Hyvä Suomen Yrittäjät!

Pienyrittäjä_77

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Duunari oon

      Ainakin monelta rakennusalalta löytyy jo S-ryhmät uusille työntekijöille ja ei sillä palkalla ainakaan rikastu. Jos siitä mennään vielä alaspäin niin alkaa täyttämään jo orjatyön tunnusmerkit.

      Totta kai yrittäjät haluaa sopia asiat paikallisesti koska tietävät että keskimäärin suomalainen työntekijä on lammas joka ei uskalla pomolle vastaan sanoa.

      Suurin ongelma tuossa on se, että pienet firmat voivat kiristää työnhakijoita kirjoittamaan nimen sopimukseen jossa palkka on ihan mitä sattuu. Jos yksi ei suostu, otetaan seuraava ovesta sisään.

      Isommissa firmoissa tuo voisi jopa toimia. On kuitenkin huomattavan paljon vaikeampaa vaihtaa 20 työntekijää kuin kaksi.

      • Oikee libertaari

        Sinulla tietenkin on pointtia siinä, että työnantajilla joillain aloilla on taipumus tuollaiseen työvoiman tarjonnan ollessa suurta.

        Kuitenkaan minimipalkkalain kaltaiset pakkolait eivät paranna asemaa. Kannattaisi säilyttää iso kuva mielessä. Työnantajilla on varaa pakottaa työntekijät ottamaan vastaan töitä epäedullisilla ehdoilla, koska valtio pitää yllä työttömyyttä keinotekoisesti. Siten on aina tulossa joku poispotkitun tilalle.

        Urpilaisen ja kumppaneiden suunsoitosta huolimatta työttömien teko on lisääntynyt nykyhallituksen aikana. "Työvoimapulaa" paikkaamaan tuodaan ulkomaalaisia säätämällä poikkeuksellisen löysä maahanmuuttolaki ja muuntamalla Suomi globaaliksi sosiaalitoimistoksi. Tämä tietää lisärasituksia suomalaisille, koska järjestelmän ylläpitämiseksi valtion on ryöstettävä so verotettava yhä lisää suomalaisten toimeentulosta.


    • Köyhälistö

      PAskan jauhantaa. Ongelma ei ole palkka vaan verot ja pykäläviidakko.

      Firmani kaatoi tolkuton verotus. Jos olisin saanut jo alkuvaiheessa kassavirran suoraan takaisin investointeihin ja markkinointikuluihin, olisi pääomaa ollut noin 40% enemmän.

      Toinen oli pykäläviidakko. MITÄÄN EI KANNATA ALOITTAA koska se on kuitenkin kiellettyä tai ainakin luvanvaraista. Edes torikauppa ei ole enää mahdollista, koska käteinen raha on imuroitu pois. Pitäisi olla maksupääte, jonka ylläpito maksaa yrittäjälle satoja euroja kuukaudessa. JOKA IKINEN PORRAS nyhtää yrittäjältä ties mitä välittäjäpalkkioita ja maksuja, ettei vaan pääse onnistumaan.

      Palkkaa PITÄÄ maksaa työntekijälle ja hyvälle kannattaa maksaa. Maksuehdot tulisi olla sovittavissa eri tavalla, mutta koitappa poiketa niistä, niin joku kateellinen käy kielimässä ja toiminta loppuu siihen.

      ELI KATEUS on se joka kampittaa. Joku on kokoajan joko varastamassa, vetämässä välistä, kampittamassa tai etsimässä jotain millä saa toisen kaatumaan. Suomalaisesta on tullut susi toiselle suomalaiselle.

      Rehellistä yhtiökumppania ei meinaa löytää enää kirveelläkään. Sellaiseen johon voi luottaa. Eli älä edes harkitse yrittämistä niin et saa niin paljon vihamiehiä. Kateus pyörittää Suomea. Jo pelkästää, että harkitset ääneen omaa toimaria, jolla voisi tehdä esim. pihatöitä, maalauksia, koneenkorjausta, mitä tahansa puhdehommaa....sivutoimisesti niin osa läheisitäsi leimaa välittömästi riistäjäksi ( "mikä toi luulee olevansa?!") ja vihaaminen alkaa siitä. Vaikka tosiasiassa yksinyrittävä on todellinen raataja. Jo pelkästään kuukausittainen ilmoittelu verottajalle ym. paperityöt vie tolkuttomasti aikaa josta kukaan ei maksa mitään. Yrittäjä maksaa omat veronsa, eläkemaksunsa (josta hän ei saa aikanaan penniäkään), kulunsa = kaiken. Hän tekee sen ilmaiseksi. Mistäs se leipä ja vuokraraha saadaan? Huijaamalla vai varastamalla?

      Se miten yrittäjyys alkoi ennen vaikka autolallista ja kasvoi käteisvirroista eli kolikoista ei ole enää mahdollista. Ellei hallitus vaihdu ja äkkiä.

      Kiitos Jyrki Kataiselle ja häne vetämälleen pitkälliselle riistopolitiikalle. Jos ei ole kansalla rahaa, yrittäjällä ei ole asiakkaita.

      ps. jos näkökulma on ainoastaan palkan alennus, niin ei kannata jatkaa sitä ajatuspolkua enää ollenkaan. Tuo on vanhojen ukkojen niksi. Irtisanotaan ja alennetaan palkkoja. Se ei toimi. Tietty turvataso pitää olla. Eläkemaksut ja verot uudelleen harkintaan yrityksen ollessa tuore ja sopimuskäytännöt.

      • Oikee libertaari

        "Firmani kaatoi tolkuton verotus."

        Onko verotusta muunkinlaista? Valtio ei propagandasyistä viitsi kutsua verotusta sen oikealla nimellä so "Rahan ryöstäminen alamaisilta valtion kassaan", joten se on kutsuttu nimellä "verotus", mikä ironisesti tulee latinan vahvaa tarkoittavasta sanasta.

        Symbolismi on helppo nähdä: Nimi viittaa verotuksen pakkoluonteeseen.

        Ironia kuitenkin on siinä, että Parkinsonin lain kehittäjä, Cyril Parkinson, aikanaan teki havainnon, että valtiot, joiden verotus ennen ensimmäistä maailmansotaa oli ollut matalin, olivat merkittävimpiä valtioita maailmanpolitiikassa sodan jälkeen. Ne taas, joiden verotus oli korkeimmalla tasolla, olivat merkityksettömimmät sodan jälkeen. Sama piti paikkansa toisen maailmansodan jälkeen. Tämä johtui Parkinsonin mukaan siitä, että valtiolla oli verotuksen ollessa alhainen "latenttia voimaa".


    • Oikee libertaari

      Yrittäjänä sinun kannattaisi tajuta, että minimipalkka tarkoittaa sitä, että valtio pakottaa sinut maksamaan tietyn määrän palkkaa työntekijälle, pystyt siihen tai et. Pidän kummallisena tukeasi tälle esitykselle ottaen huomioon, että väität itse olevasi yrittäjä.

      Otetaanpa esimerkki: Työnantaja A haluaa palkata työntekijä B:n firmaansa. A:lla on varaa maksaa esimerkiksi 10 euroa per tunti ja B olisi halukas tulemaan töihin tuolla palkalla. Oletetaan, että hän saa riittävästi tuolla tavoin elättääkseen itsensä.

      Nyt tulee valtio "viisaudessaan" (Valtio on luultavasti kahjoin olemassa oleva organisaation muoto.) ja sanoo, että A:n pitää maksaa 11 euroa. Toisin sanoen valtio tekee sitä mitä parhaiten osaa -pakottaa ihmiset tiettyyn toimintaan. Nyt A ei kykene maksamaan B:lle, vaan leikkaa B:n tunteja tai antaa potkut

      Näin valtio on onnistunut luomaan työttömyyttä säätämällä minimipalkkalain.

      Kilpailukyvyn parantamiseksi kätevin ratkaisu tietenkin olisi poistaa kaikki säätely palkan määrän osalta, myös tuo AY-liikkeen hegemonia TES:ien suhteen. Silloin palkka määräytyisi sen mukaan, mitä työnantajalla olisi varaa maksaa ja kilpailukyky paranisi kohisten.

      • Köyhälistö

        TO: Oikee libertaari

        Olet tyypillinen yhden ehdotuksen yrittäjä. Se mikä sinun mielestäsi on sinulle hyvä, on mielestäsi "paras menetelmä" - kaikille. Kuulostaa Taylor kaudelle. Kataisen kannattaja, kokoomuslainen? Sellaiset vievät tämän maan hautaan putkiaivoillaan.

        EI ole olemassakaan yhtä ainoaa mallia joka sopii KAIKILLE kaikissa tapauksissa. Montako kirjaa pitää lukea ja elämää elää, että tajuaa sen?

        Tahdot yleissitovuuden pois, jotta se helpottaisi sinun oloasi. Kaikilta pois, kerran se on sinun edun mukaista. Tosiassa yleissitovuuden poistaminen kokonaan jotaisi valtavaan väärinkäyttöön. Katsokaa isoa kuvaa ja tätä vaihetta.

        Sopimusta palkaamiseen liittyvästä käytännöstä voisi muuttaa koeluonteisesti, määräajaksi, toisenlaiseksi. Siten että koejaksolla olevia kohteita vahditaan ja tuloksista raportoidaan. Eli nyt neuvottelupöytään ja tekemään ehdotelma millainen palkanmaksutapa ja taso olisi pienytittäjälle, esim. liikevaihdon ollessa tietyssä minimitasossa - jotta hän voisi palkata hlöstöä `näilä` ehdoilla ja tähän hintaan.

        Käytäntöä on sopivaa testata ja sen tietää vain kokeilemalla. Kenelläkään ei ole yhtä ainoaa oikeaa mallia, joka keksitään nyt, otetaan käyttöön nyt ja se toimii kaikilla täydellisesti muuttomattomana maailman tappiin asti. Siksi on olemassa kokeilu.

        Senkin pässit ja laiskat homeaivot, pitääkö teille tuoda kaikki värit valmiiksi, kun itse asutte musta_valkoisessa menneissä valokuvissa. Suosittelen pitäytymään Audissa, äläkä vain vaihda sitä mihinkään muuhun. Sopulit ovat sopuleita.

        Tyhmyys ja näköalattomuus valtaa. Ehkä suomalaisten on parempikin kadota pallolta.


      • kyl se näi o

        "Kilpailukyvyn parantamiseksi kätevin ratkaisu tietenkin olisi poistaa kaikki säätely palkan määrän osalta, myös tuo AY-liikkeen hegemonia TES:ien suhteen. Silloin palkka määräytyisi sen mukaan, mitä työnantajalla olisi varaa maksaa ja kilpailukyky paranisi kohisten. "

        Totta kai noilla "opeilla" kilpailukyky paranisi. Vielä enemmän se paranisi jos sallittaisiin orjien käyttäminen, jne, jne.
        Toisekseen, siinä vaiheessa kun annetaan työnantajalle vapaat kädet päättää palkasta, aika harvassa on ne jotka maksaa sen verran mitä on varaa, vaan sen verran miten vähän vain ilkeää. Tämä on tietysti ihan ymmärrettävää koska jokainen euro jonka annat työntekijälle on pois omasta kukkarosta.


      • Oikee libertaari
        Köyhälistö kirjoitti:

        TO: Oikee libertaari

        Olet tyypillinen yhden ehdotuksen yrittäjä. Se mikä sinun mielestäsi on sinulle hyvä, on mielestäsi "paras menetelmä" - kaikille. Kuulostaa Taylor kaudelle. Kataisen kannattaja, kokoomuslainen? Sellaiset vievät tämän maan hautaan putkiaivoillaan.

        EI ole olemassakaan yhtä ainoaa mallia joka sopii KAIKILLE kaikissa tapauksissa. Montako kirjaa pitää lukea ja elämää elää, että tajuaa sen?

        Tahdot yleissitovuuden pois, jotta se helpottaisi sinun oloasi. Kaikilta pois, kerran se on sinun edun mukaista. Tosiassa yleissitovuuden poistaminen kokonaan jotaisi valtavaan väärinkäyttöön. Katsokaa isoa kuvaa ja tätä vaihetta.

        Sopimusta palkaamiseen liittyvästä käytännöstä voisi muuttaa koeluonteisesti, määräajaksi, toisenlaiseksi. Siten että koejaksolla olevia kohteita vahditaan ja tuloksista raportoidaan. Eli nyt neuvottelupöytään ja tekemään ehdotelma millainen palkanmaksutapa ja taso olisi pienytittäjälle, esim. liikevaihdon ollessa tietyssä minimitasossa - jotta hän voisi palkata hlöstöä `näilä` ehdoilla ja tähän hintaan.

        Käytäntöä on sopivaa testata ja sen tietää vain kokeilemalla. Kenelläkään ei ole yhtä ainoaa oikeaa mallia, joka keksitään nyt, otetaan käyttöön nyt ja se toimii kaikilla täydellisesti muuttomattomana maailman tappiin asti. Siksi on olemassa kokeilu.

        Senkin pässit ja laiskat homeaivot, pitääkö teille tuoda kaikki värit valmiiksi, kun itse asutte musta_valkoisessa menneissä valokuvissa. Suosittelen pitäytymään Audissa, äläkä vain vaihda sitä mihinkään muuhun. Sopulit ovat sopuleita.

        Tyhmyys ja näköalattomuus valtaa. Ehkä suomalaisten on parempikin kadota pallolta.

        "Tahdot yleissitovuuden pois, jotta se helpottaisi sinun oloasi. Kaikilta pois, kerran se on sinun edun mukaista. Tosiassa yleissitovuuden poistaminen kokonaan jotaisi valtavaan väärinkäyttöön"

        Tuota noin... Mitenkäs sinun teoriasi mukaan siis yleissitovuuden poistaminen johtaisi "valtavaan väärinkäyttöön"?

        "EI ole olemassakaan yhtä ainoaa mallia joka sopii KAIKILLE kaikissa tapauksissa. Montako kirjaa pitää lukea ja elämää elää, että tajuaa sen? "

        Ihmisen pakottaminen on libertaristisen filosofian vastaista toimintaa. Kyse minimipalkkalaissa on nimenomaan pakottamisesta ja siten pidän huonona tuollaista lakia, jos sellainen tosiaan säädettäisiin.

        Palkkojen määräytyminen yleensä hoituu markkinamekanismin avulla. Jos jollain alalla tuottavuus on hyvä, palkat nousevat ja lisää ihmisiä hakeutuu sinne. Jos palkat ovat huonot, ihmisiä lähtee niin kauan, että palkat alkavat taas alan työvoimapulan takia ,.

        Mielestäni tuo esimerkkini aiemmin kuvasi ihan hyvin minimipalkan käytännön vaikutuksia. Jos työnantaja ei kerta kaikkiaan kannattavasti voi maksaa esimerkiksi kymmentä euroa per tunti niin ei voi. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Minimipalkkalaki itse asiassa suosisi suuren liikevaihdon firmoja kuten Gigantti tai Anttila suhteessa johonkin Kaken kodinkoneliikkeeseen (Keksitty nimi jonka ei tarkoiteta viittaavan mihinkään olemassa olevaan) nähden. Pohjattomista rahavaroista makselee paremmin minimipalkkoja kuin vähäisistä.

        Onkos kukaan muuten huomannut, miten mielellään poliitikot puhuvat minimitoimeentulosta kansalaisille samalla kun järjestävät maksimitoimeentuloa itselleen? Härskiä sanoisin...


      • Oikee libertaari
        kyl se näi o kirjoitti:

        "Kilpailukyvyn parantamiseksi kätevin ratkaisu tietenkin olisi poistaa kaikki säätely palkan määrän osalta, myös tuo AY-liikkeen hegemonia TES:ien suhteen. Silloin palkka määräytyisi sen mukaan, mitä työnantajalla olisi varaa maksaa ja kilpailukyky paranisi kohisten. "

        Totta kai noilla "opeilla" kilpailukyky paranisi. Vielä enemmän se paranisi jos sallittaisiin orjien käyttäminen, jne, jne.
        Toisekseen, siinä vaiheessa kun annetaan työnantajalle vapaat kädet päättää palkasta, aika harvassa on ne jotka maksaa sen verran mitä on varaa, vaan sen verran miten vähän vain ilkeää. Tämä on tietysti ihan ymmärrettävää koska jokainen euro jonka annat työntekijälle on pois omasta kukkarosta.

        " Vielä enemmän se paranisi jos sallittaisiin orjien käyttäminen, jne, jne. "

        Ihmisorjien käyttäminen ei sovi libertaristiseen filosofiaan, mutta nyt kun otit asian puheeksi, niin tavallaanhan ihminen voidaan nähdä valtion orjana. Koska valtion johdolla tuottavuudesta on kutakuinkin turha edes puhua, niin orjuus tuottavuusmekanismina voidaan nähdä oksymoronina.

        Mutta itse asiassa on jo olemassa "orjia" jotka parantavat firmojen tuottavuutta. Nämä ovat uusia koneita, jotka on otettu korvaamaan ihmisiä, osittain juuri ay-liikkeen irrationalististen oppien takia. Nämä "orjat" eivät koskaan väsy, valita, varasta tms. Siten voidaan spekuloida, että minimipalkkalaki edistää tällaisia "orjuuden" muotoja.

        "Toisekseen, siinä vaiheessa kun annetaan työnantajalle vapaat kädet päättää palkasta, aika harvassa on ne jotka maksaa sen verran mitä on varaa, vaan sen verran miten vähän vain ilkeää"

        Libertaristisen filosofian ideana on olla moralisoimatta liiaksi ihmisten vapautta tehdä päätöksiä. Siten jos yksittäiset työnantajat käyttävät vapautta väärin, niin heillä olisi siihen oikeus. Tosin jos pidetään silmällä kokonaiskuvaa, niin nämä työnantajat varmaan olisivat alttiita loikkauksille, kun työntekijät menisivät paremmin maksavien palvelukseen.


    • No use

      On kahdenlaisia yrittäjiä: niitä jotka luovat uutta ja niitä jotka tienaavat sujuvasti vaihtamlla ja varastamalla, kunnes varastettava loppuu. Oikea yrittäjä tajuaa koko kierron. Eli "älä ryöstä asiakasta". Kaupankäynnissä on tarvitaan kaksi osapuolta, ellei elä Putsnik mallilla, eli käy ottamassa. Ne vatun työntekijä ovat sinunkin asiakkaita. Palkkaneuvotteluihin tarvitaan malttia, mutta samoin se on pomojen palkkoihin. 10 tai 11 euroa tunti, ei ole mielestäni liikaa vaadittu.

      Neuvostoliitossa oli yksi malli sen piti käydä kaikille. Elämme Neurostoliitossa ja täällä alkaa olla sama souvi. Kapitalisti käsite on vaihtanut merkitystä.

      Loppuajasta on vain varkaita, koska uuttaluovat ovat luovuttaneet ja heidät on ryöstetty. Toisaalta he eivät enää näe tarpeelliseksi kärsiä vaan katsovat sivusta kuinka kaikki loput putsataan. Uuttaluovat ovat tajunneet, ettei tänne enää kannata antaa mitään. Heitä odottaa ryöstö ja hyväksikäyttö. Kaikki tahtovat ilmaista koodia ja ilmaisia ideoita.



      Mitä jos lähtisit vaikka Thaikkuihin yrittämään? Tai venäjälle?

      • kyl se näi o

        "10 tai 11 euroa tunti, ei ole mielestäni liikaa vaadittu."
        Eihän tuo ole ollenkaan paha. Mutta täytyy muistaa että työnantajalla on niin paljon muita velvoitteita että kun sen työntekijän saaaman tuntipalkan kertoo noin 1,7 saadaan lopputulokseksi todelliset kustannukset jotka työnantaja jokaisesta työntekijästään maksaa per tunti.

        Olet ihan oikeassa siinä että ne oikeasti uutta luovat alkaa olemaan aika vähissä. Talousluvuista selviää helposti että täällä on jo pitkään pidetty talous raiteillaan vain pyörittelemällä maan sisäisiä rahoja edes ja takaisin kun tuonti on suurempaa kuin vienti.

        Valtion taloutta voi ajatella vaikka sinun omana lompakkona. Jos siellä on satanen ja viikon aikana sinne tulee 99€ ja lähtee 101€, hitaasti mutta varmasti se lompakko ajan mittaan tyhjenee. Aivan samoin käy Suomelle jos vientiä ei saada vetämään. Tiettyyn pisteeseen asti valtio voi velkaa ottamalla pitää taseen kunnossa, mutta raja tulee siinäkin vastaan.

        Noin kymmenen vuoden aikana valtion velkaa on kasvatettu ~60mrd -> 100mrd ja tämä alkaa olemaan jo todella pahasti riskirajoilla. Toistaiseksi korot ovat pysyneet siedettävällä tasolla mutta kovin kummoista maailmantalouden allokkoa ei tarvita kun tämä meidän vene alkaa hörppimään vettä.

        Itse luulen että taloustsunami lähtee liikkeelle USA:sta. Siellähän liittovaltion velkarajat paukkuu vähän väliä eikä niillä ole ollut muuta mahdollisuutta kuin kerta toisensa jälkeen nostaa sitä rajaa. Ajan mittaan kun luottoluokitus laskee niin pelkät korkomenot nousee jo sellaisiin sfääreihin että niistä on täysin mahdotonta selvitä. Aivan samalla tapaa kuin Kreikassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe