Hiusten värjäys raskaana

Sisukka

Hep! Olen aika viimeisilläni raskaana (rv 36) ja juhlat olisi viikonpäästä tulossa. Hiukset kaipaa kipeästi kampaajan käsittelyä, myöskin siis väriä. Onko haittaa sikiölle jos värjään? Ja miten kampaajat suhtautuvat värjäykseen? Eihän hiusvärit todellakaan mitään terveystuotteita ole, mutta käsittääkseni nykypäivänä aika tarkkaan valvottuja ja turvallisia. En ole koskaan saanut allergiaoireita hiusväreistä. Sitten kun vauva syntyy, ei ole mahdollisuuksia niin helposti päästä kampaajalle. Ja kyllähän kampaajat raskaana ollessaan päivittäin käsittelevät hiusvärejä ym kemikaaleja, vaikka toki hanskat kädessä, mutta kuitenkin.

Oletteko TE värjänneet hiuksianne raskausaikana? Entä kampaajat, miten suhtaudutte/teitä on koulutettu, suhtautumaan asiaan?

En halua olla pikkumainen enkä missään nimessä halua vaarantaa pikkuistani, mikäli riskiä on. Mutta eihän odottavan äidin tarvitse linnunpelättimeltäkään näyttää, vaikka vauva toki on tärkein

16

5639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skdhs
    • cvcxcx

      Kevytvärjäys on ok...näin sanoi kampaaja minulle raskausaikana. Ja ihan terve lapsi tuli vaikka kerran kevytvärjäsinkin hiukseni ( isäni hautajaisiin)

      • Skdhl

        No, minä luottaisin ennemmin tuohon HUS:in sivuun tai teratologiseen tietopalveluun kuin kampaajaan, joka ei kuitenkaan ole kemian tai lääketieteen ammattilainen. Ja vaikka ilman muuta on todennäköistä että joku satunnainen värjäyskerta ei haittoja aiheuta, ei se sinun lapsesi terveys kerro yhtään mitään hiusvärien (niiden kevytvärienkään) haitattomuudesta sikiölle.


    • fxgvgbxv

      No kyllähän se nyt hyvänen aika jotain kertoo...

      Ja kyllä,kyllä luotan kampaajaan. Itse äitinä kertoi tämän kun pähkäili silloin samaisien asioiden kanssa ja alan ammattilaisena otti niistä selvää ja selvitteli.

      Kaiken maailman tietopalveluja on olemassa. Se on eriasia mikä niistä on totta ja todenperäistä. Niihin en lähtisi ihan suinpäin uskomaan.

      Huoh! Onko vähän pipo kireellä näin perjantai-iltana? Ja pitää takertua asioihin?

      Kerroin mitä itselle on sanottu ja olen sen mukaan toiminut. Ja kaikki meni hyvin.

      • Skhdl

        Ei ole pipo kireällä täällä... On vain jännä, miten ihmiset kuvittelevat, että jotain tuollaista asiaa voi perustella sillä, miten asia on omalla kohdalla tai naapurin Mairella mennyt. Puhutaan pienistä riskeistä, kyse on vain siitä haluaako ottaa niitä pieniäkään. Ja ohhoh tuota tekstiä liittyen teratologiseen tietopalveluun. Otapas vähän selvää. Kyseessä on tietopalvelu, joka on erikoistunut raskausaikana käytettävien lääkkeiden ja aineiden tutkimustietoon. Sieltä saa viimeisimmän ja luotettavimman tiedon näistä asioista. Joka on todellakin luotettavampaa tietoa kuin jonkun random-kampaajan tiedot. Kannattaa vähän ottaa selvää ennen kuin menee höpisemään jotain epäluotettavuudesta.


    • Värjäsin

      Itse värjäsin koko raskausajan hiuksian (n.6 kertaa). Neuvolassa tai äitipolilla eivät koskaan sanoneet millään tavoin vastaan. Viimeisen kerran värjäytin hiukset viikko ennen synnytystä. Sen jälkeen tulikin sitten pitkä väli hiusten värjäykseen.

      Meillä värjäys ei aiheuttanut mitään, mutta se tosiaan ei tarkoita, etteikö jollain muulla aiheuttaisi.

      • yksi näkökulma

        Enemmän se hiusväreistä aiheutuva kemikaalikertymä kehoon aiheuttaa kai pidemmän tähtäimen vaikutuksia (eliniän odotteen lyheneminen, syöpäriskin kasvaminen ym.) kuin mitään sellaista, mitä pystyisi lapsuusiässä toteamaan. Ihminen saa väistämättä kaikenlaisia kemikaaleja kehoonsa elämänsä aikana joka tapauksessa esim. ympäristösaasteiden mukana, mutta tuo hiusvärien välttäminen on yksi, missä se on oma valinta, että ottaako ne kemikaalit kehoonsa vai ei. Ja raskaana oleva äiti tekee sen valinnan myös vielä syntymättömän lapsensa puolesta tuossa tapauksessa.


      • kannattaa välttää
        yksi näkökulma kirjoitti:

        Enemmän se hiusväreistä aiheutuva kemikaalikertymä kehoon aiheuttaa kai pidemmän tähtäimen vaikutuksia (eliniän odotteen lyheneminen, syöpäriskin kasvaminen ym.) kuin mitään sellaista, mitä pystyisi lapsuusiässä toteamaan. Ihminen saa väistämättä kaikenlaisia kemikaaleja kehoonsa elämänsä aikana joka tapauksessa esim. ympäristösaasteiden mukana, mutta tuo hiusvärien välttäminen on yksi, missä se on oma valinta, että ottaako ne kemikaalit kehoonsa vai ei. Ja raskaana oleva äiti tekee sen valinnan myös vielä syntymättömän lapsensa puolesta tuossa tapauksessa.

        Ihan samaa mieltä, että kyse ei voi olla lyhyen ajan haitoista vaan kemikaalikertymistä elimistöön. Itse olen välttänyt värjäystä aina raskaana ollessa ja pyrkinyt muutenkin rajoittamaan värjäyskertoja. Nyt hiukset ovat tylsän väriset mutta haittaako tuo sitten loppujen lopuksi. Välttäisin myös paljon muita kemikaaleja kuten shampoissa ja suihkusaippuoissa olevia lauryylisulfaatteja yms mutta koska rahat ovat olleet tiukoilla, niin olen sitten kuitenkin käyttänyt näitä tavallisia saippuoita enkä ns. luonnonmukaisia vaihtoehtoja (ovat yleensä vähintään neljä kertaa kalliimpia). Joitakin aineita pyrin välttämään ihan kokonaan kuten imidazolidinyl ureaa/diazolidinyl ureaa, metylisothiazolinonea, parabeeneja, alumiiniyhdisteitä, kumariinia jne. ja ruoka-aineissa mm. natriumglutamaattia, vanilliinia, sakariinia, aspartaamia ym makeutusaineita.


      • En värjännyt

        On toki aika naiivia luulla, että lapsi syntyy heti syöpäsenä ja sairaana, jos äiti värjää hiuksiaan kuusi kertaa raskausaikana. Ne raskausaikaiset hiusvärit ovat vain lisäkuormituksena yksilölle. Lopun kemikaalikuormituksen hän keräilee elämänsä aikana, värjäillen hiuksiaan, teettäessään tatuointejaan, syödessään lisäaineita, eineksiä ja tuotteita kaasupakkauksista, polttaessaan tupakkaa ja käyttäessään päihteitä ja lääkkeitä.


    • edfefhytj

      Hiusväri on iholla pienen hetken, ei siitä ole haittaa.
      Meikit esim. on parhaillaan sen 12h, ennemmän niistä haittaa on.

      • värjään

        Minä ainakin olen värjännyt normaalisti koko raskausajan. Kyllä niitä kemikaaleja on vaikka missä jos sitä alkaa miettimään. Et voi kuitenkaan välttää kaikkia kemikaaleja raskaus aikana mitenkään. Aika monikin asia on hiukkasen liioiteltuja. Jos alat kaikkea noudattaa. Kukin tyylillään.


      • voivoivoivoivoviovi

        Hiusvärit imeytyvät verenkiertoon eikä istukka kykene suodattamaan kaikkea myrkkyä sikiöltä. Vaikka itse ei reagoisi väreihin, vauva voi pahimmassa tapauksessa kuolla. Hiusväriä irtoaa vielä monta pesukertaa ja hiusten ollessa auki, on väri kosketuksissa ihoon. Tän kanssa ei oo leikkiminen.


      • Älä valehtele
        voivoivoivoivoviovi kirjoitti:

        Hiusvärit imeytyvät verenkiertoon eikä istukka kykene suodattamaan kaikkea myrkkyä sikiöltä. Vaikka itse ei reagoisi väreihin, vauva voi pahimmassa tapauksessa kuolla. Hiusväriä irtoaa vielä monta pesukertaa ja hiusten ollessa auki, on väri kosketuksissa ihoon. Tän kanssa ei oo leikkiminen.

        Haloo, kyse on kemikaalikuorman lisäämisestä, eikä mistään vauvan kuolemisesta. Tuollaisten päättömien väitteiden tueksi voit varmaan esittää tutkimustietoa, jossa aukottomasti todetaan, että sikiöitä on kuollut äitien hiustenvärjäykseen?


    • kahden äiti

      Miten turhamainen ja ulkonäköteollisuuden aivopesemä voi ihminen olla, että pitää tällaista edes miettiä? Ettei edes raskausaikana voisi varmuuden vuoksi välttää tarpeetonta altistumista myrkyille? Käyttäisitte nyt hiukan järkeänne, itse en ainakaan ottaisi riskejä, joiden seurauksia joutuu miettimään.

      Tässähän pätee ihan sama sääntö kuin tupakoinnissa ja viinassa raskauden aikana. Kaikki myrkyt, joille altistatte itsenne, kiertävät myös sikiön elimistöön ja haittaavat pahimmillaan sen kehitystä. Deodorantit, meikit, voiteet, parfyymit, kynsilakat jne. Sen lisäksi että hiusväreissä on paljon syöpävaarallisia aineita, on niissä myös kemikaaleja, joilla on todettu yhteys epämuodostumiin. Virtsarakon kehitys on hiusvärien kemikaaleille erityisen altis, niiden on todettu lisäävän myös veritautien ja aivokasvaimien riskiä. Osa kehityshaitoista voi ilmetä lapsella vasta paljon myöhemmin. Sillekin on syynsä, että hiusten värjäämistä ei suositella kasvaville lapsille ja nuorille.

      HYKS:in naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Heli Malmin mielestä esimerkiksi hajustettujen vartalovoiteiden ja tuoksujen käyttöä kannattaa välttää raskausaikana, koska niistä voi jotain imeytyä verenkiertoon. Malm ei suosittele kynsien lakkaamista raskausaikana, koska joistain kynsilakoista on löytynyt haitallisia kemikaaleja. Myöskään hiuksia ei kannattaisi värjätä raskausaikana. Malmin mukaan haitallisesti hormonitasapainoon vaikuttavia meikkiaineita ovat esimerkiksi ftalaatit, parabeenit ja bisfenoliyhdisteet.

      Muistakaa, että lapsihan niistä itsekkäistä valinnoistanne eniten kärsii.

    • jfksdlöjfak

      Mulle ei tulisi mieleenikään värjätä hiuksia raskausaikana, mutta jos nyt jonkun on ihan pakko mielestään tehdä niin, niin eikö kannattaisi käyttää luomuväriä? Itsellä raskaus suunnitteilla, ja olen pikku hiljaa jo pidemmän aikaa siirtynyt luomukosmetiikkaan.

    • Jokota

      Ei tulis mieleenikään värjätä hiuksiani (enää). Enhän mä polta tupakkaakaan, samalla tavalla altistuu kaiken maailman myrkyille. En muutenkaan juuri käytä meikkejä tai mömmöjä. Ripsiväriä silloin tällöin. Päivittäisessä käytössä vain hammastahna ja deodorantti.

      Muiden ratkaisuihin en ota kantaa, jokainen saa päättää omasta puolestaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe