Chihu ja patellaluksaatio

Heikkipoikki

Koiralla luksaatio luokkaa 1. Haluaisin kuulla, miten paljon ja miten pitkiä lenkkejä olette koiranne kanssa tehneet. Onko sillä ylipäätäänkään merkitystä jos koiralla ei ole kipuja?

6

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chihutyttö

      itselläni on 8kk narttu chihu ja polvet myös 1. koira kävelee lähes aina kolmella jalalla, mutta eläinlääkäri sanoi ettei kipuja ole ja että voidaan lenkkeillä ihan normaalisti. jos jalka vaikuttaa kipeältä niin sitten pitää leikata. oma koirani on kuitenkin todella pienikokoinen ja lääkäri sanoi, että jos paino pysyy kurissa niin tuskin tulee jalan kanssa ongelmia. toivottavasti ei jouduta leikkaamaan!

      • HÄÄ?

        Miten voi ell. Sanoa ettei ole kipuja jos koira kävelee kolmella jalalla? Koirahan ei käytä jalkaa koska koska sillä on kipuja ja kävely sattuu?!? Koirasi on vielä pentu ja kuullostaa kyllä tosi pahalta ja kivuliaalta polvivialta. Järki käteen ja käy ortopedillä näyttämässä pienen polvea. Älä anna pienen olla kivuissaan.


      • chihutyttö
        HÄÄ? kirjoitti:

        Miten voi ell. Sanoa ettei ole kipuja jos koira kävelee kolmella jalalla? Koirahan ei käytä jalkaa koska koska sillä on kipuja ja kävely sattuu?!? Koirasi on vielä pentu ja kuullostaa kyllä tosi pahalta ja kivuliaalta polvivialta. Järki käteen ja käy ortopedillä näyttämässä pienen polvea. Älä anna pienen olla kivuissaan.

        koska eläinlääkäri tunnusteli jalkaa ja "muljutteli" sitä, eikä koira vedä jalkaa pois. kuulemma koiralle vain on jollain tavalla helpompi liikkua ilman tätä yhtä jalkaa, kun tunne voi kuitenkin olla vähän epämiellyttävä jos polvi menee pois paikaltaan. esim. itselläni on yliliikkuva peukalo, se ei ole kipeä mutta välillä tuntuu epämiellyttävältä kun se lonksuu.
        koira on niin kevyt että luu ei kuulemma hankaudu kipeästi. huomenna on kuitenkin eläinlääkärikäynti toiselle lääkärille ja aijon näyttää polvea myös siellä.


    • Polvet

      Oireettoman ykköspolven kanssa voit viettää täysin normaalia elämää. Jos koirasi hypyttää sairasta jalkaa tai jättää askeleita väliin tai ei muuten käytä jalkaa normaalisti on koiralla kipuja ja polvi kannattaa ehdottomasti leikkauttaa jotta saa kivuttoman elämän. Kaikki polvet eivät kuitenkaan oireile eivätkä tuota kipua eikä näin ollen vaadi leikkaushoitoa. Oireettoman 1 polven kanssa voi elää normaalia elämää ja harrastaa normaalisti mutta mikäli koira oireilee kannattaa jalka ehdottomasti käydä edes näyttämässä ortopedille mitä mieltä hän on. Leikkaus on yksinkertainen ja koira toipuu nopeasti.

    • Hessuli

      Minulla kaksi chihua, joista toiselta 2 vuotiaana leikattu toinen polvi luksaation vuoksi. Oireita oli jo pentuna, mutta en osannut yhdistää niitä tähän vaivaan. Koira ei halunnut pitkille lenkeille ja jos sellaiselle lähdin, niin pyrki viimeistään paluumatkalla jo syliin. Mutta se ei kulkenut kolmella jalalla ikinä, ja koska kannoin sen aina, kun se pyysi, niin pärjäsi jalkansa kanssa. Sitten 2 vuotta täytettyään sen selkä kipeytyi ja se käveli vain 200 metriä kerrallaan. Vein lääkäriin ja monien tutkimusten jälkeen vaiva paikannettiin toiseen polveen ja se leikattiin. Lisäksi kun ortopedi oli avannut polven, sieltä löytyi täysin väärään suuntaan kasvanut luu, joten leikkauksesta tulikin aiottua vaativampi. Luu leikattiin ja kiinnitettiin uudelleen ruuveilla polveen ja polvilumpioon (tai johonkin) tehtiin uudet urat, jotta polvi pysyisi paikoillaan liikkuessa. Iso ja erittäin kallis toimenpide, joka kannatti kuitenkin teetättää. Mikä ilo olikaan, kun koirani toipui täysin noin puolen vuoden jälkeen ja pystyi kävelemään ja juoksemaan! Toista polvea ei ole tarvinnut leikata, vaikka siinäkin oli löysyyttä. Koira on nyt 6 v ja edelleen kulkee ihan ok. Ei niin hyvin kuin sillä jos olisi täysin terveet polvet, mutta mielellään se lähtee max parin kilometrin lenkille. Toinen chihuni kyllä viilettäisi vaikka 5 km ihan kevyesti, vaikka silläkin on todettu toisessa polvessa lievä luksaatio. Paino pitää pitää kurissa, jotta jalat eivät rasitu ylipainosta.

      • pupujalka

        Kannattaa ehdottomasti leikkauttaa,varsinkin jos on elämää edessä vielä jopa 15vuottakin!! Kolmella jalalla hyppely rupee josssin vaiheessa rasittamaan muita paikkoja..eikä semmoisen kanssa turvallisesti lenkillä käydä. Koiraa otettaessa pitää olla varautunut tällaiseen. Vakuutukset kuntoon!! Vastuutonta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe