Pelimäiset pelit wtf

kyllästynyt tarinoihin

Huvittavaa kun jotkut, niin kriitikot kun tavalliset pelaajatkin valittavat kun joku peli "on pelimäinen, syö immersiota" jne jne. Ehkä asia tuli yllätyksenä näille pelaajille mutta kyseessä todellakin on peli, joten pelimäisyys kuulunee asiaan. Toki ymmärrän miksi ihmiset haluavat elokuvamaisen vauhdikkaita pelikokemuksia, mutta oikeasti tälläistä kokemusta haluavien pitäisi katsoa ihan oikea elokuva. Pelien tarinat ja monin paikoin grafiikatkaan eivät yksinkertaisesti riitä tälläisen kokemuksen aikaansaamkseen. Itselläni ainut pelisarja jota olen pelannut tarinan ja kokemuksen takia on Silent Hill. Parhaat pelaamani pelitovat olleet nimenomaan olemattomalla tarinalla varustettuja, pelaamiseen keskittyviä tapauksia. Devil May Cry 3, Far Cry 2, Dark Souls, Half-Life, Doom 2, ja kaikennäköiset 1v1 tappelupelit sekä ajo- ja urheilupelit. Immersio on kaikissa kovalla tasolla tarinattomuudesta huolimatta. Pelt jotka keskittyvät tarinaan ja suoraviivaisuuteen pyrkien elokuvamaisuuteen ovat lähinnä puuduttavia. Tämä johtuu siitä että itse pelaaminen on suoraviivaista putkessa etenemistä, uudelleenpeluuarvo on käytännössä nollassa tarinavetoisuuden johdosta eikä se tarinakaan koskaan ole hyvän elokuvam tasolla. Nämä tapaukset olisivat paljon parempia puhtaina halpiselokuvina. Pelien kuuluukin olla pelimäisiä. Tarinan sijaan pelintekijöoden tulisi keskittyä syvälliseen pelimekaniikkaan ja haasteeseen.

2

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelit ON pelejä

      Kriitikoiden puheet nyt voi jättää omaan arvoonsa. Olen pitänyt paljon "asiantuntijoiden" lyttäämistä peleistä, mutta myös kehumista peleistä. Omalla kohdalla parhaat pelit ovat olleet nimenomaan tarinavetoisia, mutta ei ole kyllä koskaan tullut mieleenkään, että pelien ja leffojen pitäisi olla jotenkin toisiinsa rinnastettavissa. Tarina pelissä ei tarkoita sitä, että se pyrkisi olemaan elokuva. En ainakaan itse ole koskaan tätä asiaa näin kokenut. Tarinallinen peli ei myöskään ole uudelleenpelaamisarvoltaan 0. Vain huono peli on tätä.

      Mikä taas sitten on huono ja mikä hyvä, riippuu ihan pelaajasta itsestään. Minä taas en jaksa suoraviivaista mätkintää, räiskintää enkä urheilua. En myöskään tykkää näistä kovasti kehutuista "realistisista leffapeleistä", joissa "pelaaja" katselee loputtoman pitkiä "elokuvapätkiä" ja aina puolen tunnin välein painaa jotain nappia. No, joku tykkää niistäkin. Minä pidän roolipelien tuomasta haasteesta ja varusteiden kanssa säätämisestä. Tarina tekee pelistä mielekkäämmän. Yhtä peliä voi myös pelata läpi monella eri tavalla, ja parhaissa peleissä pelaajan tekemät valinnat vaikuttavat tarinan kulkuun ja pelin tapahtumiin. Näissä peleissä se uudelleen pelaamisen idea ei siis perustu itse pääjuoneen, vaan erilaiseen pelitapaan. Lisäksi toisella pelikerralla osaa monesti jo hyödyntää pelin kaikkia ominaisuuksia, joita ei vielä ekalla kerralla hoksannut.

      On hienoa, että meille jokaiselle löytyy jotain pelattavaa. Mitään peliä ei ole pakko pelata vain siksi, että joku jossain kehui sitä. Tai jättää pelaamatta siksi, että joku muu ei siitä tykännyt. Jos niitä kriitikoiden arvosteluja nyt haluaa joku lukea, niin pitäisi ensin vähän selvittää, että minkätyyppisiä pelejä se kriitikko tykkää itse pelata. Minä en laita paljon painoarvoa räiskintäpelaajan arviolle jostain roolipelistä. Jos sen sijaan pelin arvostelija tykkää roolipeleistä, niin mielipiteellä on jo paljon enemmän painoarvoa.

      Kiitokset pelitaloille ja pelien tekijöille siitä, että meillä on näin monipuolinen pelivalikoima =) Jos maailmassa olisi vain formulapelejä, en enää pelaisi ollenkaan.

    • kauhisteleva seikkailija

      Hyvä avaus ja loistava vastaus
      Tämä osoittaa juuri sen että meistä on moneksi ja mieltymyksiä on erilaisia. Onneksi jokaiselle löytyy jotain. Peleistä itseäni ei oikeastaan muut jaksa ihmeemmin kiinnostaa kun survival horror ja seikkailupelit. Parhaana Stalker ja Metro pelisarjat jotka yhdistävät kauhua ja tutkimista mukavaan varusteidrn paranteluun tehden peleistä ehdottomia laatutapauksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe