koirien hinnat

en kasvattaja

apulassa oli joku laittanut ilmoituksen paljonko sekarotuinen saa maksaa. kuitenkin ennenmmin maksan sekarotuisesta reilumman hinnan kuin hitonmoisen hinnan jostain sairaasta rotukoirasta.

15

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kunniaan

      Hienoa! Olen itse täysin samaa mieltä.
      Mielestäni sekarotuiset koirat ovat aliarvostettuja ja hinnaltaa aliarvioituja,
      monet kuvittelevat että sekarotuisen hinnan ei tulisi esim. ylittää 200euroa, joskus pentuja näkee myytävänä jopa 50-100e. Moniko todella harkitsee tässä tilanteessa koiran ostoa oikeasti? Taitaa ajatuksen jäädä siihen "se on suloinen pieni pentu, eikä maksakkaan juuri mitään" helppohan se on ihmisen heittää tuommoinen raha koiraan, huomioimatta sitten tulevaisuutta..
      Terveisin sekarotuisten arvostaja!

    • Tutkittu juttu

      Sekarotuiset on ihan yhtä sairaita, kuin puhdasrotuiset ja omat kokemukseni tukevat kyllä tätä tutkimusta.

      • Lähde?

        Lähde?


      • pilleriveto

        sairaita saattavatolla, oma kokemus, on kolmen rodun sekoitus, ja kaiketi kolmen rodun sairaudet (vehnäallergia, sydämen vajaatoimintaa, hoidettu lääkkeillä 2v alkaen, sekä kilpirauhasen vajaatoiminta, hoidettu 5v alkaen, jokin mystinen ihosairaus, saatu kuriin kortisonilla , jota käytetään lopun ikää, koira 13v.)
        Oli myös puhdasrotuinen suomen pystykorva. 14v, kun kuoli, käärmeen puremaan.
        Sekarotuinen hirvikoira sai eturauhassyövän, ja eka koirani jokin sekarotuinen musta, kärsi korvatulehduksista ja lopuksi reumasta/ lonkkaviasta, jonka vuoksi lopetettiin (vuosi 73)
        Silit, taidan sekarotuisen ottaa seuraavaksin ja toivoa parempaa tuuria!


      • Pro koirat

    • voihkis

      Miksi yksityinen mixien myyjä eisaisi pyytää pennustaan yli 200e (esimerkiksi) ?
      Onko se todella luokiteltu pahemmin rahastukseksi pyytää sekarotuisesta pennusta 300-500e.
      Onkohan kasvattajat ja kasvattajien suosijat tulleet ajatelleeksi että minkä ihmeen vuoksi ne pennuttavat omia koiriaan, olisikohan kenties ihan elinkeinona..
      Mielestäni oikeastaan on melkopaljon suositeltavampaa ostaa mixi pentu taloudesta jossa on vain muutama koira joille riittää aikaa, kuntaas kenneleiden koirat useimmiten seisovat tarhoissaan ja elävät isoissa laumoissa, onko silloin todella koirille yksilöllisesti aikaa? EI. Ne ovat sielä rahan vuoksi, eivät lemmikkeinä!

      Tutkittu juttu: miten voit olla varma että saat kasvattajalta terveen pennun, vaikka kuinka vanhemmat olisivat tutkittuja, voit saada elinkelvottoman pennun.
      Eikä kasvattaja aina kanna vastuutaan myymästään koirasta, näihinkin törmätty.

      • voihkis.

        Lisään vielä että aivan yhtälailla mixi kuin puhdasrotukoira voi olla sairas.
        Mutta ostaessasi sekarotuisen, joudun maksamaan siitä korkeintaan luultavasti puolet puhtaanhinnasta...


    • The issue is this

      Sekarotuisia on jo ihan tarpeeksi tässä maapallolla tarhoilla ja kodinvaihtajina jo ihan pentujakin jotka eivät ole enää söpöys vaiheen jälkeen kelvanneet pitääkö niitä teettää lisää? Tiedän ihan rotukasvattajia jotka ovat joutuneet alentamaan hintaa pennulla joka ei ole mennyt 4-6kk ikään mennessä. Toisin kuin seropeilla alkaa näkemään sitä tiukkaa 500-800 euroa jota ei välttämättä alennetta vaikka ei heti meniskään koska se on haluttu seropi. Tuon hinnan voisin maksaa jos seropi kasvattaja tekisi saman kuin rotupin eli: kuvautaisi, käyttäisi kokeissa ja katsomassa onko koira rodunomainen, dna testaisi ja tekisi muutenkin terveystarkastukset ennen pennutusta. Siedätäisi arjen äänille ja pitäisi kasvatti tapaamisia etc. koko paketti vaan harvoin näkee tätä.

      Koiran kasvattaminen ei ole kaikkien juttu edes rotukoira puolelakaan se vaatii aikaa, rahaa ja paneutumista. Kyllä seropi kasvattajienkin olisi suotavaa käydä kasvattaja kurssi jotta pahimmat tehtailijat karsiutuisi pois heti alkuunsa.

      Ja miksi suosin kodinvaihtajia/rescueita enemmin seropeissa syynä tämä:
      http://kulkurit.fi/about/usein-kysytyt-kysymykset/mita-on-pentutehtailu/

    • Diiduli

      ^^ Meillä on ollut 4puhdasrotuista rekisteröityä kasvattajalta tullutta koiraa. Näistä neljästä 3 oli sairaita, ja yksi elinkelvoton (lopetettiin pian kotiuduttua) eivätkä kasvattajat piitanneet sairauksista, jotka olivat PERINNÖLLISIÄ, ei siis hoidon tai ruokinnan aiheuttamia. Ja huom. sairaudet ilmenivät koirassa jo nuorella iällä ilman tutkimuksia.
      Lisäksi meillä on ollut n.5sekarotuista ja vain yksi näistä oli sairas, mutta eli 6vuotiaaksi lonkkavikoineen.

      Oman kokemuksen kautta voisin sanoa että sekarotuinen saattaisi jopa olla terveempi, riippuen toki vanhemmista yms.
      Mutta tuo rekisteröidyt koiramme olivat tutkituista ja "hyvistä" vanhemmista..
      Toisinkuin miximme, olivat mixien pentuja, ei tutkimuksia,näyttelyitä tms.

    • 10+13

      Itse maksoin meidän sekarotuisesta 400e. Hintaan kuului sirutukset, rekisteröinnit ja madotukset. Saatiin vielä ruokaakin kaupan päälle. Ihan ok hinta. Mielummin maksan vähän enemmän. Jos myyjä pyytää enemmän niin silloin myös tod.näk. tekee enemmän pentujen eteen ennen luovutusta.

    • seropini

      Itselläni on sekarotuinen koira ja hyvin sen kanssa harrastan ja otan niitä tulevaisuudessakin, koska niillä on kohtuuhinnat, niiden kanssa voi tehdä yhtä paljon kuin rotukoirien kanssa ja ei ne yhtään sen sairaampia tai huonompia koiria ole. Sekarotuiset kunniaan! Meidän sekarotuisesta maksoin 250 ja se oli rokotettu, sirutettu ja madotettu ja sain ruokaa ja leluja mukaan. Olen kyllä tyytyväinen siihen, että valitsin oman Minnini kuin 1000 e maksavan rotukoiran.

    • Ei takaboxista

      Seropit todellakin kunniaan vaan myös vastuullinen seropien kasvatus. Sama sääntö kuin rotupeissakin käy paikan päällä, kysele ja tee kauppakirja. Koira kuin koira ansaitsee hyvän alun elämälle! :)
      Jos mahdollista niin ottaa sen maatilan mustin rakkauspennun tai tarjoaa rescue koiralle kodin.
      http://www.tunturisusi.com/koiralinkit/rescue.html

    • Pelletsekarotustenkannat

      Eli jos mixissä on lokkavikanen sakemanni emänä ja isänä mielenvikanen rotikka = pennut on terveitä eivätkä peri vanhemmiltaan vikoja?

    • Ihminen ja koira
      • ..............

        Noh ei tuo hinta vielä se kaikkein kauhein asia tuossa ole. Mutta lukekaapas ne kauppaehdot ;D Aika hullu saa olla, että moiseen paperiin nimensä laittaa. Tai erehtyy ostamaan Suomesta. Tosin, taitaa ehdot olla sitä luokkaa, että ei tule pitämään ristiriitatilanteissa. Ensinnäkin, alle yksivuotiaan kastroinnilla on terveysvaikutuksia. Alla yksivuotias on todella nuori. Ja toisekseen, kyseessä on käytännössä sijoitussopimus, eli koira myydään ilman jalostusoikeutta. Kolmannekseen. Sopimukseen ehtojen mukaan kirjattava 10 000 euron sanktiomaksu on ihan törkeä, siitä, että ei ole sterkannut alle vuoden ikäisenä. Hullu se on joka noihin suostuu, mikään koira ei vaan voi olla noin "hyvä", että kannattaisi. Ja jostain syystä, jota ihmettelen, niin kasvattajan sanktio on vain 1000 euroa, koiran "käyttöoikeuden vuokranneen" 10000 euroa. Hinta silti on karsea. Mitään takuita ei mistään saa. Allergisoimattomuudella ei saisi markkinoida, koska sitä ominaisuutta ei saa luvata. Onvain toiveita, että saattaisi sopia jollekkin paremmin. Siltikin, tätäkin rotua on tavallaan tuolla ominaisuudella markkinoitu. Eräs kasvattaja ohitti ongelman vetoamalla "joidenkin eurooppalaisten kasvattajien kertomaan". No joo. Oli miten oli. HIntaa ei oikeastaan voi puolustella. Se, että koiralle tehdään tavallaan kaksinkertainen rekisteröinti, ei tarkoita kuin 10-20 euron lisäkulua. Kaikki muuhan sisältyy muidenkin rotukoirien kasvattajilla. Paitsi tuo kasvattajan laskuun tehtävä sterkkaus. Miksi siis uros ja naara solisivat samanhintaisia? Toimenpiteillä on iso hintaero? Ja edelleenkin, kyselen tällaisen vaatimuksen oikeudellisuuden perään. MItäs jos toimenpide aiheuttaa koiralle haittaa? Pitääkö siis omistajan muka silloinkin vaan leikkauttaa. Hormonitoimintoihin puuttuminen lopullisesti ei ole lähtökohtaisesti fiksu vaatimus. Varsinkin, kun lisääntyminen on estettävissä muutoinkin, jos niin haluaa. MInulla ei ole ikinä yhtään pentuetta ollut, eikä tule. Vaikka ihan leikkaamattomia kummankin sukupuolen edustajia on samaan aikaan taloudessani ollut.

        http://www.labradoodle.fi/index.php?id=118

        Niin ja noissa säänöissä on se porsaanreikä sitten lisättynä; " sopimusta ei voida soveltaa pentuihin, jotka asuvat ulkomailla (ulkomaa on toinen maa, jossa pentu on syntynyt)". Eli mistäänei tartte välittää, kunhan ei osta omasta maastaan. Tämä piirre ei kyllä millään lailla ole omiaan lisäämään luottamusta siihen, että kasvatustoiminta pysyisi jollain hanskassa. Jos vastuuntuntoisten hankinta tehdään liian hankalaksi, syntyy pahimmassa tilanteessa oiva markkinarako "lähes vastaaville", lisää pentutehdas riskiä. Ei vähennä. Jos sitä tuolla halutaan estää, niin kannattaisi enemminkin panostaa siihen, että pyrkii myymään pennut tarkalla seulalla, ja samaan aikaan rakentamaan harrastajien kesken rodun tulevaisuutta turvaavan yhteistyöverkoston. Mutta ei taida tosiaan nuo säännöt olla suomalaisten laatimia.Ihan yhtä lailla ne ovat kuitenkin suomen olosuhteisiin sopimattomat. Mikähän olisi virallinen lakimiehen kanta näihin pykäliin? Kennelliitossa ei takuulla menisi läpi tuollaiset erittäin raskaasti sanktioidut pakot. Ja tosiaan, mihin menee se yhdeksän tonnia välistä? Omistajan sanktio on 10 000 euroa ja kasvattajan sanktio 1000 euroa. Mikä on se taho, johon nuo muka pitäisi maksaa, lähinnä koiran ostajan näkökulmasta? Tuo järjestö, vaiko kasvattaja? Jos se on kasvattaja, niin jääkö hänelle se väliraha? Jos se on järjestö, niin homma on vieläkin mielenkiintoisempi. Kuka tässä rahastaa ja ketä? Ja millä kestävillä perusteilla? Mikään pentutehtailun ehkäiseminen ei sellainen ole! Ehkäpä joku asiasta oikeasti tietävä voisi joskus avata tätä kuviota. Se on erittäin epänormaali koirakaupassa. Eikä tosiaan kaikilta osin edes eettisesti oikein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2146
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1992
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      158
      1682
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1614
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe