Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

i have a dream..

dreamerr

olen sairaaloisesti ylipainoinen nainen. olen kamppaillut painoni kanssa jo lähes 5 vuotta. miten saisin painon putoamaan kun liikunta ei kiinnosta ja ainut ruoka joka maistuu on pizza tai sipsit. Olen jättänyt jo keksit pois ruokavaliostani, mutta muutosta ei näy:( missä vika ?! eikö kehoni halua laihtua? joskus mietin myös että tämän on kohtalo, sillä avio mieheni on myös hyvin lihava eikä hänkään millään meinaa laihtua :( auttakaa ! ennen kuin se on liian myöhäistä...

3

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä vinkkejä

      No semmoinen tuli heti mieleen, että rupea tekemään pizza itse: pohjaan sekaan esim. ruisjauhoja, täytteeksi tomaattikastiketta, ohuita kinkku (tm.)- slaisseja tai vaikka tonnikalaa (vedessä), paljon kasviksia ym. (tomaatti, paprika, kesäkurpitsa, ananas, sienet..), vähärasvaista juustoa (11-17% rasvaa, ei hirveää kekoa) ja päälle kasa rucolaa. Myös juomapuoli on tärkeä, vaihda sokerilimpparit ja mehut (jos juot niitä) sokerittomiin tai veteen tai vissyyn. Sipseistä valitset vähärasvaisen& -suolaisen vaihtoehdon. Huom! Älä silti lisää syöntimäärää! Paras tietenkin olisi vaihtaa sipsit johonkin muuhun, sillä ne keräävät nestettä elimistöön. Liika suola ei muutenkaan ole hyväksi. Kokeilepa ostaa tai tehdä kuivattuja hedelmälastuja sipsien sijaan! Ja jos ei liikunta kiinnosta..rupea vaikka himosiivoojaksi, siinä tulee samalla liikettä ja paikat kiiltää :)

    • manku, manku

      Kyllä varmasti kehosi haluaa laihtua, mutta sinä ilmeisesti et.

      Jos liikunta ei kiinnosta ja ruokavalio on pelkkää pizzaa ja sipsejä, niin tietenkin olet lihava ja sellaisena myös pysyt. Eli unohda dreamisi tuolla asenteella.

      Mikäli todella haluat laihtua, sinun on vähintäänkin radikaalisti kevennettävä ruokavalioasi. Liikunta ei ole välttämätöntä, mutta tietysti tukee asiaa. Ehkä se liikuntakin alkaa maistua, kun saa ensimmäiset parikymmentä kiloa pois. Selvähän se, että on todella tuskaa liikkua sairaalloisen ylipainoisena.

    • tsemppiä!

      Ehkä kannattaisi yrittää muuttaa yksi asia kerrallaan, jotta muutoksesta tulisi pysyvämpi. Joku asiantuntija kirjoitti, että jos tekee yhden muutoksen kuukaudessa ruokavalioonsa, niin on suurempi todennäköisyys, että siitä muutoksesta tulee pysyvä. Jos ruokavaliossa on paljon korjattavaa, niin silloin ei välttämättä ole tarpeeksi tietoa ja taitoa onnistua ruokavalion muutoksessa, vaan retkahtaa jo parin päivän jälkeen.

      Laihtumisessa on 80 % kyse ruokavaliosta ja 20 % liikunnasta. Liikunta ei ole välttämättä se avaintekijä, joskin aluksi voisit yrittää vaikka lisätä kävelyä vähän kerrallaan esim. kävele rappusia, jätä auto kauimmaiseen parkkiruutuun jne. Liikunnan into lisääntyy yleensä sitä mukaa, kun paino putoaa. Liikunnastakin saa hyvänolontunnetta, kun endorfiinia vapautuu. Liikunnan ei ole pakko olla hikirääkkiä, vaan sellaista, että sydämen syke nousee.

      Näitä voisit kokeilla:
      - juo vettä (aluksi esim. joka toinen lasi vettä, jos olet koukussa esim. limuun)
      - vaihda sokeriset limpparit ja mehut sokerittomiin. Jos alussa sokeriton maistuu pahalta, niin sekoita joukkoon vähän sokerilimua ja vähennä asteittain esim. 1-2 viikon kuluessa sokerilimun määrää. Sillä tavalla totut sokerittomaan juomaan.
      - mieti onko jotain kasviksia, mistä pidät. Yritä syödä niitä vähän enemmän
      - jos et pidä mistään kasviksista, niin lisää niitä esim. pitsaan vähitellen. Pitsan päälle sopii esim. tomaattisiivut, paprika, herkkusienet, ananas, sipuli, oliivit. Älä nypi niitä pois, vaan hienonna ne vaikka niin hienoksi silpuksi, että ne tulee väkisin syötyä
      - vaihda juusto vähärasvaiseen
      - tee pitsapohja itse ja lisää siihen vähän ruisjauhoa, niin saat kuituja
      - vaihda lihottava meetwursti vähärasvaiseen leikkeleeseen (possu, nauta, kalkkuna)
      - oletko koskaan tykännyt mistään muusta ruoasta? Esim. spagetti ja jauhelihakastike? Keitot? Makaronilaatikko? Voisit yrittää muistella, että oliko lapsuudessa jotain ruokaa, josta pidit. Voi olla, että olet unohtanut, että miten hyviltä ne maistuvatkaan.
      - vaihda sipsit popcorniin
      - jos pidät pitsasta, niin saattaisit tykätä tortilloista: tortillalettujen päälle paistettua jauhelihaa, sipulia, erilaisia salsa-kastikkeita, raejuustoa, salaatinlehtiä, tomaattisiivuja, kurkunpaloja, paprikasuikaleita, oliiveja, päälle vain pieni loraus salaatinkastiketta tai vähäkalorista majoneesia, kääri rullalle ja syö! On hyvää!
      - jos tekee mieli jotakin, niin ota jääkaapista vaikkapa sokeritonta mehukeittoa lasillinen
      - jos kaipaat naposteltavaa, tee kulhoon porkkanasta tikkuja, kurkkusiivuja, kirsikkatomaatteja jne

      Voisit ajatella, että tämä elämänmuutos on haaste, johon pitäisi suhtautua ennakkoluulottomasti. Sitähän sanotaan, että pitää maistaa uutta ruokaa 20 kertaa ennen kuin siihen tottuu. Muutos ei ole välttämättä helppo, jos et ole vuosiin syönyt normaalia ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe