Lisääntynyt kohtusyövän riski?

Rausku69

Olen 45-vuotias ja vuosi sitten kuukautisten edelle ja jälkeen alkoi ilmaantumaan tiputteluvuotoa. Ajattelin että kyseessä on vaihdevuosia edeltävä häikkä, joten en sitä sen kummemmin lähtenyt heti tutkituttamaan. Mutta muiden probleemien yhteydessä mainitsin siitä lääkärille ja otettiin verikokeet. Kaikki oli ok, hormoneissakaan ei mitään muutosta vaihdevuosien suuntaan. Seuraavaksi tehtiin ultraääni ja siinähän sitten löytyi pari myomaa (pieniä) ja kohdun limakalvo oli kuulema niin paksu että "sellainen se ei saa olla". Sain Terolut-reseptin ja aloitan ne lääkkeet kunhan tulee kohdalle tietty kierron päivä.

Tarkastelin sitten muistiinpanojani vanhoista allakoista ja näyttäisi siltä että minulla on myös kahden vuoden ajan ollut runsastuneet kuukautiset, oikein "sattumia" väärällään kuin keskenmenoja kokisi. Lääkäri sanoi ettei kohdun limakalvo kypsy kunnolla, ja siksi se jatkaa kasvamistaan. Terolutin pitäisi korvata ilmeisestikin puuttuvaa keltarauhashormonia ja ehkäistä tuo loputon paisuminen.

Luin jonkin sairaalan tietosivuilta että tuollainen tila missä kohdun limakalvo kasvaa ja kasvaa on koko kehoon leviävän syövän riski jos sitä ei hoideta. Käsittääkseni siis minulla toimii estrogeeni ihan normaalisti, mutta kun keltarauhashormoni ei tue sitä, solut lisääntyvät villisti, ja sellainenhan on aina syöpäriski. Mietityttää että kun tässä jo kaksi vuotta meni runsailla kuukautisilla ennen kuin tajusin tutkituttaa itseäni, että onko se syöpäriski noussut kovinkin korkeaksi? Sukulaisellani on ollut kohtusyöpä, ainakin yhdellä toisella myomia joiden takia sitten kohtukin poistettu.

Lääkäri puhui myös kaavinnasta jos Terolut ei auta. Onko koko kaavinnassa mitään järkeä, kun voisi yksintein poistaa koko kohdun? En periaatteessa haluaisi kumpaakaan toimenpidettä, koska pelkään komplikaatioita ja kohdallani sairaalareissujakin on erittäin vaikea järjestää, koska minulla ei ole ketään hakemaan minua pois tai hoitamaan asioitani puolestani. Kipeänäkö sitten bussilla kotiin ja kauppaan jne.?

Kokemuksia tai näkemyksiä?

3

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa vaivaa

      No mulla oli tuo samainen ongelma. Sain terolut kuurin, jota sitten söin 3:na kuukautena aina sen kymmenen päivää. Lisäksi mulla on kanssa sukurasitteena kohtusyöpä, ja todettu limakalvo paksuuntumista. Mutta, mulla otettiin muutama vuosi sitten kohdusta näyte, joka oli puhdas.
      Papa koe myös oli nyt ok, eikä tähystyksessä nähty mitään.

      Mulla ainakin meni terolutilla heti tuo vaiva ohi, mut tietysti kun riski olemassa niin se säännöllinen gyne käynti paikallaan. Ei se kaavinta niin paha ole, muutamassa päivässä olet jo ihan "kauppakunnossa", jos siihen päätyvät.

    • 55v

      Mulle on tehty kaksi kertaa kaavinta just tuon limakalvon paksuuden vuoksi. Eli olen vuotanut koko elämäni ajan kuin seula. Muutama vuosi sitten ei vuoto loppunut ollenkaan ja kolmen viikon vuotamisen jälkeen tehtiin kaavinta. Sain kaavinnan jälkeeen Primolut kuurin mutta kun kuuri loppui, alkoi sama leikki uudelleen. Toisen kaavinnan jälkeen laitettiin Mirena hormonikierukka joka lopetti vuodot välittömästi.Eli ne kaavinnat tehtiin nukutuksessa joten sitä on turha pelätä. Ja jälkeenpäin ei ollut kipuja eli en tarvinnut edes särkylääkkeittä ottaa. Eli ihan normielämää heti kaavinnan jälkeen. Noista kaavinnoista tuli sitten vastaukset myöhemmin ja ei niissä mitään löytynyt. Minäkin ehdotin myös kohdunpoistoa toisella kaavintakerralla mutta lääkäri sanoi että se on kuitenkin niin iso toimenpide että kokeillaan ensin tuolla hormonikierukalla.Mulla se auttoi ja nyt kun helmikuussa kierukka poistettiin ei ole ollut (ainkaan vielä) mitään vuotoja. Jospa ne olisi nyt loppuneet kun ikää on jo 55v.

      • Rausku69

        Minulla on sekin ongelma että olen todella vähävarainen, ja siinäkin mielessä mietityttää että olisiko parempi poistaa yksintein koko kohtu niin on sitten sillä selvä. Eiväthän useammat kaavinnat ja seurantakäynnit jokaikinen vuosi halvaksi tule. Jos kohtu poistetaan, niin ei kai sitten tarvitse kokoajan rampata ultraäänessä ja sisätutkimuksissa kunhan keho on parantunut?

        Eipä sillä että sitäkään niin kauheasti hinkuisin, mutta lääkärin puheista olin erottavinani että hän mainitsi myös "hysterektomian" (puhui siinä kohdin epäselvästi enkä viitsinyt alkaa tivaamaan että puhuitko kohdunpoistosta - etten kuulosta, heh, hysteeriseltä...)

        Jostain olin myös lukevinani että jos on myomia, kuten minulla siis pari pientä, ei kaavintaa voisi edes tehdäkään. Voisikohan se kaavin takertua kiinni niihin myomiin? Tai jos se rikkoo ne, ja sitten tulee älytön verenvuoto? Äidilleni oli kuulema tehty kaavinta kun hänellä oli myomia, ja hän oli tullut siitä todella kipeäksi ja sitten kumminkin jouduttiin tekemään se kohdunpoisto.

        Turhia operaatioita en haluaisi, joten sen vuoksi sitä miettii "lopullista ratkaisua". Mutta tietty jos Terolut tepsii, niin mieluummin jättäisin kehoni toki eheäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      4183
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3784
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2618
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1605
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe