viiltelin...taas

hopelessgirl

Heippa. Eli oon tyttö, 15v. Haluisin kertoo teille mun viiltelystä ja kysyä voisinko mä saada sen loppumaan? Eli siis joku puol vuotta sitten olin ihan umpi-ihastunut yhteen tosi mukavaan poikaan, juteltiin ja kaikkee. Mut sitte yks päivä se sano että se ei halua olla mun kanssa enää missään tekemisissä, että olen liian läski ja ruma hänelle (olen normaalipainoinen, ehkä vähän jopa alipainoisen puolella). Nämä sanat tärkeältä ihmiseltä tietysti rikkoivat vähäisetkin itsetunnon rippeet ja itkin monta iltaa. Muutakin paskaa alkoi kaatua niskaan, vanhemmat huusivat minulle ja toisilleen, tuntui pahalta. Tuntui vaan yksinkertaisesti niin pahalta, tein virheen kun päätin kokeilla viiltelyä. Vain yksi pikku naarmu, ei sitä kukaan nää. Seuraavalla kerralla viilsin jo vähän isompia arpia, mutta nekin paranivat hetkessä. Pari viikkoa sitten tuntui taas että en kestä, harkitsin kotoa karkaamista, jopa itsemurhaa, ihan vakavissani. Päädyin kuitenkin vain viiltelemään. Tällä kertaa syvät ja pitkät arvet. Ne eivät parane. Kaveri näki jotain ja vastasin että kissani teki ne. Hän uskoi. Mutta nyt taas. Paha olo tulee takaisin. Itken. Vanhemmat huutavat, mutta eivät välitä. He vain odottavat minulta pärjäämistä, koulussa ja muutenkin. Mutta kukaan ei tiedä miten pahasti asiat oikeasti ovat. Ei kukaan. Joten mitä mä voisin tehä? Tiiän että pitäis ehkä puhua jollekkin, mutta vanhemmilleni en ainakaan uskalla, sieltä tulee semmosta settiä että. En usko että heitä edes kiinnostaa mitä mulle kuuluu. Ei ne IKINÄ kysy multa, miten koulupäivä meni? Mitä sulle kuuluu? Niitä ei vaan tunnu kiinnostavan. Ja sitten, miten voisin päästä eroon viiltelystä? Kiitos niille jotka jaksaa lukea (tuli aika pitkä hups), anteeks kirjotusvirheet ja ois kiva jos joku vastais:)

17

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • almost15boy

      no siis ainahan voi mennä lääkärin puheille. ite kyl oon aina löytäny lohdutusta musiikista... se auttaa ainaki mun kohdalla. viitelystä mulla ei oo kyl niiku kokemust kun ite en oo sitä harrastanut mutta voin kyllä kuvitella mistä sust tuntuu. tsemppiä :)

      • hopelessgirl

        Kiitti kun vastasit:) ja joo kyllä se musiikki auttaa, en tiiä olisinko ees enää elossa jos en sais kuunnella musiikkia


    • huoleton3

      Kuten almost15boy sanoi, lääkärin puheille voi mennä.

      Itse kävin yläasteikäisenä koulukuraattorin puheilla säännöllisesti. En siksi, että olisin vielä silloin viillellyt itseäni, vaan ihan yleisesti koulukiusaamisen takia. Ja luulen, että senkin takia, kun kotona tuntui ettei voinut mistään puhua. Tuntui, että kukaan ei kuunnellut eikä ymmärtänyt, joten koulukuraattori oli todella mahtava ratkaisu, hän kuunteli, ymmärsi ja antoi neuvoja. Suurimmaksi osaksi kyllä kuunteli. Se tuntui mukavalta, kun oli aikuinen, joka kuunteli.

      Itse viiltelin 16-17- vuotiaana. Oli huono itsetunto, paha olla, kukaan ei ymmärtänyt. Kuuntelin musiikkia, ja se auttoi, mutta eniten olisi auttanut aikuinen, joka olisi kuunnellut murheitani. Viiltely jäi kun täytin 18, mutta ei huono itsetunto mihinkään hävinnyt. Huono parisuhde sai viiltelyn alkamaan uudestaan 22-23-vuotiaana. Kun suhde päättyi, päättyi myös viiltely. Silloin kävin depressiohoitajalla juttelemassa. Se auttoi suuresti pahaan oloon, ja sain rohkeutta jatkaa elämääni yksin.

      Paras tapa siis ainakin minulla on ollut se, kun olen saanut jutella jollekin ulkopuoliselle ihmiselle. Koulukuraattorille pääsi ainakin aikoinaan helposti. Luulisin, että kouluterveydenhoitajan kautta saa apua. Jos vain uskallat hänelle kertoa, hän pystyy hoitamaan asiaa eteenpäin.

      Auttavat puhelimet ovat myös varmasti hyvä ajatus. Itse en ole kokeillut kylläkään.

      Omassa kunnassasi on varmasti jonkunlaista päivystystä, joskus olen itse soittanut oman kuntani akuutti-puhelimeen, josta olen saanut keskusteluapua ja ajan akuutti-ryhmään. Sielläkin oli mukavia ihmisiä, jotka kuuntelivat ja ymmärsivät.

      Vanhempien huutaminen on kurjaa, mutta sinun pitää muistaa, ettet ole itse syypää vanhempiesi ongelmiin. Se, että he huutavat sinulle, on väärin, mutta he eivät sitä välttämättä itse edes ymmärrä. Ehkä voisit kirjoittaa vanhemmillesi kirjeen, jossa kerrot, miten kurjalta sinusta tuntuu. Uskon, että heitä kyllä kiinnostaa, miltä sinusta tuntuu, ja mitä sinulle kuuluu, mutta heillä saattaa olla työstressiä, tai jotain muuta, joka vaikuttaa heidän elämässään. Se ei silti oikeuta laiminlyömään sinua millään tavalla.

      Toivon mukaan tästä on edes jotain apua. Tsemppiä, kyllä se siitä! Otat vain rohkeasti yhteyttä kouluterveydenhoitajaan tai päivystävään puhelimeen ja kerrot huolistasi, he osaavat auttaa!

    • viiltelijät hmisii, ihmisiä joille ei oo annettu apuu ku on tarvinu, ihmisiä joilla on ollu hoitamattomia ongelmia. Mut niist tulee,ihmisii jotka osaa auttaa ja kuunnella muit ongelmis koska ei haluu muille mitää samaa jota on ite kokenu
      Jos haluut nii mulle saa laittaa viestii milloin vaa. Jos kaipaat kaverii ystävää kuuntelijaa ihmistä jolle jakaa asioit nii mulle voit ain laittaa viestii (:
      Kik henka_95

      • Itelle on tapahtunu paljo asioit kiusattu, porukoiden riidat ja ero, sukulaisii kuollu, faijan masentuneisuus seurannu sen alkoholin köyttöö, itsemurhaa yritti, ketää ei kiinnosta miten mul menee ei kukaa koskaa laita viestii tai kysele kuulumisia....


    • vanhempi äijä

      Kannattaa varmaan olla yhteydessä joko lääkäriin, koulun terveydenhoitajaan, kuraattoriin tai muuhun luotettavaan aikuiseen. Lääkäreillä ja terveydenhoitajilla, yms. on kuitenkin vaitiolovelvollisuus, joten ei tarvitse nolostella asiaa.

      Tai voit vaikka soittaa lasten ja nuorten puhelimeen (netistä kyl löytyy tiedot).

      Vaikka täältä netistä voit löytää hyviä keskustelukumppaneita, niin kannattaa aina muistaa että täällä pyörii myös huijareita ja sekä sellaisia ihmisiä, joilla voi olla samankaltaisia ongelmia ja halua puhua niistä kanssasi - mutta jotka eivät ole välttämättä parhaita auttamaan sinua niissä ongelmissa.

      Kannattaa tarttua niihin ongelmiin mieluumin aiemmin kuin liian myöhään. On aina helpompaa käsitellä niitä, kun ne ongelmat ei ole päässyt vielä liian suuriksi paisumaan.

      Jaksamista. kyllä se tilanne ja olo siitä vielä paranee - Usko pois. On tässä tullut itsekin elämää nähtyä jo monenkymmentä vuotta. Ei aina tuntunu asiat helpolta etenkään nuoruudessa, mutta pikkuhiljaa ne siitä paranee ja helpottuu.

    • mirellebet

      Jos haluut tulla puhumaan, voin auttaa sua parhaani mukaan! :)
      Kik: mirellebet

    • Viiltelyeikannata

      Jos olet viillellyt parin viikon sisässä, niin paina tai hakkaa arpia, (silloin kun tekee mieli viillellä) niin saat hieman kipua.

    • _epee

      Mut eikös se satukku jollain puukolla viiltelet ittes haavoille

      • 9+3

        Sehä siinä o ideana


      • ThisIsTheNewShit

        ei se tosiasiassa siinä hetkessä satu juuri ollenkaan..


    • Jotain järkevämpää..

      Mut mitä hyötyy siitä on - ei mitään.

    • surullista

      Oli tosi surullista lukee tollasta tekstii! Mä mietin susta vaan että oot aikamoinen taistelija ku kestät tollasta. Mä tiiän ton sun tunteen ku mulla on ollu kotona väkivaltaa ja vaikeuksia muutenki, kukaan ei tullu toimeen kenekään kans ja oli pelkkää huutoo koko ajan. Tuntu kans ettei vanhempii kiinnosta yhtää miten mul menee, ne ei koskaan kysyny et mitä mulle kuuluu tai millane koulupäivä mul on ollu, ja se satutti. Oon miettiny et en vois koskaan satuttaa itteeni mitenkää, vaikka mikä olis. Oon tosi huolissaan susta, mut en ajattele et oot mitenkää tyhmä ku viiltelet! Ymmärrän et se helpottaa jotenki ja samalla haluisit lopettaa sen mut ei se ookkaa nii helppoo. Suosittelen koko sydämestäni et meet puhumaan vaik jonkun koulukuraattorin tai psykologin kans, saat varmasti anmattiapua! Mäki kävin siellä juttusilla pahimpina aikoina. Helpotti oikeesti tosi paljon, ne muutti asiat ihan kokonaa! :) oon onnellinen et hain apua, vaik se alussa tuntuki vaikeelta mennä sinne. En kadu! Etkä säkään sit ku oot sitä apua saanu :) tsemppiä ja pärjäile!

    • jsflfnfndld

      Mee muualle potee itsesääliäs. Vedä yks viilto pystysuoraa. On pahempiakin asioita.

      • 19+11

        vittu sä oot ääliö. Mitä vittua sää tuut tänne itsetunto palstalle jotain tommosta sanomaan, ku toisilla on täällä oikeesti paha olla? Iha helvetin lapsellista tommone. Jos sua vituttaa tämmöset viestit täällä sit näin paljon niin ei tarvitse tulla näitä lukemaan ja kirjottelemaan tommosia saatanan lapsellisia kommentteja.


    • voivitunkersat

      Lopetin lukemisen otsikon nähtyäni. Älä vittu ulise ja lopeta vaan se viiltely ei se ole mitään huumetta. Vedä vaikka rantees jesariin jos pelkäät että viiltelet taas :D

      Asut hyvinvointi valtiossa ensimmäisessä maailmassa, sulla on kaikki hyvin lakkaa valittamasta.

    • supikoira

      Hei,

      Puhun nyt kokemuksesta. Itse olin kanssa yhden pojan kanssa, ja hän ilmoitti minulle että olen liian läski. No se johti sitten joka ikiseen illalla itkemiseen ja päivällä masennukseen. Loppua ei sille sit tullut, niin aloin viiltelemään itseeni. Viilsin käsivarteeni kunnon jälkiä, ja päätin kokeilla jotain uutta kans. No otin sakset ja leikkasin suoraan peukalosta hermon päältä. Sain kauheen paniikki kohtauksen ja peukalostani tuli verta. Sen jutun jälkeen aloin viiltelemään taas käsivarttani ja siihen jäi nyt ikuiset arvet. Sen verran asiani ovat nyt huonossa kunnossa, että se on loppujen lopuksi johtanut minut tähän. Asiasta ei kukaan tiedä. Olen pitänyt omana tietonani sen... Kiitos kun olette jaksaneet lukea tarinani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1160
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      266
      948
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      818
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe