Sosiaalituilla elämisen 101: Eli oman itsensä herrana oleminen

thedaycomes

Tervehdys,

nyt on sellainen tilanne että olen lopen kyllästynyt ja vimmastunutkin kaiken aikaisiin aktivointikursseihin, koulutuksiin, harjoitteluihin ja orjatöihin! Asun kaupungissa jossa jostain syystä joka kevät ja kesä tulee pakotetteita erinäisille kursseille istumaan viikoiksi ja sen jälkeen harjoittelemaan. Olen jo lähes 30 vuotias mies ja näitä on takana useammaltakin kesältä jo. Pelottaakin ajatella että edessä olisi myös kuntouttavat työtoiminnat joihin en onneksi ole joutunut ottamaan osa (viellä!).

Alussa ekat kesät olin tarmoa täynnä, halusin näyttää ja kokeilla että kyllä minä opin ja osaan asian kuin asian. Ehkä jopa voisin saada työpaikankin! Ehei, kehuttiin ja sanottiin sitten että ei tarvita työntekijää. Aina silti minunkin tilalleni oli tulossa orjia ( käytän orja sanaa kaikista jotka tekevät työtä ilman palkkaa ja vastoin omaa halua joko pakotettuina sosiaalisesti tai tukien katkaisemisen uhkaamisen kautta tähän toimintaan). Tämä oli kylmää peliä ja se vaikutus nuoreen voi olla erilainen kuin mitä ehkä päättäjät toivoisivat. Minusta tuli radikaali ja onneksi sain joitain oikeitakin työpaikkoja joista sain palkan muuten olisin varmasti todella toivon menettänyt ja vihainen systeemille.

Ei siitä kuitenkaan enempää, vähän taustoja vain. Anteeksi vuolatukseni. Nyt pitkän talven jälkeen kun tiedän että on taas edessä näitä toimintoja jotka ovat turhia olen tullut päätökseen että saa riittää. Jos ei ole palkallista työtä niin en sitten lähde mihinkään! Olen päättänyt että kun seuraavan kerran tulee valinta karenssi tai orjatyö, sanon ei enään ja lähden ja kävelen suoraan sosiaalitoimistoon ja elän niillä rahoilla niin pitkään että kuolen tai että tulee muutoksia systeemiin. Tässä iässä jo tunnen ihmistä sen verran että henki lähtee varmasti ennen sitä. Sen verran oikeasto politiikka on jo turmellu ihmisten hengen ja ajatusmaailman tässä ajassa ja maassa ja vasemmisto on vain pelkkä haamu siitä mitä se oli joskus.

Kävenen sosiaalitoimistoon selkä ja pää suorana. En mene sinne tuntien ollenkaan häpeää tai huonommuudentunnetta. Ei menen sinne omata halusta ja tahdosta, se on minun, aikuisen ihmisen joka tietää oman arvonsa päätös. Jatkan silti elämistä kuten tähänkin asti, herään aamulla, syön aamulla jotain ja lähden ulos salille tai lenkille, ehkä muuten vaan ulkoilemaan. Jatkan muitakin harrastuksia kuten musiikkia ja elokuvia. Keräilen silti yhä mangaa japanista. Opiskelen kieliä ja suunnitelen matkoja ulkomaille. Silti rohkenen yhä unelmoida siitä perheestä ja työpaikasta myös.

Ymmärräthän että jään vain kokonaan pois turhasta sirkuksesta jota kutsutaan työvoimatoimistoksi ( typ,typa pahalla on monta nimeä). Sieltä ei saa työtä (ja en tarkoita työllä missään tapauksessa ilmaisorjatöitä, työ kun käytän sanaa tarkoittaa että työntekijä saa palkan ja eläkettä siitä) edes vain asioita jotka vangitsee sinut! Olen vapaa ja jos löydän työtä ja saan paikan teen sitä. Ei siinä tarvita työvoimatoimistoa ja heidän palveluita jotka "auttavat" minua.

Meinasin kirjoittaa että on harmi että joudun tähän pisteeseen että työvoimatoimistosta sosiaalitoimistoon asiakkaaksi, sitten mietin että ei se ole harmi vaan minun kuuluukin näin tehdä. Se että pysyisin työvoimatoimiston asiakkaana ja heidän palveluidensa ja "avunsa" käytettävissä tarkoittaisi että SUPPORTOISIN tätä systeemiä. Ja en tahdo sitä. Tämä systeemi on sairas niin monella tapaa että se saa kaatua minun puolestani.

Tässä vaiheessa kiitän ja kumarran jos jaksoit lukea näin pitkälle, toivotan hyvää kesää ja sanon vain että stay strong!

// We cannot hold a torch to light another's path without brightening our own.

Ben Sweetland

7

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työtön25

      Itse toimisin samoin, jos asuisin yksin. Nyt en saisi mitään sossusta tyttöystävän tulojen takia, joten alistun sen edessä, etten jäisi täysin tulottomaksi pelkästään tyttöystävän armonpalojen varaan.

      Noista orjatöistä minulla on vain huonoja kokemuksia. Viimeisin kokemus oli "pajalta", jossa mielivaltainen ohjaaja puuttui kokonaisvaltaisesti myös yksityiselämään. Työllistymisestä on lähes aina turha ajatella noiden kautta, vaikka miten teet hyvää työtä noissa harjoitteluissa tms. Kehut saatat saada, et palkkaa.

    • edellinen__

      Tuosta viimeisimmästä kokemuksesta lisäisin sen verran, että kyseessä oli siis kaupungin työpaja, jossa ainut palkallinen oli mielivaltainen paikan ohjaaja. Lisäksi joku taisi saada palkkatukea ja kaikki muut työmarkkinatukea.

      Kaupunki laittaa/laittoi orjat tekemään kaikenlaista hanttihommaa. Räikeänä tapauksena mainitakseni orjat laitettiin esim. remppaamaan kaupungin vuokrakämppiä, vaikka käsittääkseni kenelläkään ei ollut alalle koulutusta. Kaikenlaista muutakin hommaa, jolla kaupunki säästi pitän pennin kun ei tarvinnut palkata oikeaa työvoimaa.

      Sitten jos kaupungin pamppu kävi paikalla ja mitään hommaa ei sillä hetkellä ollut, Tuli siitä noottia kun "ne siellä lorvii". Ja penniäkään ei palkkaa tullut tietenkään, kun kyseessä oli karenssin uhalla aloitettu työharjoittelu.

      • näpsäys

        Muistathan hallituksen "työväenpuolueita" tukea näistä toimista.


    • 14+5

      Muuten samaa mieltä, mutta sitä en tajua mikset mene töihin. Jos kerran yrität vihjailla, että sinusta siihen olisi ja halujakin mukamas on.

    • 78//4

      no, jotenkinhan se työhaluttomuus pitää itselleen perustella.... vaikka sitten vihjaamalla että haluja olisi.

    • Pakkiaoppimaan

      hyvä, on taas yksi joka huomasi, ettei työkkäri tai TYP jaa duunia. Entäs jos miettisit minkätyyppisillä tahoilla töitä on tarjolla, ainakin satunnaisesti- vielä nykyäänkin. Yrityksissä.
      On olemassa paljonkin pk-yrityksiä, joissa tarvitaan jos ei nyt ihan kokoaikaista työvoimaa, niin sesongeittain.
      Itse olen muu osa-aika. Vakina, pienyrittäjällä ollut jo monta vuotta. Soviteltua välillä, mutta tunteja on ajoittain ihan mukavastikin.
      Se utopia työttömien pitäisi haihduttaa itsestään, että työkkäri tarjoaa työtä! Sen asian, mitä varten tarvitaan tekijöitä, omistavat työnantajat. Ja heitähän te-toimisto palvelee. Ei yrittäjiä kiinnosta tyypit jotka ei erota sitä, minne ihmisen sitä aktiivista yhteyttä pitäisi ottaa. Osaakohan semmoinen tyyppi erottaa mikä on firman tulevan ja lähtevän varastojen ero? tai palvelualalla- osaakse edes rahastaa vai antaako asiakkaalle vielä tipit virman piikkiin.

      Meni nyt härnyyksi minulta, mutta ei muuten ollut eka "kun työkkäri ei anna työtä" teksti jonka luin... Ja nauroin makeasti.

    • parannuksia

      Työkokeilulla on hieno tarkoitus, siinä työnantaja voi testata työntekijää ilmaiseksi jotta näkee kuinka se pärjää siinä työssä. Kesto pitäisi olla 3-4kk ja sen aikana otettaisiin näkemyksiä muilta työntekijöiltä .Ja jos muut työntekijät on sitä mieltä että kaveri pärjää siinä työssä hyvin, niin työnantajan on pakko palkata. Jos sitten taas on tilanne että työnantaja ei tarvitse uutta työntekijää siihen työhön johtuen taloudellisista ja tuotannollisista syistä,niin työntekijä saisi lähtiessään 1 kk palkan ja myös siinä tapauksessa ,että palkattu työ kestää alle puoli vuotta. Ja jos vuoden sisällä siihen työhön tarvitaan, niin etusija on harjoittelijalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe