Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lomatontti venäläisille pilkkahintaan.

museotie

Loviisan kaupungilla oli myynnissää rantatontti, 7 174 neliötä, hintaan 250.000€.
Venäläinen ostaja teki vastatarjouksen,johon sisältyi lisäaluetta.
Kaupunginhallitus päätti myydä Rönnäsissä lomatontin Shebalenkoville.
Rantaalue on 17 000 neliötä. Lisäksi myydään erillinen saari, 1 400 neliötä ja vesialuetta yhteensä 73 000 neliötä. Hinta 270.000€!!!
Ei paljon naurata!

54

2065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ny Lovisa vision

      Tämä näyttää oleva KH:n päivitetty Loviisan visio ja strategia joka ohjaa tämän hetken toimintaa!? Loviisassa on Hätätila. Kaikki pitää myydä, lahjoittaa kavereille ja rahat tuhlata ennen kun Lovisa liitetään Porvooseen. Myös velkaa pitää ottaa niin paljon kun saa.

    • normimeininki

      Vesialueet voi olla isojakin mutta käytännössä niillä ei merkitystä. 20 000 saaresta ei paljoa, mutta on niin pieni saari että voiko rakentaa ja olisiko alkuepäisestä tontista ilman saarta maksettu 250 vai vähemmän?

    • Kaupassa

      menee siis alkuperäisen lisäksi n. hehtaari loviisalaisten ulkoilu- ja retkeilyaluetta vesialuineen ja vielä saarikin liki ilmaiseksi veli venäläiselle.
      Miten saaren kauppa mahtaa sopia kaupungin omistamien maa- ja metsätalousmaiden myyntiperiaatteisiin kun saari on sitä metsätalousmaata kaavan mukaan. Yhtä hyvin voidaan kysyä, miksi samaa kokonaisuutta ei tarjottu yleiseen myyntiin. Merkittävän lisäalueen vesialueen saaren saanti olisi jo kiinnostanut.
      Miksi ryhdyttiin lahjoittamaan loviisalaisten omaisuutta, on hyvä kysymys, johon luonnollisestikaan ei kukaan vastuullinen vastaa.

    • 3+23

      Ei vastaa niin, ei vastaa!!

    • Flytannut

      Olkaa onnellisia siellä Loviisassa, ettei Metallin saari ole kaupungin omaisuutta, muuten sekin olisi jo suljettu alue.

    • senteistä kii

      Näin se menee, pala palalta.. isänmaamme.

      Ja pappa kun sanoi, että senttiäkään emme luovuta.

      Se oli ennen €-aikaa. Silloin oli markat ja pennit. Nyt on eurot ja sentit.

      Eikä paljon muuta olekaan.

      Ai niin, onhan toki rapparit, rotarit ja lionsit...hyvät veljet.

      • centit pois

        jos joku on fasebookissa lovarin palstalla niin kysykää lepolalta. se oli mukana päättämässä ja rehellisena miehenä vastaa, lyhyesti.


      • from isnas
        centit pois kirjoitti:

        jos joku on fasebookissa lovarin palstalla niin kysykää lepolalta. se oli mukana päättämässä ja rehellisena miehenä vastaa, lyhyesti.

        Kyllä asiasta pitäisi tehdä lehtijuttu missä ilmenee perustelut kaupalle. Eihän kuntalaisia saa tälleen naruttaa!! Hagforsilla voisi olla terävä kommentti ellei itse ollut päättämässä.


    • loyer

      Aivan sama mies! On jollain polvet tutissu kun on olettanut että kunta saisi jotain hyötyä miehestä. Päinvastoin, vastaisuudessa tule rutkasti menoja.
      En olisi myynyt!

    • pohjois-karjalasta

      Älkää vaan tehkö samaa virhettä sielä päin kun etelä -karjala ja pohjois-karjala on tehnyt,sitä virhettä älkää tehkö vaikka veli venäläinen maksaisi 10 kertaisen hinnan.

      Ei pidä rahalla myydä niille maata senttiäkään,siitä koituu suomelle harmia,nekään ei myy ,suomessa olisi oltava venäläis kielto ehdottomasti kaikkeen asiaan.

      Älkää antako mitään myydä venäläisille.

    • Oli varsin viisas

      päätös myydä rikkaalle venäläiselle pilkkahintaan riittävän suuri rauhallinen alue. Nämä eivät tunnetusti halua maanmiehiään lähialueillekaan, joten eiköhän tällä manööverilla kuopattu lopullisesti Sahaniemen hanke ja ålavin joululahja. Joululahja tulikin tässä muodossa lahjana kaupunkilaisille. Loviisalaiset varmaan kiittävät saatuaan antaa maitaan ja vesialuitaan pilkkahintaan laivaväylän varrelta.

      • voi näitä

        Huhutaan, että homma kytkeytyy Sahaniemen kylpylään. Näin toimien luullaan saatavan rikas venäläinen sijoittamaan fyrkkaa tähän märkään kylpylä unelmaan. Elinkeinopolitiikka on niin ruvella, että jo naurismaan aidatkin nauravat! Siksi ollaan valmiita mihin tahansa, että saataisiin edes yksi työn saavutus. Nyt nauru raikaa Venäjän aroilta, kun uunot myivät halvalla jopa hienoa virkistysaluetta saarineen. Mitään kylpylähotellia ei tule ikinä! Heh, heh


    • SHEBALENKOV jyräsi?

      Onko tässä samanlainen koplaus kuin oli Tullisillan myynnissä? Piti antaa halvalla evertinlinna edustalla oleva rantapaikka ja rantaviiva Nordströmmin porukalle. Kysykää siitä operaatiosta Olavi Kalevalta. Myyntiä koskevan valtuustokokouksen aikana oli pidettävä neuvottelutauko, jossa Olavi kertoi valtuutetuille koplauksesta. Ja niin meni maat halvalla ja katkaistiin rannan yhtenäinen omistus keskustasta Sahaniemeen. Onko nyt meneillän Sahaniemen kauppa jossa myös kopaus takana?? Kuka osallistuu Sahaniemen neuvotteluihin? Mitä toimielimet tietävät neuvottelujen mahdollisista koplingeista?

    • koppe

      Ei oo kukaan kaupunginhallituksen jäsen kommentoinu asiaa.

    • 4+13

      kerro lisää siitä tullisillan filungista. Huhu kertoo ettei se nyt mennyt ihan pykälien mukaan.

    • Kaleva voi kertoa

      Kysy Olavi Kalevalta koplauksesta ja myyntipäätöksen synnystä valtuuston kokouksesta. Pöytäkirjasta löytyy varmasti merintä neuvottelutauosta.

    • Uteilias

      Kummallisinta tässä tontinmyyntiasiassa on se, että kaupunki myy kyllä vieraille, mutta ei omille veronmaksajilleen kohtuu hintaan. Tuleeko ikimaailmassa päivää, että kaupunki tekisi päätöksen myykö se vuokratonttinsa vai eikö? Löytyykö tämänkään valtuustokauden päättäjistä jämäkkyyttä viedä asiaa päätökseen?

    • mökkiläinen

      Eikö utelias tidä mikä lomatonteissa mättää? Kaupungin pitäisi myydä kaikki noin 220 lomatonttia käyvällä markkinahinnalla, koska niiden arvo on noin 20 – 30 miljoonaa euroa. Vaikeus on siinnä, että valmisteluun ja päätöksentekoon pyrkii osallistuman luottamushenkilöitä, jotka joko itse tai heidän läheisensä tai tuttavat ovat lomatonttien vuokralaisia. Heidän mielestä tontit pitäisi myydä ALE-hintaan, eli 3 – 4 miljoonalla eurolla. Pitkät ovat vuokralaisten tarinat miksi pitää halvalla saada, mutta kaupungin ja sen asukkaiden etu on käsitellä tonttien myynti avoimesti ja tehdä kaupat markkinahintaan.

      Lomatonttien nykyinen vuokratasosta voi todeta, että kaupunki harrastaa harrastaa sosiaalista hinnoittelua, eli hyväntekeväisyyttä.

      • utelias1

        Markkinahintahan on tuo millä nyt on myyty. Samantasoisia ne tontit ovat olleet silloin, kun niitä on vuokralle alunperin annettu.Sillä ei pidä olla mitään merkitystä minkätasoiset rakennukset kullakin on ollut sinne varaa rakentaa. Se on aika suuri määrä rahaa minkä paikalliset yrittäjät ovat mökkiläisiltä saaneet ja tulevat jatkossakin saamaan. Jos tonttiasiat saataisiin suotuisaan päätökseen alkaisi taatusti mökkien saneeraus vauhdilla. Mökkiläisten etujen takaaminen tuottaa kaupungin kassaan monella muotoa paljon rahaa. Kukaan ei varmasti halua tontteja pilkkahintaan. Kohtuus pitäisi kuitenkin muistaa.


    • jehha

      Kaikki kaupungin lomatontit tulee myydä alkaen 250 000 euroa. Myös ne 220 lomatonttia keskustassa. Muussa tapauksessa se olisi kaupungin edun vastaista toimintaa.

      • kovaa peliä

        Ainoa oikea hinta on käypä markkinahinta. Keskihinta ei voi olla aiempien myyntiyritysten mukainen 20000 - 35000€ vaan 100 000€ ylöspäin. Kulisseissa asianosaiset tekevät kuitenkin myyrän työtä saadaksensa rantatontit pilkkahintaan. Sen jälkeen osa varmaan pistäisi tontit myyntiin ja kuittaisivat 100 000 eurosta ylöspäin olevia myyntivoittoja!

        Ainoastaan Loviisassa on mahdollista edes esittää jopa satojen tuhansien arvoisten 2000m2 rantatonttien myymistä muutaman kymppitonnin keskihinnalla. Nyt on käynnissä kaupungin omaisuuden pesän jako, joka pitää tehdä ennenkuin tulevaisuudessa häämöttäva kuntaliitos tulee.


      • Onko kateus sairaus?
        kovaa peliä kirjoitti:

        Ainoa oikea hinta on käypä markkinahinta. Keskihinta ei voi olla aiempien myyntiyritysten mukainen 20000 - 35000€ vaan 100 000€ ylöspäin. Kulisseissa asianosaiset tekevät kuitenkin myyrän työtä saadaksensa rantatontit pilkkahintaan. Sen jälkeen osa varmaan pistäisi tontit myyntiin ja kuittaisivat 100 000 eurosta ylöspäin olevia myyntivoittoja!

        Ainoastaan Loviisassa on mahdollista edes esittää jopa satojen tuhansien arvoisten 2000m2 rantatonttien myymistä muutaman kymppitonnin keskihinnalla. Nyt on käynnissä kaupungin omaisuuden pesän jako, joka pitää tehdä ennenkuin tulevaisuudessa häämöttäva kuntaliitos tulee.

        Teillä mahtaa olla makea elämä tuon kateudesta kihisevän sappenne kanssa!
        Sehän taitaa olla ainoa voimavaranne. Siitä vaan nyt nopsaan ostamaan mökki vuokratöntilla niin voitte myöhemmin pistää rahoiksi!


      • etnistä syrjintää ?

        Eihän niitä asuintonttejakaan MYYTY kaupungilaisille vaan päinvastoin vanhat asukkaat ajettiin pois ja talot PAKKOLUNASTETTIIN


    • justjuuvaan

      Mökkien vuokratontit ovat meidän omaisuutta. Niin polttava tarve myydä niitä pilkkahintaan ei ole, joten otetaan vastaisuudessa vuokra korotettuna pois.

      • ostetaan rantatontteja

        Rantatontit on aikanaan jaettu tiskin alta mm. kunnallispoliitikoille, viranhaltijoille ja niiden kavereille. Vuokrakin on naurettavan alhainen.

        Ostan heti ainakin 3 tonttia 35000 hinnalla ja pyydän niistä pitkälti yli 100 000. Niitä ei ole kuitenkaan myynnissä. Muutama vuosi sitten myynnissä oli 20 m2 lautamaja 2000m2 vuokralla olevalla rantatontilla ja pyynti oli 147 000 €!
        Pelkästä vuokraoikeudesta pyydettiin näin paljon, koska mökki oli käytännössä lähes arvoton!


    • Kuplai Kaani

      Valtiontalous on romahduspisteessä muutamassa vuodessa. Mökkien ja tonttien arvo tulee putoamaan samalla, joten nyt kannattaisi myydä vuokratontit eniten tarjoavalle.

    • onko kateus sairaus

      Tosi säälittävää tietämättömyyttä ilmassa. Tunnen paljon mökkiläisiä ja tiedän tasantarkkaan, että kukaan ei ole saanut mökkejään mitenkään etuoikeutetusti. Niilläkin päättäjillä, joita tiedän on mökki ollut jo ennen polittiikkaan ryhtymistä. Sitä en tiedä miten ensimmäiset vuokralaiset ammoisina aikoina on tontin saaneet. Nykyiset omistajat ovat kyllä suurimmalta osaltaan ne ostaneet. Ainoastaan sen tiedän, että ne ovat olleet tiettömän taipaleen takana, kivisiä ja ruokkoamattomia rantoja. Jokainen on raivannut tontin mieleisekseen kykyjensä mukaan ja on oikeutettu myymään mökkinsä mihin hintaan haluaa ja minkä luulee saavansa.Mitä sitten vuokrankorotus vaatimuksiin tulee tietämättömien kannattaisi selvittää, että on olemassa laki, että kohtuuttomat korotukset ovat laittomia. Siitä on olemassa ennakkotapauksia. Yleensä vuokran vastikkeeksi tulee myös vuokraajalle joitakin velvollisuuksia, mutta mökkitonteista kaupungille ei ole mitään menoja. Jokainen on itse kustantanuut tiet ym.Kaupunki on kuitenkin saanut vuokran lisäksi kiinteistöverojakin melkoiset määrät.
      Enkä sattumoisin tunne ketään, joka hyödyn taloudellisen tavoittelemiseksi tonttia havittelisi. Kyllä enemmistöllä on kyseessä tunnearvo oman käden jäljen säilyttämiseksi. Yleensähän nämä valittajat on saamattomia tumpeloita, jotka eivät sallisi muidenkaan ansaita mitään hyvää edes omalla työllä ansaittua.

      • Omakotiasukas

        "... on olemassa laki, että kohtuuttomat korotukset ovat laittomia..."
        Missä tuollainen laki on?
        Kiinteistövero nousi 40 %. Jos minulle tuon lain kaivat esiin, teen heti rikosilmoituksen!


    • lomatontit myyntiin

      On aivan turhaa hakea säälipisteitä ja selittää tontit ihan paskoiksi. Samoin on turhaa selitellä tonttien olleen tiettömien taivalten takana jne. Tonttien arvo ja sen merkittävä nousu perustuu pääkaupunkiseudun läheisyyteen ja moottoritieyhteyden valmistumiseen. Kun pannaan yleiseen myyntiin, niin kysyntää yli 100 000 euron kappalehinnalla riittää. Tonttien vuokra on ollut mitätön ja vuokralaiset ovat saaneet nauttia merellisestä ympäristöstä vähintään koko rahalla. Kannattaa myös tutustua vuokrasopimuksien sisältöön ja velvoitteisiin, niin kaupungin kuin vuokralaisen kannalta. Sopimus ei velvoita kaupunkia korvauksiin tai hyväntekeväisyyteen. Mitä tulee vuokrien ”kohtuuttomaan korotukeen”, niin voidaan todeta, että kaupungin ei ole pakko jatkaa vuokrasopimusta sen päättyessä.

      Kunnan on huolehdittava kuntalaisten edusta, mikä lomatonttien myynnissä tarkoittaa markkinahinnalla myymistä. Sosiaalisen lomatonttitoiminnan lopettamista ja niistä myynnillä saatavien tulojen kohdistamista vielä huonokuntoisten ruotsin- ja suomenkielisten koulujen uudisrakentamiseen sekä lisääntyvän vanhusväestön asumisen ja hoidon järjestämistä asianmukaisesti.

    • säälittävää ahneutta

      Tasantarkkaan. Kyllä varmaan. Ihan sattumalta joukossa on paljon kunnallispolitikkoja ja heidän sukulaisiaan.

      Mitä vuokriin tulee, niin mikään laki ei kiellä käyvän vuokran perimistä. Kertakorotus ei tietenkään saa olla kohtuuton. Rantatonttien nykyiset vuokrat eivät ole käypiä.

      Tässä se brutaali ja jopa käsittämätön ajatusmalli tulee ilmi: Jokainen on raivannut tontin mieleisekseen kykyjensä mukaan ja on oikeutettu myymään mökkinsä mihin hintaan haluaa ja minkä luulee saavansa. Tontin omistaja saa pyytää mitä haluaa ja minkä luulee saavansa, mutta ei kaupunki. Kaupungin pitää antaa vuokralaiselle satojen tuhansien eurojen arvoinen tontti muutamalla kymppitonnilla. Kaupan jälkeen tontin uusi omistaja myy sen tietenkin markkinahinnalla ja tekee rasvaisen voiton. Tosi säälittävää ahneutta ilmassa.

      Kiinteistöveroista tulee mieleen, että lieneekö kaikilla vuokratonteilla olevilla rakennuksilla rakennuslupaa? Jos ei ole, niin ne tuskin ovat kiinteistöverotuksen piirissä. Ilmankos kunnallispolitiikoilla tuli kiire torpata aloite luvattomien kiinteistöjen selvittämisestä ja saattamisesta kiinteistöverotuksen piiriin.

    • Luulo ei ole tietoa

      Kukakohan suostuu maksamaan tonteista satojatuhansia, kun sopimukset päättyvät ja vuokralaiset saattavat tontit alkuperäiseen kuntoon purkamalla rakennukset pois sopimuksen päätyttyä. Eippä silti.yllähän niitä rajantakana rikkaita riittää.

    • Käringsudden

      Monesti mökkien homeiset ja rikkinäiset sähköjohdot aiheuttavat sen että on paras purkaa pois rumentamasta maisemaa ja myydä tontit kunnolliselle väelle, joka huolehtii asianmukaisen jätevesiviemäröinnin sekä tieyhteyden kuntoon saattamisen.
      Kaupunkihan voi kilpailuttaa uudet vuokralaiset tai sitten myydä huippuhintaan tontin, josta on poistettu purkukuntoiset ja mädäntyneet, ehkä jopa loisia, luteita ja täitä pursuvat majat. Tontit palautetaan alkuperäiseen luonnonmukaiseen tilaan, jos mahdollista. Osa tonteista on kai pysyvästi tuohottu maansiirtotöin ja niiden tonttien alkuperäistäminen voi osoittautua haastavaksi. Hintapyynnöt vapailla markkinoilla ovat 300 000 - 500 000 luokkaa.

      • viidakon lakiako?

        Onkohan vuokratonteilla tehdyillä maansiirtotöillä ollut tarvittavia maanomistajan lupia? Entä sitten tonteille tehtyjen teiden rakentamisella? Jotkut tiet on suljettu puomeilla. Millä oikeudella, jos ne ovat kaupungin maille tehtyjä? Mikäli tiet ovatkin yksityisellä maalla, niin sitten saa sulkea. Ruoppaukset ovat vielä oma lukunsa, koska niihin vaaditaan valtion ympäristöviranomaisen luvat.


    • Tontit sijoittajalle

      Lomatonttikauppa on ollut yhtä surkeaa Lovisa-.näytelmää, loistava näyttö holtittomasta johtamisesta ja kunnan edun toissijaisuudesta. On syntynyt mielikuva että hunajaa on yritetty jakaa kavereiden kesken. Näin voi väittää jos tutkii aiempien myyntihankkeiden aikana tonttien hinnoittelusta tehtyjä listoja. Suurta näytelmää on ollut oikean myyntihinnan selvittäminen: konsultit ovat kiitäneet ja tehneet tilauksen mukaisia tuloksia, vuokralaisia kuultu satunnaisesti. Osa vuokralaisista on valittanut, että myytävät lomatontit ovat olleet aivan onnettomia ja arvottomia; kivikkoa, tiettömän matkan päässä, huonot rannat ja näkymät, meluhaittaa jne. Mutta ostohalua on huonosta tavarasta huolimatta ollut hillittömästi.

      Nyt kaupungilla on visio talouden kehittymisestä; ollaan menossa per..-auki tilaan. Koska rahaa pitää saada, niin herroilla on helppo ratkaisu, lomatontit pitäisi myydä. Talous olisi plussalla hetken aikaa. Toisaalta, koska tonttien arvo säilyy, nousee ja niistä saadaan myös varmaa tuloa, niin niitä ei oikeasti nyt kannata myydä, ainakaan halvalla. Kaupunki saa lainaa matalalla korolla, joten se on halpa kulujen rahoituskeino, mutta hieno hipiä ja kaupungin ”kunnia” ei kestä velanottoa. Talous saataisiin merkittävästi paremmalle tolalle kun todelliset säästöt toimintamenoissa toteutettaisiin; nyt työpaikkojen 5 vuoden suoja-aika on kärsitty, myöskään kaupungilla ei ole varaa Onneli ja Annelin tai Kuningattarenkadun kasvojenkohotuksen kaltaisiin leikki- ja lauluhankkeisiin, lisäksi hölmöilyn seurauksena pelastuslaitokselle maksettava 500 000 euron vuotuinen Olavi-vuoto pitää tulpata välittömästi.

      Lomatonttien mahdollinen myyntihanke ei onnistu asiallisesti kaupungin omin resurssein, tietenkin tutut konsultit tulevat mielellään silittelemään ja kuorimaan raatihuoneen kassakaapissa olevaa kultaa.

      Paras ratkaisu hallinnon ja vuokralaisten kannalta on tarjota kaikki kelvolliset tontit yhtenä pottina sijoittajille ostettavaksi. Tällöin helppoa käydään avoin ja läpinäkyvä tarjouskilpailu, joka takaa lomatonttien vuokralaisille tasapuolisen kohtelun ja kaupungille läpinäkyvän myynnin valmistelun ja päätöksenteon. Tämä toimintamalli vapauttaa kaupungin teknisen keskuksen ja kaupunginhallituksen resurssit hyödylliseen työhön ja estää myynnin valmistelun yhteydessä hallinnon asiattoman painostamisen.

      On varmaa, että sijoittajia ilmaantuu, koska on tiedossa, että pääkaupunkiseudun lähellä ja hyvän kulkuyhteyden päässä olevat ranta-tontit ovat varma ja arvonsa säilyttävä sijoitus.

      • loviisa vm -56

        Tutullani yksi näistä tonteista ja kivikkoa se on. Itse raivannut ja pistänyt infraa kuntoon. Ei tontteja pidä myydä raakamaana muttei myöskään käypään markkinahintaan. Totuus siinä välissä.
        Ymmärsin, että laivasillan vanha leikkipuisto siirretään joka tapauksessa ja uudessa paikassa siihen tulee myös mökki mikä onneli ja anneli. Hyödynnetään elokuvaa. Ei siis rakenneta uutta toista vaan vanhaa siirretään ja ehostetaan.


    • Rehellisyys käyttöön

      Tosi hyvä ja peusteltu kirjoitus tuo Tontit sijoittajille, erityisesti toimintamalli:

      "Paras ratkaisu hallinnon ja vuokralaisten kannalta on tarjota kaikki kelvolliset tontit yhtenä pottina sijoittajille ostettavaksi. Tällöin helppoa käydään avoin ja läpinäkyvä tarjouskilpailu, joka takaa lomatonttien vuokralaisille tasapuolisen kohtelun ja kaupungille läpinäkyvän myynnin valmistelun ja päätöksenteon. Tämä toimintamalli vapauttaa kaupungin teknisen keskuksen ja kaupunginhallituksen resurssit hyödylliseen työhön ja estää myynnin valmistelun yhteydessä hallinnon asiattoman painostamisen."

      Lomatonttien myynti totutuisi silloin avoimesti, tasapuolisesti ja tonteista saataisiin markkinahinta, minkä pitää olla kaupunkia velvoittava tavoite. Näin vältytäisiin myös kaikenlaiselta kähminnältä mikä taas on vuokralaisten etu.

      • loviisa vm -56

        Ei tuo muuta perusongelmaa. Mielestäsi reilua unohtaa mökkiläisen tekemät isot työt (tiet, ruoppaukset, raivaukset jne) ja sijoittajille vaan. Tottakai tontista saa nyt enemmän. Jotkut luulevat ihmisten rikastuvan. Kateus on se voima mikä estää järkevän etenemisen.

        Tavallisia ihmisiä laittanut mökkiään ja tonttejaan kuntoon omalla rahalla. Yrjö Meltaus oli erinomainen kaupungingeodeetti, mutta hänen nukuttuaan pois lähti mm tämäkin asia menemään päin mäntyä.

        Minulla ei penniäkään kiinni mutta surullista on mökkiläisten parjaamista ja keinottelusta syyttelyä kuunnella


      • Markkinaliksa kunnia
        loviisa vm -56 kirjoitti:

        Ei tuo muuta perusongelmaa. Mielestäsi reilua unohtaa mökkiläisen tekemät isot työt (tiet, ruoppaukset, raivaukset jne) ja sijoittajille vaan. Tottakai tontista saa nyt enemmän. Jotkut luulevat ihmisten rikastuvan. Kateus on se voima mikä estää järkevän etenemisen.

        Tavallisia ihmisiä laittanut mökkiään ja tonttejaan kuntoon omalla rahalla. Yrjö Meltaus oli erinomainen kaupungingeodeetti, mutta hänen nukuttuaan pois lähti mm tämäkin asia menemään päin mäntyä.

        Minulla ei penniäkään kiinni mutta surullista on mökkiläisten parjaamista ja keinottelusta syyttelyä kuunnella

        Kyllähän päättäjien on ehdottomasti ajateltava kaupungin ja kuntalaistensa etua tässäkin asiassa. "Rehellisyys käyttöön" teki hyvän esityksen, jolla kaupunki pääsee helposti ja markkinahintaisesti asioiden hoidosta. Kustannuksia ja työtä säästyy sekä markkinahinta ja tulot sen mukaisina saadaan kaupungin tyhjenevään kassaan. Hyvä ehdotus!


    • kohtuus kaikessa

      Pitäisi olla itsestään selvää, että kaupungin omaisuutta voidaan ja saa myydä vain markkinahintaan. Itä-Uudellamaalla on Maanmittauslaitoksen hintatilastojen mukaan maan kalleimmat rantapalstat.

      Kannattaa lukea vuokrasopimus ennen kuin vetoaa "mökkiläisten tekemiin isoihin töihin". Niistä kun ei vuokraehtojen mukaan voida saada mitään korvausta tai kompensaatiota.

      • fakta homma

        Esimerkiksi Maanmittauslaitoksen 1.4.2009 julkaiseman tiedotteen mukaan (Suomen) kalleimmalla maakunnalla Itä-Uudellamaalla rantaan rajoittuvan haja-asutusalueen mökki maksoi keskimäärin 205 000 euroa. Hinnat nousevat noin 10 % vuodessa, joten siitä voi päätellä nykyisen hintatason.


      • loviisa vm -56
        fakta homma kirjoitti:

        Esimerkiksi Maanmittauslaitoksen 1.4.2009 julkaiseman tiedotteen mukaan (Suomen) kalleimmalla maakunnalla Itä-Uudellamaalla rantaan rajoittuvan haja-asutusalueen mökki maksoi keskimäärin 205 000 euroa. Hinnat nousevat noin 10 % vuodessa, joten siitä voi päätellä nykyisen hintatason.

        Eri juttu onko ranta saaressa vai mantereella. Tutulla vuokratontti saaressa, teki omalla rahalla tien ja sillan, sitten kaupunki myy sen sijoittalle hyvällä hinnalla. Reilua?

        Tavallinen eläkeläinen tekee tilin sijoittajalle. Kaunis kade maailma.


    • köökkipsykoloki

      Kyllä nämä kirjoitukset pitkälti peilaavat kirjoittajien luonteenlaatua. Peiliin katsottuaan he näkisivat siellä ahneen ja ketkun niinkuin olettavat vuokratonttilaisten olevan. Samaan nippuun pistävät ja syyllistävät hyvänkäyttäjiksi. Tunnen kuitenkin niin paljon ahkeria, koko elämänsä yhteiskunnan hyväksi uurastaneita eläkeläisiä, jotka näitä mökkejään vaalivat että pakko älähtää minunkin. Näistä ei kovinkaan moni toimi luottamustehtävissä. Miksi nämä ihmiset, jotka näin väittävät eivät hakeudu itse politiikkaan, kun sieltä näitä herkkuja muka saa? Ehkä alkaisivat jos jostakin ääniä saisivat. Ensinnäkin en tunne ketään, joka olisi rakentanut tai ruopannut ilman asianomaisia lupia. Tälläinen juolahtaa mieleen juuri niille henkilöille, jotka tilaisuuden tullen itse tekisivät niin. Ahneus ja kateellisuus ei ole Suomessa voimavara. Jossakin muualla kateelliset eivät halua muiden hyvää pois vaan ahkeroivat entistä kovemmin itse saadakseen sitä itselleen.

    • soppa on valmis

      Tuossa köökissä on soppa palanut pohjaan. Halpaa herkkua on kerjätty politiikan keittokomeroissa ja rantagrillareiden toimesta syötetty stadin pääkokille idea, että nyt myydään rantasoppaa ja hyvällä rabatilla. Vastapalveluksena ikuinen luottamuslause pääkokin yököttäville resepteille.

    • Otto von pumppu

      Muistan lukeneeni jostain että jos kaupunki korottaa tonttien vuokran 3000€/v, niin nettoaa 645.000 € /v. Se on melkoinen voitto kun ei ole rahaa kiinni eikä ole menoja.
      10 vuotta ja 6.5 miljoonaa. Kannattaako myydä? Ja miksi pitää myydä?

      • poistomyynti

        Tontteja ei kannata myydä, jos vuokrat saadaan käyviksi. Mutta kun ei saada. Siitä pitävät huolen omia ja kavereidensa etuja puolustavat poliitikot. Tontit ovst hyvä sijoituskohde, koska hinnat nousevat noin 10 % vuodessa.

        Eihän KSOY:n osakkeitakaan kannattaisi myydä, koska niistä saadaan noin miljoonan euron vuosittainen tuotto. Silti kaupungin omaisuuden pesän jakajat suunnittelevat niiden myyntiä. Näin saadaan lisäaikaa RKP:n hallintoparatiisille. Myös rantatontit pitää myydä, koska väistämättömän kuntaliitoksen jälkeen se ei tulisi enää onnistumaan. Siksi on perustettu työryhmä, joka on alkanut myymään muutakin kaupungin maaomaisuutta. Työryhmän perustamisesta teki aloitteen liljendalilainen maanviljelijä ja ennen työryhmän perustamisen hyväksyntää valtuustossa oli jo valmiina kauppasopimukset 4 liljendalilaisen maanviljelijän kanssa maapalstojen myynnistä! Vanhan Liljendalin kunnan aikana ei tällaista uskallettu esittää, mutta Loviisassa kaikki onnistuu!


    • ”Poju” apuun!!

      köökkipsykolokille:


      Kirjoitus paljastaa köökkipsykolokin luonteen ja arvot; ketku ja ahne. Sen köökkiläinen voi todeta osaltaan ilman peiliä.

      Mitä erityistä arvoa köökkiläinen näkee määrittelemässään sidosryhmässä; ahkerat, koko elämänsä yhteiskunnan hyväksi uurastaneet eläkeläiset, mökkejään vaalivat? Onko kyseessä sääliä anova minä-kuva? Onko tämä ryhmä sellainen, jolle pitää myydä lomatontit halvalla, alle markkinahinnan? Kyllä kaikki loviisalaiset täyttävät köökkiläisen mainitsemat yhteiskunnan ylläpitäjien vaatimukset, vaikka kaikki ei vielä ole eläkeläisiä ja toisaalta eivät ole saaneet vuokrattua kaupungilta lomatontteja. Vuokrat ovat olleet nimellisiä käypään arvoon nähden, joten niitä kannattaa todella vaalia ja ostostakin halutaan saada lottovoitto.

      Miksi köökkiläinen sotkee hakeutumisen politiikkaan lomatonttiasiaan? Ilmeisesti köökillä on sisäpiirikokemusta tai –tietoa.

      Rakentamis- ja ruoppaustoimet eivät oleellinen asia, mutta lomatontilla tehdyt toimenpiteet ja niiden palauttaminen tai korvaukset vuokrasuhteen päättyessä on käsiteltävä vuokrasopimuksessa sovitulla tavalla. Psykoloki voi katsoa sovitut asiat omasta vuokrasopimuksestaan tai pyytää tuttujaan näyttämään sopimuksiaan.

      Psykolokin mainitsema ahneus on todella sairaus, ei voimavara. Psykoloki ei näytä ymmärtävän, että kateudesta syyttäminen on sekin tässä asiaan kuulumaton ihmisen heikkous. Nyt on kysymys kaupungin omaisuudesta, joilla ei pidä keinotella, vaan myydä oikeasti markkinahintaan. Kyse on kaupungin 20- 30 miljoonan euron omaisuudesta, ei kateudesta. Markkinahintaan myymällä vältytään perusteettomasta veronkannosta ja saadaan rahaa välttämättömään koulujen kunnostukseen ja rakentamiseen sekä vanhustenhuollon investointeihin.

      Köökkipsykolokin ajatusmallin mukaan loviisalaisen ei pidä olla kateellinen lomatonttien ale-myynnistä vaan ahkeroitava entistä kovemmin jotta karttuvien verotulojen avulla saadaan aikaiseksi hyvää (verorahaa) välttämättömiin koulu- ja vanhuushuollon menoihin.

      Jotta köökkipsykolokin kaltaiset ajatukset ja osallisten painostus ei häiritsisi mahdollista lomatonttien myyntiä, niin tontit pitää myydä yhtenä kokonaisuutena tarjouskilpailulla sijoittajalle. Näin kaikkia vuokralaisia kohdeltaisiin tasapuolisesti, myynti olisi läpinäkyvää ja avointa sekä kaupunki saisi kaupassa markkinahinnan.

      • Tarjous:

        Minä vuokraan omistamastani tilasta sinulle tontin. On rantaakin. Kaipaa raivausta ja tien. Sovitaan että pistät sen kuntoon niin vuokra on edullinen. Maksettuasi tiet ym voin minä tai perilliseni sen myydä. Toki voit sinäkin sen ostaa. Markkinahintaan.


    • Hölmön tarjous

      ”Tarjous” ei ole ymmärtänyt miksi Loviisan vuokraamat lomatontit pitää myydä markkinahintaan. Lomatontit ovat Loviisan kaupungin varallisuutta, jota ei pidä myydä asevelihintaan (lahjoittaa) kiva-kiva-braa-kavereille vaan tarvittaessa ne on realisoitava vain kaupungin edun mukaisesti eli markkinahintaan. Rantatonteista on tehty vuokrasopimukset jotka vuokranantaja ja vuokralainen ovat hyväksyneet. Sopimusta on noudatettava. Tiettävästi sopimus ei sisällä minkäänlaista kaupunkia velvoittavaa korvaus- tai hyväntekeväisyysehtoa, joten myyntien käsittely on mutkatonta ja tasapuolista silloin kun kaikki kaupat toteutetaan markkinahinnoilla.

      Mitä tulee Tarjos-jutun vuokratarjoukseen niin kommenttina vaan, että laita tarjouksesi nettiin tai anna toimeksianto kiinteistövälittäjälle niin pääset ongelmassasi eteenpäin. Tee vuokrasopimus Loviisan kaupungin mallin mukaan niin toimit silloin reilusti ja voit taata omaisuutesi/varallisuutesi arvon säilymisen. Sisällöltään Tarjous-juttu on naivi mutta kirjoittaja huumorin taitaja.

    • Terveisin pöljä

      Sinulta puuttuu realistinen ajattelukyky ja kohtuuden ymmärtäminen. Onneksi olet huumorintajuinen! Onnea sinulle " Hölmön tarjous"

      • voihan kakka

        Nyt nopeesti myymään kaupungin vuokratontteja markkinahintaan paska-altaan reunoilta!!!


    • Selvisihän tänään

      Iltalehdestä tämänkin kaupan merkitys kun venäläiset itse asiassa hankkivat 4 metrin väylän hallintaansa. Eipä tarvii ulkopuolisten tulla venäläisten hallitsemalle vesialueelle

    • Sinne meni

      Mustaa valkoisella että pomo möi pilkkahintaan.

      Kaupunginhallitus
      § 182
      16.06.2014
      Rantarakennuspaikan myyminen Rönnäsissä
      441/10.00.02/2014
      KH § 182 Valmistelija: kaupungingeodeetti Mia Kajan
      Kaupungin johtoryhmä on kokouksessaan 2.9.2013 päättänyt perustaa
      maaomaisuustyöryhmän käymään läpi kaupungin maanomistusta.
      Tavoitteena on ollut, että tuottamattomasta ja strategisesti
      merkityksettömästä maaomaisuudesta luovuttaisiin. Loviisan
      kaupunginvaltuusto on hyväksynyt työryhmän toimintaperiaatteet
      kokouksessaan 14.5.2014.
      Työryhmä on kokouksessaan 29.10.2013 määritellyt ns. myyntilistan 1,
      jonka kaupungin johtoryhmä on vahvistanut 18.11.2013. Myyntilistalla 1 on
      ollut mm. Rönnäsissä osoitteessa Museotie 58 sijaitseva kiinteistö
      Tempelberget 434-444-1-320 (n. 7174 m
      2
      ), joka muodostaa osayleiskaavan
      mukaisen rantarakennuspaikan. Tontti on ollut myynnissä
      Oikotie.fi-palvelussa 5.12.2013 ja Etuovi.com-palvelussa 6.12.2013 alkaen
      työryhmän määrittämällä ja johtoryhmän hyväksymällä hinnalla 250.000
      euroa.
      Alexander Vellikok on Ilya Shebalenkovin asiamiehenä esittänyt 21.5.2014
      kaupungingeodeetille tarjouksen, jossa on esitetty ostettavaksi mainitun
      rantatontin lisäksi noin hehtaari osayleiskaavan mukaista retkeily- ja
      ulkoilualuetta, noin 7,3 ha vesialuetta sekä noin 1400 m
      2
      :n suuruinen saari,
      joka on osayleiskaavan mukaista maa- ja metsätalousaluetta. Mainituista
      alueista on tarjottu yhteensä 270.000 euroa.
      Maaomaisuustyöryhmä on puolestaan hyväksynyt myyntikohteen
      laajennuksen sekä tehdyn tarjouksen 27.5.2014. Kaupungin johtoryhmä on
      vahvistanut muutokset 2.6.2014.
      Liite nro 92.
      Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva
      Ehdotus:
      Kaupunginhallitus päättää myydä Ilya Shebalenkoville kiinteistön
      Tempelberget 434-444-1-320 sekä liitekartalla osoitetun, noin 8,44
      hehtaarin suuruisen määräalan kiinteistöstä Böhls 434-444-1-91.
      Kauppahinta on 270.000 euroa, minkä lisäksi ostaja maksaa
      kaupanvahvistajan palkkion sekä lohkomiskustannukset.
      Lisäksi kaupunginhallitus päättää valtuuttaa Ulf Blombergin
      allekirjoittamaan asiaa koskevan kauppakirjan.

      Google kertoo ketkä päättäjät olivat.

    • Make Love not War

      Turun puales taas venäläiset on ostaneet saaristosta Airiston alueelta sellaiset strategiset paikat, notta voivat halutessaan kontrolloida ja estää kaiken laivaliikenteen Turun ja Naantalin satamiin.. lisäksi ostivat he puolustusvoimain huutokaupasta kaksi käytöstä poistettua sota-alusta. Ei kelvanneet suomalaisille. Huhhuh. Uskokoon ken tahtoo!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe