TE-toimistot palvelevat yrityksiä, eivät työnhakijoita

16+5

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2014/numero-6/tyokkari-palvelut-katoavat

"...Uudenmaan TE-toimisto, jota johtaa espoolainen merkonomi Jarmo Ukkonen. Toimisto sai täksi vuodeksi rahaa palkata 18 uutta työntekijää, ja työnhakijoita palvelevat psykologit jätettiin nuolemaan näppejään. Ukkosen mukaan päätös oli itsestään selvä.

”Me, tai meikäläinenhän sen linjauksen tekee, pantiin kaikki 18 lisäpalkkausta työnvälitys- ja yrityspalveluihin. Me haluamme vahvistaa yrityspuolta”, Ukkonen sanoo.

Ukkonen katsoo, että vaikeassa taloustilanteessa yritysten ahdinkoa on helpotettava."

(...)

"Työnhakijan kohtaamiseen kulutettu aika onkin päätetty minimoida.

Yritysten kannalta vaikeaan hakijamassaan on TE-toimistoissa vastattu netti- ja puhelinpalvelulla. TE-toimistossa asioidaan nykyään pääasiassa vierailematta lainkaan paikan päällä. Sitä asiakkaat ovat Jarmo Ukkosen mukaan halunneet, ja siihen on oltu tyytyväisiä."
(...)
"Toisenlaisen näkökulman tarjoaa valtiovarainministeriön teettämä ASPA 2014 -selvitys, jonka mukaan 77 prosenttia kansalaisista tarvitsee kasvokkaista palvelua.

Asiakastyytyväisyyttä TE-toimistojen uusiin palveluihin ei ole selvitetty."

13

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16+5

      "Lakisääteistä ilmaista ammatinvalinnanohjausta voivat työttömien lisäksi saada esimerkiksi alan vaihtoa harkitsevat, työmarkkinoille palaavat kotiäidit ja opintonsa keskeyttäneet.

      ”Tutkimusten mukaan ammatinvalinnanohjaus on tehokasta työttömyyden torjuntaa”, sanoo Kainuun TE-toimiston psykologi Jaakko Mikkola.

      Vaikka työttömyys on vuoden 2005 jälkeen sahannut kahdeksan prosentin molemmin puolin, TE-toimistojen psykologinviroista on viimeisten kymmenen vuoden aikana hävitetty kolmannes: vuonna 2005 TE-toimistoissa työskenteli 272 ammatinvalintaan ja uraohjaukseen erikoistunutta psykologia, vuonna 2013 enää 187.

      Psykologit katoavat kaikessa hiljaisuudessa. Useita psykologien virkoja on käytännössä lakkautettu. Osa on niin sanotusti jäissä, eli ne on jätetty täyttämättä. "

    • 16+5

      Huomatkaa, että YRITYSTEN ahdinkoa on helpotettava. YRITYKSET ovat niitä toivottuja asiakkaita. Työttömät työnhakijat vain tuovat hiekkaa TE-toimistojen lattioille...

      • elinkeinoo

        Näin työnhakija maksulliseen ajanvaraus-, ilmoittautumisasioiden puhelinjonoon kuntelemaan musiikkia tai netttisivu mukamas asiointiin. Yritykselle vastaavasti vastataan heti ja samana päivänä sopii esim. tukijakso neuvotteluaika.


    • Toimitusjohtaja

      No mutta yrityksethän sen rahan tekevät ja pistävät Suomen talouden nousuun. Työttömän pitäisi olla kiitollinen, kun yritys ottaa joko harjoittelemaan työntekoa tai palkkaa henkilön listoilleen.

      • -.-ä'

        "harjoittelemaan työntekoa"

        Työnteon harjoitteleminen on nykyään sama asia kuin orjatyö ja tätä orjatyötä varsinkin yritykset käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen.


    • työtön 4 vuotta

      Mulle sanottiin että te-toimistoon ei tarvii tulla enää. Ne ottaa yhteyttä jos tarvii. Eli käytännössä ne ei ota yhteyttä koska ei ole ennekään 20 v aikana ottanut eikä tarjonnut mitään töitä.

      • dfgfghhjfhk

        Ehkä ei ihan noin. He ottavat yhteyttä yllättäen, ja jos et vastaa puhelimeen, tukesi katkaistaan, kunnes olet selittänyt, miksi moisen rikoksen teit, että et päivystänyt puhelin kourassa joka ikinen hetki. Ja vaikka voit sen selittääkin, ei selitys välttämättä mene läpi.

        Ollanko työttömiä ryhmittelemässä; huonoiten työllistyvät jäävät veronmaksajien vastuulle kunnissa. Työkkäri yksityistetään orjatyönvälityslaitokseksi, joka saa veronmaksajilta tukea toimintaansa, ja se myydään luultavasti jollekin globaalifirmalle. Ajatelkaa miten ihanteellista ahneelle yrittäjälle saada pakkoasiakkaita, joilla voi edelleen tehdä rahaa pakottamalla heidät toisille yksityisyrityksille ilmaistöihin.

        Kaiken takana on ahneus.


      • JJ.
        dfgfghhjfhk kirjoitti:

        Ehkä ei ihan noin. He ottavat yhteyttä yllättäen, ja jos et vastaa puhelimeen, tukesi katkaistaan, kunnes olet selittänyt, miksi moisen rikoksen teit, että et päivystänyt puhelin kourassa joka ikinen hetki. Ja vaikka voit sen selittääkin, ei selitys välttämättä mene läpi.

        Ollanko työttömiä ryhmittelemässä; huonoiten työllistyvät jäävät veronmaksajien vastuulle kunnissa. Työkkäri yksityistetään orjatyönvälityslaitokseksi, joka saa veronmaksajilta tukea toimintaansa, ja se myydään luultavasti jollekin globaalifirmalle. Ajatelkaa miten ihanteellista ahneelle yrittäjälle saada pakkoasiakkaita, joilla voi edelleen tehdä rahaa pakottamalla heidät toisille yksityisyrityksille ilmaistöihin.

        Kaiken takana on ahneus.

        Ahneella ei ole empatiaa. Rahan ja omaisuuden haaliminen keinolla millä hyvänsä on hänen koko elämänsä tarkoitus. Siinä eivät paljoa toisten ihmisten kärsimykset vaakakupissa paina. Mutta voimakkaasti eriarvoistuvassa yhteiskunnassa "lääkkeenä" tähän on taipumusta syntyä köyhyyden kurjistamien ääriainesten nousua, jolloin saattaa siinä varakkaankin henki olla lopulta löyhässä.


    • Turhat pois

      Ajanhaaskausta tapailla laiskoja pummeja. Yritykset ja yrittäjät pyörittävät koko maata ja maksavat työttömien elämän, kuten TE-toimistojen henkilökunnankin palkan veroillaan.

      • JJ.

        Miksei TE-toimistoja sitten hyödyttöminä lakkauteta? Vai ovatko ne vain keino tarjota halpaa ja helposti vaihdettavaa työvoimaa säästöjä haikaileville yrityksille? Suomeen on syntynyt ilmeisesti uusi työtä tekevä luokka kilpailemaan tavallisten työntekijöiden kanssa työpaikoista: Laillistettu orjatyövoima, joka nauttii nimellistä palkkaa verovarojen tukemana.


    • Noomi 3828

      Työkkärit ovat näköjään keksineet omat yrityksetkin joita muka sitten paapotaan viimeiseen saakka. Mutta reaalimaailmassa, jos yritys ei menesty, se lakkaa olemasta. Siis sanalla sanoen, työkkärit ja niiden henkilökunnalle on luotu keinotekoinen maailma, missä muka autetaan yrityksia ja työttömiä. Tosiasiassa kuitenkin kyseessä rahan hävittäminen parempiin taskuihin työttömien kustannuksella.

      Luulisi muuten olevan täysin selvä asia, että merkonomin koulutuksella ei päästä työkkärin johtoon.

    • jgdhn

      Sain kans kokea mitä työkkäri tekee.
      Päivärahaa nauttivana kyselin töitä työkkäristä, ei mitään.
      Mutta, sitten tulikin postista Uraputki koulutuskirje. Pakko mennä, karenssin uhalla.

      Kun kysyin kuka maksaa matkakulut, siis bensat, ruuat, jne vastaus tuli saat 9e/vrk.
      Kun sanoin että ei ole varaa, taloudessa on lukiolainen, joka vie kaiken ylimääräisen mikä laskuista jää. Vastaus oli:

      Se on sitten Karenssi 3 kk:tta.

      Yksinkasvattajana kun on ja lapsilisät 17 loppuneena, on ihan turha toivoakkaan, että huushollissa voi opiskella monta ihmistä, saati sitten, kun matkat on 70km yhteensuuntaan, 20v vanhalla kulkupelillä.
      Enemmin kotona, jotta jälkikasvu voi opiskella, saada paremman tulevaisuuden ja ammatin
      Vanhempien on vain pakko valita ja ajatella muksujaan.

      • totta turiset

        Toi on totta. Meiltäkin on kaupunkiin bussimatka edestakaisin 13 euroa, joten kurssi toisi tappiota, eikä saisi edes ruokaa. Työttömät on eriarvoisessa asemassa, kun pikkukunnat ei järjestä mitään kursseja ja ottaa te-toimistot pois. Mielummin maksaa miljoonia sakkoja. Helsingissä on asiat toisin. Siellä pääsee sentään uimaan.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe