Omalle kohdalleni kävi näin

Olin viimeiset 6 vuotta yksityisellä pikkulafkassa töissä, tekemässä perusduunia. En ollut suunnitellut lähteväni mihinkään, koska olin tyytyväinen, oli päivätyö 3 t liukumalla, työsuhdeliittymä pikkujuttuja sinänsä mutta kyllä niitäkin arvostaa. Sitten marraskuussa sanottiin ettei minua tarvita enään tuotannollisista syistä,hämmennyin kun tiesin että firman kulupuoli oli mallillaan, tuotteet hyväkatteisia hyvällä menekillä, sain 2 kk irtisanomisajan. No ei siinä mtn muuta kuin uutta etsimään, pomo hienosäätöi työhakemusta ja tottakai suositteli mua, mitään henk koht ei ollut potkuissa. Tuo vuoden vaihde on hankalaa aikaa kun ei ole paikkoja mutta sain kuitenkin välitysfirman kautta kausiluonteista työtä samalta alalta. Mut olisi ehkä saatettu ottaa talon kirjoille siellä, mutta kun teki mieli sitä vakipaikkaa niin tein sinnikkäästi hakemuksia ja lähetin niitä heti kun paikka tuli mol.fi kautta avoimeksi. Se poiki mahtavan työpaikan, 8-16 työ ha melko läheltä kotia.Mun hakemus puri muihinkin paikkoihin, eli kävin kyllä talven mittaan haastiksissa ilman onnea. Sen voin sanoa,että kyllä te ihmiset niitä töitä haette, joka paikkaan tuli kuulemma se 100 hakemusta päivässä, että turha täällä on syyllistää ketään siitä! Pelkäsin ikänikin puolesta kuinka mun käy, nimimerkistä selviää syntymävuosi. Asun pk-seudulla.

6

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cyösti

      Työllistyit koska:

      - asut pk-seudulla
      - sinulla on ilmeisesti riittävästi osaamista ja työkokemusta. Mutta ei liikaa, että olisit uhka uudessa työpaikassasi jollekin. Pitää olla mieluimmin ali- kuin ylikoulutettu.
      - et ollut liian vanha. Vasta 45v on vanha. Ehdit viime hetkellä siis.
      - hyvää tuuria.
      - oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Et kerinnyt saamaan työttömän statusta.
      Olit tavallaan työpaikan vaihtaja. Ei työttömyyttä välissä vai oliko?
      - uudessa työpaikassa sinun luultiin olevan työpaikan vaihtaja eikä työttömäksi joutuva irtisanottu.
      - ex-pomosi auttoi sinua suositteluineen. Ei varmasti maininnut sanallakaan olevansa irtisanomassa sinua vaan olit lähdössä omasta halusta uusia haasteita etsimään.

      Kaikki nuo vaikuttaa kaikkeen, mutta tärkein oli tuo oikea aika ja paikka, joka oli puhdasta tuuria. Jos kaikki olisi tapahtunut pari kuukautta enemmin tai myöhemmin, niin silloin nykyisellä paikallasi olisi joku toinen. Ja sinä olisit hakemassa töitä työttömänä. Joka on pahin mahdollinen ja ei halutuin työnhakijaryhmä rekrytoijille.

      • Työkokemusta alalta n 15 vuotta yhtäjaksoisest eli ei päivääkään työttömänä eli siis kun irtisanottiin niin löysin sen 2 kk aikana työpaikan mutta siis nyt päätin vaihtaa...Suosittelija ei kuulemma löpissyt mtn haasteista vaan kertoi rehellisesti että tarve loppui lähes täysin osaltani siellä, mutta oli se kehunut kovasti. Olen ollut joskus ysärilaman aikaan työttömänä muutaman vuoden ei kukaan haastattelija sitä ole kysellyt enään tänä päivänä...


      • dimmu72 kirjoitti:

        Työkokemusta alalta n 15 vuotta yhtäjaksoisest eli ei päivääkään työttömänä eli siis kun irtisanottiin niin löysin sen 2 kk aikana työpaikan mutta siis nyt päätin vaihtaa...Suosittelija ei kuulemma löpissyt mtn haasteista vaan kertoi rehellisesti että tarve loppui lähes täysin osaltani siellä, mutta oli se kehunut kovasti. Olen ollut joskus ysärilaman aikaan työttömänä muutaman vuoden ei kukaan haastattelija sitä ole kysellyt enään tänä päivänä...

        En usko, että muutaman kk työttömyysjaksolla olisi ollut mtn vaikutusta työllistymiseeni, jos joku olisi kyseenalaistanut niin olisin näyttänyt meilistä lähetettyjä hakemuksia. Sitäpaitsi en laittanut ansioluetteloon viimeistä työpaikkaa ja silti pääsin haastatteluihin, siinä luki että viim työsuhde loppui marraskuussa. Kaikkein vmäisempiä täyttää on nettipohjaiset hakemukset, paljon persoonallisemman saa kun tekee pelkän vapaamuotoisen hakemuksen ja cv:n


    • 1245**

      samoin noin v.2005 kun firma lopetti eläköitymisen takia...omistaja suositteli toiseen saman alan firmaan jonka kanssa tehtiin yhteistyötä vuosikymmenet.Ei tarvinnut kuin käydä paikanpäällä ja homma selvä...pienestä yrityksestä suureen monikansalliseen....mutta voinpa sanoa ettei pienen voittanutta, vaikka tässä toisessa kaikenlaisia etuja sairauskassasta tuotantopalkkioihin.... silti se pieni oli minulle, olinhan siellä vajaat 30v.Muutama vuosi jäi putkesta puuttumaan joten ei muuta kuin sinne monikansalliseen ja siellä kuin onnenkantamoisena v. 2009 yt ja sitten vapaaehtoisena putkeen. Tämä ruostevyöhykkeellä eikä missaan pk-seudulla.

    • aaaaaaaeeee

      Me Vaihdoinne vuoden 2013 alussa paikkakuntaa sen takia että kun on lapsia niin tukiverkosto on täällä paljon parempi. Edellisessä kaupungissa mulla ja vaimolla ei ollut koskaan yhteistä aikaa keskenämme.

      Siellä mulla oli vakityö rakennusalalla ja siinä firmassa 7 vuotta. Nyt olen työtön koska täällä keski-suomessa ei ole töitä vaikka olisi valmis kulkemaan omalla autolla 100km /suunta.

      Takaisin entiseen työpaikkaan ei ole menemistä koska juuri ennen firmasta lähtöä ilmoitin liitolle että pomo ei maksanut lain mukaan maksuja jotka olisi mulle tes:n mukaan kuulunut.

      Jos en olisi ilmoittanut niin tietenkin pääsisi taksiin entiseen firmaan. Ei sitä silloin niin ajatellut että "ei kannta polttaa siltoja takana" nyt sit ollaan työttöminä varmaan loppuelämä kun ei töitä löydy vaikka miten hakee.

    • Juuri näin, itsekkin olisin voinut vetää herneen nenää potkuista mutten tehnyt sitä vaan tulin seur päivänä kiltisti duuniin ilman mtn saikkuhakemisia tai jtn. Ja olisin mäkin voinut nillittää vaikka mistä...Kyllä nykypäivänä pitää olla tosi nöyrä ja niellä kiukku jos haluaa pysyvyyttä työmarkkinoilla....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe