VALTAANTUNUT LOHEN PYYNTI !

Late Lapista.

http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQFjAB&url=http://www.fsgk.se/Tornionjoen-kalastussaeaentoe.html&ei=Z9K0U8e3JIGRO5K3gLAJ&usg=AFQjCNG1x8RC2IeYyXqirDLU_UJl8xBP8g



Torniojokeen nousee ennätysmäärä lohta tänä kesänä! Ja ennätysmäärä sitä myös pyydetään ja saadaankin! Joillakin virveli härveli pyytäjillä lohen pyynti on valtaantunut kokonaan, pakasteet ovat kanttamyöten täynnä lohta, lohi säilyy pakasteessa suht koht syömäkelpoisena sallaiset 3 kuukautta, herää kysymys minkälainen on perhe joka syö vaikkapa 300 litran pakasteen lohesta tyhjäksi kolmessa kuukaudessa?
Ruotsinpuolellakin virvelöidään lohta siihen tahtiin, jotta osa viervelöitsijöistä joutuu soittamaan apujoukkoja rantaan, kun eivät jaksa itse kantaa saaliitaan kotiin!
Missä ovat kalastuksen valvojat? merelläkö kyttäämässä ammattikalastajia?
Rajajokikomissiot ovat laatineet Torniojoen kalastukseen pykäliä ja paragraaffeja siihen tahtiin, jotta niistä ei ole selvillä vanha Erkkikään, puhumattakaan siitä jotta noiden lakien noudattamista joku taikka jotkut pystyisivät valvomaan!
Jos tuo Perämeren lohi on niin uhanalainen kuin väitetään, ja kovasti suojelun tarpeessa, eikö silloin kalastus Torniojoessa pitäisi kieltää kokonaan lohen nousun aikaan? jos ei joka kesä niin ainakin joka toinen!
Se olisi melko varma konsti lohikannan lisäämiseksi, ja Perämeren lohen suojelimiseksi! EIKÖ ?

Late Lapista.

40

1599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rajoituksia voimaan

      Onhan tuo kyllä aika uskomatonta että rajoituksista aina vaan jaapataan mutta mitään ei asialle osata tehdä.
      Hiljattain oli töllössä asiaa tenojoen lohen pyynnistä, haluaisivat rajoituksia sinnekin, mutta joku siinä meinasi että rajoituksen vaikutukset näkyisivät vasta noin 20 vuoden kuluttua. Tuntuu kyllä näin yhtäkkiä hieman liioitellulta ajalta... kait se lohikanta lähtisi heti rajoitusta seuraavina vuosina kohenemaan päin?

      Rajoituksia pitäisi tehdä jo nyt. Esim kalastaminen rajoittaa vain paikallisille omiin tarpeisiin ja siihenkin määrä-rajoitukset perheen pääluvun mukaan. Lisäksi turismi-kalastus ja kalastus lohen nousun aikaan pitäisi kieltää kokonaan, valvontaa lisätä ja tuntuvat sanktiot kiellon rikkomisesta.

      • Salmon salmon

        Elkäähän pojat höpiskö. Rktl:n tutkijoiden mukaan saaliiksi saadaan joella n. 10% nousevasta lohikannasta, joten kutukalaa jää yllinkyllin. Jokeen noussut jo yli100 000 lohta. Kattilakosken laskurin ohittanut jo 65 000 lohta kesäkuun loppuun mennessä. Onhan se hienoa, että kaikki majpotuspaikat koko jokivarressa täpösen täynnä. Hienoa.


    • Salmon salmon

      Yhtä "ammatti" kalastajaa vastaa tuhat turistikalastajaa ja 50 matkailuyrittäjää.
      Ammattkalastaja satilta tai Aunolta 1,50 euroa kilo.Turisti jättää 300 euroa kilolta jokivarteen. Ei liene epäselvää siitä missä kala kannattaa pyytää.

    • nbvkn

      Pihalla on kuin lumiukko latexi tässäkin asiassa.

      "Jos tuo Perämeren lohi on niin uhanalainen kuin väitetään, ja kovasti suojelun tarpeessa, eikö silloin kalastus Torniojoessa pitäisi kieltää kokonaan lohen nousun aikaan? jos ei joka kesä niin ainakin joka toinen!
      Se olisi melko varma konsti lohikannan lisäämiseksi, ja Perämeren lohen suojelimiseksi! EIKÖ ?"

      Ihan ensimmäiseksi pitää oikaista ettei a)kukaan ole sanonut perämeren lohta uhanalaiseksi, koska b)perämeren lohta ei ole olemassakaan.

      On Itämeren lohi, jota on useaa eri kantaa. Nämä eri lohikannat ovat jokikohtaisia. Osa on enemmän ja vähemmän uhanalaisia, mutta Torniojoen kanta ei enään sitä ole. Kiitos kalastusrajoitusten merellä.

      Perämerellä sekakalastetaan valikoimatta eri jokien kantaa, siis myös uhanalaisten. Torniojoella kalastetaan Torniojoen kantaa.

      Latexilla pitänyt kiirusta, kun on käynyt tarkistamassa väylänvartisten pakastimetkin. Eikö tuokin kyttääminen kannattaisi käyttää vaikka sinne merellä tapahtuvan sekakalastuksen aiheuttamien vahinkojen kyttäämiseen, jos kerran niin huolissaan on lohen tulevaisuudesta..

      • bvhuvch

        Itämerestähän se torniojokeen nousee. Se että siinä matkanvarrella on selkämeri, merenkurkku ja perämeri ei tee tuosta itämeren lohesta perämeren lohta.


      • Jos Late aikoo jatkaa kirjoitteluaan täällä kenenkään estelemättä, Late alkaa nyt siivoamaan kielenkäyttöänsä.


      • Denial kirjoitti:

        Jos Late aikoo jatkaa kirjoitteluaan täällä kenenkään estelemättä, Late alkaa nyt siivoamaan kielenkäyttöänsä.

        Ja sama koskee muitakin. Asiansa voi esittää sivistyneestikin. Tai kirjoitella pöytälaatikkoonsa.


      • Wbka

        Näinhän se on,nbvkn puhuu asiaa,Kyllä Late lateksilla on faktat hakusessa.
        Vois se Late mennä välillä töihin eikä miettiä tyhmiä ajatuksia.


    • Kalapulla

      Ostin perämeren lohta, kuivaa ku seiti.

      • Salmon salmon

        Latelle. Taimen on kokonaan rauhoitettu, joten mersusikin menee takavarikkoon valtiolle. Kullepyynti on sallittu vain kolmena viikonloppuna. Norjan lohi ja itämeren lohi on geeniperimältään sama kala jakautuen eri jokikantoihin. Kaupasta saatava norjan lohi on napeilla kassissa kasvatettua lohta joka kasvaa ylirasvaiseksi kahdessa vuodessa myyntikuntoon. Sitten se viikonvanhana rekoissa seilattuaan ja lopuksi haisevana vakumoidaan ja myydään asiakkaalle Suomessa. Oma pyytämäni kala on tunnissa pannulla. Late on vaan yksinkertaisesti kateellinen saamamiehille.


    • Tymyydelle rajoitus

      Nyt pitää kiireesti rajoittaa tuota tyhjänpäiväistä kailottamista Tornionjoen ja jokisuun lohen yms. kalastuksesta.
      Vetoomus: Järkevät ihmiset lopettakaa ja hankkikaa mielekästä tekemistä &
      Ei järkevät ihmiset hankkikaa elämä.

    • förstoor inte

      Valtaantua ???? Mithään kieltä soon, ei ymmärrä,

    • kilohinta kohillaan

      mikä on hyvä kulkutusverkon silmäkoko, oisko 60mm ironsilk verkko kulkutukseen
      sitois tyröksikellukeita yläpaulaan ja antaisvirran viä.

      • Late Lapista.

        Matkakosken kalastajilta voit käydä kyselemässä tuota silmäkokoa, siellä on kokeiltu ja tiedetään tarkalleen mikä on anteliain silmäkoko!
        Rokastuksen hienoudet voit myös opiskella Kukkolakoskella ja Matkakoskella !


        Late Lapista.


      • Kalastuksesta tietävä
        Late Lapista. kirjoitti:

        Matkakosken kalastajilta voit käydä kyselemässä tuota silmäkokoa, siellä on kokeiltu ja tiedetään tarkalleen mikä on anteliain silmäkoko!
        Rokastuksen hienoudet voit myös opiskella Kukkolakoskella ja Matkakoskella !


        Late Lapista.

        Ei Matkakoskella voi kulkuttaa eikä Kukkolankoskella rokastaa. Kylläpäs Late on taas olemattomin tiedoin liikkeellä.


    • 3+7

      Matkakoskella lentää puntti ja facebookissa jaetaan kuvia näistä kylki eellä väsytetyistä.

    • lohifilee on hyvää

      hei late , tuo linkkaamasi kuva näyttää kulkuverkkokalastusta, son laillista tiettynä aikana, eli elä turhaan "vaahtoa"

    • ruok aik ohi

      Itämeri on saasteinen niin kalatkin ovat vastaavia.

    • kakakalle1

      Kuka tämä tampio oikein on joka saa palvaamalla lohesta kuivaa . pitäs ensin hallita tuli ja sitten yrittää vasta savustaa . Röyttän kalkkitehas ja outokumpu myrkyttää enemmän meitä kuin joku LOHI.

    • norjaa ei kiitos

      Syökää vaan pillereitä niistähän se autuus koittaa. Jos ihminen syö normaalisti perus elintarvikkeita ja terveellisesti Eikä keinotekoisesti kasvatettuja niinkui on norjanLOHI ei silloin tarvitse turvautua poppakonsteihin Ei pillerit syömällä lopu aina tulee uusia nappeja ja hölmöjä ihmisiä jotka saadaan manipuloitua ostamaan uusi "elämä".

    • saasteet

      Itämeri on saastutettu rajusti ja saasteita lisätään.Lohet joutuvat ruokaileen saasteita kyseisellä merellä ja varmaan niillä ikä lyhenee, eivätkä vanhene niin pitkään että pääsisivät eläkkeelle.Myös Tornionjoelle ja Muoniojolla kannattaa unohtaa lohen syönti että pääsis eläkeikään.

      • Salmon salmon

        Lohta on joessa paikoin kylki kyljessä kiinni. Vesi on 23, jolloin happi loppuu vedestä. Lohen yleiskunto laskee ja esim. Vesihome pääsee iskemään. Tämä on todettu monilla joilla jo aiemmin. Ei se ole hyväksi tuo liian suuri nousulohimäärä Tornionjoellakan. Luonto karsii heikoimmat pois ja hyvä niin.


    • vvvvvvvvv

      Älkää viittikö höpöttää vesihomeesta . Rakkaan naapurin kaivokset siellä vuotaa.

    • vvvvvvvvv

      http://y
      le.fi/uutiset/vesihome_ei_ilmeisesti_lohikuolemien_syyna/7361320

      Siinä teille homheet.

    • minä vaan kyayn

      Onko syy matkakosken rokastus

      • Salmon salmon

        Syy on yksinkertaisesti lohelle liian korkea veden lämpötila 23 - 25; jolloin lohi ei saa tarpeeksi happea. Ei ne Pajalan vedet Iijoell
        Asti kule. Samanlaisia kuolemia sielläkin. Muutamia myös Simojoella.


    • vvvvvvvvv

      HÖPÖ HÖPÖ . Ei veden lämpö tapa satoja kaloja. Ja vain kolarista alaspäin ko on muka ollu lämmin että ettikää vain syy muualta.

      • Entinen kalankasvattaja

        Joka vuosihan lohia kuolee, nyt enemmän kun nousijoitakin on valtavasti ja jokivesi ennätyslämmintä. Vesi sitoo vähemmän ja vähemmän happea lämmetessään. Sama ongelma kalankasvattajilla, vaikkakin kirjolohi on jo jalostettu kestämään lämpimämpiä vesiä.


      • vain faktoja
        Entinen kalankasvattaja kirjoitti:

        Joka vuosihan lohia kuolee, nyt enemmän kun nousijoitakin on valtavasti ja jokivesi ennätyslämmintä. Vesi sitoo vähemmän ja vähemmän happea lämmetessään. Sama ongelma kalankasvattajilla, vaikkakin kirjolohi on jo jalostettu kestämään lämpimämpiä vesiä.

        Eihän nämä ole mielipide eikä luulon asioita. Odotellaas tutkijoiden tuloksia. Eikä noita kuolleita ole kuin promilleja kokonaismäärästä.


    • k.ojamo

      runtkreeni pelastaa lapin ja lohet siinä sivussa.

    • saasteet pois

      Lohen pyynnistä muutos että sais vain pyytää yhen lohen kesässä.Sairaalassa käynnit vähenis.Toivottavati itämeren saasteet hoiettas pois.

    • Late Lapista.

      Ostin kokeeksi perämeren lohta K-ykkösestä, ja se kyllä riitti minulle tälle kesälle !

      Late Lapista.

      • pieniruokainenko

        Montako kymmentä kiloa ostit, kun riittää koko kesän?
        Sitähän voi ostaa pienempiäkin eriä.


    • onko ?

      Onko Simojoessa lohia kuollut vai onko Tornionjoki vain saasteinen.

    • kapital aika ohi

      Kyllä saastuttamisen aika pitäs olla ohi,sen jälkeen vois ruokailla jopa lohia.

      • Late Lapista.

        Nikkeliä jokiin! kyllä lohet virkistyvät!


        Late Lapista.


    • itämeri/saaste

      Ruotsissa Tornionjoessa ja Lainiojoessa paljon lohia ja molemmissa kuoleita.Lainiojoessa ei ilmeisesti voi olla pohjoisosissa hirveän kuuma vesi,muuta kuolleita lohia on.

    • Late Lapista.

    Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe