Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Polkupyörän vakuutus

varkaillekooo

Miten korvaukset menee jos 2 vuotta vanha 500 euroinen lukittu polkupyörä varastetaan. Itselläni on perus kotivakuutus.

Pitääkö korvauksia hakiessa olla pyörän runkonumero, ostokuitti, tai lukon tyyppi selvillä, vai mitä? Paljonko on omavastuut??

8

3229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkup. Maantiepyöräi

      Lue omasta sopimuksestasi. Ei tässä kannata arvailla missä yhtiössä vakuutuksesi ovat ja millaisella sopimuksella.

      Sopimuksen lisäksi vaikuttaa pärstäkerroin, eli asiakas arvioidaan mielivaltaisesti tärkeäksi tai vähemmän tärkeäksi ja korvaukset päätetään sen perusteella.

      Yleensä noin vanhaa halpaa pyörää ei kannata yrittää saada vakuutuksesta korvattua.

      Pyörästä on luonnollisesti annettava vakuutusyhtiölle kaikki perustiedot, joilla sen arvo voidaan määrittää ja pyörä tunnistaa.

    • Alkup. Maantiepyöräi

      Huom vakuutusyhtiö tarvitsee pyörävarkaudesta luonnollisesti myös ilmoitusjäljennöksen rikosilmoituksesta. Pärstäkertoimesta riippuen tämä voidaan jättää vaatimattakin.

    • heheheh

      kuinka niin ei kannata? onhan 500 aina 500, vaikka satasen omavastuu olisi....
      400 puhdasta rahaa...taidat olla aika varakas kun et pidä anomisen arvoisena:)
      mun ainakain täytyy tohon rahaan tehda 4 päivää töitä, että puhtaana saan......no joillekin se on vain suolarahat

      • Alkup. Maantiepyöräi

        No jos saisit omavastuun jälkeen 50-80 % pyörän ostohinnasta, niin korvaus jää sen verran pieneksi ettei sitä mielestäni kannata ottaa. Saatu korvaus saatetaan huomioida tulevaisuudessa korvausta hakiessasi siten että sinun on vaikeampi saada korvausta. Tämä mielivalta on tärkein syy miksi en hae noin pieniä korvauksia vakuutuksistani.


    • ajomies

      Vakuutusyhtiö ei mitenkään huomioi jo maksettuja korvauksia uusien korvausten maksamisessa. Joka moista väittää, ei tiedä vakuutuksistakaan mitään. Vakuutusyhtiön kuuluu korvata vahinko vaikka joka päivä, jos vahinko tapahtuu vakuutusehdoissa määritellyllä tavalla. Minäkin olen tänä keväänä saanut jo kolme kertaa auton tuulilasin korjauksen vakuutusyhtiöltä veloituksetta. Samasta vakuutusyhtiöstä on korvattu kahteen kertaan ison kylmiön hajonnut kompura. Eikä siellä ole yhtään nikoteltu, eikä ole vaikuttanut bonuksiin.

      Mutta se, mitä kenenkin vakuutus korvaa, selviää vain vakuutusyhtiöstä. Yleensä kotivakuutuksessa on myös varkauskorvaus. Poika asui aikanaan opiskelija-asunnossa, jossa oli jonkinlainen kollektiivivakuutus. Hänellä ei siis ollut omaa kotivakuutusta. Jopa siitä korvattiin varastettu pyörä ostokuitin mukaan omavastuulla vähennettynä. Rikosilmoitusta ei kyselty.

      • huijaajia ne on

        toisille korvataan kaikki mitään kyselemättä, toisille ei mitään tai tehdään asiat vaikeaksi. me saatiin kerran iffistä tapaturmakorvaus. sen if pelasi puoleen siitä mitä olisi pitänyt maksaa. paperit vähän katoilivat ja muuta pientä jäynää. sen jälkeen on haettu kahdesti korvausta. arvaa saimmeko.


      • ajomies
        huijaajia ne on kirjoitti:

        toisille korvataan kaikki mitään kyselemättä, toisille ei mitään tai tehdään asiat vaikeaksi. me saatiin kerran iffistä tapaturmakorvaus. sen if pelasi puoleen siitä mitä olisi pitänyt maksaa. paperit vähän katoilivat ja muuta pientä jäynää. sen jälkeen on haettu kahdesti korvausta. arvaa saimmeko.

        Ota yhteys Kuluttajariitalautakuntaan, jos koet kokeneesi vääryyttä. Minä olen sieltä saanut apua kaksi kertaa. Kolmas juttu on meneillään Vattenfallin maksamatta jääneistä korvauksista.


      • Tietoa6
        ajomies kirjoitti:

        Ota yhteys Kuluttajariitalautakuntaan, jos koet kokeneesi vääryyttä. Minä olen sieltä saanut apua kaksi kertaa. Kolmas juttu on meneillään Vattenfallin maksamatta jääneistä korvauksista.

        Löytyi 2008 teksti. Silloin oli näin ja varmaan pääpiirteissään samanlainen nykyäänkin. Toki hieman voineet muuttua:

        Pyörän ikä pienentää korvausta. Ikävähennys raksuttaa yleensä kymmenisen prosenttia vuodessa. Esimerkiksi Tapiolassa ja Pohjantähdessä se on 10 prosenttia, Ifissä 9 prosenttia.

        Ikä alkaa kutistaa korvausta viimeistään kolmannesta käyttövuodesta lähtien. Jos seitsenvuotias pyöräsi on kadonnut ja haet Tapiolasta korvausta, voit saada enää puolet pyöräsi arvosta, vaikka pyöräsi olisi ollut kuinka hyvässä kunnossa.
        Korvausta näivettää myös omavastuu. Sen suuruus riippuu siitä, mitä olet sopinut kotivakuutusta ottaessasi. Tavallisimmin se on 100–200 euroa. Esimerkiksi Ifissä irtaimiston omavastuu on normaalisti 130–150 euroa.

        – Jos ostaa arvokkaan pyörän, kannattaa selvittää, mitä kotivakuutus korvaa, suosittelee vastaava lakimies Riitta Haapasaari Kuluttajien vakuutustoimistosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe