden aikana ollut mitään komplikaatioita. Vaikka kk-kiertoni onkin ollut säännöllinen olen muutamasti varmuuden vuoksi tehnyt raskaustestin satunnaisen pahoinvoinnin vuoksi.

        Itselläni ei ole mitään negatiivista, ja olen tosi iloinen että kaikkien kokeilujeni jälkeen löytyi myös minulle sopiva ehkäisy, hyviä puolia Jaydessissa itselleni on
        hyvin niukat kuukautiset
        kuukautiset tulevat erittäin säännöllisesti
        paremmat seksihalut
        limakalvojen kuivuus helpottanut
        ihoni kunto parantui
        helppokäyttöisyys (ei tarvitse muistaa joka aamu)
        edullisuus (kertapaukkuna maksaa mutta pitkässä juoksussa maksaa itsensä takaisin)


      • harkintakäynnissä

        Harkitsen juuri itse tämän laittoa, ja sinun kommenttisi rohkaisi tosi paljon. Olen nyt useamman vuoden tapellut e-pillereiden ohentamien ja kuivattamien limakalvojen kanssa, mikä tietysti johtaa myös haluttomuuteen. Sinun tarinasi kuulostaa olevan lähellä omaani. Ovatko limakalvosi nyt niin hyvässä kunnossa että se pikkuhousunsuoja ei ärsytä? Tuleeko sinulla tiputteluvuotoa? Voisitko kuvitella pärjääväsi omissa häissäsi kuukautisten aikaan? Tänänhetkisellä rytmilläni itselläni on tämä kauhuskenaario odotettavissa...


    • Pian kaksi kuukautta ollut ja positiivisia kokemuksia vain :)

      • mietteliäs200202

        Positiivisia? klamydia? HIV? kupat sun muut?


      • Anonyymi

        Raskaustesti...


    • marjoe

      Hei!
      Kertokaa kokemuksia, että minkälainen vaikutus Jaydessilla on ollut mahdolliseen akneen?

      • jeminas

        Minulle laitettiin Jaydess-hormonikierukka reilu kuukausi sitten. Itse kärsin keskivaikeasta aknesta 15-18 vuotiaana, mutta se saatiin silloin lääkkeillä kuriin. Nyt olen 22-vuotias. Ennen kierukkaa söin e-pillereitä kolme vuotta ja näppyjä puhkesi silloinkin aika ajoin. Hieman pelkäsin, että akne puhkeaa taas rajusti valloilleen kierukan asennuksen myötä, mutta näin ei ole minulle ainakaan käynyt. Se, että onko kierukalla jotain vaikutuksia ihoon pidemmällä tähtäimellä, jää nähtäväksi. Muutenkin minulla on vain positiivista sanottavaa tästä Jaydess-kierukasta :) Ei tiputteluvuotoa, menkat on niukat. Ja mikä parasta, seksihalut on kasvaneet huomattavasti ;) E-pillerit vei tehokkaasti kyllä kaikki halut. Kierukan asettaminen tietenkin vähän kirpaisi, mutta se oli sen arvoista!


    • uwjdjs

      ensimmäiset 5-vuotta oli e-pillerit sitte aurallisen migreenin takia (ollu 9v asti) vaihettiin minipillereihin niitä käytin vuoden muuten olisin jatkanut niitä mutta iho rasvoittui ja paino nousi. nyt tällä viikolla laitettiin kyseinen kierukka ja laitto sattui tosi paljon kierukka ollut kaksi päivää ja maha kipu ollut koko ajan mutta pitäisi mennä ohi kunhan keho tottuu vieraaseen "esineeseen"

    • Jaydess

      Ite kävin laittamassa tuon kierukan eilen. Laitto sattui paljon enemmän kun mihin olin varautunut ja lähes koko päivän kärsin hirveistä alavatsakivuista, vaikka olin ottanut kaksi burana 600mg. Vuotoa on tullut aika vähän. Itse siirryin jaydessiin melkein kolmen vuoden pillereiden syönnin jälkeen. Toivottavasti tuo kierukka vaikuttaisi menkkoihin positiivisesti :p Oli kuitenkin vielä illalla pakko kokeilla tuntuuko ne narut sormessa, ja jotenkin oon varma että ne tuntui ihan siinä emätinaukon suulla, voi olla tietty vainoharhasuutta... Pelkään kuitenkin että se on lähtenyt pois paikoiltaan tai jotain vastaavaa, vaikka ei ole oikeastaan kipua ollenkaan. Voiskohan se johtua kohdunkaulan turvotuksesta tms että "tuntuu" ne narut?

      • vierailija4

        Kierukan langat leikataan yleensä jäämään muutaman sentin pituisiksi kohdun napukan suulta (eli varsin syvällä emättimessä), jolloin ne optimitilanteessa "kihartuvat" kohdun napukan ympärille, eikä niiden pitäisi tuntua esim. yhdynnässä. Mikäli ne kuitenkin haittaavat esim. partneria, niitä voidaan tarvittaessa lyhentää ihan terveysasemalla.


    • Jaydess

      Tai oikeastaan en edes tiedä leikkasiko lääkäri niitä naruja ollenkaan tai jos leikkasi, niin kuinka paljon. Terveyskeskuksessa otin.

    • Jaydesss

      Minulle laitettiin eilen ja itse laitto ei satunut sillä oli ottanut tuntia ennen 1g panadolia ja puol tuntia ennen vielä 400mg buranaa, eilen kipuja jonkun verran mutta söin vain buranaa ja panadolia, tänään kivut ihan jäätäviä supistaa ihan älyttömän pahasti tekee oikein pahaa kun sattuuu niin paljon. Toivon että menee ohi pian ja että tämä tuo hyviä puoliaan sitten vielä esiin sillä tällä hetkellä ei tunnu lainkaan hyvältä että kärsin näin kovasti tämän takia ...

    • HormoonienVihaaja

      Minulle laitettiin tuo kierukka kuukausi sitten.
      Vuotoa oli ekat 2 vk, sitten ei mitään, kunnes 3 päivää sitten aloin vuotaa verta kuin seula. Kiukuttaa yllättävän usein, mutta seksihalut eivät ole kadonneet. Alaselkäkipuja on.

      Gyne väitti kovasti että hormooni ei vaikuta mielialaan, sillä pelkäsin sitä. Hormoni vaikuttaa kuulemma vain paikallisesti. Mutta mistä nämä raivokohtaukset sitten tulevat?

      Ja by the way;
      TAMPOONI JUUTTUI kierukan piuhoihin.
      Se oli järkyttävä tunne. Kuulemma voi tapahtua jos vioto on niukkaa. Lääkärikeskuksen hoitajan puhelinkonsultoinnin jälkeen sain sen irtoamaan kun olin tunkenut kylvyssä suihkun emättimeen...
      Se oli Tampax. Seuraavaksi kokeilen OB:ta, jos uskallan.
      Ei kivaa. Ehkä poistatan koko kapistuksen.

      • Naanu

        Tamponeistahan ihan varoitellaan siinä kierukan pakkausselosteessa, kun niitä käytettäessä on vaarana, että tamponi tarttuu juuri niihin kierukan lankoihin ja sitten tamponia poistettaessa voi myös kierukka lähteä pois. Itse käytän tämän takia juuri siteitä, kun en uskalla tamponia käyttää.


      • hoitsu1

        Surprise? maalaisjärjellä ja pakkauselosteen lukemalla ei tulis BY THE WAY- efektia.. iha oma moka jos on niin tyhmä et käyttää tamponia kierukan kanssa, ei oo välii merkillä kun selosteessa selkeesti lukee ettei minkään tamponin käyttöä suositella lainkaan kierukan kanssa..

        Mahtaisko olla pään välissä myös nuo hormonit? jos niitä pelkää ja murehtii koko ajan niin herkästihän siinä ne tulevat alitajuntaisestikin placebo efektinä esiin..


    • eppe1

      Onko joku vaihtanut Nuvaringista Jaydessiin, onko siinä tuntunut radikaalia muutosta? Itse käytän nyt Nuvaringia, ajattelin pitää sen jälkeen muutaman kuukauden tauon ilman mitään ja sitten ottaa tuon Jaydessin.

      • kiristiina

        Heippa! Oletkos jo vaihtanut nuvaringista jaydesiin? Onko sinulla jokin tietty syy miksi pidät taukoa ehkäisyn vaihdon välillä? Oletko kuullut kokemuksia? Itsellänikin on nuvaring ja haluaisin vaihtaa jaydesiin. :)


      • eppe1

        Heippa! Olen nyt pitänyt yli 6 kuukautta taukoa kaikista ehkäisymuodoista (paitsi kondomista :D) ja hyvin on mennyt, vaikkakin menkat lisääntyneet. Halusin kokeilla miltä tuntuu olla täysin ilman hormoneja ja onko oloni silloin parempi. Ainoa negatiivinen on se, että iho on huonontunut ja kipuja on enemmän (ehkä endometrioosi.. ihan uus juttu mulle). Hyviä puolia se, että olen energisempi ja iloisempi, plus että "kuumat aallot" joita sain Nuvaringin aikana ovat melkein kadonneet. Nyt otan kuukauden päästä Jaydessin ja toivon että toimii paremmin kuin Nuvaring :)


    • SilverIce

      Kovien kuukautiskipujen ja vuodon vuoksi laitettiin Jaydess hormonikierukka. Aikaisemmin käytin e-pillereitä. Tässä muutamia merkkejä:
      Yasmin, Yasminelle, Femoden, Mirelle,
      Diane nova (Lääkäri vaihtoi, koska olin käyttänyt jo niitä niin pitkään. Ehdottomasti paras, ei iho ongelmia eikä kk kipuja).
      Cerazette, Desogestrel sandoz (käytetty viimeisimpänä).

      Lopetin vuosi sitten pillerien käytön, koska seksielämää ei tässä taloudessa ollut ollenkaan. Kk kivut pahenivat kertaheitolla niin, etten päässyt sängystä ylös. Clotamin oton jälkeen pääsin lähtemään töihin, tosin vaivalloisesti. Mitä isompi vuotomäärä, sitä kovemmat kivut.
      Meni noin puoli vuotta ja halut palasivat.

      Ja nyt ollaan tässä tilanteessa:

      Minulla alkoivat kuukautiset 20.4 ja kierukka laitettiin Naistenklinikalla 23.4. Vuotoa kesti 20päivää yhteen menoon (20.4-9.5).
      Lääkäri sanoi että vuotoa saattaa kestää jopa 2-4kkta. :o
      Odotan koska seuraavat kuukautiset alkavat. Kierto 22-26pvää.
      Munasarjat ultrattiin kierukan laiton aikana ja sieltä löytyi 1 hyvänlaatuinen kysta, vesirakkula. Lääkäri oli sitä mieltä, että tämä kysta ei aiheuta kk kipujani. Eikä sille tehdä mitään. Menen puolen vuoden kuluttua tarkastukseen, hormonikierukka saattaa kuulemma lisätä näitä kystia.

      Kierukan laiton jälkeiset 4 pvää olivat tuskaa. Kohtu kramppaili pitkin päivää, mutta rauhoittui pieneksi hetkeksi. Seuraavat 3pvää olivat jo paljon parempia. Ei sattunut niin paljon, mutta ikäviä tuntemuksia saattoi tulla useasti kesken pvän. Kyllä, urheilu auttoi tähänkin.
      Lääkäri määräsi burana 600 ja clotam 200mg (ei samaan aikaan) 2pvää ennen kuukautisten alkua noin 4-5 pvää ajan ja tietenkin heti kierukan laiton jälkeen muutaman pvän mikäli siltä tuntuu. Ja se laitto sattui paljon.

      Sattumaa vai ei, 10.5, kun vuoto vihdoin loppui 20pvän jälkeen, alkoi korkea (38,5-38,9) kuume ja alaselän lihassäryt.
      Kuume tuli nopeasti ja kesti korkeana 2pvää.
      3. ja 4.pvä oli enään lämpöä (37,5. Normaali lämpö 36,3-36,5) ja todella kipeät kaularauhaset.

      Näillä eteenpäin. Katsotaan kuinka mimmin käy.

    • elisha

      Hellurei ja hellät tunteet..
      Päivätänpäs tänne kokemuksiani kierukasta. Yllättävää lukea näinkin paljon negatiivista kyseisestä kierukasta, sillä itselläni ei tässä ole ollut mitään ongelmia.
      Kuukautiset ovat esiintyneet 5-7 vrk kestävinä erittäin niukkanavuotona/tiputteluna, tämä on erittäin positiivista. KK-kipuja ei ole ollut lainkaan.
      Mikä parasta, minipillerien tuhoama ihoni alkaa olla parantumaan päin. Veikkaan johtuvan kierukan paikallisesta vaikutuksesta. Minipillerien aikaan naamassa oli kunnon akne. Kierukan laitosta lähtien finnien määrä on vähentynyt huomattavasti (olen toteuttanut myös hyvää ihon hoitoa) ja ihonalaisia finnejä on enää 2!! vain muutama pikku finni lisäksi :)
      Seksihalut ovat myös paremmat kuin minipillereiden tai epillereiden kanssa.
      Limakalvojen kuivuus (samalla yhdyntäkivut) ovat myös helpottaneet jossain määrin.

      Toistaiseksi ei siis minulta vielä mitään negatiivista :)

    • MAR2

      Minulle laitettiin jaydess kierukka (pienempi malli) helmikuun lopulla. Ensimmäinen vuoto kesti 2 viikkoa, jonka jälkeen tuli n 2 viikon tauko. Näin on homma jatkunut eli parin viikon välein on vuotoa mutta tuoteselosteesta saan sen kuvan, että vuoto saattaa olla epäsäännöllistä 3-6 kk ajan. Minulle ne tulee tällä hetkellä usein mutta merkittävästi niukempana kuin ennen kierukkaa. Sen takia voin kyllä suositella tätä. Ajattelin katsella syksyyn miten tämä toimii..

    • pazuzuu

      Hei,

      Ajattelin kysellä olisiko kenelläkään kokemusta siitä kun minipillerit ja ehkäisy kapseli on jo kokeiltu huonolla menestyksellä niin kuinka silloin tämä kierukka toimii? Lääkärin mukaan se olisi minun viimeinen hormonaalinen ehkäisykeino. Tosiaan yhdistelmpillerit eivät käy auraalisen migreenin takia ja keltarauhasvalmisteet kuten cerazette ja ehkäisy kapseli Nexplanon aihuttavat jatkuvaa vuotoa... minua hieman epäilyttää, että toimiiko tämä kierukkakaan kunnolla. Olisi siis mukava kuulla onko muilla ollut saman laista tilannetta??

      • jännittää

        Minä (19v) söin 3vuotta minipillereitä juuri aurallisen migreenin takia. Kyllästyin todella epäsäännöllisiin kuukautisiin ja gyne ehdotti jaydess kierukkaa.
        Kaksi viikkoa sitten kierukka laitettiin, toimenpide sattui vähän, mutta oli nopeasti ohitse. Särkyä oli pari päivää jonka jälkeen kipu on loppunut, lukuunottamatta äkillisiä supistussärkyjä jotka vihlovat reisilihaksissakin! Migreeniä ei ole ollut.
        Yhdynnän jälkeen on nyt tullut verta jonka takia aion soittaa gynelle ja kysellä mistä mahtaa johtua..


    • 8+2

      Minulla on ollut Jaydess nyt pari kuukautta. Gyne ehdotti sitä kun alkuvuodesta sain välivuotoja eikä mitään syytä niihin löytynyt ja kuukautiset olivat muutenkin melkosen runsaat.
      Pienen alkukankeuden jälkeen on keho nyt tottunut uuteen kapistukseen, ei kipuja, vuodot ovat tosi niukat, tuskin huomaan.
      Ensin räjähti kyllä finnit naamalle mutta hävisivät aika nopeasti ja nyt vaikuttaa siltä että iho on parempi.
      Tähän samaan syssyyn vielä, olen tyyppi 1 diabeetikko ja jaydess on auttanut hyvän sokeritasapainon ylläpitämiseen. En vaihtaisi pois millään kun kerrankin diabetes käyttäytyy lähes oppikirjojen mukaisesti. Vihdoinkin.

    • ak4

      Mulle (19v. Gestinylejä vuoden syönyt, sitä ennen Yasminia) laitettiin viime viikon keskiviikkona kierukka ja laitto tosiaan sattui enemmän kuin olin odottanut kun en ollut osannut odottaa että se olisi kivuliasta :D Mutta sen kesti kyllä vaikka kohtua jomotti aika lailla hetken aikaa kierukan laiton jälkeen mutta hälveni sitten pikkuhiljaa 15 minuutissa ja lähti kokonaan pois. Söin illan aikana kaksi 400mg Ibuxin Rapidia kun kohtu supisteli silloin tällöin. Seuraavana päivänä ei ollut mitään kipuja, perjantaina sitten kipristeli päivän aikana muutaman kerran. Varsinainen menkkavuoto loppui perjantaina (mulla siis laitettiin kierukka normaalien vuotopäivien toiseksi vikana päivänä ja uusi laatta e-pillereitä olisi siis alkanut torstaina illalla). Lauantaina iltapäivästä rupesi kohtu supistelemaan oikein kunnolla ja oli hetkittäin melkoisen kipeä mutta taas Ibuxin Rapid apuun ja kohtu rauhoittui tunnissa. Eilen ei ollut juuri mitään kipuja ja tänään vähän aamulla jomotti ja tämän päivän on ollut tiputteluvuotoa.. Katsellaan miten jatkossa menee ja odotan innolla keltarauhashormonin paikallisvaikutuksen hyviä puolia (seksihalujen lisääntyminen, painon mahdollinen putoaminen, mielialojen tasaantuminen). Mua on siis vituttanut viimeisen reilun vuoden enemmän tai vähemmän koko ajan, mielialat juurikaan ei ole heilahdellut vaan olen ollut tasaisin ärtynyt.

      Ensimmäinen yhdyntä kierukan laiton jälkeen oli lauantaina ja vähän jänskätti että tunteeko poikaystävä kierukan langat, mutta ei kuulemma ainakaan omasta mielestään tuntenut kuin ehkä yhden kerran mutta siitäkään ei ollut ihan varma.

    • leeeeeea

      Mulle laitettiin Jaydess kierukka tänään. Halusin vaihtaa pillerit pois, sillä veritulppa epäily säikäytti minut lopullisesti. :/ Vähän on mahaan koskenut ja laitto oli oletettavasti epämiellyttävän tuntuinen. Lääkäri kuitenkin suositteli kovasti tätä vaihtoehtoa. Minulla on runsaat ja kivuliaat menkat, joten kuparikierukka ei ollut vaihtoehto. Aika uusi merkki ja siksi vähän jännittää mitä tuleman pitää!

      Mielenkiinnolla odotan miten tämä ehkäisy minullen sopii! Ps. Se kierukka oli jotenkin söpön näköinen! Pinkki ja pieni. :D

      • leeeeeea

        Ja niin luulisi, että tässä on vähän pienempi riski akneen yms. Lääkäri ainakin vakuutteli että vaikuttaa vain paikallisesti. Mutta nähtäväksi jää!


    • uwjdjs

      kirjoittelin aikasemmin kun tosiaan laitettiin huhtikuun 24päivä tuo kierukka. Vuoteen ei ollut kuukautisia minipillereiden takia ja nyt jotain ihan pientä vuotoa on ollut, ei juuri ollenkaan.. Mutta alaselkä on ollut nyt melkein viikon kipeä ja outoja vihlasuja mahassa kuukautiskipuja ehkä? mutta vuotoa ei oikein oo niin tiiäsitten.Suositeltiinko teille käymään 3kk päässä tarkistuksessa vai sanottiinko jos ei ole mitään ongelmia niin ei tarvitse käydä ollenkaan?

      • leeeeeea

        Jos on jotain ongelmia niin kannattaa käydä. :) Minulle laitettiin soittoaika 3kk jälkeen. Minulle lääkäri sanoi, että kuukautiset saattavat jäädä kokonaan pois tai olla todella niukat. Saattaa myös kuulema mennä montakin kuukautta ettenkuin kierto muuttuu "normaaliksi". Ne vihlonnat saattaa olla varmaan menkkakipuja tai keho aristaa kierukkaa vieläkin. Kannattaa kyllä käydä lääkärissä silti, sehän voi myös vihjata siitä ettei kierukka on lähteny paikoiltaan.


      • elisha

        hei, minulla oli 1kk päästä kierukanlaitosta tarkastus käynti, jossa varmistettiin kierukan paikallaan olo. Jatkossa kerran vuodessa perustarkistus :)


    • uwjdjs

      Jep! Ajattelin kyllä soittaa tk:hn jos on vielä samoja tuntemuksia.. Mutta ei tosiaan vihlasut oo mitään siihen verrattuna kun kierukka laitettiin viikon verran oli maha niin kipiä ettei tienny miten päin olis ja buranaa meni ihan urakalla.. Tosiaan lääkäri kans mulle sano että kuukautiset voi alkaa viikon,kuukauden päästä tai ei välttämättä ollenkaan tai sitte vuoto pysyy tosi niukkana. Muuten kyllä oon ollut ihan tyytyväinen. Aluksi tuntu että finnejä tuli älyttömästi mutta nyt on taas ihan normaali iho ja aina ollut hyvä iho että en oo aknesta tai finneistä juuri kärsiny. Toivotaan että tämä ehkäsy ois passeli sillä muuta vaihtoehtoehtoa hormooniehkäsyssä ei ole.

      • 8+2

        Kävin kyllä parin kuukauden jälkeen tarkistuttamassa että kierukka oli asettunut. Tai näin gyne sen selitti. Kaikki ok nyt vaikka alussa olin minäkin kipeä ja vuodot temppuili, finnejä tuli. Nopsasti alkoi kuitenkin tämä homma pelaamaan mun kohdalla. Menkoista selvisin pikkuhousunsuojilla, ei kipuja. Finnit hävis, naama paremmassa kunnossa. Olen tyytyväinen.


    • piupaupoks

      Mullahan tuli ulos tuo kierukka, kiva ja syksyllä saa laitettua seuraavan kerran jos tahtoo.

      • kfidndjdkmc

        Minua huoletti kans toi,että jos se kierukka tulee ulos. Lääkäri kuitenkin sanoi, että se on tosi harvinaista. Yleensähän kierukka kai tulis ulos runsaiden menkkojen aikana, ja runsaita menkkoja tuskin kierukan aikana tulee.

        Nyt sitten arveluttaa se etten tunne kierukan lankoja. Lääkäri tosin sanoi leikanneensa ne lyhyeksi. 5 päivää laiton jälkeen mahaan kyllä koski ihan urakalla. Sitten on helpottanut onneksi. :)


      • ei kierukkaa
        kfidndjdkmc kirjoitti:

        Minua huoletti kans toi,että jos se kierukka tulee ulos. Lääkäri kuitenkin sanoi, että se on tosi harvinaista. Yleensähän kierukka kai tulis ulos runsaiden menkkojen aikana, ja runsaita menkkoja tuskin kierukan aikana tulee.

        Nyt sitten arveluttaa se etten tunne kierukan lankoja. Lääkäri tosin sanoi leikanneensa ne lyhyeksi. 5 päivää laiton jälkeen mahaan kyllä koski ihan urakalla. Sitten on helpottanut onneksi. :)

        Mä poistatin kierukan ja selkäsäryt loppui kuin seinään 5v kestin niitä ei enää ikinä kierukkaa. Niin ja valkovuoto oli kokoajan kierukan kanssa. Mä luulen ettei kroppa oikeen ollut sinut sen kanssa kramppas välillä tooooosi paljon. Mulla oli hormoonikierukka.


      • elisha
        ei kierukkaa kirjoitti:

        Mä poistatin kierukan ja selkäsäryt loppui kuin seinään 5v kestin niitä ei enää ikinä kierukkaa. Niin ja valkovuoto oli kokoajan kierukan kanssa. Mä luulen ettei kroppa oikeen ollut sinut sen kanssa kramppas välillä tooooosi paljon. Mulla oli hormoonikierukka.

        Ilmeisesti Mirena, jos kerran 5v ollut? Tässä keskustelua nyt Jaydess-hormonikierukasta, joka on uusi markkinoilla. valkovuoto koko ajan - eikö sen kuulukin olla? koska valkovuotohan puhdistaan luonnollisella tavalla emätintä, joten sekään tuskin mikään sen suurempi elämän mysteeri :D


      • Laraaa
        ei kierukkaa kirjoitti:

        Mä poistatin kierukan ja selkäsäryt loppui kuin seinään 5v kestin niitä ei enää ikinä kierukkaa. Niin ja valkovuoto oli kokoajan kierukan kanssa. Mä luulen ettei kroppa oikeen ollut sinut sen kanssa kramppas välillä tooooosi paljon. Mulla oli hormoonikierukka.

        Mulla ollut jaydesskierukka tammikuun alusta lähtien eli noin 7kk.. Olen ollut aivan älyttömän tyytyväinen tähän kierukkaan kaikilla muilla tavoilla paitsi nää kivut!!! Sillon ku on aina "menkat"(ihan minimaalista tiputtelua) kivut on jotain iha sanoin kuvaamatonta, 2 kertaa lähtenyt tajukin niiden takia. Aina olen kärsinyt kovista menkkakivuista jotka on pistäny saikuttaa mut tää on jtn ihan eri luokkaa.. Oon vaan kestänyt tän kaiken miettimällä että aina vaan about viikko sitä kipua ja sitten taas vapaus. En tiiä kyllä kovin kauan tätä kestää.. Voi olla että tää härveli ei vaan kerrassaan sovi mulle Ps. Se kipu kun laitettiin ei ollut mun asteikolla kipua, vähän vaan epämukavaa.


      • JJe
        Laraaa kirjoitti:

        Mulla ollut jaydesskierukka tammikuun alusta lähtien eli noin 7kk.. Olen ollut aivan älyttömän tyytyväinen tähän kierukkaan kaikilla muilla tavoilla paitsi nää kivut!!! Sillon ku on aina "menkat"(ihan minimaalista tiputtelua) kivut on jotain iha sanoin kuvaamatonta, 2 kertaa lähtenyt tajukin niiden takia. Aina olen kärsinyt kovista menkkakivuista jotka on pistäny saikuttaa mut tää on jtn ihan eri luokkaa.. Oon vaan kestänyt tän kaiken miettimällä että aina vaan about viikko sitä kipua ja sitten taas vapaus. En tiiä kyllä kovin kauan tätä kestää.. Voi olla että tää härveli ei vaan kerrassaan sovi mulle Ps. Se kipu kun laitettiin ei ollut mun asteikolla kipua, vähän vaan epämukavaa.

        Mulla on myös ollut ajoittain melko koviakin kipuja menkkojen aikana! Kivut alkaa muutama päivä ennen vuotoa ja sitten kivut loppuu. Mulla on ollut kierukka nyt 5kk, ensimmäisinä kuukausina kivut kesti pidempään ja oli kovemmat, mutta nyt tuntuu, että helpottaa. Muuten olen kyllä itse ollut tosi tyytyväinen tähän. Mutta ei mulla ihan noin kovia kipuja ole ollut, kuin sulla, että taju olisi mennyt.


    • kokemuksiaa

      Mulla on ollut Jaydess 2 kk ja ollut tiputteluvuotoa ja kerran menkat. Alavatsakramppeja ollut ja kipuja. Lankoja tunnusteltaessani tunsin tikkumaisen esineen ja liekkö ollut kierukka. Nyt se on hävinnyt ja tunnen vaa langat mitä en ole ennen tuntenut.... Käytän tampooneja. Rn saanu kirjotettua tänne uutta keskustelua joten tähän tulin purkamaan mieltäpainavan asian ja jos muilla on kokemusta. E-neuvolaan soitan pian.

      • Aurinkukkasiemen

        Aika myöhässä tuun tänne pätemään, mutta ei saa käyttää tamppoonia kierukan kanssa!!!


    • Shala

      Miulla on ollut jaydess kohta kolmisen kuukautta (: Laittaminen sattui aivan järkyttävän paljon (tosin tämä asia johtuu siitä, koska paikkani ovat todella konstikkaat). Kun se sitten vihdoin ja viimein oli paikallaan niin iski iha järkyttävä kipu. Olin ottanut buranan ennen asentamista kuten oli ohjeistettu. Otin asennuksen jälkeen toisen ja menin päikkäreille. Herätessäni kipu oli poissa :D Eka kuukausi oli sellainen, että toisinaan oli kramppeja tai lievää kipua, mutta katosivat buranan avulla. Toisella kuukaudella alavatssa oli ihmeellisiä kramppeja, jotka eivät sattuneet, tuntuivat vain varsin oudoilta. (pelkäsin jo että kierukka on liikuskellut tai tulemassa pois).

      Mutta nyt tässä kolmannen kk aikana tiputteluvuoto on hävinnut kokonaan sekä muut ihmeelliset vatsakrampit ! :D menkat tulivat samaan aikaan kuin ennenkin, ennen kun söin pillereitä. Olivat kyllä varsin kivuliaat menkat (polveni oireilee menkkojen aikana, en tiedä miksi :D). Pelkään kovasti sitä, että kierukka päättäisi sanoa heipat ja irrota. Tosin kävin lekurille tovi sitten ja lekuri sanoi, että hyvin on eikä tule liikuskelemaan sieltä mihkään.

      Sen olen kyllä huomannut, että kun vaihoin pillereistä (gestodilat) tähän jaydessiin niin naamani kukkii tavallista enemmän. Kaikki finnit mitä tulee kohdistuvat kyllä leuka alueelle. Mutta eiköhän tämä tästä :) ei miun maailmaa kaada ja voi mennä tovi, että keho tottuu tuohon kapistukseen. Mielestäni tämä kierukka ei ole kauhean kalliskaan, sain sen 107 eurolla.

    • ei kierukkaa

      No voi anteeksi kun satuin tähän ketjuun kirjoittamaan. Kyllä oli mirena mutta ajattelin vaan noin yleensä kertoa kokemuksesta hormoonikierukka. Mulla ei ole valkovuotoa? Ehkä sitten epänormaalia. En suosittele kierukkaa mutta jokainen taaplaa tyylillään.

      • oivoiiiiiii

        kaikilla ei tule mutta itse huolestuisin jos ei tulisi valkovuotoa.


      • vaihtaja

        Mirena ja Jaydessa ovat molemmat hormonikierukoita mutta eivät vertailukelpoisia kokoeronsa vuoksi. Mirena on paljon suurempi (ei suositella synnyttämättömille) ja synnyttämättömällä aiheuttaa enemmän kramppausta kohdussa kui Jaydess.
        Näin lääkäri minulle sanonut. Vaihdoin mirenasta Jaydessiin kun tämä minikierukka tuli markkinoille. Kk-kivut joita mirenan kanssa oli, ei jaydesdin kanssa ole enää ollut.


      • Anonyymi
        vaihtaja kirjoitti:

        Mirena ja Jaydessa ovat molemmat hormonikierukoita mutta eivät vertailukelpoisia kokoeronsa vuoksi. Mirena on paljon suurempi (ei suositella synnyttämättömille) ja synnyttämättömällä aiheuttaa enemmän kramppausta kohdussa kui Jaydess.
        Näin lääkäri minulle sanonut. Vaihdoin mirenasta Jaydessiin kun tämä minikierukka tuli markkinoille. Kk-kivut joita mirenan kanssa oli, ei jaydesdin kanssa ole enää ollut.

        Oliko sinulla muita oireita kun vaihdoit mirenasta jaydesiin? Olen vaihtamassa juuri noin koska olen tosi turvonnut ja neste kertyy ,jotenki tunnen että mirenan takia kaikki tämä ... Vaikka syö ns niukasti nii aivan älytöm turvotus joka paikassa...

        Tää on kyllä vanha ketju mutta aihe kyllä vieläkin tärkeä varmasti 😅😊


    • Jaydess

      Mulla ollut nyt 2kk jaydess. Kipuja ei ole ollut oikeastaan ollenkaan laiton jälkeen, paitsi n kk sitten kun tuli jotkut menkkojen tapaiset. Sillon sattui kyllä ihan urakalla. Ainoa asia joka ärsyttää, on ruskea vuoto. Aluksi vuoto oli verisempää, mutta sitten muuttunut niukemmaksi. Enää ei tule verta vaan ruskeeta limaa. Aluksi käytin tampooneja mutta nyt pikkuhousunsuojat riittävät. Nyt oli kolme neljä päivää niin, ettei pikkuhousunsuojia tarvittu ollenkaan. Tänään illalla kuitenkin oli tullut housuihin isohko pläntti. Vähän arveluttaa onko normaalia ja poikaystäväkin hokee koko ajan ettei ole normaalia ja että pitäisi mennä lääkäriin. Nyt tosin ajattelinkin vihdoinkin varata ajan. Onko kellään muulla samaa ongelmaa? Vuoto siis kestänyt tuon 2kk ja on todella niukkaa.

      • Shala

        Minulle sanottiin kierukan laiton jälkeen, että tiputteluvuotoa voi esiintyä koko kesän ajan. Enemmän tai vähemmän. Tämä johtuu siitä, koska hormoonituotantos ei heti totu kierukkaan, siinä voi mennä useampiki kuukausi. Tosin tämäkin on yksilöllistä. Itselläni tiputteluvuodot lakkasivat kolmanteen kk mennessä. Eli en sinuna menisi huolestumaan asiasta. Paitsi jos vuoto on todella voimakasta ja sattuu aivan jumalattomasti. Silloin menisin gynella käymään.

        Onko monella esiintyny voimakasta rintojen/nännien herkkyyttä? Itselläni on tässä lähiaikoina ilmennut moista... rintaliivien käyttö oli hyvinkovin tuskaista. Meni se onneksi sitten ohitse. Nämä herkkyydet kuuluvat tietty sivuvaikutuksiin mutta eivät kauheen kivoja ole... :D


      • tamponitpois!

        normaalia, jos vuoto on niukkaa ja semmosta rusehtavaa/pikkusen veristä. Tämmöstä vuotoa voi esiintyä jopa puolivuotta, tavallista ehkäsy menetelmille jotka sisätää vaan progestiinia (minipillerit, h-kierukka, kapseli). Jos kirkasta verta ja tulee enemmän kuin niukasti niin sitten lääkäriin/e-neuvolaan soittoa heti, varmistamaan ettei oo esim. kohdun ulkonen raskaus kyseessä.

        Muistakaa nyt et ne tamponit ei oo kauheen hyvä yhdistelmä kierukan kanssa! voi kiskasta koko kierukan pois paikoiltaa tai muuttaa sen asentoa --> kipua, voi hangata paikkoihin/vaurioittaa paikkoja josta myös voi tulla tota vuotoa. Kyl mua ainaki ketuttas jos 150e kirukan nappais pois paikoiltaan.. uudelleen samaa ei voi asentaa..


      • On normaalia! Voi vielä vuodenkin päästä tulla ruskeaa vuotoa.Ja vaikka olisi vuoden vuotamatta,niin kuukautiset voi yllättää.Normaalia kierukan kanssa..


    • tyytyväinen

      Minulle laitettiin kierukka tiistaina. Laitto kyllä sattui, sitä en kiellä! Gynekologikin sanoi että muutuin kalpeaksi. Vähän aikaan istuskelin siellä, hieman oli huono olo kun lähdin pois. Osasin kuitenkin varautua tähän ja mies olikin saattamassa ja ajamassa autoa, en niitten kipujen ja hieman heikon olon kanssa olisi voinutkaan ajaa! Olin ottanut tuntia ennen 800 buranan.
      Kotiin kun pääsin nukuin tunnin päiväunet. Heräsin ja otin 400 buranan. Koko päivänä ei enää ollut lainkaan kipuja eikä seuraavana päivänäkään! Pientä jomotusta alaselässä muttei siihenkään ole tarvinnut lääkettä ottaa, on mennyt itsekseen ohi. Menkkavuotokin rauhoittui laitoi myötä! Täytyy sanoa että olen tyytyväinen päätökseeni, toki ajan kanssa näkee miten menkkojen kanssa lopulta käy :)
      Kävin yksityisellä laitattamassa tämän kierukan. Terveydenhoitaja nimenomaan suositteli yksityistä gynekologia, ovat kuitenkin erikoislääkäreitä ja asiansa osaavia. Tämä gynekologi oli muutenkin mukava, osasi rauhoitella ja jutella mukavia etten niin jännittäisi.
      Käytin tätä ennen 8 vuotta pillereita, ensin yasminellea ja sitten yazia. Eipä harmita ettei enää tarvitse joka päivä muistaa pilleriä ottaa!

      • skjflfldndjidkdnfld

        Miten teillä muilla on käynyt menkkojen kanssa? Mulla on kohta ollut 3,5 viikkoa ja menkkoja ei näy. Pillereiden kanssa tulivat aina kuun lopussa ja nyt on mennyt jo siitä aikaa..

        Minullakin tiputteli alussa melkeim kaksi viikkoa ja sitten loppui kuin seinään. Välillä tulee menkkamaisia supistuksia. Voiko menkat siis jäädä heti pois? Vai pitäisikö raskaustestiä lähteä ostamaan. :/


      • siismitäää

        "Kävin yksityisellä laitattamassa tämän kierukan. Terveydenhoitaja nimenomaan suositteli yksityistä gynekologia, ovat kuitenkin erikoislääkäreitä ja asiansa osaavia. Tämä gynekologi oli muutenkin mukava, osasi rauhoitella ja jutella mukavia etten niin jännittäisi."

        siis väitätkö ettei julkisen puolen gynet ole erikoislääkäreitä? ei hyvää päivää:D


    • kipeetä teki

      Mulle laitettiin kierukka heinäkuun alussa. Tiputtelua on ollut siitä lähtien koko ajan. Viime viikonloppuna tuli menkat, vuoto oli runsaampaa kuin pelkkää tiputtelua ja särkylääkkeistä huolimatta makoilin suurenosan päivästä kippuralla. Silti ei ollut kuin pari päivää sellaista suht normaalinoloista vuotoa, aiemmin menkat on olleet todella runsaat. Tiputtelun kanssa on ollut sellaista vähän jomotusta alavatsassa, muttei mitään kamalaa. Kierukan laittaminen sattui kiitettävästi varsinkin kun en ollut varautunut sen laittoon mitenkään.

      Naama puhkes kukkimaan aika pian kierukan laiton jälkeen eikä nämä hellesäät oikein sitä helpota. Aknesta kärsin nuorempana siihen asti, että aloitin pillerien käytön, jolloin rauhoittui huomattavasti. Ensimmäiset pillerit (Yasmin) ei oikein sopineet, tulin hirveän ärtyneeksi, halut katos kokonaan ja välillä oli jotain rytmihäiriöiden tyyppistä. Diane novaa käytin pari vuotta ja se sopi huomattavan paljon paremmin. Tänä kesänä kävin ensimmäistä kertaa kunnolla ehkäisyneuvolassa juttelemassa vaihtoehdoista ja terkkarin kanssa tultiin siihen tulokseen, että kierukka on fiksuin tapa ehkäistä. Suvussa on esiintynyt veritulppaa eikä sen kanssa kannata riskeerata.

    • happyhappy

      Sain Jaydessin maaliskuun lopulla, asennusajan sain viiden päivän varoituksella terveysasemalle, menkkojen lopulla. Asennus oli melko kivulias mutta vain 10-20sek, jonka jälkeen olo oli normaali. Olen siis synnyttämätön nainen. Ibuprofeenia olin ottanut 900mg ja parasetamolia 100mg tuntia ennen asennusta, joten loppupäivä meni suht leppoisasti, kunne illalla tuli ikävempiä kramppeja (tuntui kuin synnyttämään olisi menossa), jotka nekin lähtivät kipulääkkeillä pois.
      Ekat 2-3 viikkoa olivat vähän ikäviä kramppien kanssa, kipulääkkeitä tuli siis popsittua. Kuukauden kuluessa olo oli helpottunut, ja pienenpieni tiputteluvuotokin lakkasi, nyt vuotoa n. 5vrk/kk eli normaalit menkat. Kierto on ollut normaali, menkat niukentuneet kerta kerralla suht runsaista aivan pieniin määriin (ennen tätä oli käytössä NuvaRing n. vuoden). menkkojen aikaan tulee kramppeja ja vähän nipistelee alavatsaa, ei kuitenkaan mitään vanhoihin menkkakipuihin verrattuna.
      Jotkin asennot seksin aikana eivät tunnu hyvältä, mutta onneksi lempparit ovat saaneet jäädä ;) Parasta on huolettomuus, ei tarvitse muistaa pillereitä tai tai renkaita. Myös lääkärin sanat "ei se sieltä itsekseen pois pääse, sen verran tiukka kohdunsuu synnyttämättömällä naisella on" helpottivat murheita kierukan poistulosta. Pikkuhousunsuojilla olen enimmäkseen pärjännyt, tai kuukuppi "runsaamman" vuodon aikana tai öisin. Mieliala on kohentunut, kuin myös seksihalut (vai johtuuko ihanasta poikaystävästä

    • Lydia

      Kommentoinpa minäkin nyt tähän ketjuun, kun aihe on itsellenikin ajankohtainen.

      Sattuuko kenelläkään olemaan tietoa siitä, lisääkö hormonikierukka (Jaydess tai ihan yleensä kaikki kierukat) hiiva/virtsatietulehdusten riskiä? Vai olisiko ehkä minipillerit parempi ratkaisu, jos paikalliset ehkäisymenetelmät edesauttavat näiden tulehdusten syntyä?

      Olen käyttänyt hormonaalista ehkäisyä vähän alle vuoden, pillerit eivät sopineet ja Nuvaringin ansiosta olen potenut sekä virtsa-, hiiva- että emätintulehduksia. Nyt on suunnitelmissa tauko koko hormonaalisesta ehkäisystä, kunnes saan itseni kuntoon! Hormonikierukkaa olen harkinnut sen matalan hormonipitoisuuden vuoksi, kuparikierukka arveluttaa, koska menkkani olivat ennestäänkin suht runsaat. Jos jollekulle tulee mieleen jokin muu ratkaisu ehkäisyksi, joka ei aiheuta näitä tulehduksia, olen pelkkänä korvana. ;)

      • happyhappy

        Jaydessin sivuoireisiin kuuluu ulkoisten sukupuolielimien, emättimen ja sisäsynnyttimen tulehdukset. Kannattaa lukea pakkausseloste, siellä on vastaus moniin kysymyksiin. Mutta se että sivuoireina voi olla tulehduksia ei tarkoita että juuri sinä niitä saat.
        Mites ehkäisykapseli? Se on myös melko matalahormoninen vaihtoehto, mutta vaikuttaa koko kroppaan toisin kuin kierukkka. Ja pillereitäkin on monia eri merkkejä.

        Itse olen käyttänyt vuoden nuvaringiä ja nyt 4kk jaydessia, ja koen jälkimmäisen miellyttävämmäksi ainakin emättimen limakalvojen kannalta, pysyvät paksumpina ja kosteampina, mikä luultavasti ennaltaehkäisee tulehduksia.


      • eppe1

        Heippa! Jännä kuulla että sullakin on Lydia ollut hiiva- ja virtsatietulehduksia Nuvaringin kanssa, sen takia itsekin lopetin 6 kk sitten Nuvaringin käyttämisen (muun muassa). Kaikki tulehdukset ovat olleet poissa sen myötä ( ollaan käytetty kortsua poikaystävän kanssa), joten nyt Jaydessin asettaminen hieman jännittää jos se laukaisee taas tulehdukset. Kokemuksia muilla?


    • Naanu

      Onko kukaan huomannut, että onko Jaydess-kierukalla mitään vaikutuksia painoon?

    • 7days

      Minulle laitettiin Jaydess kierukka puoli vuotta sitten. Laiton kesti hyvin, mutta aivan järkyttävät kivut tuo kyllä toi tullessaan. Vastaavista en ole kärsinyt koskaan. Alavatsaa nipistelee krampinomaisesti persreikää myöten noin viikko ennen muotoa ja vähän ennen uudestaan. Vuoto on runsasta ja kestää viikon. Nuvaring oli aiemmin, jonka aikana ei ollut mitään ongelmia. Vuoto minimaalista pari päivää eikä mitään kipuja. Hyvää ei kai kannattaisi vaihtaa, mutta on tämä huoleton ja helppo. Jaksan vielä uskoa että tämä tasaantuu..

    • Yay!

      Mulla on ollut tämä kierukka nyt 6kk ja täytyy sanoa, että seksihalut sen kun kasvaa vain :D Ennen kierukkaa mulla oli e-pillerit käytössä ja niiden vaikutuksesta kaikki halut hävisi :/ Mutta nyt ei ole sitä ongelmaa enää ja siksi mieskin on tyytyväinen tähän kapistukseen ;)

      • Minulla noin 5kk kokeilua takana ja tuntuu,et menkkakivut/kouristukset ovat aika voimmakkaat ennen kuukautisia. Vuoto esiintyy noin 4 pvä... Mietin,pitäisikö luovuttaa ?? Välillä tuntui,et tää on mun juttu,mutta tiedä sitten?


    • Shala

      Itsellänihän on nyt sellai tilanne et tuli kesä heinäkuun alussa vielä menkat, (kuten ennen pillereitä, normaali rytmi) Laiton jälkeen (toukokuussa laitettiin) tuli normaalin rytmin mukaisesti mutta ei ole näkynyt tämän kuukauden menkkoja (elokuu) :D näinköhän kierukka päätti että minäpä en tule enää vuotamaan. Eisiin en valita kyl jos nii päätti :)

      Tosin, rytmi voi olla 3-6kk ajan ties millasta.

      • assffglääök

        Minäkin jännitin tuota. Mutta yllättäen kolme kuukatta on mennyt niin, että menkat alkaa samaan aikan joka kuukausi. Menkat kestää sen viisi päivää tämän kanssa, mutta ovat niukat ensimmäisen päivän jälkeen.

        Mahaan koski ensimmäisen kuukauden ennemmäm tai vähemmän ja laitom jälkeen pyörryin. Mutta minulla kohtu on supistelevaa sorttia ja menkat olleet äärimmäisem kivuliaat. Nyt on kuitenkin mennyt hyvin ja olem tyytyväinen.

        Iho meni hieman huonompaan kuntoo n. kuukausi laiton jälkeen. Minulla on ollut aina hyvä iho, joten ne pari näppyä häiritsi. Jatkoin kuitenkin ihonhoitoa normaaliin tapaan ja olin kärsivällinem ja iho on palannut normaaliin kuntoon. Ei kannata siis heti luovuttaa.


    • raivostunut

      Miten Jaydess on vaikuttanut ihoon? Itselleni laitettiin kyseinen kierukka pari päivää sitten ja nyt jo tuntuu että iho on räjähtänyt.. Onko mitään toivoa että tämä tasaantuisi? Vituttaa kun gyne nimenomaan sanoi että kierukka ei juurikaan ihoon vaikuta koska se vaikuttaa vain paikallisesti. Nyt kun netistä luin niin monet sanovat että kierukka sai ihon niin huonoon kuntoon että oli pakko poistaa se....

      • mökö

        Pillereiden lopetuksen jälkeen ihoni kukki ja hiukset rasvoittuivat. Kierukan kanssa ei näitä ongelmia!


    • kärsivällisyyttä

      Ennekuin meinaatte vaihtaa niin odottakaa edes 3kk jos huonoa ihoa pahempaa ole ilmestyny. Heti jos olette poistamassa niin kehonne ei ole edes tottunut siihen ! Keho voi olla 3-6kk ns. mitä ihmettä sinä ihminen kohtuusi tunkaset - fiiliksissä. Pitää olla vain kärsivällinen ja antaa kehon päässä yli tosta vaiheesta :D

      Naamani räjähti finneihin ja rasvoittui. Nyt tilanne on 3kk jälkeen hyvä. Iho on vielä rasvane mutta ei pahasti.

    • raivostunut

      Jep kyllä minä ajattelin ainakin sen kolme kuukautta sinnitellä kun sen verran paljon tästä lystistä maksoinkin. Ei auta kuin toivoa että iho tasoittuu taas normaaliksi, jos ei niin en oikein tiedä miten sitten ehkäisyn hoidan (viimeistä vaihtoehtoa viedään) :(

      • Tyytyväinen

        En yleensä kirjoittele yleisille nettipalstoille, mutta nyt on pakko.

        Minulle asennettiin jaydess hormonikierukka jonkun aikaa sitten. Olen synnyttämätön perusterve. Asentaminen ei sattunut juurikaan papaa enempää, olin varautunut netin kauhutarinoiden mukaan pahimpaan, ottanut vapaapäivän töistä, miehen mukaan odotushuoneeseen, autolla kilometrin matka lääkäriin jne. No, hämmästyin ja kiljaisin ihmetyksestä kun yhtäkkiä sainkin nousta tutkimuspöydältä ja vaadin nähdä ultrakuvan, koska en uskonut kapistuksen olevan sisälläni. Lähdimmekin siitä sitten kaupunkiin asioille ja ruokakauppaan. Vuoto loppui illalla (tai siis tuhrut wc-paperissa) ja pieni alavatsanippailu ei ole haitannut normaalia elämää. En voi uskoa, että tämä kaikki kävi näin helposti. Minulla on todella matala kipukynnys ja olen pienestäkin vaivasta sänkypotilaana. Tunnen nyt oloni kuitenkin täysin normaaliksi, en vuoda, en ole kipeä, mieliala ja iho ihan kuin ennenkin. Yksi huomionarvoinen seuraus toki on, seksiä tekee koko ajan mieli. Ihan kiva sivuvaikutus ;)

        Haluan siis sanoa kaikille jaydessia harkitseville, älkää luopuko ajatuksesta keskustelupalstojen kauhutarinoiden perusteella. Tänne eksyvät ja kirjoittavat usein jälkeenpäin vain ne, joilla on siitä jotain negatiivista sanottavaa. Harvoin me positiivisia kokemuksia omaavat googlettelemme jälkeenpäin kierukkajuttuja, sillä mehän unohdamme sen olemassaolon ja jatkamme elämää normaalisti. Olemme toki yksilöitä, ymmärrän, että kaikille tämä ehkäisymuoto ei vaan yksinkertaisesti sovi. Itse olin vähällä luopua koko kierukasta netissä kirjoittelevien avautumisten ja kauhutarinoiden vuoksi. Onneksi en niin kuitenkaan tehnyt.


      • …………...
        Tyytyväinen kirjoitti:

        En yleensä kirjoittele yleisille nettipalstoille, mutta nyt on pakko.

        Minulle asennettiin jaydess hormonikierukka jonkun aikaa sitten. Olen synnyttämätön perusterve. Asentaminen ei sattunut juurikaan papaa enempää, olin varautunut netin kauhutarinoiden mukaan pahimpaan, ottanut vapaapäivän töistä, miehen mukaan odotushuoneeseen, autolla kilometrin matka lääkäriin jne. No, hämmästyin ja kiljaisin ihmetyksestä kun yhtäkkiä sainkin nousta tutkimuspöydältä ja vaadin nähdä ultrakuvan, koska en uskonut kapistuksen olevan sisälläni. Lähdimmekin siitä sitten kaupunkiin asioille ja ruokakauppaan. Vuoto loppui illalla (tai siis tuhrut wc-paperissa) ja pieni alavatsanippailu ei ole haitannut normaalia elämää. En voi uskoa, että tämä kaikki kävi näin helposti. Minulla on todella matala kipukynnys ja olen pienestäkin vaivasta sänkypotilaana. Tunnen nyt oloni kuitenkin täysin normaaliksi, en vuoda, en ole kipeä, mieliala ja iho ihan kuin ennenkin. Yksi huomionarvoinen seuraus toki on, seksiä tekee koko ajan mieli. Ihan kiva sivuvaikutus ;)

        Haluan siis sanoa kaikille jaydessia harkitseville, älkää luopuko ajatuksesta keskustelupalstojen kauhutarinoiden perusteella. Tänne eksyvät ja kirjoittavat usein jälkeenpäin vain ne, joilla on siitä jotain negatiivista sanottavaa. Harvoin me positiivisia kokemuksia omaavat googlettelemme jälkeenpäin kierukkajuttuja, sillä mehän unohdamme sen olemassaolon ja jatkamme elämää normaalisti. Olemme toki yksilöitä, ymmärrän, että kaikille tämä ehkäisymuoto ei vaan yksinkertaisesti sovi. Itse olin vähällä luopua koko kierukasta netissä kirjoittelevien avautumisten ja kauhutarinoiden vuoksi. Onneksi en niin kuitenkaan tehnyt.

        Mulla meni myös kierukan laittaminen kivuttomasti. Lääkäri kysyi yhdessä vaiheessa hommaa, että sattuuko tämä nyt sietämättömästi - oli pakko todeta, että jaa mikä? Tunsin kyllä, että jotain tapahtuu, mutta kivuksi sitä ei voi sanoa.

        Asiaa varmasti auttoi se, että olen käynyt samalla gynellä ennenkin, eikä mikään toimenpide ole varsinaisesti sattunut. Hän osaa asiansa, joten en jännitä juurikaan. Yksityinen toki maksaa, mutta tämä on kyllä asia, johon haluan vähiä säästöjäni käyttää :)

        Nyt kapine on ollut paikallaan vasta muutaman päivän, joten pitemmän ajan vaikutuksista en osaa sanoa. Ekana iltana otin särkylääkkeen, kun tuntui vähän menkkamaisia kipuja. Sittemmin ei ole ollut mitään, ei kipua eikä vuotoa.


      • miiu
        …………... kirjoitti:

        Mulla meni myös kierukan laittaminen kivuttomasti. Lääkäri kysyi yhdessä vaiheessa hommaa, että sattuuko tämä nyt sietämättömästi - oli pakko todeta, että jaa mikä? Tunsin kyllä, että jotain tapahtuu, mutta kivuksi sitä ei voi sanoa.

        Asiaa varmasti auttoi se, että olen käynyt samalla gynellä ennenkin, eikä mikään toimenpide ole varsinaisesti sattunut. Hän osaa asiansa, joten en jännitä juurikaan. Yksityinen toki maksaa, mutta tämä on kyllä asia, johon haluan vähiä säästöjäni käyttää :)

        Nyt kapine on ollut paikallaan vasta muutaman päivän, joten pitemmän ajan vaikutuksista en osaa sanoa. Ekana iltana otin särkylääkkeen, kun tuntui vähän menkkamaisia kipuja. Sittemmin ei ole ollut mitään, ei kipua eikä vuotoa.

        Jaydess laitettiin tänään, eli vielä en voi kommentoida muuta kuin laittoa. Toimenpiteessä sattui ainoastaan se kun lääkäri aluksi nappasi kiinni kohdunsuuhun. Kierukan asentaminen ei kyllä sattunut, pari sekuntia tuntui epämielyttävältä, mutta ei muuta. Varmasti paljon vaikuttaa se, onko takana synnytyksiä. Minulla niitä on kaksi. Pientä vuotoa on ollut laiton jälkeen, ei muuta. Ei minkäänlaisia kipuja. Katsotaan mitä seuraavat päivät tuo tullessaan.


    • Akne palasi

      Söin e-pillereitä kolme vuotta, ja kokeilin yasminellea, yazia. Seuraavaksi kokeiltiin ehkäisyrengasta, se jotenkin ei vaan toiminut... en vaan tottunut siihen. Lopuksi tultiin tulokseen kokeilla Jaydess kierrukkaa, mutta laittaminen oli hulluutta vaikka otin särkylääkkeitä siihen aiemmin.. vuoto kesti 6vko:a putkeen ensin ja ensimmäisen kolmen viikon jälkeen aloi puskea näppyjä mitä ei ole ollut viimeiseen kahteen vuoteen lähes ollenkaan (korkeintaan pari kuukautisten aikana), mutta päivä päivältä niitä alkoi tulla enemmän ja enemmän, tulikin kunnon paiseita. Tämä vaikutti suuresti mielialaani ja kävin ihotautilääkärillä jolta sain roa-kuurin, mutta suositteli luopumista jaydesista, koska oli käynyt näin "radikaali" muutos ihoon pienen ajan sisällä.

      Jaydes kierukan hyvät puolet:

      Ei tarvitse nappailla pillereitä
      Ei tunnu(kipuja ei lasketa)
      Ei häiritse kumppania

      Ja ne miinukset

      -Kärttyisyys
      -Akne
      -Haluttomuus
      -Kivut
      -Vuotojen lisääntyminen

      Koska työskentelen kasvomallina ja kauneudenhoitoalalla, en voinut ottaa töitä vastaan ihon kunnon vuoksi. Sitten kivut häiritsi työpäivääni myös, joten jäin välillä suosiolla kotiin.

      Kaikki oireet on henkilökohtaisia jokaisella meistä. Kannattaa kuitenkin miettiä ottaako hormonikierrukkaa, mielummin kokeilisin kuparikierrukkaa jos nyt kysyttäisiin...

    • haluan vastauksia

      Musta tää on ihan kamalaa, kierukan laitosta on nyt noin 1kk ja tää jokapäiväinen tiputtelu ei oo vieläkää loppunu koko ajan semmoset kivut et tuun hulluks koht. kohtu niinku supistelee ja sattuu ihan hirveesti, mietin onko tää ihan normaalia ku siinä esitteessä ei sanottu sitä niin tarkasti siinä sanottiin et voi olla kipua kohdun alueella ja lonkkien jossain mut eikai se tälläst kipua voi olla ? Ja kauan tää sit on normaalia ?
      Ja mullakin on ihan kauhei raivokohtauksii ja pakko sen on täst johtuu ku ei oo aikasemmin ollu :o

      • tottumisensevaatii

        Siinä voi mennä useampi kuukausi (3-6kk), että kohtus tottuu siihe kierukkaan. Itelläni oli laitto toukokuussa niin heinäkuuhun asti oli tiputteluvuotoa ja muita oireita (nännien yliherkkyys, kohtu supisteli tai tuli pistävä kipu alavatsaan aina välillä. Naamakin rasvoittui se oli kuin kukkaniitty, Rauhoittui kyllä tovin kuluttua :). ) Suosittelisin sinua ainakin odottamaan sen 3kk, että kohtusi tottuu. Tosin jos se on aivan sietämätöntä elää sen kierukan kanssa ni voihan sen pois ottaa :D

        Kipu saattaa joillakin kuulua kierukkaan, joillakin ei tule mitään kipuja. Se on jokseekin yksilöllistä. Sinun kohalla kierukka aiheuttaa kipua kun kohtu yrittää tottua siihen.

        Itselläni Elokuun menkat päätti olla tulematta vaikka muilutuksia olikin. Syyskuussa menkat tuli, mutta ne olit tooooosi niukat. Nyt lokakuun menkat ovat kun mitkäkin niagarat ja sattuu enemmän ko laki sallii ja buranaa on syötävä melkein kun karkkia jos kouluun haluan selvitä.

        Sellasta se on ko kohtu on vielä "mikä kapistus tämä täällä on" - fiiliksissä. Mutta sittenko menkat ovat ohi niin ei ole ongelmaa :) Ei ole kipua eikä outoja tuntemuksia.


    • 5.pvä,yhdyntäkielto?

      Mulla kanssa laitettiin ko. jaydess viime perjantaina eli kolme-neljä päivää sitten. (ihan kuukautisten loppuvaiheessa, kohdunkaula siis vielä jokseenkin auki)
      Laitto kesti kyllä yllättävän vähän aikaa, jotenkin oletin että olisin joutunut maakaamaan siinä gynen pöydällä haarat auki lähemmäs puoltatuntia tai yli, mutta nopsaan meni ohi.
      Olin toki varautunut 800 buranalla ennen laittoa, mutta sellanen tsägä kävi, että pääsinkin laittoon lähes tunti ennen sovittua aikaa niin eihän se burana mitään ollut vielä alkanut vaikuttaa.. Laiton kipuja voi verrata (ainakin minun kohdalla) melko koviin menkkakipuihin, joka oli hieman pistävämpää sorttia. Ei tosin kestänyt kauvvaa, joten plussat siitä. Ei kannata laiton kipujen takia jänistää, toki jokainen on yksilöllinen. :) Jälkeen ei tuntunut oikeastaan mitään, kun burana alkoi vaikuttamaan. Seuraavana päivänä ja siitä vielä seuraavaavana aamuna piti myös ottaa, kun alkoi tuntumaan. Sen jälkeen en ole tarvinnut :)
      Tähän mennessä hyvin mennyt, ei muutoksia ihossa, ei paljoa kipuja (sallasta satunnaista, todella pientä) eikä mielialaan vaikuttanut mitenkään :) Toisaalta paha tässä on vielä mitään mennä sanomaan, kun vasta näin vähän aikaa ollut paikoillaan.
      Joku tuolla aijjemmin jo mainitsikin tämän rusehtavan vuodon, niin tätä on ollu, melko niukkaa. Luottavilla mielillä siihen, että se ajan kuluessa loppuu ja sormet ristissä ettei tule mitään kukkaniittyä naamaan. Kivut vielä kestän, mutta aknea en jaksaisi..
      Siitä kukaan ei ole täällä maininnut, että antoiko lääkäri teille muille yhdyntäkieltoa laiton jälkeen?
      Jostain olen lukenut että joku lääkäri antoi kuukauden ja joku viikon. Itselle lääkäri antoi vain 4-5päivää. Tämä siis tosiaan on tulehdusriskin takia.. Kohtua kun sorkitaan ja avataan kohdunkaulaa niin ei ihmekkään, että pöpöt tykkäis sinne iskeä kiinni.
      Että millaisia kokemuksia tästä? 4-5 päivää tuntuu melko lyhyeltä ajalta ja kuukausi taas vähän yliheitolta.. Mahdollisimman pian sitä haluaisi jo poikaystävän kanssa touhuihin, mutta ei haluaisi ottaa tulehdusriskiä..
      Elikkäs kuinkas pitkän aikaa olette muut pidättäytyneet yhdynnästä kierukan laiton jälkeen?

      • viikko?

        Omalla kohdalla taisi olla niin, että lääkäri ei varsinaisesti kieltänyt yhdyntää ollenkaan, mutta kehoitti käyttämään kortsua ensimmäisen viikon aikana. Muutama päivä ilman yhdyntää kuulostaa ihan fiksulta, kuukausi jo liittoittelulta. Itse taisin pitää poikaystävän kanssa ainakin reilun viikon verran taukoa kierukan laittamisen jälkeen, mutta lähinnä sen takia että ei huvittanut uuden poikaystävän kanssa säätää vuotojen aikaan. :D


    • miettelijäs

      Kierukan asennuksen jälkeen pari päivää alavatsa kipua,mutta vuotoa ei juurikaan. Kierto noin 28 pvä ja ns.kuukautiset tulevat säännöllisesti. Tokikin vuotoa ei juurikaan tule,mutta alavatsan krampit ovat kamalia. Kierukan laitosta kohta vuosi,joten olenkin miettinyt,pitäisikö poistattaa??? Toki iloinen asia,että vuodot ohi,mutta kivut kovat muutamana päivänä. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

      • Kaameeta

        Minä otin kierukan joulukuussa menkat tuli ensimmäisen kerran noin 28pv jälkeen, sen jälkeen kierto on tullut tasavälein. Ennen menkkojen alkamista 2päivää on ihan hirveitä kramppeja/menkka kipuja (en tiedä onko edelliset pillerit vähentäneet kipuja mutta nyt kierukan aikana kivut olleet pahat, tuskan hiki kaatuu päältä ja pitää käpertyä sohvalle esim. sikiöasentoon joka harvon kuitenkaan auttaa mutta kuitenkin vähän) ja menkat kestää noin 4päivää ja kivut on myös silloinkin kovat. Itse tässä mietin kans, että jos kivut on jatkossakin näin kovat niin poistattaisinko kierukan ja siirtyisin takaisin pillereihin vai yrittäisinkö sinnitellä noin viikon kipujen kanssa joka kuukausi...


    • Klnöök

      Täällä taas kierukka ollut kolme kuukautta ja alkaa kyllä pinna olemaan lopussa vuotojen ja finnien kanssa. Jatkuvasti vuotaa enemmän tai vähemmän ja silloin kun vuotaa enemmän niin vuodosta ei meinaa tulla lippua millään. Seksielämä kuollut joten ehkäisynä kyllä toimii paremmin kuin tarvisi. Perkele. Mitä tekisitte tilanteessani?

      • pööööö

        Kolme kuukautta on aika lyhyt aika päättää poistamisesta. (Ellei elämä ole ihan sietämätöntä). Esitteessä lukee,että kohdul voi mennä 3-6 kk tottumiseen. Tuona aikana voi tulla kaikki mahdolliset oireet,hiustenlähdöstä lähtien. (Itselläni on juuri se oire tällä hetkellä, hiuksia lähtee niin maan penteleesti).

        Jos oireet eivät häviä edes vuodenkaan päästä ni sillon o iha järkevää harkita poistamista :D. Ei minulle annettu mitään 5pv yhdyntäkieltoa. Lekuri sano et seksiä voi harrastaa, sillokun pystyy :D


    • kukkuu

      Itse kävin ottamassa 24.10 Jaydess-kierukan! Laitto nipisti hieman. Samana päivänä alko rusehtava vuoto ja kohtua supisteli aikas voimakkaasti, tosin särkylääkkeillä meni ohi. Sunnuntaina sit alko kunnon menkat, mutta todella niukat verrattuna ennen kierukkaa! Muita oireita ei ainaskaan vielä ole tullut, ja toivottavasti ei tulekkaan, kerta mä en toista lasta vielä halua(tuskin koskaan) ja useita pillereita olen kokeillut, mutta mikään ei tunnu sopivan :)!

      • Helou91

        Itselläni kyseinen kierukka ollut nyt 8 kuukautta, olen ollut todella tyytyväinen :)

        Kuukautiset jäivät pois ensimmäisen kuukauden jälkeen eikä niitä ole sen koommiin ollut. Laitto oli kyllä kohdallani todella kivulias (kirosin ja huusin kuin elokuvien synnytyskohtauksissa), mutta se oli kyllä sen arvoista. Nyt kipuja (satunnaisia vihlaisuja) esiintyy vain todella harvoin.

        Minulla oli aiemmin käytössä Nuvaring, jota en voinut enää käyttää yhdynnän aikana sillä se tuntui epämukavalta. Muutenkin olin hajamielinen sen käytön kanssa. Toiveenani oli ollut hormonikierukka jo pidemmän aikaa, onneksi jaydess tuli markkinoille ja sain sen vielä ilmaiseksi!

        Merkittävimmät muutokset nuvaringiin verrattuna ovat olleet seksihalujeni lisääntyminen, kuukautisten poisjäänti sekä rintojen kasvu. Ikävä kyllä omalla kohdallani ihon kunto on mennyt huonompaan suuntaan, nyppyjä kasvoissa ja finnejä selässä (missä ei ole edes teinivuosina ollut).


    • kukkuu

      Heips!

      Kauan teillä on kestänyt menkat kun kierukka on laitettu?

    • hyvin on menny

      Kirjottelin tuolla heinäkuussa pari viikkoa kierukan laiton jälkeen omia kokemuksia siitä laitosta. Nyt voin muutaman kuukauden oleilun jälkeen vähän päivittää tilannetta. :)

      Laiton jälkeen oli kuukauden verran vaihtelevaa tiputtelua. Tunnustelin jossain vaiheessa lankoja, jotka tuntuikin yllättäen tosi alhaalla. Poikaystävä ei niistä onneksi valittanut, mutta kävin hoitajan luona niitä tarkistuttamassa. Kierukka oli hyvin paikallaan ja lyhennettiin lankoja jonkun verran. Samaan aikaan loppui tiputtelut. En tiedä oliko asioilla yhteyttä toisiinsa, mutta näin kävi. Vuotoja ei oikeastaan ole pariin kuukauteen ollut kuin ihan mitättömästi, menkkaoireita on tuntunut välillä, mutta nekin on parissa päivässä ohi.

      Haluista vaikea sanoa onko muuttuneet mihinkään suuntaan kun seurustelusuhde on alkanut vain vähän ennen kierukan laittoa. Haluja löytyy kyllä edelleen ihan sen verran mitä olen itselleni kokenut normaaliksi. Pillereiden kanssa kun ne katosivat olemattomiin ja oli ongelmia limakalvojen kuivuuden kanssa. Nyt mitään sellaista ongelmaa ei ole omalle kohdalle tullut. Alkusyksystä oli ensimmäistä kertaa elämässä virtsatietulehdus, en tiedä liittyikö tähän kierukkaan vai pelkästään siihen faktaan, että aiemmin olemattomasta seksielämästä tuli aktiivisempaa.

    • Sarppavaan

      minulle laitettu hormoonikierukka 2013.Nyt ollut noin vuoden alusta pahanhajuista vuotoa jota ensin ajattelin virtsatieinfektioksi koska sellaista ei ennen olut niin en oireita tiedä.Käytän päivittäin pikkuhoususujaa ja huomasin että minulla tuleekin ihan vuotoa joka kuitenkin aika väritöntä.Nyt ruennut epäilemään että onko kierukka syynä tähän hajuun joka on voimakas!Eli en voisi kuvitellakkaan olevani ilman suojaa koska housut rupeis haisemaan.Muuten olen ollut todella tyytyväinen 20v ajan kokeiltu kaikki mahdollinen runsaisiin ja koviin kuukautiskipuihin ja muut eivät auttaneet.Nyt harmittaa vietävästi että joudunko poistamaan kierukan.Veriarvot ja paino kyllä nousseet myös.Merkkiä en tiedä koska sairauteen tuli niin laittoivat ilmaiseksi.Onko kellään kierukankäyttäjällä samoja ongelmia,eli haju jatkuvaa ja täytyy peseytyä kesken päivän?Olisin kiitollinen jos vaivaudutte vastaamaan :)

    • Ei oikeen hyvä

      Minulle Jaydess asennettiin kuukausi sitten. Asennus ei ollut mukava, ei kai se usein ole. Nipistelyä tuntui alavatsassa pitkät monet päivät. Varsinkin toisella puolella pisteli ikävästi. 15. pvä alkoi kuukautiset. Yleensä vuoto on kestänyt 3 pv ja sitten hiipunut pian. Nyt vuotaa edelleen, viidettä päivää. Näin kauan eivät kuukautiseni ole koskaan ennen kestäneet. Eikä merkkiäkään hiipimisesta. En kyllä tajua, että naiset suostuvat tällaiseen tyynesti. Parempaa pitäisi vaatia. Palautetta hoitavalle lääkärille, kiurukan valmistajalle joukkopainetta julkisesti. Kuvitelkaa nyt miehiä samassa asemassa. Eivät kuuna kullan valkeana suotuisi tällaiseen touhuun.

      Mirenan kanssa aikanaan ei ollut tällaista souvia. Jaydessin valitsin nyt sen pienemmän hormonipitoisuuden vuoksi. Ehkä oli virhevalinta. Muotoilultaakin Mirena on parempi.

    • tyytyväinen

      Jaanpa oman kokemuksen.

      Jaydess laitettiin 28.10, menkkojen 7. päivänä eli käytännössä olivat jo ohi. Laitto tuntui vaikka reilusti otin särkylääkettä. Eka ilta ja toinen päivä meni kipuillessa ja lääkkeitä popsien. Menkkakipumaisia tuntemuksia jatkui pari viikkoa mutta missään vaiheessa en vuotanut. Menkkakivut alkoi viime viikon lopulla ja ihan niukkaa tiputteluvuotoa heti perään, la-ti aikana. Vielä eilen keskiviikkona oli menkkakipuja mutta ei vuotoa, ehkä "väriksi" vain jos niin voi sanoa. Ja nämäkin menkat sellaiset että ei edes seksiä rajoittaneet, siistiä touhua...

      Alun kipujen jälkeen olen tyytyväinen, ekat menkat asentamisen jälkeen siis tulivat aikalailla ajallaan, pari päivää ennen tavallista (luomukierto oli aiemmin ilman hormoniehkäisyä n. 26vrk). Rinnat on ollu kipeät mut ei haittaa elämää ja kuulunee kuvioon.

      Yksityisellä laitatin ja tarkastus vuoden päästä jollei ilmaannu ongelmia/kysyttävää. Lankoja olen koittanut kokeilla mutta lyhyeksi leikattiin eikä tunnu sormin eikä mieskään niitä huomaa. Synnyttämätön olen ja aurallisen migreenin/sukurasitteen takia tämä nyt kokeilussa, toivotaan että hyvät fiilikset jatkuu :)

    • Nainen22v

      Mulle laitettiin 16.10.2014 Jaydess kierukka, asennus nipisti sen muutaman sekunnin ja olin valmistautunut loppuviikon kestävään kipuiluun ja vatsakramppeihin. Laitoin jälkeen kävelin autollekin ihankuin löysät housuissa kun odottelin kokoajan jotain viiltävää tunnetta tai muuta kipua vatsassa joka veisi mun toimintakyvyn :D Mitään ei koskaan kumminkaan tullut. Ei yhden yhtä vihlovaa kipua tai kramppia.. yövuoroonkin menin vielä samana iltana. Verenvuoto tai no "tiputtelu" on ollut jatkuvaa, tähän päivään asti. Tosi tosi niukkaa, ei edes pikkuhousunsuojia ole ollut tarpeellista käyttää.

      Poikaystävä ei ole tuntenut yhtään mitään. Kerroin että ne saattavat tuntua pistäviltä ja jotkut miehet tuntevat kumppaninsa kierukan narut ikävinä. Aluksi poikkis olikin aika varovainen ja tais jopa pelätä osuvansa tähän pistävään naruun :D xD

      Omassa olotilassani ei mitään kummempia, muutamia itkukohtauksia (ei ole tyypillistä mulle…) lukuunottamatta. En tiedä mistä on johtunut, mutta jostain syystä kierukan laiton jälkeen olen myös nukkunut todella syviä ja maittavia unia :D Ennen nukuin aina koiranunta ja nukahtaminen vei iäisyyden!

      Lievä akne ja ruusufinni mulla on ollut muutaman vuoden ja se laantuu aina silloin tällöin. Kierukan laitosta muutaman viikon sisällä selkään tuli aika paljon kuivaa näppyä ja selkeästi meni iho huonompaan kuntoon.. Toivottavasti ei tästä pahenisi koska muuten tämä kierukka tuntuu niin huolettomalta ja hyvältä! Painokin on tuntunut laskevan!!

    • pk -30

      Itselle asennettiin Jaydess huhtikuussa. Kovasti gyne ja terkkari sit suositteli, eikä enää pillereitä.
      Olen ollut tyytyväinen, menkat hyvin niukat eikä tuntemuksia. Alkuun oli pientä epäasäännöllistä vuotoa.

      MUTTA. Tämä iho :( En ole ikinä kärsinyt aknesta, vain pientä epäpuhtautta T-alueella nuorempana ja satunnainen näppy silloin tällöin.
      Nyt on iho ihan kamalassa kunnossa :( Eikä tunnu laantuvan vaan vain pahenee. Ihotautilääkäri antoi voidemaista lääkettä jo, muttei ole auttanut.
      Lisäksi tuntuu, että karvoitus on lisääntynyt vähän kaikkialla. Onko muilla samankaltaisia kokemuksia?
      Onko iholle mitään toivoa enää? En halua 3v oottaa, jos menee vaan huonommaksi.

      • jebah

        Minulla oli ihon kanssa ihan samanlainen homma. Minulle laitettiin kyseinen kierukka tämän vuoden toukokuussa ja nyt tämän vuoden elo-syyskuun vaihteessa ihoni on aikalailla entisensä :)

        Kyllä se ohi menee, pitää olla vaa kärsivällinen!

        Tietty jos tuntuu että, kyseinen ihon kanssa ei halua elää sitä kolmea tai neljää kuukautta ni poistoahan voi aina harkita.


    • "huoleton"

      Mulle laitettiin Jaydess tämän vuoden helmikuun alussa ja tiputteluvuoto jatkui ekat pari kolme viikkoa. Sen jälkeen ei kuukautisia näkynyt ennen kuin nyt syksyllä, aluksi joka kk tuli normi menkat (niukat, vuoti 2pv). Nyt marras-joulukuussa olen saanut järkyttäviä kramppeja alavatsalle, olen käynyt ppkl pariin kertaan koska kivut ovat sietämättömät eivätkä kipulääkkeet auta. Tällä hetkellä olen vuotanut kuin seula viimeiset 2vko, mikä on kohdallani epänormaalia. Lääkärissä kaikki paikat on ultrattu ja kierukka on paikoillaan....Usko alkaa loppua tähän hommaan pikku hiljaa. Kaiken lisäksi ennen niin siloinen ihoni muuttui hirveäksi akne ihoksi ja näyttäisi vain pahenevan...Jos jotain positiivista pitää keksiä niin seksihalut nousi e-pillereiden jälkeen x10!!

    • sky2

      Tänne laitettiin Jaydess kuukausi sitten.. Laitto sattui, jos olisi kestäny vielä muutamankin sekunnin kauemmin, oisin alkanu huutaa "Ottakaa se pois! Perun koko jutun" Nipisti kovaa. Mahakivut saman päivän iltana oli suht ikävät, ja söin buranaa vielä viikon jälkeenkin.
      Mitä etuja tähän saakka on esiintynyt: Naaman lisäksi selässä ja rintakehässä aknea, jopa korvalehdessä on inhottava ihonalainen paise. Seksiä ei oo voinu harrastaa kuukauteen, koska on ollu ehkä kaksi niukempaa vuotopäivää jossain välissä, muuten oon kokoajan vuotanut. Mahakivut yllättää aina välillä.. Koska joudun käyttämään jatkuvasti pikkuhousunsuojaa, pelkään että tulee vielä joku hiiva.
      En siis oo tähän asti kovinkaan tyytyväinen, mut jos se tästä. Kateeksi käy niitä kenellä on ollu parempaa tuuria. :(

      • pläski

        Minulla oli aivan samanlainen olo kun muutama päivä sitten tää kapistus laitettiin! Mieli teki lääkärille karjaista että ota pois se jo, laitto kesti ikuisuuden ja sattui todella paljon... Särkylääkettä olin ottanut etukäteen ihan ohjeen mukaan, mutta ei mitään apua. Kotimatkalla pyörrytti, ja muutenkin koko loppupäivä oli pilalla, tuli hirveitä alavatsakramppeja.

        Nyt sitten vaan kauhulla odottelen näitä kivoja sivuvaikutuksia joista muut käyttäjät ovat kertoneet, kuten sitä että iho pilalla ja mielialat heittää häränpyllyä... En malta odottaa... Mutta itselleni lupasin, että painonnousu on se viimeinen niitti, kaiken muun voi ehkä kestää mutta jos alan paisumaan kuin pullataikina (niin kävi aikanaan e-pillereiden aikana) niin käyttö loppuu siihen paikkaan.


    • otako pois??

      Täällä ollut vuoden ja onhan se huoleton esine. Kuukautiskivuista en ennen ole kärsinyt,mutta nyt rinnat kipeytyvät viikko ennen vuotoa. Pari päivää ennen vuodon alkua,alavatsa kramppaa. Ikäviä kouristuksia varsinkin makuu asennossa. Kipulääke auttaa tähän. Niukka vuoto kestää noin neljä päivää... Odotin enemmän tältä kierukalta!! Krampit/kouristukset haittaavat normaalia elämää.

      • jaydess

        Minulle laitettiin jaydess 3 kk sitten,laitto sattui todella paljon,en ollut koskaan tuntenut niin suurta kipua, mutta nykyisin ei satu juuri lainkaan. Tiputtelua kestänyt siitä lähtien,mutta luulen että on nyt loppumassa. Tilanne on siis tasaantunut. Aiemmin ollut kuparikierukka joka aiheutti melkein päivittäiset vatsa ja selkäkivut. Jaydessin kanssa tietyt asennot seksin aikana sattuvat,niitä pitää välttää,harmi sinänsä. Luin lääkärilehdestä että jaydessin yleiset vaikutukset ovat munasarjakystat, kohdunulkoiset raskaudet ja vulvovaginiitti, joka on vaikea tulehdus\kiputila. Tiedättekö paremmin näistä? Lisäksi sanottiin ettei suositella ensisijaisena synnyttämättömille,koska ei ole vielä kliinistä tutkimustietoa. Muutoin olen tyytyväinen muuta vaikutukset huolestuttavat.


    • kierukoija

      Mulle laitettiin neljä päivää sitten Jaydess-kierukka. Eli mitään pitkän aikavälin kokemusta ei vielä ole, mutta voisin tulla myöhemmin kertomaan lisää!

      Itse laittaminen ei sattunut niin paljon kuin pelkäsin. Olin lukenut tietenkin netistä kauhukertomuksia ja gynekin varoitteli kivusta, koska minulla on pieni kohtu (synnyttämätön kun olen.) Kyllähän se sattui, mutta parilla pitkällä syvään hengityksellä siitä selvisi. Jos kipu olisi ollut yhtään kovempaa, olisin varmaan haljennut. :D Kahtena päivänä oli mahakipuja, mutta niistä selvisi buranan voimalla. Vuotokin on melkein loppunut, jotain ihan minimaalista tiputtelua on, jos sitä edes tiputteluksi voisi kutsua.

      Kun söin e-pillereitä, sain kamalia migreenikohtauksia. Söin ennen tätä kierukan laittoa minipillereitä, jotka lopetin vuotohäiriöiden takia. Lääkäri sitten suositteli hormonikierukkaa ja päätin kokeilla. Tänään valitettavasti sain taas hirveän pääkipu-oksentelu-kohtauksen, joka kesti aamusta iltaan. Onneksi pääkipu oli paljon lievempää kuin e-pillereitä käyttäessä. Oletan, että tämä johtuu kierukasta ja kroppa reagoi pahoinvoinnilla tilanteeseen.

      Sekava sepustus. Parin kuukauden jälkeen on varmaan jo paljon enemmän jotain pätevää sanottavaa kierukasta. :)

    • emmuska

      Itsellä ollut kyseinen kierukka vähän yli puolivuotta. Laittaminen sattu ihan helvetisti! Menkkoja ei juurikaan ole tullut, mutta naama kukkii ku mikä. Ikinä ennen ollut näin huonossa kunnossa iho kuin nyt! Onko jollain kokemuksia mitä naamalle voisi tehä jos käyttää kierukkaa? Itse kokeillut monia e-pillereitä ja aina ollut joku huono vaikutus ja siksi valittiin kierukka( alkaa olemaan viimeisiä vaihtoehtoja mulle) tietääkö joku renkaasta tai kapselista ihon alle miten ne on toiminut?

    • N22

      Ihana puhelin. Yp voi poistaa edellisen. Otetaas uusiks:

      Minulle asennettiin Jaydess kierukka viime perjantaina, kuukautisten toisena vuotopäivänä. Aiemmin käytössä oli ensin Mercilone, josta sain märkärupia ja sitten Meliane joka todennäköisesti aiheutti useita virtsatietulehduksia. Sitten minulle ehdotettiin Nuvaringin käyttöä, johon minulla oli aika kovat ennakkoluulot, mutta se oli lopulta 2v käytössä ja tykästyin siihen todella. No eikö nyt sitten terkkatäti & lääkäri ollut migreeni taipuvaisuuden johdosta sitä mieltä että pitää vaihtaa.. Vaihtoehtoina minipillerit ja Jaydess. No en todellakaan aikonut palata päivittäiseen pillerien syöntiin ja toisekseen niissä olisi ollut sama vaikuttava aine kun mikä mahdollisesti aiheutti märkäruvet.

      Noh.. Perjantai koitti ja hyvillä mielin lähdin liikenteeseen. Tuntia ennen otin 800 buranan kuitenkin 'varuiksi', kun minulla normaalisti on melko korkea kipukynnys. Vaan niimpä lähti siinä vaiheessa tähdet pyörimään pään päällä kun pihdit nappasi kiinni ja kohdun suuta mitattiin.. Järkyttävä tuskahiki ja hengitys kiihtyi kun Saharan autiomaassa. Käskin kuitenkin jatkaa ja keskityin hengittämään sekä pitämään tajua päässä. Kierukan laitto oli siihen mennessä enää pikku nipsaisu, mutta voi luoja sitä oloa. Kun homma oli ohi siirryin jo välissä tuoliinkin istumaan mutta taju rupesi lähtemään uudestaan niin ei muuta kun lattialle selälleen jalat kohti kattoa.. Se kun meni ohi niin kohta tuli uudestaan ja sitten siirryin jo sängylle makoilemaan. Puolisen tuntia varmaan kokosin itseäni, mutta olo oli heikko ja jouduin miehen soittamaan hakemaan kotiin kun lääkärikin siihen jo patisti. Kotona sitten parisen tuntia vuoteessa ja suihku niin rupes vähän jo helpottamaan mutta buranaa kyllä sinä päivänä kului yli odotusten.

      Lääkäri varoitteli ennen kierukan laittoa runsaista vuodoista ja että välttämättä heti onnistu vaikka ilmeisen hyvin kuitenkin onnistui laittamaan. Hain sitten varuiksi paketin imukykyisempiä siteitäkin niin pah! Hyvä kun on viirua näkynyt... Mielenkiintoista. Yritin kokeilla lankojakin, jotka kyllä lyhensi mutta en yltä. Tuntu kun paikat olis 'turvoksissa' vrt. siihen kun on tottunut Nuvaringin laittamaan.

      Nyt olo on kuitenkin jo suht normaali. Silloin tällöin on menkkakipujen tyylistä alavatsan oireilua, eikä vatsallaan ole hyvä maata. Saas nähdä miten tästä eteenpäin.. Toivottavasti tämä on kaiken rahan ja vaivan arvoista. Tosin paljon halvemmaksi tämä loppupelissä tulee vrt rengas tai pillerit, vain n. 4,5€/kk/3v.

    • gkkfkdkdjcnc

      Haluaisin mielenkiinnosta kysyä kertoiko lääkärinne että tämö Jaydess on turvallisempi kuin e-pillerit? Siis veritulppariski? Mulle väitti että tämä ei aiheuta veritulppa ja tämö onkuin "minipillerit". Nyt tajusin lukea että Jaydess sisältää levoestrogeeniä (?) ja sehän kasvattaa tulppariskia reilusti??

      • puputupuna87

        Anteeksi mutta mistähän sä mahdat selittää?
        Lääkärisi on kyllä aivan oikeassa, Jaydess-kierukan vaikuttava aine on levoNORGESTREELI, eikä kirjoituksessasi mainistma levoESTROGEENIÄ. Jospa lukisit lääkkeen nimen oikein ja kotitohtoroisit vasta siiten ?
        Nämä ovat siis kaksi täysin eri ainetta. Levonorgestreeli on samaa keltarauhashormonia jota on mm. minipillereissä ja jälkiehkäisyssä.. Yksi (1) jälkiehkäisy tbl sisältää saman hormonimäärän, kuin mitä saat Jaydessista 4 kk aikana, eikä jälkiehkäisyn käyttäminen (vaikka sisätääkin paljon suuremman määrän ko. hormonia) lisää veritulppariskiäsi merkittävästi. Haittavaikutukset on jokaisella lääkeaineella, mutta jos verrataan hormonikierukan ja e-pillerien turvallisuutta veritulpanriskin näkökulmasta, niin kyllä hormonikierukka on e-pillereitä turvallisempi vaihtoehto, sillä sisältää _vain_ keltarauhashormonia.


    • 4678

      Loistava olo kierukan poistamisen jälkeen. Luomuna elämä ihanaa !

    • bbunski

      Olen 22v ja synnyttämätön, lähes 5 vuotta popsin Yasmineita ja sen jälkeen n. 6kk mentiin "miedommilla" Gestinyl 20-ye-pillereillä. Menkat säännölliset ja niukat, 28 kiertopäivää joista 5 vuotopäivää, ja tiesin tunnilleen pillereitä syödessä milloin menkkani alkavat. Tuli kuitenkin semmoinen tunne, että pitäs vaihtaa jatkuvan turvonneen olon, masentuneisuuden, haluttomuuden ja oudon olon vuoksi. Söin ye-pillereitä niin kauan, etten enää muistanut miltä tuntuu haluta seksiä. Tämä rassasi eniten, etenkin parisuhdettamme. Migreenikin minulla on, joten senkin takia halusin vaihtaa pois ye-pillereistä.

      Jaydess siis asennettiin 12/2014 menkkojen loppuvaiheessa, ollut nyt pian siis 3kk käytössä enkä voisi kuvitellakaan palaavani yhdistelmäehkäisypillerihel**ttiin :) Laitto sattui, tottakai. Olin ottanut liian vähän särkylääkettä ja liian vähän aikaa ennen asennusta. Ja aamupalakin oli jäänyt välistä... Muistan miettineeni asetuksen jälkeen etten halua koskaan synnyttää, jos kipu on tätä luokkaa tai vielä pahempi. Makasin asetuksen jälkeen lähemmäs tunnin ehkäisyneuvolan aulassa paareilla heikotuksen vuoksi ja jouduin soittamaan kyydin kotiin, koska en voinut kuvitellakaan käveleväni 1,5km matkaa. Kotona panacodia, buranaa ja unta pari tuntia. Verta tuli, tottakai, samantien. Alavatsa oli parin viikon ajan ajoittain kipeä ja buranaa tuli syötyä aika paljonkin. Vuotoakin tuli tuona aikana, joskin hyvin niukkaa tiputtelua ja ihan ilman pikkuhousunsuojia pärjättiin. Kiputilat meni kuitenkin hyvin nopeasti ohi, semmoisia nopeita kramppeja/vihlaisuja, kuten ennen menkkoja mulla usein on.

      Ensimmäiset menkat tulivat tammikuun lopulla, n. 1,5kk asetuksesta. Kestivät viikon, aluksi runsaana ja lopuksi taas tiputteluna. Ihan normi kuukautiskivut, ei mitään hirveää. Sitten ei olekaan tapahtunut mitään. Kaikki hyvin. Nyt luulen, että siinä olivat mun ainoat menkat seuraavaan vajaaseen kolmeen vuoteen. Kelpaa mulle! Ja mies tykkää kun en ole enää hormoonihirviö järjenvastaisten itkupotkuraivareitteni kanssa :) ja seksi... Maistuu! :D

      Elikkä lyhyesti:
      seksihalujen lisääntyminen
      menkattomuus
      ei tarvii muistaa ku vaihdattaa tää kolmen vuoden päästä vrt. pillerien syöminen päivittäin
      turvonnut, masentunut ja outo olo tipotiessään
      edullinen (155€/3 vuotta = 4,30€/kk)
      migreenikohtauksia ei ole ollut

      -asetus sattui paljon
      -ihon rasvoittuminen (voi johtua ruokavalionmuutoksestanikin)
      -aluksi seksiä jännitti, tunteeko mies langat ym. mutta siitä pääsee yli :D jotkut asennot sattui aluksi (mutta saattoi johtua jännityksestäni, sillä enää ei satu)

      Suosittelen siis lämpimästi, jos hormonaalinen ehkäisy sopii ja sinulla on malttia kestää ekat parit viikot vatsakipuja. Ja ennen kaikkea, mene ehkäisyneuvolaan keskustelemaan terkkarin kanssa mikä ehkäisy sopii sinulle oman taustasi ja terveudentilasi kannalta. Jokaisen kroppa toimii eri tavalla, eikä mikään ole vertailukelpoista. Lisäksi netti on pullollaan haukkuja ja negatiivisia juttuja hormonikierukoista (trust me, luin ne kaikki ja meinasin jo perua asetuksen, mutta onneksi en).

      • kierukoija

        Mulla on nyt ensimmäiset menkat kierukan asennuksen jälkeen. Todella runsaat ja kahtena ekana päivänä kipuja. Eilen ja tänään ei oo enää ollut juurikaan kipuja ja vuoto on vähän vähemmän runsas. Outo tilanne mulle, koska menkat on olleet aina suht niukat. Harkitsen tässä, että soittaisinko lääkäriin ja kysyisin tarviiko tästä huolestua. Ajattelin nyt kuitenkin katsella vielä muutaman päivän, koska kivut ovat lähes hävinneet ja vuoto jonkin verran vähentynyt.


      • aaeeo

        Mullakin oli ennen niukat menkat. Kierukan laiton jälkeen mulla oli myös viikon kestävät menkat, oli 6kk ajan.
        Mutta nyt puolen vuoden jälkeen ovat palanneet "normaaleiksi" ja kestävät max. 3 päivää. Eli keholla saattaa kestää aikaa tottua :)


      • kierukoija

        Palaan vielä kommentoimaan :) ne tosiaan oli vain tavallista runsaammat menkat.


    • Kottis

      Jaydess ollut nyt 9 kk, imetys loppui n. 3 kk sitten. Parin kuukauden jälkeen asennuksesta koin että halut on vähentyneet. Haluja oli paljon enemmän jopa silloin kun nousin monta kertaa yössä imettämään vauvaa (kierukkaa ei silloin vielä ollut) kuin nyt. Jotenkin oon myös iloton tyyppi, vaikka elämässä kaikki on mallillaan. Soitin aikaa kierukan poistoon. Haluan kokeilla, olenko erilainen ilman hormooniehkäisyä ja miehen kanssa on keskusteltu, että kondomia täytyy malttaa käyttää siihen saakka kunnes tämä "tutkimus" on tehty. Mulla on viimeisen 18 vuoden aikana ollut vain muutama kk hormonitonta ehkäisyä kun on perheen vauvat tehty.
      Muuten kierukka toiminut ok, 8 kk kohdalla välivuodot jäi pääosin pois ja menkat on niukat. Kipuja ei ole lainkaan.

    • R3PUKK4

      Kävin laittaa torstaina laitto sattui todella paljon ihan itkutuli verta vuodin ja vieläkin vähän tulee verta oksetti ja pyörytti sen jälkeen kivut jatkunut vieläkin mutta eij kaiken aikaa pari yötä nukuin todella huonosti vaikka 800mg buranaa paratapsii napsin jatkuvasti ei auttanu ko kivut puski läpi ja kauheet kivut alkaa kuntosali treenien jälkeen aivan tuskaa ja kauheet polvinivel säryt ollu mut kai tää täst eihän tää oo ollu ko viispäivää. -.-" e-pillereitä syöny noin 6 vuotta kauheet mieliala vaihteluu raivokohtaukset ja pillityskohtauksii siis huhhu :D ja helvetin kalliit ja kehon oli todella tuskasta palautuu e-pillereistä eroon muuten ihan hyvät mut jos vaikka tää ois parempi ko pillerit mut näit kipui en ois osannu odottaa.

    • vahan_hammentynyt_

      Moikka.
      En lukenut ihan kaikkia vastauksia läpi, mutta muistaako kukaan, koska teillä alkoi ensimmäiset kuukautisen kierukan laiton jälkeen?
      Itselleni laitettiin helmikuun alussa tämä Jaydess, eikä kuukautisia ole sen jälkeen kuulunut.. Ei mitään tiputtelua, eikä kipujakaan. En tiedä onko tämä hyvä vai huono asia. :D Menkat siis tällä hetkellä kuukauden myöhässä. Vaikka se onkin yksilöllistä, miten se kierukka vaikuttaa, mutta olisi kiva kuulla muiltakin kokemuksia! Kiitos etukäteen. :)

      • vahan_hammentynyt_

        Palaan vielä äskeiseen, siis sen takia olen vähän hämmentynyt, kun ymmärsin lääkärin puheista, että Jaydess-hormonikierukan laiton jälkeen kuukautiset eivät todennäköisesti jää pois. (Ja ilmeisesti Mirenan käyttäjistä 80%:lla jää menkat pois, en tiedä mistä se repäisi tuon prosenttiluvun..)
        Noh, mutta odotellaan, jos ne kohta alkaisivat. :) Kyllähän tämä on jees, ettei ole kuukautisia! Pelkään vain, että jotain on mennyt pieleen.. Ehkä ei pitäisi vielä murehtia.


      • Kierukoija

        Mulla alkoi ekat kuukautiset kierukanlaiton jälkeen 28 päivän kuluttua. Mutta on tosiaan yksilöllistä.


    • Kyllätoimii

      Kirjoittelin tänne muutama päivä oman kierukan laiton jälkeen ja ajattelin nyt tulla päivittelemään ja lukemaan lisää muiden kokemuksista :)
      Olen muuten 18v (laiton aikana 17v) ja Jaydess on kondomien jälkeen, ja itseasiassa melko pian seksielämän aloittamisen jälkeen, ensimmäinen hormonaalinen ehkäisykeino, jota käytän.

      Tuosta menkkojen alkamisesta, josta kysyttiin niin muistaakseni mulla ainakin tuli vähän myöhässä ekat menkat laiton jälkeen.. toisaalta siitäkin on nyt jo aikaa melko reippaasti, kierukka kun laitettiin viime lokakuun alussa eli semmoinen puolisen vuotta sitten. Kuten jo edellä on monesti mainittu, niin ekan kolmen, jopa kuuden kk aikana menkoissa saattaa esiintyä muutoksia, eli ei ihan vielä kannata huolestua niiden poisjäämisisestä :)

      Oma kokemus taas on ollut kaikenkaikkiaan hyvä. Aluksi tosiaan tiputteluvuotoa ja sitä sellaista rusehtavaa sekä noin kuukausi laiton jälkeen iho rasvoittui aikalailla. Ennen ollut kuiva, jopa hieman atooppinen iho eli sinällään aika iso muutos. En kuitenkaan antanut sen haitata ja ajattelin, että hienoa jos iho hoitaa joskus itsekin tuon kosteutuksen ettei tarvitse itse aina rasvailla :D
      Rasvainen iho kylläkin palautui kuukauden tai kahden sisään normaaliin ja sen aikana olleet muutama pari finniä enemmän katosivat myös.
      Nykyään iho on hyvässä, ehkä jopa paremmassa, kunnossa kuin ennen. :) (huom. hoidan ihoa säännöllisesti eli muutos luultavasti osittain myös siitä)
      Tiputtelu ja rusehtava vuoto loppuivat myös noiden muutamien ensimmäisten kuukausien sisään.
      Narua olen yrittänyt etsiskellä, mutta taidettiin leikata niin lyhyeksi, että ei siihen meinaa yltää. Poikaystäväkään ei ole asiasta mitään maininnut, vaikka kerran pari sanonut, että syvälle työntyessä tuntuu jotain ikävää kovaa, joka luultavasti jokin osa kierukkaa?

      Kipuja ei ole muuten kuin joskus kuukautisten aikaan, jotka tulevat melko säännöllisesti, vaikka hieman lyhyellä kiertoajalla n. 3-4vk välein tai joskus vähän.. kröhöm.. ''rajumman'' seksin jälkeen tai joidenkin, hyvin harvojen, seksiasentojen yhteydessä.

      Kuukautiskivut ja vuodon määrä ovat vähentyneet huomattavasti verrattuna siihen mitä olivat ennen kierukkaa, joka on SUURI plussa! Ja plussana tottakai myös se että, raskaaksikaan en ole tullut, eli kyllä toimiii! (y)

      Eli kaikenkaikkiaan, vaikka kierukan alkuvaiheilla saattaa olla ongelmia niin minusta kannattaa jaksaa odotta, että elimistö tottuu hormonitasapainon muutokseen. Kaikille ei Jaydess tietenkään millään sovi, eivätkä ongelmat katoa edes pitkän ajan jälkeen, mutta älkää heti ensimmäisten kuukausien jälkeen olko repimässä kierukkaa ulos. Kärsivällisyys usein palkitsee. :) Pakko kyllä sanoa, että on se ihanaa kun ei joka kerta tarvitse alkaa säätää kortsujen kanssa! Plussaa, plussaa ja positiivista palautetta täältä päin :)

    • Kottis

      Kirjottelin noin kuukausi sitten ja kerroin, että aion poistattaa jaydess -kierukan ja kokeilla onko vaikutusta mielialaan ja haluihin... Mutta enpäs ehtinytkää: Mulla leikattiin 5 päivää kirjoittamisen jälkeen kohdunulkoinen raskaus päivystyksessä. Menkat muka oli pari viikkoa ennne tätä katastrofia, mutta niukat ja ajattelin tietenkin että ajan mittaa menkat koko ajan "pienenee". Edellinen viikko ennen leikkausta olin kyllä joka päivä hieman pahoinvoiva, mutta mahatautejakin oli liikkeellä, joten en osannut aavistaa pahaa.
      Alavatsakipu alkoi illalla myöhään, oksensin, pyörryin, koitin välillä nukkua istuallaan ja kontallaan koska makuulla kipu oli todella suuri. Toisen kerran kun pyörryin matkalla vessaan (onneks mies talutti ja sai kevennettyä mun kaatumista). Siitä kun tokenin, päätin tehdä raskaustestin, koska kaapissa oli onneks yks testi enkä enää uskonut oireiden olevan enää mitään tautia. Testi näytti heti kaks viivaa, soitin päivystykseen, soitettiin isovanhemmat ammaksi ja lähdettiin 70 km päähän sairaalaan. Ambulanssia en kokenut tarvitsevani, koska istuallaan ollessa kipu oli siedettävä. Oltiin päivystyksessä 4.30, minut vietiin heti naistentautien os., siellä lääkäri tuli pian tutkiin, sitten hetken päästä leikkaussaliin. Vatsaonteloon oli vuotanut litra verta, alkio oli kiinnittynyt munasarjaan. Onneks ennen leikkausta järki pelas sen verran että pyysin lääkäriä poistamaan kierukan leikkauksen yhteydessä.

      Itse en enää uskalla hormonikierukkaa laittaa tai jos ois ihan pakko, tekisin varmasti raskaustestin joka kuukausi!! HORMONIKIERUKAN KÄYTTÄJÄT, OLKAA TARKKOJA OMIEN OIREIDEN KANSSA JA JOS VÄHÄNKÄÄN TUNTUU KUMMALLISELTA, TEHKÄÄ VARALTA RASKAUSTESTI, JOTTA VÄLTYTTE TÄLLAISELTA VAARALTA!!!

      Jo ennen tätä tapahtumaa, heti toisen lapsen syntymän jälkeen olen pohtinut sterilisaatiota. Tämä kokemus vahvisti ajatuksia, mutta vielä en ole kuitenkaan valmis antamaan omaa kehoani vapaaehtoisesti "sörkittäväksi"...

    • achladi

      Hei,
      olen 25-vuotias synnyttämätön nainen ja minulle asennettiin Jaydess-kierukka 26.3.15 eli kolmisen viikkoa sitten. Taustasta sen verran, että olen syönyt Yaz-pillereitä n. neljä vuotta, taisin lopettaa ne, kun olin 21v. Sen jälkeen minulle on aloitettu epilepsialääkitys, jonka vuoksi pillerit/laastarit/kapselit tms, joiden vaikutus ei ole paikallinen, eivät tule kyseeseen, koska epilepsialääkitykseni heikentää niiden tehoa. Lisäksi minulla on diagnosoitu dysmenorrea, joten kuparikierukkakin on poissuljettu. Ainoaksi vaihtoehdoksi kohdallani jäi hormonikierukka ja olisin tahtonut Mirenan sen pidemmän vaikutuksen vuoksi. Gynen mukaan minulla on niin pieni kohtu, että Mirenasta olisi voinut tulla kierukkakipua ja sen isomman koon ja dysmenorrean vuoksi asennus olisi ollut kivuliaampi. Päädyimme siis Jaydessiin ja nyt kokeillaan onko siitä apua dysmenorreaan, ehkäisy siinä sivussa on plussaa :D

      Asennus tapahtui kuukautisten toisena vuotopäivänä ja olin varautunut siihen, että asennus sattuu varsinkin, kun kipukynnykseni on matala. No olin kuitenkin erittäin kivuliaiden menkkojen vuoksi ottanut hyvissä ajoin Litalgin ja Panadol 1 g, ei niistä asennuksen yhteydessä ollut juurikaan hyötyä. Asennus oli kivulian kokemus ikinä tähän mennessä, mutta se oli onneksi melko nopeasti ohi!

      Tähän mennessä minulla on vain hyvää sanottavaa tästä kierukasta :) Normaalit kk-kivut jäivät pois n. viikon kuluttua asennuksesta, kun menkat loppuivat tai vähenivät. Sen jälkeen on kuitenkin ollut jatkuvaa melko kirkasta veristä vuotoa, mutta ei lainkaan kipuja ja olen suurimmaksi osaksi pärjännyt pikkuhousunsuojalla, ajoittain tarvitsen sidettä. Aiemmin olin menkkojen aikana täysin toimintakyvytön, kävelin täysin kumarassa välillä kaatuen lattialle itkemään sitä kipua ja olin saikulla aina sen 3-7 päivää. Nyt olen voinut olla normaalisti töissä, kävelen suorassa ja kivut ovat ainakin näillä näkymin ohitse :) Olin jo ennen asennusta varautunut siihen, että epänormaali/-säännöllinen vuoto voi kestää sen 3-6 kk ellei kauemminkin eli en pelkän vuodon takia aio luovuttaa liian aikaisin. Toivon kuitenkin, että vuoto edes heikkenisi kesään mennessä, olisi kiva päästä uimaan kavereiden kanssa jne. Seksiäkin olisi kivempi harrastaa ilman vuotoja, mutta poikaystävääni se ei tunnu häiritsevän ja varoittelin, että näin voi jatkua aika kauan.

      Yhdyntää minulle neuvottiin välttämään viikon ajan asennuksen jälkeen ja noudatinkin sitä. En olisi aikaisemmin uskaltanutkaan, jännitin poikaystäväni tuntevan langat. Ei hän kuulemma ole tuntenut mitään, hyvä niin. En myöskään itse tunne lankoja, mutta minulla on kohdunnapukka jotenkin niin takana, että gynekin joutui sitä vähän "kaivamaan" esiin. Luotan sen kuitenkin olevan paikoillaan vaikka välillä tullut hetkillinen tunne "entä, jos se ei olekaan". Gyne onneksi rauhoitteli ja sanoi, että todella harvoin se itsestään työntyy ulos.

      Ihon kunto minulla on parantunut. Aiemmin tuli menkkojen aikana paljon finnejä, nyt on asennuksen jälkeen tullut kolme. Atooppiseen ihoon en ole huomannut vaikutusta, sen näkee sitten syksyllä/talvella, jolloin se on minulla pahimmillaan.

      vuodon määrä on vähentynyt
      halpa vrt. pillerit (150€/3v ja ainakin täällä Vantaalla ensimmäinen kierukka ilmaiseksi synnyttämättömillekin!!)
      ihon kunto parempi etenkin kasvojen
      kivuttomuus
      hyvä ehkäisyteho (yli 99%)
      vaikutus paikallinen, joten ei pitäisi olla pillereiden kaltaisia sivuvaikutuksia
      sopii mm. epilepsialääkkeitä käyttäville, joilla lääke heikentää esim. pillereiden tehoa

      - ainakin alkuun epäsäännöllistä vuotoa jopa useamman kuukauden, ei toki kaikilla
      - asetus sattui paljon (tämäkin yksilöllistä)

    • tiedoksi3456

      Kierukan vaikuttava aine on levonorgestreeli. Levonorgestreeli on keltarauhashormonia. Jaydess ei sisällä ollenkaan estrogeeniä. Eli ei ole kohonnutta veritulppariskiä jaydessin käyttäjillä.

      Joku tuolla ylempänä tätä kyseli...

    • Iituli94

      Heippa, ite olin varmaankin ensimmäisten joukossa tota jaydessia testaamassa, kun se mulle tammikuussa 2014 asennettiin migreenin takia(just oli tullu markkinoille samalla viikolla).. No joka tapauksessa sitä helvettiä kestin n.10kk kun oli pakko luovuttaa järkyttävien kipujen takia:( joka ikinen kuukaus iski aika siinä menkkojen aikaan järkyttävät viikon kestävät vatsakivut joissa ei tosiaan ollu mitään normaalia. Verta ei tullu menkkojen aikaan, vaan ne kivut. Noh joka tapauksessa kierukan poiston jälkeen hieman lievemmät kivut jatku edelleen ja ultrattiin sitte mestat ja 7x8cm kystahan sieltä munasarjoista löyty!:) Nyt 3kk Qlaira nimisiä ehkäisypillereitä syöneenä voin vaan tokasta että ah mikä olo! Kysta hävinny, Ei menkkoja, ei kipuja ja tissit vaan kasvanu muutaman kupin!(; Ei ne e-pilleritkään oo ihan nounou vaikka aurallinen migreeni oiskin joskus todettu, ainakaan itse oo huomannu mitään erikoista olotilassa:)

    • Kierukkagirl

      Mulla laittoi sattui kyllä varmaan enemmän kuin ikinä mikään. Kipu ei tuntunut tippaakaan emättämessä/kohdussa, vaan kipu säteili vatsan kautta. Eli kyse oli varmaan siitä kun lääkäri nappasi kiinni kohdunsuuhun ja kipu tuntui sillon. Toki olin ottanut kaksi 600mg buranaa etukäteen, mutta niistä ei ollut mitään apua - kuten ei myöskään puudutteista (toki emättimessä ei tuntunut kipua, mutta kohdunsuuhun puudutteilla ei varmaan mitään vaikutusta.) Yhtä pahat kivut ollut kolposkopiassa, kun leikattiin koepaloja kohdusta. Mulla ilmeisesti on aika matala kipukynnys emättimen osalta, muuten ei niinkään. Toivottavasti tuntemukset on herkempiä myös seksin aikana, heh :)

      Mutta itse kokemuksiin. Jaydess ollut nyt kaksi kuukautta. Ensimmäinen vuorokausi laiton jälkeen meni aika pahoissa krampeissa (esimerkiksi pierut olivat inhottavia, kun ei todellakaan pystynyt jännittämään vatsaa ja ilma vain kiersi suolistossa ja aiheutti kipuja) ja kivut tulivat muutoinkin aaltoillen. Onneksi olin varannut illan vapaaksi! Seuraavana päivänä juili vielä, mutta sen jälkeen alkoi helpottamaan. Pientä vuotoa oli, mutta parin päivän jälkeen loppuivat. Kolmen viikon päästä alkoivät molemmin puolin munasarjoja(?) kivut, aluksi tuntuivat ihan menkkakivuilta mutta muutaman päivän jälkeen kramppailivat jo. Soitin terveyskeskukseen (YTHS), josta annettiin kontrolliaika parin viikon päähän. Tuolloin lääkäri ultrasi, mutta ei löytänyt mitään (ei kystia, kierukka paikoillaan jne), myös verikokeen tulehdusarvot ok.

      Nyt 2kk jälkeen kipuilu jatkuu ja varsinkin vasemmalla puolella (oma). Raskaustesti näyttää negaa (ei siis kohdunulkoista raskautta). Pitää kai vain odotella. Lääkäri sanoi että jos kesän yli katsotaan. Toivotaan, että kivut tasaantuvat ja kyse vain jostain kehon sopeutumisesta. Muutoin kierukka ollut ok: parin päivän jälkeen kaikki vuoto loppui (menkat jäi ilmeisesti siis pois). Hieman turvotusta ja seksihalut vähentyneet; voi tosin johtua tästä kipuilusta, ettei seksiä tee mieli. Mielialanvaihtelut on tasaisemmat, äkäistyn herkästi mutta esim en itke yhtä helposti.

      Saa siis nähdä.

    • Eräs-huolestunut

      24v. nainen: Mulla tulee pian vuosi täyteen Jaydess hormonikierukan laitosta. Kivut ja vuoto kestivät alussa toista kuukautta. Kohtu supisteli ja verta tuli paljon. Helpotti kuitenkin pikkuhiljaa. Epäsäännöllistä vuotoa oli säännöllisen epäsäännöllisesti (aikakin kerran pari viikossa), eikä selkeästä kuukautiskierrosta ollut tietoakaan. Menin sitten 6kk jälkeen tarkastukseen ja kaikki oli kuulemma todella hyvin. Nyt sitten näin vuoden jälkeen on todella alkanut ihmetyttämään tämä jatkuva verenvuoto. Vuoto on runsasta ja kestää n. 10-14pv... sen lisäksi on tiputtelua sillon tällöin. Langat tuntuvat kyllä olevan paikoillaan. Nyt on ollut jonkin aikaa jo oksettava olo, heikotusta, närästystä, alavatsan kipuja (toispuoleista) ja kaiken kukkuraksi vielä hiiva. Se tosin tulee mulle muutenkin suht usein. Tänään soitin terkkariin ja sanoivat että kuukautisten pitäisi kyllä vähentyä eikä päinvastoin. Varattiin sitten ultraääniaika lekurille, joka kattoo onko kaikki ok. Ajattelin kuitenkin tehdä pian raskaustestin, koska jotkin oireet tuntuis viittaavan siihen. Tosi oireet saattais viitata myös kohdun ulkopuoliseen raskauteen. :( Onko samanlaisia tuntemuksia kellään?

    • mmmjau

      Ajattelin jakaa myös oman kokemukseni sillä luin tätä keskustelua aivan kauhistuneena ennen oman kierukkani laittoa :D
      Olen 18 vuotias tyttö ja mulle asennettiin Jaydess hormonikierukka 30.4.2015 korvaamaan Cerazette minipillerit. Mulla on ns. APC- resistenssi eli FV-Leiden mutaatio (altistaa laskimotukoksille) jonka vuoksi ainoat mahdolliset ehkäisykeinot ovat kondomien lisäksi Cerazettet tai Jaydess hormonikierukka. Cerazettejen kanssa jatkaminen oli täysi mahdottomuus (jatkuvat mielialanmuutokset sekä ainainen itkeskely ja raivonpuuskat ajoivat hulluuden partaalle, enkä paniikkihäiriöisenä voinut lisätä ahdistustani enää pillereillä) joten Jaydess oli ainoa vaihtoehto. En olisi halunnut ottaa kierukkaa vielä tämän ikäisenä, jostain yläasteen terveystiedon tunneilta pinttynyt päähän kuva että se on mahdollinen vain synnyttäneille naisille vaikkei asia näin enää olekaan :)
      Kenelläkään kaveripiiristäni ei ole kierukkaa, joten olin todella epäluuloinen ja peloissani laiton suhteen. En ole aikaisemmin käynyt edes missään gynekologisessa tutkimuksessa, joten en tiennyt yhtään mitä odottaa, lukuunottamatta netin kauhutarinoita asentamisen kivuliaisuudesta. Olin aamulla ottanut yhteensä kai noin 800mg buranaa. Itse toimenpide ei ollut puoliksikaan niin kamala kuin olin mielessäni kuvitellut! Tilannetta helpotti toki terveyskeskuksen todella mukava ja ammattitaitoinen lääkäri sekä hoitaja, jotka kertoivat koko ajan mitä tulisivat seuraavaksi tekemään, mistä syystä ja miltä se tulisi tuntumaan. Laitto ei ollut omalla kohdallani äärimmäisen kivuliasta, toki epämiellyttävää, mutta siinäpä se. Loppupäivä meni kotona lepäillessä, odotin kokoajan päätähuumaavan tuskallista kipua kramppeineen asennuksen jälkeen joita ei koskaan tullut.
      Laiton jälkeen noin 2-3 viikkoa kärsin satunnaisista, toisinaan melko kovistakin selkäkivuista, jotka menivät tosin kipulääkkeillä ohi. Oletan että tämä johtui vain siitä ettei kroppa ollut vain tottunut vieraaseen esineeseen :)
      Tähän mennessä kierukka on ollut täydellinen ratkaisu nuoresta iästäni huolimatta. Kuukautisten väli on harventunut huomattavasti eikä tiputteluakaan esiinny kuin superharvoin. Mielialavaihteluitakaan ei esiinny tavallista enempää.
      Voin siis hyvillä mielin suositella myös nuoria sopivaa ehkäisykeinoa etsiviä edes harkitsemaan kierukkaa! Itselleni se on ainakin täydellinen ehkäisykeino, enkä ikimaailmassa enää palaisi takaisin pillereiden syöntiin. Tulee kokonaisuudessaan pillereitä halvemmaksi, eikä ole mitään muistettavaakaan! Ja vielä vinkkinä trille kaikille jotka teette kuten minä, eli luette netin kaikki keskustelupalstat ennen asennusta: ei kannata jännittää asennusta hulluna, kuten itse tein luettuani netin kauhujuttuja.
      Ajattelin jakaa mun kokemukseni siinä toivossa että tää helpottais edes jonkun stressiä kierukan harkinnassa tai asennuspäivää odottaessa. Toivottavasti mun kokemuksesta oli jollekin hyötyä :)

      • Tarinoidenlukija

        Oli, kiitos!


    • Mana666

      Mulle laitettiin Jaydess-kierukka eilen aamulla ja jo puolen päivän aikaan soitin sinne lääkärille ja pyysin kahen päivän sairaslomalappua. Mää oon aina kärsiny tosi kivuliaista ja runsaista menkoista (aika jännä, että ne ei siellä terveyskeskuksella kirjottanu mulle reseptiä siihen kierukkaan, kun pillerit kuitenkin oli nimenomaan menkkavaivojen auttamiseen, vaan pääsin maksamaan siitä sen reilut 150 e) ja valmiiksi menkkakipuisena tiesin, että se operaatio sattuu. Ja se sattu aivan helvetisti. Kesällä mulle tehty neljän tunnin tatuointisessiokaan ei ollu mitään verrattuna tohon puoleen minuuttiin, en kestä ees ajatella sitä näin jälkikäteen.

      En ymmärrä miten selvisin bussissa itekseni kaupungin halki kotiin asti, ne krampit ja kouristukset oli jotain älytöntä. Alla oli kuitenki 800 mg burana ja pari litalginia, jotka sain kierukan laiton jälkeen terkkarilta. Siinä meni muutama tunti sängyssä valtavien kipujen kourissa itkien, kunnes lääkkeet alko kunnolla vaikuttaa. Istuminen ja vähänkään mahan puolella makaaminen (nukun aina kyljelläni) sattuu kaikista eniten, onneks oon töissä koko ajan seisaallani... Jos huomenna sitten pääsis taas töihin kiinni, on inhottavaa olla tällasen takia poissa. Mutta mää oon ollu poissa myös jo pelkkien menkkojen takia, ei ihme että kun jo valmiiks kipuilevaan ja supistelevaan kohtuun tungetaan muovinen vierasesine, se ärtyy siitä vielä lisää.

      Ennen Jaydessia kokeilin neljän vuoden aikana ainakin viidet eri e-pillerit, joista kaikissa oli joku huono ominaisuus mun tarpeisiin nähden. Koko sen ajan olin myös tosi kuiva, eikä pariin viime vuoteen seksiä oo ollu ku maksimissaan kerran kuussa, viimesen puolen vuoden aikana vielä vähemmän. Viimesimpänä mulla oli "viimenen vaihtoehto" Zoely käytössä, joka muuten oliki ihan hyvä, kun ei menkkoja lopulta kuulunu enää ollenkaan, mutta mielialavaihtelut ja haluttomuus teki musta tosi masentuneen, enkä oo varmaan koskaan käyny yhtä syvällä pohjamudissa mitä kuukaus ja kaks takaperin.

      Nyt odotan innolla, millaista elämä alkaa olla tän kierukan kanssa. Vuotoon oon varautunu ja kipuihin, nehän on mulle tuttuja jo entuudestaan, mutta ainut asia mikä ahdistaa on se, että nyt menkkojen pitäis tulla kerran kuussa, kun aijemmin ne tuli kerran kolmessa kuukaudessa... Odotan myös positiivista muutosta seksielämäämme ja oon huojentunut niistä kommenteista, joissa on mainittu kierukan myötä halujen palautuneen.

      Mutta jos tää ei ookaan hyvä, en tiijä yhtään että mitä enää teen. Valmiiks atooppisen ihon takia laastari ei kuulemma oo vaihtoehto ja muut ehkäsyvälineet ei sitten auta menkkoihin. Kauheeta, kun elämä on niin riippuvainen ylimääräsistä kehoon syötetyistä hormoneista! Ei menkkoja oikeesti ees tarvii mihinkään ja silti ne on jokaisen naisen riesana melkein koko elämän ajan, nimim. ei 12-vuotiaan tarvii tulla vielä pitkään aikaan raskaaks.

    • Marianna20v

      Moi. Mulle laitettiin Jaydess, koska pillerit eikä ehkäsyrengas ollut hyvä. Jännitti hirmuisesti se aamu kun menin neuvolaan jossa lääkäri sen sitten laitto. Ennen toimen pidettä olin ottanu 1g panadolin ja 600mg buranan. Tuntu vähä turhalta koska se jäätävä kipu ja vihlonta mikä siitä laitosta koitu oli ihan hirvee. Laiton jälkeen olin siinä neuvolan lattialla kyykyssä kyyneleet valuen ja kuuntelin lääkärin höpötystä. Huippas iha hirveesti ja istumaan en pystynyt. Saati sitten ajamaan autoa. Piti mies soittaa hakemaan kun olin niin tuskissani. Se koko loppu päivä,ilta ja yö oli ihan hirvee. Särkylääkkeet ei auttanu. Soitin seuraavana aamuna lääkäriin ja sain ajan röntgeniin josaa katottiin kierukan sijainti. Oikeessa paikassa oli vaikka kivut oli kovat. Noh aika kului meni 2viikkoa ja joka päivä menkkamaista kipua kunnes ekojen menkkojen jälkeen kierrukka asettus paikalleen. Menkat tullu kerran kuussa, kestäny 5-7päivää. Niukat ja kivuliaat kyllä ollu. Harmikseni hyväkuntoinen ihoni alkoi oireilla. Kasvoihin ilmesty finnejä samoin selkään. Seksihalut pysyny kuitenki hyvänä. Hormoonimiitoksia tullu vaa vähän. Välii on mieli nii maasaa menkkojen alkaes mut sit muuttuukin iloks. No nyt kävin ottamas kierukan poies eilen ja nipisti ja vihlas. Eka ei lankoja meinannu löytyä ja tk-lääkäri poisti sen. Sanoi että laitto tainnu sattua koska täällä näkyy vieläkin noi pihdin jäljet. Olin ihan että mitä ihmettä miten voi vieläkin näkyä. Mutta juu nyt kun kierrukka saatu poies voi hyvillä mielin alkaa toteuttaa lapaihaavetta. Vauva kuume on kova <3

      • Marianna20v

        Lapsihaave pitäs lukee :D


      • Marianna20v

        Piti lisätä vielä että Röntgeniin varattiin aika sentakia että kattoivat ultralla kierukan oikean sijainnin.


    • Snepo

      Itselläni on ollut hormonikierukka nyt reilun vuoden ja alun ärsyttävää tiputteluvuotoa lukuunottamatta olen ollut tosi tyytyväinen. Olen aina suihkussa tarkastanut että narut tuntuu ja ennen ne on aina löytynytkin, mutta pari viikkoa sitten ne vaan mystisesti katosi ja samoihin aikoihin tuli veristä vuotoa mitä ei ole ollut ainakaa puoleen vuoteen. Maha oli myös vähän kipeä. Nyt mietityttää onko kierukka liikahtanut tai jotai ja onkohan sen ehkäisyteho säilynyt? Näitä keskusteluja kun lukee ni herää kauheita pelkoja!

    • Ihanaa-Ihanaa

      Meillä ainakin seksi parani 100% ,nyt harrastetaan päivittäin

    • Kierukoija

      Mullakin alkaa pikkuhiljaa tulla vuosi täyteen kierukan laitosta. Oon kyllä tosi tyytyväinen! Mulla ei ole ollut tiputteluvuotoja ollenkaan. Kuukautiset tulee tosi säännöllisesti ja kestää n. 7 päivää. Kun söin pillereitä, niin vuoto oli niukkaa ja kesti ehkä kolme päivää. Lääkäri totesi sillon alussa, että tuo 7 päivää on varmaan lähempänä mun normaalia (siis se mitä kuukautisvuoto oli kun en syönyt e-pillereitä) kuukautisvuodon kestoa. Kierukan narut mulla katosi jo ennen ensimmäistä tarkastuskäyntiä. :D Tarkastuskäynnillä siis todettiin ultralla, että kierukka on hyvin paikallaan, vaikka naruja ei olekaan näkyvissä. Vähän kyllä jänskättää, että mitä sitten tapahtuu kun se kierukka pitää ottaa pois. Siitäkin on saanut lukea netistä "kauhukokemuksia" ;) Näillä näkymin kyllä haluan ehdottomasti toisen kierukan kun nykyisestä teho loppuu.

    • autsista

      Itse olen syönyt melkein neljä vuotta minipillereitä(aurallinen migreeni) olen 19vuotias. 2 vuotta vuodon kanssa ongelmia ja nyt viimeisen vuoden aikana lähes jokatoinen viikko "kuukautiset" (kesto7pv). päädyin jaydessiin monen lääkäri kerran jälkeen ja kun ei noi pillerit hyvin sopineet ja kapselista helpommim kuulemma samanlaiset oireet kun pillereistä. ensimmäisellä kerralla ei saatu asetettua jaydessiä kivun vuoksi. tänään puudutuksella se sinne saatiin :D ja voin sanoa että ei tuntunut mukavalta. kauheat supistelut jatkuneet koko päivän asennuksen jälkeenja puudutuksen lakattua olin aika varma että pyörryn kivusta. iltaa myöten kivut onneksi pienentyneet. innolla silti odotan vaikutuksia kun on niin kauan tapellut vuotojen kanssa. lääkärit tätä minulle suositelleet tosi paljon. en ole siis synnyttänyt.

    • RASKAANA2

      Minä laitoin Jaydesin noin vuosi sitten. Sitä ennen kerkesin syödä YAZ:eja yli 4 vuotta. Laittohan tietenkin hieman kirpaisi, mutta siitä selvisin. Illalla alkoi aivan järkyttävä kipu ja supistelu. Koko ilta meni sängyssä sikiöasennossa. Pahin kipu helpotti päivässä mutta kipua jatkui seuraavan viikon. Jouduin käymään lääkärissäkin kivun ja huonovointisuuden vuoksi. Mitään ei kuitenkaan löytynyt ja kahdessa viikossa olo helpottui. Tiputtelua oli kuukauden laiton jälkeen ja ensimmäisen puolen vuoden aikana aina välillä. Kuukautisvuoto ja kivut on vähentyny, mikä on hyvä. Akne tuli mulle kierrukasta.

      MUTTS ITSE ASIAAN!!!

      Joulukuussa 2015 tulin raskaaksi kierrukasta huolimatta. Tarkastettiin ja oli paikoillaan. Raskaus keskeytyi itsekseen. Kaksi kuukautta myöhemmin, eli nyt Helmikuussa 2016 RASKAANA UUDESTAAN! Nyt tässä sitte mietitään että mitä tässä pitäs tehä???? Ja tämä on ihan totta...ei vaan voi ymmärtää..

    • kierukkakokemuksia

      Mulle asennettiin 3vk sitten jaydess. Laittaminen ei juuri sattunut mutta kivut sen jälkeen olivat hurjat. Meni särkylääkkeillä ohi. Viikonpäästä laitosta alkoivat kovat kivut ja todettiin kohtutulehdus johon sain kaksi antibioottikuuria. 5 päivää kuurin aloituksesta meni kunnes kivut pahenivat niin että en enää pystyssä pysynyt. Lauantai-iltana oli mukava ajella 150km päivystykseen jossa todettiin raju märkivä kohtu ja kierukka piti poistaa. Antobiootteja jatkettiin vielä 3pv. Kivut jatkuivat kuitenkin seuraavaan viikkoon ja taas lääkäri reissu. 2vk lisää antibiootteja. Olen köyhytynyt 3viikossa lähemmäs 500e tämän takia. Vuotoa tulee poistosta huolimatta edelleen. En voi suositella.

    • Muolakuola

      Hankin itse Jaydess -kierukan tänä aamuna. En siis voi kommentoida vielä mitään muuta kuin laittoa. Kaikki netin kauhutarinat luettuani meinasin perua jo koko höskän laittamisen, mutta onneksi en sitä tehnyt. Homma oli nopeasti ohi, parissa kohtaa sattui sen verran että piti sanoa rauhallisesti "ai perkele, nyt sattuu", mutta niistä selvisi. Laiton lopussa huimasi, mutta tuntuu että se johtui enemmän jännittämisestä kuin kivusta. :D Laiton jälkeen pyörän selkään ja takaisin töihin. Nyt alavatsassa vähän tuntuu, mutta menee ns. normista menkkakivuista, eli ei mitään aivan kauheaa.

      Eli te naiset, jotka lueskelette näitä palstoja, älkää jättäkö ottamatta ainakaan laiton kivun takia! Itse otin 1200 mg buranaa alle ja se oli riittävästi :)

    • omavalinta

      "Eli te naiset, jotka lueskelette näitä palstoja, älkää jättäkö ottamatta ainakaan laiton kivun takia!"
      Ehkä sen yhden päivän tai viikon asennuksen jälkeisen kivun jaksaa, mutta kun se omalla kohdallani palasi vielä puolen vuoden päästäkin. Eikä ennen ole edes ollut menkkakipuja. Kuukautiset jatkuivat entiseen malliin, mutta mukaan tuli ilman syytä masennus ja paniikkikohtaukset sekä finnit joita ei ole ennen ollut. Oma valinta mitä tekee omalla kehollansa, mutta itse nämä kokeneena suosittelen pysymään luonnollisena sen sijaan että joudut kohta ihmettelemään mitä sulle on tapahtumassa kun et oo enää sama oma itses.

    • halutonko

      Mulla on ollut Jaydess nyt nelisen kuukautta. Sitä ennen oli puolentoista vuoden ajan käytössä Cerazette, joka vei halut ja kuivatti limakalvot. Muut hormonaaliset ehkäisyt ei sovi migreenin takia.

      Kierukan laitosta sen verran, että lääkäriopiskelija laittoi (paikalla oli myös toinen opiskelija tarkkailemassa lääkäri ja hoitaja) ja sain kaiken ilmaiseksi, mistä olin työttömänä erittäin kiitollinen. Sattui aivan tajuttomasti vaikka olin ottanut särkylääkettä, oli kuitenkin ohi nopeasti ja opiskelija osasi asiansa tosi hyvin.

      Plussat:
      helppo
      menkat tosi niukat, kivut lievät
      ei vaikutuksia mielialaan tai painoon
      ei ole aiheuttanut migreeniä (sekä mini- että e-pillerit aiheuttaneet jatkuvia päänsärkyjä)

      Miinukset:
      - ei YHTÄÄN haluja edelleenkään
      - iho kukkii välillä, etenkin leuan seutu (aiemmin vain pieniä satunnaisia finnejä)
      - satunnaiset tiputtelut ja vatsan nipistelyt

      Jos en olisi parisuhteessa, olisin oikein tyytyväinen kierukkaan. Parisuhteen terveyden kannalta kuitenkin mietin sen poistoa... Odotan varmaan, että puoli vuotta tulee täyteen ja sitten teen päätöksen.

    • Bhgtuku

      Miepä kans päivitän tänne oman kokemukseni :)

      Mulle laitettiin Jaydess kuukausi sitten. Ennen sitä käytössä oli 10 vuotta e-pillerit. Terveydenhoitaja suositteli vaihtoa joko hormonikierukkaan tai -kapseliin, koska epäili migreenimäisten päänsärkyjeni johtuvan pillereistä ja erityisesti niiden sisältämästä estrogeenistä. Valitsin kierukan sen paikallisen vaikutuksen takia.

      Kierukan laittopäivänä otin 1g Panadolin tunti ennen laittoa. Itse laittaminen sattui ihan vietävästi. Onneksi hoitaja ja lääkäri olivat aivan ihania ja osasivat rauhoitella. Heti laiton jälkeen minua alkoi huimata, pyörryttää ja oksettaa. Makasin sängyllä terveyskeskuksen käytävällä 1,5 tuntia ennenkuin pystyin lähtemään kotiin. Loppupäivän makasin kotona sikiöasennossa ja otin särkylääkettä. Alavatsa oli tosi kipeä laittopäivänä ja seuraavana päivänä.

      En halua pelotella ketään ja olen muutenkin todella herkkä pyörtymään ja verenpaineeni ovat aina alhaalla, joten tuo reaktioni kierukan laittoon oli odotettavissa. Mutta pelkästään kipujen takia laittopäivä kannattaa varata vapaapäiväksi.

      Laiton jälkeen tuli niukkaa menkkavuotoa ja sitä kesti noin kaksi viikkoa ja sen jälkeen tähän päivään asti ei enää mitään. Välillä nappailee alavatsasta jommalta kummalta puolelta, mutta ei mitenkään kipeästi.

      Kaikin puolin olen tyytyväinen :) kaikista parhain puoli tässä on hinta ja huolettomuus. Suosittelen!

    • Huonojakokemuksia

      Minulle jaydess laitettiin vuosi sitten. Laitto ei sattunut, vaikka en ole synnyttänyt. Kierukka oli pitkään todella helppo ja kuukautiset olivat alkuun niukat ja jäivät sitten kokonaan pois. Sitten alkoivat hirveät vatsakivut, jolloin selvisi, että minulla oli kohdunulkoinen raskaus, vaikka jaydess oli oikein paikallaan ja toimiva. Olin vuotanut verta mahaan ja minut tuli leikata mahdollisimman nopeasti. Enään en luota jaydessiin, vaikka olikin vain todella huonoa tuuria.

    • edelleen_mirena

      Onkohan kukaan vaihtanut mirenasta jaydessiin? Tuolla taisi ehkä yksi vastaaja olla, mutta onko muita? Olen sitä harkitsemassa, kun Mirena nyt 5 v vanha ja pitäisi vaihtaa.

      Sitten vanhoja kokemuksia:
      Itse synnyttämätön, otin ekan Mirenan alle kolmikymppisenä, kun kuparikierukka ei oikein tuntunut hyvältä (senkin asennus sattui hetken, mutta meni ohi). Pillerit eivät käy aurallisen migreenin vuoksi. Söin kokeeksi minipillereitä 7 kk, josta seurasi jatkuvaa vuotoa, runsasta sellaista joka päivä.. ja anemia. Ei vain tasoittunut eli loppui kokeilu.
      Sitten kuparikierukka pois, koska ei tuntunut hyvältä - poisottaminen sattui enemmän kuin mirenan laitto paikalleen! Totesin jo gynelle, että jätä sittenkin sinne, en kestä kipua.. mutta sitten olikin jo ohi. Mirenan laitto taas ei sattunut lainkaan, tuntui vain hieman ontolta. En ollut tajunnut ottaa kipulääkkeitä. Ilta meni kuitenkin jo hyvin. Kohdunkaula on itselläni vinkeän mallinen, kiemurainen, joten siksi kai sattui kierukan poisottaminen.

      Eikö muille lääkärit kerro, että jos kierukan kirjoittaa runsaiden kuukautisten hoitoon, hinta putoaa roimasti?
      Tämä Mirena tuli itsestään ulos kuukautisten aikana. Muutoinkin olen käyttänyt koko ajan, siis vuosia, tamponeja aina menkkojen ajan, ei mitään ongelmia kierukan narujen suhteen. Minulla kierukan työnsi väkisin ulos kohdussa ollut myooma, joka myöhemmin leikattiin.
      Myoomahöyläyksen aikana asettivat uuden Mirenan saman tien pyynnöstä. Nyt on ollut 5 vuotta paikallaan nätisti, ei ongelmia. Vuotoja toki kuukautisten aikana, mutta melko vähäisiä (pillereiden kanssa tosi runsaita ja tuskaisia), ja alkavat hyvin säännöllisesti, vaikka on vähän liikaa painoakin.
      Edelleen aion jatkaa kierukan käyttöä, koska se on helppoa ja kätevää eivätkä pillerit käy migreenin vuoksi - ja vaikka noita erikoisempiakin kokemuksia on takana.

      Ja sinulle, joka tuolla edellä sanoit, ettet 'huomaa mitään olotilan muutoksia', vaikka pillereitä käytätkin aurallisen migreenin kanssa... Et tietenkään tunne sitä fyysisesti nyt, mutta sitten, jos todennäköinen huono (ts. odotettu) tuuri käy ja pillereiden vuoksi aivoissa verisuonitukos syntyy, siinpä sitten tunnustelet olotilaa. Älä ainakaan muille suosittele edes puolitosissasi, että voi niitä e-pillereitä käyttää tässäkin tilanteessa.

    • ensikertalainenn

      No siis hormonikierukan laitto: housut pois ja siihen tuolille niin, että jalat oli niissä "tukitelineissä". Sitten laittoi sisään jonkun metallisen jutun jolla aukaisi paikkoja ja jätti sen siihen " venyttämään" sitä,että näkee sisälle. Sitten puhdisti kohdun nipukkaa sellasella pumpulipuikolla ja puhdistuksen jälkeen otti kohdun nipukasta kiinni jonkin näköisillä pihdeillä. Se kirpas eniten, mutta ei ollu mikään ylitsepääsemätön kipu, vähän meinasin kiljua. Muuten kokonaisuutena ei sattunut paljoo muutakun vatsassa tuntui vähän jännältä sen laiton aikana ja jälkeen. Seuraavaksi itse kierukka laitettiin ja siinä kohtaa tuli samankaltainen kipu kun pinseteistä tuli, mutta vaan lievempi. Kierukka oli paikallaan ja otettiin pois se reikää venyttävä tai auki pitävä metallinen hommeli. Vielä ei kummempia kipuja oo ollut eikä verta tullut ja laitosta on kulunut muutama tunti :) nyt vielä tässä vaiheessa suosittelen mutta eihän sitä osaa sanoa mitä tuleman pitää. Kyllä sen pienen kirpaisun kestää kun tietää mitä hyötyä siitä tulee olemaan.. Vaikka aika oli varattu silloin kun mahdolliset kuukautiset tulee niin minulla ei ollutkaan kuukautisia, eipä se laittoa haitannut vaikka sitä yritin kovasti selvittää :>

    • Amandus

      Kauheasti kokemuksia tullut tänne, mutta ajattelin silti kirjoittaa vielä omani jos olisi tulevaisuudessa apua jollekkin.

      Ennen Jaydessta olin kokeillut minipillerit 3 kk (oikeastaan vain sitä varten että saan testattua tuon keltarauhashormoonin ennen ehkäisykapselia) sekä ehkäisykapselia, joka ehti olemaan minulla n. 2 vuotta. Ehkäisykapseli toimi minulla niin kauan kunnes viimeisen 4 kk tiputtelin jatkuvasti, siihen taival sai sitten päätöksen ja päätin olla ilman hormonaalista ehkäisyä ainakin jonkin aikaa, että saan kokeiltua onko sillä vaikutusta olotilaani ja elämän ilooni.

      Minun ja kierukan yhteinen taival alkoi elokuussa 2014, noin kolme kuukautta luomuna olon jälkeen. Minun muistaakseni varauduin laittoo kahdella 600 Buranalla mutta asennuksesta on niin paljon aikaa etten ihan varmaksi muista muuta kuin sen kivun mikä siitä tuli. Laitto sattui ja paljon, meinasin pyörtyä ja olo oli heikohko asennuksen jälkeen. Onneksi asennus ja korkein kipu kesti kuitenkin vain erittäin lyhyen ajan jonka jälkeen pääsin kotiin lepäämään.

      Supistuksen omaisia kipuja minulla alkoi tulemaan päivästä yksi lähtien. Koko päivän supisteli, mutta kuittasin sen vain sillä ettei keho ole tottunut ylimääräiseen esineeseen kohdussa.

      Lyhyestä virsi kaunis. Ehkäisyteho oli hyvä, halut loppuivat tehokkaasti xD Varmasti suurin syy kuintekin tähän oli se että kierukka aiheutti minulle säännöllisiä kipua pari kestaa kuussa muutamien päivien ajan, sekä kipua seksin aikana tietyissä asennoissa ja jos partneri työntyi liian syvälle. Emättimeni myös rupesi muistuttamaan enemmän aavikkoa kuin sitä entistä sademetsää, jonka takia sain hankaumia sekä jouduimme useimmiten käyttämään liukastetta yhdynnässä.

      Yhteenvetona sanoisin että en ottaisi enään, nyt menen luomuna mielenterveyden virkistyksen vuoksi, sillä viimeisen vuoden tästä kahdesta vuodesta asiani ovat olleet erinomaisesti, mutta silti olen erittäin turta, ahdistunut, melkein masentunut, mutta ennemminkin vain erittäin lattea.

      Minulta kierukka poistettiin eilen. Pelkäsin vähän poistoa jos se sattuu yhtä paljon kuin laitto, mutta ei mitään sinnepäinkään! Se oli pieni nipsaus ja oho se on poissa! Nyt alavatsani tuntuu ihanan kevyeltä kun kierukka ei ole sielä painamassa ja luomassa arkuutta.

    • unelmienvanahapoeka

      Tuuheapartaiset amispoijanpirut asentavat pierukatkin ja testaavat pikaisesti.

    • kaikkimuutkokeiltu

      Pakko vastata vaikka onkin jo vanha aloitus.
      Itselleni laitettiin kyseinen kierukka yksityisellä runsaiden ja kivuliaiden menkkojen takia elokuussa, noin 3kk.sitten. Laitto oli aika kivuton, hiukan menkkamaista kipuilua pari päivää laiton jälkeen. Otin tunti ennen laittoa panadolia 1000mg.
      Kaikki muut melkein kokeiltu tässä neljän vuoden aikana, ehkäisykapseli jäljellä jos tää ei sovi.
      Muuten mennyt hyvin, tyytyväinen olen, mutta nyt viikon sisällä olen ruvennut "kärsimään" pissatulehduksen oireista.
      Testattu eikä ole pissatulehduksesta kyse, gyne epäili kuivia limakalvoja. Ja määräsi kahden viikon kuurin vagifem nimistä lääkettä. Jos ei oireet helpotu tuossa ajassa niin mietitään jatkoa uudestaan. Pari päivää nyt käyttäny eikä vielä ei ole muutosta olotilassa, ehkä tämä tästä helpottaa. 150 euroa toi lääke menny tähänkin lystiin joten ei vähävaraisena viittis ihan vielä luovuttaa. Muuten suositellaan lämpimästi edes kokeilemaan.

    • SaramMK

      Hei, kirjoittelen nyt uudestaan kun kaksi vuotta takana tämän Jaydess-kierukan kanssa. Hyvä huomata etten ole ainoa joka joutuu kärsimään kivuista seksin aikana. Olen todellakin oppinut välttämään tiettyjä asentoja, opetus on ollut tehokas kun kipu on ollut kova ja pistävä jos tämän laitteen olemassa olon on unohtanut. Samaten joudumme käyttämään liukastetta eikä seksi muutenkaan usein oikein huvita. Tehokasta ehkäisyä siis! Toivoisin niin että olisi mahdollisuus kokeilla elämää ilman ylimääräisiä hormoja, parantuisikohan mielialakin... Aiemmin on ollut kuparikierukka, mutta jatkuvien kipujen takia se ei ole enää mahdollinen. Kivutonta ja hormonitonta ehkäisyä ei taida olla olemassakaan, vai olisiko teillä tiedossa? Ihon kuntoon tällä laitteella ei onneksi ole minulla ollut vaikutusta. Nyt vaan hirvittää jo etukäteen että vuoden päästä olisi edessä uuden kierukan laittaminen kun kolme vuotta on täynnä. Tarvitsen varmaan tainnutuksen että minut saadaan sinne pöydälle makaamaan, asennuskivut olivat sen verran kovat viimeksi.

      • SaramMK

        Tähän äskeiseen vielä, en halua pelotella ketään sillä tämä kierukka voi olla joillekin oikein hyvä vaihtoehto eikä laittaminen satu kaikilla yhtä paljon. Koen vain epäreiluna sen, että nainen on tuomittu elämään hormonien vaikutuksen alaisena ellei sitten ota riskiä raskaaksi tulemisesta.


    • Kummastunut111

      Mulla ollut jaydess puolitoista vuotta. Luulin jo että on hävinnyt kun menkat olleet epäsäännölliaet jo puoli vuotta.. mutta on se paikoillaan.. omituista.

    • Pelottaa

      Maaliskuussa tulee täyteen kolme vuotta jaydessin kanssa. Ei ole valittamisen sanaa kyllä koko aikana ollut, paitsi se laittaminen... sattui niin helvetisti, ettei ikinä! Hoitajat piti kiinni, että pysyin paikoillaan.. kesti kauan laitto ja hoipertelin lääkäristä pihalle, melkein taju lähti, kunnes autolle pääsin ja oksensin... kipeä maha, selkä ja jalat, oksetus, kuumia ja kylmiä aaltoja jne...kaikki maailman synnytysoireet kävin läpi sen samaisen päivän aikana. Kauhusta kankeana ootan sitä päivää, kun tuo kierukka on pakko ottaa pois.. tuskin ilman tainnutusta onnistuu, niin järkyttävät traumat kierukan laitto jätti. Kaikesta huolimatta haluaisin uuden kierukan, mutta en taida kestää sitä laiton kipua...

    • Pelottaa

      Vielä lisään:
      menkat on ollu lähes kivuttomat, vuotokin niukkaa koko kolmen vuoden ajan. Kaikki muu normaalisti, iho ok, paino ok, halut ok jne.
      Ensimmäisen vuoden jälkeen kontrollissa huomattiin, että
      kohdun supistusten ansiosta kierukan poistolangat ovat menneet kohdun sisäpuolelle, joten kun kierukka otetaan pois, joudutaan langanpäät ensin kalastelemaan, mitäköhän siitäkin mahtaa tulla...!

      Millaisia kokemuksia kierukan poistosta teillä on?

      • Hyvin

        poisto tehtiin raskauden takia. Nipisti paljon vähemmän kuin laitto. Ei vuotoakaan sen jälkeen.


    • Säikytetty

      Minulle laitettiin jaydess juuri. Kauheita kauhutarinoita netissä. Meinasin pyörtyä ku menin sinne ihan vaan pelosta. Vieressä oli terveydenhoitaja ja yleislääkäri laitto sen. Alle otin 2x400mg buranaa ja 1g panadolia ja söin hyvin. Kaksi kertaa noin 10sekunttia sattui. Voi verrata koviin menkkakipuihin ja joskus tullu semmosia kramppeja. Kipu ei ollu tappava eikä jääny kammoa. Lopetin pillerit vuosi sitten joten oma hormoonitoiminta palautunut, nyt odotellaan mitä kierukka tuo tullessaan. Näitä lukiessa ei ainakaan kovin hyvä fiilis mut käydää ottaa pois sit koko vehje jos ei toimi :D

    • Kipuunväsynyt

      Minulle laitettiin Jaydess vuosi sitten. Menkkakipuihin auttoi sekä vuodon määrään. Muutama kuukausi sitten alkoi närästys ja pahoinvointi sekä vatsakivut kuukautisten aikaan. Kuukausi sitten oireet oli kokoaikaista. Vatsa on ultrattu, tähystetty ja kokeita otettu. Eikä mitään löytynyt. Nexium kuuri on helpottanut vähän. Kunnes viikonloppuna alkoi menkat ja närästysvaivat paheni. Itse mietin voiko kierukka aiheuttaa oireet.
      Gynegologin tarkastuksessa kävin helmikuussa ja kaikki ok.
      Täytynee varata aikaa ja pohtia pitäisikö kierukka poistaa.

    • 4kk

      Asennus hieman nippas mutta kipu meni nopeasti ohi. Kuitenkin alkoi tiputtaen vuotamaan (suoja riitti) ja kipikramppeja tuli varsinkin yösin, jolloin olin aina tietenkin töissä. Tällöin piti pysähtyä hetki haukkaamaan vähän happea ja heittelemään. Tämä kesti n. viikon verran.

      Menkat niukkenivat, yhden päivän side ja kaksi vaan pieni suojaa. Tampponeja ei suositella, ettei kierukka tartu ja mene väärään paikkaan.

      Mielialan vaihteluita oli mekkojen aikaan ja välillä muutenkin (ennen kierukka ei ollut).

      Ihmettelin kun yhtäkkiä ei tullutkaan sitten menkkoja ja oli vähän sellaisia merkkejä ollut että kohta pitäisi alkaa. Odotin viikon ja tein testin. Raskaustesti oli positiivinen. Kierukka poistettiin ja nyt minusta tulee äiti..
      Kierukka kerkesi olla n 5kk.

    • Lopenkyllästynyt

      Kierukan laitosta 6kk aikaa.
      Alussa mulla ei ollu pahemmin mitään ongelmia, ennen menkkoja kauheet kohtu supistelut ja kivut. Nekin on ruvennut jo vähän hellittämään, mutta nyt on alkanut heti menkkojen jälkee yli viikon kestävä tiputtelu ja ärtyneisyys.
      Mulla taitaa mennä vaikutukset toisin päin, kun vuodon pitäisi vähentyä ja loppua jopa kokonaan ajan myötä ni mulla näyttää vaa lisää tyvän. Jos tää jatkuu vielä pitempää niin kierukka saa lähteä ja hyvin nopeasti.

    • Kierukoitu

      Laitettu helmikuussa. Kivuttomasti meni, gynekin tuota ihmetteli. Vuotoa vielä jonkin verran, muttei aivan liikoja. Menkkakipuja todella vähäisesti, vähenemään päin.

      Kysymys herääkin: onko moni turvonnut kierukasta? Minulle on parit kilot tullut puolen vuoden aikana ja puntaroimalla puntaroin, mistä tuo johtuu.

    • Kierukoitakaikille

      3 vuotta oli ja oon tykännyt. Ehkäsyteho sterilisaatiota parempi. Laitto sattu sen verran kun papakoe. Mulla aika kivuliaat menkat ni tottunu et tekee kipeetä. Vuodot jäi minimiin ja oli kuukausia ilman vuotoa. Vaihdoin nyt kyleenaan ku se voi olla pidempään. Otin 600 buranaa ennen laittoa ja lähdin siitäheti töihin. Hyvin meni päivä. Suosittelen.

    • vantaallakierukoitu

      Mulle laitettiin tänään Jaydess ja nyt peukut pystyssä että tässä olis mulle sopiva ehkäisy! Vantaalle myös iso plussa ilmaisesta kierukasta. Aiemmin käyttänyt ainoastaan yksityisiä palveluita ja nyt ihan hämmästynyt siitä, miten hienosti ja täysin ilmaiseksi hoitui terveysasemalla. Toki laittoaikaa sai odotella noin 4 viikkoa.

      Kaikki kauhukokemukset lukeneena jännitin, mutta melkein nauratti toimenpiteen jälkeen, että kuinka helppoa se olikaan. Olin ottanut alle 800mg buranaa ja esilääkkeeksi sain pyytämättä 5mg diapamia, joka kyllä teki tehtävänsä rauhoittavana. Pöydällä ehdin maata ehkä 2-3min, pienesti nipisti ja sitten se oli ohi. Onneksi asun aivan terveysaseman vieressä, diapamin jälkeen ei olisi autolla-ajo sujunut. Ja töihin en olisi voinut ajatellakkaan meneväni, uni tuli heti kotiin päästyäni diapamin vaikutuksesta. Tosi minimaalista vuotoa ja aika vakkari menkkakiputuntemuksia nyt illalla. Jos näillä tästä selvitään niin ihanaa!

      Täytyy tulla vielä myöhemmin päivittämään, kuinka pidemmän päälle toimii mulla.

    • SaramMK

      Mukava kuulla että monilla kierukan laitto ei ole sattunut paljonkaan. Päivitän taas tilannettani, Jaydess ollut nyt yli kolme vuotta ja vuodenvaihteesta lähtien olen pyrkinyt saamaan sitä poistettua. Terveyskeskuksessa ei poisto onnistunut, lankoja ei enää näy. Kuukauden päästä aika sairaalaan, jossa se otetaan toivottavasti puudutuksessa tai nukutuksessa pois. Hyvä vinkki tuo diapam, josko se helpottaisi paniikkia joka iskee aina siinä pöydällä. Tämän jälkeen kokeilen ehkäisytietokonetta ja pessaaria, ja jos ne eivät käy, ehkäisykapseli on seuraava vaihtoehto. Kivuton seksi on kuitenkin tärkeä asia, ja kierukan kanssa sitä ei näköjään ole minun kohdallani mahdollista saavuttaa. Yritän muistaa tulla tänne kertomaan miten poisto onnistui, sehän voi mennä helpommin kuin luulen!

    • aikaloppu

      Vaikka onkin vanha aloitus niin ajattelin silti tulla kyselemään ja kertomaan oman kokemuksen! Mulla laitettiin kierukka 14.5 kun Qlaira pillereistä alko tulla 5 vuoden jälkeen kaikemoisia oireita. Eli ollut nyt sen alle 1,5 kk. Kierukan laitto ei oikeastaan sattunut, nipisti sen alle 5 sekuntia ja se oli siinä. Samana päivänä alko kyllä aikamoiset kivut, jotka kesti sen pari päivää. Nyt pientä kipuilua/tuntemuksia ollut pari kertaa viikossa jatkuvasti laiton jäljeen mutta ilman särkylääkkeitä pärjää :) Kuukautiset tais alkaa pari päivää tämän jälkeen ja jatkuu edelleen. Iho aika ärrynyt alapäästä jatkuvasta siteiden käytöstä. Ehkä yksi vuodoton päivä ollut. Onko jollain muulla sama homma? En oikeen osaa sanoa onko vaikuttanut kuivuuteen tai haluihin sillä menkat aikalailla häiriimässä tilannetta.
      Langat tuntus pari ekaa viikkoa, sitten hävis ja nyt tuntuu taas. Yhdynnässä tietyt asennot sattuvat mutta muuten sujunut hyvin. Poikaystävä kyllä sanoi tuntevansa langat silloin alussa ja ne taisikin aiheuttaa jopa pari haavaa ja pientä arkuutta hänelle. Nyt taas kuulemma tuntuu.
      Sitten on kierukan laiton jälkeen nyt tullut kaksi pissatulehdusta ja kerran emätintulehdus johon olen antibiootit syönyt. Herpes minulla iski kasvoihin ensin huuleen, sitten poskeen ja nyt nenään?Ennen kierukkaa ollut ehkä 2-3 kertaa vain huulessa. Toivon että ei nyt enää tule yhtään tulehdusta tai herpestä naamaan! Lisäksi nännit kipeytyivät pariksi viikoksi mutta se mennyt ohi :D Noh sitten tämä naaman kunto... Koskaan ei itsellä ole mitään siloposkia ollut mutta pillereiden käytön loppupuolella naama alkoi kukkimaan ihmeellisesti, ei ollut varsinaisesti finnejä, mutta ihmeellisiä punaisia läikkiä/näppyjä otsassa suupielien lähettyvillä. Aluksi iho rauhottui kun kierukka laiettiin mutta nyt alkanut taas kummallisesti kukkimaan. Finnejä ilmaantunut nenänpieliin, nenän alapuolelle, leukaan, leuan viereen ja poskien alaosaan. Iho on taas ihmeellisen laikukkaan punainen ja pieniä finnejä ja hormooninäppyjä taas täynnä. Mahtaakohan alkaa rauhottumaan? Pelkään että enteilee jotain alkavaa aknea. Muutamia isompia kipeitä finnejä kans eksynyt leukaan. Oon tässä alkanut miettimään että kauan tätä jaksaa seurata jos naama menee huonommaks, tulehduksia pukkaa ja menkat jatkuu :(

    • not_so_painless

      Hei,
      Olen nyt metsästellyt paljon ihmisten kokemuksia Jaydess hormonikierukasta ja kiva lukea täältä että ihmisillä on ollut niitä positiivisa kokemuksia. Itsellä kierukka on ollu kohta 2 viikkoa ja on paljon ruskeaa vuotoa ja melkein päivittäin jossain kohtaa tulee todella pahat alavatsa supistukset. Lisäksi naamaani puhkeilee hirveästi finnejä ja alavatsa on turvonnut. Toivon kovasti että nämä oireet menisivät pois pian, sillä en tiedä miten kestän päivittäisiä kipuiluja, mutta sen verran kallis muovihärpäke ettei viittisi ottaa kovin nopeasti pois. En ole uskaltanu lähteä vielä salille koska olen hieman kuullut että kierukka voi aiheuttaa vatsakipuja urheillessa, kokemuksia? Lisäksi olen huomannut masennusta, mutta minulla oli masennus vaihe pitkään ennen jouluakin joten voi myös liittyä siihen.

    • Omgg

      Minulla tuli verta 12 vuotta ja lääkäri sanoi että se on normaali😀

    • Anonyymi

      Jo toinen Jaydes kierukka menossa ja ei ole ollut alku kankeuden jälkeen mitään huonoa sanottavaa. Alussa muutama kuukausi pientä tiputtelua (silloin se oli tietty raivostuttavaa) ja sen jälkeen kuukautiset on olleet niin niukat että pelkkä pikkuhousun suoja on riittänyt. Menkka kipuja on ehkä joka kolmas kuukausi ja nekin ihan minit. Alussa muuten naama kans kukki, mutta nykyään hyvässä kunnossa. En vaihtaisi pois mistään hinnasta.

    • Anonyymi

      Ollut jaydess kohta kolme vuotta ja olen ollut kyllä hyvin tyytyväinen kokonaisuudessaan. Vuodot ovat niukentuneet ja pahimmat kuukautis kivut hävinneet. Haittoina on ilmennyt välillä paha PMS sekä migreeni jota ei ennen kierukkaa ole ollut😅 myös muita mielialan vaihteluita ennen kuukautisia on ollut paljon, eli periaatteessa tullut ”perinteisiä” kuukautis oireita, joita ei ollut ennen kierukkaa. Puolivuotta ennen kolmen vuoden käyttöajan päättymistä olen huomannut selkeästi voimakkaampia ja erilaisia kuukautis oireita kuin normaalisti esim pahan hajuinen vuoto, voimakas pms, tosi arat rinnat.. Voisin kuvitella että käyttöajan päättyminen vaikuttaa jonkin verran hormonin vapautumiseen kierukasta, koska kaksi ja puoli vuotta meni tosi tasaisin oirein. Aion kuitenkin ottaa uudestaan saman kierukan kolmeksi vuodeksi👍🏼 En ole muita hormonaalisia ehkäisyjä kokeillut enkä näe tarvettakaan kokeilla😀

    • Anonyymi

      Omaa kokemusta ei ole, mutta huomioittehan, että Fimean sivujen mukaan Jaydess -kierukan kautta raskaaksi tulevalla on 50 % mahdollisuus saada kohdunulkoinen raskaus.

      https://www.fimea.fi/documents/160140/744738/26136_Tietoa_kohdunulkoisesta_raskaudesta_2014-02-25_FI_clean.pdf

      Toisin sanoen, joka toinen Jaydess -kierukan läpi raskaaksi tuleva joutuu läpikäymään kohdunulkoisen raskauden, joka on kivulias ja vakava tila!

      Vaikka raskaaksi tulemisen todennäköisyydet ovat pieniä, tätä kannattaa toden teolla miettiä. Esimerkiksi jo väärin asetettu kierukka (ei tarpeeksi ylhäällä kohdussa/kohdun alaosassa tms.) on ehkäisyteholtaan huono ja riittää raskauden alkamiseen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe